Hvad er Hyper-V & hvordan bruger du det? En begynderguide

Microsoft frigav Hyper-V i 2016, og det betragtes som en hot konkurrent til VMwares Fusion og Oracle’s VM VirtualBox. I denne artikel viser vi dig, hvordan du opsætter og bruger den.


Selvom mange af dets produkter opfattes som dårligt udviklede eller ikke brugervenlige som standard, kan Microsoft generelt ikke bebrejdes for sit dårlige omdømme. Som en virksomhed, der opererer inden for så mange forretningsområder, er det vanskeligt for det at konkurrere med specialiserede rivaler.

Microsoft har dog ikke gået glip af tendensen med cloud computing. Kun en brøkdel af dens software er installeret direkte på klienter eller servere, som demonstreret af Azure (læs vores Azure-anmeldelse), OneDrive for Business (læs vores OneDrive-anmeldelse) og SharePoint.

Ud over cloud- og klientapplikationer har Microsoft også etableret sig sammen med Linux i serververdenen med en softwareløsning. I modsætning til server backup-tjenester inkluderer Windows Server et virtualiseringsprogram kaldet Hyper-V.

Hvad er Hyper-V?

Hyper-V logo
© Zion IT Consulting

Hyper-V er virtualiseringssoftware, der godt virtualiserer software. Det kan ikke kun virtualisere operativsystemer, men også hele hardwarekomponenter, såsom harddiske og netværkskontakter. I modsætning til Fusion og Virtualbox er Hyper-V ikke begrænset til brugerens enhed. Du kan også bruge det til server virtualisering.

Hyper-V fås i tre versioner.

 • Hyper-V til Windows-servere
 • Hyper-V-servere
 • Hyper-V på Windows 10

Hyper-V til Windows-servere er en tilføjelse til Windows Server OS. På den anden side er Hyper-V-servere en enkeltstående løsning, der kan bruges til at styre virtuelle og dedikerede serverforekomster, ligesom Hyper-V til Windows-servere.

Hyper-V på Windows 10 er den version, der kører på din bærbare computer, og emnet for denne artikel.

For at aktivere Hyper-V på din Windows-enhed skal du bruge et 64-bit OS. Det behøver dog ikke være Windows 10. Windows 8.1 fungerer også.

Inden du kommer i gang, skal du teste din bærbare computers ydeevne for at sikre dig, at din virtuelle maskine kører problemfrit. Selv hvis Microsoft siger, at 4 GB RAM er tilstrækkeligt, skal du ideelt set have 8 GB til 16 GB. Der er en forskel mellem “softwaren fungerer” og “softwaren er anvendelig.”

Du skal også sørge for, at din harddisk har plads nok til et ekstra operativsystem.

Hvorfor bruge en virtuel maskine?

Der er mange grunde til at bruge en virtuel maskine. I de fleste tilfælde bruges de til at køre software, der ikke fungerer på dit operativsystem. Uanset om du bruger et Windows, Mac eller Linux OS, fjerner en VM dens begrænsninger. Hvis du f.eks. Har en Windows-maskine og vil installere et program, der kun er tilgængeligt til Mac, kan du køre en macOS-forekomst på din Windows-bærbare computer for at installere den.

Det behøver ikke engang at være tilfældet, at softwaren ikke kører på Windows. Måske arbejder du hurtigere på Linux- eller Mac-versionen af ​​den, fordi du er mere fortrolig med dens genveje og brugervenlighed.

De fleste softwareudviklere kan lide at arbejde på terminaler, så de foretrækker Linux. Når det er sagt, da mange af os blev ledsaget af Windows gennem vores skoledage, laver vi papirarbejde hurtigere på det.

En anden ting at overveje er, at programmer på Windows sjældent afinstalleres sporløst. Du finder gamle indstillinger, poster i registreringsdatabasen eller andre artefakter, der bremser dit operativsystem. Hvis du midlertidigt vil bruge et program, skal du opsætte en VM, bruge programmet og fjerne VM, når du er færdig. På den måde behøver du ikke at rense din notebook bagefter.

Brug af en virtuel maskine giver også mening for beskyttelse. Med det virtualiserede operativsystem bringer du et ekstra lag af sikkerhed i spil. Hvis du ikke er helt sikker på, at du skal køre en fil, du har hentet fra en ikke-betroet kilde på dit produktive OS, skal du bruge en VM.

En VM giver dig også mulighed for at komme mere sikkert gennem det mørke web. På dette tidspunkt skal du vide, at en VM er ekstremt langsom. Det ødelægger dit aktive operativsystem og det virtuelle. Du skal tænke to gange på, om du vil bruge den langsomme Tor-browser på en langsom VM til at surfe på det mørke web.

Sådan bruges Hyper-V

Hyper-V er forinstalleret med Windows 10. Du behøver ikke at downloade noget, men du skal aktivere det, før du kan bruge det.

I denne tutorial vil vi diskutere Hyper-V Manager til Windows 10. Gode instruktioner til serversiden Hyper-V kan findes her.

Åbn først kontrolpanelet og klik på “afinstaller et program.”

Windows 10 Hyper V-opsætning

Vælg derefter indstillingen “slå Windows-funktioner til eller fra” på venstre side.

Tænde og slukke for Hyper V

Bekræft aktiveringen.

Aktivér Hyper V på Windows 10

Når din pc er færdig, vil du se følgende skærm.

Hyoer V Opsætning

Du kan også aktivere Hyper-V fra terminalen. Åbn en kommandolinie i administratortilstand, og udfør følgende kommando:

DISM / Online / Aktivér funktion / Alle / Funktionsnavn: Microsoft-Hyper-V

Aktivér Hyper V på kommandolinjen

I begge tilfælde skal du genstarte din pc.

Du kan downloade en alternativ manual fra Microsoft, der forklarer, hvordan du aktiverer Hyper-V på Windows 10 her.

Brug af Hyper-V

Efter en vellykket aktivering kan du starte Hyper-V Manager.

Hyper V Start

Det kræver, at du som standard er tilsluttet en Hyper-V-server. Klik på “Opret forbindelse til server” og vælg “lokal computer.”

Hyper V Manager

Derefter vil du se følgende skærm.

Hyper V Manager Dashboard

På venstre side vises dit pc-navn som en lokal server. I midten får du en oversigt over eksisterende virtuelle maskiner på enheden. Designet af oversigten er muligvis for stort for dig, men hvis du opretter forbindelse til et netværk med et par hundrede servere, er det fornuftigt. På højre side vil du se de kommandoer, du kan udføre under “handlinger.”

Hvis du vil oprette en ny VM, skal du trykke på “hurtig oprette.” Et nyt vindue åbnes med to foruddefinerede installationsmuligheder. Det er fantastisk, fordi du ikke behøver at levere .iso-filen, som du ville med Oracle eller VMware.

Hyper V Quick Create

Vælg det relevante operativsystem, klik på “Opret virtuel maskine” og vent på, at det downloades.

Hyper V Download Manager

Hvis du vil foretage mere detaljerede konfigurationer, skal du vælge “nyt” i hovedmenuen i stedet for “oprette virtuel maskine.”

Afsluttende tanker

Hvis du vil øge din produktivitet, bruge alternativ software eller bare eksperimentere med nye operativsystemer, er en VM værktøjet for dig.

Med Hyper-V har Microsoft skabt en kraftfuld løsning, der let kan konkurrere med VM VirtualBox og Fusion. Applikationen er fantastisk, fordi du som Windows-bruger ikke behøver at downloade eller købe den separat, du skal bare aktivere den. Når det er sagt, kører det kun på Windows-enheder, hvorfor Mac- og Linux-brugere bliver tomme.

Har du nogensinde brugt Hyper-V før? Hvordan kunne du lide det? Fortæl os det i kommentarer og tak for læsningen.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map