Millor emmagatzematge al núvol per a Linux 2020: Agradar el pingüí

Linux pot estar només al 2,6 per cent dels ordinadors de tot el món, però el pingüí és popular entre els usuaris de potència. No obstant això, aquests usuaris tenen problemes quan decideixen un servei d’emmagatzematge en núvol. No perquè hi hagi massa per triar, sinó perquè molts serveis no admeten Linux. És per això que vam decidir seleccionar el millor emmagatzematge en núvol per a Linux entre els que ho fan.


Tot i que Linux pot xocar amb menys freqüència que alguns sistemes operatius, el disc dur pot funcionar amb un error i provocar la pèrdua dels fitxers. Les inundacions, incendis i altres actes de la natura també poden danyar el vostre maquinari. Les unitats d’estat sòlid tampoc són del tot fiables, ja que experimenten més errors de dades, encara que tinguin una taxa de fallada inferior a l’1 per cent.

El fet de traslladar els fitxers al núvol no els farà immunes davant dels contratemps, però els serveis d’emmagatzematge al núvol creen els seus centres de dades per protegir-los. Utilitzen diversos servidors en ubicacions separades per mantenir els fitxers i fer que les dades siguin redundants. És similar a com funciona RAID. Els centres de dades també protegeixen contra intrusos, desastres naturals i empleats en mal estat.

Si heu venut el valor de l’emmagatzematge en núvol, podem passar a la llista, però abans de fer-ho, parlem dels criteris que vam utilitzar per fer-ho.

Millor emmagatzematge al núvol per a Linux 2020

El que fa que l’emmagatzematge en núvol sigui el millor per a Linux

El suport principal de Linux és el nostre principal criteri. Tots els serveis d’aquesta llista són compatibles amb Linux, però també veurem com de bona és la seva experiència d’usuari. Tot i que la majoria dels usuaris de Linux agraden treballar amb la interfície de la línia d’ordres, tenir un client gràfic fàcil d’utilitzar no en resultarà mal. A més, els clients han de treballar en web i en mòbils.

Aleshores, examinarem els plans de subscripció. El millor és si donen un munt d’emmagatzematge de manera barata. Com més plans tingui un servei millor, perquè és més fàcil trobar una concordança adequada per a la vostra configuració. Tot i que si les vostres necessitats s’eleven, consulteu la nostra millor guia de proveïdors d’emmagatzematge en línia il·limitada.

Els fitxers haurien de beneficiar-se d’una forta seguretat mentre es troben al núvol. La intensitat que depèn del nivell de xifratge de fitxers, quins protocols protegeixen els vostres fitxers en trànsit, la seguretat dels centres de dades i més. El millor és tenir un xifrat de coneixement zero perquè garanteix la privadesa dels vostres fitxers. L’autenticació de dos factors us ajudarà si algú us roba la contrasenya.

Finalment, també és important la velocitat de transferència, que determina la velocitat de desplaçament dels fitxers al núvol. Com més ràpid sigui, millor perquè a ningú li agrada esperar que acabi la seva càrrega. La vostra velocitat de transferència dependrà de la proximitat que teniu d’un servidor i del vostre proveïdor de serveis d’Internet.

Ara que hem definit els nostres criteris, comencem amb el nostre top pick pCloud, que és un dels preferits durant molt de temps al nostre millor guia d’emmagatzematge en núvol. Si només voleu una llista ràpida de serveis, consulteu les nostres millors ressenyes d’emmagatzematge en núvol.

1. Millor emmagatzematge al núvol per a Linux: pCloud

El pCloud basat a Suïssa es va llançar el 2013. A més de ser el màxim escollit d’aquesta llista, es troba al costat de la millor comparació d’emmagatzematge en núvol. A més, el seu client d’escriptori funciona a Linux.

És agradable i fàcil d’utilitzar. Podeu accedir-hi a través de la icona de la safata del sistema. La interfície és bruna, però clara i intuïtiva. També podeu utilitzar la unitat pCloud del gestor de fitxers del sistema per accedir als fitxers. 

A diferència de la ruta de la carpeta de sincronització, una unitat de xarxa us permet accedir als vostres fitxers sense baixar-los primer, cosa que estalvia espai al disc dur. L’inconvenient és que els vostres fitxers no estan disponibles quan estigueu fora de línia.

fitxers d'interfície web pCloud

Carpeta de sincronització de pCloud

Enllaç de fitxers de compartir pCloud

Enllaços de descàrrega de pCloud

Client de pCloud Drive

Anterior

Pròxim

Si esteu en un equip diferent i voleu accedir als vostres fitxers, podeu utilitzar el client web. No té un aspecte atractiu ni modern, però no decebrà perquè és clara, fàcil d’utilitzar, ràpida i ofereix una experiència fluida. Tingueu en compte que no és bo tampoc per transferir fitxers grans. Hauríeu d’utilitzar el client d’escriptori per això.

L’aplicació per a mòbils també és senzilla i senzilla d’utilitzar. Les icones del menú de l’hamburguesa us permeten filtrar els fitxers per fotos, vídeos, documents i música. També podeu utilitzar-lo per penjar automàticament fotos i vídeos i per reproduir fitxers d’àudio i de vídeo. Està disponible per a Android i iOS.

pCloud només té dos plans personals: Premium 500GB i Premium Plus 2TB. El primer és de 4,99 dòlars al mes i el segon de 9,99 dòlars al mes. Si us subscriviu per un any per endavant, els preus baixen a 47,88 $ i 95,88 dòlars anuals, respectivament.

Si penseu en utilitzar pCloud a llarg termini, haureu de tenir en compte una llicència de per vida perquè us estalviareu molts diners a llarg termini. Actualment, els preus estan descomptats, de manera que la llicència Premium de 500 GB és de 175 dòlars i la llicència Premium Plus 2TB de 375 dòlars..

Tanmateix, abans de decidir pagar, podeu utilitzar el pla gratuït, que us proporciona 2 GB després de registrar un compte i fins a 10 GB d’emmagatzematge gratuït si realitzeu un procés de diversos passos. A més, cada amic que feu referència obté 1 GB d’espai addicional fins a 20 GB.

Altres motius ens agrada pCloud

pCloud utilitza el xifrat AES de 256 bits per protegir fitxers en repòs i el protocol TLS / SSL per protegir-los durant la transferència contra amenaces com ara atacs man-in-the-middle. 

El servei proporciona xifrat de coneixement zero en forma de pCloud Crypto, que és un complement pagat que costa 3,99 dòlars al mes. Us recomanem que el feu perquè pCloud manté els vostres fitxers als EUA, la qual cosa els sotmet a les lleis i regulacions dels Estats Units. A més, els lectors ens diuen que pCloud eliminarà els fitxers que incompleixin els seus termes si no feu servir Crypto.

Tingueu en compte que pCloud no podrà restablir la contrasenya de la vostra carpeta Crypto si la oblideu. Podeu utilitzar alguns dels millors gestors de contrasenyes per evitar-ho.

pCloud fa servir l’autenticació de dos factors per protegir el vostre compte si algú us roba la contrasenya. Això no vol dir que hagis de ser mandrós i crear una contrasenya feble. Encara n’hauries de fer un fort.

pCloud no té cap xarxa global de servidors. Els manté als Estats Units. Això no va afectar les nostres velocitats de transferència, tot i que, ja que les nostres proves van mostrar velocitats comparables a altres serveis. A més, les transferències a nivell de blocs ajudaran les pujades posteriors. Si les transferències ocupen massa la seva amplada de banda, podeu limitar-les a la configuració de l’escriptori.

Hem situat pCloud a la part superior d’aquesta llista perquè té preus competitius, seguretat forta, clients agradables i fàcils d’utilitzar i velocitats ràpides. Si voleu obtenir més informació sobre el servei, llegiu la nostra ressenya de pCloud.

2. Tresorit

Tresorit és un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs gràcies al seu xifrat de coneixement zero i a altres funcions de seguretat. Però és més car per això.

El seu client d’escriptori funciona a Linux i és fàcil i fàcil d’utilitzar. També és un dels més atractius del mercat. Dit això, l’experiència de l’usuari és més complexa perquè cal crear carpetes de sincronització individuals anomenades “tresors” per sincronitzar fitxers. 

Tresorit-homepage-2019

També podeu utilitzar l’aplicació web Tresorit per accedir a l’emmagatzematge al núvol. Té un disseny mínim atractiu i fàcil de navegar.

L’aplicació per a telèfons intel·ligents de Tresorit funciona a Android i iOS. Podeu utilitzar-lo per accedir al vostre emmagatzematge al núvol, fer que els arxius estiguin disponibles per a ús fora de línia i penjar fotografies i vídeos des del telèfon. A més, podeu afegir un bloqueig de contrasenya per tal de ser més segur.

El pla més barat de Tresorit és Premium, que us retornarà 10,42 dòlars al mes i només us proporciona 200 GB d’espai d’emmagatzematge. L’altre pla personal, Solo, proporciona 2 TB d’espai per 24 dòlars al mes.

Si necessiteu emmagatzematge per a la vostra empresa, podeu utilitzar un dels plans comercials de Tresorit. La petita empresa té un import de 20 dòlars per usuari al mes per 1 TB d’emmagatzematge per a cada usuari. Actualment, el negoci té un descompte del 50 per cent, cosa que fa 12 dòlars per usuari al mes. Si necessiteu allotjar 100 o més usuaris, necessiteu el pla Enterprise, que és de 24 dòlars per usuari al mes. 

No hi ha cap pla gratuït, però podeu utilitzar una prova gratuïta per provar el servei.

Altres motius ens agrada Tresorit

Tresorit utilitza encriptació de 256 bits AES per protegir fitxers en repòs, xifrat de coneixement zero per assegurar la vostra privadesa i el protocol TLS per evitar atacs que es destinin a fitxers durant la transferència. A més, està disponible l’autenticació de dos factors per protegir el vostre compte en cas que algú us robi les credencials.

Tresorit compta amb servidors a centres de dades de Microsoft Azure a Irlanda i Països Baixos. Aquests centres de dades disposen de seguretat, exploració biomètrica i vigilància 24 hores al dia. També compleixen els darrers estàndards ISO. Si voleu obtenir més informació sobre Azure, llegiu la nostra crítica de Microsoft Azure.

Durant la revisió de Tresorit, hem provat les velocitats de transferència de Tresorit. Les velocitats de càrrega eren mitjanes, però les velocitats de descàrrega eren més baixes del que esperàvem. Si trobeu que Tresorit impedeix fer la vostra tasca o us trobeu en un pla de dades limitat, podeu limitar l’amplada de banda de la xarxa.

L’hem situat en segon lloc a causa dels seus preus elevats, però és un servei excel·lent gràcies a les seves fortes funcions de seguretat i a la seva bona experiència d’usuari..

3. MEGA

MEGA es va llançar el 2013, i sovint la presentem als nostres cercles de seguretat gràcies al seu xifrat de coneixement zero, que s’estén a compartir enllaços. També és un dels rars serveis que ofereixen suport Linux. El client d’escriptori de MEGA es juga molt bé amb el pingüí i és fàcil i fàcil d’utilitzar. 

El client web és senzill i fàcil d’utilitzar. També és ràpid, us permet arrossegar i deixar anar els fitxers a qualsevol lloc per penjar-los i us permet accedir ràpidament a les funcions més útils mitjançant el menú del botó dret..

MEGA-Pàgina inicial-2018

Les aplicacions per a mòbils funcionen com un encant i estan disponibles per a Android i iOS. La vista principal de la pantalla us permet navegar pels fitxers i el menú de la part inferior us permet accedir al xat, als fitxers fora de línia, a la càmera ia penjar i veure les carpetes compartides. També podeu activar les càrregues automàtiques de les vostres fotos i vídeos.

MEGA té quatre plans: PRO LITE, PRO I, PRO II i PRO III. Heu de pagar 5,69 dòlars mensuals pel pla PRO LITE, que us proporcionarà només 200 GB d’espai d’emmagatzematge i 1 TB de transferència. PRO I és de 11,20 dòlars al mes i us permet 1TB d’emmagatzematge i 2 TB de transferència. És més car que el pla 2TB de pCloud.

MEGA no té un pla equivalent a això, però el pla PRO II us permet 4TB d’emmagatzematge i 8 TB de transferència per 22,41 dòlars al mes. PRO III ofereix 8 TB d’espai d’emmagatzematge i 16 TB de transferència per 33,62 dòlars mensuals. Si pagueu un any per avançat per qualsevol pla, obtindreu dos mesos de franc.

Per endolcir l’acord, MEGA ofereix un pla gratuït que inicialment ofereix 50 GB d’espai lliure, però que baixa fins als 15 GB al cap d’un temps.

Altres motius ens agrada MEGA

MEGA es anuncia com a empresa de privadesa, per la qual cosa no és d’estranyar que ofereixi xifratge privat i final a extrem als usuaris. Utilitza AES 128-bit que no és tan fort com AES 256-bit, però ningú no ha estat capaç de trencar-lo fins al que algú sap. MEGA també utilitza el protocol TLS per protegir les dades durant la transferència i ofereix autenticació de dos factors.

A més, el codi font és públic, de manera que qualsevol que vulgui analitzar la seguretat de MEGA ho pot fer.

MEGA té servidors a Europa, Canadà i Nova Zelanda, però això no ens va ajudar a assolir la velocitat que esperàvem. MEGA era més lent que la mitjana i no ajuda a no utilitzar la còpia de fitxers a nivell de bloc. A més d’això, molts usuaris es queixen de la seva lenta velocitat en la nostra revisió MEGA.

4. Dropbox

Dropbox ha estat un nom de casa durant molt de temps. És popular per la seva gran experiència d’usuari, que inclou suport Linux.

Per utilitzar-lo a Linux, heu d’instal·lar el seu client d’escriptori, que consta d’una icona de safata del sistema i una carpeta de sincronització. Aquest és el model de sincronització comú, que va inventar Dropbox el 2007. El client és prim, així que trobareu el que necessiteu sense molèsties.

Arxiu en línia de Dropbox Slide1

Lliscador de carpetes de sincronització de Dropbox

Sol·licitud de fitxers Dropbox Slide4

Diapositiva de sincronització selectiva Dropbox 5

Anterior

Pròxim

El client web té les mateixes funcions. És clar, fàcil d’utilitzar i ràpid. Podeu arrossegar i deixar anar fitxers per començar a penjar-los.

L’aplicació per a mòbils, que serveix per a Android i iOS, també fa brisa. Us permet fer una còpia de seguretat automàtica de les vostres fotos i vídeos, escanejar documents, posar els fitxers disponibles fora de línia i accedir al Paper Dropbox. Si Dropbox Paper és nou per a vosaltres, podeu obtenir més informació sobre aquest aspecte a la nostra revisió de Dropbox Paper.

Dropbox manté el seu esquema de preus senzill, ja que només té dos plans per a usuaris personals. El primer, Plus, és de 11,99 dòlars al mes o 119,88 dòlars anuals. Proporciona 2 TB d’emmagatzematge. Si no teniu prou espai per al vostre següent pla, Professional, us proporciona 3TB per 19,99 dòlars al mes o 199,00 dòlars per any.

Abans de decidir la subscripció, podeu provar Dropbox mitjançant el seu pla gratuït. Ofereix un escàs 2 GB d’emmagatzematge.

Altres motius ens agraden Dropbox

Dropbox utilitza el protocol TLS amb AES de 128 bits per protegir els vostres fitxers durant la transferència i AES 256-bit per arrabassar els vostres fitxers en repòs. És un bon nivell de seguretat, però Dropbox desxifra els fitxers per extreure metadades per indexar-los quan arribin als seus servidors i tornar a xifrar-los després.. 

A més, els vostres metadades es mantenen en text complet en un servidor independent. Això vol dir que el xifrat privat no està disponible. Per aconseguir això, podeu utilitzar Boxcryptor, un complement de xifratge privat, per assegurar-vos que ningú a Dropbox pot llegir els vostres fitxers. Podeu obtenir més informació al respecte de la nostra revisió de Boxcryptor.

Tot i que no té xifratge privat, a Dropbox no li falta l’autenticació de dos factors. A més, podeu supervisar dispositius enllaçats, sessions web actives i aplicacions de tercers amb accés al vostre compte des de la pàgina de seguretat del vostre compte. Si creieu que alguna cosa és sospitosa, podeu desactivar l’accés al vostre compte.

Dropbox manté els seus servidors als Estats Units, de manera que les velocitats de transferència dependran de la proximitat que teniu. Dit això, Dropbox va ser ràpid a les nostres proves de transferència i funciona encara millor quan es transfereixen fitxers ja carregats gràcies a la sincronització a nivell de bloc. Dropbox ho va inventar, no és estrany que funcioni tan bé. Podeu veure els resultats de les proves de velocitat a la nostra revisió de Dropbox. 

5. Koofr

Koofr és un servei d’emmagatzematge en núvol basat a Eslovènia que reforça les files dels serveis que suporten Linux. El client d’escriptori segueix el model de sincronització comú i no us apareixerà cap problema perquè sigui clar i intuïtiu. 

Si esteu en moviment, podeu confiar en el client web. També és fàcil d’utilitzar. Té molt d’espai negatiu, cosa que el deixa clar i et permet trobar ràpidament el que estàs buscant. Funciona prou ràpid perquè sentiu que esteu treballant amb una aplicació d’escriptori.

Koofr-homepage-2018

L’aplicació per a telèfons intel·ligents està disponible per a iOS i Android. És senzill d’utilitzar i la interfície és clara i atractiva. Té les mateixes funcions que l’aplicació web, però també us permet utilitzar fitxers fora de línia. Podeu penjar fitxers multimèdia existents i fotos i vídeos tan bon punt els feu.

Koofr té una bona flexibilitat del pla gràcies als seus cinc plans de pagament, però el seu valor no és el que no es pot preocupar. 

El primer pla, S, és de només 57 cèntims al mes i us permet 10 GB d’espai d’emmagatzematge. M costa 1,14 dòlars mensuals per 25 GB. Obtindré 100 GB per 2,28 dòlars al mes. XL és de 4,55 dòlars al mes per 250 GB i, finalment, XXL és de 11,38 dòlars mensuals per 1 TB d’espai.

El pla gratuït, Starter, us ofereix 2 GB d’espai d’emmagatzematge, que és una quantitat reduïda, però suficient per provar el servei.

Altres motius ens agrada Koofr

Koofr utilitza AES de 256 bits per arrabassar els vostres fitxers en repòs i el protocol TLS / SSL per protegir-los en el seu camí cap als seus servidors. Malauradament, no hi ha cap xifratge privat per assegurar la vostra privadesa.

La proximitat que teniu dels servidors de Koofr jugarà un paper fonamental en la velocitat de la vostra transferència. Vam estar relativament a prop quan vam realitzar les nostres proves de velocitat, de manera que les nostres velocitats eren ràpides. Dit això, Koofr no utilitza la sincronització a nivell de blocs per accelerar les pujades posteriors. Podeu obtenir més informació sobre les velocitats de Koofr i les seves altres funcions a la nostra revisió de Koofr.

Pensaments finals

Tot i que no hi ha molts serveis que admetin Linux, hi ha molts serveis entre aquests. Entre ells, hem escollit pCloud per ser el servei més alt gràcies a la seva forta seguretat, preus competitius, bona experiència per als usuaris i velocitats ràpides..

pCloud és la nostra opció més destacada, però això no significa que les altres d’aquesta llista no siguin opcions viables, almenys en casos d’ús específics. Si valoreu la vostra seguretat, podríeu estar disposat a cobrar més diners i subscriure-us al Tresorit més car. De forma alternativa, podeu subscriure-us a MEGA, que és més barat i té un pla de 15 GB gratis, però no té velocitats de transferència ràpides i estables.

Dropbox té una velocitat ràpida i utilitza un algorisme de sincronització a nivell de blocs, juntament amb una experiència d’usuari que es troba al capdavant dels serveis d’emmagatzematge en núvol, però no inclou tantes funcions de seguretat com les nostres dues millors opcions i no és barat. Per últim, podeu acudir a Koofr si no necessiteu molt espai d’emmagatzematge i no us importa la manca de xifratge privat.

Què en penses de les nostres eleccions? Tens un favorit? Hi ha cap servei que hàgim perdut? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map