Les millors eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge: emmagatzematge en núvol personal per al 2020

Si el pensament de crear el vostre propi emmagatzematge al núvol no us espanti, esteu al lloc adequat. Crear la vostra pròpia solució us donarà més control sobre el vostre núvol i protegireu la vostra privadesa millor. En aquesta visió general, discutirem les nostres opcions sobre les millors eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge.


No s’ha de confondre amb els dispositius d’emmagatzematge en núvol personal, es tracta d’eines de programari que us ajudaran a configurar el vostre propi emmagatzematge en núvol personal.

Haureu de gestionar el maquinari comprant equip o invertint en un host virtual. Si no esteu tan entusiastes amb les eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge després de llegir-ho, consulteu la nostra millor guia d’emmagatzematge en núvol per obtenir una solució més senzilla.

Què és l’emmagatzematge personal al núvol?

L’emmagatzematge en núvol DIY sol ser un programari client-servidor, de codi obert o de pagament, que us ajuda a configurar i mantenir el vostre propi núvol. Podeu configurar-lo en un servidor físic que mantingueu utilitzant un servei d’allotjament en núvol, com DigitalOcean. És la tercera empresa d’allotjament en núvol més gran del món, darrere de la segona posició d’Alibaba i líder Amazon (llegiu la nostra crítica d’Amazon S3).

Podeu configurar algunes solucions d’emmagatzematge en núvol de bricolatge en dispositius d’emmagatzematge connectats a la xarxa o utilitzar les opcions que ofereixen els nostres millors proveïdors d’allotjament web.

La configuració pot ser difícil, però hem escollit aplicacions que faciliten el procés, fins i tot si sou un usuari principal. Es tracta d’instal·lar programari de servidor i descarregar el programari client per als ordinadors i aplicacions mòbils per als telèfons intel·ligents.

El programari del client funciona de manera similar a Google Drive o pCloud. Això vol dir que crearà una carpeta de sincronització al disc dur. Les carpetes o fitxers que introduïu a aquesta carpeta es sincronitzaran amb l’espai d’emmagatzematge al núvol i, a la resta de dispositius amb els clients instal·lats.

Moltes eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge tenen interfícies web, de manera que podeu accedir al vostre contingut mitjançant un navegador. Això us estalviarà el problema d’instal·lar programari client a ordinadors que no són propis. També és més fàcil compartir fitxers mitjançant programes basats en navegadors i aplicacions per a mòbils.

Ara que hem superat les eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge, fem un cop d’ull a les opcions principals disponibles.

1. Nextcloud

Nextcloud es va separar de la segona entrada d’aquest article, ownCloud, el 2016. Frank Karlitschek, el fundador de ownCloud, i un equip d’enginyers van decidir fer una “forquilla”, bàsicament, una còpia del dipòsit de codis que va en una direcció diferent..

nextcloud-home

Karlitschek es va trobar amb “experiències i decisions difícils” que el van motivar a abandonar l’empresa. Les raons de la divisió gira al voltant dels diners i s’obté un bon equilibri entre els interessos de la comunitat i l’empresa. La decisió va tenir un impacte i avui en dia Nextcloud es posa més al·lucinant. TU Berlin es va traslladar a Nextcloud i va reduir a la meitat el temps de càrrega de la base de dades.

L’edició empresarial Nextcloud pot acollir des de 50 usuaris fins a 10 milions. Els usuaris de la llar i de les petites empreses poden utilitzar, però, les edicions de Nextcloud Standard o de codi obert. Aquest últim no costa ni un centèric.

Per subscriure-vos al pla bàsic, que suporta fins a 50 usuaris, haureu d’aportar 2.180 dòlars l’any. Per a més usuaris, podeu subscriure-vos al pla estàndard per 3.902 dòlars anuals. Totes dues ofereixen un descompte si pagueu per més usuaris. L’últim pla, Premium, pot acollir 50 o més usuaris i ofereix funcions avançades per 5.623 dòlars anuals.

nextcloud-desktop

Per utilitzar Nextcloud, heu de configurar un servidor Nextcloud descarregant-lo per a un servidor i instal·lant-lo. A continuació, heu de descarregar el client d’escriptori Nextcloud que interactuarà amb el servidor. Funciona amb Windows, macOS i Linux i les seves aplicacions per a telèfons intel·ligents funcionen amb iOS i Android. També podeu accedir als vostres fitxers des de qualsevol navegador compatible.

si no voleu posar-vos en obra, podeu comprar maquinari preconfigurat, com ara Nextcloud Box, Spreedbox o Syncloud.

Com els serveis al núvol propietaris, Nextcloud us permet compartir fitxers amb altres persones. Té totes les funcions estàndard, incloses la distribució mitjançant usuari, correu electrònic, enllaç o xarxes socials, protecció de contrasenya i dates de caducitat. Podeu veure què heu compartit amb altres persones o què heu compartit amb vosaltres. Els usuaris sense compte poden editar un document.

Una altra característica interessant és “caiguda segura”, que permet que altres persones puguin fitxers al vostre servidor. El programari Nextcloud també us permet restaurar versions anteriors de fitxers i permet fer comentaris. També es pot cercar un text complet.

Els competidors de Nextcloud tenen funcions similars, però els seus complements l’hi ajuden a destacar. Hi ha 162 aplicacions a la botiga d’aplicacions Nextcloud. Podeu, per exemple, millorar el vostre flux de treball mitjançant Collabora Online, un rival de codi obert a la suite d’oficines de Google. Les aplicacions multimèdia inclouen reproductors d’àudio i vídeo, juntament amb Talk, que us permet configurar videoconferències.

Seguretat Nextcloud

Tampoc falta seguretat. Nextcloud admet LDAP, Active Directory i Single Sign-On. L’autenticació de dos factors us ajudarà a protegir les vostres credencials. La implementació utilitza fitxes de maquinari Universal 2nd Factor i una contrasenya One Time basada en el temps. El suport de segon factor inclou NFC i Gateway, Signal, Telegram o SMS.

Nextcloud utilitza el protocol SSL / TLS per protegir els vostres fitxers durant la transferència. A més, pot xifrar les dades en repòs mitjançant el xifrat AES de 256 bits amb la gestió de claus basada en el servidor o personalitzada.

També hi ha una opció per habilitar el xifratge de punta a extrem per a carpetes específiques, mentre que el servidor ajuda a compartir i gestionar les claus mitjançant un model de coneixement zero. Si no confieu en la implementació de Nextcloud, llegiu el nostre millor article sobre serveis de coneixement zero per obtenir més informació sobre els serveis tradicionals d’emmagatzematge en núvol que ofereixen xifratge privat..

Tot i això, no tot és boig, perquè Nextcloud va dedicar a empreses de verificació de seguretat de tercers a fer exploracions de seguretat als servidors dels seus usuaris. Un representant va donar més llum sobre el tema de reddit. Segons ells, l’exploració de tercers és una de les estratègies utilitzades per protegir els usuaris, però molts consideren que és una empresa ombrívola.

La companyia compta ara amb el seu propi escàner de seguretat, que comprova la actualització del vostre servidor i us avisa si heu de prendre mesures. Nextcloud es compromet a cercar errors, de manera que manté una pàgina HackerOne que convida la gent a enviar informes sobre els errors i els errors que troben. Els incompliments més greus dels servidors de Nextcloud poden produir fins a 5.000 dòlars.

Nextcloud també compleix la normativa HIPAA i el Reglament general de protecció de dades. Podeu trobar més informació sobre el GDPR a la nostra descripció.

Hem situat Nextcloud al capdamunt, gràcies a la seva àmplia biblioteca d’aplicacions de tercers i a una forta seguretat.

2. ownCloud

El competidor més proper a Nextcloud és el seu predecessor, ownCloud. Si tenim en compte que comparteixen molts codis, no és estrany que la seva implementació sigui similar. ownCloud també és de codi obert i recolzat per una comunitat forta. També té una edició empresarial que és popular entre les empreses. Hi ha diferències, però, a les que us presentarem a continuació.

owncloud-empresa

Com passa amb Nextcloud, primer haureu de descarregar i instal·lar el programari del servidor del propiCloud. Podeu fer-ho al servidor de casa o llogar-ne un. ownCloud també té diversos proveïdors públics dels quals podeu triar.

Els clients d’escriptori estan disponibles per a Windows, macOS i Linux. Els clients mòbils estan disponibles per a Android i iOS. Com ho fan per a moltes solucions d’emmagatzematge en núvol, les aplicacions per a telèfons intel·ligents ofereixen una experiència d’usuari senzilla i amable, juntament amb funcions útils, com ara la càrrega automàtica de fotos. ownCloud us permet accedir als vostres fitxers a través d’una interfície del navegador.

Com la nostra selecció més elevada, ownCloud guanya diners amb els seus plans de subscripció premium. Però són més econòmics que els de Nextcloud, però costen 3.600 dòlars per una subscripció estàndard. Enterprise comença a partir de 9.000 dòlars i inclou aplicacions per a telèfons intel·ligents de marca, aplicacions empresarials i temps de reacció de suport més ràpid.

La subscripció personalitzada afegeix suport per a més usuaris i redueix el temps de reacció de suport, però requereix que contacteu amb ownCloud per obtenir un pressupost.

OwnCloud té moltes funcions, com ara la sincronització de fitxers, l’ús compartit, l’edició col·laborativa i la cerca de text complet.

Podeu compartir fitxers i carpetes sense preocupar-vos perquè ownCloud adopta un enfocament segur de l’intercanvi de fitxers que inclou enllaços protegits amb contrasenya, caducitat automàtica d’enllaços i notificacions de compartiments mòbils. Els comentaris de fitxers, les etiquetes de fitxers, les edicions de fitxers i les funcions de videoconferència ajuden a col·laborar.

De manera similar a Nextcloud, la funció de baixada de fitxers permet als usuaris anònims arrossegar un fitxer i pujar-lo directament al vostre propiCloud.

Hi ha més de 70 aplicacions a la biblioteca d’aplicacions de ownCloud. Inclouen els més populars, com ara Collabora Online, Connector OnlyOffice, App de flux de treball, Visualitzador de PDF, Calendari, Contactes i molt més.

Des del punt de seguretat, ownCloud no es queda en retard. Disposa de protecció de ransomware, encriptació de punta a punta i una política de contrasenya que permet als administradors definir els requisits de contrasenya.

ownCloud té un xifrat de punta a extrem, de manera que els usuaris poden crear carpetes per a l’intercanvi de dades intern o extern xifrat del costat del client. Ni l’administrador ownCloud ni els tercers no podran llegir el contingut de la carpeta, només el creador pot.

A més, està disponible una gestió de claus individual o central, juntament amb una aplicació de servei de claus que permet la gestió professional de claus amb l’opció d’utilitzar fitxes USB, targetes intel·ligents HSM o altres dispositius per desxifrar dades..

ownCloud Delta Sync

Una altra característica interessant de les obres és la sincronització delta, que redueix el temps en transferir fitxers que ja han estat carregats. Ho fa només transferint la part canviada del fitxer. L’anunci es presentava amb notícies d’una funció anomenada “Sistema d’arxius virtuals”. Permet als usuaris sincronitzar directament fitxers i carpetes al seu navegador de fitxers.

ownCloud explora els fitxers penjats mitjançant ClamAV per evitar la distribució automatitzada dels fitxers infectats. Pot detectar virus, programari maliciós, troians i altres amenaces. Les menors opcions de personalització permeten ampliar la vostra protecció antivirus amb escàners de virus externs que poden escanejar fitxers al servidor escollit.

Per iniciar la sessió als servidors, podeu utilitzar Active Directory, LDAP o OpenLDAP. Altres atributs d’usuari, com ara la seva quota, correu electrònic, avatar, també es poden integrar al ownCloud des d’un directori extern.

Podeu protegir més les credencials dels usuaris mitjançant l’autenticació de dos factors. Podeu utilitzar la contrasenya One Time basada en el temps estàndard o ampliar la funció per admetre dispositius d’autenticació addicionals a través de l’aplicació ownCloud de privacyIDEA. ownCloud té una pàgina a HackerOne, però no vol rebre enviaments.

Si tracteu informació sobre el pacient, us podeu assegurar que ownCloud no us impedirà exercir la vostra feina perquè compleix els sistemes HIPAA. Si valoreu la vostra privadesa, se us farà saber que ownCloud s’adhereix a la GDPR.

Tot i que ownCloud és un servei fort, l’hem situat al costat de Nextcloud perquè té menys complements, no vetlla per la seguretat i té plans premium més cars..

3. Seafile

Igual que les dues solucions anteriors, Seafile és una solució d’emmagatzematge en núvol de codi obert que compta amb una edició comunitària gratuïta i una empresa que alimenta els seus beneficis. Com a solució empresarial, pot anar de cap a peus amb qualsevol dels nostres millors proveïdors de sincronització i participació de fitxers empresarials, tot i que amb més intensitat.

mar de casa

Seafile us permet organitzar els vostres fitxers en biblioteques separades, que podeu sincronitzar i compartir de manera individual. Tot i que ofereix una àmplia personalització, al principi pot ser confús.

Els clients de sincronització d’escriptori estan disponibles per a Windows, macOS i Linux, mentre que les aplicacions de telèfons intel·ligents funcionen a Android i iOS. Abans de poder començar a utilitzar Seafile, heu de descarregar i instal·lar l’edició del servidor al vostre servidor.

Seafile té moltes característiques, però en reserva més d’altres que altres solucions per a la seva edició de l’empresa remunerada. L’edició empresarial és més barata en comparació amb Nextcloud i ownCloud. De fet, és gratuït si teniu tres o menys usuaris. Per nou usuaris, heu de pagar 100 dòlars per usuari. Entre 10 i 249 usuaris, costa 44 dòlars per usuari.

El preu augmenta a mesura que augmenta el nombre d’usuaris fins que arribeu als 1.000 usuaris i, després, heu de contactar amb Seafile per obtenir un pressupost. Si pertanys a una institució educativa, obteniu un descompte per usuari a l’any.

Seafile també ofereix sincronització selectiva, de manera que podeu desactivar la sincronització per a carpetes específiques. Si no preferiu utilitzar un client de sincronització, Seafile ofereix un mapeig de les unitats virtuals a través del client d’unitat. Et permet accedir a fitxers fora de línia. També hi ha accés basat en el navegador si accedeix des d’una màquina sense un client de sincronització. També hi ha suport de WebDAV.

Sincronització Seafile

En sincronitzar fitxers, Seafile els talla en fragments petits, cosa que li permet realitzar sincronitzacions ràpides, sobretot quan es tracta de molts fitxers petits. Això dificulta l’accés als fitxers del servidor.

Podeu compartir biblioteques i carpetes a usuaris o grups, amb permisos de només lectura o de lectura. Els usuaris externs poden accedir a fitxers mitjançant enllaços compartits. Podeu millorar la seva protecció mitjançant la configuració de contrasenyes i dates de caducitat.

Seafile també està versionant, de manera que els usuaris poden restaurar fàcilment un fitxer o una carpeta a una versió anterior. El bloqueig de fitxers també està disponible per evitar l’edició simultània de fitxers i generar conflictes. Els usuaris poden bloquejar fitxers mitjançant la interfície web o els clients d’escriptori. Les característiques addicionals de la nota inclouen la cerca de text complet i la deduplicació de dades.

Seafile s’integra amb el servidor Microsoft Office Online i el servidor Collabora Online, de manera que podeu editar fitxers en línia. També hi ha previsualitzacions integrades per a vídeos, àudio, .pdf, imatges i fitxers de text. Dit això, Seafile no té les opcions de biblioteca d’aplicacions que Nextcloud i ownCloud tenen.

Seafile utilitza l’autenticació de dos factors per assegurar les vostres credencials, crea instantànies per a la protecció del ransomware i la cerca de virus. També pot realitzar tovalloles i registres d’auditoria remots.

El xifrat de punta a punta està disponible, però heu de tenir en compte que no xifra les metadades. Tanmateix, hauria de suposar-ho.

El xifrat del costat del client no funciona amb el navegador web o la funció d’exploració de fitxers del client de l’escriptori.

Si la vostra principal preocupació és la sincronització de fitxers ràpids sense haver de pagar molt per l’edició empresarial, Seafile és una excel·lent opció. Dit això, les edicions d’altres comunitats no són tan limitades i la seva seguretat és més forta.

4. Pydio

Pydio es deia AjaxPlorer i va ser creat el 2007 per Charles du Jeu. Com les solucions anteriors, és una aplicació de codi obert per a sincronitzar i emmagatzemar fitxers al vostre propi servidor.

pydio-web

Pydio ofereix una opció per desplegar-se en servidors de núvol públics, com ara Scaleway, Amazon AWS i Microsoft Azure. Si us interessa la infraestructura del núvol de Microsoft, llegiu la nostra crítica de Microsoft Azure.

La darrera versió de Pydio es diu Pydio Cells i ofereix una major col·laboració i opcions de compartir. Podeu compartir els vostres fitxers amb altres persones que els poseu a la cel·la.

pydio-compartir

Una cel·la funciona com una carpeta compartida en la qual podeu afegir més usuaris mentre us ofereixen permisos específics, com ara llegir i escriure. Podeu comparar-lo amb les solucions de núvols públics al nostre millor emmagatzematge en núvol per compartir article.

L’edició Cells Home funciona a Linux i macOS. Per a Windows, haureu d’utilitzar una imatge de docker. L’edició Enterprise reflecteix que mentre s’amplia la llista de versions amb un paquet OVF per a màquines virtuals i una versió anterior de Pydio anomenada Pydio Enterprise 8. Per accedir als vostres fitxers, podeu utilitzar les aplicacions Android o iOS..

Les aplicacions de telèfons intel·ligents també permeten disparar imatges i penjar-les, posar fitxers en memòria cau i sincronitzar fitxers localment per accedir-hi fora de línia.

La versió de codi obert es troba sota la llicència AGPL v3 i no ofereix suport. Les seves característiques es limiten a l’autorització bàsica i l’ús compartit. L’edició Enterprise té funcions avançades de compartició i administració, juntament amb seguretat de l’administració, polítiques basades en papers i seguretat.

Pydio Enterprise

Heu de contactar amb Pydio per obtenir un pressupost per a l’edició Enterprise, però teniu una prova gratuïta de 30 dies que us permet provar el servei.

Pydio et permet protegir els teus fitxers compartits amb contrasenyes, dates de caducitat d’enllaços i límits de descàrrega. També podeu comentar fitxers i rebre alertes quan passi alguna cosa nova. Si trobeu que deixar comentaris i enviar correus electrònics és lent, podeu utilitzar la comunicació directa per xat. Les sales de xat per a més persones també estan disponibles.

Podeu convidar els usuaris a xerrar o crear habitacions al voltant d’arxius específics. Si un o un companys d’equip comet un error, la versió us ajudarà a restaurar una versió anterior d’un fitxer.

Quan es tracta d’usuaris, podeu controlar els seus permisos amb moltes variables, de manera que només poden veure, compartir i editar el que permet. Podeu col·laborar amb els vostres companys d’equip en documents mitjançant Collabora Online. Pydio també us permet previsualitzar i editar fitxers d’imatges, així com reproduir fitxers d’àudio i vídeo amb reproductors integrats.

Els subscriptors empresarials poden personalitzar la interfície de Pydio afegint el seu logotip, canviant els colors, afegint nous botons i molt més.

Pydio utilitza AES de 256 bits per xifrar fitxers en repòs i SSL per protegir-los durant la transferència. Si hi ha alguna cosa malament, és fàcil analitzar i auditar els registres. Per ajudar els usuaris a iniciar sessió, podeu utilitzar LDAP. Pydio compleix també la GDPR.

5. Resilio

Resilio no funciona de la mateixa manera que les solucions anteriors. En canvi, només sincronitza el contingut entre dispositius i no el guarda en un servidor. Ni tan sols és una opció. Tampoc és gratuït.

Resilio-casa

El seu client d’escriptori funciona a Windows, macOS i Linux, mentre que les aplicacions mòbils funcionen a Android o iOS. També es pot instal·lar en dispositius NAS (llegiu la nostra guia sobre la millor còpia de seguretat en línia de NAS).

La sincronització selectiva és una opció. Podeu utilitzar-lo per escollir el contingut que quedi al vostre dispositiu NAS i el contingut que també es desi al vostre ordinador. Com Dropbox, Resilio utilitza marcadors de sincronització selectius, que us permeten veure fitxers al vostre ordinador sense haver de guardar-los. Per veure com ho fa Dropbox, llegiu la nostra crítica de Dropbox.

Resilio-plans

Sync Home és el pla d’ús personal de Resilio. Cal que pagueu una quota única de 59,99 dòlars. Té les funcions estàndard, incloses la sincronització entre dispositius, permisos, sincronització selectiva i controls per a l’ús d’ample de banda.

La família de sincronització pot acollir fins a cinc membres i té totes les funcions del pla de sincronització. La seva tarifa única és de 99,99 dòlars. El pla de negocis comença a partir de 29 dòlars mensuals i inclou suport multiusuaris i premium.

Resilio afirma poder sincronitzar fitxers més ràpidament que els serveis en núvol tradicionals perquè no ha d’encaminar el contingut a través d’un servidor remot. Més aviat, utilitza un enfocament entre iguals.

També podeu compartir fitxers o carpetes mitjançant Resilio. Les carpetes poden tenir permisos, cosa que permet assignar propietat a un altre usuari, revocar l’accés o canviar els drets de lectura i escriptura. AES de 128 bits protegeix els vostres fitxers i carpetes en repòs.

Resilio també us pot ajudar a fer còpies de seguretat automàticament dels fitxers a un altre dispositiu. Per exemple, podeu configurar-la a les fotos de còpia de seguretat del portàtil o del dispositiu NAS.

Tot i que Resilio no pot actuar com un reemplaçament adequat per als serveis tradicionals d’emmagatzematge en núvol, és una interessant eina que us pot ajudar a sincronitzar fitxers mentre s’utilitza la connectivitat peer-to-peer..

Pensaments finals

Les eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge no són fàcils de tractar perquè, a diferència dels serveis tradicionals d’emmagatzematge en núvol, poden requerir molta feina depenent de la configuració. Això no és sense els seus mèrits. Fent el treball tu mateix i allotjant el servidor personal, controles la teva privadesa i pots ajustar-ho tot al teu gust.

Nextcloud és el millor gos per la seva gran biblioteca i seguretat. El seu progenitor, ownCloud, no queda gaire enrere, però no té tantes aplicacions a la biblioteca i no és tan segur. Tot i així, promet afegir suport de sincronització a nivell de blocs, per la qual cosa ha de seguir.

Seafile és la millor opció per a aquells que necessiten una sincronització ràpida i una edició d’empresa barata. Pydio serà ideal per a aquells que necessiten una forta capacitat de compartir i una interfície intuïtiva i atractiva.

Per a aquells que voldrien obviar els servidors i fer servir un enfocament entre iguals que es centra en els dispositius NAS, Resilio és una bona opció, però no es pot comparar amb d’altres, ja que substitueix els serveis d’emmagatzematge en núvol tradicionals..

Què en penses de les eines d’emmagatzematge de bricolatge? Són massa complexos o valen la pena l’esforç? Feu servir un altre servei que us hem perdut? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me