Carbonite vs Mozy: Una batalla 2020 pel món empresarial

Molts serveis de còpia de seguretat en línia poden fer còpies de seguretat de les dades de còpia de seguretat, però pot ser difícil triar-ne un que sigui millor per a tu, especialment si teniu en compte dos serveis. En aquest article, comparem Carbonite i Mozy per tal que sigui fàcil que pugueu triar entre ells. Dit això, si creieu que voleu una altra solució, consulteu la nostra millor llista de còpia de seguretat en línia per saber quin servei hi ha a la part superior.


Carbonite es troba en aquesta llista perquè ofereix un emmagatzematge il·limitat a un preu decent i, segons el pla que trieu, us permet fer còpies de seguretat de diversos equips o servidors.

MozyPro no hi és, però és molt car. Tot i això, és un servei de còpia de seguretat versàtil que és bo per a les empreses que busquen fer còpies de seguretat de diversos equips. Curiosament, és un altre producte de carbonita. Veurem si pot guanyar algunes rondes contra el seu cosí superior.

Si voleu saber més sobre els competidors, llegiu la nostra crítica sobre Carbonite i MozyPro. Si us confongueu sobre la diferència entre l’emmagatzematge al núvol i la còpia de seguretat, consulteu les nostres explicacions.

És intel·ligent fer servir la còpia de seguretat en núvol perquè no podeu estar segur quan el disc dur es produirà en falles o mal funcionarà i us farà perdre les dades. Podeu utilitzar un programari de recuperació de dades per intentar recuperar-lo, però no és un mètode fiable. Tampoc es pot confiar en unitats d’estat sòlid, ja que experimenten més errors de dades, encara que la seva taxa de fallada sigui inferior a l’1 per cent.

Durant cinc rondes, veurem com es comparen els serveis entre si per ajudar-vos a triar-ne un. Al final de cadascun, anomenarem un guanyador. Després del timbre, farem una recapitulació i declarem el guanyador global.

1

Valor

El millor és si obteniu més diners per menys diners i teniu molts plans per triar, perquè augmenten les possibilitats de trobar-ne un que s’adapti a les vostres necessitats. És fantàstic si el proveïdor ofereix un pla o prova gratuïta, de manera que podeu provar el servei. Si busqueu plans gratuïts, llegiu la nostra millor còpia de seguretat en línia gratuïta.

Per a aquells que necessitin una còpia de seguretat il·limitada i vulguin veure altres opcions que no pas Carbonite, consulteu la nostra millor llista de còpies de seguretat en línia il·limitada.

El preu del carbo-vs-mozy-carbonita

La carbonita té tres plans il·limitats: Basic, Plus i Prime. Bàsic té un cost de 71,99 dòlars l’any i proporciona còpia de seguretat il·limitada d’ossos nus Plus és el pla més popular i afegeix còpia de seguretat de disc extern i còpia de seguretat automàtica de vídeo per 111.99 dòlars l’any. Per 149,99 dòlars anuals, Prime us ofereix un servei de recuperació de missatgeria a la resta.

Abans de subscriure-us, heu d’utilitzar la prova de 15 dies per provar el servei. Si decidiu que és un bon ajust, podeu obtenir un descompte del 5 per cent per pagar dos anys o del 10 per cent per tres. Si no necessiteu una còpia de seguretat il·limitada i voleu fer una còpia de seguretat d’ordinadors il·limitats, IDrive actualment ofereix un descompte. Podeu obtenir més informació sobre el servei a la revisió de IDrive.

Et permet fer còpies de seguretat de diversos equips. Carbonite Safe Backup Pro comença a partir de 287,99 dòlars anuals i us permet fer una còpia de seguretat de fins a 25 ordinadors i proporciona 250 GB d’espai de còpia de seguretat.

preus de carbo-vs-mozy-mozy-mozy

Els plans de Mozy proporcionen un espai de còpia de seguretat que podeu compartir entre ordinadors i servidors il·limitats. Podeu pagar cada mes, anual o biennal. Els plans comencen a partir de 10 GB i pugen a 4 TB, però Mozy només cotitza preus fins a 250 GB al seu lloc web.

Si necessiteu més que això, heu de sol·licitar preus. També hi ha plans sense servidors més barats que els seus homòlegs.

És bo que hi hagi flexibilitat de pla, però el problema és que MozyPro comença a partir de 10 GB. No n’hi ha prou amb fer una còpia de seguretat d’un equip, i molt menys d’un servidor. Si teniu diversos servidors, 4TB potser ni tan sols serà suficient. El problema més gran, però, és el costós que costa. MozyPro cobra un preu ridícul de 850 dòlars anuals per 250 GB de còpia de seguretat. Altres serveis proporcionen un valor molt millor.

El preu per quantitat d’emmagatzematge no està tancat per la qual cosa ni tan sols podem considerar una coincidència adequada aquí. La carbonita guanya perquè ofereix un emmagatzematge il limitat de manera barata.

Ronda: Punt de valor de la carbonita

Logotip de carbonita
Logotip de MozyPro

2

Seguretat

Una forta seguretat mantindrà la vostra còpia de seguretat segura. La seva força depèn del xifratge utilitzat en trànsit i en repòs, que protegeix els vostres fitxers durant la transferència i altres factors.

En el millor dels casos, el servei és qualificat de coneixement zero, cosa que significa que només podeu llegir els vostres fitxers. L’autenticació de dos factors també és important, perquè ajuda si algú roba la vostra contrasenya.

seguretat de carbo-vs-mozy-carbonita

La carbonita xifra els fitxers d’usuari amb el xifrat de 128 bits de Blowfish abans de transferir-los al núvol mitjançant el protocol TLS.

Aleshores, el servei protegeix les dades dels seus servidors amb AES de 128 bits i emmagatzema la vostra clau en un centre de dades protegit, de manera que els seus empleats no podran llegir les dades. També podeu habilitar el xifrat privat si sou un usuari de Windows i administreu la vostra clau. En aquest cas, el servei canviarà a AES de 256 bits, però no podreu restablir la vostra contrasenya si la perds.

També podeu confiar en l’autenticació de dos factors per ajudar-vos a protegir el vostre compte. Probablement no haureu de fer-ho, perquè Carbonite té requisits claus de contrasenya.

Carbonite emmagatzema els vostres fitxers en centres de dades segurs. Poden suportar atacs virtuals, així com desastres, com terratrèmols i incendis. Les seves mesures de seguretat inclouen la diversitat de redundants unitats de distribució d’energia, la còpia de seguretat de la bateria, generadors in situ, sistemes de control del clima, patrulles de guàrdia 24 hores, escàners biomètrics, targetes de claus electròniques i vigilància de la televisió de circuit tancat..

carbo-vs-mozy-mozy-security

MozyPro té un fort enfocament de la seguretat. Invita a auditories de tercers per assegurar que els seus centres de dades corresponen a la tasca de mantenir les vostres dades segures. Les instal·lacions poden suportar desastres naturals, atacs de virus i altres esdeveniments no desitjats que poden posar en perill les seves dades. El personal de seguretat es troba al lloc 24 hores i els centres de dades estan protegits per càmeres de televisió de circuit tancat, portes i accés electrònic per clau.

Els vostres fitxers es xifren als servidors de Mozy. De fet, es xifren abans de sortir de l’ordinador i estan protegits en trànsit amb una connexió TLS. MozyPro manté la vostra clau de manera predeterminada i utilitza xifrat de 448 bits Blowfish. Tanmateix, podeu optar pel xifratge privat, que canvia l’algorisme de xifrat a AES 256-bit.

Ambdós serveis tenen una gran seguretat, però MozyPro utilitza un nivell més alt de l’algorisme Blowfish per xifrar els vostres fitxers abans de la transferència, de manera que guanya aquesta ronda.

Ronda: Punt de seguretat de MozyPro

Logotip de carbonita
Logotip de MozyPro

3

Velocitat

La còpia de seguretat inicial amb qualsevol servei pot trigar molt. Quant de temps depèn del proveïdor de serveis d’internet i la proximitat que teniu d’un servidor. Com més a prop estigueu, millor serà la vostra connexió. Els serveis aconsegueixen més punts si permeten ajustar la configuració de la transferència, la velocitat de l’acceleració i utilitzar un algorisme de transferència a nivell de bloc, que ajuda després de la còpia de seguretat inicial.

La carbonita no es troba entre els serveis més ràpids segons les nostres proves, que es van realitzar fora de Boston amb una velocitat de càrrega de 10Mbps. Va trigar més de tres hores a penjar una carpeta d’1 GB. Tot i que la càrrega inicial pot ser lenta, les càrregues posteriors seran més ràpides gràcies a la còpia a nivell de bloc. Les velocitats de descàrrega també eren ràpides.

MozyPro va ser molt més ràpid en les càrregues inicials ja que les nostres proves van demostrar que necessita aproximadament una hora per fer una còpia de seguretat d’una carpeta comprimida d’1 GB al núvol. Vam realitzar les nostres proves des de Bangkok, Tailàndia mitjançant una connexió WiFi amb 55 megabits per segona i velocitats de càrrega de 22 Mbps. El problema podria ser que MozyPro no comprimeixi les dades.

Mozy’s una hora per a una gigabyte de dades és excel·lent en comparació amb les tres de Carbonite, però no tant si es compara amb la resta del mercat de còpies de seguretat en línia. Si necessiteu un servei que carregui els vostres fitxers com a llamp, fins i tot a la càrrega inicial, feu una ullada a la taula de proves de velocitat a la nostra revisió Acronis True Image..

Tenint en compte la diferència de velocitat de càrrega, és fàcil endevinar quin servei és la millor opció aquí. Mozy guanya aquesta prova.

Ronda: Punt de velocitat per a MozyPro

Logotip de carbonita
Logotip de MozyPro

4

Facilitat d’ús

La configuració inicial de la còpia de seguretat, així com les posteriors i la recuperació de les dades, hauria de ser senzilla. D’aquesta manera, podeu fer un treball adequat en lloc de preocupar-vos per les vostres dades. Per garantir que, el client d’escriptori ha de treballar en la majoria dels sistemes operatius i la seva interfície, juntament amb els de la web i les aplicacions mòbils, hauria de ser agradable i intuïtiu d’utilitzar.

carbo-vs-mozy-carbonite-interfície-escriptori

El client d’escriptori de Carbonite és senzill i no us ofegarà opcions. La majoria del procés està automatitzat, de manera que només cal fer un pas per iniciar la còpia de seguretat. Està disponible per a Windows i macOS.

El color del servei codifica els vostres fitxers, de manera que podeu comprovar el seu estat fàcilment. Exclou alguns fitxers i extensions i no fa còpia de seguretat de més gran de 4 GB de manera predeterminada, per la qual cosa haureu de seleccionar-los manualment per incloure’ls.

carbo-vs-mozy-carbonite-interfície-web

Si feu clic a l’enllaç “visualitza la meva còpia de seguretat”, se us portarà a la interfície web. Tot i que és feixuc, és funcional i us permet comprovar l’estat de la còpia de seguretat, accedir als fitxers i gestionar el vostre compte.

Podeu fer el mateix amb l’aplicació mòbil de Carbonite per a Android i iOS. La seva interfície és clara i mínima, per tant, no us confondrà.

MozyPro requereix més feina que abans que pugueu començar a fer còpies de seguretat de les vostres dades. Dit això, un cop configurada, té funcions que faciliten el procés cap endavant.

És senzill descarregar el client d’escriptori i la instal·lació no trigarà gaire. No heu de fer molt per configurar la vostra còpia de seguretat, perquè MozyPro explora el vostre sistema de fitxers i selecciona els tipus de fitxers més comuns per fer-ho. No té la interfície més eficient que hem vist mai, però l’assistent ajuda a fer la feina. Funciona a Windows, macOS i Linux.

La interfície web té una consola d’administració amb funcions útils que faciliten l’administració del compte. Podeu cercar les connexions al vostre compte per usuari o dispositiu i veure quantes dades es fan una còpia de seguretat de les dades i quan es va executar la darrera còpia de seguretat. La secció “gràfics i informes” mostra l’historial de seguretat i la salut i us permet establir alertes per correu electrònic.

Les aplicacions per a telèfons intel·ligents de MozyPro no poden fer còpies de seguretat de les vostres dades, però us permetran accedir-hi. Estan disponibles per a Android i iOS.

La interfície web de Mozy no és tan clara ni atractiva com la de Carbonite. És semblant al front de l’escriptori, perquè és més fàcil d’utilitzar Carbonite. La carbonita guanya aquesta prova.

Ronda: Punt d’ús de la carbonita

Logotip de carbonita
Logotip de MozyPro

5

El Veredicte

Ambdós serveis tenen dues victòries, però Mozy amb prou feines guanya en seguretat i és molt més car pel que estem declarant Carbonite com a guanyador global. És senzill d’utilitzar, té una gran seguretat i ofereix un emmagatzematge il·limitat de manera barata.

MozyPro no queda tan enrere en la facilitat d’ús, però. A més, té un xifrat predeterminat més fort que us facilitarà la ment si teniu dades sensibles per xifrar. Els dos serveis us ofereixen l’opció de gestionar la vostra clau privada de manera que no us haureu de preocupar pels empleats desgavellats que llegiu els vostres fitxers.

Guanyador: Carbonita

Què en penses d’aquesta batalla? Prefereixes la carbonita o creus que les característiques de Mozy justifiquen el seu preu elevat? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me