Mellemvejledning til brug af WordPress

WordPress er det mest populære CMS (content management system), der findes i dag, og driver i øjeblikket over 30 procent af alle sider online. Det er en utrolig mangfoldig platform, der giver dig mulighed for omhyggeligt at oprette et websted, der passer til dine behov.


I denne mellemvejledning til brug af WordPress går vi dybere ned ad kaninhullet ved brug af platformen. Vi vil tage et kig på optimering af søgemaskiner, reducere belastningstider på dit websted, håndtere WordPress i en daglig indstilling og løse nogle almindelige WordPress-problemer.

Afhængig af hvor du er, kan denne vejledning være en smule for enkel eller for kompliceret. Vi har to andre guider til WordPress, så sørg for at tjekke dem ud, når du har gennemgået denne:

 • Begyndervejledning til brug af WordPress
 • Avanceret guide til brug af WordPress

WordPress og søgemaskineoptimering

Selvom det ikke er specifikt for WordPress, er SEO (søgemaskineoptimering) en enorm del af brugen af ​​CMS. Som nævnt i vores begynders WordPress-guide er Yoast SEO-pluginet et vigtigt værktøj til at sikre, at du samler trafik organisk fra søgemaskiner. Vi vil køre over det grundlæggende i plugin samt nogle af de bedste fremgangsmåder til SEO generelt.

Indeksering af søgemaskiner

Inden du kan gøre noget SEO, skal du indsende dit websted til indeksering. Vi vil især køre over Google-indeksering, men der er separate trin for andre søgemaskiner. Gå først til Google Search Console og log ind med en Google-konto.

Når du er inde, skal du klikke på “tilføj en egenskab” og indsende den til indeksering. Bemærk, at du skal indtaste det fulde webadresse på dit websted, inklusive protokollen. For eksempel, hvis du har et SSL-certifikat, skal du tilføje “https: //” foran på din URL.

Et nyt vindue åbnes med to faner. Klik på “alternative metoder”, og marker afkrydsningsfeltet “HTML-tag.” Du kan se et komplet script, der skal placeres i din header, men du har ikke brug for det hele til Yoast SEO. Kopier i stedet koden i parentes efter “indhold =.”

Med denne kode stadig på dit udklipsholder, skal du gå tilbage til WordPress og sørge for, at du har Yoast SEO-pluginet installeret. Klik på fanebladet “SEO” på din værktøjslinje til venstre. Klik på ”webmasterværktøjer” i det næste skærmbillede.

Indsæt koden i “Google-verifikationskode”, og gem ændringerne. Der er også slots til Bing- og Yandex-koder. Gå tilbage til Google Search Console, og klik på “verificer.” Derefter har du officielt bekræftet, at du er ejeren af ​​domænet, men faktisk ikke har sendt dit websted til indeksering. Til det skal du indsende et sitemap.

Yoast SEO genererer automatisk et sitemap til dig. Grundlæggende er det et indeks over alle dine websider, der gør det muligt for Googles bots at gennemgå dit websted og finde oplysninger til indeksering.

At føje en til Google Search Console er så enkel som nogensinde. Gå tilbage til din konsol, og slet alle forældede eller ugyldige sitemaps. Klik derefter på “tilføj / test sitemap” i øverste højre hjørne. Indtast “sitemap_index.xml” og indsend det. I løbet af et par dage vil Google begynde at gennemsøge dit websted og indeksere sider og indlæg i søgeresultater.

Sitemap-indekset Yoast opretter indeholder alt om dit websted, inklusive emner, kategorier og fora. Hvis du ikke ønsker, at alt skal vises i søgeresultater, kan du konfigurere dit sitemap i WordPress.

Gå tilbage til fanen Yoast SEO og klik på “søgning udseende.” Klik derefter på “indholdstyper” for at se alle de forskellige sitemaps i dit indeks. Du kan enkelt slå fra en hvilken som helst af sitemaps samt indstille en titel- og metabeskrivelsesskabelon. Du vil ønske at pirke lidt rundt i dette område, da det har indstillinger for, hvordan du viser i søgeresultater og RSS-feeds.

Optimering til søgemaskiner

Nu, hvor du er indekseret, kan du begynde at optimere dine indlæg til søgerangeringer. Dette er et temmelig tæt emne, så vi vil bare køre over det grundlæggende om, hvordan du kan bruge Yoast SEO-pluginet til at hjælpe dine søgerangeringer.

Under hvert indlæg og side har du en boks til SEO. Der er to faner: nøgleord og læsbarhed. Læsbarhed er en automatiseret analyse af, hvor simpelt dit indhold er at læse med nogle anbefalinger om, hvordan du forbedrer din score. Kvaliteten af ​​indholdsfaktorer i Googles placeringer, så vær opmærksom på dette afsnit.

Dernæst er dit nøgleord. Dette er centrum for al SEO, nøgleordet eller frasen, der fortæller søgemaskiner, hvad dit indhold handler om. Du vil vælge noget, der er relevant for dit emne, men ikke for bredt. Hvis du f.eks. Skrev et indlæg om, hvordan man laver hjemmelavet pizza, ville “hjemmelavet pizza” være et langt bedre nøgleord end bare “pizza” og “hvordan man laver hjemmelavet pizza” endnu bedre.

Du ønsker at bruge dit søgeord i et par områder. Posttitel, URL, metabeskrivelse og faktisk indhold skal alle indeholde nøgleordet. Du skal dog ikke fylde det i indholdet i et forsøg på at få en højere søgerangering, da Google har taget skridt til at lindre denne form for praksis.

mellemprodukt-vejledning-wordpress-6

Når du har konfigureret alt til SEO, får du en score, enten rød, orange eller grøn. Der er nogle forslag under indholdsområdet om, hvad du kan gøre for at forbedre SEO for et bestemt emne, skønt du bør tage nogle med et saltkorn.

F.eks. Vil et nyhedswebsted, der offentliggør artikler under 300 ord, sandsynligvis blive lagt i Yoast-score for indholdet er for kort. I dette tilfælde er problemet Yoast ikke nødvendigvis et problem, så brug din bedste bedømmelse, når du læser gennem disse.

Det er omtrent så grundlæggende for en forståelse af SEO, som vi kan give i denne guide. Googles system ændres konstant, så det er vigtigt, at du holder dig opdateret med, hvad Google-bots ser efter, når du scanner indholdet på dit websted.

Optimering af WordPress

Der er et blændende emne fra al magt fra WordPress. Platformen kan let bremse til en gennemsøgning, når den bugner af for mange plugins, ekstravagante temaer eller unødvendige designelementer. I dette afsnit hjælper vi dig med at skære fedtet, så WordPress kører glat uden at se forældet.

Billedoptimering

Billeder er din værste fjende, når det kommer til at indlæse tid. Du kan have flere årtier værdige artikler, der er lagret på dit websted og stadig ikke forårsage så meget af en hindring, som et bundt af billeder gør. Du skal optimere dine billeder for at reducere filstørrelsen så meget som muligt uden at ofre kvalitet.

Det starter med de billeder, du faktisk optager. Vi anbefaler .png-filer til skærmbilleder eller ethvert digitalt billede. Den høje opløsning af de fleste moderne skærme vil lambe under komprimering af en .jpg, hvilket fører til fuzzy billeder, der er vanskelige at læse. Hvis du designer grafik, fungerer .jpg, men vi vil anbefale en .svg (vektor) -fil.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Tidligere

Næste

Næste er filens dimensioner. Imidlertid er dimensioner ikke det samme som opløsning. Vi vil tale mere om det lidt. Afhængigt af dit tema har dit tekstområde en maksimal bredde. For de fleste er det et sted omkring 600-800 pixels.

Dit tema skal ændre størrelsen på ethvert stort billede, så det passer til bredden på indholdsområdet. Alligevel gemmes den fulde fil på din server. For at reducere filstørrelsen så meget som muligt skal du nedbringe bredden til mindst 800 pixels. Du kan gøre det i enhver billededitor, også den inkluderede i Windows.

Opløsning er dog ikke det samme som dimensioner. Din opløsning refererer til billedets pixeltælling. For mest brug af web fungerer 72 PPI (pixels per inch) fint. Det er usandsynligt, at din fil nogensinde vil blive udskrevet, og behøver derfor ikke en højere opløsning. En højere opløsning fører til en større fil og længere indlæsningstid, selvom kvaliteten overhovedet ikke påvirkes.

Indtil dette tidspunkt har vi specifikt talt om ethvert digitalt billede, hvad enten det er et skærmbillede eller en grafik. Men hvis du bruger fotografier, er mentaliteten lidt anderledes. jpgs fungerer bedre til fotografier. Farverne er meget mere komplekse, hvilket gør det brede farverum af .jpg ideelt til komprimering. I modsætning til digitalt arbejde beskæftiger du dig heller ikke med ultralette linjer og tekst.

Inden du selv uploader dit billede, skal du sørge for at optimere det på forhånd ved at reducere filstørrelsen gennem opløsning og dimensioner. Som tommelfingerregel skal ethvert digitalt billede, der måler 800 × 500 pixels, med en opløsning på 72 PPI, der er gemt som .png, være fint til internetbrug. Hvis du har brug for et stort funktionsbillede, skal du støde dimensionerne op, indtil det ser godt ud på dit tema.

Kampen er dog ikke afsluttet. Der er stadig nogle besparelser, man skal have ved WordPress-enden. Ved hjælp af et billedeoptimeringsplugin kan du trimme filstørrelsen på billeder ned, hvilket normalt sparer 30 procent eller mere. Her er et par anbefalinger:

 • WP Smush
 • ShortPixel Image Optimizer
 • reSmush.it

Databaseoptimering

Billeder er den største lovovertræder, når det kommer til optimering, men der er et par andre ting, du kan gøre for at fremskynde dit websted endnu mere. WP-Optimize-pluginet renser alle rester på dit websted, hvilket reducerer belastningstiderne for dine besøgende og fremskynder arbejdsgangen i backend af WordPress.

I det væsentlige gemmer WordPress alt dit websted opretter. Det er rart at ikke miste noget arbejde, men det bulker dit system op. Ting som post-revisioner, ikke-godkendte og spam-kommentarer, pingbacks, trackbacks og udløbne kortvarige indstillinger tager alle plads i din database.

WP-Optimize giver dig mulighed for automatisk at slette alle disse med en enkelt knap. Du kan kontrollere, hvad du vil gemme, og hvad du vil gå væk, og lade plugin håndtere resten.

Det vigtige ved dette plugin er dog, at det scanner tabellerne i din MySQL-database. Når du tilføjer, sletter og flytter indhold på dit websted, bliver din tabel mere rodet og mindre fokuseret. WP-Optimize går ind og renser alt uønsket, så du har maksimal effektivitet.

Der er dog en chance for, at det kan slette noget, der er afgørende for dit websted. Selvom det er meget usandsynligt, er plugin fuldt automatiseret, og der sker undertiden fejl. Heldigvis inkluderer det en funktion til sikkerhedskopiering af dit websted via UpdraftPlus inden din optimering.

UpdraftPlus integreres også med platforme som Google Drive, Dropbox og Rackspace, så du nemt kan få adgang til dine sikkerhedskopier i tilfælde af, at noget bliver mærkeligt. For at lære mere om disse cloud-lagerudbydere, skal du læse vores Google Drev-gennemgang og Dropbox-gennemgang.

Databaseoptimering har ikke så stor indflydelse som billedoptimering med hensyn til hastighed. Det gør dog, at WordPress-backend føles mere flydende, mens du åbner noget plads på din server.

Webhostingoptimering

Det sidste trin i at optimere dit websted er at se på det hjem, hvor det bor. Webhosting er en kritisk del af, hvor glat WordPress-websteder kører, en stor grund til, at det er en dårlig ide at være vært for dit eget websted. Optimering på serversiden kan hjælpe dig med hurtigere belastningstider og øget sikkerhed.

De fleste WordPress-planer, uden for den ærgerligt dyre Pagely (læs vores Pagely-gennemgang), bruger en delt arkitektur, hvor flere brugere bor på den samme server og videregiver ressourcerne rundt. Hvis det er tilfældet, leder du efter en server med lav densitet, en med et færre antal brugere, så du har større adgang til ressourcer. F.eks. Bruger Bluehost (læs vores Bluehost-anmeldelse) delte servere med lav densitet til WordPress-planer.

Nogle udbydere som DreamHost (læs vores DreamHost-gennemgang) tilbyder i stedet VPS (virtuel privat server) planer for WordPress. Det er som en delt server, men du får en statisk mængde ressourcer til dit websted, hvilket øger konsistensen i belastningstider.

Derefter skal du spore en slags cache-plugin. Mange webhostudbydere inkluderer et cache-plugin med et WordPress-abonnement, såsom SiteGround (læs vores SiteGround-gennemgang). Den gemmer data midlertidigt for at fremskynde belastningstider, især på steder langt væk fra serveren.

Cache er en enorm del af optimering af dit websted. Det serverer i det væsentlige en statisk version af dit websted, så serveren ikke behøver at hente indhold, hver gang dit domæne indtastes. Mens webhost-udviklede cache-plugins er dit bedste valg, er der nogle gratis dem i WordPress-plugin-biblioteket:

 • WP Super Cache
 • W3 samlet cache
 • Hummingbird Page Speed ​​Optimization

Her vil du bruge den bedste webhosting til WordPress til at finde nogen form for præstationsgevinst, selvom dens lille. Ofte kan barberingsfraktioner på et millisekund hjælpe med at søge placeringer og få dit websted til at føle sig meget mere lydhør.

Håndtering af dit WordPress-sted

Den daglige brug af WordPress kræver et par færdigheder uden for at lave indlæg og optimere indhold. I dette afsnit undersøger vi, hvordan du får alle statistikkerne til dit websted, redigerer dit look med børnetemaer og behandler kommentarspam.

Installation af Google Analytics

Google Analytics er et kritisk værktøj til at køre ethvert websted. Analytics giver et omfattende overblik over dit websted og giver dyb information om, hvordan du læser. For at drage fuld fordel af denne service anbefaler vi at tage den gratis Google Analytics-certificering.

Det var tidligere et mareridt at installere Google Analytics på dit websted. MonsterInsights Google Analytics-plugin gør det imidlertid langt enklere. Før du installerer det, skal du dog først tilmelde dig en Analytics-konto.

Gå til “anayltics.google.com”, og tilmeld dig en konto, hvis du ikke allerede har gjort det. Sørg for, at du indtaster alle de korrekte data for dit websted såvel som din tidszone, da det kan have indflydelse på din statistik. Når det er gjort, skal du klikke på “få sporings-ID.”

Forlad dette afsnit i øjeblikket, men hold fanen åben. Gå tilbage til dit WordPress-instrumentbord og installer og aktiver MonsterInsights-plugin. Når det er afsluttet, skal du gå til dets indstillinger og klikke på “autentificere med Google-konto.” Sørg for, at du er logget ind på den Google-konto, der er knyttet til din Analytics.

Følg anvisningerne, og det viser dig en kode, du skal kopiere. Kopier og indsæt det i det rigtige område, og Analytics vil nu blive bundet til din WordPress-konto. Du har ikke brug for dit sporings-id til denne metode, men vi bad dig om at holde det åbent af en grund.

En anden måde at installere Analytics er med pluginet Insert Headers and Footers. Dette plugin er især nyttigt, da det giver dig mulighed for at indsætte ethvert script i din header uden at rodet med dit tema. Hvis du f.eks. Vil have Analytics- og Facebook Pixel-sporing, kan du placere begge scripts her.

Åbn din Analytics-fane, og kopier din sporingskode. Tilbage i WordPress-instrumentbrættet, følg “indstillinger > indsæt overskrifter og sidefødder. ” Indsæt koden øverst i overskriftsafsnittet, vent et par minutter, så koden begynder at rapportere til Google.

Hvis du fremover vil have flere scripts i din header, skal du bare placere dem under Analytics-koden. Efterlad et tomt som efter “” og indsæt det under.

Håndtering af børnetemaer

Hvis du har opdateret et tredjeparts-tema, har du sandsynligvis bemærket udtrykket “barn-tema” kastet rundt. Denne afledning af hovedstylingen på dit websted tillader et sikkert miljø, der ændrer de overordnede funktioner og stil på dit websted, mens du opretholder en fejlsikker. Hvis du vil foretage nogen form for æstetisk modifikation, anbefaler vi stærkt, at du bruger et underordnet tema til at gøre det.

Ideen om et tema for børn er temmelig enkel. I det væsentlige er det et separat område for dine function.php og style.css-filer, der ser mod et overordnet tema til dets script. Det giver dig mulighed for at foretage ændringer i scripting på dit websted, mens du stadig arver alt andet fra overordnet tema. Med dette kan du foretage alle de ændringer, du ønsker på dit websted, mens du bevarer muligheden for at opgradere og gendanne overordnet tema.

Oprettelse af et tema for børn, hvis det er ret ligetil, selvom det ikke er for alle. Vi vil snakke mere om nogle af ulemperne, så sørg for at læse gennem dette afsnit for at lære, om du skal oprette en.

Alt hvad du har brug for et barnetema er en style.css fil for at pege tilbage mod overordnet tema. Få adgang til din WordPress via FTP og opret en ny mappe i “public_html / wp_content / temas.” Opret det nye bibliotek med dit temanavn og “-barn.” Til denne tutorial bruger vi WordPress ‘Twenty Fifteen tema og opretter et bibliotek med navnet “twentyfifteen-child.”

Åbn NotePad eller en hvilken som helst teksteditor, og indsæt følgende:

/ *

Tema Navn: Twenty Fifteen Child

Tema URI: http://eksempel.com/twenty-fifteen-child/

beskrivelse: >-

 Twenty Fifteen Child Theme

Forfatter: John Doe

Forfatter URI: http://eksempel.com

Skabelon: twentyfifteen

Version: 1.0.0

Licens: GNU General Public License v2 eller nyere

Licens URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html

Mærker: lys, mørk, to-kolonner, højre sidebjælke, responsivt layout, klar til tilgængelighed

Tekstdomæne: Femogtyve-barn

* /

Udskift selvfølgelig alt med relevant information til dit tema. Ikke alt her er dog påkrævet. Licens, licens URI, tags, tekstdomæne og Forfatter URI er alle linjer, du kan udelade fra stilarkfilen. Disse bruges bare til at give data til temaet i WordPress-dashboard.

Der er kun seks vigtige elementer, når du opretter et børnetema, som er vigtigt for at det kan fungere:

 • Tema Navn: Dette er det navn, der vises på dit tema i WordPress-betjeningspanelet. Ikke kritisk, men du har brug for en måde at finde dit barns tema på.
 • Tema URI: Dette peger på en demonstration af det aktuelle tema. I de fleste tilfælde skal din temaudbyder have et teststed, som du kan indtaste her. WordPress accepterer ikke temaet, medmindre denne linje er til stede.
 • Beskrivelse: Ligesom temanavnet giver dette detaljerne om dit tema, når du klikker på “temadetaljer” i WordPress-instrumentbrættet.
 • Forfatter: Den person, der oprettede holdet, der kunne være dig eller din rammeudvikler.
 • Skabelon: Dette er den vigtigste linje i filen. Dette er hvad forældertema barnet temaet ser hen imod. Indtast navnet på det overordnede tema, du vil bruge, som det vises i FTP. I dette tilfælde er det ikke “Twenty Fifteen”, men snarere “twentyfifteen.”
 • Version: Bare en indikation af, hvilken version af det tema, du er på i dit WordPress-dashboard.

Gem og upload denne fil til biblioteket til underordnet tema, og opdater din webside for at se ændringen afspejles i WordPress. Hvis du sprang foran og aktiverede temaet, vil du stadig se dit websted, men det kan se en smule ødelagt ud. Det skyldes, at dit barnets temamappe også har brug for en features.php-fil.

Grundlæggende ændrer denne fil grundlæggende, hvordan dit WordPress-sted ser ud og opfører sig. Du bliver nødt til at oprette en separat til dit barn-tema for at få al dit funktionalitet tilbage på dit websted. Selvom alt ser fint ud, anbefales det, at du gør det.

Åbn en teksteditor, og indsæt følgende script:

<?php

// * Koden går her

Det er det. Gem det som function.php, og du har oprettet filen med succes. Du skal dog tilføje en funktion for at binde dine forældres og barnets temaer sammen. Indsæt følgende i afsnittet “kode går her”:

add_action (‘wp_enqueue_scripts’, ‘enqueue_parent_style’);

funktion enqueue_parent_style () {

  wp_enqueue_style (‘parent-style’, get_template_directory_uri (). ‘/ style.css’);

}

Gem filen, og alt skal vende tilbage til det normale. Hvis det ikke fungerer, kan du arve forældrenes styling gennem filen style.css, selvom denne metode ikke officielt anbefales af WordPress. Åbn din style.css-fil, og indsæt følgende inden afslutningen:

@import url (“../ twentyfifteen / style.css”);

Du behøver faktisk ikke at placere et komplet kataloghierarki her. Udskift blot “twentyfifteen” med dit overordnede temas bibliotek, og du skal være god til at gå. Dette er den gamle måde at gøre ting på og kan forårsage nogle ydelsesproblemer, men fungerer stadig, hvis den primære metode ikke løses.

Dette er de to hovedfiler, du vil redigere for dit underordnede tema, men du kan kopiere enhver anden fil til din underordnede mappe for at foretage ændringer. F.eks. Kræver ændringer af sidehoved og sidefod en separat fil i mappen under tema.

Når du ikke bør bruge et barn-tema

Nu er det ikke det bedste valg for alle at oprette et barn-tema. Hvis du ikke virkelig ønsker at ændre noget på dit websted så vidt temaet går, er der ingen grund til at oprette et. På den anden side af spektret, hvis du vil ændre for meget, er det bedst bare at udvikle et tema fra bunden ved hjælp af en ramme.

En ramme er fundamentet for ethvert WordPress-tema, og du skal sikre dig, at din har en stærk, inden du går i dyb udvikling. For eksempel bruger Gloria-magasinet temaet Redux-rammen, som har en masse muligheder for tilpasning. Vi taler mere om rammer og udvikling af dit eget tema i den næste vejledning.

Du bliver nødt til at kende noget CSS / HTML for at redigere dit barnets tema, og desværre kan vi ikke lære dig sproget fuldt ud her. Vi ønskede dog at give en kort tutorial til at demonstrere kraften i et barnetema. Vi vil udskifte standard WordPress-logoet i instrumentbrættet med det logo, du ønsker.

Opret først dit logo og gem det som en .png-fil, der er 16 × 16 pixels i størrelse. Til denne tutorial vil vi navngive det “custom-logo.png.” Du kan navngive det, hvad du vil, bare sørg for at opdatere scriptet i overensstemmelse hermed.

Tilslut dit websted via FTP og gå ind i dit tema-bibliotek for børn. Opret en ny mappe med navnet “billeder.” Åbn filen function.php for at redigere den. Indsæt følgende nedenfor alle tilpassede scripts, du allerede har:

funktion tilpasset_logo () {

ekko ‘

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo > .ab-item .ab-icon: før {

baggrund-billede: url (‘. get_bloginfo (‘ stylesheet_directory ’).‘ /images/custom-logo.png)! vigtigt;

baggrundsposition: 0 0;

farve: rgba (0, 0, 0, 0);

}

#wpadminbar # wp-admin-bar-wp-logo.hover > .ab-item .ab-icon {

baggrundsposition: 0 0;

}

’;

}

// hook i den administrative header output

add_action (‘wp_before_admin_bar_render’, ‘custom_logo’);

Opdater dit WordPress-dashboard, og du skal se dit nye brugerdefinerede logo vises i øverste højre hjørne.

Afskrækkende spam

Kommentarspam er en del af livet for ethvert WordPress-sted. Du ville ikke tro det antal, vi får her på Cloudwards.net hver eneste dag. Der er dog nogle måder at filtrere kommentarer på, så du har så lidt spam som muligt, der vises på dit WordPress-dashboard.

Normalt er kommentarspam et resultat af at forsøge at samle backlinks. Spam-bots går overalt på internettet og kommenterer indlæg med backlinks indeholdt i dem i et forsøg på at forbedre søgerangeringer. Google har allerede gjort meget for at sikre, at denne slags SEO-sort hat ikke forbedrer placeringerne, men spammere spam stadig.

Hver version af WordPress leveres som standard med Akismet Spam-filter, et plugin, der gennemgår alle kommentarer på dit websted og papirkurver alt, hvad det synes er mistænkeligt. Den bruger maskinlæring, indsamler data fra alle websteder ved hjælp af plugin til konstant at gøre detekteringen mere intelligent.

Grundlæggende vil det gå videre og karantæne de kommentarer, de mener er spam. På grund af det er det vigtigt, at du går igennem og markerer hver enkelt som enten spam eller ikke spam. På den måde kan systemet blive mere intelligent, så ikke-spam-kommentarer slipper igennem, og spam-kommentarer efterlades ved siden af ​​siden.

Uden for Akismet er der et par ting, du kan gøre for at slippe af med spam og gøre processen for rigtige kommentarer enklere. Den første er din svarteliste med kommentarer. Dette værktøj vil automatisk fjerne og markere kommentarer som spam, hvis de indeholder bestemte nøgleord. Du kan finde sortlisten under “indstillinger > diskussion.”

Vær dog meget forsigtig her, da filteret ikke bare ser efter nøgleordet, men ord, der ligner nøgleordet. WordPress Codex-posten giver eksemplet på ordet “tramadol.” Den sorte liste sletter automatisk alle kommentarer, der indeholder tramadol, tramadoler, bigtamadol osv. Hvis du imidlertid sortlister et ord som “røv”, vil filteret automatisk fjerne kommentarer med ord som assistance, lidenskab, antagelse osv..

Selvom det kan blive tidskrævende, er det også en god ide at moderere alle kommentarer på dit websted. Du skal manuelt godkende hver, men det sikrer, at der ikke kommer spam igennem. Følg stien “indstilling > diskussion ”i dit WordPress-kontrolpanel, og marker afkrydsningsfeltet“ en administrator skal godkende kommentaren (uanset hvilke matchninger der er nedenfor). ”

I dette samme område kan du tillade WordPress at automatisk godkende kommentarer fra kommentarer, der er blevet godkendt før. Marker afkrydsningsfeltet “Kommentarforfatter skal have en tidligere godkendt kommentar”, og disse kommentarer vises ikke i dit moderationspanel.

Hvis du ikke har Akismet eller hvad du skal eksperimentere med andre plugins til håndtering af spam, er der masser af muligheder. Her er nogle af vores anbefalinger:

 • CleanTalk Spam-beskyttelse og firewall
 • Akismet Anti-Spam
 • WordFence Security Firewall, Malware og Spam-beskyttelse

Almindelige WordPress-fejl

Selvom vi ville elske at dække enhver mulig fejl, som WordPress kan tilbyde, er det simpelthen ikke muligt. Der er for mange omstændigheder og for mange fejl til at gennemgå, at selv det at finde det, du har brug for, ville være et mareridt. I stedet vil vi dække nogle af de mest almindelige WordPress-fejl, og hvad du kan gøre for at rette dem. Hvis du ikke finder det, du har brug for her, skal du sørge for at henvise til WordPress Codex-posten om emnet.

Intern serverfejl

Den mest almindelige fejl, du vil støde på, er en intern serverfejl. Når du prøver at oprette forbindelse til dit domæne, ser du en side med enten “intern serverfejl” eller “500 intern serverfejl.” Den gode nyhed er, at dit websted ikke er væk. Den dårlige nyhed er, at dette er en generaliseret fejl, fordi WordPress ikke kan identificere problemet.

Der er dog et par ting, du kan gøre for at løse det. Det første område, der kontrolleres, er .htaccess-filen, da den sandsynligvis er beskadiget. Log ind på dit websted via FTP og find din .htaccess-fil. Det skal sidde i rodkataloget på dit websted inde i “public_html.” Hvis det mangler, skal du sørge for at læse op .htaccess-filer i WordPress Codex.

Omdøb filen til “.htaccess_old” og prøv at indlæse dit websted igen. Hvis det fungerer, skal du gå til “indstillinger > permalinks ”og nulstil dine permalinks. Dette genererer en ny .htaccess-fil og erstatter den beskadigede. Hvis det ikke fungerede, skal du fortsætte.

I tilfælde af at din .htaccess-fil er fin, er et eller flere plugins sandsynligvis problemet. Log ind på dit websted via FTP og naviger til mappen “wp-indhold”. Find den mappe, der hedder “plugins”, og omdøb den til “plugins.hold.”

Gå tilbage til din webbrowser og gå til “www.yourdomain.com/wp-admin.plugins.php.” Hvis du gør dette, deaktiveres alle dine plugins, men beholder deres installation og indstillinger. Gå tilbage til FTP-manager og omdøb “plugins.hold” til “plugins.” Derefter skal du genvinde adgangen.

Genaktiver plugins en ad gangen, og se, hvor fejlen ligger.

Hvis du vil gøre det uden FTP-adgang, skal du gå til din webhost og bruge phpMyAdmin. Find tabellen med navnet “wp_options.” Under kolonnen “option_name”, find række “active_plugins”. Skift “option_value” -feltet til “a: 0: {}” og prøv at logge ind igen.

Den samme proces gælder for temaer. Find din tema-mappe i din filhåndtering, og prøv at uploade standard Twenty Sixteen WordPress-tema, og slet dit nuværende.

Hvis alt andet mislykkes, skal du kontakte din webhosts support, og de kan hjælpe dig med at udføre en ny installation af WordPress eller øge din hukommelsesgrænse for at se, om det bringer dit websted tilbage online.

Forbindelse afbrudt

Hvis du får en skærm med “fejl ved oprettelse af databaseforbindelse”, end det betyder, at dit websted har problemer med at oprette forbindelse til den database, den er tilknyttet. Der er tre hovedårsager til dette:

 • Fejl i webhosting
 • Forkerte wp-config.php oplysninger
 • Hacket websted

I de fleste tilfælde kommer denne fejl fra et simpelt webhosteproblem. Selv de bedste webhotelleverandører har lejlighedsvis problemer, og det er sandsynligvis, at der kom noget op, hvis du ser denne fejl. En af to ting sker: enten har din database opfyldt sin kvote og er blevet lukket af webhosten, eller din webhosting-server er nede.

I begge tilfælde skal du kontakte din webhosts support og se, om der er nogen kendte problemer. I tilfælde af at din database er lukket, gendanner webhost sandsynligvis midlertidig adgang for dig til at gøre noget husrens.

Et andet sandsynligt scenario er, at din wp-config.php fil har forkerte oplysninger. Log ind på din FTP-klient og find filen “wp-config.php.” Det skal være placeret i dit “public_html” rodmappe.

Åbn filen, og sørg for, at følgende er korrekt:

 • Databasens navn
 • Databasens brugernavn
 • Databaseadgangskode
 • Database vært

Du kan finde disse oplysninger inde i din webhosts cPanel. For udbydere, der gør disse oplysninger let tilgængelige, kan du tjekke vores bedste webhosting med cPanel. Gem filen med de rigtige oplysninger, og du skal være god til at gå.

Det er usandsynligt, men muligt, at dit websted er blevet hacket, hvis ingen af ​​disse to rettelser fungerer. For at sikre, at det er blevet kompromitteret, skal du søge på dit domæne på Sucuri SiteCheck. Hvis dit websted er blevet hacket, er der et par ting, du kan gøre.

Først er det at kontakte din webhostingudbyder. Det kan give en rengøringsservice, ja, men du vil give dem en heads-up i tilfælde af, at serveren er kompromitteret. Efter at have gjort det, gå tilbage til dit websted og prøv at reducere så meget skade som muligt.

Det betyder at låse alle aktuelt loggede brugere og tvinge en nulstilling af adgangskode. Der er et par plugins, der hjælper dig med at gøre dette:

 • Tving stærke adgangskoder
 • iThemes sikkerhed

Efter at have låst alt ned, er det bedste, du kan gøre, at snuppe rundt. Prøv at finde nye plugins eller nylige ændringer til CSS på dit websted. Du kan også kigge igennem dataene på dit websted gennem din webhosts filhåndtering for at se, om noget ser mærkeligt ud.

Desværre er der ikke et enkelt svar til rengøring af et hacket websted. Det er ofte meget prøve og fejl og bede samfundet om svar. Sucuri har en fejlfindingsguide til et hacket websted, som vi anbefaler, at du går igennem, før du betaler for en rengøringsservice.

Når du har fundet angrebet og renset dit websted, skal du sørge for at ændre dine adgangskoder igen. Dette er det største problem for gentagne angreb på et websted. Når alt er frisk, skal du oprette en sikkerhedskopi af dit websted og overveje at køre kriminalteknik med et værktøj som Splunk til at oprette en fejl i dit system.

Vedligeholdelsesfejl

Sidste på linje for vores liste over almindelige WordPress-fejl er faktisk en temmelig enkel. Efter opdatering af WordPress kan du muligvis se “kort ikke tilgængelig til planlagt vedligeholdelse. Kom tilbage om et minut. ” Det første trin er at, ja, lytte til advarslen. Vent et par minutter og tjek tilbage for at se, om dit websted er tilbage til det normale.

Hvis det ikke er det, så glemte WordPress at fjerne alle installationsfiler efter opdatering. Når WordPress opdateres, installerer det en .vedligeholdelsesfil på dit websted. Hvis denne fejl fortsætter, betyder det, at filen ikke er blevet fjernet.

Alt hvad du skal gøre er at logge ind på dit websted via et FTP-program og fjerne .vedligeholdelsesfilen. Det skal placeres lige i rodmappen.

Denne fil er alene ansvarlig for at vise denne fejlmeddelelse. Selvom det er meget usandsynligt, at du nogensinde vil se denne fejl uden for en WordPress-opdatering, er der fremmed ting sket. Hver gang du ser det, skal du sørge for at tjekke din rodkatalog for filen.

Afsluttende tanker

Vi håber, at denne mellemvejledning til brug af WordPress hjalp dig på din rejse med CMS. I vores næste guide skal vi se på emner som plugin og temaudvikling samt nogle avancerede optimeringsmuligheder til at trimme lidt af din indlæsningstid.

Hvis du har nogle mere grundlæggende spørgsmål, er vores begynderguide (som er knyttet øverst i denne artikel) sandsynligvis bedst for dig. Vi giver dig det grundlæggende ved installation og opsætning af WordPress, så du har et solidt fundament til at fortsætte med at lære om denne platform.

For eventuelle særlige WordPress-spørgsmål, skal du sørge for at fortælle os dem i kommentarerne herunder. Som altid tak for at have læst.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me