Hvad er NAS? En praktisk vejledning

Netværkstilsluttet opbevaring, eller NAS, er en fantastisk måde at gemme store mængder data på, mens den også gør den tilgængelig overalt. Her på Cloudwards.net anbefaler vi, at en NAS er en del af enhver grundig backup-strategi, og i denne artikel gennemgår vi hvad der er NAS og mere specifikt, hvad en NAS ikke er.


Vi ser hurtigt på, hvad en NAS kan og ikke kan gøre, samt hvordan du kan bruge det i din personlige opsætning til at udvide din lagerplads, samtidig med at vi holder dataene sikre for små problemer, der måtte opstå. Men tro ikke, at netværksfastgjort opbevaring er en sikkerhedskopi-løsning i sig selv: Hvis du ønsker at holde dine data sikre, så tjek vores bedste online backup-tjenester eller vores bedste cloud-backup til NAS-artikel.

Sådan fungerer NAS

I bund og grund er en NAS en miniserver, der sidder på dit skrivebord. Du kan tilslutte den direkte til din computer via et USB-kabel, men det vil bortfalde dens største fordel: netværket. En NAS opretter et helt eget netværk, som enhver enhed med de rigtige legitimationsoplysninger (brugernavn og adgangskode) kan få adgang til. En NAS er et skridt op fra at bruge en simpel ekstern HDD og et skridt hen imod oprettelse af din egen personlige skylagring.

Hvis du vil vide mere om forskellene mellem eksterne HDD’er og NAS, samt hvordan de interagerer med cloud backup-løsninger, har vi en sammenligningsartikel, der forklarer nøjagtigt det.

NAS vs Cloud Storage

Hvis du har en NAS konfigureret, kan du gemme data på den og derefter få adgang til dem fra enhver anden enhed, du ejer, ligesom med en skylagerudbyder. For jer der spekulerer på, hvorfor ikke bare få en service, som du betaler $ 5 pr. Måned i stedet for at købe en $ 300-kasse, de største fordele er hastighed og mangel på en tredjepart.

NAS er hurtigere end en ekstern skyserver: mens din op- og downloadhastighed til en ekstern server muligvis afhænger af en række faktorer – fra internetforbindelse, server firmware osv. – er forbindelseshastigheden til din NAS kun begrænset af din netværkshastighed og NAS ‘hardware. Hvis det netværk af en eller anden grund ikke er hurtigt nok, kan du bare slutte din computer til din NAS direkte ved hjælp af USB og overføre data med din HDD’s læse / skrivehastighed.

Den anden største fordel for en NAS er, at du er vært for filerne selv, uden at en tredjepart har noget at gøre med det. Ligesom nogen af ​​vores bedste leverandører af nul viden, er det kun du, der har nøglerne til dine data, og du har aldrig brug for at bekymre dig om regeringsoptioner eller indtrængen til virksomheder. Privatlivets fred er sikret, når du bruger en NAS, så længe du opretholder dine sikkerhedsprotokoller (mere om det senere).

NAS i en Office Setup

Som du kan forestille dig, er NAS perfekte til enhver, der håndterer store mængder data: lyd- og videohobbyister, eneste iværksættere, selv små til mellemstore virksomheder kan drage fordel af at have en NAS på kontoret. Alle, der arbejder med dig, kan få adgang til NAS og forlade filer eller hente dem og med den rigtige software endda redigere og manipulere filer samtidigt.

Samarbejdsaspektet ved at have en NAS i din organisation gør det meget attraktivt, især hvis NAS er tilsluttet et LAN. Uden den forsinkelse, der er forbundet med cloud-samarbejdssoftware, kan du få gjort arbejde hurtigere end nogensinde i dit team, og at investere i en robust NAS skulle betyde, at du vil se produktivitet skyrocket.

NAS og opbevaring

Ikke det at have en NAS betyder, at du kan annullere dine cloud-lagerabonnementer: de fleste NAS rammer deres grænse ved 10TB-mærket, og selvom du kunne konfigurere en slags netværksbaseret RAID-matrix for mere plads, kan det være bedre at gemme dine arkiver med nogen af i stedet for vores bedste cloud-lagerudbydere NAS er fremragende til opbevaring af aktuelle projekter, som du har brug for at få adgang til ved dråben af ​​en hat. Ældre er sandsynligvis bedre stillet til at opbevares på et billigere sted.

Bemærk, at lagerhætten er en af ​​begrænsningerne for en NAS: hvis du har brug for en enorm mængde plads, kan du overveje at oprette en filserver i stedet (læs vores artikel om de bedste overkommelige servere til små virksomheder, hvis du vil vide mere). Selvom filservere og NAS fungerer på en meget lignende måde, er en server langt mere kraftfuld og giver dig endnu større kontrol over, hvad der går ind og ud. Omkostningerne stiger imidlertid såvel som ikke kun du har brug for mere specifik hardware, du bliver nødt til at betale nogen for at vedligeholde den.

Hvis tilslutning ikke er din største bekymring, kan opsætning af en RAID-matrix muligvis også være en mulighed, hvis du har brug for at gemme enorme mængder data. Det vil sandsynligvis være meget billigere end at opsætte en filserver eller NAS og vil give dig stor hastighed, da det stort set bare er en enorm harddisk. For at finde ud af mere, se vores artikel om RAID.

NAS og sikkerhed

Som alt, der er forbundet via et netværk, er NAS sårbare over for angreb udefra af cyberkriminelle eller spionage af efterretningsbureauer som NSA. Generelt er de sikkerhedsforanstaltninger, der følger med en NAS, perfekt, men købere skal være opmærksomme på, at dette ikke altid er tilfældet. Et perfekt eksempel er Europol-agenten, der tog fortrolige filer hjem og lagrede dem på sin NAS, som ikke automatisk fulgte med adgangskodebeskyttelse.

Bortset fra bureaukratisk idioti viser denne historie, at det lønner sig at sikre dig, at du har fulgt alle instruktionerne, når du opsætter din NAS. Cloud-sikkerhed er ingen vittighed, og det betaler sig at tjekke-dobbelt-kontrollere, at du har gjort alt efter bogen. For mere information, sørg for at tjekke vores NAS-sikkerhedsvejledning.

Synology og QNAP

Selvom der er masser af producenter og leverandører derude, der tilbyder netværksbundet lagerplads, ser den generelle konsensus ud til at være, at QNAP Systems og Synology tilbyder det bedste smell for din sorteper. Selvom hverken er særlig billig (priserne starter ved $ 200 og går stejlt derfra), tilbyder begge masser af klokker og fløjter såvel som forbedrede sikkerhedsforanstaltninger.

Den billigste NAS leveres normalt med omkring 1 TB lagerplads og er perfekt til folk, der ikke har brug for meget plads, men som ønsker adgang til lille, personlig fjernserver. Et par skridt derfra kommer større bugter, der kan passe op til 10 TB og er gode til mellemstore organisationer. Alle større end det, og du strejfer ind i mere teknisk område, hvor HDD’er kan skiftes ud vilje til stadigt større arrays.

Her på Cloudwards.net er vi især store fans af Synology (derfor har vi en artikel dedikeret til den bedste cloud-sikkerhedskopi til Synology), og vi har sammensat en video med fem vigtige tip, du skal vide, når du bruger din Synology DiskStation.

NAS-software

I begge tilfælde er hovedattraktionen dog den software, der følger med NAS. Synology og QNAP tilbyder avanceret, brugervenlig software, der gør installationen af ​​NAS let og bruger den endnu mere. Dertil kommer, at mere erfarne brugere vil kunne konfigurere deres NAS ved hjælp af denne proprietære software til at gøre deres lille kasse til deres egen personlige skylager.

Vær dog opmærksom på, at hvis personlig skyopbevaring er det ultimative mål, kan du overveje at bruge CloudBerry Backup i stedet. Dette er et højtudviklet stykke software, der giver dig mulighed for at opsætte din NAS, integrere den med enhver eksisterende cloud-lager, du måtte have, og også konfigurere din sikkerhedskopi til hele shebang. For en mere detaljeret gennemgang af denne service, se vores CloudBerry Backup-gennemgang.

NAS og Backup

Når vi taler om backup, bringer dette os fuld cirkel til begyndelsen af ​​artiklen: NAS er gode og et vidunderligt alternativ til skylagring, men en backup-løsning er de ikke. Hvis der sker noget fysisk med din NAS (brand, oversvømmelse, elektrisk overspænding), forsvinder disse data for godt.

Imidlertid kan en NAS indtage stedet for cloud-lagring i en grundig hybrid backup-strategi, og der er masser af gode muligheder derude for folk, der ønsker at tage backup af en NAS. Brug af en af ​​vores bedste online sikkerhedskopier til NAS-tjenester giver dig mulighed for at hvile let med at vide, at dine data, hvad der måtte komme, sikkert er sikkerhedskopieret et sted på en ekstern og sikker server. 

Konklusion

NAS er vidunderlige maskiner, der er perfekte til enhver, der vil gemme store mængder data, men som ønsker at kunne få adgang til dem hvor som helst. Hvis du er koblet til din hjemmecomputer og kun nogensinde har adgang til filer derfra, kan du undersøge, hvordan du opretter en RAID-matrix i stedet for en NAS, men små og mellemstore organisationer, såvel som folk, der ofte er på farten mens du arbejder, vil elske den fleksibilitet og hastighed, som en NAS tilbyder.

Ulemperne ved NAS er, at anstændige modeller ikke kommer billigt, og sikkerhed skal være et problem, som du altid husker. Vi anbefaler, at folk, der er ubrugt til at beskæftige sig med teknologi, tager deres tid på at etablere deres NAS for at undgå at ende som vores Europol-agent nævnt tidligere. At have en god backup-plan på plads gør det aldrig ondt.

Er du NAS-bruger? Del dine oplevelser nedenfor i kommentarerne, vi vil meget gerne høre din overtagelse af alt dette. Tak fordi du læste.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me