Millor emmagatzematge al núvol de zero coneixement, 2020: Seguretat primera

Les lleis, els projectes i les regulacions de tot el món estan convertint la privacitat en un luxe. Un dels principals països que implementen aquestes lleis és l’oncle Sam dels EUA que té el projecte PRISM, la USA Patriot Act i la CLOUD Act. L’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units no té en compte fer ús d’aquestes lleis, de manera que tenir el millor emmagatzematge en núvol de coneixement zero per protegir els vostres fitxers és primordial..


Dit això, altres països no queden enrere. Alguns països de la UE de vegades actuen sense tenir en compte la vostra privadesa. Els francesos tenen el seu propi projecte d’espionatge i el Regne Unit va aprovar la Investigatory Powers Act, que és encara més temible que els seus homòlegs nord-americans..

Podeu llegir més informació sobre les lleis de privadesa per país dels nostres països que tenen la millor guia de lleis sobre privadesa en núvol. El Canadà no es troba a la llista perquè vam fer un article separat sobre les lleis de privadesa fortes del país de l’auró.

Amb bones lleis de privacitat i una adequada protecció de coneixement zero, els serveis d’emmagatzematge en núvol us ajudaran a netejar l’espai del disc dur movent els fitxers al núvol. A més, els vostres fitxers estaran fora de perill dels errors i del mal funcionament del disc dur. Això és important perquè no és cert que el programari de recuperació de dades pugui recuperar els vostres fitxers.

Millor emmagatzematge al núvol de zero coneixement

Què és Zero-Knowledge?

El coneixement zero és un nom alternatiu per al xifrat de final a extrem privat. Privat vol dir que ningú però no pot llegir els seus fitxers. Això és degut a que es fa el xifratge al vostre dispositiu local abans que els fitxers es transfereixin al núvol. Com que utilitzeu una contrasenya que només coneixeu per a l’encriptació, els fitxers no es podran xifrar després de la transferència. Aquesta és la part de “punt a final”. 

D’aquesta manera es garanteix la vostra privadesa perquè un servei d’emmagatzematge en núvol que proporciona coneixement zero no pot subministrar els vostres fitxers no xifrats a les autoritats. Dit això, si oblideu la vostra contrasenya, el servei d’emmagatzematge al núvol no us el podreu restablir i perdreu l’accés als vostres fitxers. Per evitar-ho, haureu d’utilitzar un dels millors gestors de contrasenyes per emmagatzemar la vostra contrasenya.

Hem escollit els nostres competidors entre els nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol. Si busqueu una còpia de seguretat en el seu lloc, llegiu la nostra llista dels millors serveis de còpia de seguretat en línia. Aquí podeu obtenir més informació sobre la diferència entre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat del núvol. 

Abans d’arribar a la nostra llista dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol de coneixement zero, definim els criteris que vam utilitzar per elaborar-la.

Què proporciona el millor emmagatzematge en núvol de coneixement zero

Servicebviament, el servei d’emmagatzematge al núvol ha d’oferir una protecció de coneixement zero. Ens assegurem que sigui fort i que no tingui llacunes que la companyia pugui utilitzar per envair la vostra privadesa. 

La forta seguretat al núvol també és imprescindible. Inclou funcions com el protocol SSL / TLS, que protegeixen els vostres fitxers en trànsit, la protecció del ransomware i molt més. L’autenticació de dos factors, que protegeix el vostre compte, també és important.

El millor és tenir plans que proporcionin més emmagatzematge de manera barata. Com més plans ofereix el servei, serà més fàcil trobar-ne un que s’adapti a les vostres necessitats. Si esteu buscant molt, consulteu les nostres opcions per obtenir les millors ofertes en emmagatzematge al núvol.

Una experiència agradable i senzilla per a l’usuari és agradable, perquè farà que la vostra interacció amb el servei d’emmagatzematge al núvol sigui molt més agradable. Una interfície intuïtiva i fàcil d’utilitzar us ajudarà. A més, els clients han de treballar en els sistemes operatius més populars i executar-los en escriptori, web i mòbil.

La rapidesa amb què podeu transferir els vostres fitxers dependrà del proveïdor de serveis d’Internet, del servei d’emmagatzematge al núvol i de la proximitat que tingueu al servidor. Com més a prop estiguis de servei, millor serà la velocitat de connexió. Si transfereu molts fitxers, us podríem imposar els impostos pel vostre ordinador, així que serà bo si un servei pot limitar l’ús dels recursos del sistema. Una opció per augmentar la velocitat de càrrega també és bona.

1. Millor emmagatzematge al núvol de coneixement zero: Sync.com

Sync.com va ser fundada a Toronto el 2011, i la seva dedicació a la seguretat i la privadesa dels usuaris va contribuir a superar aquesta llista i la nostra comparació d’emmagatzematge en núvol. Està basada al Canadà, de manera que obtindràs els avantatges de les lleis de privadesa del Canadà.

Es remet els fitxers mitjançant el xifrat AES de 256 bits i utilitza el protocol TLS per protegir els fitxers en trànsit als seus servidors dels atacs man-in-the-middle. El servei és compatible amb el coneixement zero. A més, proporciona autenticació de dos factors per ajudar a protegir la vostra contrasenya contra els pirates informàtics, però haureu de crear una contrasenya forta independentment.

Sync.com-Web-Control-Panel-Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Carpeta de Sincronització-Lliscant-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Autenticació de dos factors-Autenticació-Lliscant-5

Anterior

Pròxim

Els centres de dades de Sync.com utilitzen l’arquitectura RAID per evitar que els errors del servidor puguin produir pèrdues de dades i estiguin certificats per SOC 1. Gràcies a aquestes funcions, Sync.com es troba a la part superior de la nostra llista d’emmagatzematge en núvol més segura.

Abans de decidir subscriure’s, podeu utilitzar Sync Starter, un pla gratuït que proporciona 5 GB d’emmagatzematge. No ho és gaire, però permet ajudar-nos a fer el nostre millor emmagatzematge en núvol amb el desplegament de plans de servei grans. Tot i així, n’hi ha prou amb veure si Sync.com funciona per a vosaltres. Si realitzeu diversos passos, podeu obtenir 1 GB d’emmagatzematge addicional. També podeu afegir 1 GB per referència fins a 20 GB.

Hi ha dos plans personals: Personal Pro 500GB i Personal Pro 2TB. El primer és de 49 dòlars anuals i el segon de 96 dòlars anuals. No hi ha plans mensuals, però. Tot i així, aquests preus competitius fan que els plans de Sync.com siguin uns dels millors del mercat.

Els usuaris comercials poden començar amb Business Solo, que subministra 2 TB per 96 dòlars anuals. Business Pro obté 1 TB per usuari per 60 dòlars l’any. Es necessiten un mínim de dos usuaris i hi ha un màxim de 50. Si necessiteu més espai d’emmagatzematge, podeu subscriure’t al pla Business Pro Advanced, que ofereix fins a 10 TB d’emmagatzematge per usuari per 180 $ a l’any..

Altres motius ens agraden Sync.com

El client d’escriptori de Sync.com és fàcil d’utilitzar. Podeu accedir-hi a través de la icona de la barra de tasques. Funciona en Windows i macOS, però no en Linux. Si voleu suport de Linux, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la comparació de Linux. 

Les velocitats de transferència de Sync.com són inferiors a la mitjana. El fet que els seus servidors es trobin a Ontario, Canadà, i estàvem a Belgrad, Sèrbia, quan vam realitzar proves a la nostra revisió de Sync.com tenia alguna cosa a veure. Hauríeu d’esperar tenir una velocitat més ràpida si esteu més a prop dels seus servidors.

Si la transferència utilitza massa els recursos del sistema, podeu accelerar el procés de sincronització. Hi ha una opció per limitar les càrregues i descàrregues mensuals si també teniu un pla de dades limitat.

Sync.com no utilitza la sincronització a nivell de bloc. Això és normal, perquè la sincronització a nivell de bloc i el xifrat de coneixement zero no funcionen bé.

Sync.com fa un gran treball per assegurar la privacitat i seguretat dels usuaris, té plans de subscripció barats i és fàcil d’utilitzar, tot això l’ajuda a superar aquesta llista.

2. pCloud

pCloud és una empresa amb seu a Suïssa, però manté les dades al terreny de l’oncle Sam. Afortunadament, proporciona xifrat de coneixement zero per equilibrar-ho. Tanmateix, el que no és tan bo és que heu de pagar més per aconseguir-ho.

pCloud anomena el seu xifrat privat “pCloud Crypto” i heu de pagar 3,99 dòlars al mes per utilitzar-lo. Us suggerim que tingueu en compte les lleis i regulacions dels Estats Units. A més, hem llegit als lectors que pCloud recorrerà els vostres fitxers per assegurar-vos que res no viola les seves condicions d’ús si no feu servir Crypto.

fitxers d'interfície web pCloud

Carpeta de sincronització de pCloud

Enllaç de fitxers de compartir pCloud

Enllaços de descàrrega de pCloud

Client de pCloud Drive

Anterior

Pròxim

Com a testimoni de la seva seguretat, pCloud va acollir un repte de pirateria Crypto, però ningú va poder completar-lo.

A més del xifrat privat, pCloud utilitza el protocol TLS / SSL per protegir els fitxers durant la transferència i el xifrat AES de 256 bits per protegir-los en repòs. Quan els fitxers arriben a un dels seus centres de dades, es creen cinc còpies i es distribueixen a almenys tres servidors. Els centres de dades estan protegits i controlats les 24 hores del dia.

pCloud fa servir l’autenticació de dos factors per protegir el vostre compte si algú us roba les credencials.

Abans de subscriure-us, podeu utilitzar el pla gratuït, que us proporciona un generós 10 GB d’emmagatzematge. Podeu realitzar diversos passos després del registre per obtenir 4 GB addicionals d’emmagatzematge gratuït. A més, cada amic que feu referència obté 1 GB d’espai addicional fins a 20 GB. Gràcies a això, és al capdamunt de les nostres millors empreses de núvols amb una gran llista de plans gratuïts.

Com Sync.com, pCloud només té dos plans personals, però són competitius. El pla Premium 500 GB és de 4,99 dòlars al mes i el pla Premium Plus 2TB de 9,99 dòlars al mes. Si pagueu per un any per avançat, els preus baixen a 47,88 i 95,88 dòlars anuals, respectivament. 

Si considereu que pCloud és excel·lent i voleu utilitzar-lo durant molt de temps, haureu de comprar una llicència de tota la vida perquè us estalviareu molts diners a llarg termini.

Altres motius ens agrada pCloud

L’ús del client d’escriptori és agradable i fàcil. Podeu accedir-hi amb la icona de la safata del sistema o la unitat pCloud del gestor de fitxers del sistema. La interfície és una mica feble, però és clara i intuïtiva. Està disponible per a Windows, macOS i Linux.

Si esteu en un altre equip i necessiteu accedir als fitxers, podeu utilitzar la interfície web. És ràpid, té més funcions i ofereix una experiència fluida. No és bo per transferir fitxers grans, però, haureu d’utilitzar el client d’escriptori per això.

L’aplicació mòbil també és fàcil d’utilitzar. Podeu utilitzar-lo per penjar automàticament fotografies i per reproduir fitxers d’àudio i de vídeo. Està disponible per a Android i iOS.

pCloud manté els seus servidors als Estats Units, però ha funcionat molt millor a les nostres proves que Sync.com. Les velocitats de transferència van coincidir amb el que esperàvem, donada la nostra velocitat de connexió. Podeu limitar les velocitats de forma manual si pCloud pren massa la seva amplada de banda. Llegiu la nostra ressenya pCloud per obtenir més informació sobre les nostres proves de velocitat.

pCloud cobra addicionalment per xifrar el coneixement zero, que és la principal raó per la qual el vam col·locar darrere de Sync.com.

3. Tresorit

Tresorit és una de les solucions d’emmagatzematge en núvol més segures gràcies al seu xifrat de coneixement zero i altres funcions de seguretat. Tot i així, cal que pagueu més per gaudir-ne.

El servei utilitza xifrat de coneixement zero per protegir la vostra privadesa, el protocol TLS per evitar atacs que apuntin fitxers durant la transferència i xifratge AES de 256 bits per protegir fitxers en repòs. A més, hi ha disponible l’autenticació de dos factors per protegir el vostre compte en cas que algú us trenqui la contrasenya.

tresorit-vs-dropbox-tresorit-desktop

Ningú no va aconseguir trencar Tresorit durant el repte obert de pirateria. Si voleu obtenir més informació sobre les àmplies funcions de seguretat de Tresorit, llegiu el llibre blanc de seguretat.

Tresorit manté els seus servidors als centres de dades de Microsoft Azure a Irlanda i Països Baixos, consulteu la nostra revisió de Microsoft Azure per obtenir més informació.

Tresorit replica els vostres fitxers en diversos servidors en un centre de dades per reduir el risc de pèrdua de dades i augmentar la disponibilitat dels vostres fitxers.

No hi ha cap pla gratuït, però podeu utilitzar una prova gratuïta per provar-lo. El pla més barat és Premium a 10,42 dòlars mensuals per només 200 GB d’espai d’emmagatzematge. El Solo és l’altre pla personal i proporciona 2 TB d’espai per 24 dòlars al mes.

Tresorit també té plans de negoci. La petita empresa té 20 dòlars per usuari al mes i us proporciona 1 TB d’emmagatzematge per a cada usuari. El negoci té un descompte del 50 per cent en el moment d’escriure aquest escrit, cosa que fa 12 dòlars per usuari al mes. Enterprise és de $ 24 per usuari al mes i suporta més de 100 usuaris.

Altres motius ens agrada Tresorit

Tresorit es troba entre els nostres millors serveis d’emmagatzematge en núvol, però la seva experiència per als usuaris és més complexa que la mitjana. Això és perquè cal crear tresors diferents per sincronitzar fitxers. El client d’escriptori funciona a Windows, macOS i Linux. La sincronització és complexa, però el client d’escriptori és clar i fàcil d’utilitzar. També és un dels més atractius del mercat.

Podeu utilitzar l’aplicació web Tresorit per accedir a l’emmagatzematge al núvol. Té un disseny mínim, de manera que és fàcil navegar.

L’aplicació per a telèfons intel·ligents de Tresorit funciona a Android i iOS. Podeu utilitzar-lo per accedir al vostre emmagatzematge, treballar fora de línia i penjar fotos i vídeos des del telèfon. A més, podeu assegurar-lo mitjançant un bloqueig de contrasenya.

Les velocitats de càrrega de Tresorit són mitjanes, però les velocitats de descàrrega són més baixes del que haurien de ser. Si trobeu que Tresorit interfereix amb la vostra tasca o us trobeu en un pla de dades limitat, podeu limitar l’amplada de banda de la xarxa. Podeu llegir més informació sobre Tresorit a la nostra ressenya de Tresorit.

4. MEGA

MEGA va ser llançat el 2013 per Kim Dotcom, i és una de les companyies d’emmagatzematge en núvol més controvertides. Té una gran seguretat que inclou xifrat de coneixement zero.

El nivell de xifrat en repòs és AES de 128 bits, que no és tan fort com el de AES 256-bit, però ningú no ha estat capaç de trencar-lo fins el que ningú sap. També utilitza el protocol TLS per protegir les dades durant la transferència. Ofereix autenticació de dos factors també.

MEGA-Pàgina inicial-2018

MEGA té quatre plans, però cap no pot coincidir amb els valors dels dos primers serveis d’aquesta llista. PRO LITE és de 5,69 dòlars al mes i us proporciona només 200 GB d’espai d’emmagatzematge. Per a 2 TB d’espai d’emmagatzematge, us heu de subscriure al pla PRO II, que és de 11,38 dòlars mensuals. Si pagueu amb un any per endavant, obtindreu dos mesos de franc.

El que fa que MEGA sigui més atractiu és el seu pla gratuït que inicialment ofereix 50 GB d’espai lliure, però que baixa fins a 15 GB perquè 35 GB caduquen al cap d’un temps.

Altres motius ens agrada MEGA

El client d’escriptori de MEGA és atractiu, clar i no us deixarà esgarrapar el cap. Funciona a Windows, macOS i Linux. 

La interfície web també és fàcil d’utilitzar i senzilla. Té una de les millors funcions d’arrossegament i soltament perquè podeu deixar anar els fitxers pràcticament a qualsevol lloc.

Tampoc tindreu problemes amb les aplicacions per a mòbils. Està disponible per a Android i iOS. La part principal de la pantalla us permet accedir als vostres fitxers, mentre que el menú inferior us permet accedir al xat i la càmera, penjar i visualitzar les carpetes compartides i els fitxers fora de línia. També podeu configurar que l’aplicació carregui automàticament les vostres fotos i vídeos.

MEGA conserva els seus servidors a Europa, Canadà i Nova Zelanda. Això no ens va ajudar a assolir la velocitat que esperàvem. El MEGA era més lent que la mitjana. A més, hi ha molts comentaris sobre la nostra revisió MEGA queixant-se de velocitats lentes.

5. Woelkli

Woelkli es basa en Nextcloud, que us ajuda a construir i mantenir el vostre propi emmagatzematge al núvol. Si això us interessa, llegiu el nostre article sobre les millors eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge. Woelkli guarda els vostres fitxers a Suïssa, de manera que podreu gaudir d’algunes de les millors lleis de privadesa del món. 

No haureu de confiar en aquestes lleis, però, perquè Woelkli té un xifrat de coneixement zero. Woelkli no pot recuperar la vostra contrasenya de manera predeterminada, però pot desactivar el coneixement zero si creieu que podríeu oblidar la vostra contrasenya.

Woelkli-homepage-2019

Woelkli utilitza el protocol TLS i el xifratge AES de 256 bits, que arrebossa els seus fitxers en repòs. Per protegir el vostre compte, Woelkli també utilitza autenticació de dos factors. A més, els usuaris de Pro poden escanejar els seus fitxers mitjançant ClamAV per protegir els seus dispositius contra troians, virus i molt més.

El pla gratuït de Woelkli només proporciona 1 GB d’espai d’emmagatzematge, però és suficient per tenir una idea del funcionament del servei..

Els plans de pagament de Woekli són un dels més cars del mercat. Per 10 GB d’espai d’emmagatzematge, heu de pagar 7,54 dòlars al mes. El següent pla, Nivell C2, duplica el preu i augmenta el vostre emmagatzematge cinc vegades fins a 50 GB. Els seus altres plans no ho fan gaire millor.

Els seus plans de negoci també són cars i no ofereixen un emmagatzematge suficient per al que la majoria de les empreses necessiten. El primer pla comença a 10 GB per 402,45 dòlars anuals o 33,53 dòlars al mes, cosa que pot ser suficient per a un sol usuari. El nivell C6 proporciona 100 GB, però té 8 dòlars al mes. El pla més gran aconsegueix 500 GB i costa 83 dòlars al mes. Els preus no inclouen un 7,7 per cent d’IVA.

Altres motius ens agraden Woelkli

L’ús del client d’escriptori no és senzill perquè Woelkli es basa en Nextcloud. Això requereix que instal·leu Nextcloud i connecteu-vos a Woelkli. 

El client web és un tema diferent. És ràpid, atractiu, intuïtiu i fàcil d’utilitzar. L’aplicació per a telèfons intel·ligents també és fàcil d’utilitzar perquè és similar a les aplicacions d’altres serveis d’emmagatzematge al núvol. Us permet penjar fitxers, fer una foto i penjar-la i penjar contingut d’altres aplicacions.

La velocitat de la vostra transferència dependrà de la proximitat que teniu de Suïssa. Les nostres proves van demostrar que Woelkli té velocitats que es poden comparar amb altres serveis. De manera predeterminada, Woelkli no restringeix l’amplada de banda, però podeu fer-ho si ho desitgeu.

Hem situat Woelkli per últim perquè és car i poc senzill d’utilitzar. Si voleu obtenir més informació sobre això, llegiu la nostra ressenya de Woelkli.

Mencions honorífiques: els millors proveïdors de còpia de seguretat de coneixements zero

Si preferiu fer una còpia de seguretat dels fitxers i necessiteu un servei que us ajudi a fer-ho, no heu de buscar més que IDrive, Acronis True Image i BigMIND Home. Estan a la part superior de la nostra llista de comparacions de còpia de seguretat en línia.

IDrive és la nostra opció més elevada, tot i que, gràcies als seus preus competitius, a una forta seguretat i a la capacitat de fer còpies de seguretat de dispositius externs il·limitats. Les seves característiques inclouen còpia de seguretat de suports socials, còpia de seguretat d’emmagatzematge adjunt a la xarxa i opcions de restauració i restauració de còpies de seguretat avançades. A més, com els serveis d’emmagatzematge al núvol, pot sincronitzar i compartir fitxers. Obteniu més informació sobre IDrive a la nostra revisió IDrive.

Acronis True Image compta amb fortes funcions de seguretat, incloent una protecció activa contra el ransomware. També proporciona moltes eines al client d’escriptori que us ajuden a gestionar la vostra còpia de seguretat. També podeu instal·lar eines de tercers, còpia de seguretat de Facebook i Instagram i fitxers de sincronització. Podeu obtenir més informació sobre el nostre comentari de la imatge True Acronis.

BigMIND Home us permet previsualitzar els vostres fitxers multimèdia, utilitzar les seves funcions d’IA per gestionar fotografies, gaudir del seu pla i còpia de seguretat gratuïta d’altres serveis al núvol, com Facebook, Instagram, Google Drive, Microsoft OneDrive i Dropbox. BigMIND Home també us permet compartir i sincronitzar fitxers. Podeu obtenir més informació sobre els seus comentaris a la nostra crítica de casa BigMIND.

Pensaments finals

Quan es tracta de protegir la vostra privadesa, el xifrat de coneixement zero és el seu aliat més fort. Tots els serveis de la nostra llista en tenen, però difereixen en altres categories. Dit això, tots tenen una gran seguretat, de manera que heu de basar-vos en altres factors per prendre la vostra decisió, sobretot el preu. 

Tot i que els dos primers serveis, Sync.com i pCloud, són competitius, d’altres queden enrere. Això també va a la velocitat, perquè Sync.com i MEGA són més lents de la mitjana. Tot i així, Sync.com és la nostra elecció més elevada gràcies a les seves fortes funcions de seguretat, la bona facilitat d’ús, els plans barats i les lleis de privadesa del Canadà.

Woelkli es basa en una forta legislació suïssa sobre privadesa, però això no ajuda a superar els altres serveis. 

Si cap dels serveis d’aquesta llista funciona per a vosaltres, llegiu les millors opinions sobre emmagatzematge en núvol per obtenir idees alternatives.

Què en penses de les nostres eleccions? Vam trobar a faltar un servei? Quin servei al núvol que protegeix la vostra privadesa utilitzeu? Deixa la teva resposta als comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me