VPN më e mirë për shkollë në vitin 2020: Mësues i trazuar

Shumë shkolla dhe kolegje bllokojnë qasjen në faqet e internetit ose shërbime të caktuara për t’i mbajtur studentët të përqendruar. Jo vetëm që mund të jetë zhgënjyese, por ndonjëherë mund të nënkuptojë se nuk mund të keni qasje në përmbajtje që ju nevojiten në të vërtetë për kërkime. Nëse jeni në një situatë të tillë, një nga VPN më e mirë për zgjedhjet e shkollës mund t’ju ndihmojë të kapërceni pengesën.


Nëse jeni me nxitim, ju rekomandojmë të instaloni CyberGhost. Shtë një shërbim i shkëlqyer VPN që ofron siguri dhe shpejtësi të fortë, si dhe një rrjet masiv serverash. Alsoshtë gjithashtu e lehtë për t’u përdorur dhe e lirë. Përdoruesit e Android dhe iOS mund të përfitojnë nga prova e saj shtatë ditore falas, dhe ka një garanci për kthimin e parave, gjithashtu.

Edhe pse është e bezdisshme të zbulosh që je bllokuar nga përmbajtja që dëshiron, shkollat ​​dhe kolegjet e bëjnë atë për arsye të mira. Ne do t’i kapërcejmë arsyet më vonë, por një rrjet privat virtual do t’ju ndihmojë të anashkaloni kufizimet dhe të përdorni ato që dëshironi. Ne do të flasim gjithashtu për cilat kritere duhet të plotësojë VPN dhe pse duhet të shmangen disa VPN falas. 

VPN më e mirë për shkollë

  1. Cyberghost – Provë e lirë, falas shtatë-ditore
  2. Hide.me – Plani falas me 10 GB të dhëna, shpejtësi të mirë
  3. Windscribe – Plani falas me 2 GB të dhëna që mund të rriten, të krijojnë një plan të lirë 
  4. ExpressVPN – Shërbim i shkëlqyeshëm, i shpejtë, i sigurt
  5. ProtonVPN – Plani falas me bandë të pakufizuar, me shpejtësi të ngadaltë 
  6. TunnelBear – Plani falas me 500MB të dhëna që mund të rriten, shpejtësi mediokre

1. CyberGhost

CyberGhost është shkolla më e mirë VPN. Ajo vjen me siguri të madhe dhe përdor kriptimin e rekomanduar të AES me 256-bit. Ju gjithashtu merrni një çelës vrasës të aktivizuar përgjithmonë për t’ju mbajtur të sigurt, megjithëse kjo do të thotë që nuk mund ta fikni. Kompania nuk mban regjistër të aktiviteteve tuaja.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Shtë e lehtë për t’u përdorur, edhe nëse ndërfaqja duhet të mësohet fillimisht, për të cilën mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë CyberGhost. Mund ta përdorni në Windows, macOS, Android dhe iOS, dhe në rast se keni më shumë se një pajisje, mund të lidheni deri në shtatë në të njëjtën kohë.

Shpejtësitë e CyberGhost janë të shpejta, por mund të vini re se ato janë më të ngadalta kur lidheni me një server që është larg. Ju merrni një bandë të pakufizuar dhe është i aftë të hyni në shërbime streaming, në rast se është diçka që ju dëshironi. Ka një rrjet masiv serverash, kështu që gjetja e një serveri të përshtatshëm nuk do të jetë problem.

Edhe pse CyberGhost nuk është falas, është i lirë. Opsioni për muaj nuk është i shkëlqyeshëm, por mund të kurseni para duke zgjedhur një abonim më të gjatë. Ekziston gjithashtu një provë falas shtatë-ditore për Android dhe iOS, e cila është e rrallë. Plus, ajo ka një garanci për kthimin e parave, në rast se nuk ju pëlqen.

2. Fsheh.me

Zgjedhja jonë e dytë është Hide.me. Shtë e njohur për planin e saj falas, i cili është i mirë dhe fitoi një vend në listën tonë më të mirë të shërbimeve VPN falas. Ka siguri të mirë, me shumë cilësime dhe opsione protokollesh. Ekziston gjithashtu një ndërprerës vrasës që ka cilësimet e veta. 

hideme-rishikim-ndërfaqe

hideme-rishikim-server-list

hideme-rishikim-fallback

hideme-rishikim-porosi-scripts

hideme-rishikim-të setup-udhëzon në rrugë

i mëparshëm

tjetër

Hide.me ka një politikë të rreptë të mos-logs dhe madje ka shkuar milje shtesë për ta vërtetuar atë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë Hide.me.

Mund të përdoret në Windows, macOS, Android dhe iOS, dhe megjithëse kërkon kohë për tu vendosur, ndërfaqja e tij është e lehtë për t’u përdorur. Hide.me ka arritur të ndërtojë një ndërfaqe të thjeshtuar që është e mbushur me karakteristika nën sipërfaqe. Plani falas lejon një lidhje, dhe plani Premium lejon 10. 

Hide.me ka shpejtësi të mirë, dhe plani i tij Premium ka të dhëna të pakufizuara, ndërsa plani falas merr 10 GB. Kur bëhet fjalë për transmetimin, plani falas i Hide.me është i aftë të futet në Amazon Prime Video dhe Hulu, por jo Netflix ose BBC iPlayer. Edhe në planin e paguar, megjithatë, ai ende lufton me Netflix. 

Rrjeti i saj i serverëve mbulon 60 vende, por vetëm pesë prej tyre janë të arritshme në planin falas. Plus, pjesa më e madhe e mbulimit të saj është në Evropë.

Plani falas i Fshehjes.me është i mirë, dhe ne do ta renditim si VPN më e mirë falas për shkollë. Edhe pse plani i paguar ka shumë për të, ai vjen me një çmim të lartë. Prapëseprapë, nëse merrni zhytje, ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave për paqen e mendjes.

3. Shenjë xhamash

Windscrib është një ofrues i mirë, i cili gjithashtu ka një plan falas dhe të paguar. Siguria e tij është e mirë dhe përdor shifrimin 256-bit AES. Ju merrni gjithashtu një ndërrues të vrasjes, por në vend të kësaj quhet “firewall”. Windscrib-i mban disa shkrime, por është minimale dhe nuk mund të gjurmohet te ju. Ju mund të lexoni më shumë rreth kësaj në përmbledhjen tonë në Windscrib.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

i mëparshëm

tjetër

Ka një ndërfaqe të thjeshtë, duke e bërë atë të lehtë për t’u përdorur dhe të shkëlqyeshëm për fillestarët. Mund të përdoret në Windows, macOS, Android dhe iOS. Plus, mund të lidhni një numër të pakufizuar pajisjesh në të njëjtën kohë, madje edhe në planin falas. 

Shpejtësitë janë të përshtatshme dhe të shkëlqyera për shumicën e aktiviteteve, përfshirë transmetimin. Windscrib gjithashtu ka dedikuar serverë streaming të quajtur serverë Windflix. Nëse planifikoni të transmetoni me Windscrib, këta serverë do të sigurojnë që të futeni në ndonjë platformë streaming. Sidoqoftë, serverët Windflix nuk janë përfshirë me planin falas. 

Rrjeti i serverit Winscrib është mjaft i vogël, por përfshin rreth 60 vende. Plani falas merr mundësinë e përdorimit të vetëm një numri të vogël të atyre. E njëjta vlen edhe për lejimin e të dhënave. Plani i paguar merr të dhëna të pakufizuara, por plani falas është i kufizuar në 2 GB në muaj, ose 10 GB nëse futni një adresë të vlefshme emaili.

Edhe pse shumica e atyre që kemi thënë tregojnë se plani i paguar është më i mirë, ekziston një mundësi më e lirë për të marrë atë që dëshironi. Duke përdorur opsionin për ndërtimin e një plani të Windscrib, ju mund të merrni një server me zgjedhjen tuaj dhe gjerësinë e bandës së pakufizuar për vetëm 2 dollarë në muaj. Ju madje mund të zgjidhni një server Windflix. 

Nëse vendosni për një version të paguar dhe ndryshoni mendjen tuaj, Windscrib do t’ju lëshojë një rimbursim nëse e kërkoni atë brenda tre ditëve të blerjes.

4. ExpressVPN

ExpressVPN është zakonisht në ose afër krye të mbledhjeve tona. Sshtë VPN më e mirë që kemi testuar dhe do të ishte VPN më e mirë e shkollës nëse do të ishte më e favorshme për studentët. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Ka karakteristika të shkëlqyera sigurie dhe përdor 256-bit encryption AES. Switchshtë një çelsë vrasëse që është aktivizuar si parazgjedhje, por ndryshe nga CyberGhost, mund ta fikësh këtë. Po ashtu është krijuar një politikë e rreptë e mos-logjistikës.

Sshtë një nga VPN më e lehtë për t’u përdorur, në të gjitha pajisjet. Ajo funksionon në Windows, macOS, Android dhe iOS dhe ju lejon të lidheni deri në pesë pajisje njëkohësisht. 

ExpressVPN është VPN më e shpejtë në treg, dhe nuk ka kufij në përdorimin e të dhënave. Këto karakteristika, si dhe fakti që ai mund të futet në çdo platformë streaming, e bën atë VPN tonë më të mirë për transmetim. Ka mijëra servera që mbulojnë 94 vende, kështu që ju duhet të zgjidhni shumë. Lexoni më shumë në rishikimin tonë ExpressVPN.

ExpressVPN është VPN më e mirë që paratë tuaja mund të blenë, por është e shtrenjtë, gjë që nuk është e mirë në buxhetin e studentëve. Kjo tha, nëse jeni në gjendje të mbytni, ju rekomandojmë ta bëni atë. Ashtu si me shumë ofrues të tjerë, planet më të gjata ofrojnë çmime më të mira se ato në muaj. Plus, ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

5. ProtonVPN

ProtonVPN siguron një plan falas dhe të paguar. Ka karakteristika të mira sigurie me kriptim të fortë. Ekziston gjithashtu një ndërprerës vrasës dhe një politikë e fortë mos-log-e. Shtë e lehtë për t’u përdorur pasi të jetë vendosur, dhe ofron klientëve për Windows, macOS, Android dhe iOS. Kufiri i lidhjes do të varet nga plani që ju zgjidhni, me të cilin do të arrijmë më vonë. 

protonvpn-Paneli-rrëshqitës-1

protonVPN-ndërfaqe-rrëshqitës-2

protonvpn-profile-slider-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-Split-tunneling-slider-5

i mëparshëm

tjetër

Ajo që e bën protonVPN unike është se ajo ofron një bandë të pakufizuar, madje edhe në planin e saj të lirë. Ka shumë servera për të anashkaluar blloqet e rrjetit shkollor, megjithëse rrjeti i tij nuk është i madh. Shtë i aftë të hyjë gjithashtu në të gjitha platformat streaming. 

Thënë kjo, arsyeja pse nuk është më afër kryesuesit të listës sonë është sepse zvogëlohet nga shpejtësia e saj. Nuk është VPN-ja më e ngadaltë që kemi hasur, por është e ngadaltë, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të ProtonVPN.

Nëse zgjidhni planin falas, do të merrni një bandë të pakufizuar, lidhje me një pajisje dhe përdorimin e tre serverëve, të vendosur në SH.B.A., Japoni dhe Hollandë. Sidoqoftë, duhet të theksojmë se gjatë testimit, ne gjetëm që serverat e lirë të mos ishin të besueshëm.

Nëse vendosni planin e paguar, ju mund të zgjidhni nga tre plane të ndryshme. Thelbësore është plani më i lirë, dhe ju merrni dy pajisje, si dhe përdorimin e të gjithë serverëve të tij. Plani Plus ofron njësoj si plani Themelor, por ju merrni edhe tre lidhje të tjera dhe përdorimin e serverave të sigurtë, transmetimit dhe Tor të ProtonVPN.. 

Plani më i çmuar është plani vizionar. Kjo ju merr 10 lidhje në total, si dhe përdorimin e shërbimit të tij të koduar të postës elektronike, ProtonMail. Sidoqoftë, nuk ia vlen paratë. Do të ishit më mirë të përmbaheni me planin Plus. Nuk ka provë falas, por mund të kërkoni rimbursim brenda 30 ditësh.

6. TuneliBear

Zgjedhja jonë e fundit, TunnelBear, është një ofrues tjetër që ofron një plan falas dhe të paguar. Siguria e tij është e mirë, edhe pse protokolli dhe enkriptimi që ai përdor janë të kyçura. Ai gjithashtu ka një ndërprerës vrasjeje, i quajtur VigilantBear. 

Tunnelbear-homepage-2019

Ekziston një politikë e privatësisë, por përcakton që TunnelBear mbledh informacione minimale. Thënë kështu, informacioni është jo-identifikues dhe përdoret për të përmirësuar performancën. Ju mund të mësoni më shumë në rishikimin tonë TunnelBear.

Ndërfaqja e tij është e lehtë në sy dhe e këndshme për t’u përdorur. Ju merrni një hartë me një ari të vogël që tregon vendndodhjen tuaj aktuale. Compatibleshtë në përputhje me Windows, macOS, Android dhe iOS. Mund të lidhni deri në pesë pajisje njëkohësisht. 

Shpejtësitë e TunnelBear nuk janë të mëdha dhe ato ndryshojnë në serverë të ndryshëm. Plus, mbulimi i serverit të tij është i vogël. Nuk është mirë të hyni në shërbime streaming, kështu që nuk do të fitoni kurorën për VPN më të mirë falas për shkollën. 

Sa i përket lejimit të të dhënave, nuk ka kufi në planin e paguar, por plani falas ju merr 500MB. Kjo nuk është aq sa planet e tjera të listuara falas, por mund të jetë e mjaftueshme nëse detyrat tuaja janë të lehta. Ekzistojnë mënyra për të rritur shtesën, sidoqoftë. Ju mund të merrni një gigabyte shtesë vetëm duke tweeting në lidhje me TunnelBear çdo muaj.

Plani i plotë i paguar i TunnelBear është i përballueshëm, veçanërisht nëse vendosni planin vjetor sesa atë në muaj. Nuk ka asnjë garanci për rimbursim. Rimbursimet lëshohen çdo rast pas rasti, kështu që do të duhet të kontaktoni TunnelBear për të provuar dhe për të marrë një.

Si zgjedhim VPN-në më të mirë për shkollë

Edhe pse shumica e VPN-ve duken sikur kanë të njëjtat karakteristika, çdo shërbim mund të jetë shumë i ndryshëm. Shpejtësitë, forca e sigurisë, rrjeti i serverëve dhe kështu me radhë mund të ndryshojnë shumë me secilin VPN, kështu që është e rëndësishme të siguroheni që të jeni të kënaqur me aftësitë e tij para se të hidheni brenda. Lista e kritereve tona më poshtë ju jep një udhëzues për atë që duhet të kërkoni një shërbim VPN.

Siguria dhe privatësia

Siguria është faktori më i rëndësishëm për një shkollë VPN. Vetëm kjo nuk do t’ju ndihmojë të anashkaloni një bllok, por është e rëndësishme të siguroheni që jeni i mbrojtur, veçanërisht kur jeni në një rrjet publik. Pa mbrojtje, ju rrezikoni të jeni viktimë e krimit në internet. 

Një VPN gjithashtu do të maskojë ato që dëshironi, domethënë shkolla juaj nuk do të ketë asnjë të dhënë që i keni kapërcyer blloqet.

Një ndërprerës vrasjeje është një veçori shtesë që forcon sigurinë. Do të shkurtojë lidhjen tuaj plotësisht nëse VPN dështon, do të thotë se asnjë nga informacionet tuaja të ndjeshme nuk do t’i zbulohet syve të këqij, dhe shkolla juaj nuk do të zbulojë se çfarë po bëni.

Intimiteti juaj është po aq i rëndësishëm, por tiparet e mira të sigurisë nuk do ta garantojnë atë. Ju duhet të siguroheni që ofruesi VPN nuk mban regjistrat e aktiviteteve. Në këtë mënyrë, nuk ka të dhëna për aktivitetet tuaja në internet.

Përputhshmëria e pajisjes dhe lehtësia e përdorimit

Shumica e shërbimeve VPN janë të pajtueshme me sistemet e funksionimit të njohura, por është ide e mirë të kontrolloni nëse pajisja juaj është renditur para se të regjistroheni. Ju mund të dëshironi të instaloni VPN në kompjuterin tuaj shkollor për qëllime kërkimore, por nëse jeni duke kërkuar të hyni në media sociale dhe të ngjashme, me siguri do ta bëni këtë në telefonin tuaj celular (lexoni VPN-në tonë më të mirë për copë celular).

Kontrolloni gjithashtu mirëdashësinë e përdoruesit të tij. Fillestarët mund të preferojnë diçka që mund të lidhet me klikimin e një butoni, ndërsa përdoruesit me përvojë mund të dëshirojnë diçka më të dukshme. 

Shpejtësia dhe Bandwidth

Duhet të merrni parasysh edhe shpejtësinë e VPN-së. Shpejtësia e ngadaltë mund të nënkuptojë se po prisni një kohë të gjatë që faqet e internetit ose shërbimet të ngarkohen ose – në rast të çuditshëm – të dështojnë plotësisht. Ne jemi të sigurt që nuk do të dëshironi ta kaloni tërë pushimin tuaj duke ndezur një ekran të ngarkimit, kështu që zgjedhja e një me shpejtësi të mirë është e domosdoshme. 

Për më tepër shpejtësia, duhet të siguroheni që kompensimi i gjerësisë së brezit të VPN është i mjaftueshëm për aktivitetet që planifikoni të kryeni. Për shembull, nëse thjesht doni të ndani selfie-t tuaj të fundit në Instagram, nuk do të përdorni shumë të dhëna. Thënë kështu, nëse planifikoni të transmetoni ose shkarkoni shumë, lejimi juaj i të dhënave do të hahet shpejt.

Nëse e keni arritur kufirin tuaj të brezit, VPN nuk do të funksionojë më. Ju jo vetëm që do të mbeteni të prekshëm, por gjithashtu nuk do të jeni në gjendje të përdorni më përmbajtjen e bllokuar.

Rrjeti i serverëve

Ofruesit VPN mund të kenë shumë serverë në të gjithë globin. Sa më shumë serverë të disponueshëm, aq më lehtë është për ju të merrni rreth kufizimeve. Zgjedhja e një serveri aty pranë nganjëherë mund të ndihmojë edhe me shpejtësinë. 

Sigurohuni që VPN të ketë një numër të mirë të serverit dhe se ka disa në vendin ku jeni bazuar. Nëse nuk ka serverë në vendin tuaj, ju mund të përfundoni të mos jeni në gjendje të përdorni një përmbajtje të caktuar ose të përfundoni në versionin e një vendi tjetër.

çmim

Të jesh student mund të thotë që nuk ke fonde për të paguar një shërbim mujor. Ka shumë shërbime që ofrojnë një plan falas, por sigurohuni që plani mbulon ato që ju nevojiten. Gjithashtu, shërbimet e paguara shpesh kanë zbritje për abonimet më të gjata, por prapëseprapë duhet të siguroheni që t’i përballoni ato.

Pse më duhet një VPN për shkollë?

Ka disa arsye pse përdorimi i një VPN në shkollë ose kolegj është i dobishëm. Për fillestarët, kurrë nuk e dini se sa i sigurt është rrjeti. Gjëra të këqija mund të presin për të infektuar pajisjen tuaj dhe pasi ta bëjnë këtë, informacioni juaj i ndjeshëm mund të vidhet. Shtë më mirë të siguroheni që jeni të mbrojtur me një VPN, por një antivirus i mirë do të ndihmojë gjithashtu.

Siguria përveç, është e zakonshme që shkollat ​​dhe kolegjet të vendosin kufizime për përmbajtje ose shërbime të caktuara. Një rrjet privat virtual do t’ju ndihmojë të anashkaloni çdo bllok duke ju lidhur me një server jashtë rrjetit të shkollës, duke maskuar vendndodhjen tuaj të vërtetë. 

Kjo do të thotë që çdo shërbim ose uebfaqe që vizitoni do të mashtrohen nëse mendoni se jeni në të cilin ndodhet serveri dhe sepse nuk ka kufizime të vendosura në atë server, do të keni qasje në çdo gjë që dëshironi.

Pse shkollat ​​bllokojnë faqet e internetit dhe shërbimet?

Platformat e mediave sociale – të tilla si Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat dhe Twitter – janë viktimat e zakonshme. Platformat streaming si Netflix mund të bllokohen gjithashtu, por duhen disa muskuj për të thyer ndalimin e VPN të Netflix. VPN-ja jonë më e mirë për përmbledhjen e Netflix rendit ato që janë në gjendje të hyjnë. 

Arsyeja pse të gjithë ata bllokohen, sidoqoftë, është e thjeshtë: duhet të sigurohet që studentët dhe punëtorët të mos shpërqendrohen gjatë orës së mësimit. Ju nuk mund të thoni që jeni plotësisht të përqendruar nëse po lëvizni në ushqimin e dikujt në Instagram ose shikoni video qesharake të maceve. 

Pavarësisht se sa të irrituar mund të ndjeheni, vendet e zeza të shkollave me qëllime të mira. Thënë kështu, serverët e postës elektronike dhe përmbajtja arsimore mund të kapen në rrjetë.

Bllokimet janë zbatuar gjithashtu për të rregulluar se sa gjerësia e bandës përdoret. Nëse studentët po transmetonin vazhdimisht video, duke shkarkuar lojëra – të tilla si Fortnite – dhe çfarëdo tjetër që mund të gjejnë për të argëtuar veten në internet, rrjeti nuk do të jetë në gjendje ta trajtojë atë. 

Ekziston edhe çështja e përroit. Shkollat ​​nuk do ta lejojnë atë dhe për një arsye të mirë. Studentët shpesh ndajnë versione PDF të librave shkollorë, por shkollat ​​duhet të respektojnë Aktin e të Drejtave të Autorit të Mijëvjeçarit Digjital. Nëse një nxënës zbulohet se shkel politikat e shkollës, ato mund të ndëshkohen, por një VPN do t’ju ndihmojë të qëndroni të paditur.

A mund ta zhbllokoj WiFi shkollor pa një VPN?

Ekziston një mënyrë tjetër përveç përdorimit të VPN-ve për të hyrë në përmbajtje të bllokuar, dhe kjo është me një përfaqësues. Një përfaqësues në thelb maskon adresën tuaj IP, duke ju bërë përsëri të dukeni sikur diku tjetër. Sidoqoftë, serverët me proxy nuk janë një zgjedhje e mirë sepse u mungon siguria dhe siguria që sjell një VPN, kështu që ne nuk ju rekomandojmë të përdorni një. 

Edhe pse vendndodhja juaj është e maskuar, ju nuk jeni plotësisht anonimë dhe çdokush mund t’ju gjurmojë. Ju nuk do të keni asnjë mbrojtje kundër faqeve të internetit me qëllim të keq dhe hakerat. Lexoni udhëzuesin tonë VPN vs proxy vs Tor për një kuptim më të mirë.

Si mund të hyj në faqet e internetit VPN në shkollë?

Nëse nuk keni regjistruar tashmë për një VPN, mund të zbuloni se shkolla juaj ka bllokuar hyrjen në faqet e internetit të VPN. Nëse faqja e internetit e VPN është e bllokuar, nuk do të mund të regjistroheni për shërbimin në rrjetin e shkollës tuaj. Nëse nuk jeni në gjendje të prisni ose nuk keni lidhje në shtëpi, ekzistojnë disa mënyra si mund të regjistroheni.

Nëse keni të dhëna celulare, fillimisht mund ta përdorni atë për t’u regjistruar në VPN dhe mund ta lidhni kompjuterin tuaj shkollor në telefonin tuaj nëse doni të shkarkoni shërbimin atje – thjesht sigurohuni që fjalëkalimi të mbrojë pikën tuaj të nxehtë. Ju gjithashtu mund të përdorni një pikë të nxehtë WiFi në një kafene aty pranë. Cilado metodë të zgjidhni, mbani në mend faturën tuaj celular dhe sigurinë tuaj në WiFi publik.

A mund të përdor një VPN falas për shkollë?

Edhe pse jo të gjitha VPN-të e lira janë të këqija – siç janë planet falas të përmendura më lart – ne nuk ju rekomandojmë të përdorni një nga qindra shërbime falas VPN që dalin kur kërkoni në dyqanin tuaj të aplikacionit ose shfletuesin në internet. Ne e dimë se ata janë joshës, veçanërisht nëse jeni të kapur për para, por shumë nga ato VPN mund t’ju sjellin më shumë dëm sesa të mirë.

Ju mund të lexoni pjesën më të dobët të ofruesve tanë VPN për të parë se sa e keqe mund të jetë, por disa nga rreziqet më të zakonshme përfshijnë infektimin e pajisjes tuaj me malware, futjen e cookies për ndjekjen dhe shitjen e të dhënave tuaja. Përveç të gjitha rreziqeve, një VPN falas ka të ngjarë të ketë kufizime në përdorimin e të dhënave dhe ndoshta shpejtësi të ngadaltë.

Mendimet përfundimtare

Përdorimi i një VPN në shkollë mund t’ju ndihmojë të anashkaloni blloqet e vendosura në rrjetin e shkollës dhe t’ju mbani të sigurt nga rreziqet në internet. Thënë kjo, të zgjidhni atë që plotëson nevojat tuaja dhe të mbetet brenda buxhetit tuaj mund të jetë e vështirë nëse jeni student. Siguria është faktori më i rëndësishëm për t’ju mbajtur të sigurt, por duhet të merrni parasysh lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë dhe lejimin e brezit. 

CyberGhost është opsioni juaj më i mirë për një shkollë VPN. Ka karakteristika të mira sigurie, duke përfshirë një ndërprerës të vrasjes të aktivizuar përgjithmonë. Alsoshtë gjithashtu i lehtë për t’u përdorur, ka shpejtësi të mirë dhe vjen me të dhëna të pakufizuara. Plus, është e lirë, dhe ka një provë falas për përdoruesit Android dhe iOS, si dhe një garanci për kthimin e parave. Nuk mund të gabosh.

A keni përvojë duke përdorur një VPN për shkollë? Na tregoni në seksionin e komenteve. Shikoni artikujt tonë të tjerë VPN ndërsa jeni këtu. Si gjithmonë, faleminderit që lexove.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me