10 coses interessants que podeu fer amb l’emmagatzematge al núvol el 2020

Malgrat el que el nom indica, hi ha més “emmagatzematge en núvol” que només emmagatzemar fitxers. En cas contrari, podríeu simplement emmagatzemar fitxers en un servidor i fer-ho sense necessitat d’utilitzar serveis d’emmagatzematge en núvol dedicats. 


No obstant això, els serveis actuals al núvol han evolucionat fins a proporcionar moltes altres funcionalitats. En aquest article, destacarem 10 coses fantàstiques que podeu fer amb l’emmagatzematge al núvol.

Si voleu saber més sobre l’emmagatzematge al núvol o els nostres serveis preferits, consulteu el nostre article sobre les millors opcions d’emmagatzematge en núvol. A més, volem assenyalar que l’emmagatzematge i la còpia de seguretat són bèsties molt diferents, per la qual cosa, si voleu saber-ne més, llegiu el nostre article sobre emmagatzematge en núvol i respostes en línia.. 

Ara, sense més detalls, mirem totes les coses interessants que podeu fer amb l’emmagatzematge al núvol.

1. Crear i compartir àlbums de fotos

Els dies de fotografies impreses han desaparegut, ara que podeu fer centenars de fotografies digitals sense cap problema. Tanmateix, si passa alguna cosa als teus dispositius, pot suposar la pèrdua de totes aquestes fotos. Emmagatzemar-los al núvol és la solució ideal.

Tot i que simplement podeu pujar fotos i crear àlbums mitjançant qualsevol servei d’emmagatzematge al núvol, alguns ho fan millor que d’altres. Hem comparat els serveis segons aquest criteri al nostre millor emmagatzematge en línia per a la realització de fotos, amb pCloud un dels nostres preferits.

10 àlbums interessants

Per crear àlbums de fotos i compartir-los, primer heu de penjar les fotografies. Després de fer-ho, podeu separar-los en les carpetes corresponents als vostres àlbums. A continuació, podeu compartir aquestes carpetes amb altres.

2. Carregueu i xifreu les dades sensibles

Tot i que l’emmagatzematge al núvol és cada vegada més popular, és possible que tingueu dubtes a emmagatzemar les dades sensibles al núvol. Tanmateix, els serveis d’emmagatzematge al núvol ho saben i tenen l’objectiu de proporcionar les millors mesures de seguretat al núvol. Entre aquestes mesures, el més important és el xifrat de coneixement zero, que és un altre nom del xifrat de final a extrem privat.

10 càrregues interessants

La majoria dels serveis ofereixen xifratge, però sovint no és la versió privada perquè els serveis conserven la vostra clau de xifratge. Tanmateix, el xifratge privat us assegura que sou l’únic amb la clau i que arrossega els fitxers de manera que ningú, però no els pugueu llegir. 

La part “de final a extrem” significa que el xifrat arramba els teus fitxers abans que surtin de l’ordinador, en lloc de quan arribin a un servidor d’emmagatzematge en núvol. Hem compilat una llista dels millors serveis de núvol de coneixement zero que escolliu i també podeu fer un cop d’ull al nostre cercle d’emmagatzematge en núvol més segur.

3. Emmagatzemi les contrasenyes al núvol

Per no perdre les contrasenyes, podeu emmagatzemar-les al núvol mitjançant un gestor de contrasenyes. Alguns dels gestors de contrasenyes més populars del mercat: Dashlane, LastPass i 1Password – ofereixen funcions lleugerament diferents, així que assegureu-vos de llegir la nostra guia sobre com emmagatzemar contrasenyes al núvol, que proporciona més detalls sobre aquests tres gestors.. 

Tanmateix, abans de fer-ho, assegureu-vos que creeu una contrasenya forta. No té cap sentit emmagatzemar la vostra contrasenya si és tan feble que els atacs de força bruta senzilla poden trencar-la. 

4. Agafa notes i emmagatzema-les al núvol

Fer notes al paper pot ser molest i convertir-se ràpidament en un malson si no sou del tipus organitzat. Tanmateix, podeu utilitzar el núvol i evitar haver d’ordenar papers per recollir els vostres pensaments. A més, no us haureu de preocupar de perdre les notes, en cas que el vostre ordinador es produeixi un bloqueig, perquè es guardaran al núvol de manera segura..

10-cool-things-google-keep

Hi ha diverses eines que podeu utilitzar: Google Keep i Evernote són algunes de les opcions més populars, però els seus propòsits són diferents. Google Keep és el millor per crear llistes i fer reflexions (llegiu la nostra crítica de Google Keep), i Evernote és ideal per a una investigació en profunditat (consulteu la nostra revisió d’Evernote).

Si voleu una comparació més detallada, llegiu el nostre article sobre les millors aplicacions de presa de notes. Si voleu obtenir una altra bestia que funciona amb diversos fitxers multimèdia, consulteu la nostra revisió del Paper Dropbox.

5. Gestioneu els vostres documents

Si treballes amb documents, pot ser que les vostres necessitats puguin presentar més que una simple presa de notes. Afortunadament, és allà on entra en joc l’excel·lent G Suite de Google. La suite G inclou Google Docs, Google Fulls de càlcul i Google Slides, que permeten treballar documents, fulls de càlcul i diapositives de presentació, respectivament..

10-cool-things-google-docs

No és d’estranyar que G Suite s’integra amb Google Drive, cosa que facilita la creació de documents que es troben dins de la plataforma Google Cloud. Després de crear el document amb Google Drive, podeu convidar altres usuaris a col·laborar-hi gairebé en temps real. Totes les aplicacions de la G Suite tenen complements (la majoria gratuïts) que us ajuden a fer més coses.

A més, si esteu de viatge, podeu utilitzar el vostre telèfon intel·ligent o altres dispositius connectats a Google Drive per treballar en els vostres documents i mantenir-vos productius (consulteu la nostra revisió de Google Drive). Si voleu serveis alternatius que funcionin bé amb els documents, consulteu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’objectiu de l’objectiu d’obtenir documents.

6. Compartiu contingut

L’ús compartit de contingut és una part important de l’ús d’un servei d’emmagatzematge en núvol, ja que permet la col·laboració i t’ajuda a evitar mètodes malmesos (com ara unitats flash i fitxers adjunts de correu electrònic) per transferir fitxers. 

La majoria dels serveis del mercat us permeten compartir fitxers, però difereixen del bé que ho fan. Això és més evident en la forma en què els serveis us permeten protegir i gestionar les vostres accions. Si voleu serveis útils per compartir, consulteu la nostra millor llista d’emmagatzematge en núvol per a la llista de compartiments.

Podeu compartir els vostres fitxers generant enllaços, però compartint carpetes us requereix que convideu els usuaris i que els permeteu l’accés. Després de compartir el contingut, podeu protegir-lo afegint una contrasenya, establint una data de caducitat, marcant-la com a “només de visualització” o fins i tot xifrant-la..

7. Utilitzeu aplicacions de tercers per millorar la vostra col·laboració

Els serveis d’emmagatzematge al núvol s’integren amb moltes aplicacions que poden millorar la vostra col·laboració. Tot i que la majoria dels serveis d’emmagatzematge en núvol s’integren amb un servei de gestió de documents i potser amb algunes altres aplicacions, la sincronització d’arxius d’empresa i els serveis compartits, o “EFSS” per a breus, solen tenir una gran biblioteca d’integracions de tercers que podeu triar..

10-cool-things-egnyte-biblioteca

Aplicacions com Trello, Zoho, OneLogin i altres són opcions bàsiques amb molts serveis EFSS. D’altra banda, si voleu editar fotos, algunes integracions també us ajudaran a fer-ho. Els que vulguin reforçar la seva seguretat podrien integrar-se amb Boxcryptor, un complement de xifrat.

Disposem de llistes de serveis adequades per treballar amb altres persones en el nostre millor emmagatzematge en núvol per a la realització de la col·laboració, que és Dropbox for Business com la nostra millor opció. Si formeu part d’una gran organització, assegureu-vos de consultar la nostra llista dels millors serveis EFSS del mercat.

8. Transmet música i vídeos

Si teniu una enorme biblioteca de música i pel·lícules, us beneficiarà d’emmagatzemar-les al núvol perquè us permetrà gaudir-les allà on esteu. Tanmateix, depenent de la mida de la biblioteca, és possible que necessiteu un pla de subscripció que proporcione molt espai d’emmagatzematge.

10-cool-things-stream-films

Els serveis també difereixen pel bé que gestionen la càrrega de fitxers grans, la mida dels límits de la mida dels fitxers i la qualitat del contingut del núvol. Tot això ho hem tingut en compte al nostre millor emmagatzematge en núvol per a la llista de vídeos. Si ets més amant de la música, consulteu el nostre millor emmagatzematge en núvol per a l’obertura de música.

9. Allibereu espai al vostre disc dur

Tot i que la sincronització és una bona manera de transferir fitxers als vostres dispositius, emmagatzemar fitxers des del núvol al vostre ordinador pot consumir ràpidament l’espai del disc dur. Per evitar-ho, podeu optar per utilitzar l’opció d’unitat de xarxa disponible amb alguns serveis d’emmagatzematge en núvol, o bé optar per sincronitzar selectivament només els fitxers que necessiteu.

De manera predeterminada, l’opció unitat de xarxa no emmagatzema fitxers al vostre ordinador. En canvi, només els mostra a la carpeta de la unitat de xarxa i els transmet a l’ordinador sota demanda. Tanmateix, això vol dir que els vostres fitxers només estiguin disponibles si esteu en línia.

Si voleu que els vostres fitxers estiguin disponibles, encara que no estigueu fora de línia, podeu utilitzar la carpeta de sincronització i confiar en la sincronització selectiva per minimitzar l’impacte del vostre disc dur. El que fa la sincronització selectiva us permet triar quins fitxers voleu sincronitzar des del núvol. Podeu trobar serveis que es sincronitzen bé al nostre millor emmagatzematge al núvol amb el desplegament de la sincronització.

10. Creeu el vostre propi núvol mitjançant Nextcloud

Nextcloud és una solució de programari que us ajuda a configurar i mantenir el vostre servidor d’emmagatzematge en núvol. Aquestes solucions de programari es coneixen com a “solucions d’emmagatzematge en núvol DIY”. Us ajuden a crear el vostre núvol proporcionant una manera més fàcil de configurar el servidor i instal·lar programari client per als vostres dispositius.

10-cool-things-nextcloud

Nextcloud té una edició Enterprise que pot acollir entre 50 i 10 milions d’usuaris. Tanmateix, si no necessiteu això, podeu subscriure-us a Nextcloud Standard o utilitzar l’edició de codi obert, que és gratuïta.

De la mateixa manera que les solucions pròpies, Nextcloud us permet compartir contingut, proporcionar una gran seguretat i tenir una biblioteca que conté 162 aplicacions amb les quals podeu integrar-vos. Si voleu saber més sobre Nextcloud i altres serveis en núvol de bricolatge, consulteu el nostre millor servei d’eines d’emmagatzematge en núvol de bricolatge.

Pensaments finals

Hem sobrepassat què és l’emmagatzematge al núvol i com podeu utilitzar-lo. També us hem descrit algunes coses interessants que podeu fer amb ell, com ara crear àlbums, prendre notes, emmagatzemar contrasenyes al núvol, compartir contingut i molt més.

Què en penseu d’aquestes coses fantàstiques que podeu fer utilitzant serveis d’emmagatzematge al núvol? Són suficients perquè comenceu a utilitzar el núvol? Ho fem saber en els comentaris a continuació. Gràcies per llegir.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me