Online Privacy Guide for journalister

At holde din private forretning privat er et must for enhver i det 21. århundrede, uanset hvem du er. Det er ingeners forretning, hvad du gør online, eller hvad du har op til. Når det er sagt, er nogle mennesker under mere kontrol end andre, ikke mere end journalister. Her på Cloudwards.net besluttede vi at uddele et par tip til vores kolleger med denne skriftlige guide til privatlivets fred for journalister.


Regelmæssige læsere finder ud af, at der er en vis overlapning mellem dette stykke og vores online privatlivshåndbog, men det er fordi på en måde denne fører ud, hvor den ene startede. Vi er alle potentielle ofre for cyberkriminelle og markedsførere, måske endda for regeringsovervågning, men nogen endda fjernt udfordrer status quo gennem tryk skal bruge mere forsigtighed end almindelige folk.

Dette skyldes, at metoderne, der anvendes mod en journalist, der er ved noget, er af større størrelse end nogle aflytning på lavt niveau. I den offline verden er journalister blevet chikaneret, tortureret, endda myrdet, og som medier er gået på Internettet, så har mobberne udviklet måder til at sikre, at de også kan eksportere deres metoder.

Det bedste seneste eksempel er cyberangreb på ukrainske journalister, som sandsynligvis er arbejdet med både den største cyberbully af dem alle, Rusland, vores nummer to vælger for internetcensur (vores første selvfølgelig er Kina) såvel som den ukrainske regering. Ikke at det altid er så åbenlyst, denne rapport beskriver, hvordan lande overalt i verden aflytter journalister som en selvfølge.

Så hvis kritiske journalister, der blev udelukket fra presse briefinger i Det Hvide Hus, ikke var nok, er internettet heller ikke det sikreste sted. Heldigvis er det perfekt at beskytte dig selv som en privat borger eller som en sløvhed, du skal bare vide hvordan. Uanset om du er en old-school pen-og-papir hack eller en hip undersøgelsesblogger, så lad os se, hvad du kan gøre for at holde dig selv og dine kilder i sikkerhed.

Uddan dine kilder

For det første er intet, der kommer nedenfor, noget godt, hvis de mennesker, du snakker med, ikke følger efter. Hvis du er på en luftgappet, krypteret, sikkert opstartet bærbar computer, mens din kilde vugger en iPhone, er du skruet fast. Det er de hovedsageligt, men din historie er skål, selvom du undgår, hvem der er efter dig.

Hvis du læser denne vejledning, fordi du er ved at begynde at tale med en person, der har vigtige oplysninger, skal du sørge for at læse den også. Ikke et enkelt af nedenstående tip kræver nogen særlig knowhow eller vil koste dig en eneste krone – ja, bortset fra VPN’erne, men du kan sælge det som en måde at også omgå Netflix VPN-forbuddet ud over at redde dig selv fra en kugle i hoved.

Brug en VPN

Når vi taler om kugler, lad os bide denne lige fra balltre: det allerførste trin i enhver privatlivsstrategi er at tilmelde dig et virtuelt privat netværk. Selvom vi har et udvalg af de bedste gratis VPN-udbydere, tilbyder ingen af ​​dem den beskyttelse, som en journalist har brug for, hvilket betyder, at du bliver nødt til at gå til de betalte indstillinger, vi taler om i vores artikel om de bedste VPN-tjenester.

Faktisk går vi et skridt videre og anbefaler, at du bruger en af ​​vores bedste VPN til Kina-valg, som om det kinesiske hemmelige politi ikke kan knække dem, ingen kan. Alle udbydere i denne artikel tilbyder avanceret kryptering, hvilket betyder, at du kan få adgang til internettet anonymt uden at nogen sporer dine bevægelser.

Årsagen til at du vil bruge en VPN er meget enkel: det skjuler din tilstedeværelse på nettet, i stedet for at få adgang til internettet fra dit eget sted, gør du det via en tredjepartsserver andre steder i verden. Fantastisk, hvis du prøver at omgå geoblocks, fantastisk, hvis du ikke ønsker, at nogen skal kunne spore dig.

Det er meget vigtigt, at du holder din VPN på hele tiden, og du kan muligvis aktivere den til at starte op sammen med din computer. Dette skyldes, at hvis du endda er synlig et øjeblik på nettet, kan du spores tilbage til din placering. En anden vigtig funktion er en killswitch, som vil afbryde forbindelsen, hvis din server holder op med at arbejde af en eller anden grund.

Brug TOR

En anden foranstaltning, du kan tage for at holde din browsing sikker, er at bruge TOR, en speciel browser, der i de fleste tilfælde kan erstatte Chrome, Safari eller hvad du ellers bruger til at få adgang til internettet.

Vi har en artikel, hvor vi diskuterer fordele og ulemper ved VPN vs proxies vs TOR, men hvad det koger ned til er, at ved hjælp af en VPN og TOR på samme tid, især ved hjælp af en udbyder, der tillader VPN over TOR som NordVPN, betyder, at du er dobbelt sikker.

Brug af TOR tager noget at vænne sig til, men er godt i situationer, hvor du er bekymret for, at din VPN kan blive kompromitteret, eller fordi du vil chatte med en kilde ved hjælp af et dybt webchat-websted, da du ikke kan få adgang til disse mørkere udsparinger af internettet uden TOR.

Krypter dine data

Med din browsing sikker, lad os se på, at du også holder dine filer sikre. Når alt kommer til alt, hvis en hacker formår at få adgang til din computer, eller simpelthen stjæler din bærbare computer fra dit hotelværelse, vil enhver anden foranstaltning, du træffer, være meningsløs.

Den enkleste ting du kan gøre er at kryptere din harddisk. Den enkleste måde at gøre dette på er at bruge Linux, de fleste distros giver dig mulighed for at indstille denne mulighed ved installation eller bruge et TrueCrypt-alternativ som VeraCrypt eller FileVault. Alle disse er nemme at bruge og er stort set gratis.

Du kan vælge at enten kryptere hele din harddisk, bestemte mapper eller begge dele. At gøre begge ting virker som overdreven, og det er ikke meget praktisk, hvis du ikke har et hoved til at huske adgangskoder, så dette er muligvis ikke den bedste mulighed.

Udover kryptering kan det også være en god idé at overveje at lufte en af ​​dine computere, hvilket dybest set betyder, at den altid er frakoblet fra internettet. Dette reducerer det, der kaldes din angrebsoverflade, hvilket betyder, at medmindre en hacker fysisk kan få adgang til en enhed, kan de ikke komme til det – at låse det i et pengeskab, når du ikke bruger det, ville også være en god ide.

En bærbar computer med lufttrafik er ikke en meget nyttig ting, men kan bruges til kun at opbevare meget følsomme oplysninger, som du derefter overfører ved hjælp af et tommelfingerdrev, når du har brug for det. For at være virkelig effektiv kan en computer, der ikke er lukket, aldrig tilsluttes internettet, nogensinde, medmindre du vil risikere at åbne den ved et uheld.

Krypter dine meddelelser

Når dine data er låst bag en mur af kryptering, bliver vi nødt til at gøre det samme med dine meddelelser, især hvis du og dine kilder sender filer til hinanden. Vi har en artikel om kryptering af e-mails, men uanset hvad du gør, skal du undgå gratis tjenester som Gmail, Hotmail og alle de andre. Hvis du har brug for at dele filer sikkert, skal du enten bruge en sikker tjeneste som Thunderbird eller springe til vores fildelingsafdeling længere nede.

Hvad angår regelmæssig kommunikation, vil du sandsynligvis undgå telefon- eller VoIP-opkald, da disse let overvåges. Du vil i stedet stole på tekstmeddelelser, men der er igen bedre alternativer end noget, der kommer på din smartphone.

Den bedste af disse er WhatsApp, den sindssykt populære messaging-app, der bruges af millioner over hele verden. Den indeholder ende-til-ende-kryptering, hvilket betyder, at så snart du trykker på at sende en tekst, er den kodet og ikke afkodet, før den rammer din modtager. Det er et fantastisk system og kommer igen gratis.

WhatsApp er imidlertid under pres for at installere en bagdør, så sikkerhedstjenester kan snuppe rundt for at fange terrorister, hvilket virkelig er tale for “enhver, der er uenig med os.” Selvom virksomheden er modstandere indtil videre, bliver de til sidst nødt til at grotte, hvilket betyder, at du bliver nødt til at henvende dig til DIY-tekstkryptering. Som den linkede artikel viser, er der masser af muligheder her, så du skal være okay.

En anden ting, du skal passe på, er at bruge tjenester som Slack, Google Hangouts osv. Selvom vi ikke vil argumentere for, hvor nyttige de er – Cloudwards.net bruger Slack til at kommunikere med vores vidtgående team – til sikker kommunikation, de er ubrugelig.

Tilpas smartphones

Hvilket bringer os til et andet punkt: smartphones, praktisk som de er, er dybest set en fantastisk måde at hænge et stort ol-tegn på, der peger på din placering. GPS er fantastisk, hvis du er tabt i en mærkelig by, men et ligefrem handicap, hvis du ikke ønsker, at dit lokale hemmelige politi skal finde dig. Selvom brug af en VPN og afinstallation af lagermeddelelsesapps og lignende burde hjælpe, er den bedste måde at undgå problemer enten at ikke bruge en smartphone overhovedet eller bruge brændere.

Brændere, som fans af The Wire ved, er dybest set kastede, forudbetalte telefoner. Du køber dem, bruger kredit og dumper dem. Disse telefoner vil normalt ikke være i stand til at bruge internettet og tillader normalt kun opkald og sms, hvilket bortfalder de råd, vi har givet dig indtil videre. Men med fremkomsten af ​​billige-as-snacks knockoff-smartphones, kan du mere eller mindre lave dine egne brændere.

Kunsten er at finde en, som du nemt kan tilpasse med en ROM og derefter installere sikre alternativer til dine sædvanlige apps. Denne brænder kan derefter bruges til kun at kommunikere med dine kilder, mens din almindelige telefon bruges, ja, regelmæssigt.

Den eneste måde du stadig kan spores ved hjælp af din brænder er SIM-kortet (undgås ved postbestilling af en SIM fra et land, der ikke kræver ID, som Irland eller Storbritannien) og IMEI. Denne sidste er sværere at undgå, og derfor understregede vi den “billige” vinkel tidligere: Hvis du tror, ​​at nogen er på dig, skal du skubbe telefonen og få en ny.

Selvom det hele er en smule besværligt, slår det en interviewsession med mænd i sorte grøftfrakker. Uanset hvad du gør, skal du dog undgå at bruge lagerapps til beskeder, da nogen af ​​dem vil have dig bagpå en varevogn med en taske på hovedet, før du kan sige “sandsynlig årsag.”

Del filer ved hjælp af Cloud Storage

Med kommunikation dækket, lad os se på den bedste måde at dele filer på. Selvom du ganske enkelt kunne sende dem via e-mail, kan kryptering være et problem, og få tjenester vil tage filer, der er større end 25 MB eller deromkring. Hvis en kilde leverer en fuld indtjeningsrapport eller noget, kan disse .pdfs løbe ind i hundreder af MBs, mens videoer let kan ramme en spillejob.

Selvom de fleste af vores bedste cloud-lagringstjenester kan håndtere disse mængder, er sikkerhed normalt et problem. Det, du virkelig ønsker, er en af ​​vores bedste nul-videnstjenester, hvor ikke engang medarbejderne i virksomheden kan se på dine filer, så slet ikke en NSA-agent med en warrance. Nulkendskab har dog som en ulempe, at du skal sørge for, at du ikke kan glemme din adgangskode, så sørg for at skrive den ned på et sikkert sted.

I dette tilfælde vil vi fortsætte med at anbefale Sync.com. Som du kan læse i vores anmeldelse, har denne service ikke kun stor sikkerhed, den giver dig også op til 2 GB lagerplads gratis, hvilket betyder, at den er perfekt til journalister, der kører deres blog billig. Det gør det også nemt at dele filer og tilmelding tager måske to minutter. Hvis din kilde har filer, der kan deles, er dette sandsynligvis vejen at gå.

Stærke adgangskoder

Det sidste punkt, vi gerne vil komme med i denne artikel, er, at alle ovenstående tip og tricks er afhængige af adgangskodesikkerhed, hvilket betyder, at du måske vil kigge på vores guide til oprettelse af stærke adgangskoder.

Kort sagt er en god adgangskode tilfældig (foretrækkes ved hjælp af en kodeordgenerator), lang og ikke et ordbogsord. Selvom disse tip vil gøre dem svære at huske, kan brug af en adgangskodetjeneste hjælpe med dette, selvom du har brug for at have sikkerhedsrisici i tankerne.

En anden vej at gå er at bruge svagere adgangskoder, men brug tofaktorautentisering til at få adgang til tjenester. Dette betyder, at enhver, der ønsker at få adgang til din konto, også skal have din telefon eller en anden enhed for at kunne gøre det. Selvom det ikke er ideelt – nogen kunne simpelthen slå dig over hovedet og derefter få adgang til din cloud-lagerplads ved hjælp af din telefon og et svagt kodeord – kan det være en løsning for folk, der har problemer med at huske deres koder.

Konklusion

Og der har du det: et par enkle tip, der skal holde journalister, bloggere og enhver anden slags sleuth beskyttet mod elektronisk snooping. Du vil bemærke, at vi ikke rigtig rører ved overvågning og andre former for spycraft, men det er bare fordi Cloudwards.net er et helt online tøj; vi gør ikke kødområdet.

Forhåbentlig viser vores råd sig nyttig for nogen, der prøver at afsløre sandheden om virksomheders malfeasance, statslige inkompetence eller politiets brutalitet. Hvis du har andre tip, du gerne vil dele, vil vi meget gerne høre fra dig i kommentarerne herunder. Tak, fordi du læser og forbliver sikkert derude.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map