Begyndervejledning til brug af WordPress

WordPress er en kraft, der skal regnes med i en verden af ​​websteder. Den populære CMS styrker virksomheder som Sony, Time og endda Facebooks nyhedsrum. På trods af denne magt kan selv de mest ydmyge websteder gribe fat i platformen. Personlige blogs, magasiner, hoteller, restauranter og mere kan mærke kraften i WordPress, og denne guide er designet til at komme i gang.


I denne begyndervejledning til brug af WordPress dækker vi alt til installation til sikkerhedskopiering af WordPress. Undervejs giver vi dig et par tip og tricks til at komme rundt samt smide nogle plugins ud, som du kan installere og rod med.

Websteder kræver dog meget mere end bare en idé og en vært. Her på Cloudwards.net har vi alt fra skylagring til gendannelse af data, så sørg for, at du stikker rundt for specifikke spørgsmål. Specielt for WordPress, hvordan man registrerer et domænenavn og vores online privacy guide vil være nyttige.

Med alt dette ude af vejen er den bedste idé at starte helt på toppen af ​​hvad WordPress er, og hvorfor du skal bruge det til at opbygge dit websted.

Hvad er WordPress?

Denne vejledning er som navnet antyder til komplette begyndere. Mens vi dækker en hel del jord, begynder vi stadig med det absolutte minimum WordPress-viden. Hvis du er bekendt med platformen, er du velkommen til at springe over dette afsnit. For samlede newbies er definition af WordPress det første trin.

WordPress er verdens mest populære CMS eller content management system. Cirka 30 procent af alle websteder online bruger det på grund af dets fleksibilitet. Det kan ændre sig til at passe næsten ethvert behov, hvilket gør det til et godt valg, uanset hvilken type websted du bygger. I et vist perspektiv bruger virksomheder som eBay og Disney WordPress med Pagely (læs vores Pagely-anmeldelse) til opbygning af deres websteder.


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net


© Cloudwards.net

Tidligere

Næste

Et par populære websteder bygget på WordPress

Enhver CMS er virkelig ganske enkel. Alt navnet betyder, at programmet håndterer oprettelse, ændring og styring af digitalt indhold. En CMS bruger en backend-grænseflade, hvorimod en webstedsbygger som Wix (læs vores Wix-gennemgang) håndterer alt inden for en enkelt redigeringsgrænseflade.

Når det er sagt, er WordPress ikke for alle. Systemet tilskynder til eksperimentering, der ofte kræver en masse benarbejde for at komme i gang. Du har meget fleksibilitet ved at oprette webstedet, så det passer til det formål, du ønsker, mens du ser ud som du ønsker. Dette kommer dog på bekostning af tiden.

Hvis du vil have en enklere rute, er en webstedsbygger sandsynligvis din bedste indsats. Du bruger en simpel træk og slip-grænseflade til at opbygge dit websted, normalt begynder med et designertema. Der er ikke meget kontrol, men brugervenligheden er langt bedre. Tjek vores bedste webstedsbyggere for at få anbefalinger.

begyndere-wordpress-gif-1

For dem af jer, der ikke er blevet bange for, skal du være klar til det lange træk. WordPress er en utrolig tæt platform, der er lige så udfordrende som den er belønning. Denne guide er beregnet til at komme i gang med WordPress, så sørg for at tjekke vores andre to guider for mere avancerede tutorials.

 • Mellemvejledning til brug af WordPress
 • Avanceret guide til brug af WordPress

Få webhosting til WordPress

Inden du kan gøre noget med WordPress, har du brug for webhosting. Webhosting er dybest set opbevaring til dit websted. Udbyderen tager alle de data, der er knyttet til dit websted, sætter dem på en server og håndterer alt netværk bagved at levere det til brugeren. Vi vil dog ikke gå nærmere ind på webhosting, så sørg for at tjekke vores bedste webhostingguide for yderligere detaljer.

Hvis hele webhostingverdenen er ny for dig, skal du sørge for at læse, hvordan du vælger en webhostingudbyder som basislinje, før du fortsætter. Når du har nogle af vilkårene nede, kan vi justere disse kriterier specifikt for WordPress.

For det første vil du have en god mængde lagerplads. WordPress-websteder er generelt indholdsdrevet, hvilket betyder masser af arkiver og billeder. Når opløsninger skubber højere og højere på skærme og mobile enheder, skal dine billedstørrelser også være klar. Mere plads er påkrævet, så sørg for at have en generøs mængde fra din webhost.

Du skal også kigge efter noget for at øge hastigheden. SEO (optimering af søgemaskiner) spiller en stor rolle i de fleste WordPress-websteder, og sideindlæsningstider er noget, søgemaskiner ser på. Det kan være servere med lav tæthed, en CDN eller et cache-værktøj, bare sørg for, at en vis mængde hastighedsbump er der. For en webhost, der inkluderer alle tre, skal du tjekke HostGator (læs vores HostGator-anmeldelse).

HostGator er en af ​​udbyderne blandt vores bedste webhosting til WordPress. Denne guide vil give dig nogle få anbefalinger til WordPress specifikt.

Sådan installeres WordPress

Når du har webhost under indpakning, kan du endelig installere WordPress. Nogle mennesker behøver ikke at røre ved noget, da mange WordPress-planer normalt leveres med CMS forudinstalleret. InMotion (læs vores anmeldelse af InMotion Hosting) har f.eks. WordPress allerede installeret på dit domæne, når du tilmelder dig.

Det kan dog være nødvendigt at du bruger et enkelt-klik-installationsprogram til at komme i gang. Du kan finde dette ved at logge ind på din cPanel og søge efter WordPress-installationsprogrammet. Kør det bare, og du er god til at gå. SiteGround (læs vores SiteGround-gennemgang) viser dig endda din nuværende WordPress-installation fra dit faktureringspanel.

Det dækker næsten alle, og det er usandsynligt, at du nogensinde har brug for at røre ved en manuel WordPress-installation. Men i det usandsynlige tilfælde, at du gør det, kan du fjerne de nødvendige filer via en FTP-klient. Dette er et godt værktøj til at lære, selvom du ikke installerer WordPress ved at bruge det, da det kan give dig adgang til dit websted, hvis alt går galt.

FTP eller File Transfer Protocol er en direkte linje til dit websted, der er gemt på webhostens servere. Du bruger en klient som FileZilla til at logge ind på serveren og se mappehierarkiet på dit websted. De legitimationsoplysninger, du bruger her, er dog forskellige fra dit WordPress-login. Du kan generelt finde dem ved siden af ​​din WordPress-installation i cPanel, men kontakt bare din webhost, hvis du har problemer.

Når FileZilla er installeret, skal du gå til WordPress.org (ikke .com) og downloade den nyeste version. Opzip arkivet og placer mappen et sted, der er let at få adgang til. Åbn din FTP-klient, log ind og tilføj WordPress-mappen til dit rodmappe (normalt / public_html /). Du kan også tilføje det til en undermappe, hvis du allerede har et websted live, såsom “/ public_html / eksempel.”

Derefter skal du oprette en MySQL-database. Vi bruger cPanel til at gøre dette, da det er den mest almindelige grænseflade blandt webhosts. Hvis din webhost ikke bruger cPanel, skal du blot kontakte support og de kan pege dig i den rigtige retning for at tilføje en.

Gå ind i cPanel og find dine MySQL-databaser. Du kan normalt tilføje en ny fra toppen af ​​denne side og navngive det, hvad du vil.

Du har brug for et brugernavn for at udføre handlinger i databasen. Rul ned og find det område, der skal tilføjes en ny bruger. Opret et login og adgangskode for at tilføje brugeren til din konto.

Dette tilføjer dog ikke brugeren til databasen. Lige under afsnittet for at tilføje en bruger, finder du afsnittet “tilføj en bruger til en database”. Vælg den bruger og database, du lige har oprettet, og de to vil blive bundet sammen.

Den hårde del er ude af vejen, men WordPress er faktisk ikke installeret endnu. Gå til det domæne, du installerede WordPress på, og du vil blive mødt med en opsætningsskærm. Når du har valgt dit sprog og læst nogle korte instruktioner, skal du indtaste dine databaseoplysninger. Sørg for, at du har følgende til rådighed:

 • Databasens navn
 • Brugernavn
 • Adgangskode
 • Database vært
 • Tabelpræfiks

De sidste to er meget enklere, end de ser ud til. Hold databaseværten til “localhost”, medmindre din webhost siger andet, og tabelpræfikset til “wp_.” Så længe du kun kører en enkelt WordPress-installation på dit websted, fungerer disse indstillinger fint.

Kør installationen, og du vil blive mødt med en side til at oprette administratoren, når dette er afsluttet. Det er vigtigt, at du husker admin-login-oplysningerne. Hvis du agter at skrive på webstedet, kan dine personlige oplysninger være forskellige, men denne admin-konto har stadig fuld kontrol over dit websted.

Det er det. Den berømte fem minutters installation tager længere tid at læse, end den gør. Det er usandsynligt, at du nogensinde har brug for at installere WordPress på denne måde, men det er ikke desto mindre en god øvelse til at gøre dig bekendt med FTP-klienter og MySQL-databaser. Nu hvor WordPress er i gang, er det tid til at konfigurere det.

Sådan opsættes WordPress

I dette afsnit af guiden vil vi afvikle alle standardindstillingerne WordPress leveres med. Vi vil gå over temaer, plugins, brugere og menuer, så du har et dejligt baseline-sted, hvor du kan tilpasse.

Valg og installation af et tema

Når WordPress installeres, har du et standardtema indlæst på dit websted. Du bør i de fleste tilfælde ændre dette til noget lidt mere unikt. Der er mange måder at få forskellige temaer på, enten direkte gennem WordPress eller fra en tredjepartsleverandør som MOJO Marketplace. Før du downloader eller køber et tema, er der dog nogle ting, du skal overveje.

Prøv at holde temaet så enkelt som muligt. Det er let at blive pakket ind i glitz og glamour ved de ekstravagante indstillinger, men disse vil medføre flere problemer ned ad vejen. Dit tema skal skubbe målet på dit websted, ikke bare vise en cool funktion, som udvikleren skrev. For eksempel vil et mediesite sandsynligvis skubbe indhold så meget som muligt i stedet for at have en destinationsside.

Derudover spiller et websteds tema en rolle i SEO. Vi snakker mere om at optimere dit websted til søgemaskiner i vores mellemvejledning til brug af WordPress. Hvad du dog skal vide nu, er at det at vælge et tema, der er optimeret til SEO og har gode ratings, vil påvirke dit websted.

Selvom det ikke er så vigtigt, er det stadig en god ide at kontrollere, at dit valg også reagerer. Dette betyder, at størrelsen og det generelle layout af temaet tilpasser sig tablets og mobile enheder. Google begraver websteder, der ikke reagerer, i søgeresultater, hvilket skader din organiske trafik alvorligt. De fleste temaer i dag er dog lydhøre, så det burde ikke være for meget af bekymring.

For hurtig reference er her de ting, du skal kigge efter i et tema:

 • Enkel
 • Rengør kode
 • Lydhør

At vælge et tema er den vanskeligste del. Det er ganske enkelt at installere det. Gå til “Udseende, i WordPress-backend>Temaer.” Der finder du alle de WordPress-temaer, der i øjeblikket er installeret på dit websted, og hvis et fungerer for dig, kan du blot aktivere det. Hvis du har købt det fra et andet sted, er der et ekstra trin.

Download dit købte tema til et sted, der er let at få adgang til, men pak det ikke ud. Gå tilbage til temasektionen i WordPress-backend, og klik på “tilføj nye” øverst. Du finder en liste over tilgængelige temaer direkte fra WordPress, som du kan købe eller downloade. I dette tilfælde vælger du ”upload-tema” øverst. Upload .zip-filen, og den vises i temasektionen, når du er færdig. Klik på “aktiver”, og du er klar.

Som at installere WordPress, kan du håndtere temaer med en FTP-klient. I tilfælde af at du kæmper med temaets kode, og noget ikke fungerer, er dette en fantastisk måde at gendanne dit websted på. Pak filen ud, åbn din FTP-klient og log ind. Derinde skal du finde stien “/ wp-indhold / temaer /” og trække mappen derind.

Temaer kan røre rundt med mange af de forskellige elementer på dit websted, så det er vigtigt at prøve nogle få og holde sig til en, du kan lide. Hvis du ikke kan finde et, der passer til dine behov, kan du altid udvikle dit eget tema. Vi snakker mere om dette i vores avancerede guide til brug af WordPress.

Installation af plugins i WordPress

En af grundene til, at WordPress er så stor, er på grund af dens adgang til plugins. Dette er den bedste del af WordPress, så du kan placere næsten alt på dit websted. Der er plugins til opbygning af formularer, tilføjelse af landingssider, placering af et forum på dit websted, ændring af WordPress-backend og næsten alt andet, du kunne drømme om.

Der er et par forhåndsinstalleret fra starten, såsom “Hello Dolly,” et stik, der tilfældigt viser en lyrik fra sangen inde i din WordPress-backend. Installation af et nyt plugin er sandsynligvis også den nemmeste ting at gøre i WordPress.

Gå til “plugins” fra menuen, og vælg “tilføj nyt.” Du bliver bragt til en side med nogle af de mest populære plugins med en søgelinje øverst. Find det, du leder efter, og klik på “installer.” Vent til det afsluttes, tryk på “aktiver”, og du har et nyt plugin klar til at gå.

Du skal konfigurere nogle plugins for at kunne bruge dem. Normalt finder du indstillingerne lige fra plugin-vinduet. Hvis ikke, opretter plugin sin egen menu, enten direkte på WordPress-værktøjslinjen eller under fanen “indstillinger”. Der er en “editor” -sektion til dine plugins, der viser koden, men ikke rod rundt her, medmindre du ved, hvad du laver.

Som med de fleste områder i WordPress er der et par forskellige måder at tilføje et plugin på. Du kan uploade en, du har udviklet, eller fra en kilde som GitHub ved hjælp af knappen “upload plugin” fra din pluginside. Derudover kan du tilføje et plugin via FTP ved at downloade, pakke ud og tilføje mappen til “wp-content / plugins.” Hvis du går denne rute, skal du sørge for at kaste et blik over readme-filen, der følger med pluginet, for at sikre, at der ikke er nogen specielle instruktioner.

Dette er den mest spændende del af at starte dit websted, der viser den sande kraft ved at bruge WordPress. Når du har tippet ud af dit system, er det dog bedst at fjerne kun de vigtige plugins, du har brug for. Tilføjelse af en bådbelastning får dine belastningstider til at spike, hvilket ikke er noget, du vil have til at samle brugere.

Hvis du ikke skal afsløre nye plugins, er dette sandsynligvis det værste område af WordPress. For at afhjælpe nogle af mulighederne lammelse, her er en kort liste over vigtige plugins, som de fleste WordPress-websteder ønsker:

 • Yoast SEO
 • W3 Total Cache (eller andet cache-plugin)
 • WP Smush
 • Jet pakke

Tilføjelse og styring af brugere i WordPress

Tilbage, da du installerede WordPress, blev du bedt om at oprette en admin-bruger, og så længe du har gennemgået denne guide i kronologisk rækkefølge, har du foretaget alle ændringerne som denne bruger. Før vi går over til at tilpasse dit websted med indlæg, er det vigtigt, at du opretter en ny bruger adskilt fra din administrator.

Gå til “brugere” i WordPress-backend og derefter “tilføj nyt.” Du kan indstille e-mail, navn, adgangskode og rolle for den nye bruger her, og WordPress sender automatisk oplysningerne til den indtastede e-mail. Du kan finde detaljerne for hver rolle i WordPress Codex.

Hvis den nye bruger er personlig, anbefaler vi, at du indstiller din rolle som “editor” eller “administrator.” En redaktør har fuld kontrol over indholdet på webstedet, inklusive indlæg, sider og tabeller, mens en administrator kan håndtere plugininstallationer, temaændringer og generelle indstillinger. Når du har oprettet den nye bruger, kan du gå til yourdomain.com/wp-login.php for at logge ind på dit websted.

Dette er dog en generisk URL til alle WordPress-websteder og efterlader dig en smule sårbar. Spam-bots gennemsøges sandsynligvis til dit websted og tilmelder dig en abonnentrolle, selvom du ikke har til hensigt dem også. Det kan blive ret rod senere, så det er vigtigt, at du udretter disse spørgsmål, hvis du ikke har til hensigt at samle medlemskab.

Den første ting, du skal gøre, er at deaktivere medlemsregistrering. Gå ind på dine generelle indstillinger i WordPress-backend og fjern markeringen fra “hvem som helst kan registrere” for at deaktivere det. Derefter er det kun brugere, du tilføjer, adgang til dit websted. Hvis du allerede har en masse spam-konti, skal du bruge plug-in Bulk Delete for at slippe af med dem.

Dernæst kan du ændre login-URL. WPS Hide Login-plugin fungerer godt til dette, så du kan ændre login-URL til alt, hvad du ønsker. Sørg for, at du husker, hvad du lægger ned, da glemmer vil låse dig ud af webstedet. Hvis dette sker, skal du blot slette plugin via FTP, og du skal genvinde adgang.

Du kan have medlemmer, men du skal sandsynligvis bruge et plugin til at gøre det. Ultimate Member er et godt valg, da det giver dig mulighed for at indsætte en reCAPTCHA for at udslette eventuelle spam-bots. Du kan også håndtere medlemsregistrering via et forum-plugin, men vi vil tale om dette i et afsnit senere i guiden.

Menuer

Menuer virker som en enkel nok funktion inde i WordPress, men forårsager ofte unødvendig forvirring. Vi vil løbe over hvad der kan gå i dine menuer, hvordan du kan indstille dem, og hvor du skal placere dem på dit websted. Som standard har du disse tre menuer:

 • Øverste menu
 • Hovedmenu
 • Sidefodsmenu

For at redigere disse skal du gå ind i din WordPress-backend, klikke på “udseende” og derefter på “menuer.” Her kan du tilføje nye menuer, organisere dine eksisterende, omdøbe og slette alle der er i øjeblikket. Vi starter med hovedmenuen, da den normalt er den, der bruges til hovednavigation.

Du kan tilføje kategorier, sider eller brugerdefinerede links til en menu. Kategorier og sider skal allerede oprettes, før du tilføjer dem her, men du kan altid markere afkrydsningsfeltet “automatisk tilføje nye øverste sider” for at tilføje sider, mens du opretter dem. Du kan også røre rundt med dit menulayout ved at trække og slippe de forskellige emner. Hvis en vare er indrykket under en anden, er det en underafsnit af den kategori.

Afhængigt af dit tema har du også et par forskellige menuplaceringer. Hvert tema er forskellige, så der er ingen måde at vide med sikkerhed, hvilke placeringer der er tilgængelige for dig. De er dog ret ligetil, så du ikke skulle have for mange problemer.

Hvis du elsker dit tema, men hader dets menuer, kan du altid redigere CSS. Stilarket kræver en vis kodningskendskab, så det er kun for avancerede brugere. Du kan dog bruge et plugin som CSS Hero, der indeholder en WYSISYG (hvad du ser, er, hvad du får), til at røre rundt uden kodningskendskab.

Tilpasning af dit websted

Dernæst vil vi dykke ned i at tilpasse dit websted. Du kan pakke ind tema- og pluginindstillinger på dette område, men vi fokuserer mere på indholdet på dit websted, og hvad der gør det unikt, ikke kun den overordnede æstetik. Her lærer du om det grundlæggende ved WordPress på den daglige basis, og hvordan du kan bruge CMS til at levere indhold på dit websted.

Sider VS indlæg

Der er to hovedmåder til at oprette indhold på WordPress. Du kan oprette enten en side eller et indlæg, og at forstå forskellen er en stor del af at lære platformen. For eksempel brugte jeg sider, hvor jeg først startede, sider til alt inklusive normale blogindlæg. Så knoglemordet, som det ser ud nu, er det ikke svært at forestille sig en smule forvirring mellem de to.

Lad os starte med sider, som de normalt er konfigureret i begyndelsen af ​​webstedsoprettelsen og ophidset med meget lidt senere. Sider er netop det, siderne på dit websted. Du bruger et begrænset antal af disse til at tilføje til din menu eller opbygge særlige områder på dit websted. Nogle eksempler inkluderer din startside og kontaktside.

Som standard indlæser WordPress dine senest offentliggjorte indlæg som startsiden på dit websted. Da de fleste steder leder efter noget, der er lidt mere interessant, skal du oprette din egen statiske startside.

For at gøre dette, gå ind i WordPress-backend, klik på “sider” og derefter “tilføj nyt.” Du vil se den sædvanlige WordPress-editor, hvor der mangler et par ekstra indstillinger, f.eks. Kategorier og tags. Hvis du har Yoast SEO-pluginet installeret, kan du stadig indtaste dit søgeord og metabeskrivelse.

Opret den side, du vil, og klik derefter på “tilpass” i den øverste værktøjslinje. Derfra skal du klikke på “hjemmesideindstillinger” og indstille den side, du lige har oprettet som den statiske startside.

Hvis dit tema ikke leveres med et, anbefaler vi stærkt, at du installerer et sidebygger-plugin for at opbygge din startside. Nogle plugins giver dig en WYSISYG-editor, mens andre bruger blokke i WordPress-backend. Som med plugins er dette en chance for dig at blive kreativ og finde det værktøj, der fungerer rigtigt for dig. Her er et par let at bruge sidebyggere til at komme i gang:

 • Page Builder af SiteOrigin
 • Elementor Page Builder
 • Beaver Builder

Inden vi går over på indlæg, vil vi gerne bemærke forskellen mellem sider og kategorier, når det gælder menuer. Du behøver ikke at oprette en separat side for hver sektion på dit websted, medmindre du vil. For eksempel kan en “nyhed” -kategori simpelthen føjes til din menu, og dit tema vil automatisk vise de seneste poster i den kategori uden behov for en separat side.

Indlæg har meget mere ved at ske, men er stadig ligetil. Klik på “indlæg” og derefter “tilføj nye” for at oprette en ny. Du kan skrive dit indlæg i tekstfeltet, tilføje medier, indstille dine tags og mere direkte i editoren.

Der er ikke meget i vejen for en tutorial om at oprette et indlæg. Opret blot dit indhold, indstil din kategori og tryk på public. I stedet for pander, giver vi dig nogle nyttige tip om dette område i stedet. Du kan oprette kategorier direkte på postsiden. Klik bare på “tilføj ny kategori” og giv den et navn. Du kan også vælge en forældrekategori, hvis du vil oprette en undergruppe af en eksisterende.

Som standard viser WordPress posts-editoren ikke alle de sektioner, den har tilgængelig. For eksempel ser du ikke et afsnit til forfatteren af ​​indlægget som standard. Klik på “skærmindstillinger” i øverste højre hjørne af editoren. Du kan kontrollere de sektioner, du vil se, og dem, du ikke har, selvom dette er individuelt for hver bruger på dit websted.

Til sidst, hvis du gerne vil integrere en video fra YouTube eller et musikklip fra SoundCloud, skal du skifte til teksteditoren. Lige over tekstområdet ser du to faner. Skift over til den, der er markeret “tekst”, og du vil se dine indlægsdata i HTML. Kopier indlejringskoden, hvor du vil have den i dit indlæg, skift tilbage til den visuelle editor, og du er klar.

sidebars

En statisk blog, selv med en attraktiv hjemmeside, føles golde uden sidebjælker. Det er en lille funktion, der let kan gå upåaktet hen, når du besøger et websted, men uden det føles udseendet ikke komplet.

I det væsentlige udfylder en sidepanel de huller, der er tilbage, når dit hovedindhold udfylder siden. Mens traditionelt en sidefelt går på hver side af hovedindholdet, giver nogle temaer dig mulighed for at placere et over eller under indholdet.

De fleste WordPress-temaer leveres med mindst en sidepanel på webstedet, enten til højre eller venstre. Du kan dog bruge et plugin som Custom Sidebars for at tilføje en næsten uendelig mængde af dem. For at redigere det, du allerede har, skal du klikke på “tilpas” og derefter på “widgets” i den øverste værktøjslinje i WordPress. Du kan finde de samme indstillinger i WordPress-backend ved at gå til “udseende” og derefter “widgets.”

Uanset hvilken metode, vil WordPress vise en liste over dine aktuelle sidebjælker. Meget som menuer kan du trække og slippe forskellige stykker indhold i den rækkefølge, du ønsker på din sidebjælke. Standardindstillinger inkluderer ting som en kalender og postkategorier, men dit tema kan have unikke indstillinger for sidefelt.

Du finder placeringsindstillinger inden for dine temaindstillinger, selvom der ikke er nogen specifik tutorial for den nøjagtige placering, du har brug for. Hvert tema er anderledes, inklusive WordPress-udviklede temaer, så du bliver nødt til at grave lidt rundt for at finde placeringsindstillinger.

Sidepaneler bliver langt mere nyttige, når du går videre i din WordPress-viden. Afhængigt af dit tema, kan de gå næsten overalt og give dig mulighed for at opbygge sider og indlæg på unikke måder. Vi dækker et par af disse sager, såsom implementering af reklamer, i vores næste vejledning.

Fora i WordPress

Fora er et af disse aspekter på internettet, der aldrig vil falme. De har eksisteret, siden folk har samlet sig online og har mistet lidt til ingen popularitet siden da. Hvis du søger at opbygge et online-community, er et forum en god mulighed, og heldigvis har WordPress masser af værktøjer til at hjælpe dig undervejs.

Der er masser af plugins, der er bygget specielt til fora. BuddyPress, bbPress, WP Symposium og CM Answers er alle muligheder. For dette afsnit i guiden vil vi dog køre over med at bruge bbPress, da det har det største antal aktive brugere og er temmelig robuste i funktioner.

Download først plugin enten via WordPress-backend eller via FTP. Når den er installeret, ser du tre nye indstillinger i WordPress-sidebjælken: fora, emner og svar. Fora giver dig mulighed for at oprette et helt nyt forum. For eksempel kan du have “generel diskussion” og “spørgsmål” som separate fora. De to andre gør nøjagtigt det, de siger, giver dig mulighed for at se, redigere og slette emner og svar.

Inden du får brugere på dine fora, skal du teste dem ud. Gå til WordPress-backend til “indstillinger > fora.” Under “forum root” -mulighederne skal du sørge for at indtaste det, du vil, at dit forum-tag skal være. I dette tilfælde er det sandsynligvis den bedste mulighed at holde det navngivet “fora” som det er som standard. Gå derefter ind på “fora” i din WordPress-menu og opret en test.

Når det er afsluttet, skal du gå ind i din sidesektion og tilføje en ny med titlen “fora.” Du kan ændre dette senere, men det er vigtigt, at permalink er den samme som roden i øjeblikket. På den side skal du blot indtaste “[bbp-topic-index]”, udgive, og dine fora vises. Dette er en af ​​en lang liste med kortkoder, som bbPress drager fordel af, så sørg for at bogmærke dem til hurtig reference.

Dit forum er nu klar til at gå. Du kan føje siden til din menu og justere indstillinger, f.eks. Antallet af emner pr. Side i forumindstillingsmenuen. Du har dog brug for en måde for brugerne at tilmelde dig og bruge dine fora.

Det er her et plugin som Ultimate Member kommer særligt praktisk, da det giver brugerne mulighed for at tilmelde sig og få en personlig profil. Ligesom denne plugin er bbPress imidlertid ikke den eneste forumindstilling for dig. Eksperimenter med forskellige plugins for at finde den bedst egnede til dig og brugerne af dit websted.

Sådan sikkerhedskopieres dit WordPress-websted

Som en måde at lukke denne introduktionsvejledning til WordPress ud, synes det kun passende at beskytte alt det arbejde, der hidtil er investeret på dit websted. Sikkerhedskopiering af WordPress er en af ​​de grundlæggende dele af CMS, og det er vigtigt at forstå, hvor dybt din redundans skal gå, så du ikke mister alt det hårde arbejde.

Mange af de bedste webhostudbydere inkluderer automatiske sikkerhedskopier med WordPress-websteder, såsom Bluehost (læs vores Bluehost-anmeldelse). Disse sikkerhedskopieringer er værtstyret, hvilket betyder, at de optager en bestemt mængde plads på serveren. Din vært vil automatisk håndtere disse i de fleste tilfælde, så vær sikker på, at hvis din vært tilbyder det, er du dækket.

Ikke helt dækket. Webhosts opbevarer kun et vist antal sikkerhedskopier på filen, og hvis du har et stort websted, må du måske kun opbevare en lille håndfuld. Du bør også sikkerhedskopiere dit websted manuelt ved hjælp af en af ​​de bedste online backup-tjenester, såsom Backblaze (læs vores Backblaze-anmeldelse).

Du kan håndtere sikkerhedskopier på en af ​​to måder. Den første er at bruge et plugin som BackUpWordPress. Dette værktøj planlægger sikkerhedskopier og gemmer dem i dit rum hos din webhost. Det er dog bedst at downloade disse sikkerhedskopier, lægge dem i en online opbevaringsbakke og derefter slette dem fra din webhost for ikke at tage plads på dit websted.

Der er andre plugins, såsom UpdraftPlus, der giver dig mulighed for at gemme dine sikkerhedskopier direkte i Dropbox (læs vores Dropbox-anmeldelse) eller Google Drive (læs vores Google Drive-anmeldelse). Det skal dog bemærkes, at websteder kan blive ret store, især hvis du har meget indhold, så sørg for at have en tilstrækkelig lagerplads, før du installerer.

Mens mange backup-løsninger reklamerer for et “indstil det og glem det” -system, er det vigtigt, at du overvåger dine sikkerhedskopier. Ting bliver lejlighedsvis rodet sammen, så sørg for at kontrollere dine sikkerhedskopier med jævne mellemrum, selvom alt kører problemfrit. Vi har en guide til, hvordan du sikkerhedskopierer WordPress, hvis du gerne vil vide mere.

Afsluttende tanker

WordPress er en ekstremt dyb platform. Dette elementære kig på CMS bør dog give et godt grundlag fremad. Hvis du er helt ny, er dette alle de oplysninger, du har brug for for at komme i gang på WordPress. Sørg for at tjekke vores andre guider for mere avancerede emner, når du skrider frem, mens du bruger platformen.

Vi dækker emner som reklamer, SEO, plugin-udvikling og temaer for børn. Selvom vi opdeler i nogle temmelig komplekse områder, kan vi ikke dække alle områder af WordPress. Til det er det praktisk at bogmærke et link til WordPress Codex og WordPress TV for at lære om specifikke problemer.

Hvor er du med WordPress? Fortæl os det og ethvert WP-relateret spørgsmål i kommentarerne herunder, så vi kan tackle dem i en fremtidig guide.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map