VPN më e mirë për Hollandat në vitin 2020: Going Dutch

Hollanda është një tokë e sheshtë, shumica e saj nën nivelin e detit, dhe shtëpia e tulipanëve, këpucëve prej druri dhe marihuana gjysmë legale. Nuk është gjithçka mirë, sidoqoftë. Përveç polenit dhe motit të dobët, Hollandezët duhet të luftojnë duke qenë kombi me tela në Evropë, kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar këtë listë të VPN-ve më të mira për Hollandën.


Zgjedhja jonë kryesore është ExpressVPN, falë shumë serverëve të saj holandezë, shpejtësive fantastike dhe rrjetit të madh në të gjithë botën, por asnjëri nga katër pretendentët tanë të tjerë nuk është i dobishëm me asnjë mjet.

Në fund të fundit, nëse qeveria po dëgjon bisedat tuaja, ju keni vetëm dy mundësi: paraqituni ose luftoni përsëri. Megjithëse disa prej nesh janë të gatshëm të fillojnë të përmbysin kamionë në qendër të Hagës, thjesht të abonoheni në një nga zgjedhjet tona më të mira të VPN është një formë e shkëlqyer e protestës së heshtur dhe do të fyejë fuqitë që janë të mjaftueshme për t’ju bërë të ndjeheni ngrohtë brenda kur mendoni në lidhje me të.

Në këtë artikull, ne do të kalojmë në disa nga legjislacionin më të keq të Hollandës në lidhje me privatësinë dhe mbikëqyrjen pa garanci përpara se t’ju tregojmë tiparet që duhet të ketë një rrjet virtual privat për t’i mposhtur ato. Pas kësaj, ne do të kalojmë në zgjedhjet tona në detaje, në mënyrë që të mund të bëni një blerje të informuar. Le të fillojmë.

VPN më e mirë për Holland 2020

Mbikëqyrje në Hollandë

Hollandezët janë njerëzit më me tel në Evropë, me rreth 22,000 telefona që janë përgjuar në çdo kohë të caktuar. Një popullsi prej afro 17 milion mund të mos duket shumë, por edhe në mbikëqyrjen e lumtur të Mbretërisë së Bashkuar, që shumë njerëz nuk janë duke përgjuar thirrjet e tyre private (lexoni më shumë për problemet e Britanisë në VPN tonë më të mirë për pjesën në Mbretërinë e Bashkuar).

Nuk është asnjë Kinë, por janë akoma shumë thirrje që Shërbimi i Inteligjencës dhe Sigurisë së Përgjithshme (AIVD ose Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) dhe motra e tij ushtarake, MIVD, po dëgjojnë. Nëse agjensitë Hollandeze po i ushqejnë ato biseda në Echelon, rrjeti i mbikëqyrjes së pesë syve, është gati të debatojë, por janë akoma gjëra të frikshme që na kujtojnë PRISM.

Për më tepër, mbikëqyrja e komunitetit holandez të mbikëqyrjes është e dobët, për të thënë të paktën. Në draftin e parë të ligjit të fundit që kishte për qëllim rregullimin e bashkësisë së inteligjencës, Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, ose ligji për shërbimet e inteligjencës dhe të sigurisë, nuk kishte asnjë mekanizëm të mbikëqyrur.

Në fakt, zbatimi i tij duhej të shtyhej nga fillimi i vitit 2018 deri në maj të vitit 2018 për shkak të protestave për kontrolle të dobëta dhe ekuilibrave, dhe për përsëritje të çmendur që AIVD dhe MIVD morën në të. Në një shembull të rrallë të aktivistëve bazë që ndryshojnë mendimin e ligjvënësve Hollandezë, ligji u vonua për të zbatuar një mbikëqyrje më të mirë.

Me pak fjalë, shërbimet e inteligjencës mund të trokasin lidhjen në internet të lagjes për këdo që dyshohet për keqbërje (një përkufizim i gjerë në Hollandë), që do të thotë se mund të jeni i nënshtruar mbikëqyrjes sepse fqinji juaj bitched për qeverinë në një forum online dikur.

Gjumi i gjumit: Partia si Itshtë 1984

Ligji i ri u quajt “gjumë gjumi” nga aktivistët, një lojë me fjalët për llojin e rrjetës që përdorin karrocat e peshkimit, ku fjala “neto” u zëvendësua me fjalën “ligj”. Ishte një përshkrim i përshtatshëm për një rregull të ri që lejonte shërbimet e sigurisë të kërkojnë çdo informacion që mund të mundnin gjatë një kërkimi masiv të regjistrit të internetit..

Megjithëse ne nuk kemi zili kushdo që do të duhej t’i kontrollonte të gjitha ato të dhëna – njerëzit bëjnë gjëra të çuditshme në internet – na kujton praktikat e përdorura nga më shumë regjime despotike për të mbajtur nën kontroll popullsinë e tyre. Lexoni VPN-në më të mirë për Iranin dhe më të mirë VPN për artikujt e Vietnamit për shembuj.

Protestat morën më shumë mbikëqyrje në ligjin e ri, por fuqitë që AIVD dhe MIVD fituan mbetën të pandryshuara. Mbikëqyrja drejtohet nga një komitet, TIB, i cili përbëhet kryesisht nga të emëruar politikë. Pritet që komiteti të jetë nën presion të madh dhe të shndërrohet në një makinë me pullë gome që do të kalojë çfarëdo masa të vihet para tyre.

Liria e fjalës në Hollandë

Me këtë, shteti i mbikëqyrjes Hollandeze bëhet më i fuqishëm. Sidoqoftë, është e çuditshme që Hollanda ka liri thuajse të plotë të fjalës, siç përcaktohet në nenin 7 të kushtetutës së saj. Duket se qeveria Hollandeze dëshiron kontrollin për hir të asaj, jo sepse dëshiron të censurojë njerëzit.

Kufijtë e vetëm për lirinë e fjalës holandeze janë nxitja ndaj urrejtjes ose dhunës, dhe megjithëse prokurorët kanë kërkuar herë pas here kufijtë e këtij kufizimi (rasti i Gregorius Nekschot, një karikaturist me shije të diskutueshme, është një shembull i mirë), në përgjithësi, ju mund të thoni atë që dëshironi në Hollandë pa frikë nga hakmarrja e qeverisë.

Torshtë Torrenting Legal në Hollandë?

Mund të presësh pasoja serioze për të shkarkuar ose torrentuar në mënyrë të paligjshme materialin e mbrojtur nga të drejtat e autorit, megjithëse. Nëse jeni kapur, dhe ka të ngjarë të jeni falë gjithë mbikëqyrjes, mund të prisni një letër nga shpërndarësi i filmit Dutch FilmWorks në të cilin do të kërcënoheni me një padi, përveç nëse paguani gjobë prej disa qindra eurove.

Nëse jeni në Hollandë dhe doni të përroni, duhet të përdorni një nga VPN-të më të mira për përrua ose do të merrni një nga ato letra. Ju do të duhet vetëm një për të hyrë në Pirate Bay ose në faqet e torrenteve alternative sepse faqet e internetit të njohura për të mbajtur përmbajtje pirate janë bllokuar kur përdorni një adresë IP holandeze.

Whatfarë e bën më të mirë VPN për Hollandën

Midis mbikëqyrjes së qeverisë, fakti që përndjekja është e paligjshme (mirë, pak a shumë) dhe se krimi në internet është në rritje në Hollandë, ne vlerësojmë se siguria është shqetësimi juaj kryesor kur përdorni një VPN ndërsa jeni në Hollandë. Në atë mënyrë, mund të siguroheni se të dhënat tuaja janë të sigurta gjatë shfletimit.

Thënë kjo, siguria është e padobishme nëse nuk mund të shfletoni me ritmin tuaj të rregullt, kështu që vendosëm që shpejtësia ishte faktori i dytë që na duhej të merrnim parasysh. Asgjë nuk është më e keqe se buffering Netflix ndërsa jeni duke shikuar zbulimin e madh, në fund të sezonit.

E treta është prania e shumë serverave në Hollandë, si dhe vendet përreth tij. Sepse Hollanda është një shpërndarës masiv i serverëve, nuk është problem i madh, por prapëseprapë dëshironi shumë serverë me cilësi të lartë dhe të shpejtë përreth.

Ne do të flasim gjithashtu për kriteret e tjera që kemi përdorur, por këta tre faktorë janë kryesorët. Nëse dëshironi një ndarje të vogël të së cilës shërbimi VPN shënoi më së miri ku, shikoni listën më poshtë:

  • Sigurimit: ExpressVPN, NordVPN, TorGuard
  • Speed: ExpressVPN, Goose VPN, TorGuard
  • Rrjeti: CyberGhost, ExpressVPN, Goose VPN

VPN më e mirë për Holland: ExpressVPN

ExpressVPN fiton në këtë artikull sepse shënon të gjitha kutitë. Në fund të fundit, ka një arsye pse e vlerësojmë atë të lartë në mesin e të gjitha VPN-ve. Shtë e sigurt (lexoni artikullin tonë për sigurinë e VPN për të parë sesi e përcaktojmë ne), duke ofruar siguri të ashpër drejt portës. Në fakt, nuk do të keni nevojë kurrë të ndryshoni cilësimet e sigurisë.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Regjistrohu

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN-Tunnel-Options

ExpressVPN-Full-App

i mëparshëm

tjetër

Për më tepër të qenit i sigurt, ExpressVPN është VPN më i shpejtë deri tani. Gjatë testeve tona të shpejtësisë, ajo tejkaloi konkurrencën nga një milje vendi në pothuajse çdo rrethanë. Vetëm Qasja në Internet private u afrua, dhe kjo sepse përdor encryption inferior (lexoni rishikimin tonë të PIA-s ose artikullin ExpressVPN vs PIA për më shumë rreth kësaj).

Plus, siç mund ta lexoni në rishikimin tonë ExpressVPN, ai ofron disa serverë me shpejtësi të lartë në Hollandë (zakonisht midis dy dhe katër), si dhe në të gjitha vendet fqinje, përfshirë edhe Mbretërinë e Bashkuar (ai gjithashtu fitoi VPN-në tonë më të mirë për Përmbledhje në Mbretërinë e Bashkuar). Për shkak se shënon aq mirë në të tre kriteret tona, ne ju rekomandojmë ExpressVPN për nevojat tuaja të shfletimit në Hollandë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ExpressVPN

Përveç gjithë kësaj, ExpressVPN është i lehtë për t’u përdorur. Ndezja e tij është një çështje e thjeshtë e klikimit të butonit masiv në qendër të ndërfaqes, dhe ndryshimi i serverëve kërkon vetëm që të klikoni në menunë dhe të lëvizni derisa të gjeni atë që dëshironi. ExpressVPN është gjithashtu VPN më e mirë për Netflix, kështu që do të jeni në gjendje të kapni çdo shfaqje që dëshironi, kudo në botë.

Megjithatë, ekziston një negativ serioz i ExpressVPN dhe kjo është çmimi i saj. Kushton 99 dollarë për një vit, duke e bërë atë shërbimin më të shtrenjtë VPN, edhe nëse faktoni se merrni tre muaj në krye të 12 origjinalit nëse regjistroheni duke përdorur këtë lidhje. Thënë kjo, vjen me një periudhë të rimbursimit 30-ditor, kështu që edhe nëse nuk ju pëlqen, nuk do të humbni asgjë.

Patë VPN

E dyta në këtë listë është Goose VPN, një shërbim VPN Hollandeze që ka punuar shumë vitet e fundit për ta bërë atë si një drejtues tregu. Ne parashikojmë që nuk është larg nga ai qëllim, sepse ofron një përzierje interesante të tipareve me një çmim të arsyeshëm. Duhet të rregullojë shpejtësinë e saj nëse dëshiron të rritet më tej, megjithëse, sepse kur i testuam ato për rishikimin tonë të Goose VPN, ato ishin të këqija.

Goose-VPN-Slider1

Goose-VPN-Slider2

Goose-VPN-Slider3

Goose-VPN-Slider4

GooseVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Thënë kështu, nëse jeni duke përdorur Goose VPN thjesht si një mënyrë për të marrë rreth gjumit, shpejtësia nuk duhet të jetë shumë e një problemi. Ndërsa fiton një ofrues VPN të rritur në shtëpi, ai ka një numër të madh të serverëve në Hollandë, kështu që ju do të jeni në gjendje të lidheni me një server në distancë të afërt. Ndërkombëtarisht, nuk është as skllavërim, me shumë mundësi në vendet përreth.

Sa i përket sigurisë, Goose VPN është solid, duke ofruar AES 256-bit si standard (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit nëse kjo është vetëm interes për ju) dhe shumë protokolle VPN. Paraqitet me IKE, megjithëse, për të cilat ne nuk jemi të çmendur këtu në Cloudward.net, kështu që ju rekomandojmë të kaloni në OpenVPN në menunë e cilësimeve.

Arsyet e tjera na pëlqejnë patë VPN

Përveç arsyeve të mësipërme, një tipar tjetër i shkëlqyeshëm i Goose VPN është se lejon që pajisjet e pakufizuara të lidhen me llogarinë tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të bashkoni sa më shumë kompjuterë, tableta dhe smartphone që dëshironi në një pajtim pa paguar shtesë. ExpressVPN, për shembull, lejon vetëm tre, kështu që Goose VPN ishte një këpucë për VPN më të mirë për pajisje të shumta.

Goose VPN kushton rreth 60 dollarë në vit për planin e plotë, ose 3 dollarë në muaj për një plan të kufizuar që ofron 50 GB gjerësi bande në muaj. Ky është çmimi i mirë, por plani i kufizuar duhet të përdoret vetëm nga njerëz që janë selektivë për sigurinë. Sido që të jetë, të gjitha planet vijnë me një garanci 30-ditore të kthimit të parave, kështu që përpjekja për të nuk do t’ju kushtojë një monedhë.

NordVPN

NordVPN merr vendin e tretë në këtë listë falë sigurisë së madhe dhe rrjetit fantastik të serverëve, por humbet pikët në krahasim me dy të parat për shkak të shpejtësive të tij në kundërshtim. Siç përshkruajmë në rishikimin tonë të NordVPN, gjetja e një serveri që do t’ju marrë shpejtësi të mirë është një çështje gjyq-dhe-gabim që mund të marrë bezdi.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Sapo të kaloni këtë, megjithatë, do të qeshni, falë lehtësisë së jashtëzakonshme të përdorimit të NordVPN. Siguria e saj është shumë e konfigurueshme. Shtë vetëm çështje e kthimit të disa rrëshqitësve dhe kontrollimit të disa kutive dhe do të jeni aq anonimë sa mund të jetë. Ka serverë DoubleVPN për siguri shtesë, si dhe serverë përrua, kështu që ju mund të shmangni të drejtat e autorit.

Sa i përket rrjetit të serverëve, NordVPN ka qindra serverë në të gjithë Evropën perëndimore, me Amsterdamin dhe Hagën si epiqendrat. Ju nuk do të duhet të shikoni gjatë për një server në Hollandë, Belgjikë ose Gjermani (është gjithashtu një nga VPN-të tona më të mira për Gjermaninë).

Arsyet e tjera që na pëlqen NordVPN

Vizatimi tjetër kryesor i NordVPN është se është një nga VPN-të më të mira për transmetim, duke ju lejuar të hyni në Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, ju e emëroni atë. Problemi i vetëm është çështja e shpejtësisë, por provoni kohë të mjaftueshme dhe asnjë gabim i përfaqësuesit nuk do të jetë në gjendje t’ju rezistojë.

Një nga karakteristikat më të mira të NordVPN është çmimi i tij. Megjithëse kostoja e tij për vit është e arsyeshme, ju mund të regjistroheni për tre vjet dhe të paguani vetëm 108 dollarë, që qëndron në kontrast të qartë me ExpressVPN (shikoni sesi krahasohen të dy në artikullin tonë ExpressVPN vs NordVPN). Ne ju rekomandojmë të provoni NordVPN. Ajo vjen me një garanci 30-ditore për kthimin e parave, kështu që nuk rrezikon shumë.

Cyberghost

E katërta është CyberGhost, e cila është një shërbim i shkëlqyeshëm pavarësisht se si e shkurtoni por bie pas në tre të parat. Kjo tha, nëse Hollanda është vetëm një ndalesë e shkurtër, e mjegullt në një turne më të gjatë evropian, do të dëshironi të kontrolloni CyberGhost sepse ka mbulimin më të mirë në Evropë të ndonjë prej shërbimeve tona më të mira VPN, duke e bërë atë një nga VPN-të tona më të mira për Evropën.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Kur bëhet fjalë për sigurinë, CyberGhost është aq i fortë sa çdo në listën tonë. Ajo përmban të njëjtat protokolle kriptimi si ExpressVPN dhe NordVPN, duke përdorur AES 256-bit dhe OpenVPN si parazgjedhjet e tij, dhe ka një vrasës të shkëlqyeshëm që do të ndërpresë lidhjen tuaj kur një server dështon. Ju mund të lexoni më shumë rreth sigurisë së tij në rishikimin tonë CyberGhost.

Shpejtësia është aty ku bie mbrapa CyberGhost. Megjithëse është e besueshme, është e ngadaltë në krahasim me ExpressVPN (lexoni pjesën tonë të ExpressVPN vs CyberGhost për detajet në lidhje me këtë). Megjithëse është mirë për transmetimin dhe gjithçka, CyberGhost duhet të marrë një vend të pasmë në këtë përmbledhje.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë CyberGhost

Kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit, CyberGhost është një ofrues i shkëlqyeshëm, duke përdorur një ndërfaqe të bazuar në pllaka që e bën navigimin të lehtë për njerëzit të panjohur me menutë ose me një neveri ndaj tyre. Nuk është aq e këndshme sa ajo e NordVPN (lexoni artikullin tonë NordVPN vs CyberGhost për një krahasim të plotë), por thjesht mund të godasë vendin e ëmbël për ju.

Pika më e madhe e shitjes së CyberGhost është çmimi i saj, megjithëse. Sshtë VPN më i lirë i nivelit të lartë përreth, duke ofruar tre vjet shërbim për vetëm 99 dollarë. Ajo gjithashtu vjen me një garanci masive të kthimit të parave prej 45 ditësh, kështu që ju të mund të luani me të në përmbajtjen e zemrës suaj përpara se të shitet përfundimi. Provojeni. Ju ndoshta do t’ju pëlqejë.

TorGuard

Ne do ta përfundojmë listën me TorGuard, i cili është një shërbim i shkëlqyeshëm që ofron gjithçka që mund të dëshironi nga një VPN, por ai vjen me një çmim. Shtë e vështirë për t’u përdorur, duke e bërë atë një përshtatje të keqe për shumë njerëz që thjesht duan një shërbim VPN të vendosur dhe harruar atë. Lexoni rishikimin tonë TorGuard për detaje në lidhje me këtë.

TorGuard-Slider1

TorGuard-Slider2

TorGuard-Slider3

TorGuard-Slider4

TorGuard-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Pasi të keni kaluar këtë, megjithëkëtë, TorGuard është një shërbim i shkëlqyeshëm. Shtë e sigurt (renditet si një nga VPN-të tona më të mira për Kinën për një arsye) dhe e shpejtë, por do t’ju duhet një adresë IP e dedikuar për të marrë shpejtësitë më të larta. Kjo do t’ju kthejë disa dollarë më shumë në muaj, por mund të vlejë nëse performanca është përparësia juaj kryesore.

Sa i përket rrjetit, TorGuard është i vogël, por ai ka disa serverë në Hollandë dhe vendet përreth. Përveç kësaj, ajo mbulon një numër të madh të globit, duke e bërë atë një nga VPN-të tona më të mira për udhëtarët. Nëse pranveroni për një adresë të dedikuar IP ose dy, ai diapazon rritet edhe më tej, kështu që TorGuard është një opsion i mirë nëse lëvizni shumë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë TorGuard

TorGuard mund të jetë i vështirë për t’u përdorur, por kontrollon të gjitha kutitë në çdo departament tjetër. Shtë e shkëlqyeshme për transmetim (shikoni artikullin tonë më të mirë për VPN për HBO Tani për një shembull) dhe do t’ju dërgojë në shumicën e faqeve në internet shumica e kohës.

Kostoja e TorGuard është në rregull, por mund të jetë më mirë, veçanërisht nëse faktoni çmimin e një adrese IP të veçantë. Paketa bazë VPN do t’ju kthejë 60 dollarë në vit, dhe ajo vjen me një provë të shkurtër shtatë-ditore, kështu që ju do të duhet të bëni mendjen tuaj të shpejtë nëse është VPN për ju. Kokat teknike do ta duan, kështu që nëse e mendoni veten si një, mund të jetë rruga për të shkuar.

Përmendje i nderuar: VPN më e mirë falas për Hollandën

Megjithëse jemi të bindur që pesë shërbimet e mësipërme VPN janë basti juaj më i mirë, ne kuptojmë se jo të gjithë kanë para të gatshme për të blerë një VPN të plotë, veçanërisht jo nëse jeni një shpinës me rrip parash. Nëse paratë janë çështje, Windscrib është një ofrues i mirë për sa kohë që nuk keni nevojë të përdorni shumë bandwidth.

ndërfaqe xhami

preferencat e xhamave

zgjerimin e shfletuesit të xhamit

tregoni opsionet e privatësisë

testet e rrjedhjes së xhamave

i mëparshëm

tjetër

Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë në Windscrib, ai ofron deri në 10 GB në muaj falas, do të thotë që mund të shfletoni mirë për sa kohë që nuk po transmetoni video në YouTube ose Netflix. Ai gjithashtu ka katër serverë në Hollandë, kështu që shpejtësia nuk duhet të jetë shumë e një çështjeje.

Në përgjithësi, ne na pëlqen Windscrib, kështu që nëse ju pëlqen plani falas mund të azhurnoni në planet e tij të paguara. Nëse keni nevojë për më shumë gjerësi bande, thjesht mund të kaloni nga një VPN falas në një tjetër. Shikoni artikullin tonë për shërbimet më të mira falas VPN për sugjerime të tjera.

Mendimet përfundimtare

Hollanda është një vend i dendur, miqësor dhe me shumë gjëra për të bërë dhe parë. Thënë kjo, me kërcënimin e krimit në internet dhe sytë e Big Brother ndaj jush, përdorimi i një VPN nuk është më shumë se kuptim i zakonshëm ndërsa jeni aty. VPN-të e mësipërme do t’ju marrin shpejtësinë dhe sigurinë që ju nevojitet ndërsa jeni në Holland, dhe të gjitha vijnë me një lloj rimbursimi, kështu që nuk keni asgjë për të humbur.

Whatfarë mendoni për mbikëqyrjen e shtetit Hollandez? A është gjë e mirë apo e keqe? A keni përvojë me ndonjë nga VPN që përmendëm? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, ju falënderojmë që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me