VPN më e mirë për Turqinë 2020

Me monumentet e lashta, peizazhet e bukura dhe kulturën e gjallë, ka shumë për të parë dhe bërë në Turqi. Pavarësisht nëse po lodhni në një plazh ose do të bredhit nëpër rrënoja, ju ka shumë të ngjarë të dëshironi të merrni në internet gjatë qëndrimit tuaj dhe mënyra më e sigurt për ta bërë këtë është me një nga VPN më të mirë për zgjedhjet tona në Turqi.


Pavarësisht se ku jeni, është e zgjuar të përdorni një rrjet privat virtual. Do t’ju mbrojë nga rreziqet në internet dhe do të merrni me kufizime në internet, siç është censura. Censurimi është i përhapur në shumë vende, por më keq në disa se të tjerët (lexoni pjesën tonë në Kinë për një pamje më të mirë).

Censura në Turqi

Qeveria turke mund të bëjë që ofruesit e shërbimeve të internetit (ISP) të përdorin fjalë kyçe për të bllokuar faqet e internetit me përmbajtje të caktuar. Engelliweb zbuloi se më shumë se 114,000 faqe në internet ishin të paarritshme në Nëntor 2016, shumë më tepër se 40,000 që gjetën në 2013.

Shumë blloqe janë me përmbajtje që konsiderohet e turpshme. Kjo përfshin uebfaqe me disa fjalë kyçe seksuale, që do të thotë se ata që kanë përmbajtje në lidhje me komunitetin LGBT mund të bllokohen gjithashtu. Thingdo gjë që konsiderohet shpifëse për Islamin ose promovim i ateizmit mund të kufizohet gjithashtu.

Në vitin 2017, Wikipedia u bllokua për të ndaluar njerëzit të hynin në artikuj mbi luftën Siriane. Përmbajtja që kritikon Partinë Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti) mund të jetë në listë të zezë dhe faqet e internetit të lajmeve të kapen edhe në rrjetë.

Media sociale dhe aplikacionet e komunikimit, të tilla si WhatsApp, Twitter, Facebook dhe YouTube, janë bllokuar ose ngacmuar në të kaluarën. Autoritetet gjithashtu mund të kërkojnë që platformat të heqin përmbajtjen që ata konsiderojnë të pahijshme.

Ligji për rregullimin e publikimeve në internet dhe luftimin e krimeve të kryera nga mjetet e publikimit të tillë – po, ky është emri i tij – rregullon bllokimin dhe heqjen e përmbajtjes në internet. E quajtur edhe Ligji Nr. 5651, ai u miratua në 2007 për të mbrojtur fëmijët dhe për të parandaluar hyrjen në materiale të paligjshme dhe të dëmshme.

Hasshtë ndryshuar shumë herë për të zgjeruar fushat e censurës. Përmbajtja në lidhje me abuzimin seksual të fëmijëve, drogën, prostitucionin, substanca të rrezikshme, errësirën, lojërat e fatit, vetëvrasjet dhe krimet kundër themeluesit të Republikës së Turqisë mund të bllokohen.

Arsyet e tjera të deklaruara për censurën janë “mbrojtja e së drejtës për jetën, sigurimin e pronës, sigurimin e sigurisë kombëtare dhe rendin publik, parandalimin e krimit ose mbrojtjen e shëndetit publik.” Pasi të merret një vendim për të bllokuar përmbajtjen, ISP-të duhet të respektojnë urdhrin brenda katër orësh ose të përballen me një gjobë të madhe.

Plus, Autoriteti i Teknologjive të Informacionit dhe Komunikimit prezantoi një sistem filtrimi që supozohet të mbrojë përdoruesit, veçanërisht të miturit, nga përmbajtja e papërshtatshme. ISP-të duhet t’ua ofrojnë klientëve, por është opsionale. Thënë kjo, ajo është akuzuar si një prapavijë e censurës për shkak të gjerësisë së fjalëve të bllokuara.

Duhet të dini gjithashtu para se të shkoni se shumë faqe në internet për VPN janë bllokuar për një kohë dhe një sërë ndalimesh janë zbuluar në vitin 2018. Nëse është vetëm faqja e internetit, duhet të instaloni VPN para kohe.

Fjalimi Online në Turqi

fjalimi në turqi

Kushtetuta turke ofron mbrojtje për lirinë e shprehjes, duke deklaruar se të gjithë kanë të drejtë të shprehin dhe shpërndajnë mendimet ose mendimet e tyre me anë të fjalës, me shkrim ose përmes mediave të tjera.

Ndërsa nuk ka ligje që kriminalizojnë aktivitetet në internet, pjesë të kodit penal, ligje antiterrori dhe legjislacion tjetër zbatohen online dhe offline. Neni 26 i kushtetutës, për shembull, është i gjerë dhe mund të përdoret për të ndjekur ndjekjen e njerëzve për shpifje.

Nenet 125 dhe 299 të kodit penal turk e bëjnë shpifjen të paligjshme dhe të dënueshme me burgim deri në dy vjet ose me gjobë. Kundërzgjidhni se deri në shpifjen e një zyrtari publik, ushtrinë ose figurën tjetër të autoritetit dhe dënimi rritet.

Ligjet kundër terrorizmit të Turqisë janë kritikuar nga BE, e cila tha se përkufizimi i tyre për “terror” është shumë i gjerë dhe duhet të ngushtohet për të parandaluar ndjekjen e panevojshme të gazetarëve për botimin e “propagandës terroriste”.

Shumë thjesht kanë kritikuar qeverinë dhe nuk kanë asnjë lidhje me terrorizmin. Më shumë se 1.800 raste janë hapur për fyerjen e Presidentit turk Rexhep Tajip Erdogan, përfshirë disa kundër gazetarëve, karikaturistëve dhe adoleshentëve. Të dënuarit përballen me burg deri në pesë vjet.

Disa janë arrestuar dhe ndjekur penalisht për postimet në media sociale që përfshijnë shpifje ose ndarje të propagandës së një organizate terroriste dhe disa janë dërguar në burg. Për shembull, gazetarit Hayri Tunc iu dha dy vjet burg për cicërimat, postimet në Facebook dhe videot në YouTube që konsiderohen si propagandë terroriste dhe abetting dhe glorifikues të akteve kriminale.

Studenti i universitetit Gizem Yerik u dënua me katër vjet e tetë muaj burg për fyerje ndaj presidentit dhe përhapje të propagandës terroriste në Twitter. Shumë njerëz kanë pasur ankesa penale kundër tyre për fyerje ndaj Presidentit Erdogan, prandaj duhet të keni kujdes atë që postoni në internet.

Privatësia dhe Mbikëqyrja në Turqi

Ndërsa kushtetuta turke synon të garantojë privatësinë, ekzistojnë kufizime në përdorimin e mjeteve të kriptimit. ByLock, një aplikacion komunikimi, është shumë i disponueshëm në shumë vende, por qeveria pretendoi se anëtarët e lëvizjes Gulen po e përdorin atë dhe arrestuan mijëra qytetarë turq që e kishin atë.

Mbikëqyrja u rrit pas përpjekjes për grusht shteti në vitin 2016 dhe dhjetëra mijëra llogari të mediave sociale janë monitoruar që nga.

Shumë qytetarë dyshuan se qeveria po bënte mbikëqyrje dhe emailet e rrjedhura konfirmuan shqetësimet e tyre kur zbuluan një kontratë midis Ekipit Hacking, një kompani softuerësh mbikëqyrje dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Sigurisë, forcës policore civile. Ata treguan se GDS kishte paguar 600,000 dollarë te Hacking Team nga qershori 2011 deri në nëntor 2014.

Plus, Ligji për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Shërbimet e Inteligjencës Shtetërore dhe Organizatën Kombëtare të Inteligjencës lejon autoritetet të përdorin të dhënat e komunikimit pa një urdhër gjykate. Organet publike dhe private duhet të japin informacione nëse kërkohet dhe mosarritja e tij mund të rezultojë me burgim.

Ligji Nr. 5651 kërkon që ofruesit e pritjes dhe hyrjes të mbajnë informacionin e trafikut për një vit dhe të paraqesin të dhënat me një afat kohor. Ata duhet të ofrojnë ndihmë për ICTA në monitorimin e trafikut të internetit.

Mbi të gjitha, blerja e telefonave celularë në mënyrë anonime është e ndaluar. Blerësit duhet të japin identifikimin zyrtar dhe, nëse një telefon është i importuar, ai duhet të regjistrohet brenda 60 ditësh. Ata që nuk janë do të mbyllen nga rrjetet.

VPN më e mirë për Turqinë 2020

Ajo që e bën më të mirë një VPN për Turqinë

Shumë prej ofruesve tanë më të mirë VPN kanë karakteristika të ngjashme, por disa janë më të përshtatshëm se të tjerët në disa vende. Për Turqinë, ju dëshironi të zgjidhni një me siguri të mirë. Kjo do t’ju fshehë nga përpjekjet e mbikëqyrjes dhe policia në internet. Për të shkuar me këtë, ju doni një ndërprerës vrasjeje, i cili do t’ju mbajë të mbrojtur duke ndërprerë lidhjen tuaj nëse VPN dështon.

Intimiteti juaj është po aq i rëndësishëm, kështu që ofruesi duhet të ketë një politikë të rreptë të mos-logs, duke siguruar që aktivitetet tuaja në internet të mbeten sekrete.

Një rrjet i madh serverësh do ta bëjë shumë më të lehtë anashkalimin e censurës dhe geoblocks. Plus, nëse doni të përdorni përmbajtjen e kufizuar në Turqi, do të duhet të zgjidhni një ofrues me server atje.

Shpejtësitë e shpejta do t’ju bëjnë të shikoni ekranet e ngarkimit dhe bandën e pakufizuar të bandës do t’ju lejojnë të transmetoni dhe të shkarkoni sa më shumë që dëshironi pa u shqetësuar. Nëse transmetimi është në axhendën tuaj, VPN më e mirë për pjesën Netflix mund të jetë e dobishme.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të merrni parasysh faktorë të tillë si lehtësia e përdorimit të tij, cilat pajisje ai mbështet, cilësia e shërbimit ndaj klientit dhe nëse përshtatet në buxhetin tuaj.

1. VPN më e mirë për Turqinë: ExpressVPN

Ne kemi zgjedhur ExpressVPN si fituesin tonë për Turqinë pasi ofron gjithçka që duhet të mbetet e sigurt dhe më shumë. Shpesh merr një përmendje në pesë artikujt tanë të parë sepse mendojmë se është një nga VPN-të më të mira përreth. Lexoni se pse na pëlqen kaq shumë në rishikimin tonë ExpressVPN.

Ka siguri të shkëlqyeshme me kodimin AES 256-bit dhe mundësinë për ta rritur atë nëse dëshironi. Plus, ka një ndërprerës vrasjeje dhe ka një politikë solide pa log-e. E gjithë kjo siguron që të ruheni të fshehur dhe të sigurt.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Ju nuk duhet të keni problem të gjeni një server të përshtatshëm pasi ai ka mbi 3,000 në 94 vende. Disa janë në Turqi, gjithashtu, do të thotë që ju mund të përdorni përmbajtje të kufizuara në atë vend. ExpressVPN është pjesa më e shpejtë e VPN-së dhe nuk ka kapele me bandë, të cilat e ndihmuan atë të fitojë në VPN-në më të mirë për copë transmetimi,.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Klientët janë në dispozicion për Windows, macOS, Android dhe iOS, dhe ato janë të lehtë për t’u përdorur. Ai gjithashtu ka zgjerime të shfletuesit për Chrome, Firefox dhe Safari. Nëse përvoja juaj VPN është e kufizuar, ExpressVPN është një zgjedhje e mirë pasi bën pothuajse gjithçka për ju.

Ka mbështetje të mirë për klientët, me chat live dhe opsione emaili. Të dy janë në dispozicion 24/7 me një personel të dobishëm dhe të ditur. Nëse keni nevojë për më shumë ndihmë teknike, megjithatë, rruga e postës elektronike është më e mira.

Në krahasim me ofruesit e tjerë, ExpressVPN është e shtrenjtë. Megjithatë, ia vlen çmimi për cilësinë e shërbimit dhe ju mund të zvogëloni koston e përgjithshme duke zgjedhur një plan më të gjatë. Ekziston gjithashtu një garanci prej 30 ditësh për kthimin e parave, në rast se nuk ju pëlqen.

2. NordVPN

NordVPN është një ofrues i mirë që shpesh bën rrugën e tij në artikujt tonë dhe është i krahasueshëm me ExpressVPN, siç mund ta lexoni në pjesën tonë kokë më kokë. Ka serverë të nivelit të lartë të sigurisë dhe dyfishtë, të cilët në thelb shtojnë më shumë mbrojtje në lidhje. Ekziston gjithashtu një ndërrues i integruar dhe nuk mban regjistrin e aktiviteteve tuaja në internet.

i mëparshëm

tjetër

Rrjeti i saj i serverëve përfshin mijëra servera të përhapur në 60 vende. Janë 18 në Turqi, të cilat duhet t’i bëjnë të lumtur ata që duan përmbajtjen turke.

Ka shpejtësi të mira, por mund të ngadalësohet kur lidheni në një distancë të gjatë. Fatmirësisht, nuk ka kufizime për gjerësinë e bandës. Lexoni rishikimin tonë të NordVPN për informacion më të detajuar mbi shërbimin.

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

Klienti i desktopit është i disponueshëm për Windows dhe macOS dhe aplikacioni celular mund të instalohet në Android dhe iOS. Vendosja është e shpejtë dhe paraqitja është e thjeshtë për t’u përdorur. Listedshtë gjithashtu e shënuar në VPN-në tonë më të mirë për krahasimin e pajisjeve të shumta, kështu që nëse keni shumë teknologji, është zgjedhja e mirë.

Nëse keni nevojë për ndihmë, mund të përdorni bazën e dobishme të njohurive, e cila duhet të jetë e mjaftueshme për probleme të vogla. Në rast se nuk mund të bëni këtë, ju mund të kontaktoni mbështetje përmes bisedës live ose postës elektronike, për një përgjigje të shpejtë dhe të plotë.

NordVPN është një vlerë e madhe për paratë, madje edhe me çmimin mujor, por do të kurseni nëse regjistroheni për një periudhë më të gjatë. Isshtë gjithashtu në dispozicion një rimbursim 30-ditor, kështu që nuk keni asgjë për të humbur.

3. TorGuard

TorGuard ka siguri të mirë dhe është një nga ofruesit më të personalizueshëm në rishikimet tona VPN. Ai gjithashtu ka një ndërprerës vrasës të integruar dhe një politikë të fortë për mos mbrojtjen tuaj.

Ka serverë në mbi 50 vende, duke ju dhënë mjaft për të anashkaluar blloqe, përfshirë disa në Turqi për përmbajtje specifike për rajonin. Thënë kështu, TorGuard lufton me kalimin e geoblocks të disa shërbimeve streaming.

Për të garantuar aksesin, ju mund të blini një nga adresat IP të dedikuara për vendndodhjen që dëshironi. Kjo karakteristikë fitoi TorGuard një vend të parë në VPN-në tonë më të mirë me pjesë IP të dedikuar.

TorGuard-Slider1
© Cloudward.net

TorGuard-Slider2
© Cloudward.net

TorGuard-Slider3
© Cloudward.net

TorGuard-Slider4
© Cloudward.net

TorGuard-Slider5
© Cloudward.net

i mëparshëm

tjetër

Shpejtësitë nuk janë të këqija, por ato ndryshojnë. Ju nuk keni nevojë të mbani shënime se sa gjerësi bande jeni duke përdorur, megjithëse, pasi nuk ka një kufi. Për më shumë detaje, mund të lexoni rishikimin tonë TorGuard.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë TorGuard

TorGuard mund të instalohet në Windows, macOS, Android dhe iOS. Shtë e lehtë për t’u përdorur, por aplikacioni i lëvizshëm mund të jetë një dhimbje gjatë konfigurimit.

Nëse keni nevojë për ndihmë, mund të përdorni udhëzuesit dhe forumet në internet për çështje të vogla. Për më shumë ndihmë, mund të kontaktoni mbështetje përmes bisedës live ose email. Thënë kështu, biseda live drejtohet nga një kompani e shërbimit të klientëve të palëve të treta, kështu që mund të mos jetë e mirë për më shumë probleme teknike. Për fat të mirë, mbështetja e postës elektronike është e mirë dhe është në dispozicion 24/7. 

Ndërsa çmimi mujor nuk është i keq, do të jeni më mirë të zgjidhni një plan më të gjatë. Ju mund të mos dëshironi të hidheni drejtpërdrejt, por ka një garanci prej shtatë ditësh për kthimin e parave për të lehtësuar shqetësimet tuaja.

4. Qasje në Internet private

Qasja në Internet private është një ofrues i mirëfilltë, edhe pse nuk i ka të gjitha tiparet e konkurrentëve të saj. Ka siguri të mirë, por kriptimi është vendosur në 128-bit si parazgjedhje. Mund ta ndryshoni manualisht në AES 256-bit, megjithëse, të cilin ne ju rekomandojmë. Vetëm të jenë të vetëdijshëm se duke bërë kështu do të ngadalësojë lidhjen tuaj.

Ajo ka një çelës të integruar vrasës për t’ju mbajtur të sigurt nëse VPN nuk funksionon dhe nuk mban një regjistrim të aktivitetit tuaj në internet.

PIA ka vetëm serverë në 33 vende, që është shumë më pak se ofruesit e tjerë, por prapëseprapë duhet të jetë e mjaftueshme për të anashkaluar blloqet. Nëse dëshironi të hyni në Netflix të Sh.B.A-së, PIA duhet t’ju futë pasi shumica e serverëve të saj janë vendosur atje. Ai nuk ka asnjë server në Turqi, megjithatë.

Shpejtësia është një nga karakteristikat më të mira të PIA, por kjo është kryesisht për shkak të kriptimit të dritës që përdor si parazgjedhje. Pasi të rritni kriptimin, ajo do të ngadalësohet, por akoma është në rregull. Nuk ka kufij të brezit, kështu që nuk do të duhet të shqetësoheni për këtë.

Arsyet e tjera na pëlqen hyrja private në internet

Vendosja është e lehtë dhe mund të përdoret në Windows, macOS, Android dhe iOS. Klientët janë të drejtpërdrejtë dhe do t’ju lidhin shpejt.

Përkrahja e saj për klientët mund të përmirësohet, megjithëse. Nuk ka mundësi të bisedojë live, kështu që ju mund të kontaktoni vetëm mbështetjen me email. Për këtë arsye, është më e ngadaltë se të tjerët, por ndihma që morëm ishte e plotë dhe ajo është në dispozicion 24/7. Lexoni rishikimin tonë të PIA për më shumë rreth procesit të mbështetjes. 

PIA dikur ishte një nga VPN-të më të lira përreth, por çmimet e saj u rritën kohët e fundit. Akoma ofron një shërbim të plotë për një normë të drejtë mujore, por tani është më në përputhje me konkurrencën e saj. Prapëseprapë, mund të kurseni para duke zgjedhur një abonim më të gjatë dhe ka një garanci prej shtatë ditësh për kthimin e parave për paqe shtesë të mendjes.

5. VyprVPN

VyprVPN ka siguri të mirë dhe protokollin e vet Chameleon, i cili siguron kriptim shtesë në tunelin VPN. Ju merrni gjithashtu një ndërrues të vrasjes me shërbimin, dhe ekziston një politikë mos-logimesh.

Ju gjithashtu keni akses në aplikacionin e tij të mesazheve Cyphr, i cili ju lejon të komunikoni privatisht, por personi me të cilin dëshironi të flisni duhet ta ketë atë të instaluar gjithashtu. Lexoni më shumë për këtë në rishikimin tonë VyprVPN.

Ka serverë të përhapur në 64 vende, por shuma totale është zhgënjyese në krahasim me zgjedhjet tona kryesore. Ju ende duhet të jeni në gjendje të merrni rreth kufizimeve dhe ka edhe në Stamboll, gjithashtu.

Shpejtësitë janë në rregull, por mund të ngadalësohen ndonjëherë, dhe nuk ka kufij për përdorimin e brezit.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë VyprVPN

VyprVPN mund të vendoset në Windows, macOS, Android dhe iOS brenda disa minutash. Ndërfaqja e tij është e datuar, por nuk është e vështirë për t’u përdorur.

Një FAQ është në dispozicion për t’ju udhëhequr përmes problemeve të vogla. Ndihmë të mëtejshme mund të gjendet duke kontaktuar stafin mbështetës përmes bisedës live ose emailit, 24/7. Biseda live është opsioni më i shpejtë, por asnjëra prej opsioneve nuk është e mirë pasi ndihma është e shkurtër.

vyprvpn-dns

VyprVPN ka një çmim të arsyeshëm dhe ka një garanci të kthimit të parave 30-ditore që do t’ju ofrojë kohë të mjaftueshme për ta kontrolluar atë para se të blini.

Përmendje e nderuar: Shenjë për xham

Megjithëse mund të mos jetë aq i mirë sa zgjedhjet tona kryesore, ne mendojmë se Windscrib duhet të përmendë për Turqinë. Siguria e saj është e mirë dhe mund të përshtatet sipas nevojave tuaja. Ka një ndërprerës vrasjeje dhe shumë cilësime privatesie për të zgjedhur. Rënia e saj është se mban disa shkrime, megjithëse të dhënat e ruajtura nuk kanë asnjë vlerë reale dhe nuk mund të gjurmohen tek ju.

Ka servera që mbulojnë 55 vende. Kjo përfshin disa në Stamboll dhe Bursa, por ato janë në dispozicion vetëm përmes anëtarësimit në Pro. Shpejtësia e saj do të jetë e mirë për shumicën e aktiviteteve.

ndërfaqe xhami

preferencat e xhamave

zgjerimin e shfletuesit të xhamit

tregoni opsionet e privatësisë

testet e rrjedhjes së xhamave

i mëparshëm

tjetër

Nëse keni probleme, mund të kontaktoni mbështetjen e klientit përmes bisedës live të saj 24/7. Përdor një përfaqësues të UA të quajtur Gary, por përgjigjet e tij janë të mira. Ju gjithashtu mund t’i kontaktoni ata me email ose të përdorni bazën e njohurive dhe udhëzues për çështje më të vogla.

Quiteshtë mjaft e kushtueshme nëse nuk regjistroheni për një periudhë të gjatë. Ekziston një plan falas, por kufizon gjerësinë e brezit. Nuk ka politikë të rimbursimit, por mund të kërkoni rimbursim brenda tre ditëve nga blerja. Lexoni më shumë rreth shërbimit në rishikimin tonë në Windscrib.

Mendimet përfundimtare

Në këtë artikull, ne ju dhamë arsyet për të përdorur një VPN në Turqi dhe çfarë të kërkoni kur zgjidhni një të tillë. Ju duhet të siguroheni që jeni të mbrojtur me siguri të madhe dhe se ajo vjen me një kaloni vrasës dhe një politikë të rreptë të mos-logs.

Një rrjet i madh serverësh do të sigurojë që ju të jeni në gjendje të anashkaloni blloqet dhe duhet të përfshini disa në Turqi nëse doni përmbajtje nga atje.

Me gjithë këtë në mendje, ExpressVPN është fituesi ynë për Turqinë. Ajo shënon të gjitha kutitë dhe është një shërbim i shkëlqyeshëm i gjithanshëm. Plus, me garancinë e tij 30-ditore të kthimit të parave, nuk mund të gaboni.

Nëse keni rekomandime për përdorimin e një VPN në Turqi, na tregoni në komentet më poshtë. Ne do të donim t’i dëgjonim. Sigurohuni që të kontrolloni arkivin tonë VPN për artikuj të tjerë interesant. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map