Ofruesit më të Sigurt të Email-it 2020: ProtonMail vs Tutanota vs Hushmail

Ka mënyra të shpejtë dhe të thjeshtë për të komunikuar me dikë në internet, siç është një i dërguari i menjëhershëm, biseda me video ose media sociale. Pavarësisht se këto metoda janë të diskutueshme më mirë, bota ende dërgon mbi 280 milion email në ditë. Për momentin, të paktën, është e qartë që emaili është këtu për të qëndruar. Sidoqoftë, siguria është një çështje, e cila është arsyeja pse ne do të diskutojmë ofruesit më të sigurt të postës elektronike këtu.


Problemi me postën elektronike është i thjeshtë. Protokollet e datuara janë të prekshme nga kriminelët në internet të cilët mund të përdorin llogarinë tuaj për të dërguar spam, hak në llogari të tjera në internet ose për të fshirë të dhëna të rëndësishme. Edhe reklamuesit, agjensitë qeveritare dhe ofruesit e postës elektronike kanë një interes të ngarkuar në korrespodencën tuaj.

Nëse dobësitë e postës elektronike ju thanë, mendoni të kaloni te një ofrues i ri i postës elektronike. Do të shohim pesë që ofrojnë më shumë siguri mbi opsionet e rrjedhës kryesore. Për çdo shërbim, ne do të përmbledhim opsionet e tij të sigurisë, duke krijuar një llogari, veçoritë e kutisë postare dhe nivelet e çmimeve.

Mos harroni të kontrolloni udhëzuesin tonë mbi privatësinë për mënyrat për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Për më shumë masa sigurie, shihni 99 mjetet tona për të mbrojtur privatësinë tuaj. Më në fund, hidhni një sy në udhëzuesin tonë për sigurinë e postës elektronike për më shumë këshilla.

1. ProtonMail

ProtonMail është i thjeshtë për tu regjistruar, vjen me një standard të lartë mbrojtjeje dhe ofron fleksibilitet me planet e tij të shumta të pagesave. Qershia në krye është ndërfaqja e saj e thjeshtë por moderne që e bën të lehtë për të lundruar kutinë e postës dhe të shfletoni mesazhe.

Shërbimi kodon mesazhe në çdo kohë. Nëse një mesazh është në serverat e ProtonMail, është i koduar. Nëse dy llogari të ProtonMail dërgojnë dhe marrin mesazhe pranë njëri-tjetrit, ato janë të koduara. Përdoruesit mund të dërgojnë mesazhe të sigurta në adresat e jashtme të postës elektronike me një çelës encryption. Marrësi përdor fjalëkalimin e dërguesit për të hyrë në mesazh.

ProtonMail përdor AES, RSA dhe OpenPGP për të kriptuar mesazhe. Ai pranon që madje nuk mund të ketë qasje në mesazhet e një përdoruesi. Kjo është një shpatë me dy tehe, sepse nuk mund të rikthejë të dhënat e humbura të një përdoruesi, as. Ajo që sakrifikon në opsionet e rimëkëmbjes, një fiton në intimitet dhe mbrojtje.

Krijimi i një llogarie është një proces pa dhimbje. Për ta bërë këtë, gjithçka që duhet të siguroni është një emër përdoruesi dhe fjalëkalim. Ju jepet mundësia të shtoni një email për rimëkëmbjen në rast se harroni edhe fjalëkalimin tuaj.

Image-1-ProtonMail-Setup-kopje

Lundrimi në kutinë e postës është i ngjashëm me Gmail, Outlook dhe Yahoo. ProtonMail ofron veçori kryesore si filtra me porosi, shtatë dosje të paracaktuar dhe etiketa për organizim. Ajo ka tastat kryesore për ata që duan të lëvizin nëpër kutia duke përdorur tastierën e tyre në vend të miut të tyre.

Image-2-ProtonMail-Keyboard Shortcuts-

Dërgimi i postës elektronike me ProtonMail

Image-3-ProtonMail-Draft

Për të kriptuar mesazhe për përdoruesit jo-ProtonMail, duhet të klikoni në një ikonë të kyçjes në fund të një emaili të përpiluar, të bëni një fjalëkalim dhe të zgjidhni “set”.

Image-4-ProtonMail-encrypting-Messages

Përkrah ikonës së kyçjes është një orë ore. Kur dërguesit e lejojnë atë, ata vendosin një kohë skadimi. Emaili dhe bashkëngjitjet e tij do të fshihen automatikisht në kohën e zgjedhur. Ashtu si Gmail, ProtonMail mbështet madhësi shtojcash deri në 25MB.

Image-5-ProtonMail-Skadimit-Time

Protmimet ProtonMail

ProtonMail ofron një version falas. Shtë një mundësi e kufizuar me 500 MB memorje dhe 150 postë elektronike në ditë, por asgjë nuk ruan sigurinë falas. Plani i parë i paguar, Plus, ofron 5 GB ruajtje, 1000 postë elektronike në ditë dhe pesë adresa të tjera me email me 5 dollarë në muaj.

Tjetra, Professional, siguron të njëjtën sasi të ruajtjes, por jep mesazhe të pakufizuara, domene me porosi dhe më shumë veçori të kutisë postare për 8 dollarë në muaj për çdo përdorues. Plani i nivelit më të lartë, Visionary, rrit ruajtjen në 20 GB dhe ofron 50 adresa emaili për 30 dollarë në muaj.

Ekipi prapa ProtonMail gjithashtu ofron shërbime VPN. Shikoni shqyrtimin tonë të ProtonVPN për më shumë informacion.

Plan: FreePlusProfessionalVisionary
Çmimi:falas5 dollarë në muaj8 dollarë në muaj30 dollarë në muaj
Storage:500 MB5GB5 GB për përdorues20GB
Email në ditë:1501,000i pakufizuari pakufizuar

Regjistrohu për ProtonMail

2. Kolab Tani

Kolab Tani ofron email, si dhe mjete për ruajtjen e skedarëve dhe të bashkëpunimit. Të dhënat e përdoruesve janë më të sigurta sepse ato ruhen në serverë në Zvicër. Softueri mund të përfitojë nga kriptimi i mesazheve, i cili nuk është i disponueshëm përmes postës së tij në internet.

Uebfaqja e saj thotë se nuk do të japë informacionin personal të përdoruesve dhe promovon transparencën duke e bërë softuerin e tij me burim të hapur. Përdor sekretin e përsosur përpara si një shtresë e shtuar e sigurisë në rast se një çelës privat bëhet i komprometuar. Për më shumë informacion në lidhje me PFS, shihni përmbledhjen tonë të konkurrentëve Dropbox.

Krijimi i një llogarie kërkon një seri hapash. E para kërkon informacione themelore: emrin dhe mbiemrin, vendin, emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin. E dyta ofron veçori me porosi nga të cilat mund të zgjidhni, të tilla si vërtetimi me dy faktorë në hyrje, sasia e hapësirës së ruajtjes, sinkronizimi i celularit dhe një plan pagese.

Image-21-Kolab-tani-Account-Details

Planet vijnë në tre shije: vjetore, tremujore ose mujore. Sa më gjatë të jetë angazhimi, aq më të mëdha janë kursimet.

Image-22-Kolab-tani-Options

Po ndan Kolab

Shërbimi inkurajon ndarjen. Midis dy llogarive Kolab Now, përdoruesit mund të ndajnë dosjet e postës elektronike, grupet e kontaktit, kalendarët dhe më shumë.

Image-23-Kolab-tani-Mailbox

Kjo është e dobishme për përdoruesit që duan një komplet zyre që është i integruar me emailin e tyre, duke u kursyer atyre dhimbjen e kokës për të kaluar në mes të aplikacioneve më të lira. Në të njëjtën kohë, nuk është asnjë konkurrencë e Dropbox Paper ose Google Docs.

Image-24-Kolab-tani-Draft

Karakteristika e etiketimit është një nga ato më të dobishme për organizimin. Mund të krijoni etiketa me ngjyra të cilat veprojnë si kategori për të renditur artikujt. Itemdo artikull, pavarësisht nëse është një mesazh me email, ngjarje kalendarike ose shënim, mund të shfaqë një ose më shumë etiketa.

Image-25-Kolab-tani-Settings

Abmimet Kolab Tani

Me fjalë të rrepta, Kolab Tani nuk ofron një provë falas, por përdoruesit mund të kërkojnë një rimbursim gjatë 30 ditëve të para. 4.shtë 4,50 dollarë në muaj për t’u pajtuar. Përdoruesit që angazhohen për tre muaj do të marrin një zbritje prej 1 përqind, ndërsa ata që shkojnë për vitin do të marrin 3 përqind zbritje. Ai pranon PayPal, Bitcoin, kartat e kreditit dhe transfertat e drejtpërdrejta bankare.

Plan: MonthlyQuarterlyAnnual
Çmimi:4,50 dollarë në muajRreth 12.15 $ tremujorRreth 37.80 dollarë në vit

3. CounterMail

Ashtu si ProtonMail, Countermail ofron një nivel të denjë të sigurisë. Duke i fikur serverët në internet pa disk në Suedi, adresa IP e një përdoruesi ka më pak të ngjarë të rrjedhë. Ndërfaqja nuk është tërheqëse, por kjo është më pak e rëndësishme sesa siguria.

CounterMail ofron më shumë masa sigurie sesa serverët e tij të pazakontë. Përdor algoritmet e kriptimit, të tilla si OpenPGP, AES dhe RSA, për të mbajtur komunikimet me email të sigurta. Një nga karakteristikat më të freskëta është një çelës USB opsional që mund ta porosisni dhe të kërkoni kurdo që (dhe kudo) të regjistroheni. Kjo është autentifikimi me dy faktorë dhe do t’ju ndihmojë të mbani edhe më të sigurt.

Regjistrimi është i thjeshtë. Duhen disa sekonda për të krijuar një llogari para se të merrni hyrjen në kutinë e postës. E gjithë kjo që kërkohet është një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi.

Image-6-Countermail-Setup

Pamja e kutisë postare është e thjeshtë. Ekzistojnë tre konfigurime në cilësimet që ndryshojnë rendin në të cilin shfaqen dritaret.

Image-7-Countermail-Mailbox

Një tipar tjetër i vëmendjes është Safebox. Atje, ju mund të shënoni faqet e internetit, të shënoni kredencialet e tyre të hyrjes dhe të postoni shënime. Do të duhet të shkruani një fjalëkalim sa herë që të hyni në këtë hapësirë ​​ruajtjeje personale.

Image-8-Countermail-Safebox

Cilësimet e sigurisë së kundër-mail

Ekzistojnë tre mundësi sigurie nën ikonën e kyçjes në krye të një dritareje të postës elektronike të quajtur “encryption”. E para nënshkruan në mënyrë dixhitale emailin, kështu që nuk ka dyshim se mesazhi është nga ju. E dyta shifron mesazhin, të cilin do ta marrim në paragrafin tjetër. Leja e tretë lejon të përdorësh çelësin tënd publik jo-CounterMail.

Image-9-Countermail-Draft

Mesazhet e dërguara mes dy llogarive CounterMail janë koduar automatikisht. E-mailet e jashtëm nuk kriptojnë nëse adresa e synuar përdor OpenPGP. Ata ende kanë një nënshkrim dixhital dhe fshehin adresën tuaj IP, megjithëse. Mesazhet lejojnë bashkëngjitje prej 32MB ose më pak.  

Image-10-Countermail-Encrypt-Messages

Cmimi CounterMail

Një version i provës është i vlefshëm për shtatë ditë dhe vetëm ju lejon të dërgoni me email email adresat e tjera CounterMail. Planet e bazuara në pajtime të CounterMail ofrojnë zbritje për angazhime më të gjata. 29shtë 29 dollarë për 1 GB ruajtje dhe gjashtë muaj akses. Mbi të, planet rritin ruajtjen në 2 GB për 12 dhe 24 muaj dhe kushtojnë përkatësisht 49 dhe 79 dollarë. Përdoruesit mund të blejnë më shumë hapësirë ​​për një tarifë.

CounterMail pranon kartat e kreditit, transferimet e telit bankar dhe bitcoin.

Plani: 6 muaj12 muaj24 muaj
Çmimi:$ 29$ 49$ 79
Storage:1000 MB2000 MB2000 MB

4. Tutanota

Sipas faqes së saj të internetit, Tutanota do të thotë “mesazh i sigurt” në gjuhën latine. Serverët e tij banojnë në Gjermani dhe janë nën ligje të rrepta të intimitetit. Kjo mbrojtje ligjore është një pengesë e jashtme që parandalon madje Tutanota të hyjë në emailet tuaja, megjithëse mund të shohë dërguesin, marrësin dhe datat.  

Ai kodon email dhe kontakte të ruajtura në një llogari me AES dhe RSA. Korrespondenca midis dy përdoruesve të Tutanota kripton automatikisht. Përdoruesit mund të shifrojnë email të jashtëm, por funksionon ndryshe. Marrësit e jashtëm marrin një lidhje me email që kërkon të hapet një fjalëkalim. Futja e fjalëkalimit i lejon ata të lexojnë emailin dhe të përgjigjen me një mesazh të koduar.

Procesi i konfigurimit kërkon kohë për shkak të fjalëkalimit. Duhet të përmbajë një numër minimal karaktere dhe të arrijë një forcë të përshtatshme përpara se Tutanota të lejojë të vazhdosh.

Image-11-Tutanota-Setup

Në fund të konfigurimit, ai siguron një kod të rimëkëmbjes, i cili është mënyra e vetme për të rikuperuar një llogari nëse harroni fjalëkalimin.

Image-12-Tutanota-Rimëkëmbjes

Kutia e postës ka një pamje të pastër dhe minimale. Dosjet ulen në një shirit anësor që fshihet automatikisht – duke klikuar një shigjetë anësore e tërheq atë nga izolimi dhe kthehet në ballë. Përdoruesit hartojnë email duke klikuar një buton të madh të rrumbullakët në këndin e poshtëm të djathtë të dritares së shfletuesit.

Image-13-Tutanota-Mailbox

Emailet në dosjet e plehrave dhe spam-it fshihen automatikisht pas 30 ditësh.

Opsionet e Sigurisë Tutanota

Ekziston një opsion autentifikuesi dy-faktor në dispozicion në cilësimet.

Image-14-Tutanota-Cilësimet

Ekziston një mundësi e kriptimit që përdoruesit të krijojnë një fjalëkalim për mesazhet e tyre. Ajo shfaqet si një ikonë që mban një bllokim të kuq, pasi përdoruesit të hyjnë në adresën e jashtme të marrësit. Një metër nën fushë tregon fuqinë e fjalëkalimit. Pasi dërguesi të përfundojë fjalëkalimin, ata duhet ta dërgojnë tek marrësi. Emailet mund të mbështesin bashkëngjitje deri në 25MB.

Image-15-Tutanota-Encrypt-Messages

Utmimet Tutanota

Versioni falas i Tutanota është i jashtëzakonshëm dhe siguron deri në 1 GB hapësirë ​​për ruajtje.

Plani më i lirë i paguar është Premium, i cili ofron pesë adresa të postës elektronike, rregullat e inbox dhe mbështetje për zgjidhjen e problemeve për rreth 2 dollarë në muaj. Versioni Pro është rreth 7 dollarë në muaj dhe ju jep 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje, deri në 20 adresa emaili dhe opsione personalizimi për ekranin e faqes në internet. Tutanota madje ofron zbritje në vende të caktuara.

Plan: FreePremiumPro
Çmimi:falasRreth 2 dollarë në muajRreth 7 dollarë në muaj
Storage:1GB1GB10GB
Emrat e postës elektronike:1520

5. Hushmail

Hushmail ofron mesazhe të kriptuara dhe të pakriptuara. Flexibleshtë fleksibël kur dërgoni email në adresat e jashtme, por gjithashtu nuk zbatoni sigurinë e rreptë për të cilën shumë mund të shpresojnë. Ai mban të dhëna për adresën tuaj IP dhe disa të dhëna, por është plotësisht në faqen e saj të internetit për atë që monitoron.

Hushmail përdor OpenPGP për të kriptuar emailet dhe vetë çelësat. Përdoruesit mund të dërgojnë dhe marrin email të koduar në adresat e jashtme për sa kohë që përdorin OpenPGP. Shërbimi skanon mesazhe për viruse por nuk mund t’i parandalojë ata të infektojnë kompjuterët.

Pjesa e parë e konfigurimit kërkon një emër përdoruesi dhe frazë, të cilën Hushmail sugjeron të bëjmë pesë ose më shumë fjalë të gjata. Në realitet, kërkon vetëm tetë karaktere dhe nuk është i lidhur me një kontrollues forcash.

Image-16-Hushmail-Account

Përdoruesit kanë nevojë për një telefon celular me mesazhe me tekst për të krijuar një llogari. Nëse përdoruesit humbasin frazën e tyre, ata nuk mund ta rikuperojnë atë për llogari personale. Llogaritë çaktivizohen automatikisht pas tre javësh nëse përdoruesit nuk arrijnë të regjistroheni.

Image-17-Hushmail-Account-Activation

Dërgimi i Mesazheve me Hushmail

Ndërfaqja e kutisë postare është e drejtpërdrejtë dhe elegante. Si parazgjedhje, tiparet e sigurisë janë të fikura, kështu që përdoruesit do të duhet të futen në preferencat për t’i aktivizuar ato. Ekziston një mundësi për të vendosur një nënshkrim dixhital në fund të mesazheve dalëse. Nëse përdoruesit duan të mbrojnë llogarinë e tyre, ata mund të aktivizojnë një cilësim verifikimi me dy hapa.

Image-19-Hushmail-Mailbox

Dërgimi i një emaili të koduar është aq i lehtë sa kontrollimi i një kutie në një mesazh të hartuar. Herën e parë që adresat e jashtme marrin një mesazh të koduar, ata duhet t’i përgjigjen një pyetjeje sigurie të krijuar nga dërguesi. Pas kësaj, ata do të jenë në gjendje të përdorin mesazhet pasuese me një frazë që krijojnë në faqen e internetit të Hushmail.

Nuk ka spellchecker. Një shtojcë individuale duhet të jetë 20MB ose më pak.

Image-20-Hushmail-Draft

Ushmimi Hushmail

Një gjykim falas ofron shërbimin Premium të Hushmail për 14 ditë me 25 MB memorje. Kushton 50 dollarë për një vit për të hyrë në shërbimet e tij në internet, celular dhe desktop. Hapësira e ruajtjes rritet në 10 GB, nuk ka reklama dhe llogari nuk do të çaktivizohen gjatë shtrirjes së pasivitetit.

Plan: Premium
Çmimi:50 dollarë në vit
Storage:25 MB

Mendimet përfundimtare

Interneti është një vend i frikshëm. Megjithëse asnjë ofrues i postës elektronike nuk është 100 për qind imun ndaj kërcënimeve, ata më lart ofrojnë një nivel sigurie që mungon rëndë në shërbimet e zakonshme. Pavarësisht nëse po shikoni një ofrues më të sigurt për postë elektronike të ndjeshme në punë ose pa bindje personale, është e vështirë të gaboni me ndonjë prej tyre.

Në krye të postës në internet, pothuajse të gjitha shërbimet që ne kemi sugjeruar ofrojnë versione celularë për iOS ose Android. E vetmja që nuk ka një aplikacion mobil është Hushmail, por ka “hacks” që mund të drejtojnë shfletuesin tuaj te serveri i tij për të hyrë në email.

Nëse asnjë nga pesë më lart nuk e godet dashurinë tuaj, ne kemi një pretendent të gjashtë. Si pjesë e shërbimeve të tij VPN, TorGuard ofron llogari të sigurta të postës elektronike. Për të mësuar më shumë rreth këtij shërbimi të përqendruar në siguri, lexoni TorGuard Review tonë.

Cilin ofrues të postës elektronike ndjeheni të sigurt duke përdorur? A ka ndonjë që na ka munguar? Na tregoni në komente, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map