Softueri më i mirë falas antivirus 2020

Nga rrëmbimi i shfletuesve deri te botnets, krimi në internet është i shfrenuar. Për ta luftuar atë, ju duhet një antivirus i sigurt, i cili zakonisht vjen me një çmim të rëndë. Kjo është arsyeja pse ne kemi bashkuar një udhëzues për programin më të mirë antivirus falas në treg.


Ka meritë për të përmirësuar, përfshirë karakteristikat dhe një infrastrukturë më të sofistikuar të sigurisë, por, për këtë udhëzues, ne po përqëndrohemi në pesë opsionet më të mira që mund të merrni për çmimin e ulët falas. Ne do të flasim për gjithçka, nga tiparet tek mbrojtja dhe do t’ju japim të mirat dhe të mirat e secilës opsion.

Vlerësimi i softuerit antivirus falas është megjithatë i ndryshëm. Karakteristikat që janë të zakonshme për softuerin e paguar nuk priten dhe kërkesa këmbëngulëse për të përmirësuar nuk është e mirëpritur. Para se të futemi në listën tonë, ne do të përcaktojmë se si kemi bërë zgjedhjet tona dhe do t’ju japim disa mendime për përmirësimin e homologëve të paguar.

Më shumë për:

 • Softueri më i mirë antivirus 2020
 • Softueri më i sigurt antivirus 2020
 • Antivirusi më i mirë për Android 2020

Softueri më i mirë antivirus falas në vitin 2020

Zgjedhja e softuerit më të mirë antivirus falas

Ka shumë mundësi antivirus falas, por jo të gjithë do ta bëjnë listën tonë. Kjo nuk është çështje e madhësisë së listës ose cilësia e përgjithshme, por e funksionit. Disa antiviruse, siç është Malwarebytes, nuk mbrojnë nga kërcënimet në kohë reale. Ata janë përdorur vetëm për të hequr malware tashmë në kompjuterin tuaj.

Këto opsione kanë mbetur jashtë kësaj liste. Kriteri ynë i parë është që një antivirus skanon makinën tuaj, por gjithashtu siguron një monitorim në kohë reale. Siguria në internet ka të bëjë me parandalimin, dhe opsionet falas që skanojnë makinën tuaj bien të sheshta në atë front.

Natyrisht, ne jemi duke parë çmimin. Antivirusi duhet të jetë falas, jo një provë ose një version i kufizuar i softverit të paguar. Po ashtu, ne jemi duke parë shtigjet e azhurnimit. Pritet që disa veçori të mos përfshihen me një ofertë falas, kështu që ne duam të shohim një mënyrë logjike për t’i blerë ato.

Karakteristikat kanë rëndësi, por jo aq sa disa fusha të tjera. Për sa kohë që një antivirus siguron mbrojtje në kohë reale dhe heqje të malware, ne jemi të përmbajtur. Karakteristika shtesë, siç është lista e gjatë nga AVG, marrin pikë bonus.

Së fundmi, ne po shohim mbrojtje. Ne do të përdorim numrat nga rishikimet tona antivirus për referencë ku kemi testuar homologët e paguar. Antiviruset falas janë rreth 1 deri në 2 përqind më pak efektiv, mesatarisht. Kur rezultatet e laboratorit për një antivirus të lirë janë të disponueshme, ne do t’i bëjmë shënime.

Falas kundrejt paguar

Ka një vend për program antivirus falas. Ata performojnë pak më keq se sa homologët e tyre të paguar dhe shpesh vijnë me një grup karakteristikash të kufizuar, kështu që janë më të mirët kur përdoren në bazë të provës.

Ka disa arsye pas logjikës sonë. E para është me qëllim të keq të ditës zero. Këto janë sulme që lindin në të njëjtën ditë një shfrytëzim bëhet i njohur. Për shkak se malware nuk është në bazën e të dhënave të antivirusit, nuk mund ta referojë atë për të ditur nëse programi është një kërcënim apo jo.

Antiviruset përdorin monitorimin e sjelljes për të adresuar problemin. Nëse softveri po vepron si malware antivirus ka hasur, do ta flakë atë për rishikim. Shpesh, sistemi i monitorimit falas nuk është aq i sofistikuar, duke ju lënë të prekshëm ndaj sulmeve të ditës zero.

Po kështu, ju po merrni një firewall rudimentar, më pak masa mbrojtëse dhe një listë më të shkurtër të kontrolleve gjatë një skanimi. Shtë i varur nga antivirusi dhe diferenca përbën vetëm disa pikë përqindje në efektivitet, por është akoma atje.

Jashtë një sigurie më të mirë, antivirusët e paguar vijnë me një grup më të madh karakteristikash, kryesisht mbrojtjen e phishing dhe ransomware. Disa antiviruse, të tilla si Kaspersky, gjithashtu kanë bërë mbrojtje më të mirë në kamera. Ishte zgjedhja jonë e parë në udhëzuesin tonë se si të siguroni kamerën tuaj.

Rezultatet më të mira të mbrojtjes dhe lista më e madhe e masave proaktive të sigurisë më shumë sesa justifikojnë çmimin. Nëse jeni një përdorues kompetent në internet dhe monitoroni rregullisht se çfarë janë në hard drive tuaj, megjithatë, një antivirus falas do t’ju mbrojë. Thënë kështu, nëse ruani të dhëna të ndjeshme ose shkarkoni disa filma me VPN-në më të mirë për përrua, azhurnimi në një antivirus të paguar ia vlen.

1. Antivirus AVG Falas

AVG është zgjedhja jonë për një antivirus falas. Ajo nuk bën gjithçka jashtëzakonisht, por mbulon të gjitha bazat në një mënyrë që bëjnë disa të tjerë. Ju merrni një formacion të plotë mbrojtjeje, përfshirë opsione të shumta skanimi, mbrojtje në kohë reale dhe skanim të performancës.

Bazat janë skedarët e AVG dhe mburojat e sjelljes. Filedo skedar që hyn në hard diskun tuaj është skanuar, nëse është shkarkuar nga interneti ose është zhvendosur nga një hard disk i jashtëm. Aplikimet në kompjuterin tuaj dhe faqet e internetit që vizitoni monitorohen nga mburoja e sjelljes për veprimtari dashakeqe.

AVG-Free

AVG gjithashtu përfshin mburojën e saj në internet dhe email. Mburoja e internetit mbron nga shkarkimet dhe sulmet në internet që mund të mos kërkojnë hyrje të përdoruesit. Për shembull, do të bllokonte një shkarkim të gabuar që nuk e fillove. Mburoja e postës elektronike funksionon kundër phishing, si dhe imazhe dhe bashkëngjitje të pasigurta.

AVG i quan këto “përbërës” dhe ju mund t’i rregulloni secilën. Ju mund t’i aktivizoni ose fikni ato dhe të vendosni se si funksionojnë ato në makinën tuaj. Për shembull, mburoja e skedarit ju jep mundësi për kur bëhet një skanim, sa thellë duhet të shkojë dhe veprime të caktuara që ndodhin kur malware shfaqet.

Mënyrat e skanimit janë gjithashtu mbresëlënëse. AVG ka gjashtë mundësi: skanimi bazë, skanimi i thellë, skanimi USB, skanimi i skedarëve ose dosjeve, skanimi i performancës dhe skanimi i kohës boot. Ne jemi të impresionuar nga këto mundësi mbi baza të paguara, aq më pak një falas.

Ka edhe rezultate të mira laboratorike. AV-Test vërejti bllokimin 100 për qind të malware ditës zero dhe të përhapur në vlerësimin e majit. AVG pati probleme me malware të ditës zero në Qershor, megjithëse bllokoi vetëm 98.3 përqind të mostrave.

MRG Effitas pajtohet me ato gjetje, duke i dhënë AVG një çertifikim të Nivelit 2 në analizën e tij të spektrit të plotë në Q1. Kur kaluam të dhënat në rishikimin tonë të AVG, zbuluam se ai nuk lejonte që malware të kalonte, thjesht u desh kohë para se të bllokohej.

Meqenëse është një antivirus i shkëlqyeshëm i gjithanshëm, ju rekomandojmë AVG. Ajo vjen me një provë falas 30-ditore të Sigurisë së Internetit, gjithashtu, e cila vjen me mbrojtje nga ransomware, shfrytëzimet e kamerave dhe më shumë.

2. Antivirus Kaspersky Falas

Kaspersky nuk reklamon antivirusin e tij falas, por është i disponueshëm për shkarkim për këdo që dëshiron të shikojë. Ajo ka atë që Kaspersky e përshkruan si “mbrojtje thelbësore”, domethënë bllokon faqet e internetit të dyshimtë dhe viruset e zakonshëm.

Në botën e vërtetë, kjo përkthehet duke përdorur bazën e të dhënave të Kaspersky të Malware për të skanuar kompjuterin tuaj. Siguron gjithashtu mbrojtje në kohë reale, por jo edhe monitorim të sjelljes. Në shumicën e rasteve, sidoqoftë, kjo mjafton.

Kaspersky-Free

Versioni falas i softverit Kaspersky është i thjeshtë. Ekzistojnë butona për skanim dhe azhurnime të bazës së të dhënave në ekranin kryesor. Klikimi në “më shumë mjete” në fund zbulon më shumë opsione. Ju mund të aktivizoni tastierën në ekran për të mbrojtur nga blogerët, të shikoni skedarët tuaj të karantinuar dhe të monitoroni statistikat e bazës së të dhënave të Kaspersky nga menuja.

Do të gjeni shumë mundësi të tjera, por ato janë të rezervuara për pagimin e klientëve. Ndër veçoritë e kyçura janë monitori i rrjetit dhe Kaspersky Rescue Disk, i cili është një mënyrë për të pastruar makinën tuaj kur është i infektuar në mënyrë kritike.

Cilësimet janë aty ku Kaspersky shkëlqen në ofertën e saj falas. Ju merrni kontrollin mbi skanimet me opsione të shpejta, të plota dhe të synuara, si dhe skanime automatike për pajisjet e jashtme. Ju gjithashtu mund të konfiguroni fushat e ndryshme të mbrojtjes, siç është filtri i phishing.

Kaspersky mori shenja të shkëlqyera nga laboratorët që referojmë. Ajo mori një 18 pikë perfekte nga AV-Test gjatë vlerësimit të qershorit në mbrojtje, performancë dhe shfrytëzueshmëri. Ajo performoi më mirë sesa mesatarja e industrisë në testet e performancës, do të thotë se nuk duhet të ngadalësojë shumë makinën tuaj.

Ka shumë për tu pëlqyer në variantin e paguar të Kaspersky, megjithëse, duke përfshirë mbrojtjen e kamerave në internet dhe monitorin e rrjetit. Megjithatë, plani i lirë është i shkëlqyeshëm për atë që është, megjithëse. Ju mund të lexoni rishikimin tonë Kaspersky Anti-Virus për të mësuar rreth azhurnimit.

3. Edicioni i Lirë i Antivirusit Bitdefender

Bitdefender është zgjedhja jonë e parë për programin më të mirë antivirus për shumë arsye, duke përfshirë ndërfaqen e tij të shkëlqyeshme, rezultate të shkëlqyera të mbrojtjes dhe menaxherin e përfshirë të fjalëkalimeve, edhe pse nuk është në nivelin e menaxherëve më të mirë të fjalëkalimeve.

Versioni falas nuk e merr atë kredi, sidoqoftë. Shtë e shkëlqyeshme, por jo aq e shkëlqyeshme sa homologu i paguar. Edhe kështu, është në gjendje të fitojë një numër tre në listën tonë për një ndërfaqe përdoruesi të thjeshtë për t’u përdorur dhe të njëjtën mbrojtje të shkëlqyeshme që ofron versioni i paguar.

Bitdefender-Free

Ai përfshin skanimin dhe mbrojtjen në kohë reale nga malware të njohur në bazën e të dhënave të Bitdefender, si dhe monitorim të sjelljes bazuar në atë që ka hasur Bitdefender. Mbrojtja e gjerë do të mbrojë nga rreziqet siç janë ransomware, por versioni falas nuk ka karakteristika të synuara në kërcënime të ndryshme.

Kryesisht, ju jeni duke humbur mbrojtjen e ransomware me shumë shtresa. Versionet e paguara të Bitdefender mbrojnë dosje të veçanta nga qasja nga aplikacione të panjohura. Që mbron nga kriptimi i keq i skedarëve që ransomware i kriptove synon të arrijë.

Ende, ka shumë për të pëlqyer. Bitdefender Free përfshin mbrojtje kundër phishing dhe anti-mashtrim. Mbrojtja e phishing monitoron faqet e internetit që vizitoni dhe ju paralajmëron për skema të mundshme. Anti-mashtrimi ju mbron kundër përpjekjeve të phishing që synojnë t’ju ridrejtojnë nga një faqe interneti e ligjshme, e cila njihet si farmaci.

Ndërfaqja e Bitdefender është shumë e thjeshtë, dhe kjo është arsyeja pse ajo zë një vend më të ulët në listën tonë. Ju mund të skanoni të gjithë sistemin tuaj ose të tërhiqni dhe lëshoni skedarët për t’i skanuar ato në mënyrë specifike. Shtë një sistem i lehtë që ne mund ta vlerësojmë, por nuk ka pothuajse nivelin e kontrollit që ju merrni me Kaspersky ose AVG.

Ka rezultate të shkëlqyera mbrojtjeje, siç e pamë në rishikimin tonë të Antivirusit Bitdefender. Ishte 100 përqind efektiv kundër keqdashjeve të ditës zero dhe malware të përhapur në analizën e muajit prill të AV-Test. Mesatarja e industrisë në atë kohë ishte 99.5 përqind.

Ai gjithashtu mori një çertifikim të Nivelit 1 nga MRG Effitas në analizën e tij të plotë të spektrit Q1 2018. Nga 18 antivirusët e testuar, vetëm katër morën atë çertifikim të nivelit të lartë, që do të thotë që Bitdefender bllokoi të gjitha kërcënimet.

Bitdefender Free ka disa gabime në opsionet e tij, por është e vështirë të ankoheni pa shpenzuar ndonjë monedhë. Ajo ka ende një mbrojtje të shkëlqyeshme dhe siguri proaktive, me një ndërfaqe të thjeshtë për t’u përdorur, për të filluar. Shtë një ide e mirë ta shkarkoni dhe të shihni nëse azhurnimi në një paketë, siç është Total Security, ia vlen për ju.

4. Windows Defender

Përdoruesit e Windows janë me fat. Sistemi operativ popullor vjen me një nga antiviruset më të mirë të parainstaluar. Windows Defender përfshin skanime të plota të sistemit, skanime të shënjestruara dhe mbrojtje në kohë reale në desktopin dhe shfletuesin tuaj.

Ajo vjen edhe me SmartScreen, për sa kohë që jeni duke përdorur Microsoft Edge. Kjo është nga vjen mbrojtja e bazuar në shfletuesin. Nëse përdorni diçka tjetër, nuk jeni me fat, por kemi gjetur që Chrome të jetë shfletuesi më i sigurt në dispozicion, sidoqoftë.

Windows Defender

Mbrojtësi përdor mbrojtje me bazë cloud për pajisjen tuaj. Malware i ri me të cilin haset ngarkohet në bazën e të dhënave cloud, të cilat referencat e Windows-it për skanimin e saj. Baza e të dhënave azhurnohet pothuajse çdo ditë.

Mbrojtja në kohë reale monitoron proceset tuaja aktive dhe përdor monitorimin e sjelljes për të përcaktuar nëse diçka është me qëllim të keq. Ju mund të fikni mbrojtjen në kohë reale, por Mbrojtësi do ta kthejë atë përsëri pas një periudhe të shkurtër kohe.

Nëse hasni në malware, mund ta vendosni Defender që ta raportojë atë në Microsoft. Vendosja, për fat të mirë, mund të fiket dhe ju mund të paraqisni mostra me dorë. Disa mostra përmbajnë informacione personale për të cilat Mbrojtësi do t’ju pyesë para se t’i dërgoni.

Ai gjithashtu përfshin mbrojtje nga ransomware. Vendosja quhet “qasje e kontrolluar e dosjes”. Në vend që të shtoni dosje për mbrojtjen e antivirusit, Defender automatikisht bllokon çdo gjë që duket e dyshimtë nga modifikimi i skedarëve tuaj. Mund të shtoni përjashtime, sidoqoftë.

Mbrojtja e ransomware duket gjithashtu e mirë. Mbrojtësi bllokoi të gjitha 29 mostrat e MRG Effitas gjatë analizës së tij të spektrit të plotë në Q2 2018. Në përgjithësi, asaj iu dha një çertifikim i Nivelit 2, që do të thotë se bllokoi të paktën 98 përqind të të gjitha mostrave.

Kishte probleme me aplikacione dhe adware potencialisht të padëshiruar, megjithëse, mungonte një nga 20 mostrat e testuara. Kaspersky, nga ana tjetër, humbi një nëntë tronditëse të mostrave gjatë të njëjtit provë. Kishte rezultate më të mira në të kaluarën, sidoqoftë.

Për dallim nga shumë shërbime të Microsoft, nuk jeni të detyruar të përdorni Defender. Nëse instaloni një antivirus tjetër, do të marrë përsipër dhe disa nga veçoritë e mbrojtësit nuk do të jenë në dispozicion. Kjo përfshin murin mbrojtës të Microsoft-it nëse antivirusi juaj vjen me një.

Vendosjet ku dëshironi të përdorni një antivirus të ndryshëm, por prapë doni të përdorni firewall-in e Windows mund të jenë të vështira për tu konfiguruar.

Si antivirus i përfshirë me Windows, është e vështirë të trokitni Defender. Surprisingshtë çuditërisht e mirë për të bllokuar malware në kohë reale dhe vjen me karakteristika të përshtatshme, për tu bootuar. Ndërsa nuk është në shkallën e antivirusëve të tjerë, është një mjet i bukur nëse nuk keni asgjë tjetër.

5. Avast Free Antivirus

Avast fitoi AVG në 2016 në shumën prej 1.3 miliardë dollarë. Ata ndajnë të njëjtën infrastrukturë të sigurisë, por mbajnë ndërfaqe dhe karakteristika të ndryshme. Ne na pëlqen më shumë ndërfaqja e AVG, por Avast gjithashtu merr shumë të drejtë. Paketa e saj falas ka rezultate të shkëlqyera mbrojtjeje dhe një listë të mirë të veçorive, për tu ngritur.

Ekzistojnë katër mënyra skanimi, me një zonë skanimi të personalizuar për konfigurimin e cilësimeve tuaja. Ju merrni skanime të plota, skanime të shënjestruara, skanime në kohë boot dhe skanime të zgjuara të preferuara. Një skanim i zgjuar do të përfshijë kompjuterin tuaj për malware, çështje të performancës, kërcënime pa tel dhe më shumë. Shtë një dyqan me një ndalesë për akordimin e kompjuterave.

Avast-Free

Secila prej skanimeve ka edhe cilësimet e veta, duke përfshirë zonat heuristike dhe skanuese. Ju mund të vendosni përparësinë e skanimeve, kështu që Avast nuk do të ngadalësojë makinën tuaj, gjithashtu. Ai përfshin një cache të vazhdueshme që mund të shpejtojë kohën e skanimit pas skanimit fillestar, kështu që duhet të shihni një ngritje të performancës pas përdorimit të parë.

Nëse jeni duke përdorur Shfletuesin e Sigurt të Avastit të përfshirë, mund të përdorni gjithashtu menaxherin e fjalëkalimit falas. Nuk është aq i mirë sa Dashlane (lexoni rishikimin tonë të Dashlane), por është një menaxher i çuditërisht i fuqishëm i fjalëkalimeve duke pasur parasysh që është falas. Mund të ruajë fjalëkalime, shënime dhe karta krediti, por do të duhet të rifreskosh në versionin e paguar për të zhbllokuar monitorimin e fjalëkalimit.

Avast përfshin një seksion të performancës që do të skanojë kompjuterin tuaj për skedarët që nuk duhen. Nuk është aq i mirë sa AVG TuneUp, por ai shërbim kushton një premium i madh. Përsëri, si një përfshirje falas, është mirë të shihet.

Të gjitha këto karakteristika tregojnë vlerën e Avast. Ka shumë mundësi për të pastruar kompjuterin tuaj, për të zbuluar malware dhe duke ju mbajtur të sigurt gjatë përdorimit të uebit. Ne na pëlqen Shfletuesi i Sigurt për këtë arsye. Sshtë një shfletues i bazuar në Chromium që përfshin një menaxher fjalëkalimi, bllokues reklamash dhe më shumë si parazgjedhje.

Ajo ka rezultate shkëmbore, sidoqoftë. AV-Testi tregoi se ishte vetëm 98.9 përqind efektiv ndaj malware-ditore zero, nën mesataren e industrisë 99.5 përqind, por ishte 99.9 përqind efektive ndaj grupit të referencës AV-Test.

MRG Effitas çuditërisht i dha asaj një certifikim të Nivelit 1 gjatë analizës së tij të spektrit të plotë në Q2. Ai bllokoi të gjitha mostrat e malware, por lejoi tetë nga 20 PUA dhe mostra adware që testuan MRG Effitas. Duket se dështimi nuk ndikoi në çertifikimin përfundimtar.

Rezultatet e laboratorit nuk janë aspak të tmerrshme. Avast ka një listë të gjatë të veçorive që e bëjnë atë të vlefshëm për tu konsideruar. Mund të mësoni më shumë rreth versionit të paguar në rishikimin tonë të Avast Pro, ose të regjistroheni vetë me një llogari falas.

Mendimet përfundimtare

Antiviruset falas kanë një pozicion interesant në treg. Ata janë një mjet i mirë për tu mbrojtur nga kërcënimet e përgjithshme, por ata nuk kanë fuqinë për të mbrojtur kundër gjithçkaje. Ndërsa opsionet si Avast dhe AVG kanë karakteristika të shkëlqyera, të tjerët si Kaspersky dhe Bitdefender ofrojnë mbrojtje më të mirë.

Fatmirësisht, të gjitha opsionet janë falas, kështu që ju mund të shkarkoni secilën prej tyre dhe të gjeni atë që ju pëlqen më shumë. Sigurohuni që të instaloni vetëm një nga një, megjithëse, pasi antivirusët e shumtë mund të paraqesin çështje serioze të përputhshmërisë.

Cilin antivirus falas po përdorni? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map