Dropbox vs Google Drive vs Onedrive: comparació dels tres grans el 2020

Si demanés a algú que nomeni cinc serveis d’emmagatzematge al núvol, seria una bona aposta que Dropbox, Google Drive i OneDrive obtinguessin alguna menció.


No és estrany per què. Dropbox és el servei d’emmagatzematge al núvol que va popularitzar el concepte i Microsoft i Google són dos dels principals jugadors. Si esteu pensant a registrar-vos a l’emmagatzematge al núvol, us podríeu preguntar qui guanyarà en una batalla entre Dropbox i Google Drive i OneDrive en funcions, preus i molt més.

Esperem que us ajudem a decidir-vos vosaltres mateixos en aquesta comparació de tres de les solucions d’emmagatzematge en núvol més conegudes disponibles.

Quin millor: Google Drive vs OneDrive vs Dropbox?

Es tracta de tres grans noms d’emmagatzematge al núvol, de manera que quin és el millor proveïdor d’emmagatzematge en núvol? La resposta ràpida és OneDrive. Doncs bé, d’aquests tres: Google Drive vs Dropbox vs OneDrive. Tot i això, Sync.com és el nostre favorit absolut.

Microsoft OneDrive és fàcil d’utilitzar i ofereix una sincronització ràpida. Tot i que no és el servei d’emmagatzematge en núvol més segur del mercat, encara ofereix funcions de seguretat millors que els altres dos proveïdors. És també el primer servei que recomanem en la nostra comparació d’emmagatzematge en núvol.

Dropbox obté un punt molt alt per a les funcions, sobretot si busqueu un producte ideal per col·laborar tant en documents d’Office com de Google. Tot i així, té alguns defectes, especialment per als usuaris de Mac i iOS, que tractarem amb més detall. Google Drive ofereix l’espai d’emmagatzematge més gratuït i ofereix un millor servei al client, però hi ha problemes de privadesa molt coneguts. 

Abans d’entrar més en detall, aquí teniu una explicació ràpida de com funciona aquesta comparació.

Configuració d’una batalla: Dropbox vs OneDrive vs Google Drive

Per intentar fer aquesta comparació el més justa possible, l’hem dividit en nou àrees clau que considerem que són les més importants a l’hora de triar un proveïdor d’emmagatzematge al núvol. Comparem els proveïdors de cadascuna d’aquestes àrees.

Al final de cada ronda, declarem guanyador, si n’hi ha. Si la ronda és massa propera a la trucada, pot acabar amb un empat a dos o tres. Al final de les nou rondes, afegirem totes les puntuacions. 

El proveïdor que guanyi més rondes serà coronat com a guanyador global. Sense més, deixeu la batalla!

1

Característiques

OneDrive és un producte de Microsoft, de manera que juga molt bé amb altres aplicacions de Microsoft. Si rebeu un fitxer adjunt a Outlook, per exemple, podeu fer clic amb el botó dret i guardar-lo directament a qualsevol carpeta OneDrive que trieu.

Com a part de la subscripció d’Office 365, també podeu obtenir 60 minuts de Skype per trucar a telèfons mòbils i telèfons fixos. Podeu compartir fitxers, fotografies o carpetes OneDrive directament a través del propi Skype. Podeu obtenir més informació sobre algunes de les funcions de la nostra revisió OneDrive.

Així mateix, Google Drive funciona perfectament amb altres aplicacions de Google, com Google Docs i Fulls de càlcul de Google. Microsoft OneDrive és una integració amb els serveis de tercers. Podeu utilitzar reproductors multimèdia, editors de fotos i vídeos, programari de comptabilitat i molt més a la vostra interfície de Google Drive.

La integració amb Gmail també és excel·lent. Podeu adjuntar un fitxer del vostre Google Drive directament des de la finestra “Redactar”. Consulteu la nostra revisió de Google Drive per obtenir més informació.

Dropbox_paper_empty

Dropbox no té la seva pròpia suite d’oficines ni client de correu electrònic, però ofereix dues aplicacions pròpies: Paper i Showcase. El paper és una aplicació de notes bàsica que us permet inserir text, imatges, vídeos i fins i tot fragments de codi. Tal com discutim a la nostra revisió de Dropbox Paper, la seva utilitat és bastant limitada, sobretot si es compara amb Google Docs o Microsoft Word (o OneNote, per aquest cas).

Una de les característiques interessants és Dropbox Showcase, que permet compartir fitxers en una cartera d’aspecte professional. Si ja pagueu per Dropbox Professional i necessiteu enviar feina als clients, és una bona manera de fer-ho, però no és una característica “destacada”.

Característiques de col·laboració

Aquests tres proveïdors ofereixen excel·lents eines de col·laboració, i és per això que recomanem els tres en el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de col·laboració. No és realment sorprenent, ja que dos dels proveïdors són els responsables d’algunes de les aplicacions d’oficina més populars que hi ha.

OneDrive proporciona una integració perfecta amb les aplicacions de Microsoft Office, tal com hem esmentat. Si el fitxer és compartit amb d’altres, tots podeu treballar el document simultàniament. Veureu qui més treballa en el fitxer i tots els canvis que facin en temps real. Tots els canvis es desaran automàticament al vostre compte OneDrive. 

La integració de Google Drive funciona de manera similar mitjançant aplicacions d’oficina pròpies de Google, com Google Docs i Google Fulls de càlcul. Podeu veure quins altres col·laboradors veuen el fitxer i el seu nom apareix com un cursor de diferents colors a mesura que afegeixen un nou text.

Interfície web de Google Drive

Dropbox no té aplicacions d’oficina pròpies, així que potser espereu que sigui menys útil com a eina col·laborativa. De fet, el contrari és cert, ja que Dropbox funciona amb fitxers de Microsoft i Google Docs. Si voleu canviar de serveis, Dropbox us facilita això.

Feu clic a qualsevol document de Google al vostre emmagatzematge Dropbox i s’obrirà a l’aplicació de Google corresponent. Podeu col·laborar de la mateixa manera que ho podeu fer amb els documents de Google a Google Drive, però els vostres canvis es desaran automàticament a Dropbox.

Podeu col·laborar en fitxers de Microsoft Office de la mateixa manera que ho faríeu en OneDrive. Fins i tot podeu obrir formats de fitxer de Microsoft a Google Docs, Fulls de càlcul o Diapositives i fer edicions. Els fitxers encara es desaran al vostre emmagatzematge Dropbox en els formats originals de Microsoft. 

En lloc d’haver de decidir quin servei preferiu utilitzar, Dropbox us permet fer servir tots dos. Podria ser una característica guanyadora en si mateixa, però és possible que hàgiu de pagar per l’accés d’Office per utilitzar-lo (Google Docs és gratuït).

Aquí no hi ha molt entre OneDrive i Google Drive, però, amb el suport per a serveis addicionals de tercers, Google Drive empeny OneDrive per ser el guanyador general aquí.

Ronda: punt de funcions per a Google Drive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

2

Preu

Els tres proveïdors ofereixen algun nivell d’emmagatzematge gratuït. Dropbox ofereix només 2 GB. OneDrive disposa de 5 GB, tot i que només es poden emmagatzemar un màxim de tres fitxers a la volta personal, una característica que veurem més a fons. 

Google Drive surt al màxim dels nostres tres candidats a la nostra llista dels millors proveïdors d’emmagatzematge en núvol gratuïts, oferint un generós 15 GB d’emmagatzematge gratuït. Si només busqueu una mica d’emmagatzematge per als vostres fitxers personals, consulteu la nostra guia sobre el millor emmagatzematge en núvol per a ús personal. 

Els nivells pagats són on les coses es compliquen. Els plans de Dropbox comencen a partir de 11,99 dòlars mensuals pel pla Dropbox Plus, o 9,99 dòlars mensuals quan es paguen anualment. Això inclou 2 TB d’emmagatzematge, a més d’algunes funcions addicionals, com ara carpetes fora de línia mòbils i assistència de correu electrònic prioritària.

El pla de Dropbox Professional continua més lluny, amb 3 TB d’emmagatzematge a 19,99 dòlars mensuals (16,58 dòlars mensuals al pla anual). Això afegeix altres funcions, com ara la cerca de text complet i el Dropbox Showcase, el producte de cartera que hem esmentat anteriorment.

També hi ha tres nivells empresarials a Dropbox, amb el pla Business Standard que proporciona 5 TB per 15 dòlars per usuari al mes. Si no n’hi ha prou, podeu agafar l’emmagatzematge “il·limitat” per 25 dòlars per usuari al mes amb el pla avançat de Dropbox Business. Podeu obtenir més informació sobre el funcionament dels nivells de negoci a la nostra revisió empresarial de Dropbox. 

També hi ha un pla de Dropbox Enterprise, però aquesta és una solució personalitzable per a empreses grans, per la qual cosa haureu de contactar amb Dropbox per obtenir un pressupost. Pot ser que valgui la pena fer-ho, si és el cas que utilitzeu, ja que Dropbox va sortir a la llista de blocs d’emmagatzematge en núvol més adequats per a l’empresa..

Si us plau a OneDrive, inicia els seus plans d’emmagatzematge de pagament amb 100 GB per només 1,99 dòlars mensuals, tot i que això no ve amb accés a les aplicacions d’Office. 

El pla personal d’Office 365 és de 6,99 dòlars mensuals (s’equivoca a 5,83 dòlars mensuals equivalents si es paga anualment) per 1 TB d’espai d’emmagatzematge, així com les versions d’escriptori d’Outlook, Word, Excel i Powerpoint. El pla de l’Office 365 Home és de 9,99 dòlars al mes (8,33 dòlars mensuals pagats anualment) amb 1 TB d’emmagatzematge cadascun per a sis persones..

Plans OneDrive

Igual que Dropbox, OneDrive inclou tres plans de negoci. El nom imaginatiu OneDrive for Business Plan 1 és de 5 dòlars mensuals per usuari i proporciona 1 TB d’emmagatzematge cadascun. OneDrive for Business Plan 2 inclou un emmagatzematge il·limitat de 10 dòlars mensuals per usuari. Tots dos plans requereixen un compromís anual i no tenen accés a cap aplicació d’Office. 

El pla d’Office 365 Business Premium és el pla que necessitareu si voleu accés a Office, a 15 dòlars mensuals per usuari, per a emmagatzematge il·limitat. Podeu afegir fins a 12,50 dòlars al mes si us subscriviu anualment.

Els preus de Google Drive no són massa diferents a OneDrive. El primer pla de Google Drive pagat és d’1,99 dòlars mensuals per 100 GB. Podeu agafar 200 GB per 2,99 dòlars al mes, o 2TB per 9,99 dòlars al mes. També hi ha descomptes per a subscripcions anuals.

Els plans més grans només es poden comprar mensualment, amb 10 TB a 99,99 dòlars mensuals, 20 TB a 199,99 dòlars mensuals i 30 TB a 299,99 dòlars enormes al mes. L’emmagatzematge total es comparteix entre diversos serveis de Google, inclosos Drive, Gmail i Google Fotos. 

Hi ha l’opció de compartir el vostre emmagatzematge amb fins a cinc membres de la família, exclosos els 15 GB inicials d’emmagatzematge gratuït. Igual que la resta de proveïdors, també hi ha tres opcions comercials. 

El pla de G Suite Basic és de 6 dòlars mensuals per usuari, amb 30 GB d’emmagatzematge. El pla de negoci de G Suite és de 12 dòlars mensuals per usuari, empaquetat amb emmagatzematge il·limitat, i el pla G Suite Enterprise és de 25 dòlars mensuals per a cada usuari, amb emmagatzematge il·limitat, així com funcions addicionals, com ara controls avançats d’empresa i prevenció de pèrdues de dades per a. Gmail i Google Drive.

Si no voleu emmagatzemar una gran quantitat de dades, hi ha opcions d’emmagatzematge en núvol amb un bon preu per part dels tres proveïdors. De fet, tots tres ens indiquen a la nostra guia de la millor manera d’emmagatzemar 1 TB al núvol.

L’emmagatzematge il·limitat no és tot el que sembla 

Si busqueu emmagatzematge en núvol il·limitat, us recomanem que mireu els millors proveïdors d’emmagatzematge en línia il·limitats. Els tres proveïdors d’aquesta comparació ofereixen el que anomenen “emmagatzematge il·limitat”, però no és necessàriament la imatge completa.

Per exemple, amb el pla avançat de Dropbox Business, comenceu amb 3TB. Per accedir a l’import total il·limitat cal que us poseu en contacte primer amb el servei de Dropbox.

OneDrive funciona de manera similar. Per a les subscripcions amb més de cinc usuaris, inicialment se li proporcionarà 1 TB d’emmagatzematge, que els administradors poden augmentar fins a 5 TB per usuari. Tot el que s’ha de superar s’ha de sol·licitar a través del suport de OneDrive, que augmentarà l’espai disponible fins a 25 TB per usuari.. 

Més enllà d’això, haurà de mirar els plans d’equip de SharePoint i altres plans empresarials o sense ànim de lucre que requereixin l’aprovació de Microsoft.

Així mateix, els usuaris de G Suite Business estan restringits a 1 TB per usuari per a menys de cinc usuaris. Haureu de tenir més de cinc usuaris que utilitzen el vostre emmagatzematge per poder accedir sense límits.

Per a la majoria dels usuaris personals, els 2 TB solen ser una gran quantitat d’emmagatzematge. Podeu obtenir una mica més econòmic si opteu per Google Drive vs Dropbox. Els plans personals de OneDrive només ofereixen fins a 1 TB d’emmagatzematge, tot i que també inclou aplicacions d’escriptori de Microsoft Office. 

Com que Google Drive ofereix la major quantitat d’emmagatzematge gratuït, l’opció personal de 2 TB més barata i, amb molt, la millor opció il·limitada, Google Drive és el guanyador de preus.

Ronda: Punt de preus per a Google Drive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

3

Sincronització de fitxers

Dropbox és l’empresa que primer ha popularitzat el model de carpeta de sincronització que fan servir els tres proveïdors. Dropbox configura una carpeta de sincronització al vostre ordinador per utilitzar-la, amb qualsevol fitxer o carpeta col·locada en aquesta carpeta sincronitzada amb el núvol. 

Els tres proveïdors ofereixen allò que Dropbox anomena “sincronització selectiva”. Permet triar quines carpetes es sincronitzen amb el vostre disc dur i quins romanen únicament al núvol per estalviar espai a la unitat. Les carpetes no sincronitzades no seran visibles al vostre ordinador.

Dropbox s’aconsegueix amb aquest procés amb Smart Sync, disponible per als plans Plus, Professional i Business. És una característica excel·lent que va ajudar a Dropbox a arribar al capdamunt de la nostra llista del millor emmagatzematge al núvol amb la sincronització. Permet definir fitxers com a “només en línia”, és a dir, els fitxers es mostraran a la carpeta de sincronització de l’ordinador, però no ocupen espai a la unitat.

dropbox-sync-online-files

OneDrive té un sistema similar anomenat Fitxers sota demanda. Si baixeu un fitxer només en línia, es quedarà al disc dur després de tancar-lo. Haureu de fer clic amb el botó dret i escollir “alliberar espai” per tornar-lo a ser només en línia. 

Decepcionadament, Google Drive no ofereix una opció de sincronització intel·ligent. Si no voleu que els fitxers ocupin espai al disc dur, no els podreu veure a la carpeta Google Drive. No obstant això, pot oferir un emmagatzematge il·limitat per a les vostres fotos, sempre que vulgueu deixar que Google Drive les comprimeixi en primer lloc.

Historial de versions i sincronització a nivell de blocs

Un dels factors més importants a l’hora de triar un proveïdor d’emmagatzematge en núvol és la velocitat de sincronització i si el proveïdor que trieu utilitza o no la sincronització a nivell de bloc. Això divideix cada fitxer en trossos més petits. Quan es fa un canvi al fitxer, només es sincronitza la part que canvia, que elimina la necessitat de sincronitzar tot el fitxer de nou.

Això pot accelerar significativament els temps de sincronització, especialment per a fitxers grans. Si utilitzeu més el vostre emmagatzematge per a fitxers més petits, consulteu la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a documents. 

Tant Dropbox com OneDrive utilitzen sincronització a nivell de blocs, coincidents amb altres proveïdors de nom gran com pCloud. OneDrive solia utilitzar aquest mètode per als seus propis formats de fitxers Microsoft Office, però ara aplica una sincronització a nivell de blocs a la majoria de tipus de fitxers principals. Google Drive encara no utilitza còpia de fitxers a nivell de bloc. 

onedrive-selectiva-sincronització

L’historial de versions és una altra característica útil de l’emmagatzematge al núvol. Us permet tornar els fitxers a versions anteriors si no esteu satisfet amb els canvis que heu fet. Dropbox ofereix un historial de versions fins a 180 dies. De fet, Dropbox fa la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a la versió, al costat de Sync.com i Google Drive.

OneDrive limita l’historial de versions a 30 dies per a comptes personals. Per als comptes comercials, el valor per defecte és emmagatzemar fins a 500 versions. L’historial de versions de Google Drive sembla que no té cap límit, però la documentació diu que pot combinar canvis per estalviar espai. 

Dropbox també ofereix una funció anomenada “rebobinar”. Això us permet tornar a una versió anterior de tot el vostre compte Dropbox si teniu problemes, com ara un virus. OneDrive té una característica similar anomenada “restauració d’arxius” inclosa tant en plans personals com comercials amb un límit màxim de 30 dies. 

Google Drive no ofereix la mateixa capacitat. Podeu veure una llista d’activitats recents a tots els fitxers i tornar a les versions anteriors de fitxers individuals, però no hi ha cap manera de restaurar la unitat sencera a un estat anterior.

Tant Dropbox com OneDrive ofereixen funcions de sincronització i rebobinat intel·ligents, que Google Drive no pot fer coincidir, tot i que ofereix la versió per fitxer. Google Drive tampoc fa servir la sincronització a nivell de blocs, a diferència dels altres dos proveïdors.

No hi ha molt entre això, però amb un historial de fitxers més llarg en oferta, Dropbox és l’opció millor.

Ronda: Punt de sincronització de fitxers per Dropbox

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

4

Intercanvi d’arxius

Els tres proveïdors faciliten l’ús compartit d’arxius mitjançant la creació d’enllaços compartibles. Dropbox fins i tot es va col·locar a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per compartir, tot i que altres proveïdors de pagament, com pCloud i Tresorit, la superen.

Cada servei us ofereix l’opció de determinar si el destinatari pot editar o veure un fitxer. Google Drive també us permet definir qui pot fer comentaris sobre el document. Consulteu la nostra guia sobre com compartir fitxers a Google Drive si en voleu saber més.

Dropbox i OneDrive també us permeten protegir amb contrasenya els vostres enllaços i establir dates de caducitat per proporcionar-los accés temporal. Això no és una cosa que Google Drive et permet fer a menys que tinguis un compte de Google Drive for Business pagat.

L’intercanvi de fitxers mitjançant enllaços és un mètode senzill però eficaç que facilita les coses tant per al remitent com per al destinatari. Aquesta és una de les raons per les quals els tres proveïdors apareixen a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per a diversos usuaris, juntament amb Egynyte i Sync.com.

Compartint fitxers grans

Quan es tracta de compartir fitxers grans, hi ha algunes diferències en la mida màxima de fitxers que podeu carregar. Si teniu molts fitxers grans que vulgueu emmagatzemar, feu una ullada a la nostra llista sobre el millor emmagatzematge en núvol per a fitxers grans. 

OneDrive us permetrà carregar i compartir fitxers de fins a 100 GB de mida. Per veure el fitxer, el destinatari no necessitarà cap compte Microsoft ni s’ha d’iniciar sessió.

Fitxers d'interfície web OneDrive

Google Drive us permet carregar fitxers de fins a 5 TB de mida, tret que es tracti de documents, fulls de càlcul o presentacions en què s’apliquen altres límits de fitxers..

Dropbox té una opció especial per compartir fitxers més grans. La mida del fitxer està limitada a 100 MB en comptes gratuïts, 2 GB per al pla Dropbox Plus i 100 GB per al pla de Dropbox Professional, amb els mateixos límits per als comptes de l’empresa. En lloc de compartir el fitxer original, Dropbox proporciona una còpia; els canvis que s’hi facin no s’aplicaran al fitxer original.

Google Drive no us permet establir dates de caducitat dels enllaços compartits als comptes personals, però podeu compartir fitxers més grans que els altres proveïdors. Tanmateix, la gran majoria dels usuaris no necessitaran compartir fitxers superiors als 100 GB. 

Les dates de caducitat dels enllaços són una funció molt més útil, i amb suport per a fitxers de fins a 100 GB, a més de compartir fitxers amb titulars de comptes que no siguin Microsoft, OneDrive guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de compartir fitxers per a OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

5

Facilitat d’ús

OneDrive i Google Drive ofereixen clients d’escriptori tant per a Windows com per a macOS, però si sou a Linux, no teniu sort. OneDrive s’instal·la amb Windows 10, però haureu d’iniciar la sessió per utilitzar-lo. Dropbox proporciona clients per a Windows, macOS i Linux, i la va formar a la nostra llista del millor emmagatzematge en núvol per als usuaris de Linux al costat de pCloud i MEGA (llegiu la nostra peça Dropbox vs MEGA).

Els tres proveïdors utilitzen el mateix mètode provat per sincronitzar carpetes, amb una safata de sistema accessible o una icona de barra de menús que permet canviar la configuració ràpidament. L’experiència és força similar a les tres plataformes.

Un petit tema que tenim amb això, però, és la iconografia. Amb un signe d’originalitat impressionant, Google Drive i OneDrive utilitzen ambdues icones en forma de núvol, i aquestes semblen (als nostres ulls) força semblants. 

Amazon Prime Photos també utilitza una icona de núvol, de manera que si teniu diversos comptes d’emmagatzematge en núvol, és possible que us hagueu de situar per sobre d’un parell d’icones abans de trobar-ne la que vulgueu. Dropbox, almenys, utilitza una icona de caixa força distintiva.

Per als usuaris de Mac, un problema amb l’aplicació web de Dropbox és que primer no enumera les carpetes. El valor per defecte és llistar alfabèticament tots els fitxers i carpetes, independentment del tipus. Si teniu una carpeta gran plena de fotos i subcarpetes, potser haureu d’explotar milers de fitxers d’imatges abans de trobar la carpeta que busqueu..

dropbox-web-app

No hi ha manera de corregir això; podeu ordenar per tipus, però això no col·loca les carpetes a la part superior. No sembla que hi hagi cap problema al problema. Això és una mica decebedor, però encara recomanem a altres proveïdors com a opcions millors, com OneDrive o Sync.com, que han fet el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de Mac.

Cal assenyalar que aquest problema no es produeix amb l’aplicació web Dropbox a Windows; les carpetes apareixen abans dels fitxers, com podríeu esperar. De fet, Dropbox fa la nostra llista dels millors serveis d’emmagatzematge en núvol per a Windows.

Tot i això, aquest és un problema menor, però és possible que vulgueu mirar cap a un altre lloc si sou usuaris de Mac. Amb interfícies gairebé perfectes, OneDrive i Google Drive són millors, tot i que OneDrive guanya aquí per la seva integració a Windows.

Ronda: Punt de facilitat d’ús per a OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

6

Aplicació mòbil

Els tres proveïdors ofereixen aplicacions mòbils per a Android i iOS. En general, tots semblen força similars, tot i que l’aplicació Dropbox té un greu defecte en la versió d’iOS, com veurem aviat. Hem vist un rendiment sòlid de les tres aplicacions a Android, amb les tres que aconsegueixen el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista drecera d’Android. 

A l’aplicació per a mòbils de Google Drive, hi ha quatre pestanyes principals per triar. La pestanya “home” mostra els fitxers més recents, una pestanya “X” mostra els fitxers o carpetes preferides, la pestanya “compartida” mostra els fitxers que heu compartit i una pestanya “fitxers generals” us permet accedir a tot el vostre Google Drive Fitxers.

OneDrive és similar, però inclou una pàgina de “fotos” que us permet cercar les vostres fotografies per llocs, etiquetes i molt més. L’aplicació Dropbox també inclou una secció de compte, on podeu veure informació rellevant, com ara la quantitat d’emmagatzematge que utilitzeu actualment.

dropbox-mobile-app

Frustrativament, a l’aplicació iOS de Dropbox, es produeix el mateix problema que a l’aplicació web de Mac: els fitxers i les carpetes s’enumeren alfabèticament i no hi ha cap manera d’obligar l’aplicació a llistar les carpetes primer. Si esteu bloquejats a l’ecosistema d’Apple, obteniu una experiència d’usuari molt pitjor tant a la web com a la mòbil.

Per obtenir una alternativa, consulteu la nostra llista sobre el millor emmagatzematge en núvol per a iPhone, on iCloud, Google Drive i pCloud tenen una menció.

Afegir fitxers al vostre emmagatzematge al núvol des de l’aplicació

Les tres aplicacions us permeten penjar fitxers des del telèfon, independentment del sistema operatiu. També podeu fer servir la càmera dins de l’aplicació per fer fotos que es carreguen directament al vostre emmagatzematge sense desar al vostre telèfon.

L’escaneig de documents és una característica útil que fa una imatge d’un document, el retalla automàticament per eliminar qualsevol excés i, a continuació, processa la imatge per aplanar-la si no es va fer la foto directament des de dalt. Tant Dropbox com OneDrive ofereixen aquesta funció des del mòbil.

dropbox-features-mobile-scan

OneDrive us permet escanejar documents, pissarres, targetes de visita i fotos estàndard, amb una configuració diferent per a cadascuna. Les imatges resultants es mostren a tot color. Dropbox només té una configuració predeterminada, i la vostra imatge es desa en blanc i negre. 

Per a ús general, les tres aplicacions són bastant similars. Tot i això, Dropbox i OneDrive ofereixen funcions d’escaneig útils que Google no. Amb més funcionalitat i funcions lleugerament millors, OneDrive es llança al costat de Google Drive per ser el guanyador aquí, tot i que les tres aplicacions ofereixen una experiència força bona al mòbil.

Ronda: Punt d’aplicacions mòbils per a OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

7

Seguretat

Començarem aquesta ronda amb un punt clar: no importa on us situeu al debat OneDrive vs Dropbox vs Google Drive, perquè cap d’aquests serveis és excel·lent per a la seguretat i us explicarem per què.

La norma d’or per a la seguretat en l’emmagatzematge al núvol és el xifrat de coneixement zero. Aquest tipus de xifrat significa que el vostre proveïdor no emmagatzema una còpia de la vostra clau de xifrat de manera que no pot desxifrar els fitxers encara que ho desitgi. Aquest és el cas del nostre proveïdor d’emmagatzematge en núvol preferit, Sync.com.

Malauradament, cap d’aquests tres proveïdors ofereix xifrat de coneixement zero. Si busqueu seguretat addicional, consulteu la nostra guia sobre els millors serveis al núvol de coneixement zero. Una altra opció és utilitzar programari de xifratge de tercers, com Boxcryptor, que pot xifrar els fitxers abans de penjar-los al núvol. Podeu consultar la nostra revisió de Boxcryptor per obtenir més informació. 

google-drive-security

Tot i que cap dels nostres proveïdors ofereix xifrat de coneixement zero, tots ofereixen nivells de seguretat estàndard de la indústria en altres àrees. OneDrive for Business utilitza encriptació AES de 256 bits per a dades en repòs i connexions SSL / TLS per a dades en trànsit. Per als comptes personals, les dades es xifren en trànsit i en repòs, però Microsoft no especifica exactament quin xifrat s’utilitza. 

Google Drive utilitza tant el xifratge AES de 128 bits com el de AES de 256 bits per a les dades en repòs, tot i que no està clar quan s’utilitza cada protocol. Les dades en trànsit es xifren amb el protocol TLS. Dropbox utilitza xifratge AES de 256 bits per a dades en repòs i SSL / TLS per a dades en trànsit.

Funcions addicionals de seguretat

Fins i tot amb serveis que ofereixen xifrat de coneixement zero, el vostre compte només és tan segur com la vostra contrasenya. Sempre recomanaríem utilitzar contrasenyes fortes, que poden ser més difícils de recordar, però podreu mantenir-les segures mitjançant un gestor de contrasenyes per desar-les. Consulteu la nostra llista de millors gestors de contrasenyes per obtenir informació sobre opcions com Dashlane.

Una altra capa de protecció que podeu utilitzar és l’autenticació de dos factors. Quan inicieu la sessió, haureu de proporcionar una segona capa de prova que realment sou d’accés a les vostres dades. Això pot ser en forma de missatge SMS o mitjançant una aplicació d’autenticació, que genera un codi de temps limitat per tal que utilitzeu.

Dropbox ofereix una autenticació de dos factors mitjançant SMS o una aplicació d’autenticació. Si no és suficient per a vosaltres, mireu la nostra llista de les millors alternatives de seguretat de Dropbox. Amb Google Drive, podeu configurar l’autenticació de dos factors mitjançant SMS, una aplicació d’autenticació o mitjançant un avís de notificació si instal·leu l’aplicació Google al telèfon.

Authy

Amb OneDrive, podeu utilitzar un missatge de text o una aplicació d’autenticació per iniciar la sessió, o com a usuari de Windows, podeu utilitzar Windows Hello per accedir al vostre compte mitjançant un reconeixement facial o una empremta digital, segons el vostre maquinari..

OneDrive també ha introduït recentment una nova funció anomenada “volta personal”, que t’obliga a utilitzar l’autenticació de dos factors per accedir a qualsevol cosa que es trobi dins. També es bloquejarà automàticament després de 20 minuts d’inactivitat. Tanmateix, no hi ha cap opció d’actualitzar el vostre compte a xifrat de coneixement zero, tal com es pot fer amb un servei com pCloud, tal com explica la nostra revisió pCloud.

A més de requerir autenticació de dos factors, els fitxers de volta personal de Windows 10 es sincronitzen amb una àrea xifrada BitLocker del disc dur. Tanmateix, no hi ha cap protecció similar per a Mac, per la qual cosa, si sou fan d’Apple, potser voldreu fer una ullada a la nostra guia sobre el millor programari de xifrat..

Com hem esmentat abans, podeu utilitzar l’aplicació OneDrive per carregar documents escanejats directament a la volta sense desar-los al telèfon. Quan vam provar l’aplicació, fins i tot va detectar que teníem teclats de tercers instal·lats al telèfon i ens va animar a utilitzar el teclat per defecte quan introduïm la contrasenya..

En termes de seguretat, cap dels proveïdors ofereix xifrat de coneixement zero, per la qual cosa mai serà el millor emmagatzematge en núvol per a xifratge als nostres ulls. OneDrive ofereix una mica més de protecció, però, en tenir una volta personal que l’obliga a utilitzar l’autenticació de dos factors i es bloquejarà automàticament durant la inactivitat.. 

Per aquesta raó, OneDrive no deixa de ser el guanyador d’aquesta prova.

Ronda: Punt de seguretat per OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

8

Privacitat

Com en la seguretat, cap dels proveïdors aquí té una gran reputació pel que fa a privadesa. Si busqueu un proveïdor d’emmagatzematge en núvol que respecti la vostra privadesa, hi ha opcions millors. Ja n’hem anomenat algunes, però proveu Tresorit (consulteu la nostra revisió de Tresorit) o ​​Sync.com per trobar alternatives si no us agrada el que heu llegit aquí.

La política de privadesa de Google estableix que “recopilarà el contingut que creeu, penjarà o rebrà d’altres persones quan utilitzeu els nostres serveis” i inclou correus electrònics, documents que creeu i comentaris que feu a plataformes de Google com YouTube. Google afirma que recopila aquestes dades per oferir millors serveis, així com per proporcionar-vos anuncis personalitzats.

OneDrive és una mica menys obtrusiu. La política de privadesa de Microsoft estableix que no “utilitza el que dius al correu electrònic, al xat, a les trucades de vídeo o al correu de veu, ni als vostres documents, fotografies o altres fitxers personals per dirigir-vos a anuncis.” Malgrat això, sense xifrat de fitxers i coneixements zero que es basen als EUA, els enginyers de Microsoft poden accedir als vostres fitxers si cal que ho facin. 

Això significa que és possible que tingueu un desconegut complet que us difereixi els fitxers, cosa que no és un pensament atractiu.

onedrive-privacy-panel-control

La política de privadesa de Dropbox estableix que recopila les vostres dades per diverses raons, incloent “investigar i prevenir problemes de seguretat i abús dels serveis de Dropbox o els usuaris de Dropbox”. També admet que les dades que s’analitzen inclouen “les vostres coses”, que és “allò que decidiu emmagatzemar al vostre compte Dropbox”, és a dir, els vostres fitxers.

No només això, sinó que les seves dades també es revelaran a tercers “de confiança” que inclouen Amazon Web Services, Google i Zendesk. Dropbox també va ser piratejat famosament el 2012, amb una filtració de prop de 70 milions de contrasenyes d’usuari, tot i que ha augmentat el seu joc des d’aleshores. Podeu obtenir més informació sobre l’estat de la privadesa de Dropbox a la nostra revisió de Dropbox.

Les revelacions del prisma

El 2013, Edward Snowden va divulgar documents classificats de la NSA a The Washington Post i The Guardian. Algunes de les revelacions incloïen informació sobre PRISM, un programa de vigilància de la NSA i les empreses que formaven part del programa. Aquestes empreses incloïen Facebook, Yahoo, Apple, YouTube i, el més important per a aquesta comparació, Google i Microsoft.

Els documents filtrats afirmaven que PRISM va permetre a la NSA recopilar el contingut dels correus electrònics, trucades i fitxers emmagatzemats al núvol. Les empreses nomenades es van afanyar a aclarir la situació. Microsoft va afirmar que permetia l’accés a les dades del client només si rebia “una comanda o citació legalment obligatòria per fer-ho”. 

La resposta de Google va afirmar que “divulguem les dades dels usuaris al govern d’acord amb la llei i revisem detingudament totes aquestes peticions”. Si això et fa por, mira cap a un altre lloc.

Dropbox no va incloure una de les empreses que participaven en el programa, però els documents filtrats van afirmar que hi havia plans per afegir Dropbox com a soci. La resposta de la companyia va ser la de dir que “no formava part d’aquest programa i seguí compromès a protegir la privadesa dels nostres usuaris”.

Fins i tot sense PRISM, la legislació nord-americana, com la Patriot Act, permet que les agències sol·licitin dades dels serveis d’emmagatzematge al núvol. Com que cap d’aquests proveïdors ofereix xifrat de coneixement zero, qualsevol informació que es divulgui serà totalment accessible per aquestes agències. 

Trobar un guanyador és difícil, ja que cap dels proveïdors es pot pintar de glòria quan es tracta de privadesa. Google és notori per recollir i utilitzar les vostres dades, però Dropbox és l’únic dels tres que ha tingut un incident de pirateria important. 

OneDrive sembla que té la política de privadesa menys obstructiva, de manera que simplement rasca el punt aquí, encara que els vostres fitxers estiguin basats en la moral dels Estats Units: si us preocupa la privadesa, xifra els vostres fitxers amb qualsevol dels nostres millors programes de xifrat..

Ronda: Punt de privadesa per a OneDrive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

9

Atenció al client

Dropbox i Google Drive ofereixen suport per correu electrònic, telèfon i suport de xat en directe 24/7, tot i que no hi ha cap suport de xat per a Google Drive, tret que tingueu un compte de pagament. Durant les proves, el xat en directe de Dropbox va respondre gairebé immediatament. 

La qualitat del suport era raonable, tot i que no van poder oferir una resolució als problemes d’aplicacions per a Mac i iOS, a més de suggerir que la presentem com a sol·licitud de funcions.

Google també va respondre en menys d’un minut. Les respostes van ser útils, en general, encara que no van poder indicar-nos quin tipus de xifrat va utilitzar el servei. També van enviar correus electrònics de seguiment que van oferir informació més útil sobre la consulta, que va resultar agradable.

google-drive-help-center

OneDrive és molt menys útil. El primer port de trucada és un assistent virtual menys útil. Quan sol·liciteu parlar amb un agent, l’única opció és per correu electrònic. 

Vam rebre una resposta de stock reconeixent el nostre missatge de correu electrònic en un termini de 20 minuts i un altre missatge de correu electrònic sobre la nostra consulta va arribar en una hora. De nou, va resultar menys útil, aconsellant-nos contactar amb el nostre departament informàtic per obtenir una consulta sobre un compte empresarial.

Durant les hores de treball, vam tenir una resposta de correu electrònic en cinc minuts amb un enllaç per conversar amb un expert de Microsoft OneDrive. Segons l’empresa, es tracta de “professionals qualificats” escollits per respondre a les preguntes més que els empleats de Microsoft. 

La primera vegada que vam provar això, ens van donar una resposta útil. La segona vegada que ens van rebre informació desactualitzada. Seràs millor que cerquis a Google.

Tant Dropbox com Google Drive van oferir assistència al xat en directe durant tot el dia, però intentar xerrar amb un ésser humà a OneDrive era tot un repte. Amb un suport immediat i correus electrònics de seguiment, Google Drive fa aquesta sessió.

Ronda: Punt d’assistència al client per a Google Drive

Logotip de Dropbox
Logotip de Google Drive
Logotip OneDrive

10

El Veredicte

Sempre anava a ser una decisió basada en el menor dels marges. Si heu llegit això completament, veureu un patró: gairebé totes les nostres categories tenien lligams propers, però només hi pot haver un guanyador.

Amb cinc punts, el guanyador d’aquesta batalla Dropbox vs Google Drive vs OneDrive és OneDrive. Google Drive fa tres punts, mentre que Dropbox s’asseu a la part inferior amb un (injust a primer cop d’ull) un punt. Al final, però, depèn realment del que busqueu en un proveïdor d’emmagatzematge al núvol.

Guanyador: OneDrive

Si us preocupa el preu, Google Drive és una opció fantàstica, amb més emmagatzematge i serveis per al preu que pagueu, així com un bon pla gratuït a la part inferior. En altres àrees, com ara la sincronització i la compartició de fitxers, Dropbox i OneDrive van compartir la glòria, oferint la versió completa de comptes i la compartició d’enllaços fàcil..

OneDrive ofereix una sincronització a nivell de blocs per a fitxers, amb una volta personal per als vostres documents més delicats, i és per això que es va presentar a la nostra ronda de seguretat. També ho va fer molt en moltes altres àrees, entre les que es va oferir la millor interfície per als usuaris de mòbils i d’escriptori, amb Google Drive que gairebé s’aconsegueix.

No va anar bé per a l’assistència al client. Google va ser el guanyador allà, amb Dropbox oferint una alternativa molt útil. 

OneDrive podria ser el guanyador global en aquesta comparació OneDrive vs Google Drive i Dropbox, però això no significa necessàriament que sigui la millor opció per aquí. Si la seguretat i la privacitat són un problema important, hi ha productes superiors disponibles. Simplement, mireu Sync.com o utilitzeu un servei com Boxcryptor per xifrar els vostres fitxers primer.

Sempre hem desitjat escoltar els vostres pensaments sobre qualsevol proveïdor en aquesta comparació. Deixa els teus comentaris a continuació i, com sempre, gràcies per llegir. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map