Shërbimet më të mira falas të VPN të vitit 2020: Siguria me zbritje

Ka shumë shërbime të supozuara “falas” të VPN-së. Megjithëse do t’ju japin përshtypjen se jeni duke u mbrojtur, shumicën e kohës ju po paguani me intimitetin tuaj. Në disa raste, madje jeni duke paguar me sigurinë tuaj në internet, me shërbime telefonike të tilla si Hola VPN duke i përdoruar përdoruesit në një botnet.


Për të provuar të depërtojmë nëpër mjegullën e dendur që kanë krijuar ato shërbime pseudo, ne pastruam internetin për shërbimet më të mira falas VPN. Ndërsa ata nuk mund të luftojnë me ofruesit më të mirë në rishikimet tona VPN, ata do t’ju mbajnë të mbrojtur pa vargje të bashkangjitur.

Përjashtimi i vetëm nga kjo është Windscrib, i cili ka këmbë në një treg të lirë dhe të paguar. Nëse jeni i sapoardhur me VPN dhe doni të provoni diçka falas përpara se të investoni, basti juaj më i mirë është të rrini me Windscrib. Ajo jo vetëm që ofron planin më të mirë falas që kemi parë, nuk është shumë i shkathët kur bëhet fjalë për planet e paguara,.

Zgjedhja e Shërbimeve më të Mira VPN Falas

Gjetja e shërbimeve më të mira falas VPN është e thjeshtë. VPN duhet të jetë falas dhe nuk mund të jetë mbeturina e plotë. Udhëzuesi ynë më i keq VPN tregon që VPN nuk janë të mira vetëm sepse ato janë të lira dhe, në disa raste, kjo mund të nënkuptojë keqdashje, mashtrim ose pakënaqësi të tjera të krimit në internet.

Për dallim nga udhëzuesi më i mirë i menaxherit tonë falas me fjalëkalim, megjithatë, do të duhet të hiqni dorë nga diçka për të përdorur një VPN falas. Për shembull, LastPass ofron shumicën e funksioneve të një menaxheri të paguar fjalëkalimi falas. Ju nuk do të gjeni një mundësi ekuivalente në hapësirën VPN. Lexoni rishikimin tonë të LastPass nëse jeni në treg për një menaxher të fjalëkalimit.

Zgjedhjet tona të para të VPN kufizojnë sasinë e të dhënave që mund të përdorni, por ofroni një shërbim të paraqitur plotësisht. Dy të fundit, megjithëse të përshtatshme, vijnë me koston e shpejtësisë dhe intimitetit.

Në shumicën e rasteve, planet falas janë gjykime për planet e paguara. Ne do të japim specifikat e planit falas, duke përfshirë sa të dhëna mund të përdorni, kufizime, etj., Të flasim për shtigjet e mundshme të azhurnimit dhe të japim mendimet tona nëse ia vlen një azhurnim.

Zgjedhja jonë e parë është një përjashtim, por përgjigja zakonisht është “me siguri jo”. VPN-të e mira vijnë me një çmim, kështu që mbani në mend pasi të kalojmë nëpër këto oferta falas.

Shërbimet më të mira falas të VPN 2020

1. Shërbimi më i mirë falas VPN: Shenjë për xham

Windscrib është përjashtim kur bëhet fjalë për VPN falas. Për dallim nga shumica e shërbimeve falas, ai siguron një sasi të përdorshme të të dhënave mujore dhe mundësinë për të fituar më shumë (megjithëse ende nuk është mjaft e mjaftueshme për t’u përfshirë në listën tonë më të mirë për ruajtjen e cloud). Shtë i vetmi VPN që ju jep përvojën e plotë falas.

Planet falas fillojnë me 2 GB të dhëna në muaj, por ju mund t’i rritni ato në 10 GB të dhëna nëse siguroni një email dhe pranoni të merrni njoftime në Windscrib. Asgjë nuk është me të vërtetë falas, por ne jemi duke përmbajtur 8 GB të dhëna për pak reklamim.

Windscribe-Slider1

Mund të fitoni më shumë të dhëna. Nëse bëni një cicërimë duke përdorur një lidhje me Windscribe, do të merrni një shtesë prej 5 GB në muaj. Windscrib paralajmëron të mos “jetë një kravatë dhe të fshini Tweet-in pas,” sidoqoftë.

Windscrib gjithashtu ju lejon të përdorni fuqinë e mbetur CPU për të zgjidhur hash për minierat Monero. Në një Ryzen-1700X me tetë bërthama, ne u ulëm rreth 50 hashe në sekondë. Ju mund të përdorni ato hashes për të blerë një nga tre përfitimet: një rivendosje të bandës, 10 GB të dhëna mujore të përhershme ose një muaj të një abonimi Pro.

Ata nuk janë të lirë, megjithatë. Shpërblimet kushtuan përkatësisht 1 milion, 10 milion dhe 50 milion hashe. Fatmirësisht, ju mund të bëni hashing tuaj në çdo kompjuter dhe në çdo kohë. Për sa kohë që jeni regjistruar në llogarinë tuaj, Windscrib do të kursejë shumën e kredive që keni.

Megjithëse teknikisht një mënyrë “e lirë” për të fituar më shumë të dhëna, mund të mos jetë ideja më e mirë. Mund të vendosni kufijtë e përdorimit të CPU-së, por me siguri do të shpenzoni më shumë në energji elektrike dhe përbërës të dëmtuar sesa ia vlen shpërblimi. Një abonim mujor është mjaft i lirë ashtu siç është.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë xhamat

Duke pasur parasysh planin bujar të lirë të Windscrib, ne prisnim një ngritje të madhe të planeve Pro. Fatmirësisht, nuk është kështu. Windscrib nuk ka një tarifë të ulët mujore sesa Aksesi në Internet në Internet – megjithëse nëse lexoni rishikimin tonë të PIA, do të shihni që disa ofrues bëjnë – por është akoma më e lirë se zgjedhja jonë më e mirë VPN, ExpressVPN (lexoni rishikimin tonë ExpressVPN).

Planet një dhe dy-vjeçar kanë vlerë të konsiderueshme, megjithëse. Shkalla mujore bie nën 5 $ për të dy opsionet, mund të lidhni sa më shumë pajisje që dëshironi njëherësh dhe të keni qasje në serverat e specializuar të transmetimit të Windscrib.

Kohët e fundit prezantoi një mundësi për të ndërtuar planin tuaj gjithashtu. Në krye të vendeve të lira dhe 10 GB të të dhënave, mund të shtoni vendndodhje për 1 $ në muaj. Eachdo vend mund të ketë ndonjë numër të qendrave të të dhënave, sidoqoftë. Për shembull, opsioni amerikan ka 35 qendra të të dhënave, por Belgjika ka vetëm një. Të dy kushtojnë 1 $.

Përveç përfitimit të vendeve në serverin Pro, 10 GB të dhëna i shtohen planit tuaj për secilin vendndodhje. Mund të shtoni një mundësi të pakufizuar të dhënash për $ 1 ekstra, e cila gjithashtu ju jep mundësinë e përdorimit të R.O.B.E.R.T.

R.O.B.E.R.T është një malware, phishing, botnet, reklama, tracker dhe bllokues i rrjetit social. Gjatë testimit tonë, ne kemi parë se është çuditërisht efektive, por jo në nivelin e softuerit më të mirë antivirus. Includedshtë i përfshirë me ndonjë plan Pro, por për vetëm 1 $ shtesë me të dhëna të pakufizuara në një plan falas, ne nuk shohim një arsye për të mos provuar atë.

Prmimet e Windscrib janë konfuze, por ka shumë vlerë për të shtrydhur nga sistemi që ai ka vendosur. Ju mund të mësoni specifikat e çmimeve, si dhe veçoritë e tjera të Windscrib, në përmbledhjen tonë në Windscrib.

2. TuneliBear

TunnelBear ka qenë zgjedhja jonë për VPN më të mirë falas në të kaluarën, kryesisht sepse ajo ishte e vetmja në dispozicion që ishte ndonjë e mirë. Sidoqoftë, vitet e fundit, ajo ka humbur shkëlqimin e saj, pasi të ardhurit, si Windscrib dhe Speedify, marrin tregun nga stuhia (lexoni krahasimin tonë të Windscrib vs TunnelBear). Blerja e TunnelBear nga McAfee nuk ndihmoi gjithashtu çështje. Lexoni rishikimin tonë të Mbrojtjes totale të McAfee për të parë pse.

Edhe kështu, ajo ofron 500MB të dhëna falas pa vargje të bashkangjitur. Në ndryshim nga Speedify, nuk ka asnjë biznes qesharak me sigurinë tuaj. TunnelBear përdor AES 256-bit me OpenVPN, IKEv2 ose IPSec dhe nuk mban regjistrat. Gjatë testimit tonë, ai nuk bëri rrjedhje të kërkesave të DNS, gjithashtu.500MB është i përdorshëm, por është më shumë provë se gjithçka. Fatmirësisht, çmimet e TunnelBear nuk janë të tmerrshme, me të dhëna të pakufizuara që kushtojnë 10 dollarë në muaj ose 60 dollarë në vit, por ne kemi parë më mirë. Të gjitha planet vijnë me pesë lidhje të njëkohshme, gjë që nuk është e keqe.

Shpresa jonë është që TunnelBear do të shtojë më shumë të dhëna në planin e saj falas. Kompania pas saj lëshoi ​​kohët e fundit RememBear, e cila është ndër menaxherët më të mirë falas me fjalëkalim në dispozicion. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë të RememBear, është pak a shumë e njëjtë me versionin e paguar.

Fatkeqësisht, e njëjta gjë nuk mund të thuhet për TunnelBear. 500MB të dhëna janë bujare, por lehtë mund të hani nëpër ato shumë të dhëna në disa orë, veçanërisht nëse jeni duke transmetuar. Për sa kohë që i afrohesh planit të lirë si një gjyq, nuk do të duket aq i keq.

Arsyet e tjera që na pëlqen TunnelBear

Fuqia më e madhe e TunnelBear është ndërfaqja e saj, e cila është e lidhur me një ikonë në tabaka. Megjithatë, është një aplikim për tabaka. Duke klikuar në ikonë do të hapet një dritare, por jo një që mund të lëvizësh nëpër ekranin tënd.

Edhe me atë dobësi, zgjedhja e një lokacioni është e thjeshtë dhe të kujton NordVPN (lexoni rishikimin tonë të NordVPN). Ekziston një hartë me tuba Mario-esque në vendet ku ka prani TunnelBear. Duke klikuar një do t’ju lidhë me një server në atë vend, me një grafik që tregon se nga po tunifikoni.

Megjithëse është i përqendruar në një përvojë të thjeshtë VPN, TunnelBear ka karakteristika të përparuara. Ekziston një ndërrues vrasjeje, të cilin TunnelBear e quan “VigilantBear”, që do të ndërpresë lidhjen tuaj të internetit nëse VPN dështon. Elingshtë ofruar edhe tunifikimi i ndarë, por, çuditërisht, vetëm në Android. Lexoni rishikimin tonë të Astrill për një ofrues që ofron tunele të ndara kudo.

Nëse jeni i ri për VPN dhe doni të shihni se çfarë shqetësimi ka të bëjë, TunnelBear është një opsion i shkëlqyeshëm. Ata që janë më shumë të njohur me mënyrën se si funksionojnë ata, me siguri do të jenë më mirë me Windscrib. Lexoni rishikimin tonë TunnelBear për të mësuar më shumë.

3. Fsheh.me

Hide.me është një nga VPN-të më të shtrenjta që ne kemi shqyrtuar dhe, megjithëse shërbimi është i mirë, nuk po bën asgjë të veçantë për të justifikuar çmimin e tij më të lartë se mesatarja. Fatmirësisht, ekziston një plan falas. Ju mund të përdorni 2 GB të dhëna në muaj nga rrjeti i Hide.me në një pajisje të vetme, pa kartë krediti të nevojshme.

Përdoruesit e lirë janë të kufizuar në tre serverë, megjithatë. Rrjeti i plotë i serverëve Hide.me nuk është aq i madh – 55 vendndodhje në 34 vende sa i përket shkrimit – por zgjedhja e vogël për përdoruesit pa pagesë është ende një parakolp.Përditësimi i çmimeve që ju keni akses në ata serverë, së bashku me lidhje më të njëkohshme dhe transferim të pakufizuar të të dhënave, por çmimi nuk ia vlen. Për të hyrë në të gjitha duhet të ofrojë Hide.me, do të duhet të paguani, minimumi, 10 dollarë në muaj, dhe kjo nëse blini një vit përpara. Nëse dëshironi të shkoni nga muaji në muaj, ajo normë rritet në 20 dollarë.

Ekziston një plan midis falas dhe Premium, oferta më e lartë e Hide.me, por, edhe një herë, çmimi nuk ia vlen. Megjithëse vetëm 5 dollarë në muaj, plani i mesëm i nivelit të Hide.me Plus vjen vetëm me 75 GB transferim të të dhënave dhe mbështetje për një pajisje të vetme.

Sidoqoftë, ne nuk mund të ankohemi. Përdoruesit e lirë nuk mund të qasen në platformat streaming, por sasia e kufizuar e transferimit të të dhënave nuk do të lejojë shumë transmetim sidoqoftë. Sshtë vetëm një mënyrë për të mbrojtur shfletimin bazë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë

Sa i përket specifikave të shërbimit, Hide.me është një opsion i rrugës së mesme. Gjatë testimit tonë, kemi vërejtur shpejtësi të përdorshme, nëse jo interesante, kur tunifikoni afër shtëpisë dhe rezultate të pasakta kur udhëtoni larg.

Zgjedhja e serverit pasqyron që, me 55 lokacione që mbulojnë pjesën më të madhe të globit. Pikat e përgjithshme llogariten, me Amerikën e Veriut dhe Evropën Perëndimore që marrin më shumë dashuri. Ka disa lokacione të çuditshme që janë të rralla midis VPN-ve, megjithëse, përfshirë Marokun.

Përdoruesit e lirë mund të përdorin serverë në Hollandë, Kanada dhe Singapor, përkundër faktit se Hide.me është i vendosur në Malajzi. Vendndodhja e selisë së Hide.me na bën pauzë, megjithëse ka një rekord të keq kur bëhet fjalë për respektimin e intimitetit të qytetarëve të saj, siç mund ta lexoni në VPN tonë më të mirë për Malajzinë.

Hide.me është një shërbim i mirë, por jo i shkëlqyeshëm, VPN. Plani falas vlen të kontrollohet, megjithëse. Ju mund të lexoni rishikimin tonë Hide.me për të mësuar më shumë ose të regjistroheni në një plan me një garanci të kthimit të parave 14-ditore.

4. ProtonVPN

ProtonVPN merr një qasje të ndryshme ndaj modelit falas VPN. Në vend që të kufizojë sasinë e të dhënave që mund të përdorni, ajo kufizon shpejtësinë. Ju mund të përdorni VPN sa të doni në një pajisje të vetme falas, për aq kohë sa ju mund të luftoni me shpejtësinë e reklamuar “të ngadaltë” të planit falas..

Kur e testuam atë, ProtonVPN automatikisht ofroi një provë njëjavore të shërbimit të saj Plus, i cili përfshin pesë lidhje të njëkohshme, mbështetje për transmetim dhe përrua, një bllokues të malware dhe serverë të përkushtuar Tor. Thënë kjo, gjyqi nuk është shpallur dhe, megjithëse ne ishim në gjendje ta përsërisim atë, ne nuk mund të konfirmojmë që ai do të jetë gjithnjë rreth.Planet Plus kanë shpejtësi të mirë, por rezultatet tona treguan se disa serverë janë optimizuar më mirë se të tjerët. Nga vendndodhja jonë e testimit në Irlandë, zbuluam se serverët e Sh.B.A-së performuan më mirë sesa ata në Mbretërinë e Bashkuar, dhe Hong Kongu kishte rezultate më të shpejta se disa opsione evropiane. Duket që afërsia juaj me një server të veçantë nuk është aq e madhe për një faktor, të paktën për normat e shkarkimit.

Ne hoqëm dorë, mesatarisht, rreth 50 përqind e shpejtësisë sonë të pambrojtur në një plan të paguar, kështu që një plan falas mund të jetë mesatarisht rreth 75 përqind. Plani falas i ProtonVPN nuk është i përshtatshëm për përrua ose transmetim. Përkundrazi, është një mjet për të mbrojtur privatësinë tuaj gjatë shfletimit bazë, i cili ka të ngjarë që Mozilla e zgjodhi atë si VPN të saj të paracaktuar për Firefox.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë ProtonVPN

Megjithëse plani i lirë është i bukur, ProtonVPN e bën më të vlefshëm përmirësimin. Përdoruesit që paguajnë marrin mundësinë e përdorimit të serverave të tij “thelbësor të sigurt”. Ata drejtojnë lidhjen tuaj përmes një vendi miqësor ndaj intimitetit përpara se të shkoni në destinacionin tuaj. Për shembull, nëse jeni duke u lidhur me Singaporin, lidhja juaj së pari mund të kalojë nëpër Zvicër, e cila ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë.

Në fund të fundit, ka ProtonMail, i cili është një shërbim i sigurt me email. TorGuard ofron një shërbim të ngjashëm, por me një çmim shumë më të ulët, siç mund ta shihni në rishikimin tonë të TorGuard. Lexoni udhëzuesin tonë për sigurinë e postës elektronike nëse jeni kurioz se çfarë do të thotë “i sigurt”.

ProtonVPN nuk bën përshtypje në krahasim me ofruesit e raftit më të lartë në të njëjtën pikë çmimi, por plani i tij falas nuk është një marrëveshje e keqe. Ju mund të lexoni rishikimin tonë ProtonVPN për të mësuar më shumë ose provoni një llogari falas vetë.

5. Shpejtësoni

Speedify ka për qëllim turmën e lëvizshme, e cila është e pazakontë në treg. Megjithëse mund ta përdorni në desktop, Windscrib ka shpejtësi më të shpejtë, më shumë vendndodhje të serverëve dhe një kufi mujor më të lartë. Thënë kështu, ka avantazhe për përdoruesit e celularit.

Ai përdor “lidhjen e kanalit” në lidhjen tuaj, e cila mund të përdorë lidhje të shumta në internet për rritje të bandës, latent më të ulët dhe tepricë më të mirë. Mund të vendosni rregulla edhe për llojet e lidhjeve, për të automatizuar përdorimin e të dhënave tuaja celulare.

Speedify-Main-Screen

Lidhja e kanalit është gjithashtu në dispozicion në desktop, por nuk do të ketë shumë kuptim. Speedify mund të përdorë çdo lidhje – për shembull, WiFi dhe Ethernet – por të gjitha përfundojnë në të njëjtin modem. Ka më shumë kuptim në celular, ku mund të dëshironi të kufizoni përdorimin tuaj celular dhe të favorizoni WiFi.

Ne nuk jemi të sigurt se përfitimet e lidhjes së kanaleve janë aq të mëdha sa sugjeron materiali i marketingut. Vonesa ishte e keqe dhe shpejtësitë e shkarkimit ishin të pasakta. Megjithë testimin nga Gjermania, rezultati ynë më i mirë erdhi nga një server i bazuar në SH.B.A., duke sugjeruar që Speedify ka një optimizim më të mirë për serverat në terrenin e tij..

Edhe kështu, Speedify është një mundësi e mirë për të lira. Ju mund të përdorni 5 GB të dhëna në një pajisje çdo muaj dhe nuk keni pse të krijoni një llogari për ta bërë këtë. Kjo është gjysma e të dhënave që merrni me Windscrib, por nuk keni nevojë të verifikoni emailin tuaj për t’i marrë ato.

Ky ka një avantazh të papërfillshëm, duke marrë parasysh Speedify logs adresën tuaj IP dhe vendndodhjen e përafërt. Uebfaqja është e ndërlikuar. Pretendon se Speedify nuk regjistron faqet e internetit që vizitoni ose të dhënat që transferoni. Megjithëse është e vërtetë, politika e privatësisë e bën të qartë që Speedify “regjistron informacionet e hyrjes në lidhje me pajisjen e klientit, përfshirë adresën IP, dhe identifikuesit unik të pajisjes.”

Shpejtoni nuk e logon adresën IP të faqeve të internetit që po vizitoni, por logon tuajat.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë të shpejtojmë

Ne nuk do t’ju rekomandojmë të paguani për Speedify, por versioni falas nuk është i gjithë dënimi dhe errësira. Ajo ka një ndërfaqe të shkëlqyeshme, veçanërisht në iOS, por praktikat e saj të prerjes e mbajtën atë nga udhëzuesi ynë më i mirë për iPhone. Aplikacioni ju tregon një tabelë të shpejtësisë dhe përdorimit të lidhjeve tuaja mobile dhe WiFi, kështu që ju të mund të monitoroni shpejt se sa po përdorni ose.

Qasja e pastër “e parë e lëvizshme” ndihmon shumë, me Speedify qartë që përcakton cilësimet dhe veçoritë e saj në ndërfaqe. Gjithçka nga butonat dhe ikonat te navigimi dhe modelimi i ekranit bën një përvojë intuitive.

Edhe ai hyn në Netflix, por nuk e bëri VPN-në tonë më të mirë për Netflix udhëzuesin, sepse, mirë, privatësia.

Kjo duket se është rasti më i mirë për Speedify. Sshtë për përdoruesit që nuk shqetësohen me privatësinë dhe thjesht duan të shikojnë përmbajtjen e bllokuar në Netflix falas. Nëse kjo tingëllon si ju, sigurohuni që të lexoni përshtypjen tonë Speedify për detaje se si të regjistroheni.

Mendimet përfundimtare

Duhet të keni kujdes gjatë lundrimit në shërbimet VPN falas, por ka mundësi të ligjshme. Ndërsa ProtonVPN dhe Speedify janë të mirë, ju rekomandojmë të përmbaheni me Windscrib, TunnelBear ose Hide.me, në atë mënyrë.

Ata ofrues ofrojnë shërbime vërtet falas VPN, ndryshe nga Speedify, e cila tregton 5 GB të dhëna për informacionin tuaj personal. Plus, Windscrib ofron një rrugë të qartë për azhurnimin duke blerë një pajtim Pro ose duke shtuar vendndodhjet e serverit në planin tuaj të lirë.

A ka ofrues të mirë falas që kemi humbur? Na tregoni në komentet më poshtë. Shikoni edhe artikujt tonë të tjerë VPN. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me