MEGA vs Google Drive vs Dropbox vs OneDrive vs SugarSync & Mere

Vi lagrer i stigende grad alle typer vigtige data i skyen snarere end på harddiske. De fleste af os er nu afhængige af hurtigt bredbånd og mobilt bredbånd, så cloud computing bliver stærkere om dagen. Dette lettes ved priskrig og kontinuerlig opgradering af forskellige cloud-lagringstjenester.


Siden vi sidst opdaterede denne artikel, har cloud-lagringsenheder udviklet sig og givet plads til nye funktioner, så det er bestemt tid til at revidere den nu.

MEGA er nu et mere etableret navn, når det kommer til cloud-lagringstjenester, og det er gået godt sammen med brugerne og tjener positiv feedback. MEGA ønsker at være en af ​​de mest sikre tjenester og har endda udskrevet en dusør på 10.000 € for mennesker, der opdager sikkerhedslækager. 

MEGA er unik i den forstand, at den ikke kun er designet til at være en online lagerudbyder. I stedet fungerer det som en platform, hvor apps kan udvikles for yderligere at forbedre dens kernefunktionalitet. Som altid ønsker vi hos Cloudwards.net at vide, hvordan MEGA sammenlignes med resten af ​​tjenesterne.

Sammenligning af konkurrenterne

Så vi har udarbejdet et diagram, der sammenligner MEGA med en række forskellige virksomheder som Google Drive, OneDrive, SugarSync, SpiderOak og Dropbox. Hvilke er uden tvivl de mest berømte udbydere på dette område.

 • Hvis du kan lide at læse en dybdegående sammenligning af SugarSync vs Dropbox, klik her, eller læse vores Dropbox vs Google Drive vs OneDrive stykke
 • For at finde ud af, hvordan MEGA eller andre tjenester sammenligner, kan du se vores sammenligningstabel for cloud-lager
 • Når der kommer flere oplysninger, forbedrer vi dette diagram yderligere, så bookmark denne side for at komme tilbage senere!

1. MEGA

MEGA er en cloud-lagringstjeneste. Du kan uploade filer til deres servere og få adgang til dem overalt, hvor du går. Det er intet særligt unikt ved MEGA, der er netop, hvad cloud-lagringstjenester generelt gør: De gør filer tilgængelige. Det er IKKE en backup-løsning.


© Mega

Vi er stærke fortalere for reelle sikkerhedskopieringsløsninger, når det kommer til at sikre data. Cloudopbevaringstjenester, MEGA eller ej, kan ikke erstatte et ordentligt fil-backup-system. MEGA har tre funktioner, der gør det skiller sig ud fra mængden.

Overlegen end-to-end-kryptering: Dataene krypteres og dekrypteres under overførselsprocessen, i modsætning til de andre cloud-lagringstjenester, af de tilknyttede klientenheder. Sikker global adgang: MEGA giver brugeren adgang til data overalt og når som helst, men forhindrer alle andre i at få adgang til dem.

Sikkert samarbejde: online-samarbejde er ret privat og sikkert med MEGAs funktioner på plads. Det letter deling og visning af opdateringer af kontakter i realtid, hvilket gør det praktisk for brugerne.

Med et skylagringssystem som MEGA kan brugerne nyde flere fordele. MEGAs mobile apps giver adgang til filer og mapper fra brugernes smartphones og tablets. Vi kan også uploade og synkronisere medier hvor som helst til skyen. MEGAs synkroniseringsklient sikrer nem automatisering af synkronisering mellem systemet og MEGA cloud-drevet.

MEGA e-mail og chat. Denne funktion er snart tilgængelig og tillader chat, e-mail, opkald og videokonferencer. MEGA Browser-apps tillader installation af browserudvidelser til højhastighedsindlæsning og højere modstandsdygtighed mod angreb.

Privatliv med ansvar – Ikke total anonymitet

Det, der får MEGA til at skille sig ud (det er i det mindste det, de hævder) er, at de giver et højt sikkerhedsniveau. Når du tilmelder dig, opretter de en 2048-bit RSA offentlig / privat nøgle, der skal holde dine data sikre – sikkert betyder, at ingen andre men du har teoretisk adgang til dine filer, ikke engang myndighederne. Som Kimdotcom siger – er du dog ikke helt anonym. 

De fleste skylagrings- eller synkroniseringstjenester som Dropbox krypterer kun dine filer under transit, men ikke før du uploader dem. 

Denne cloud-lagringstjeneste har bestemt startet en god start og tilbyder 50 GB gratis cloud-lagring i begyndelsen – den prøver at integrere forskellige funktioner. Det tilbyder en 96TB båndbredde, og det giver op til 4 TB krypteret lagerplads med sine pro-pakker, der starter på $ 9,87 / måned.

2. Google Drev

Google Drive er en af ​​de mere attraktive tjenester, som Google i øjeblikket tilbyder. 15 GB ledig plads er tilgængelig, når en Google-konto er opsat – eller den er knyttet til en eksisterende. Faktisk med den nuværende opgradering af Google, forenede det sine tjenester under et enkelt login-id tidligere i år, så chancerne er, at der allerede findes en Drive-konto, hvis du bruger Gmail, Google Kalender eller endda YouTube.

Dropbox vs Google Drive
© Google Drev

Opbevaringspladsen på 15 GB deles på tværs af alle disse tjenester, så hvis brugerne har store vedhæftede filer i e-mails, så tælles de med, og aktivering af automatisk fotobackup til Google+ fra en smartphone vil fungere på samme måde.

Opbevaringsplads og billeder

En fordel er, at Google kasserer alle fotos under 2048 × 2048-opløsning og videoer, der er kortere end 15 minutter, så indstillinger på smartphones og enheder altid kan justeres i overensstemmelse hermed for at få ubegrænset lagerplads, da de ikke tæller med til 15 GB-grænsen. Google Dokumenter, Ark, Slides, Præsentationer, Tegninger og filer, som andre har delt med brugeren, tæller heller ikke.

Google Drev giver ikke ekstra lagerplads gennem henvisninger eller forbinder brugerkontoen til sociale medier, i modsætning til OneDrive og Dropbox.

Der er masser af tilbud der tilbydes af Google, der inkluderer 10 GB gratis for brugere, der downloader Quick Office og andre mobiltelefonaftaler. Søgegiganten tilbyder 100 GB gratis i to år, hvis brugeren køber en Chromebook. En separat tjeneste kendt som Google Music er udelukkende beregnet til opbevaring af musikfiler og giver brugerne mulighed for at opbevare 20.000 sange i skyen gratis.

Data, der er gemt på Drive, er krypteret i 128-bit AES snarere end den 256-bit, der er anvendt af Box, OneDrive og Dropbox og ligner meget Apple.

Google Drev leverer en totrins verifikationsproces og hævder, at den ikke lader indholdet i brugerens Drive-mappe, medmindre de er tvunget af retshåndhævende myndigheder. I det store og hele har den en smart interface, der er enkel at navigere og et grundlæggende filtræ, der viser, hvor dataene opbevares. Specifikke filer kan vælges for at gøre dem tilgængelige offline på de mobile versioner, og disse filer kan redigeres.

3. OneDrive

OneDrive (tidligere SkyDrive) er Microsofts svar på Google Drev, der stort set gør det samme: det opretter en mappe på din harddisk, der synkroniseres til andre computere, hvor du logger ind med den samme konto.


© Cloudwards.net

I lighed med Google Drive leverer OneDrive 15 GB gratis lagerplads, og dets henvisningsincitament er mindst 500 MB begrænset til 5 GB. Office 365-brugere får 1 TB OneDrive-opbevaring som en del af det månedlige abonnementsgebyr, som er den seneste tilføjelse til de tilbud, der leveres af OneDrive.

I oktober sidste år lovede Microsoft imidlertid at tilbyde ubegrænset cloud-lager til Office 365-brugere.

OneDrive fortrolighed og sikkerhed

Når det gælder brugernes privatliv, har Microsoft sikret sig retten til at scanne brugerfiler og dokumenter og skifter forkasteligt indhold i henhold til dets politikker. Denne politik ligner Apple og inkluderer eksplicit indhold sammen med ophavsretligt beskyttet materiale.

Derfor skærer OneDrive en ny niche og bringer et par nye funktioner til iOS. Denne skytjeneste fra Microsoft, der tidligere blev kendt som SkyDrive, er en fremragende mulighed for lagring af filer. Det giver mulighed for at gennemse brugerfiler, oprette mapper og se på miniatureeksempler. Det viser også filerne på en liste, hvor du har fornøjelsen af ​​glat filhåndtering.

Stryg mod venstre, så får du muligheden for at slette filer. Knapper, der leveres på tværs af apps, giver dig mulighed for at sortere efter sikkerhedskopier, nylige filer og dokumenter, der er delt med andre. Du kan aktivere flere fildeling fra menuknappen, som også giver dig mulighed for at tilføje filer.

OneDrive giver dig også funktionen til automatisk sikkerhedskopiering til fotos og videoer. Deling er lettere med denne sky-tjeneste og involverer at sende et link til filer og dokumenter via e-mail. En anden interessant funktion er filoverføringsfaciliteten til OneDrive direkte fra din browser.

Det fungerer ikke på IE og Firefox, men fungerer godt på Chrome. Alt hvad du skal gøre er at gå til OneDrive.com i Chrome, logge ind, åbne Windows Stifinder og derefter trække og slippe din mappe til den åbnede OneDrive, det er det. Selvom Chrome er den eneste browser, der i øjeblikket er i stand til at håndtere upload af mapper, kan dette ændre sig med frigivelsen af ​​Windows 10 senere på året.

4. Dropbox

Dropbox henvender sig til et bredt område af operativsystemstandarder, der inkluderer den sædvanlige Windows, Mac OS X, Android og Blackberry. Dropboxs gratis konto tilbyder en lille lagerplads på 2 GB, der muligvis er nok til at gemme dokumenter, men er utilstrækkelig til nogen form for mediefiler – fotos, musik eller video, især når du kan få 15 GB med MEGA (læs vores Dropbox vs MEGA-stykke).


© Dropbox

Brugere benytter sig af 1 TB med Dropbox Pro, der tilbydes for omkring $ 9.99 pr. Måned for at gemme filer af større størrelse. For at sikre og øge pladsen til Dropbox-kontoen kan den forbindes til Facebook, Twitter og andre sociale netværksprofiler.

Hvad med Dropboxs sikkerhed?

Vi har en hel artikel om top 10 sikre Dropbox-alternativer. Men kort fortalt følger alle filer på Dropbox-serverne AES 256-bit-kryptering med SSL, hvilket giver robust sikkerhed og privatliv og kræver en totrins-godkendelsesproces.

Uanset hvilken teknologi systemet fungerer på, sikrer Dropbox derfor sikre og sikre data, som brugere kan få adgang til når som helst og hvor som helst. Når brugeren kræver ekstra sikkerhed, er det nødvendigt at opgradere tjenesten til Dropbox Pro, da det giver brugerne mulighed for at indstille seertilladelser og adgangskoder, hvilket ikke er muligt med den grundlæggende konto.

Bortset fra at oprette og synkronisere de vigtige brugerdokumenter i en lokal mappe på en pc eller på den nyeste smarte enhed, vil Dropbox’s offline funktionalitet gøre brugervalgte filer tilgængelige offline. Derfor afhænger det ikke altid af internetforbindelse. Den samme funktionalitet tillader også redigering og opdatering af brugerfiler og dokumenter. Med nem linking og deling deles filer og mapper endda med ikke-Dropbox-brugere.

Denne lagringstjeneste tillader også afsendelse af samarbejdsinvitationer til filen.

5. SugarSync

SugarSync er den eneste cloud-lagringstjeneste, der har mulighed for tilpassede prisplaner efter kundebehov. Dette er en af ​​vores foretrukne filsynkroniseringstjenester, fordi den har flere funktioner end Dropbox. Det tilbyder en gratis prøveperiode i 30 dage, inden der kræves en opgradering til en betalt version.


© Cloudwards.net

Der kræves et simpelt højreklik på enhver mappe for at føje det til SugarSync, når du har registreret og konfigureret en konto med denne lagringstjeneste.

Hele mappen, som du synkroniserer med denne lagerplads, sikkerhedskopieres kontinuerligt i realtid, hvilket giver brugerne adgang til deres mapper når som helst og hvor som helst fra enhver pc, Mac, iOS eller Android-enhed. SugarSync tillader redigering af brugerens filer på kontor-pc’en, og derefter kan brugerne afslutte dem derhjemme. SugarSync tænker også “uden for boksen”, da det tillader flere synkronisering af mapper.

Mobil brug og sikkerhed

SugarSync har en separat mobilapp designet til mobilbrugere, der tillader synkronisering, adgang og gennemsøgning af filer på tværs af alle smarte enheder på farten. Det giver en eksklusiv online backup-funktion, der roligt kører i baggrunden uden at forstyrre dit arbejde.

Dette muliggør igen gendannelse af data, når det er nødvendigt. Denne automatiske sikkerhedskopiindstilling tillader også filversionskontrol og gendannelse. Bortset fra at synkronisere flere mapper på én gang fra forskellige enheder online, giver det synkronisering af flere mapper under offline filadgang. Det synkroniserer også delte mapper under problemfri online fildeling med andre brugere og opretholder sikkerhed.

Let online databeskyttelse og gendannelse af data er to forskellige funktioner i SugarSync. Fildeling er derfor 100 procent sikker med denne lagringstjeneste. Dette tillader gendannelse af ikke kun en fil, men alle sikkerhedskopierede data med lethed. Det giver også sikkerhed, mens du uploader og downloader filer.

Når filerne synkroniseres med SugarSync’s servere, overføres de over internettet ved hjælp af TLS (SSL 3.3) -kryptering, som er branchestandarden for sikker webkommunikation. Dette betyder, at systemet og serveren gennemgår en kompatibel proces, der verificerer hvert stykke information, der flyttes mellem dem som en sikker kommunikation, uanset om data uploades eller downloades.

De samme strenge standarder anvendes, når du får adgang til dine filer fra enhver computer eller mobiltelefon, og alle data krypteres, før de forlader SugarSync’s servere. SugarSync giver en række muligheder, mens du deler mapper, herunder muligheden for at redigere filer og dokumenter.

6. SpiderOak ONE

SpiderOak ONE med sin “nul-viden privatlivspolitik”, i modsætning til Dropbox og OneDrive, krypterer data på sine servere, hvilket giver en organiseret og lagdelt tilgang til kryptering gennem en kombination af 2048-bit RSA og 256-bit AES.

SpiderOak Online sikkerhedskopiering og synkronisering
© SpiderOak

Forbedret med tre folders funktionalitet er SpiderOak en overbevisende online backup, synkronisering og fildelingstjeneste, da den forbinder et antal kildecomputere, hvorfra disse filer kan komme. Disse ubegrænsede computere kan køre alle applikationer og betjeningsenheder såsom Windows, Mac OS eller Linux.

Andre eksklusive SpiderOak-funktioner inkluderer lagring af ubegrænsede versioner af brugerens ændrede filer og afgifter er begrænset til de komprimerede, de-duplikerede filer, der er gemt på dens servere.

Nul-viden Boost

Virksomheden kan også prale af sin “nul-viden” privatlivspolitik, hvilket betyder, at ingen SpiderOak-ansatte og ingen embedsmænd har nogen adgang til brugerdata undtagen brugeren. Sammenlignet med dens rivaliserende cloud-lagringstjenester giver SpiderOak den laveste lagerplads, da den grundlæggende konto tilbyder 2 GB gratis lagerplads, som kan øges med et henvisningsincitament, der giver brugeren og hendes ven 1 GB, når de tilmelder sig tjenesten op til højst 10 GB.

Det enkle design af SpiderOak er kun specialiseret i at give sikker opbevaring i stedet for at tjene bredere produktivitet som Dropbox og OneDrive.

Da denne sikkerhed-besatte cloud-lagringstjeneste mangler inden for nogle få basale områder, for eksempel, den giver ingen Office-stil-apps eller samarbejde med kolleger online, appellerer den ikke til de fleste brugere.

Konklusion

Som du kan se, varierer cloud-lagringstjenester for det meste i enten deres pålidelighed eller den gratis opbevaring, de tilbyder. Mange funktioner er de samme: nogle tjenester synkroniserer filer på flere pc’er, mens andre kun tilbyder en skyplads, som du kan få adgang til via en webklient, ligesom MEGA gør.

Med sine opgraderede funktioner sigter MEGA efter at være spiludskifteren og starter en ny æra, når det kommer til gratis cloud-lagringstilbud. 50 GB er en generøs mængde og vil være mere, end de fleste mennesker faktisk har brug for til deres daglige behov. 

Hvilken er din favorit? Noget andet punkt, du gerne vil tilføje? Du er velkommen til at dele din oplevelse og tak for din læsning!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map