Dropbox eller IDrive: Hvilken skyplatform leverer mest værdi?

Kæmper du for at forstå forskellen mellem skylagring og online backup? Under denne head-to-head-gennemgang sammenligner Cloudwards.net en af ​​de mest fremtrædende cloud-lagringsmuligheder, Dropbox, mod IDrive: en førende inden for online backup.


Vi vil også fremhæve nogle af de unikke aspekter ved IDrive, der adskiller det fra traditionelle online backup-løsninger, herunder samarbejds- og synkroniseringsfunktioner, der ofte er forbundet med skylagring.

Selvom IDrive muligvis ikke er den ideelle cloud-opbevaringsløsning, giver dens hybridkarakter i sidste ende mere værdi for brugerne end Dropbox, hvilket gør det til det bedre valg for dine penge, hvis de tvinges til at vælge mellem dem.

Forskellen mellem Cloud Storage og Online Backup

Når du evaluerer dine fillagringsmuligheder, er det vigtigt at forstå branchens sondring mellem cloud-lagring og online backup for at sikre dig, at du vælger det rigtige produkt til dine specifikke behov. Både skylagring og online backup er midler til at lagre indhold eksternt. Dermed kan du begge beskytte dine værdifulde data og få adgang til dem fra forskellige enheder.

Cloudopbevaring er imidlertid primært bygget omkring produktivitet, mens online-backup er designet til passivt at beskytte din harddisk.

Mens skylagring forbedrer arbejdsproduktiviteten på flere forskellige måder, kan du bredt opdele fordelene i tre kategorier:

 1. Synkronisering: realtid, automatisk filoverførsel mellem enhed og datacenter
 2. Deling: muligheden for at invitere andre til at få adgang til skybaseret indhold
 3. Integrerede apps: browserbaserede produktivitetsapps, der er forbundet til skyen

Mens Dropbox ikke var den første cloud-opbevaringsløsning på markedet, krediteres de i vid udstrækning med at perfektionere brugeroplevelsen set på tværs af skylagerlandskabet i dag. Denne oplevelse hænger sammen med en filmappe, der er downloadet til din enheds harddisk: indhold, der sættes i den mappe, kopieres automatisk til skyen.

Online backup sender også filer til skyen. I stedet for at begrænse disse filer til det, der findes i en enkelt mappe, er valgmulighederne meget bredere. Et par backup-udbydere som Backblaze gemmer filer i skyen baseret på filtype. De fleste udbydere fungerer som IDrive, men lader dig vælge og vælge, hvilke specifikke mapper og filer du vil tage sikkerhedskopi.

Online-backupudbydere strømline denne proces med desktopgrænseflader, der bruges til at foretage filvalg og planlægge sikkerhedskopier. Webgrænseflader tilbydes også for at hjælpe dig med at få adgang til dit indhold eksternt.

IDrive: en hybrid backup-løsning

Mens den linie, der deler skyopbevaring og online-backup for det meste gælder i hele branchen, er det set nogle uskarphed. For de fleste online backup-tjenester betyder det inkludering af fildelingsfunktioner. Imidlertid har nogle få udbydere – især IDrive – taget tingene meget videre.


© IDrive

IDrive giver dig ikke kun en funktion-pakket backup-oplevelse, den tilbyder også kraftige synkroniseringsfunktioner. Ligesom Dropbox og andre cloud-lagringstjenester er disse funktioner bygget op omkring en synkroniseringsmappe, der giver dig mulighed for at forbinde flere enheder til skyen samtidig.

Dropbox tilbyder endda en separat tildeling af lagerplads for at hjælpe med at holde din arbejde med produktivitet adskilt fra backup-behov.

Slaget: Dropbox vs IDrive i 2020

Hvorvidt IDrive’s hybridkarakter gør det til et bedre valg end Dropbox afhænger nøjagtigt af dine behov. I løbet af fem diskussionsrunder detaljerer vi hver tjenestes muligheder side om side, så du kan vælge det rigtige valg for dig.

Vi starter med at blive almindeligt fortrolige med hver tjenestes prisstruktur og understøttede platforme. Dette vil hjælpe med at lægge grundlaget for en dybere analyse. I runde to undersøger vi, hvordan hver tjeneste giver dig mulighed for at gemme filer i skyen. Dette vil kaste yderligere lys over de grundlæggende forskelle mellem skylagring og online backup.

Derefter sammenligner vi i hver række forskellige servicers respektive synkroniserings- og samarbejdsfunktioner. Dette vil hjælpe med at etablere IDrive’s evne til at konkurrere med Dropbox som en arbejdsproduktivitetsløsning.

Endelig vil vi se på et af de vigtigste og ofte oversete aspekter af både skylagring og online backup: sikkerhed.

1

Pris og platforme

Dropbox

DropBox ‘grundlæggende plan giver dig 2 GB gratis cloud-lager. Dette er en dejlig måde at prøve Dropbox ud eller drage fordel af nogle af dens integrerede applikationer, hvis du vælger at bruge dine penge på IDrive i stedet.

Dropbox-algoritme

Ellers kan 2 GB løbe ret hurtigt. Hvis du har brug for mere plads, er der Dropbox Pro, der giver 1 TB cloud-lagring til enten $ 10 pr. Måned eller $ 100 pr. År.

Dropbox’s priser er i tråd med dets største konkurrenter, herunder Google Drive og OneDrive (læs vores Dropbox vs Google Drive vs OneDrive sammenligning). Dropbox tilbyder dog ikke så mange planvalg som disse to tjenester.

Dropbox giver både ikke-betalende og Dropbox Pro-brugere chancen for at tjene mere plads gennem et henvisningsprogram. Hvis du er en Dropbox Basic-bruger, får du 500 MB pr. Henvisning, op til 16 GB. Hvis du er en Pro-bruger, får du 1 GB pr. Henvisning, med en begrænsning på 32 GB.

Dropbox kan bruges på ubegrænsede enheder. Understøttede platforme inkluderer:

 • Windows (mobil og desktop)
 • Apple-enheder
 • Android
 • Linux (Ubuntu / Fedora distros)

Jeg kører

IDrive giver dig 5 GB online lagerplads og 5 GB synkroniseringsplads gratis. Separate spande tilføjer værdi og hjælper dig med at administrere dine backup- og arbejdsproduktivitetslagringsbehov uden konflikt.

For de fleste er 5 GB ikke nok til at beskytte din harddisk ordentligt. For at afhjælpe dette er der to abonnementsplaner tilgængelige med IDrive: 1TB og 10TB.

Begge planer inkluderer matchende spande online lager og synkroniseringsplads, så du får virkelig 2 TB eller 20 TB til at arbejde med.

Bortset fra det faktum, at det understøtter synkronisering, er den vigtigste fordel, der adskiller IDrive fra mange af sine online backup-konkurrenter, herunder Backblaze og Crashplan, at det ikke begrænser, hvor mange enheder du kan sikkerhedskopiere.

IDrive understøtter også sikkerhedskopiering af mobilenheder, som mange online backup-tjenester ikke gør.

Platforme, der i øjeblikket understøttes af IDrive, inkluderer:

 • Windows (mobil og desktop)
 • Apple-enheder
 • Android

Round One Review

Både Dropbox og IDrive tilbyder 1 TB lagringsplaner. IDrive’s plan kommer dog til en lavere årlig pris og giver dig virkelig 2 TB – selvom disse terabyte er delt mellem online backup og synkroniseringsplads.

IDrive har også fordelen ved at tilbyde en 10 TB plan, mens Dropbox begrænser dig til 1 TB. Dropbox tilbyder en månedlig betalingsmulighed og Linux desktop support, men med hensyn til den samlede pris til opbevaring har IDrive mere at tilbyde.

Runde: Pris og platforme Point for IDrive

Dropbox-logo
IDrive-logo

2

Fillagringsproces

Dropbox

Som omtalt er overførsel af filer fra enhed til skyen med Dropbox bygget omkring dens synkroniseringsmappe. Denne mappe oprettes i din enheds filsystem, når du installerer Dropbox.

Det ser ud og opfører sig ligesom enhver anden mappe, men med en større forskel: indhold, der flyttes til denne mappe, gemmes både på din harddisk og i skyen. Dette dobbeltlagringssystem gør det muligt at synkronisere indhold på tværs af flere enheder.

I stedet for at flytte mapper til din synkroniseringsmappe på dit skrivebord, kan filer også uploades via Dropbox-webgrænsefladen. Klik bare på “upload” -ikonet nær toppen af ​​grænsefladen, og du kan vælge og vælge de filer, du vil gemme.

Det er vigtigt at bemærke, at uploads gennem grænsefladen skaber en kopi af filen dog i din synkroniseringsmappe. Filen i kildeplaceringen er ikke synkroniseret.

Det faktum, at Dropbox tvinger dig til at flytte filer, der er knyttet til skyen til din synkroniseringsmappe, er en del af det, der gør det til et dårligt valg til sikkerhedskopiering af harddiske: Det bevarer ikke din filstruktur. Det andet problem med at bruge Dropbox til sikkerhedskopiering er, at det ikke har et værktøj dedikeret til at styre denne proces, hvilket ville gøre det virkelig svært at prøve og gemme alle vigtige filer.

Jeg kører

I modsætning til Dropbox er IDrive målrettet designet til let at tage backup af din harddisk. Med IDrive kan du ikke kun gemme mapper og filer i skyen, du kan kopiere enhedens filstruktur der til senere drevgendannelser.

Endnu bedre styres hele processen gennem en funktionspakke desktopklient.

Fra klientgrænsefladen kan du tagge filer og mapper, som du vil have IDrive til at beholde. Ved installation scanner IDrive også automatisk din harddisk og vælger et par almindelige mapper, som den mener, der skal afbildes.

En anden dejlig ting ved desktop-klienten er, at det giver dig mulighed for at planlægge rutinemæssige sikkerhedskopier. På den måde kan du planlægge store uploads til, når du ikke arbejder. En sådan fleksibilitet er yderst hjælpsom, da backup-processen kan forbruge en hel del båndbredde.Under planlagte sikkerhedskopier scanner IDrive dine filer og kopierer dem, der er blevet ændret siden den sidste sikkerhedskopi blev afsluttet.

Hvis du arbejder med følsomme filer, som du hellere ikke vil vente med at tage backup af, inkluderer IDrive en kontinuerlig backupindstilling, der sender filopdateringer til skyen næsten i realtid. Denne funktion er dog begrænset til indhold på under 500MB.

En anden nøglefunktion ved IDrive er, at det giver dig mulighed for samtidig at tage backup af indhold til både skyen og et eksternt drev. Opbevaring af dine data både eksternt og lokalt er den anbefalede metode til at beskytte din harddisk.

Da det kan tage dage eller endda uger at starte sikkerhedskopier over en internetforbindelse, tilbyder IDrive abonnenter også brug af en gratis posttjeneste kaldet IDrive Express. Med denne service vil IDrive sende dig et eksternt drev til at indlæse dine data på. Send dem tilbage, så overfører de dine data til din online konto til dig. IDrive Express kan også bruges til at fremskynde fuld gendannelse.

Disse funktioner er alle designet til at hjælpe brugerne med let at tage backup af deres data. Som bemærket, hvad der dog gør IDrive noget unikt blandt backupudbydere er, at det også understøtter synkronisering. IDrive’s synkroniseringsproces fungerer som den gør med Dropbox ved at oprette en dedikeret synkroniseringsmappe på din harddisk.

Rund to gennemgang

Brug af Dropbox er en anstændig måde at beskytte dine mest værdifulde filer, men IDrive tilbyder en mere fleksibel og kraftfuld løsning.

Ved at give brugerne mulighed for perfekt at bevare både deres filer og filstrukturer, er IDrive bedre egnet til at genopbygge harddiske i tilfælde af en katastrofal svigt, skade eller stjålet enhed. Det er backupstyringsværktøjer, som Dropbox ikke har, forenkler processen.

Round: File Storage Process Point for IDrive

Dropbox-logo
IDrive-logo

3

Synkroniseringshastighed

For bedre at veje hver tjenestes synkroniseringsfunktioner mod hinanden udførte jeg et par filoverførselstest på min Windows-bærbare computer. Disse test inkluderede upload og download af en 258MB komprimeret mappe bestående af flere forskellige filtyper.

Tests blev udført over et wifi-netværk beliggende lige uden for Boston, Massachusetts. Speedtest.net-resultater udført lige før testene angav uploadhastigheder i gennemsnit lidt over 30 Mbps.

For begge test flyttede jeg netop testfilen til hver tjenestes respektive synkroniseringsmappe på mit skrivebord. Dette resulterer typisk i hurtigere uploadtider, fordi krypteringsprocessen, der udføres via browsere, ikke drager fuld fordel af systemressourcer.

DropboxJeg kører
Upload03:5604:36
Hent00:1300:16

Dropbox overgik IDrive i begge mine test, men det er temmelig tæt. Afhængig af hvor du befinder dig i nærheden af ​​hver tjenestes datacenter, kan resultaterne meget vel være forskellige.

Begge uploadtider vil holde dig i vente, selvom de er på linje med hvad jeg ville forvente til en 258 MB fil. Det er derfor, det er dejligt at se, at begge tjenester hjælper med at fremskynde synkroniseringsprocessen med trinvis overførsel af blokniveau.

Ved overførsler på blokniveau, når du foretager en ændring af en fil, overføres kun de dele af filen, der blev ændret, i stedet for at sende filen igen. Mange cloud-lagertjenester, inklusive Google Drive, overfører blot hele filen igen, når du foretager en ændring af den.

For at se, hvor meget tid blokering-niveauoverførsler sparer med hver tjeneste udførte jeg et andet sæt uploadtest. Denne gang lavede jeg en lille ændring af min 256 MB komprimerede mappe: Jeg slettede den endelige fil inde i den.

Upload tid
Dropbox00:12
Jeg kører00:22

Som du kan se, sparer behandling på blokniveau dig ganske lidt tid uanset hvilken service du bruger. IDrive anvender den samme arkitektur også til dens backup-proces, hvilket hjælper med at fremskynde denne undertiden langsomme proces.

Round Three Review

For så vidt angår upload af synkronisering, fungerer begge tjenester meget godt. De fleste mennesker vil ikke rutinemæssigt uploade 256 MB filer. Dropbox var dog lidt bedre med både indledende og ændrede filoverførsler.

Indrømmet, forskellige brugere vil sandsynligvis få forskellige resultater baseret på et par variabler. Som vi ser i runde fem, inkluderer IDrive en mere robust krypteringsmetode, som sandsynligvis har bidraget til de lidt langsommere synkroniseringshastigheder.

Til mine test kommer Dropbox dog lidt foran.

Round: Sync Speed ​​Point for Dropbox

Dropbox-logo
IDrive-logo

4

Deling og indholdskontrol

Dropbox

Dropbox giver dig mulighed for at dele skybaseret indhold med andre på to forskellige måder:

 1. Opret et URL, der kan deles, til en fil
 2. Opret en delt mappe

Dropbox hjælper dig med at kontrollere adgang til delt indhold ved at beskytte links med adgangskode og give dem udløbsdatoer. Begge disse funktioner kræver dog en Dropbox Pro-konto.

Link-dele begrænser inviterede til at se og kommentere. De kan ikke redigere dokumentet.

Hvis du vil arbejde mere aktivt, kan du gøre det ved at oprette en delt mappe, som giver dig mulighed for at give redigeringstilladelser.

Fra Dropbox-webgrænsefladen kan du nemt overvåge dit delte indhold fra to forskellige forskellige sider: deling og links. Delingssiden giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke mapper og filer du har delt. Linksiden giver dig mulighed for at administrere de links, du har oprettet.

Der er en tredje side kaldet “begivenheder”, der giver dig mulighed for at kontrollere den generelle kontoaktivitet, hvad enten du eller af en samarbejdspartner. Hvis nogen foretager en uønsket filændring eller ved en fejltagelse sletter en fil, giver Dropbox dig også mulighed for at gendanne både slettede filer og tidligere filversioner.

Du kan gendanne slettede og tidligere versioner af filer, så længe det er inden for 30 dage efter begivenheden. Hvis du er en Dropbox Pro-bruger, er der også en mulighed for at købe udvidet versionhistorik (EVH), der rammer det op til et år.

Jeg kører

Uanset om du sikkerhedskopierer lagerplads eller i din synkroniseringsmappe, kan IDrive-indhold let deles med andre ved at generere et link til det.

Delte links kan sendes til Facebook, Twitter eller sendes til specifikke modtagere via e-mail. Du kontrollerer også disse links ved at vedhæfte enten kun visning eller redigere tilladelser til dem. Links kan beskyttes yderligere med adgangskoder. IDrive lader dig ikke indstille links, der automatisk udløber på en bestemt dato.

IDrives webgrænseflade har en “delt” fane, der kan bruges til at kontrollere, hvilket indhold du har delt. Der findes også en fane “delt med mig” for at se, hvilket indhold andre IDrive-brugere har delt med dig.

I tilfælde af forkert samarbejde giver IDrive dig mulighed for at gendanne en af ​​de foregående ti versioner af en fil. Slettede filer kan også gendannes i op til 30 dage.

Round Four Review

I betragtning af Dropbox’s succes som en arbejdsproduktivitetsløsning er det ikke overraskende, at det kommer lidt foran IDrive, når det kommer til samarbejdsevne. Den større overraskelse er, at det ikke er tilstrækkeligt til en klar sejr. Dropbox tilbyder bedre revisionsfunktioner og giver dig mulighed for at indstille udløbsdatoer for link. Den valgfri EVH-funktion er også flot. Ellers fungerer de to tjenester temmelig ens.

For at være retfærdig har Dropbox et par andre samarbejdskapaciteter, som ikke vil blive berørt i denne artikel, herunder integration med arbejdsproduktivitetsapps som Office Online.

Runde: Deling og indholdskontrolsted for Dropbox

Dropbox-logo
IDrive-logo

5

Sikkerhed

Dropbox krypterer brugerdata, der transporteres mellem enhed og datacenter med en sikker TLS-tunnel boostet med 128-bit AES-kryptering. Når filer ankommer til Dropbox-datacenteret, dekrypteres de og krypteres de igen med 256-bit AES.

Under denne proces er dine indholdsmetadata dog tilbage i almindelig tekst. Dette inkluderer filnavne, størrelser og datoer. Selvom dette hjælper med indekseringsprocessen og muliggør forhåndsvisning af filer, er det noget af et sikkerhedsproblem, da der er meget, en person kan fortælle om dig fra dine metadata.

Den største bekymring, jeg har med, hvordan Dropbox beskytter dine data, er imidlertid, at de ikke giver brugerne mulighed for ende-til-ende-kryptering. Også kendt som nul-viden kryptering, med dette sikkerhedslag er det kun du, brugeren, som har en kopi af din krypteringsnøgle.

Fordelen ved denne tilgang er, at ingen – ikke engang selve tjenesten – kan fjerne dine data, men du. Det er på grund af dette, at vi her på Cloudwards.net ofte giver udtryk for vores støtte til cloud-tjenester, der indeholder nul-videnkryptering som Sync.com og pCloud.

Dropbox giver dig mulighed for at aktivere tofaktorautentisering for at beskytte mod svage adgangskoder. Aktivér denne funktion, og i fremtiden bliver du bedt om at indtaste både din kontoadgangskode og en sikkerhedskode hentet på din mobiltelefon for at bekræfte din identitet.

Jeg kører

Ligesom Dropbox, sikrer IDrive dine data både under transit og mens de er gemt i ro på dets servere. Data ved transit er sikret med en TLS-forbindelse og 256-bit kryptering. Det højere anvendte krypteringsniveau (256 vs 128) tegner sig sandsynligvis i det mindste delvist for, at IDrive’s synkroniseringshastigheder er lidt langsommere end Dropbox’s.

Indhold, der er sikret i IDrive’s datacentre – hvad enten det er online backup eller synkroniserede data – er også sikret med 256-bit AES.

En af de bedste ting ved, hvordan IDrive håndterer kryptering, er, at de faktisk giver brugerne et valg mellem standard- og ende-til-ende-kryptering. IDrive tildeler typisk en krypteringsnøgle til dig, hvis kopi de har. Vælg dog privat kryptering, og kun du har en kopi af din krypteringsnøgle.

Med privat kryptering vil dine data ikke kunne gendannes, hvis du glemmer din kontos adgangskode. Imidlertid giver privat kryptering også den bedst mulige beskyttelse af dine data, hvilket gør det værd at risikoen. Med en god cloud-password-manager som LastPass eller Dashlane, skulle det ikke være noget problem at miste adgang.

Det eneste virkelige problem med IDrive’s sikkerhedsopsætning er fraværet af en mulighed for to-faktor-verifikation.

Fem runde tanker

Dropbox gør det godt at kryptere dine data i hvile. At efterlade dine metadata i ren tekst og ikke tilbyde ende-til-ende-kryptering, skal dog give dig pause. Det er især sandt, når du tænker på, at Dropbox var mål for et hack i 2012, der førte til tyveri af 68 millioner brugeradgangskoder.

Ved at tilbyde privat kryptering beskytter IDrive dine data mod sådanne overtrædelser, fordi der ikke er nogen adgangskode at stjæle. Dette er en enorm fordel for forbrugerne og en af ​​de mest overbevisende grunde til at vælge IDrive over Dropbox for at beskytte dine vigtigste filer.

Runde: Sikkerhedspunkt for IDrive

Dropbox-logo
IDrive-logo

6

Dommen

Mens IDrises tilbud om synkroniseringsfunktioner adskiller det fra de fleste online backup-tjenester, konkurrerer det ikke helt med Dropbox som en cloud-lagringsindstilling. Det skyldes hovedsageligt, at Dropbox letter samarbejdet lidt bedre. De to tjenester er imidlertid tættere, end du troede.

IDrive gør et godt stykke arbejde med både filsynkronisering og deling. Takket være en mulighed for privat kryptering er det faktisk også en mere sikker cloud-lagringsindstilling end Dropbox. Når du tager højde for det faktum, at IDrive også er designet til at perfekt afbilde din harddisk, tipspørgsmålet om den samlede værdi tip meget til sin fordel.

Sidste vinder: IDrive

Idrive, der vælger mellem Dropbox Pro og IDrive’s 1TB-abonnementsplan, vinder IDrive. Denne beslutning bliver endnu lettere, når du overvejer, at de fleste af fordelene, Dropbox har over IDrive, kan opnås med dens gratis plan.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map