Com recuperar una targeta SD amb facilitat i gratuïtat (esperem)

El conseller delegat està esperant i la gent et mira des de darrere dels seus falsos escriptoris de roure. Obre el teu ordinador portàtil, amb la confiança que la seva presentació acurada els impressionarà, només per comprovar que ja no s’ha acabat. Els arxius s’han esvaït. En una situació com aquesta, heu de saber recuperar una targeta SD.


La pèrdua de dades pot ser vergonyosa, cara o pitjor. Perdre fotos pot resultar molest. La pèrdua d’informació empresarial pot costar-vos diners o feina, i, si les dades inclouen informació mèdica o si teniu un cap especialment violent, fins i tot podria posar en perill la vida.

Afortunadament, hi ha opcions per a aquells que es troben en una situació així. Hem creat aquesta guia per ajudar-vos a recuperar les dades i a estalviar el dia.

Val a dir que intenteu fer aquestes solucions pel vostre propi risc. Si les vostres dades us resulten valuoses, econòmicament o emocionalment, potser val la pena trobar algú que ofereixi recuperació professional de dades, però hi ha moltes coses que podeu provar per vosaltres mateixos..

Per què no es poden recuperar les dades

Error d’equip-incendi

Hi ha diferents motius de pèrdua d’arxius, que afecten la facilitat de recuperació de les dades. La supressió accidental et proporciona una forta possibilitat de recuperació. Quan se suprimeix un fitxer, el dispositiu normalment només elimina la seva entrada al sistema d’indexació de fitxers. Les dades romanen intactes.

Tanmateix, si després afegiu o suprimiu fitxers, es poden sobreescriure les dades ja que el sistema operatiu tractarà l’espai que ocupa com buit. Això significa que heu d’evitar fer canvis a les targetes de les quals vulgueu recuperar els fitxers perquè podrien causar pèrdues de dades permanents.

Els problemes físics amb la targeta poden dificultar o impossibilitar la recuperació de les dades, de manera que fins i tot la millor eina no funcionarà tot el temps. Les targetes SD no són robustes i es trenquen fàcilment. Les pestanyes de protecció contra escriptures són fluixos i es poden enganxar o caure.

Els lectors de targetes també fallen. Si el problema està relacionat amb el lector, les nostres opcions de recuperació no ajudaran, així que comproveu que sigui la targeta provant-la en un altre lector o provant el vostre lector amb una altra targeta..

Còpia de seguretat de les vostres dades: les alegries de la perspectiva

Començarem per l’extrem més important de tots: la còpia de seguretat. Els que vau cercar aquest article després d’haver perdut les dades podrien voler saltar-vos endavant. Tanmateix, fer una còpia de seguretat anticipada us pot estalviar molts maldecaps al protegir-vos de pèrdues de dades accidentals o malintencionades i donar-vos alguna cosa enrera per recuperar si es comet un error i es recupera el treball..

Doneu un cop d’ull al nostre article sobre estratègies de còpia de seguretat i emmagatzematge per obtenir consells sobre la mitigació dels problemes de pèrdua de dades. És una situació en què la prevenció és millor que la cura. La recuperació de dades pot ser costosa i lenta, de manera que la còpia de seguretat és una forma d’assegurança rendible.

Abans hem vist els millors serveis de còpia de seguretat en línia. Si teniu moltes fotos a la targeta, el programari de gestió de fotografies us pot gestionar una còpia de seguretat. També hi ha moltes bones opcions de còpia de seguretat en línia per a mòbils.

Si no es pot llegir una targeta, la gestió del disc del Windows us permetrà assignar-li una lletra de la unitat o modificar-la, però això comporta una pèrdua de dades addicional..

Windows també té l’eina Chkdsk integrada per solucionar errors d’arxiu. Per utilitzar-lo, obriu un missatge de comandament prement la tecla Windows i “R” alhora, i després escriviu “cmd” a la finestra d’execució que apareix. Si no coneixeu la carta de disc de la vostra targeta, entreu a l’explorador de fitxers. Si la lletra de la vostra unitat és “E”, escriviu “chkdsk / f E:” a continuació. Si no és així, substituïu E per qualsevol que sigui la vostra lletra de la unitat.

james-chkdsk

Si Chkdsk funciona, estàs bé. No sempre fa la feina, però potser voldreu buscar una altra solució. El programari de recuperació especialitzat és més fàcil d’utilitzar i pot tenir èxit quan falla Chkdsk.

Programari de recuperació de dades

El millor programari de recuperació de dades

El programari especialitzat en recuperació de dades ofereix una àmplia gamma d’opcions i funcions que Chkdsk. Tanmateix, no és barat, i la recuperació de dades no és un àmbit on podeu esperar que el programari funcioni cada vegada, però, si les vostres dades us són valuoses, utilitzar-lo pot costar més que el cost.

Hi ha moltes eines de recuperació de dades que us ajudaran, per a ús general i targetes SD. Llegiu el nostre millor article sobre programari de recuperació de dades per obtenir un resum del que hi ha disponible.

Moltes eines de recuperació us ofereixen l’opció de fer una exploració ràpida o una exploració profunda. L’exploració ràpida pot ser tan breu com uns segons, però les exploracions profundes poden trigar hores o, en alguns casos, dies. Estigui preparat per esperar una estona al començar el procés.

La durada del temps varia en funció de la mida i el tipus de la targeta, la velocitat del lector de targetes i la seva connexió amb el vostre ordinador, així com la capacitat del processador del vostre ordinador..

Si teniu diferents tipus de port USB disponible, us recomanem que utilitzeu el més ràpid que teniu en fer una exploració profunda. Com més tard sigui la versió, més ample de banda tindrà disponible.

Quan trieu una eina de recuperació de dades, assegureu-vos d’escollir-ne una que permeti la recuperació de la targeta SD. Tot i que és una característica comuna, no és universal. Analitzarem en detall com realitzar la recuperació de dades SD mitjançant el nostre programa favorit, Recuperació de dades estel·lars.

Altres opcions inclouen Prosoft Engineering Rescue Data i EaseUS Data Recovery Wizard, tot i que aquest últim ha atret alguns comentaris negatius, tot i tractar-se molt bé en la nostra revisió EaseUS. La perforació de disc CleverFiles és una bona opció per als usuaris de Mac.

Recuperació d’una targeta SD mitjançant Stellar

Ara, mirem la recuperació amb més detall mitjançant Stellar.

james-stellar-phoenix-què-recuperar

La descàrrega i la configuració són brises i l’aplicació no perd temps en presentar-vos la pantalla “què recuperar” en iniciar-la. Podeu seleccionar totes les dades o orientar-vos a determinats tipus de document.

james-stellar-phoenix-què-recuperar

Aleshores, heu de seleccionar la ubicació a la pantalla següent. Windows no especifica que la nostra targeta SD n’és una, en lloc que es refereix a ella com a “disc local”. Si no esteu segurs quina carta de unitat fa servir la vostra targeta, busqueu l’explorador de fitxers. La icona ha de deixar clar quin del dispositiu connectat és la targeta SD.

A la part inferior esquerra, hi ha un control de commutació que us permet triar una exploració profunda. Passarà per la vostra targeta amb un pentinat de dents fines, però triguen molt més temps a completar-se, sobretot a les cartes grans.

Configuració avançada de james-stellar-phoenix-Advanced

La icona de configuració avançada de la part superior té funcions potents ocultes a les seves pestanyes. Podeu afegir capçaleres personalitzades per a nous tipus de fitxers, manualment o deixant a Stellar analitzar fitxers de mostra. Els tipus de fitxers es poden reduir encara més per agilitzar la exploració.

Podeu reprendre una exploració incompleta, que és útil si necessiteu urgentment utilitzar el vostre PC mentre esteu enmig d’una tasca de recuperació gran.

james-stellar-phoenix-scan-progress

Ara que hem seleccionat la nostra targeta, veiem una pantalla clara a la pantalla “què recuperar” que ens permet saber com avança. Mostra què s’ha trobat i fins a on hem passat el procés. En les nostres proves, una exploració ràpida de 500 GB va trigar sis minuts, mentre que una exploració profunda va trigar dues hores i 20 minuts, però els vostres resultats poden variar.

Resultats d’exploració de james-stellar-phoenix

Un cop realitzada la recerca, podrem veure els resultats. Vam veure que es van suprimir els fitxers “accidentalment” per a la prova, a més d’altres fitxers antics dels quals no coneixíem. Falta la primera lletra del nom del fitxer per a molts fitxers. Els noms de fitxers es solen perdre o canviar quan es recuperen els fitxers, de manera que pot trigar una mica de caça per trobar què és.

Tant de bo hagueu recuperat les vostres dades en aquest moment o, almenys, algunes d’elles. 

Versió Estel·lar Lliure

Hi ha una versió gratuïta limitada de Stellar, però hem tingut problemes. La versió estàndard costa 99 dòlars i té una garantia de devolució de 30 dies.

La primera vegada que utilitzeu Stellar, haureu de registrar-vos. Molestament, espera fins després de la seva exploració, però abans de la recuperació, per fer-ho. Primer cop vam provar la versió estàndard, després vam canviar a la gratuïta després de prémer la pantalla de registre.

L’edició gratuïta ens va dir incorrectament que estàvem per sobre del seu límit de recuperació d’1 GB després de trobar 247 MB ​​de fitxers, cap fins ara no s’havia recuperat.

Afortunadament, es tractava d’expedients de prova, però si hagués estat una emergència, ens hauríem rebutjat. Tot i que Stellar és un bon servei quan pagueu per això, us recomanem que tracteu la seva oferta gratuïta amb un escepticisme saludable.

Vam trobar que la versió de pagament era bona en la nostra revisió Stellar completa, però hi va haver alguns comentaris infeliços. Alguns preocupaven el seu servei d’atenció al client, però creiem que aquest tipus de programari no funciona mai perfectament a totes les targetes, per la qual cosa mereix que es pugui deixar en marxa.

Pensaments finals

La recuperació de dades pot resultar traumatitzant, però, en cas que passi el pitjor a les fotos de vacances, hi ha moltes coses que podeu provar abans d’acceptar la derrota..

Hi ha opcions gratuïtes per provar a Windows, així com un programari especialitzat que ofereix una experiència més àmplia i fàcil d’utilitzar. Stellar és la nostra selecció del grup, malgrat la nostra relació amb el racionament de la seva versió anomenada gratuïta.

El programari de recuperació de dades és una eina excel·lent per tenir a l’arsenal del vostre programari, però no és perfecte. La còpia de seguretat és la millor opció, sempre que ho facis a temps.

Si heu provat Stellar o qualsevol altre programari de recuperació de dades, informeu-nos com funcionava als comentaris que es mostren a continuació. No dubteu en comunicar-nos si ens trobem a faltar alguna cosa de la nostra guia que pugui ajudar a altres lectors. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me