Er Jolidrive en levedygtig desktop erstatning?

Kunne en cloud-lagerhåndtering virkelig erstatte dit skrivebord? Når jeg kiggede på cloud storage-administratorer for et par uger siden, blev jeg fascineret af tanken om Jolidrive. Det er et af to produkter fra Jolicloud. Den anden er JoliOS, udviklernes forsøg på at levere et gratis skybaseret operativsystem, der fungerer online og på pc’er.


Dette system driver nu mere end 2 millioner computere overalt i verden, ifølge grundlæggerne. Den har en HTML5-interface, 1.500 gratis applikationer, er altid opdateret og fungerer også offline. Da du kan tage webversionen til et testkørsel – det fungerer i alle større browsere – er det præcis, hvad jeg besluttede at gøre. Her er min beretning om at bruge Jolidrive i en dag.

Kom i gang med Jolidrive

Mens forskellen mellem de forskellige iterationer af Jolidrive forblev forvirrende, var opsætningen alt andet end. Som du ved, havde jeg allerede tilføjet flere af de cloud-lagringstjenester, jeg bruger Box, Dropbox, Google og OneDrive, Flickr, YouTube, SoundCloud og Pocket til min Jolidrive.

Denne proces var enkel, bestående af at klikke på et ikon, indsætte legitimationsoplysninger og vente på, at sky-operativsystemet skulle fungere sin magi. Jeg troede, at de tjenester, der allerede var på min konto, ville give et godt udgangspunkt for retssagen. Men en af ​​de første ting, jeg opdagede, da jeg logget ind var, at det ikke havde holdt status for disse filer opdateret, i det mindste ikke i Google Drev.

I stedet måtte jeg manuelt synkronisere disse filer. Indrømmet, det tog kun et par sekunder, men hvis jeg brugte det som et operativsystem, ville jeg have, at det altid skulle have de nyeste filer.

Tilføjelse af nye tjenester

Jolidrive arbejder med en hel masse onlinetjenester, skønt du skal sende en tweet eller social media-deling for at låse nogle af dem op. Et spørgsmål jeg havde var om sikkerhed. Du giver dine legitimationsoplysninger til at logge ind på dine tjenester, men Jolidrive siger, at det ikke gemmer nogen af ​​dem. Jeg spekulerer på, men indtil videre ser det ud til, at de konti, jeg har tilføjet, forbliver sikre.

Jeg kunne virkelig godt lide den måde, den håndterede YouTube på, hvilket gjorde det lettere for mig at finde, hvad jeg ønskede, end i videowebstedets egen webgrænseflade. Det gjorde også mine gemte genstande fra Pocket meget let at navigere. Med muligheden for også at få adgang til min Slideshare-konto og se alt på linje, kunne jeg se, hvordan dette kunne blive en nyttig one-stop-shop til opdagelse af medieindhold og søgning på mine online ting.

Dog fandt jeg, at selv om Jolidrive håndterede mediefiler godt, hver gang jeg ønskede at få adgang til en tekstfil, førte den mig til det cloud-lagringssted, hvor filen blev gemt. Dette syntes intuitivt.

Inde i JoliOs

Da jeg var færdig med at tilføje mine tjenester, var det tid til at tage web OS til en ordentlig gennemgang. For at gøre det, var jeg nødt til at gå ind på mine kontoindstillinger og aktivere applikationer.

Det gav mig adgang til et tabletlignende interface (endda ned til muligheden for at ændre tapet) med et antal indbyggede apps. Disse inkluderede de vigtigste sociale apps, Wikipedia, nogle andre forskningskilder, Office Online, sammen med Space Invaders-spillet og mere. Samlingen af ​​apps virkede en smule eklektisk, men det var let at slette irrelevante dem ved at holde musen hen over ikonet.

Tilføjelse af apps

Nederst til højre på skærmen var et lille grønt ikon med et plustegn, der tog mig til appcenteret. Der kan du gennemse mere end 1.500 apps sorteret efter kategori.

Jeg var let i stand til at tilføje min yndlingsnyhedskilde (BBC News) og se på nogle af de tilgængelige muligheder under overskrifterne kommunikation, uddannelse, spil, medier, kontor, forlagsvirksomhed, sociale medier, rejser og livsstil, udviklere, virksomhed, grafik, musik, produktivitet, søgeopbevaring og video med flere valgmuligheder inden for hver kategori.

Jolidrive på arbejdet

Så hvordan fungerede operativsystemet i praksis? Havde den al funktionaliteten indbygget i OS? Jeg har aldrig brugt det på en netbook, men webversionen viste sig en smule skuffende. Mange af apps bragte dig til selve online- eller cloud-appen, da du klikkede på linket, hvilket gjorde Jolidrive mere som en startside.

Nu antyder online-forskning, at der er nogle apps, der fungerer online, når du logger ind første gang, og udviklerne har bekræftet, at der er en tekstbehandlingsapp, Skriv, som vil fungere naturligt i JoliOs-systemet, men dette var ikke klart i min test.

Dommen

Generelt tror jeg, at Jolidrive / JoliOs kunne fungere godt for at give langsomme netbooks hurtig adgang til skytjenester. Det er også et godt sted at opdage sky-apps og oprette en startside til skybaserede tjenester.

Det er mere i tråd med hvad grundlægger og udvikler Tariq Kim ser som fremtidens service: “Med Jolidrive ønsker vi virkelig at genfinde vejen til adgang til, administrere og nyde dit digitale liv.” Indtil videre så godt, skønt jeg ikke ændrer min pc’s operativsystem endnu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me