CrashPlan vs Backblaze: Përmbledhje rezervë e Pafund Cloud

Po kërkoni një zgjidhje të pakufizuar rezervë për biznesin tuaj? Lajmi i mirë (ose i keq) është se ka me të vërtetë vetëm dy zgjedhje për të mbështetur kokën tuaj: Backblaze dhe CrashPlan. Shumica e zgjidhjeve të tjera rezervë kapin hapësirën rezervë dhe detyrojnë tuaj të paguajnë më shumë për ta rritur atë.


Për disa blerës rezervë, vendimi bëhet edhe më i lehtë – një pajtim Backblaze është rreth gjysma e kostos mujore të CrashPlan. Sidoqoftë, siç ndodh zakonisht kur bëhet fjalë për zgjidhje softuerësh, në fund të fundit nuk është e gjithë tregimi.

Ne kemi shkruar më parë për një gamë të tërë të kritereve shtesë që përdoruesit e mprehtë të biznesit duhet të marrin parasysh në kopjen më të mirë në internet për udhëzimin e blerësit të biznesit. Lista përfshin lehtësinë e përdorimit, sigurisë dhe mbështetjes, midis kritereve të tjera.

Ndërsa ne do të ju rekomandojmë të hidhni një vështrim në të dy shqyrtimet tona të Backblaze për Biznes dhe rishikimin e CrashPlan para se të merrni një vendim në lidhje me programin rezervë dhe rigjenerimin e fatkeqësive të biznesit tuaj, vendosëm që një krahasim krah për krah mund të jetë informues dhe i dobishëm, gjithashtu.

Duke dalë, ne do të shohim më tej se çmimi për të kuptuar se cila nga këto dy shërbime, Backblaze ose CrashPlan, meriton njohjen si rezervën më të mirë të pakufizuar për biznesin sot.

Të mirat dhe të mirat e rezervës së pakufizuar

Para se të arrijmë në krahasimin tonë, gjëja e parë që duhet të bëni është të siguroheni që biznesi juaj me të vërtetë ka nevojë për kopje rezervë të pakufizuar. Kjo për shkak se fjala “e pakufizuar” ka një tërheqje të caktuar joshëse që i bën të gjitha konsideratat e tjera të duken papritmas më pak të rëndësishme. Shtë e thjeshtë për tu marrë të lumtur, dhe me kopje rezervë në internet nuk është diçka e mirë.

Arsyeja për këtë është se mund të duhet shumë kohë për të kopjuar fillimisht skedarët tuaj. Nëse keni terabajt të të dhënave për t’i dërguar në cloud, do të shikonit muaj. Do të thotë, pasi të keni rezervuar të dhënat tuaja, është një sherr i madh për të ndërruar shërbimet.

Për shumë pronarë të SMB, ka një vlerë të vërtetë në një zgjidhje të pakufizuar rezervë. Bizneset sot nuk kanë nevojë të jenë ndërmarrje me bazat e të dhënave masive të klientëve për të grumbulluar shumë të dhëna, shpejt. Informacioni i klientit, skedarët e mediave, të dhënat financiare dhe të gjitha llojet e skedarëve formojnë shtyllën kurrizore të sipërmarrjeve moderne, të mëdha dhe të vogla.

Humbja e këtyre të dhënave mund ta vendos biznesin tuaj në një lidhje të vërtetë. Nga ana tjetër, mbështetja e tij në të gjithë cloud mund të bëhet gjithashtu e shtrenjtë kur punoni me opsione të shkallëzueshme si MozyPro (rishikim MozyPro) ose Shërbime Web në Amazon. Me një zgjidhje rezervë me kosto të ulët, të pakufizuar si Backblaze ose CrashPlan, nuk do të duhet të shqetësoheni për këtë – për sa kohë që ato shërbime janë një përshtatje e duhur për nevojat tuaja të veçanta.

Për disa kompani, duke përfshirë ose Backblaze ose CrashPlan mund të përfundojnë duke kushtuar shumë para, gjithashtu, megjithatë. Kjo sepse të dy shërbimet mbështesin vetëm një pajisje për pajtim. Nëse keni një duzinë kompjuterësh për të bërë kopje rezervë, mund të jeni më mirë të shkoni me një shërbim të mbyllur që mbështet rezervë për pajisje të pakufizuara, përkundrazi. Një shembull i mirë është IDrive për Biznes, i cili, përkundër kufizimit të hapësirës rezervë që ju merrni, renditet si vlera më e mirë e përgjithshme në udhëzuesin tonë rezervë online (lexoni rishikimin tonë të IDrive për Biznes).

Ështja tjetër me Backblaze dhe CrashPlan është se as nuk mund të përdoret për NAS ose rezervë të serverit. Nëse kjo është diçka që ju nevojitet, ne do të tregojmë përsëri në IDrive, i cili renditet si një nga kopjet më të mira të serverit dhe gjithashtu mund të rezervojë smartphone. Rezervimi i CloudBerry është një tjetër mundësi e mirë, veçanërisht nëse doni të hartoni një plan rezervë hibrid për biznesin tuaj. Ajo madje funksionon me shërbimin e përballueshëm të infrastrukturës së Re Backblaze, Backblaze B2.  

Me ato vërejtje nga rruga, le të shkojmë në gjërat argëtuese.

Beteja për Supremacinë e Kufizuar Rezervë: Backblaze vs CrashPlan

Ne përmendëm më herët se Backblaze është një mundësi më e lirë se CrashPlan. Kostoja aktuale e një abonimi Backblaze është 5 dollarë në muaj për kompjuter. Nëse regjistroheni për një vit, ju gjithashtu merrni dy muaj falas. Një pajtim dy vjeçar i Backblaze do t’ju marrë pesë muaj falas. CrashPlan, ndërkohë, kushton 10 dollarë në muaj në kompjuter, pa zbritje për të paguar paraprakisht. 

Kostoja për kompjuter: Ndezja e shpinës: CrashPlan:
Abonimi Mujor:$ 5$ 10
Abonimi Vjetor:50 dollarë (2 muaj falas)120 dollarë (pa muaj pa pagesë)
Abonimi dyvjecar:95 $ (5 muaj falas)240 dollarë (pa muaj pa pagesë)

CrashPlan është ende një marrëveshje e mirë në krahasim me shërbimet rezervë të popullarizuara por të kushtueshme në internet si SOS Online Backup dhe MozyPro. Sidoqoftë, nuk ka asnjë fakt që të kushtojë më shumë.

Whatfarë do të vijë më tej është të ju ndihmojë të vendosni nëse është e vlefshme për biznesin tuaj të shpenzoni para shtesë në CrashPlan ose të shkoni me Backblaze. Në fund të fundit, nuk ka përgjigje të saktë universale për këtë pyetje. Të dy planet janë të pakufizuara, por ato nuk janë një madhësi që i përshtatet të gjitha.

CrashPlan vs Backblaze: Raundet e Betejës

1

Procesi i rezervimit

Së pari, ne do të krahasojmë tiparet rezervë të disponueshme me Backblaze dhe CrashPlan. Do të shohim gjithashtu procesin e përgjithshëm të rezervimit, duke marrë parasysh përvojën e përdoruesit dhe shpejtësinë e përgjithshme krahas aftësisë.

Backblaze

Një gjë që Backblaze bën pa mëdyshje më mirë se çdo shërbim tjetër rezervë në internet është lehtësia e përdorimit – të paktën kur bëhet fjalë për krijimin e planeve rezervë. Kjo sepse klienti Backblaze bën pjesën më të madhe të punës për ju.

Pas instalimit, programi skanon kompjuterin tuaj dhe kërkon skedarë bazuar në llojin. Kjo përfshin pothuajse shumë të gjitha llojet e skedarëve, përveç sistemit operativ, aplikacionet dhe skedarët e përkohshëm, megjithëse ju mund të udhëzoni Backblaze të rrëmbejë ato nëse është e nevojshme.

Do gjë që skanon gjen shtohet në planin tuaj rezervë.

Përfitimi i rezervës sipas llojit të skedarit është që ju nuk keni etiketuar me dorë dosjet dhe skedarët si ju me shumicën e shërbimeve rezervë. Duhet ta bëni këtë kërkon më shumë kohë dhe mund të çojë në pamje të skedarëve, duke çuar në boshllëqe kritike në planin tuaj rezervë.

Në këtë kuptim, Backblaze është një zgjidhje e vërtetë rezervë e vendosur dhe harruar. Të gjithë skedarët tuaj të postës elektronike, dokumentet, imazhet, videot, skedarët e kontabilitetit dhe gjithçka tjetër do të mbrohen, pavarësisht se ku janë të vendosura në kompjuterin tuaj.

Nëse ka disa lloje skedarësh që nuk dëshironi të bëni kopje rezervë, mund t’i shtoni ato në një listë përjashtimi, megjithëse me hapësirë ​​rezervë të pakufizuar, nuk ka gjasa të jetë e nevojshme për shumicën e njerëzve.

Ju gjithashtu mund të përjashtoni dosjet ose disqet specifike. Vetë klienti i desktopit është i ndërlikuar siç duhet, që do të thotë se nuk është aspak i ndërlikuar. Ka një buton për të ndalur dhe për të filluar rezervimin, një tjetër për opsionet e rivendosjes dhe i treti për cilësimet. Kjo eshte.  

Paraqitja e prapa në rezervimin e vazhdueshëm, që do të thotë që skedarët dërgohen në cloud pasi ato janë shtuar rishtazi në kompjuterin tuaj ose ndryshohen në çfarëdo mënyre. Nëse preferoni, mund të fikni kopje rezervë të vazhdueshme dhe të zgjedhni kopjime të planifikuara në vend të kësaj, për shembull nëse dëshironi ta keni atë të funksionojë brenda natës në mënyrë që të mos ndërhyjë në punën tuaj të tjera.

Opsionet e planifikimit Backblaze janë të kufizuara në krahasim me shumë klientë të tjerë rezervë. Për shembull, nuk ka mundësi të ekzekutoni vetëm kopje rezervë në ditë të caktuara. Sidoqoftë, ne kurrë nuk kemi hasur ndonjë problem me Ndërhyrjen e Ndërhyrjes në Burimet e sistemit tonë gjatë testimit, kështu që është ndoshta më mirë që thjesht të lini një kopje rezervë të vazhdueshme për të siguruar mbrojtje maksimale.

Gjatë testeve të kryera për rishikimin tonë më të fundit të Backblaze për Biznes, klienti etiketoi 90 GB të dhëna në kompjuterin tonë të provave për kopje rezervë. Klienti ka një buton për të vlerësuar shpejtësinë fillestare të rezervës, dhe i llogaritur do të zgjasë afërsisht katër ditë. Kjo ishte mbi një lidhje WiFi me shpejtësi të ngarkimit 20 Mbps.

Pas rreth 12 orësh, rezerva jonë ishte e plotë nëntë përqind, e shkurtër nga 12.5 ose kështu duhej të bazohej në vlerësimin e Backblaze, por jo shumë. Ndërsa është e vështirë të jetë e saktë, ne llogarisim që Backblaze ishte gati të bënte kopje rezervë rreth 16 deri në 20 GB në ditë.  

Për sa i përket performancës së vazhdueshme, Backblaze shkon pa probleme falë përdorimit të kopjes rezervë të nivelit të bllokut, që do të thotë se vetëm ato pjesë (blloqe) të një skedari që kanë ndryshuar dërgohen në cloud – duke supozuar se skedari i plotë tashmë është rezervuar.

CrashPlan

CrashPlan humbet një mundësi kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit duke mos u mbështetur në llojin e skedarit. Kjo nuk do të thotë që mbështetja e rezervës me CrashPlan është e vështirë; është thjesht jo aq e lumtur sa është me Backblaze.

Me CrashPlan, do të duhet të etiketoni të gjithë dosjet dhe skedarët që dëshironi të kopjoni duke përdorur pamjen rezervë në klientin e desktopit.

Kjo mund të zgjasë ca kohë dhe është e lehtë të humbasësh skedarët. Thënë kjo, sepse CrashPlan ju jep hapësirë ​​të pakufizuar rezervë, thjesht mund të etiketoni dosjen e drive-it tuaj për kopje rezervë, e cila do të rrëmbejë gjithçka dhe do të zgjidhë disi problemin.

Me siguri do të doni të përjashtoni skedarët e sistemit dhe të përkohshëm nga rezervimi juaj nëse e bëni këtë, pasi duke i përfshirë ato do të konsumojnë gjerësi bande dhe shpesh atëherë nuk mund të përdoren për shërim pa shkaktuar probleme për kompjuterin tuaj, sidoqoftë. Kjo, përsëri, do të marrë kohë, pasi ju duhet të shtoni përjashtime sipas zgjatjes.

Sapo të keni në vend planin tuaj rezervë, CrashPlan ekzekuton rezervë në mënyrë të vazhdueshme ashtu si bën Backblaze, kështu që mund të jeni i sigurt që të shkoni përpara gjithçka do të mbrohet – për aq kohë sa skedarët mbahen në dosje që janë pjesë e planit rezervë.

Klienti i CrashPlan nuk është aq minimal sa ai që merrni me Backblaze, por është akoma i shkëlqyeshëm. Skedat e lundrimit përgjatë anës së majtë dhe shumë hapësirë ​​të bardhë i japin asaj një ndjenjë moderne dhe intuitive.

Do të gjeni opsione më të avancuara të planifikimit sesa ato që merrni me Backblaze, me aftësinë për të konfiguruar kopjimin për të ekzekutuar vetëm në ditë të veçanta të javës. Më e dobishme është një veçori që ju lejon të udhëzoni klientin të përdorë vetëm një përqindje të CPU për proceset rezervë ndërsa kompjuteri është duke u përdorur në mënyrë aktive.

CrashPlan gjithashtu mund të ndalojë automatikisht kopjen rezervë kur bateria e laptopit të ulet, gjë që është një shtesë e bukur. Përtej kësaj, ka një kontroll të kontrolleve të tjera të disponueshme në cilësimet që Backblaze thjesht nuk ka, duke u dhënë përdoruesve më shumë fuqi mbi ato që po ndodhin.

CrashPlan përfshin gjithashtu kopje rezervë të nivelit të bllokut, vetëm duke rikopjuar vetëm pjesë të skedarëve që ndryshuan. Në përgjithësi, shërbimi i tij relativisht i qetë pasi të keni kaluar kopjen rezervë fillestare.

Megjithatë, kjo mund të zgjasë ca kohë. Në testimin tonë, ne ishim në gjendje të kopjonim vetëm rreth 8 GB në ditë me lidhjen tonë të ngarkuar 20 Mbps WiFi. Kjo është thjesht e ndrojtur nga ajo që citon vetë CrashPlan si shpejtësia mesatare e ngarkimit të klientëve: 10 GB në ditë.  

Një mendim i rrumbullakët

Midis Backblaze dhe CrashPlan, nuk ka asnjë dyshim që Backblaze është shërbimi më i lehtë për t’u përdorur falë modelit të tij të vendosur dhe harruar. Në fakt, është ndoshta më e përshtatshme ta quajmë atë të instaluar dhe harruar, pasi ka shumë pak që me të vërtetë kërkon vendosje.

CrashPlan do të marrë pak më shumë punë. Sidoqoftë, ai gjithashtu ju jep më shumë mundësi personalizimi sesa Backblaze, qoftë për caktimin apo kufizimin e ndikimit të burimit të sistemit nga proceset rezervë.

Pastaj përsëri, CrashPlan duket se përdor kaq pak përdorimin e bandës së gjerë dhe fuqinë e kompjuterit saqë duket pak marrëzi të shqetësohemi me këto cilësime. Backblaze nuk ka, por ajo bën një punë shumë më të mirë për të futur skedarë në cloud sesa CrashPlan.

Raundi shkon në Backblaze për kombinimin e tij të thjeshtësisë dhe shpejtësive më të mira rezervë.

Raundi: Pika e procesit rezervë për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

2

Procesi i rikuperimit

Më tej, ne do të shqyrtojmë procesin e kundërt: kthimin e skedarëve nga cloud. Karakteristikat e rimëkëmbjes ndihmojnë bizneset të rikthehen mbrapa (alarm alarmi) dhe të vrapojnë shpejt pas një përplasjeje të ngurtë.

Backblaze

Ndërsa Backblaze ka një buton “rivendos opsionet” në klientin e tij desktop, duke goditur atë buton ju dërgon në Backblaze.com. Të gjitha operacionet e rimëkëmbjes zhvillohen atje, duke kërkuar që ju të regjistroheni në llogarinë tuaj.

Hyni, ju keni dhënë tre mundësi për të rivendosur skedarët: shkarkoni një skedar .zip, flash drive USB dhe hard disk USB.

Në shumicën e rasteve, me siguri do të dëshironi të përdorni opsionin e parë. Dy të fundit janë pjesë e shërbimit të rimëkëmbjes së korrierit Backblaze, e cila kushton 99 dollarë për rimëkëmbjen e makinës flash (deri në 128 GB) dhe 189 dollarë për rikuperimin e hard drive (deri në 4TB). Shërbimi duket i kushtueshëm, por ju merrni një rimbursim nëse e dërgoni pajisjen e ruajtjes përsëri në Backblaze brenda 30 ditësh.

Riparimi i skedarit zip thjesht shkarkon një skedar zip në kompjuterin tuaj të përbërë nga të gjitha skedarët që keni zgjedhur për të rivendosur. Procesi është i lehtë, por Backblaze kufizon rikuperimin e vetëm të skedarëve zip në 500 GB për skedar. Ju jeni gjithashtu të kufizuar në pesë kërkesa në kohë.

Evenshtë edhe më e çuditshme dhe e papërshtatshme që Backblaze nuk u jep përdoruesve një mundësi për të rivendosur skedarët në vendndodhjen e tyre origjinale. Kjo do të thotë që pasi skedari juaj zip të jetë gati (Backblaze do t’ju dërgojë një email duke ju bërë të ditur), ju duhet të vendosni gjithçka aty ku i përket vetë.  

Nëse jeni në lëvizje, mund të përdorni skedarët që keni rezervuar në smartphone tuaj me aplikacione për Android dhe iOS. Dizajni i aplikacionit është në mënyrë të arsyeshme i drejtpërdrejtë dhe ju jep një mundësi për të ndarë skedarë me të tjerët.

Në një shënim përfundimtar, Backblaze ju lejon të rikuperoni versionet e mëparshme të skedarëve nëse ajo aktuale nuk është ajo që ju po kërkoni. Qasja në historinë e versionit është e përshtatshme kur përballeni nga ndryshimet e padëshiruara të skedarëve ose korruptimet e skedarëve, përfshirë korruptimet e shkaktuara nga ransomware.

Sidoqoftë, versionet e mëparshme janë vetëm për 30 ditë dhe nuk ka asnjë mënyrë për të ndryshuar politikën e versionit, e cila është shumë e keqe pasi Backblaze siguron ruajtje të pakufizuar.  

CrashPlan

CrashPlan ju lejon të zgjidhni skedarët dhe t’i rivendosni ato direkt nga klienti i desktopit, që është një plus në favor të tij. Thjesht klikoni në butonin “rivendos” dhe shikoni të gjithë skedarët që dëshironi. Nuk ka asnjë kufi në sa skedarë mund të shkarkoni menjëherë, si për shembull, me Backblaze.  

Ju ose mund të zgjidhni të shkarkoni skedarët tuaj në vendndodhje të re ose t’i rivendosni ato në vendndodhjen e tyre origjinale, duke ju kursyer që të keni nevojë të rindërtoni sistemin tuaj të skedarëve. CrashPlan madje ju lejon të ndryshoni lejet e skedarëve dhe emrat e skedarëve, si pjesë e procesit të rivendosjes.

Ekziston gjithashtu një ndryshim për “versionin”, i cili ju lejon të hyni në historinë e versionit tuaj. CrashPlan në të vërtetë vendos paratë e veta ku është goja e saj kur bëhet fjalë për “të pakufizuar”, duke ju lejuar të ruani versione të pakufizuara nëse dëshironi duke ndryshuar politikën e versionit të planit tuaj rezervë.

CrashPlan gjithashtu ju lejon të rikuperoni skedarët direkt nga ndërfaqja e shfletuesit, përveç aplikacioneve celularë për Android, iOS dhe Windows Phone.

Dy mendime të rrumbullakëta

Deri në fillim të vitit 2016, CrashPlan ofroi një shërbim të rimëkëmbjes së korrierit. Shpresojmë, tani kompania është përqendruar tërësisht tek klientët e biznesit (përdoruesit e shtëpisë kanë deri në tetor 2018 për të lënë pushimet e lokaleve), kompetencat që do të konsiderojnë rivendosjen e tij. Shërbimi korrier mund të jetë jashtëzakonisht i vlefshëm për bizneset që kanë humbur një sasi të konsiderueshme të të dhënave dhe i nevojiten ato përsëri shpejt.

Shërimi i korrierit është gjithashtu i vetmi avantazh i vërtetë që Backblaze ka ndaj CrashPlan kur bëhet fjalë për rikuperimin. CrashPlan ju lejon të rikuperoni skedarët nga klienti i desktopit dhe në vendet e tyre origjinale; Backblaze nuk bën asnjë nga këto gjëra, duke ju detyruar të filloni rimëkëmbjen në internet, prisni një skedar zip që nuk mund të jetë më i madh se 500 GB në madhësi dhe rindërtoni sistemin tuaj të skedarëve pasi të jetë gati.

CrashPlan ka një qasje shumë më të mirë për versionimin, si dhe për të mbrojtur versionet e vjetër të skedarëve pafundësisht, ndërsa Backblaze i mban ato vetëm për 30 ditë.

Raundi: Pika e procesit të rikuperimit për CrashPlan për biznesin e vogël

Logo e prapambetjes
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

3

Mjetet e administratorit

Një pjesë e zbatimit të një plani të suksesshëm rezervë për biznesin tuaj është mbajtja e mbikëqyrjes së mjaftueshme që ai plan të vërtetë po shkon, siç është planifikuar. Mjetet e administratorit që ju lejojnë jo vetëm të menaxhoni faturimin, por të shihni statistikat rezervë dhe raportet e drejtuara të ndihmojnë shumë. Raundi i tretë do të marrë një vështrim të shpejtë në këto aftësi për Backblaze dhe CrashPlan.

Backblaze

Backblaze siguron mbikëqyrje të llogarisë përmes ndërfaqes së saj në internet. Regjistrohuni në llogarinë tuaj dhe nëse jeni regjistruar në Backblaze për Biznes, do të ketë një kokë “grupesh biznesi” rreth gjysmës së rrugës poshtë kufirit të majtë. Nën këtë titull, do të gjeni lidhje për “menaxhimin e grupit”, “ftoni dhe përmirësoni” dhe “përdoruesit / kompjuterët”.

Menaxhimi i grupit ju lejon të krijoni grupe, të cilat për Backblaze janë koleksione të përdoruesve të faturuara nën të njëjtën kartë krediti. Në thelb, si pronar i biznesit, ju duhet të krijoni një grup në mënyrë që të paguani shërbimin për punonjësit tuaj. Kjo ju lejon të paguani jo vetëm backblaze online, por edhe shërbimin Backblaze B2.

Pasi të krijohet grupi juaj, ju mund të krijoni një lidhje ftese që mund të përdorë forca juaj punëtore për t’u regjistruar. Siç e keni besuar me siguri, procesi i ftesës dhe aprovimit menaxhohet duke klikuar në lidhjen e ftesës dhe aprovimit poshtë titullit të grupeve të biznesit.

Nga atje, ju mund të kopjoni lidhjen e ftesës për ngjitje në një kanal tjetër si Slack ose me email lidhjen e ftesës. Ekziston gjithashtu një mundësi për Menaxhimin dhe Monitorimin në distancë (RMM) që ju lejon të instaloni nga distanca programin rezervë për bazën tuaj të përdoruesit. Për të përdorur RMM, do të duhet të investoni në një mjet RMM si Munki ose të keni kopjet e kodifikimit për të skenuar vendosjen vetë.

Lidhjet e grupeve përfundimtare të biznesit, përdoruesit / kompjuterët, le të përdorim të dhënat e kopjes rezervë për të siguruar që gjithçka funksionon pa probleme. Ai gjithashtu ju lejon të përdorni skedarë të mbështetur nga grupi juaj i përdoruesve, për sa kohë që individët që ai grup ju kanë dhënë leje ta bëjnë këtë.

Ju gjithashtu mund të konfiguroni Backblaze për të marrë email përmbledhës për proceset rezervë. Si parazgjedhje, këto dërgohen vetëm çdo muaj, por ajo frekuencë mund të ndryshohet.

CrashPlan

CrashPlan ka një portal admin të dizajnuar shumë bukur për të menaxhuar kompjuterat e mbrojtur nën llogarinë tuaj të biznesit. Pamja kryesore është një tabelë me statistika për kontrollimin e përdorimit të ruajtjes dhe rivendosjen e skedarëve gjatë muajit të kaluar.

Ka skedarë shtesë përgjatë kufirit të majtë për përdoruesit, pajisjet, shkarkimet e aplikacioneve, cilësimet dhe llogarinë. Përdoruesit dhe pajisjet kanë menutë të zgjerueshme me skedarë shtesë, gjithashtu. Nën përdoruesit, do të gjeni opsione për të parë përdoruesit aktivë dhe përdoruesit e çaktivizuar, menaxhimin e ftesave të llogarive dhe caktimin e privilegjeve të administratorit.

Pajisjet, ndërkohë, kanë disa opsione të këndshme për të parë përdorimin për pajisjet specifike që i përkasin secilit përdorues. Kjo përfshin shikimin e statusit të lidhjes dhe numrin e rikthen, përveç ruajtjes totale të përdorur.

Nën leximin kryesor të pajisjes, mund të kontrolloni cilësimet e klientit për atë pajisje, së bashku me njoftimet. Mund të mandatoni gjithashtu cilësimet e klientit për ekipin tuaj, duke lundruar në pamjen e cilësimeve të portalit admin.

Opsionet përfshijnë vendosjen e një programi rezervë për kompjuterët nën kontrollin tuaj dhe që kërkojnë kriptim privat. Nëse nuk preferoni të regjistroheni në konsolin e administratorit për të monitoruar statuset e rezervës për fuqinë punëtore, mund të vendosni gjithashtu dorëzimin e raporteve të automatizuara për pajisjet që nuk janë rezervuar kohët e fundit.

Rreth tre mendime

Backblaze prezantoi vetëm funksionalitetin e tij “grupeve”, të cilat në mënyrë efektive lejojnë që të përdoret si një zgjidhje rezervë në internet e SMB, në fillim të vitit 2017. Kjo është ndoshta arsyeja, që nga ky shkrim njëmbëdhjetë muaj më vonë, përvoja e saj e administratorit ndihet mjaft e dobët. Do të donim të shihnim opsione për të mandatuar më shumë cilësime dhe një tabelë më gjithëpërfshirëse.

CrashPlan, ndërkohë, i bën ato gjëra tashmë dhe i bën ato mirë.

Raundi: Pika e mjeteve të administratorit për CrashPlan për biznesin e vogël

Logo e prapambetjes
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

4

siguri

Siguria e të dhënave në cloud ka qenë një temë e nxehtë që nga mesi i viteve ’90 dhe një varg shkeljesh të të dhënave me profil të lartë dhe çështje të tjera të sigurisë që lidhen me SMB-të vitet e fundit, vetëm sa e ka nxitur zemrën..

Pastaj ka çështje, si nisma famëkeqe PRISM e NSA, në të cilën agjensia merr të dhëna nga shërbimet cloud, për të skanuar informacione që lidhen me veprimtarinë terroriste. Ndërsa kjo nuk do të ndikojë në shumicën e njerëzve në mënyrë të ligjshme, fakti që qeveria po inkurajon të dhëna në një bazë të dhënash me sekret të lartë bën që të pyesim veten se çfarë po ndodh tjetër, për të cilat ne nuk dimë. Dhënë, mund të jetë edhe më keq.

Sidoqoftë, shumica e shqetësimit për sigurinë në re është e pabazë për aq kohë sa shërbimet e cloud marrin masa paraprake të duhura për scrambling të dhënat tuaja dhe sigurimin e qendrave të saj të të dhënave, dhe sigurojnë veçori shtesë si vërtetimi me dy faktorë dhe encryption e njohurive zero. Në këtë raund, ne do të shohim nëse ndodh kështu me Backblaze dhe CrashPlan.

Backblaze

Backblaze kodon të dhënat si në tranzit ashtu edhe në pushim, që është hapi i parë për tu siguruar që të dhënat tuaja janë të sigurta. Niveli i shifrimit të përdorur është AES-126. AES, e cila ka të bëjë me një standard të përparuar të kriptimit, është protokolli i rekomanduar nga NIST dhe ai i përdorur nga shumica e institucioneve financiare sot.

Ndërsa AES-126 nuk është aq i fortë sa AES-256, as nuk dihet se mund të thyer dhe, sepse nuk është aq komplekse, ai i kodon dhe transferon skedarët më shpejt. Skedarët rezervë në tranzit mbrohen gjithashtu me TLS / SSL për të parandaluar përgjimin në internet. Në përgjithësi, skedarët tuaj duhet të jenë mjaft të sigurtë për aq kohë sa janë çelësat tuaj të enkriptimit.

Si parazgjedhje, këto çelësa ruhen në qendrën e të dhënave Backblaze. Hipotetikisht, kjo do të thotë që një punonjës i Backblaze, një agjenci qeveritare përmes urdhrit të gjykatës ose një haker që shkel serverin ku ruhet çelësi juaj i enkriptimit mund të deshifrojë dhe shikojë kopjet e thjeshta të skedarëve tuaj.

Nëse kjo ju shqetëson, Backblaze do t’ju lejojë të vendosni në encryption private, në vend të kësaj, duke e kthyer Backblaze në atë që zakonisht përmendet si një shërbim me njohuri zero. Me aktivizimin e kriptimit, Backblaze nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni atë, por vetëm ju do të keni qasje në çelësat e kriptimit për skedarët tuaj, do të thotë vetëm se mund t’i dekriptoni ato.

Epo, kjo është e vërtetë nëse dikush nuk pranon fjalëkalimin tuaj Backblaze. Fjalëkalimet e dobëta janë shumë më të lehta për të goditur forcën sesa 12 çelësat e enkriptimit dhe janë një hendek i zakonshëm i sigurisë për shumë biznese.

Si ilaç për atë çështje të veçantë, Backblaze ju lejon të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë për kompjuterin tuaj dhe ta mandatoni atë për bashkëpunëtorët tuaj përmes konzollës së administratorit Backblaze. Me këtë veçori, sa herë që të identifikoheni nga një makinë e panjohur, do t’ju kërkohet të shkruani një kod të veçantë sigurie të dërguar me mesazhe teksti në telefonin tuaj celular.

Në këtë mënyrë, nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj, do t’ju duhet gjithashtu të vjedhin telefonin tuaj përpara se të mund të hyjnë në llogarinë tuaj rezervë – përveç nëse vjedhin kompjuterin tuaj në vend të kësaj, kjo është arsyeja pse ju duhet gjithmonë të kodoni hard diskun tuaj.    

CrashPlan

CrashPlan merr masa paraprake të ngjashme me Backblaze, duke koduar skedarët tuaj si në tranzit nëpër Internet duke përdorur të dyja AES dhe TLS / SSL. Niveli i kriptimit është në të vërtetë më i fortë, me CrashPlan duke zgjedhur 256-bit në vend të 126-bit.

Ai nivel i njëjtë i kriptimit ruhet ndërsa skedarët ruhen në pushim në objektet e të dhënave të CrashPlan, gjithashtu, duke siguruar që kushdo që shkel një server ku ruhen skedarët tuaj nuk do të jetë në gjendje t’i deshifrojë ato pa çelësat tuaj të enkriptimit.

Theelësat mbahen në një server të veçantë skedar sesa skedarët e tyre përkatës, të cilat do të kufizojnë dëmtimin e mundshëm nëse ato çelësa janë fituar në një farë mënyre. Sidoqoftë, e gjithë kjo mund të zhvishet nga një punonjës i paskrupull ose nga një agjenci qeveritare mbivendosëse, kështu që ju do të përfitoni më së miri nga opsioni i kriptimit privat të CrashPlan.

Ashtu si me Backblaze, zgjedhja për kriptim privat do të thotë që nëse humbni fjalëkalimin tuaj, ju humbni hyrjen në të dhënat tuaja, kështu që sigurohuni dhe mbajeni diku të sigurt si një menaxher i fjalëkalimit në re.

Për dallim nga Backblaze, CrashPlan nuk ofron një mundësi vendase për vërtetimin e dy faktorëve. Duke pasur parasysh këtë, do të dëshironi të siguroheni që ju dhe bashkëpunëtorët tuaj të punës kanë ndërmarrë hapat e duhur për të krijuar fjalëkalime të forta.

Nga ana tjetër, politika e versionimit të CrashPlan, siç u diskutua më herët, ju jep mbrojtje më të mirë nga ransomware sesa periudha e mbajtjes 30-ditore e dhënë nga Backblaze.

Raundi i Katër Mendimeve

Ky raund është një thirrje e vështirë. Protokolli më i fortë i kriptimit i CrashPlan është pak pikë mote në këtë pikë kohe, përveç faktit se mund të kontribuojë shumë pak në shpejtësitë e tij të ngadalta të transferimit të të dhënave, i cili nuk është çështje e sigurisë. Dallimet parësore midis këtyre dy shërbimeve janë se Backblaze siguron vërtetimin e dy faktorëve dhe CrashPlan ka një politikë versioni shumë më të fortë.

Mungesa e vërtetimit të dy faktorëve të CrashPlan dhe politikës së versionit 30-ditor të versionit Backblaze janë humbje mjaft të mëdha. Për shkak se Backblaze ka versionim të kufizuar që do t’ju ndihmojë të mbroni ju kundër ransomware për sa kohë që veproni në mënyrë të arsyeshme të shpejtë, ne po i japim avantazhin kur bëhet fjalë për sigurinë.

Raundi: Pika e sigurisë për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

5

mbështetje

Mbështetja e shpejtë, kompetente për çështje teknike dhe shqetësime të tjera është thelbësore për një plan të mirë rezervë. Shumica e zgjidhjeve rezervë kanë mbështetje me email, por pa një personel të duhur, ju mund të prisni ditë për një përgjigje.

Zgjidhjet më të mira rezervë gjithashtu ofrojnë një mjet të mbështetjes live, qoftë përmes bisedës ose telefonit. Në raundin tonë të fundit, ne do të krahasojmë kanalet e mbështetjes midis Backblaze dhe CrashPlan, përveç që të shohim bazat e tyre të njohurive në internet.

Backblaze

Nëse keni nevojë për mbështetje telefonike, me siguri nuk keni fat me Backblaze. Kompania siguron mbështetje telefonike të blershme 24/7, por vetëm nëse jeni duke përdorur shërbimin e saj të infrastrukturës së re, Backblaze B2.

Përdoruesit e rregullt të rezervave në internet Backblaze, si në shtëpi ashtu edhe në biznes, mund të përdorin bisedën live për të biseduar me agjentët. Fatkeqësisht, ky kanal mbështetës është i kufizuar nga fakti se ai është i hapur vetëm gjatë orarit të punës (nga e hëna deri të premten, 9 e mëngjesit në 5 pasdite, PST).  

Ndërsa e gjithë kjo është zhgënjyese, Backblaze nuk shpengon veten në mënyrë të konsiderueshme me një mbështetje shumë të shpejtë, të e-mail për-orë. Gjatë testimit, shpesh morëm përgjigje për pyetje brenda dy orësh. Kjo nuk do të funksionojë për disa përdorues të biznesit, por duhet të mjaftojë për shumicën.

Ne kemi gjetur ndërveprime mbështetëse, si përmes bisedës live, ashtu edhe përmes postës elektronike, rezulton në përgjigje përgjithësisht të qarta, në vend.

Nëse nuk mund të prisni disa orë, Backblaze mban gjithashtu një qendër të mirëfilltë të mbështetjes në internet. Sajti është i ndarë sipas kategorive për të bërë më të lehtë gjetjen e artikujve të rëndësishëm për nevojat tuaja. Ekziston edhe një kategori e dedikuar për kopjim të biznesit, me nënndarje për fillimin, licencimin dhe pyetje të zakonshme. Faqja e mbështetjes është gjithashtu e kërkueshme.

CrashPlan

CrashPlan gjithashtu siguron mbështetje për biseda live dhe e kufizon atë në orët e punës, megjithëse ato orë janë Koha Qendrore më tepër se Koha Standarde e Paqësorit. Orët e sakta janë 7 nga ora 7 pasdite, nga e hëna deri të premten, e cila duhet të funksionojë më mirë për më shumë përdorues sesa ato orë të siguruara nga Backblaze (të paktën në SH.B.A.).

CrashPlan njëlloj Backblaze duke ofruar mbështetje telefonike, gjithashtu. Teknikët mbështetës janë të disponueshëm përmes telefonit gjatë të njëjtave orë kur ofrohet biseda live.

CrashPlan gjithashtu ka një sistem të biletave për mbështetje të bazuar në email që monitorohet 24/7. Biletat trajtohen në bazë të faktit se sa i rëndësishëm është çështja që raportohet, kështu që çështjet kritike shtyhen në majën e radhës. Koha e reagimit për çështje me përparësi të ulët, bazuar në përvojat tona në trajtimin e mbështetjes së CrashPlan, janë përgjithësisht nën 12 orë, madje edhe gjatë fundjavave.  

Faqja e mbështetjes CrashPlan gjithashtu ofron ndihmë në formën e një udhëzuesi administratori, udhëzuesi të përgjithshëm të përdoruesve, shënimet e lëshimit dhe artikuj. Një shirit i kërkimit ju lejon të gjeni ndihmën përkatëse më shpejt. Ekziston gjithashtu një komunitet CrashPlan, ku mund të gjeni njoftime dhe azhurnime të statusit të shërbimit.

Rreth pesë mendime

Të dy shërbimet rezervë ofrojnë mjaft materiale për ata që preferojnë të kuptojnë gjërat vetë. Artikujt mbështetës janë zakonisht të lehtë për t’u analizuar dhe mbulojnë një gamë të gjerë temash. Të dy gjithashtu ofrojnë përgjigje 24/7 të postës elektronike, megjithëse Backblaze duket se do të jetë më me kohë për t’u rikthyer te klientët.

Të dy ofrojnë bisedë të drejtpërdrejtë gjatë orarit të punës, me CrashPlan mirëmbajtjen e një dritareje më të madhe operative se Backblaze.

Në përgjithësi, ato janë mjaft të barabarta. Me sa duket krijuesi i ndryshimit më të madh dhe ai që do të ndikojë në disa përdorues të biznesit është fakti që CrashPlan ofron mbështetje telefonike dhe Backblaze nuk do të – nëse nuk jeni një klient i B2 i gatshëm të paguajë për të.

Raundi: Pika mbështetëse për backblaze

Logo e prapambetjes
CrashPlan për logon e biznesit të vogël

6

Aktgjykimi

Në fund të fundit është që të dy Backblaze dhe CrashPlan janë shërbime shumë të mira rezervë për bizneset e vogla dhe të mesme. Kjo është mirë, pasi ato janë gjithashtu dy opsionet e vetme rezervë të pakufizuara të bazuara në pajtime, të disponueshme për bizneset tani për tani.

Zgjedhja midis të dyve nuk është e lehtë, pavarësisht nga fakti se Backblaze vjen në gjysmën (ose më pak) të kostos. Përveç të qenit më i lirë, Backblaze gjithashtu siguron zbatim shumë më të lehtë, duke e bërë atë të përsosur për ata që duan të mbajnë gjëra të thjeshta, ndërsa gjithashtu duke u siguruar që absolutisht të gjithë skedarët kritikë mbrohen.

Autentifikimi me dy faktorë është një avantazh tjetër. Backblaze është gjithashtu më i shpejtë dhe ofron shërbim të rimëkëmbjes së korrierit, dhe kjo do të bindë me të drejtë shumë pronarë të SMB se është zgjedhja më e mirë për kompaninë e tyre.

Në fund të fundit, megjithatë, ne po i japim këtë luftë CrashPlan. Faktori kryesor në marrjen e këtij vendimi është portali i tij shumë më i mirë i administratorit, i cili është thelbësor për monitorimin e pajisjeve të mbuluara për të siguruar që gjithçka është në përputhje me politikën e kopjimit të biznesit tuaj. CrashPlan tejkalon prapambetjen në disa fusha të tjera kyçe, gjithashtu, duke përfshirë më shumë cilësime të klientit për të shkulur, një proces më të rimëkëmbjes miqësor ndaj përdoruesit, një politikë më të mirë versionimi dhe mbështetje telefonike.

A kemi gabuar të gjitha? Na bindni në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin!

Fituesi i fundit: CrashPlan

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map