MEGA vs Tresorit: Who Trumps Who el 2020?

MEGA s’anuncia com a “empresa de privacitat”, mentre que Tresorit destaca les seves característiques de seguretat. El primer servei es troba a la part superior de la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol, mentre que el segon ocupa el lloc inferior. Veurem si aquest ordre es manté quan els comparem en aquesta batalla MEGA i Tresorit.


Si voleu obtenir més informació sobre ells, llegiu la nostra crítica independent de MEGA i Tresorit. Si no podeu pensar, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol per obtenir ajuda. Tots dos hi són presents i es poden comparar fàcilment amb d’altres.

Els serveis d’emmagatzematge al núvol poden ser coses diferents per a diferents usuaris, però podem comparar la majoria mitjançant factors habituals. Inclouen el cost d’emmagatzematge, seguretat i privacitat, funcions addicionals, experiència d’ús i compartir. Heu d’esbrinar què és el més important per a vosaltres. Decidirem un guanyador global al final per facilitar la tria.

1

Cost d’emmagatzematge

Si un servei ofereix molt pel preu, és un bon valor. Afegiu-hi un gran nombre de plans i obteniu una bona flexibilitat del pla perquè pugueu triar un pla que us sembli un guant. És fantàstic si el servei ofereix un pla o prova gratuïta, de manera que podeu provar-lo abans de fer-ho. Si us preocupa un bon valor, consulteu les nostres millors ofertes en emmagatzematge al núvol.

MEGA té un pla gratuït, mentre que Tresorit només té una prova gratuïta de 14 dies. El pla gratuït de MEGA comença amb 50 GB d’emmagatzematge, però 35 GB s’evaporaran al cap d’un temps. Podeu recuperar-lo saltant alguns cèrcols, però desapareixerà de nou al cap de 180 dies. Tresorit Send, un servei que permet enviar fitxers de fins a 5 GB, està en versió beta i gratuïta.

MEGA té una bona flexibilitat amb els seus quatre plans retribuïts. El primer, Pro Lite, us proporciona 200 GB d’emmagatzematge per 5,70 dòlars al mes. La segona amplia aquesta a 1TB i costa 11,42 dòlars al mes. El tercer pla ofereix una impressionant 4TB, però costa 22,85 dòlars al mes. L’últim pla, de 34,28 dòlars mensuals, duplica la quantitat d’emmagatzematge que obteniu sense doblar el preu.

Tresorit té preus elevats per compensar la seva forta seguretat, però els seus plans de pagament no es comparen bé amb els de MEGA. La prima és la més barata, però té un cost de 10 GBP al mes per 200 GB. Això suposa una càrrega superior a 2 TB. El seu altre pla personal, Solo, proporciona 2 TB d’espai per 24 dòlars al mes.

El servei també ofereix plans de negoci. Les petites empreses costen 20 dòlars per usuari al mes i us permeten 1 TB d’emmagatzematge per a cada usuari. El següent pas, Business, està actualment amb un 50 per cent de descompte, per la qual cosa costa 12 dòlars per usuari al mes. Millora amb el pla anterior amb funcions addicionals, com ara suport i control avançat de fitxers.

Enterprise costa 24 dòlars per usuari al mes i us permet tenir més de 100 usuaris, utilitzar l’admin API i proporcionar formació al personal.

En aquesta categoria, considerem la quantitat d’emmagatzematge que obteniu pels diners de manera que l’obviador guanyador és MEGA. Els seus plans costen la meitat o tenen el doble d’emmagatzematge.

Ronda: Punt de cost d’emmagatzematge per a MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Tresorit

2

Seguretat i privadesa

Internet està ple d’amenaces, de manera que tenir una bona seguretat és una necessitat. Els pirates informàtics no dubtaran a orientar les vostres dades amb ransomware o atacs man-in-the-middle i, a més, podrien robar les vostres credencials d’inici de sessió..

Els serveis al núvol utilitzen molts mètodes per protegir dades contra possibles amenaces. Per exemple, el protocol TLS impedeix que els atacs man-in-middle tinguin èxit i el xifrat assegura les vostres dades en trànsit i en repòs. El xifrat privat de cap a extrem impedeix que qualsevol altra persona que no sigui la vostra lectura.

L’autenticació de dos factors impedirà que els pirates informàtics que hagin robat la vostra contrasenya accedeixin al vostre compte. Tot i així, hauríeu d’assegurar-vos que teniu una contrasenya forta en primer lloc.

mega-vs-tresorit-mega-seguretat

MEGA destaca la seva privadesa i utilitza xifratge privat per protegir fitxers del client. El nivell de xifrat és de 128 bits AES, que no és tan fort com el de AES 256-bit, però no hauria de ser un problema perquè el cracking encara trigaria milions d’anys. El protocol TLS afegeix una altra capa de protecció als fitxers en trànsit. MEGA també ofereix autenticació de dos factors.

Si un usuari MEGA perd un dispositiu, l’usuari pot destruir la sessió de manera remota per evitar que la pèrdua comprometi el seu compte MEGA. La versió també està disponible, de manera que podreu recuperar els vostres fitxers si els afecten el ransomware. Si necessiteu funcions de versió més fortes, llegiu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la versió.

El seu codi font també és públic, de manera que qualsevol que vulgui comprovar la seguretat de MEGA ho pot fer.

MEGA compta amb centres de dades a Nova Zelanda, Luxemburg, Alemanya, França, Països Baixos i Canadà, tots ells més favorables a la privadesa que el MEGA nord-americà fins i tot estén les proteccions del Reglament general de protecció de dades a tots els seus usuaris, no només a aquells que ho són. la UE.

Com un dels serveis d’emmagatzematge en núvol més segurs, Tresorit té una gran durada per garantir que les vostres dades siguin segures. El protocol TLS protegeix els vostres fitxers en trànsit i el xifrat AES de 256 bits els protegeix en repòs.

mega-vs-tresorit-tresorit-security

Tresorit utilitza xifratge privat per protegir la vostra privadesa, però això significa que no podreu restablir la vostra contrasenya si la perds. El servei també proporciona autenticació de dos factors per protegir el vostre compte.

Tresorit conserva les vostres dades en servidors d’Irlanda i Països Baixos, de manera que podeu estar segur que també compleixen el GDPR..

Els seus centres de dades fan servir seguretat, vigilància i exploració biomètrica les 24 hores del dia. Compleixen els darrers estàndards ISO i executen Microsoft Azure (consulteu la nostra revisió de Microsoft Azure per obtenir més informació sobre aquest servei)..

Si algú roba el dispositiu, podeu esborrar les dades de forma remota per evitar que el lladre s’hi acosti. Si el programari maliciós corromp els vostres fitxers i us demana diners per rescat, també podeu evitar el pagament mitjançant la versió de la seva versió per recuperar-los..

Els plans més cars us permeten definir polítiques de seguretat per a un conjunt d’usuaris, permetre als administradors supervisar els dispositius i revocar l’accés des d’ells.

Aquesta ronda és a prop perquè tots dos serveis tenen un fort compromís amb la privacitat i la seguretat, però Tresorit guanya amb un lleuger marge amb el seu xifrat AES de 256 bits. Si no esteu satisfets amb com un implementa el xifrat privat, consulteu el nostre millor article sobre serveis de coneixement zero.

Ronda: Punt de seguretat i privadesa per Tresorit

Logotip de MEGA
Logotip de Tresorit

3

Experiència d’usuari

Una experiència d’usuari agradable i senzilla és millor que aquella que és maca, desfasada i complexa per a l’usuari principal. El servei hauria de funcionar a la web, a l’escriptori i al mòbil i els clients han de tenir interfícies atractives i intuïtives.

mega-vs-tresorit-mega-desktop

L’aplicació d’escriptori de MEGA té una interfície agradable que utilitza el model estàndard de sincronització: una carpeta de sincronització i una icona de safata del sistema que gestiona la sincronització i que permet accedir a la configuració. Presenta informació de manera clara que no us confondrà. El client funciona a Windows, macOS i Linux.

mega-vs-tresorit-mega-interfície

La interfície web és ràpida i senzilla i els usuaris nous no tindran cap pèrdua sobre el que han de fer. Podeu navegar fent servir el menú de l’esquerra i altres funcions es troben al menú de la part superior dreta de la pantalla. Podeu utilitzar el menú superior per a accions generals, però les accions individuals requereixen que feu clic amb el botó dret en un fitxer.

L’aplicació mòbil, disponible per a Android i iOS, facilita la navegació dels fitxers i us permet carregar fotos i vídeos de forma automàtica. També podeu accedir als vostres fitxers fora de línia. Hi ha una funció de xat que utilitza el xifrat de MEGA per protegir els vostres missatges. És un afegit interessant, però la seva utilitat es pot discutir tenint en compte les aplicacions de xat dedicades que hi ha.

A diferència de MEGA i la majoria dels altres serveis d’emmagatzematge en núvol, Tresorit té un client d’escriptori ric en funcions. Això comporta un preu, perquè utilitzar-lo no és senzill. Requereix que creeu carpetes, anomenades tresors i que les sincronitzes individualment. El client està disponible a Windows, macOS i Linux.

La interfície web és similar a la de l’escriptori, però no té les mateixes opcions. No hi ha cap pàgina per a “recents”, però n’hi ha una per a “contactes”.

L’aplicació mòbil està disponible per a Android i iOS. Us permet pujar fitxers mòbils, com ara fotos i vídeos, i accedir al vostre emmagatzematge al núvol.

Els dos serveis es troben al nostre millor emmagatzematge en núvol de la peça Linux. També té altres recomanacions, si ni MEGA ni Tresorit funcionen per a vosaltres. Tot i que no es té compte de gust, simplicitat i intuïció tenen més pes en aquesta categoria, de manera que MEGA guanya.

Ronda: Punt d’experiència de l’usuari per MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Tresorit

4

Compartir

Compartir és un dels avantatges principals de penjar els fitxers al núvol i és més que probable que ho feu. Per això, hauria de ser fàcil, ràpid i tenir capacitat per anar directament a les grans xarxes socials, individus i grups. També haureu de poder protegir les vostres accions mitjançant controls de contingut, com ara la protecció de contrasenya, les dates de caducitat i els permisos.

mega-vs-tresorit-mega-share

El client web de MEGA us permet compartir fitxers generant un enllaç que podeu protegir amb una clau. Això els converteix en coneixement zero, de manera que només la gent a la qual dóna la clau els pot llegir. Podeu adjuntar la clau amb el vostre enllaç, la qual cosa permetrà a qualsevol persona que tingui l’enllaç accedir-hi o enviar la clau per separat. També podeu definir una contrasenya o una data de caducitat.

Una altra manera de compartir un fitxer és enviar-lo a qualsevol persona que hàgiu afegit com a contacte mitjançant la interfície MEGA.

Podeu compartir una carpeta generant un enllaç, que funciona de la mateixa manera que compartir fitxers o convidar-ne d’altres mitjançant la seva adreça de correu electrònic. Si feu això, podeu definir permisos “només de lectura”, “lectura i escriptura” o “accés complet”. Per convidar altres persones a penjar a la vostra carpeta, inclosos els usuaris que no siguin MEGA, podeu convertir-la en una carpeta “MEGAdrop”.

La interfície web té una pàgina “compartida amb mi”, però li falta una que mostri el que has compartit amb els altres. L’aplicació d’escriptori us permet compartir també, però només generant un enllaç.

Tresorit us permet compartir contingut amb determinades persones per correu electrònic o generar un enllaç, copiar-lo i enganxar-lo. Si utilitzeu un correu electrònic per compartir una carpeta, els destinataris hauran de registrar-se en un compte de Tresorit. Els fitxers només es poden compartir amb un enllaç i no tenen aquest requisit.

Podeu protegir els enllaços mitjançant una contrasenya, una data de caducitat o un límit de descàrrega. Les carpetes tenen tres nivells de permisos. Són “gestors”, que poden compartir, editar i visualitzar; “Editor”, que pot llegir i modificar; i “visualitzar”, que només poden llegir.

Hi ha una vista de “enllaços” per ajudar-vos a fer un seguiment dels enllaços que heu creat. Una altra pestanya, “contactes”, mostra a quines persones teniu accés amb la carpeta. No hi ha cap manera de crear enllaços de càrrega o compartir-los a les xarxes socials.

Tresorit es troba a la nostra llista dels millors emmagatzematges en núvol per compartir-los. Té la pàgina “contactes” i és capaç de posar límits de descàrrega als enllaços. Tot i així, MEGA té funcionalitats d’enllaços de càrrega, juntament amb la possibilitat de fer que els enllaços no tinguin coneixement zero, i això l’ajuda a guanyar aquesta ronda.

Ronda: Punt de compartir el MEGA

Logotip de MEGA
Logotip de Tresorit

5

Característiques adicionals

En aquesta categoria, veurem les funcions que els serveis d’emmagatzematge en núvol no solen oferir. Alguns exemples són previsualitzacions de fitxers, versions avançades, aplicacions de productivitat, reproducció de suports i integracions amb aplicacions de tercers.

MEGA no té molt en compte en les aplicacions d’utilitat, però ofereix previsualitzacions de fotos i vídeos. Tanmateix, no podeu previsualitzar els fitxers d’Office en línia, així que els haureu de descarregar.

mega-vs-tresorit-mega-xat

Una característica poc freqüent és el xat, que podeu iniciar amb contactes que heu afegit a MEGA. Utilitza xifratge per assegurar la vostra comunicació en temps real. Per a aquells que vulguin un enfocament més senzill, MEGAcmd és una eina de línia de comandes que us permet utilitzar les habilitats informàtiques per treballar amb fitxers. El complement MEGAbird us permet enviar fitxers grans mitjançant Mozilla Thunderbird.

El client d’escriptori MEGA us permet transmetre qualsevol fitxer des del núvol MEGA o un enllaç de fitxer del reproductor favorit.

Sincronització selectiva de Tresorit

Tresorit té una funció d’unitat de xarxa anomenada Tresorit Drive. És diferent d’una carpeta de sincronització perquè només emmagatzema les dades al núvol, la qual cosa allibera espai al disc dur. També podeu desactivar la sincronització per a qualsevol carpeta amb sincronització selectiva.

Si utilitzeu Microsoft Outlook, tindreu la sort perquè Tresorit té un complement. No hi ha però cap integració d’aplicacions de tercers. Tresorit tampoc té un reproductor multimèdia ni un previsualitzador de fotos. Dit això, l’empresa té una bona excusa per a aquestes mancances: el xifrat privat impedeix el seu ús.

MEGA té més funcions, però Tresorit té la funció de unitat que us permet sincronitzar fitxers i carpetes mentre els podreu veure al explorador de fitxers. Tresorit guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de característiques addicionals per Tresorit

Logotip de MEGA
Logotip de Tresorit

6

El Veredicte

Aquesta batalla va ser estreta en diversos aspectes. La categoria més decisiva és el cost d’emmagatzematge, on MEGA va guanyar per un gran marge. Els dos serveis tenen una seguretat i privacitat molt intenses, però Tresorit va resultar ser millor, tot i que MEGA estava a prop. Tot i això, MEGA va superar Tresorit a la categoria d’experiència d’usuaris, i no va ser una petita diferència.

MEGA també va guanyar a la categoria de compartir gràcies al seu enllaç de càrrega i a les seves capacitats de coneixement zero. Tresorit va aconseguir reduir l’avantatge de MEGA amb una victòria a la categoria de característiques addicionals a causa de la seva funcionalitat de disc, però, al final, MEGA va tenir més victòries i és el nostre guanyador global.

Guanyador: MEGA

Què en penses d’aquesta comparació? Creus que la seguretat de Tresorit justifica el seu preu? Esteu d’acord que MEGA és l’opció millor? Feu-nos-ho saber als comentaris següents i llegiu la comparació entre Dropbox i MEGA. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me