Com editar un PDF el 2020 de manera ràpida i eficaç

Editar un .pdf pot ser complicat. Tot i que és una manera excel·lent de recopilar i publicar informació ràpidament, no es pot editar fora del quadre un format de fitxer. A diferència d’un document de Microsoft Office, un .pdf no està dissenyat per a l’edició, és per això que necessiteu les eines adequades per ajustar el contingut..


Una cerca ràpida a Internet us mostrarà moltes opcions d’edició de documents .pdf. Alguns són bastant cars, però els editors barats o gratuïts només ofereixen funcions bàsiques i no converteixen els fitxers de forma precisa. Molts no poden editar el text ni els gràfics en un .pdf, però permeten afegir comentaris mitjançant notes a l’estil enganxós o caixes de text i línies per sobre del contingut del fitxer..

Alguns editors funcionen al navegador, però no tenen tantes funcions com els seus homòlegs d’escriptori. A més, exposen els vostres fitxers a Internet, cosa que pot ser un problema, sobretot si contenen contingut confidencial o confidencial. Tanmateix, podeu utilitzar una VPN per xifrar la vostra connexió per obtenir més seguretat.

Un bon editor .pdf us permetrà moure, canviar, eliminar i afegir contingut al document. També mantindrà les vostres edicions intactes de manera que ningú no les pugui canviar tret que tinguin una eina igual de bona.

Les tècniques bàsiques són similars en tots els editors .pdf, però les seves interfícies són diferents. Podeu processar el mateix document .pdf en més d’una eina, però. Per exemple, podeu utilitzar-ne un per editar el text i un altre per editar formularis, actualitzar imatges o eliminar pàgines. 

Com editar un PDF

De manera predeterminada, els documents .pdf s’obren a Adobe Acrobat. Si voleu editar el fitxer directament des del programa Acrobat, aquí teniu la manera de fer-ho:

  1. Obriu Adobe Acrobat
  2. Seleccioneu “fitxer” i “obre …”
  3. Seleccioneu el vostre fitxer .pdf a la finestra del document i feu clic a “obrir”
  4. A la barra d’eines a la dreta, feu clic a “edita el PDF”. Amb Acrobat, podeu editar, substituir o afegir text, corregir els tipus d’escriptura, ajustar els alineaments, canviar tipus de lletra i mides de tipus, afegir superíndexs o subíndexs i redimensionar els paràgrafs o el text.
  5. Cerqueu el text que vulgueu editar i col·loqueu-hi el cursor
  6. A la part superior de la barra d’eines a la dreta, feu clic a “Format” per editar el text. Per a les imatges, col·loca el cursor a la imatge que vols editar i fes clic a l’opció “objectes” de la barra d’eines de la dreta

Nota: Aquests passos s’apliquen a Acrobat X i XI. Els productes Acrobat més antics requereixen que utilitzeu l’opció “eines” a la part superior dreta de la barra de navegació i, a continuació, seleccioneu “editar text & imatges. “

Els millors editors de PDF

Us oferirem tres opcions per utilitzar per editar documents .pdf quan hagueu de fer canvis importants i les passarem una per una, començant per Adobe Acrobat.

Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC és un editor de .pdf. Podeu afegir un paràgraf amb un clic o puntejar, arreglar mecanografies, reorganitzar pàgines o fins i tot retallar o canviar fotos.

Disposa d’eines d’edició de pàgines completes que ajusten els paràgrafs automàticament quan afegeixes text a una pàgina i ajusten el format quan afegeixes línies a les llistes de punts. La seva verificació ortogràfica automàtica assegura que les modificacions són correctes, mentre que l’eina “trobar i substituir” corregeix totes les instàncies d’una frase o data que cal actualitzar..

Una altra característica peculiar que cap altra aplicació ofereix és la possibilitat de combinar tipus de lletra a les imatges escanejades. Ho fa mitjançant el reconeixement òptic de caràcters i construeix una lletra a partir dels personatges que troba. D’aquesta manera, podeu editar el text en imatges escanejades utilitzant el mateix tipus de lletra, independentment de l’edat que tingui.

Gràcies a l’aplicació per a mòbils Acrobat Reader, podeu editar el vostre .pdf des d’un iPad i gaudir dels avantatges del treball remot. Una prova gratuïta de set dies està disponible si voleu provar les potents funcions d’Acrobat DC, però assegureu-vos de cancel·lar-la abans que s’acabi perquè no us facturaran d’una altra manera..

Tot i que són cares, les funcions d’Acrobat DC són difícils de superar. Adobe és propietari del mercat d’edició de fotos i, si això us interessa, la nostra millor guia de programari d’edició de fotografies és la que opta per les millors. Tot i així, podeu obtenir bons resultats d’opcions més barates perquè les tècniques bàsiques són similars en tots els editors .pdf.

Microsoft Word

Si no us podeu permetre Acrobat DC, podeu utilitzar Microsoft Word per editar el vostre fitxer .pdf. Si teniu Microsoft Word 2013, 2016 o 2019, podeu obrir el vostre .pdf al programa i convertir-lo en un document Word modificable.. 

Un cop hàgiu fet els canvis, podeu tornar a desar el document com a fitxer .pdf.

Com utilitzar un convertidor de PDF

Un convertidor .pdf us ajuda a convertir fitxers .pdf a formats diferents però editables perquè pugueu editar el seu contingut. Això vol dir que el document deixarà de ser un format .pdf, sinó que s’obrirà en programes d’edició de documents, com Microsoft Word.

En comparació amb l’ús d’un editor .pdf, un convertidor és més còmode i familiar i us pot estalviar hores i temps d’esforç. La manera més senzilla de canviar o extreure text o imatges consisteix en convertir el .pdf en un document de Word, després obrir-lo amb el programari d’oficina preferit..

Diversos programes poden fer la tasca mantenint el format original. Tot i això no són iguals perquè alguns donen resultats més precisos que d’altres.

És possible que no pugueu permetre-vos una subscripció a Acrobat DC i, probablement, no tingueu Microsoft Word 2013, 2016 o 2019. Els editors .pdf en línia sempre estan disponibles, però n’hi ha que poden utilitzar gratuïtament.. 

Un dels millors convertidors .pdf gratuïts és Smallpdf. No només pot convertir el vostre fitxer .pdf a un format diferent i editable, sinó que també us permet afegir text o imatges al vostre document. Aquests són els passos que podeu fer per utilitzar Smallpdf per editar el vostre .pdf.

Hi ha dues maneres d’editar el document .pdf amb Smallpdf: convertir-lo en un document Word modificable i després fer-ne els canvis o editar el fitxer en línia.

Com utilitzar Smallpdf per convertir un PDF a un document de Word

Aneu al lloc web de Smallpdf i seleccioneu el tipus de conversió que vulgueu fer. En aquest cas, feu clic a “PDF a Word”.

smallpdf-edit-pdf-convert-pdf-word

Pengeu el document .pdf que voleu convertir al Word.

smallpdf-edit-pdf-convert-pdf-word-upload

Espereu que es finalitzi el procés de conversió.

Obtindreu una alerta que el fitxer s’ha convertit en un document de Word. Podeu descarregar el document Word modificable, enviar-lo com a enllaç a través de Gmail si voleu compartir-lo amb altres usuaris o bé guardar-lo a Dropbox o Google Drive per a l’edició posterior..

Feu clic al document Word per obrir-lo i feu els canvis. 

Feu clic a “fitxer”, després “guarda com a …” i seleccioneu PDF per convertir el document de Word a un format .pdf.

Com utilitzar Smallpdf per editar un PDF

Podeu utilitzar Smallpdf com a editor .pdf en línia si no voleu convertir el .pdf a un format editable.. 

Obriu Smallpdf i seleccioneu “edita PDF”.

smallpdf-edit-pdf-smallpdf

Pengeu el document .pdf que voleu editar.

smallpdf-edit-pdf-editor

A la part superior de la pantalla apareixerà un menú amb diferents eines d’edició. 

smallpdf-edit-pdf-editor-menu

Podeu afegir text, imatges o formes. També us permet dibuixar diferents formularis al document .pdf.

smallpdf-edit-pdf-editor-add-text

Un cop hagueu passat els canvis que vulgueu, feu clic al botó “Acabar” a la part inferior dreta de la pantalla

smallpdf-edit-pdf-editor-finish

El vostre document editat ja està a punt. Podeu descarregar-la, compartir-la amb altres o guardar-la a Dropbox o a Google Drive

smallpdf-edit-pdf-editor-editat

Pensaments finals

Editar un .pdf pot ser complicat, però no és impossible. Amb les eines adequades a la vostra disposició, podeu editar fitxers .pdf tan fàcilment com documents de Word, tant si voleu fer algunes modificacions ràpides com modificacions posteriors..

L’Adobe Acrobat DC és bastant car, però s’aconsegueix la feina. Un editor de .pdf, com Smallpdf, només oferirà funcions bàsiques d’edició i no necessàriament proporcionarà conversions de fitxers precises. D’altra banda, Microsoft Word és un mètode més barat i ràpid que us estalvia la molèstia interminable de les altres dues opcions.

Ens agradaria escoltar els vostres consells i recomanacions sobre com editar un .pdf. Compartiu-les amb nosaltres en els comentaris. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me