VPN më e mirë me IP të përkushtuar në vitin 2020: Anashkalimi i listës së zezë

Edhe pse ofruesit e shërbimeve të internetit caktojnë një adresë IP unike për secilën pajisje që lidh, në shumicën e rasteve do të jetë një dinamik, do të thotë se mund të ndryshojë sa herë që lidhesh me rrjetin. VPN-të caktojnë IP-të dinamike gjithashtu, por ato janë ndarë me përdoruesit e tjerë. 


Një IP e dedikuar është një statike. Nuk do të ndryshojë, dhe do t’ju caktohet vetëm. Ato mund të jenë të dobishme në shumë rrethana, të tilla si anashkalimi i bllokimeve të rrugës. Plus, ata ofrojnë më shumë besueshmëri dhe stabilitet sesa një adresë IP e përbashkët, dhe shumica e ofruesve të VPN u ofrojnë atyre si një shtesë. 

Nëse nuk jeni në tërësi për keqardhjen e të lexuarit, është mirë nëse shkoni përpara dhe të instaloni NordVPN. Sshtë një VPN e shkëlqyeshme gjithëpërfshirëse me mundësi të mira, të dedikuara për IP. 

NordVPN gjithashtu vjen me siguri të shkëlqyeshme, ashtu si VPN-ja jonë më e sigurt, ExpressVPN, siç mund ta lexoni në krahasimin tonë ExpressVPN vs NordVPN. Sidoqoftë, ExpressVPN nuk do të marrë një pikë në këtë artikull sepse nuk ofron adresë të dedikuar IP.

Vazhdoni të lexoni, sidoqoftë, për më shumë rekomandime virtuale të rrjetit privat. Plus, ne do të shpjegojmë ndryshimin midis IP-ve dinamike, statike dhe të përkushtuara, avantazhet dhe disavantazhet e të pasurit një IP të dedikuar dhe cilat kritere duhet të shikoni në një IP VPN të dedikuar.

VPN më e mirë me IP të përkushtuar

  1. NordVPN
  2. Cyberghost
  3. Astrill
  4. VPNArea
  5. TorGuard

1. NordVPN

NordVPN është një zgjedhje e shkëlqyer nëse jeni pas një adrese IP të dedikuar. Ju mund të zgjidhni nga një IP në Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Gjermani, Hollandë dhe Francë. 

Addressdo adresë e dedikuar IP kushton 70 dollarë në vit, së bashku me pajtimin tuaj NordVPN. Kostoja e përparme është çmimi i vetëm që mund të shohim, sidoqoftë, nëse nëse jeni pas një faturë mujore, duhet të shkoni te opsioni ynë i dytë, CyberGhost.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Së bashku me IP tuaj të dedikuar, NordVPN ofron shumë karakteristika të tjera. Sshtë një shërbim i besueshëm dhe do të mbroheni nga disa nga siguritë më të mira në treg. 

Plus, përveç mijëra serverëve të rregullt të NordVPN, ju gjithashtu mund të përdorni serverët e tij me dy hop për mbrojtje shtesë. Ekziston gjithashtu një politikë e rreptë e mos-logs. Lexoni rishikimin tonë të NordVPN për më shumë detaje.

Ka shpejtësi të mira, megjithëse ato mund të bëhen më të ngadalta kur lidheni me serverët e largët. Ju merrni një bandë të pakufizuar, dhe është e aftë të futni në shumicën e platformave streaming, duke e fituar atë vendin e dytë në VPN-në tonë më të mirë për pjesën e transmetimit. Për më tepër, është e lehtë për t’u përdorur, dhe mund ta instaloni në gjashtë pajisje njëkohësisht, duke përfshirë Windows, macOS, Android dhe iOS.

Së bashku me 70 dollarët vjetorë për një IP të dedikuar NordVPN, do të duhet të paguani edhe për një pajtim bazë, dhe për fat të mirë është vlerë e mirë për para. Ju merrni çmimin më të mirë në planet e tij afatgjata, megjithëse është i shkëlqyeshëm duke pasur parasysh që do t’ju duhet të paktën një vit me IP statik. Megjithatë, ka një dritare të rimbursimit 30-ditor, në rast se nuk ju pëlqen, dhe mund të paguani duke përdorur cryptocurrency.

2. CyberGhost

CyberGhost është një ofrues tjetër i mirë VPN që mund t’ju furnizojë me një adresë IP të dedikuar në SH.B.A., MB, Francë, Gjermani dhe Kanada. Shtimi i një do të kushtojë 5 $ shtesë në muaj në pajtimin tuaj të rregullt. Pasi të keni blerë një të tillë, do të renditet në seksionin “Të preferuarat” në aplikacionin CyberGhost, kështu që të mund të kaloni me lehtësi.

Cyberghost-Slider1

Cyberghost-Slider2

Cyberghost-Slider3

Cyberghost-Slider4

Cyberghost-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Ajo vjen me siguri të madhe dhe nuk mban regjistrat. Do të keni gjithashtu akses në rrjetin e tij të madh të serverëve nëse keni nevojë të lidheni me një vend tjetër, si dhe me serverët e tij transmetues dhe përrues. Shpejtësitë e saj janë të shpejta, megjithëse ato mund të ngadalësohen në distanca të gjata, siç bën NordVPN. Nuk ka kufizime të brezit, dhe është i aftë të hyjë në të gjitha platformat streaming. 

CyberGhost lejon deri në shtatë lidhje të njëkohshme, dhe është i përputhshëm me të gjitha sistemet kryesore të funksionimit, duke siguruar një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur për të gjithë. Lexoni më shumë në rishikimin tonë CyberGhost, dhe shikoni se si krahasohet me zgjedhjen tonë më të mirë në pjesën tonë NordVPN vs CyberGhost.

Shtë një shërbim i lirë VPN, me bonusin e një pagese mujore, ndryshe nga NordVPN. Sidoqoftë, abonimi i rregullt funksionon më lirë në planet më të gjata, dhe nëse vendosni një prej tyre, do të duhet të paguani për të gjithë koston e IP-it të dedikuar CyberGhost në krye.

Një provë shtatë-ditore falas është në dispozicion për Android dhe iOS nëse thjesht doni të kontrolloni shërbimin. Përndryshe, ekziston një garanci për kthimin e parave. Ju gjithashtu mund të paguani përmes BitPay për anonimitet shtesë, gjithashtu.

3. Astrill

Astrill është një ofrues tjetër që ofron adresa IP të dedikuara, dhe vjen me një ton zgjedhjesh. Adresat IP personale statike janë të disponueshme në vende të ndryshme brenda Shteteve të Bashkuara, Mbretërisë së Bashkuar, Evropë, Rusi, Australi, Hong Kong, Kore dhe Kinë (megjithëse nuk jemi të sigurt pse dëshironi një të tillë brenda Firewall-it të Madh). Ata kushtojnë vetëm 5 dollarë çdo muaj.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

i mëparshëm

tjetër

Ju gjithashtu merrni siguri të mirë me shumë opsione protokollare. Ajo ka një politikë mos-logs, por disa informacione mund të mbahen për “funksionin teknik të shërbimeve”. Kjo përfshin gjëra të tilla si regjistrimet e lidhjes dhe adresën tuaj të IP, që mund të jetë problem nëse keni një personale. Lexoni rishikimin tonë të Astrill për më shumë rreth kësaj.

Astrill ka ndarë serverë në 62 vende, në rast se ju nevojitet një tjetër. Ai gjithashtu ka shpejtësi të shpejtë, bandë të pakufizuar dhe mund të futet në disa shërbime streaming, gjithashtu. Ndërfaqja e tij është bezdisëse e vogël, por është e thjeshtë dhe mund ta përdorni në shumicën e sistemeve kryesore operative. Do të lejojë gjithashtu deri në pesë lidhje në të njëjtën kohë.

Edhe pse Astrill ka shumë më tepër zgjedhje për vendet e dedikuara të IP, çmimi i tij e lejon atë plotësisht. Kostoja mujore është zhvatëse, duke qenë 20 dollarë në muaj në kohën e shkrimit, dhe kjo nuk përfshin IP private. 

Abonimi vjetor përgjysmon atë çmim, por kur krahasohet me zgjedhjet tona kryesore, kjo është akoma shumë e keqe, veçanërisht pasi ato janë ofruesit më të mirë VPN në përgjithësi.

4. VPNArea

Tjetra është VPNArea. Ajo ka një gamë të mirë të rajoneve të dedikuara IP për të zgjedhur, duke përfshirë vende të shumta në SHBA dhe Evropë, si dhe në Mbretërinë e Bashkuar, Kanada, Australi, Singapor dhe Hong Kong.

vpnarea-Slider1

vpnarea-slider2

vpnarea-slider3

vpnarea-slider4

vpnarea-slider5

i mëparshëm

tjetër

Sidoqoftë, kostoja e secilës IP të dedikuar varet nga vendndodhja që ju zgjidhni. Për shembull, ato brenda SH.B.A. kushtojnë 20 dollarë në vit, por nëse zgjidhni një në Australi, është 44 dollarë. Kjo nuk është akoma keq, sidoqoftë, duke ardhur me më pak se 4 dollarë në muaj. 

Ata janë në dispozicion vetëm me planet 12 ose 36-muaj, megjithëse, dhe ju nuk do të shihni ndonjë kursim në IP personal për zgjedhjen e një periudhe më të gjatë. 

VPNArea gjithashtu thotë se do të hedhë në një server privat VPN falas me adresën tuaj të dedikuar IP, dhe pretendon se është ofruesi i vetëm që e bën këtë. Të kesh një server virtual virtual do të thotë që nuk do të duhet të ndash shpejtësi me përdoruesit e tjerë; ju do të keni kontroll të plotë mbi të.  

Karakteristikat e tjera të VPNArea

Policyshtë krijuar një politikë e mos-logs, siguria e saj është e mirë dhe, si NordVPN, përfshin përdorimin e serverëve me dy hop, nëse zgjidhni. Serverë të rregullt janë në dispozicion në 65 vende, në rast se ju nevojiten ata. 

VPNArea mund të futet në shumë shërbime streaming dhe vjen me një bandë të pakufizuar, por ka shpejtësi të ngadaltë, kështu që mund të mos jetë zgjidhja më e mirë për një detyrë të tillë. Ndërfaqja e tij është e lehtë për t’u përdorur, dhe është e përputhshme me shumicën e sistemeve operative. Plus, mund të keni të lidhura deri në gjashtë pajisje në të njëjtën kohë. Lexoni më shumë në rishikimin tonë VPNArea.

Shtë një shërbim i lirë dhe planet më të gjata përfundojnë më lirë. Mund të paguani me bitcoin nëse jeni pas asaj pak intimitet shtesë. Plus, ekziston një garanci 30-ditore për kthimin e parave, në rast se nuk jeni të lumtur. 

5. TorGuard

Zgjedhja jonë e fundit është TorGuard, e cila është befasuese duke marrë parasysh që ka një ton opsionesh për IP të dedikuara, por mungon në fusha të tjera. Ju mund të zgjidhni një IP të dedikuar TorGuard në shumë vende të Evropës, me zgjedhje të rralla, të tilla si Islanda, si dhe lokacione në Amerikën Veriore dhe Jugore, Azi, Australi dhe Zelanda e Re. 

torguard-Slider1

torguard-slider2

torguard-slider3

torguard-slider4

torguard-slider5

i mëparshëm

tjetër

Ju gjithashtu mund të zgjidhni një IP të banimit, kështu që ju duket sikur po lidheni nga shtëpia, si dhe një IP premium të rrjetit 10Gbps ose një IP me shërbim mohues që synon të mbrojë lojtarë nga sulmet DDoS.

TorGuard gjithashtu shet këtë shërbim duke reklamuar IP-të e tij të transmetimit dhe sportive. Edhe pse nuk kemi nevojë për një IP të dedikuar për Netflix, nëse doni të futeni në ndonjë shërbim tjetër streaming, do t’ju duhet një. Ne testuam serverët e tij të rregullt për rishikimin tonë TorGuard dhe u bllokuam nga platformat e tjera kryesore çdo herë.

Tarifimi shtesë për një IP të dedikuar është krejtësisht i mirë, por shërbime të tjera VPN, të tilla si ExpressVPN dhe Windscrib, përfshijnë serverë streaming në paketën themelore. Dhënë, serverët e transmetimit të TorGuard nuk ndahen me asnjë përdorues tjetër, por VPN të tjerë akoma bëjnë punën për t’ju futur atje dhe e bëjnë mirë.

Karakteristikat dhe Pricemimet e tjera të TorGuard

Siguria e saj është në të njëjtën kohë me pjesën tjetër të tregut, dhe ka shumë mundësi për të zgjedhur. Teknikët do të pëlqejnë përshtatshmërinë, por përdoruesit e rregullt mund të përpiqen të arrijnë në kontrollin e ndërfaqes së vjetëruar. 

Shpejtësitë e TorGuard janë kryesisht të shpejta, por ato ndryshojnë sipas vendndodhjes, me disa serverë kaq të ngadaltë që janë praktikisht të papërdorshëm. Nuk ka kufi të gjerësisë së brezit, dhe mund të lidhësh deri në pesë pajisje në të njëjtën kohë me opsionin për të shtuar deri në 20 më shumë në 1 dollarë çdo muaj.

Politika e privatësisë thotë se nuk regjistron informacione. Sidoqoftë, nëse po kërkoni një regjistrim krejtësisht anonim, TorGuard nuk është ai për ju. 

Pagesa me kartë krediti kërkon informacionin tuaj të faturimit, që duket normale, por TorGuard përcakton që informacioni mund të mbahet dhe se ai do të ndahet nëse kërkohet ta bëjë këtë me ligj. Edhe pagesa përmes cryptocurrency mund të kërkojë informacione për faturimin.

TorGuard është mjaft i lirë, edhe pse nuk ofron plane më të gjatë se një vit. Të gjitha IP-të e saj të dedikuara kanë të njëjtën çmim prej $ 7,99 në muaj, megjithëse TorGuard ofron një zbritje për ta me plane më të gjata. Ekziston gjithashtu një garanci prej shtatë ditësh për kthimin e parave.

Farë është një adresë IP e përkushtuar?

Që ju të kuptoni plotësisht se çfarë është një adresë e dedikuar IP, duhet të kuptoni ndryshimin midis një IP të dedikuar, një IP statik dhe një adresë IP dinamike. 

Si parazgjedhje, kur lidheni me një shërbim VPN, do t’ju caktojë një adresë dinamike IP. Ajo adresë IP mund të ndryshojë çdo herë që të lidheni, por gjithashtu do t’u caktohet qindra përdoruesve të tjerë që përdorin shërbimin, gjithashtu. Një IP statik është i ndryshëm vetëm sepse adresa aktuale IP nuk ndryshon, por prapë mund të shpërndahet në shumë përdorues të tjerë.

Nuk ka asgjë të keqe me asnjë prej tyre, dhe ka disa avantazhe. Për shembull, me kaq shumë njerëz të tjerë që përdorin të njëjtën IP, është e vështirë të punosh se kush ka bërë çfarë. Sidoqoftë, një IP e përbashkët mund të ofrojë anonimitet të shkëlqyeshëm, por ka disa raste kur përdorimi i një adrese IP të përbashkët thjesht nuk e shkurton atë.

Një adresë IP e dedikuar funksionon në të njëjtën mënyrë si çdo tjetër, por nuk ndryshon dhe është unike për ju. Asnjëherë nuk do të ndani të njëjtën adresë IP me një përdorues tjetër. Nuk do të jetë aq e matur, por përdorimi i një IP të dedikuar statik mund t’ju shpëtojë shumë sherr në rrethana të caktuara.

Cili është avantazhi i të pasurit një IP të përkushtuar?

Adresat IP të përkushtuara kanë mjaft përparësi. Për një, nëse drejtoni një biznes në internet ose një uebfaqe, të keni një adresë IP që mbetet e njëjtë dhe është vetëm për përdorimin tuaj personal mund të ndihmojë që personi të mos hyjë në sistemin ose llogaritë tuaja. Si administrator, ju mund të vendosni një listë të adresave IP të autorizuara në mënyrë që vetëm ata që përputhen të mund të regjistroheni. 

Ato gjithashtu mund të jenë të dobishme kur bëhet fjalë për hyrjen në llogaritë tuaja financiare. Për shembull, nëse regjistroheni rregullisht në bankën tuaj nga një adresë tjetër IP, banka mund ta shohë atë si veprimtari të dyshimtë dhe të kufizojë hyrjen. Përdorimi i një adrese të dedikuar IP do të sigurojë që nuk e ndeshni atë problem.

Një dobësi e përdorimit të një adrese IP të përbashkët është se ato shpesh mund të listohen në të zeza në faqe të caktuara për shkak të veprimeve të përdoruesve të tjerë. Ndonjëherë përmendet si “efekti i keq i fqinjit”. Ju nuk mund të kontrolloni se çfarë po bëjnë përdoruesit e tjerë dhe nëse bllokoheni nga një sit ose shërbim, do të duhet të ndryshoni serverin VPN për të marrë një adresë IP të përbashkët.

Duke anashkaluar bllokimet e Geoblocks dhe VPN me një IP të përkushtuar

IP-të e përkushtuara mund t’ju ndihmojnë të anashkaloni geoblocks dhe blloqet VPN që janë vendosur në vend nga shërbimet streaming. Merrni për shembull Netflix. Shtë në dispozicion në më shumë se 190 vende, por secili vend ka një bibliotekë me përmbajtje të ndryshme. 

Le të themi se jeni jashtë SH.B.A.-së, por ju doni të shihni një shfaqje që është ekskluzive për audiencën e Sh.B.A. Për ta parë atë, do të duhet të prishni vendndodhjen tuaj dhe të përdorni versionin Amerikan. 

Shumica e VPN-ve mund t’ju ndihmojnë të merrni një adresë IP të Shteteve të Bashkuara, por jo të gjithë mund të anashkalojnë detektorët VPN të Netflix. Për këtë arsye, ju do të duhet të zgjidhni atë që është në gjendje të depërtojë, dhe udhëzuesi ynë më i mirë VPN për Netflix përfshin VPN që janë në detyrë. 

Sidoqoftë, zgjedhja e një adrese të dedikuar IP do të ofrojë më shumë stabilitet, sepse gjithmonë do të jetë në të njëjtin vend. Nëse jeni zhvendosur në mënyrë të përhershme nga vendi juaj, një adresë IP e dedikuar në atë vend do të sigurojë që ju të mund të përdorni vazhdimisht shërbimet dhe faqet e internetit që keni qenë përdorur.

Disavantazhet e përdorimit të një adrese IP të përkushtuar

Sa më shumë që ka disa avantazhe të mëdha që vijnë me përdorimin e një adrese të dedikuar IP, gjithashtu ka disa disavantazhe. Nëse shenanigans tuaj në internet janë pak në anën e dyshimtë, ose nëse jeni të vetëdijshëm për intimitetin, një adresë IP e dedikuar mund të mos jetë një opsion i mirë. 

Kjo sepse megjithëse shumica e shërbimeve VPN nuk mbajnë regjistrat e aktiviteteve, adresa e dedikuar IP është e lidhur vetëm me ju. Edhe pse nuk do të ketë një regjistër të regjistruar të aktiviteteve, autoritetet mund të marrin informacionin e pajtimtarit për adresën IP. 

Adresat e Ndara IP janë të favorizuara për shkak të anonimitetit që vjen me ta. Shumë përdorues mund të kenë të njëjtën adresë, kështu që autoritetet nuk mund të tregojnë se kush e bëri atë, përveç nëse ofruesi mban regjistrat. Plus, me mbikëqyrjen në internet duke u rritur në të gjithë botën, më shumë përdorues po përpiqen të qëndrojnë nën radar.

Ka disa gjëra që mund të bëni për të qëndruar anonimë edhe me një adresë të dedikuar IP, megjithëse. Ju duhet të zgjidhni një ofrues VPN që jo vetëm që nuk mban regjistrat, por gjithashtu ju lejon të regjistroheni me një email të hedhur dhe të përdorni cryptocurrency si pagesa.

Si të zgjidhni VPN më të mirë për një adresë IP të përkushtuar

Përveç VPN që në të vërtetë ofrojnë adresa IP të dedikuara, ekzistojnë edhe disa faktorë të tjerë. Gjatë rishikimeve tona të VPN, zbuluam se, megjithëse shumica e ofruesve përfshijnë karakteristikat e mëposhtme, disa i zbatojnë ato më mirë se të tjerët, dhe që na ndihmuan në renditjen.

Siguria dhe privatësia

Pavarësisht nëse përdorni një adresë të dedikuar IP ose jo, siguria dhe intimiteti në internet duhet të jenë përparësi kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një VPN. Siguri e mirë do të sigurojë që të mbroheni nga rreziqet në internet, siç është krimi në internet. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që nuk mban regjistrat e përdorimit, kështu që nuk ka të dhëna për aktivitetet tuaja në internet.

Plus, nëse doni të qëndroni plotësisht anonim, duhet të përdorni një e-mail të hedhura poshtë dhe cryptocurrency për t’u regjistruar. Megjithatë, për fat të keq, jo të gjithë ofruesit i lejojnë të dyja këto metoda.

Shpejtësia dhe Bandwidth

Shpejtësia dhe shpejtësia e brezit të VPN janë të rëndësishme, veçanërisht për disa aktivitete. Shpejtësia e shpejtë do të thotë që të shpenzoni më pak kohë duke pritur që përmbajtja të ngarkohet, dhe gjerësia e pakufizuar e Bandës do të thotë që shkarkoni ose transmetoni sa më shumë që dëshironi. Nëse zgjidhni atë që ka një kapak të dhënash dhe e arrini atë, VPN do të ndalojë së punuari, duke e bërë IP tuaj të dedikuar të padobishëm.

Vendndodhjet IP të përkushtuara

Nëse keni nevojë për një vendndodhje specifike për IP tuaj të dedikuar, do të varet nga ajo për të cilën keni nevojë. Nëse dëshironi vetëm një për besueshmëri dhe stabilitet, atëherë mund të merrni një tufë. Sidoqoftë, nëse po planifikoni të merrni akses në përmbajtje specifike të vendit, do të duhet të siguroheni që VPN të ketë një IP të veçantë në atë vend.

Qasja në Shërbimet e Streaming

Nëse një nga arsyet tuaja kryesore për të marrë një adresë IP personale statike është qasja në një shërbim të veçantë streaming, atëherë duhet të siguroheni që VPN në të vërtetë mund ta bëjë këtë. Shumë shërbime të transmetimit kanë blloqe VPN në vend, dhe ka vetëm kaq shumë që janë në gjendje të anashkalojnë blloqet. 

Lehtësia e përdorimit dhe pajisjeve

Nëse jeni një person i teknik, mund të gjeni që edhe disa nga klientët më të vështirë të VPN të bëjnë një shëtitje në park. Sidoqoftë, nëse keni më pak përvojë me ta, do të jeni mirënjohës për një konfigurim të thjeshtë dhe një ndërfaqe të lehtë.

Plus, ju mund të dëshironi të kontrolloni se me cilat pajisje mund të përdoret VPN. Shumica mbulojnë sisteme operative të njohura si Windows, macOS, Android dhe iOS, por disa kanë një listë më të detajuar për të parë.

çmim

Në mënyrë që ju të keni një IP të dedikuar, së pari do të duhet të regjistroheni në planin themelor të VPN. Disa mbajnë një çmim më të madh se të tjerët, prandaj sigurohuni që të jeni të kënaqur me këtë, së bashku me koston e adresës së dedikuar IP në krye.

Mendimet përfundimtare

Shpresojmë që t’ju kemi ndihmuar të përcaktoni ndryshimin midis adresave IP dinamike, statike dhe të dedikuara, si dhe cili është VPN më i mirë me IP të dedikuar për ju. Ai që ju zgjidhni do të varet nga ajo për të cilën keni nevojë. Ndoshta ju dëshironi që një të ketë lehtësisht qasje në shërbimet e transmetimit, ose ndoshta ju doni një për besueshmëri.

Cilado qoftë arsyeja juaj, ne kemi zgjedhur NordVPN si fitues për shkak të sigurisë dhe intimitetit të shkëlqyeshëm, si dhe aftësisë së tij për të hyrë në platformat streaming. Plus, ju merrni një zgjedhje të drejtë vendndodhjesh – me kusht që të mos keni nevojë për një vend të veçantë specifik – do t’ju marrin atë që ju nevojitet. NordVPN ka një periudhë të rimbursimit 30-ditor, për paqen e mendjes.

A përdorni një adresë të dedikuar IP? Na tregoni për përvojën tuaj në seksionin e komenteve më poshtë. Mos harroni të lexoni edhe artikujt tonë të tjerë VPN. Si gjithmonë, faleminderit që lexove.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me