NordVPN vs TorGuard: Dy VPN të sigurta duke e lënë atë në vitin 2020

NordVPN aktualisht renditet e dyta në listën tonë të rishikimeve të VPN, duke mbajtur titullin “VPN me buxhetin më të mirë”. Nëse lexoni rishikimin tonë të NordVPN, do ta shihni se e duam për ndërfaqen e tij të hijshme dhe të lehtë për t’u përdorur, si dhe për politikën e shkëlqyer të sigurisë dhe intimitetit. 


Tani për tani, TorGuard zë vendin numër katër në renditjen tonë të përgjithshme dhe gjithashtu bën disa nga listat më të mira, siç është VPN-ja jonë më e mirë për mbledhjen e lojrave. Ju mund t’i drejtoheni rishikimit tonë të plotë TorGuard për të lexuar më shumë. Shpejtësitë e saj të mëdha dhe dizajni i pasur me tipare janë ato që i fitojnë kaq shumë pikat kryesore në artikujt tanë. 

Siç rezulton, shpejtësia dhe karakteristikat janë disa nga pikat më të dobëta të NordVPN, ndërsa lehtësia e përdorimit është TorGuard. Kjo është arsyeja pse ne menduam se ishte koha për të bashkuar këta dy pretendentë kryesorë dhe të shohim se si ata krahasohen një me një në këtë ndeshje NordVPN vs TorGuard. 

Vendosja e një luftë: NordVPN kundër TorGuard

Për të krahasuar me të drejtë NordVPN dhe TorGuard, ne do të përdorim një sërë rregullash që ne i kemi hartuar për të hedhur dy VPN kundër njëri-tjetrit në një ndeshje kokë më kokë. Ndërsa vlerësimet tona normale të VPN janë të ndara në nëntë seksione, këtu ne kemi ulur gjërat në pesë raunde.

Kjo për shkak se ne kemi konsoliduar disa nga seksionet, të tilla si “siguria dhe privatësia”, e cila normalisht është e ndarë në dy seksione në përmbledhjet e plota të VPN. Në këtë mënyrë, secila nga pesë raundet mbart pesha afërsisht të barabartë. Pesë raundet përfshijnë karakteristika, çmimi, lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë dhe sigurinë. 

Për secilën pjesë, ne do të kapërcejmë shkurtimisht ato që kërkojmë dhe pastaj do të shikojmë secilin VPN individualisht. Në fund të raundit, ne do t’i krahasojmë të dy dhe do të zgjedhim një fitues, i cili do të fitojë një pikë. VPN me më shumë pikë në fund shpallet fituese.

1

Features

Rëndësia e veçorive të ofruara nga NordVPN dhe TorGuard do të varet nga mënyra sesi planifikoni të përdorni shërbimin. Në minimumin, ne presim që çdo VPN të ketë një ndërprerës vrasës dhe një mënyrë për t’u lidhur automatikisht. Këto janë tipare të detyrueshme sepse ato ndikojnë në sigurinë e VPN.

Përveç këtyre karakteristikave, gjithçka tjetër është kryesisht thjesht kremja e tortës, me gjëra të tilla si tunizim i ndarë dhe opsione protokollesh vetëm duke e bërë aplikacionin më të personalizueshëm dhe të gjithanshëm. Këto karakteristika shtesë mund të na ndihmojnë të përcaktojmë nëse një VPN e dhënë është drejtuar ndaj përdoruesve standardë, të cilët mund të dëshirojnë një zgjidhje të thjeshtë VPN, ose përdoruesit e energjisë, të cilët dëshirojnë kontrollin mbi çdo aspekt të VPN-së së tyre.. 

NordVPN

Siç e përmendëm në artikullin tonë NordVPN vs CyberGhost, NordVPN bën një punë të shkëlqyeshme për të mbuluar tiparet më të rëndësishme. Për fillestarët, ekziston një ndërrim vrasës për të ndërprerë lidhjen tuaj të internetit nëse humbni lidhjen tuaj VPN. 

Përveç ndërprerësve vrasës, NordVPN gjithashtu ka një ndërprerës të vrasjeve të aplikacioneve që ju lejon të përcaktoni një listë të programeve që do të përfundojë nëse humbni lidhjen tuaj VPN. NordVPN gjithashtu ju jep zgjedhjen për ta ekzekutuar kur Windows fillon. Ekziston një skedë e veçantë në menutë e cilësimeve për lidhjen automatike, e cila ju lejon të zgjidhni nëse VPN lidhet sapo të fillojë aplikacioni dhe nëse po, ku të lidhet.

nordvpn-shqyrtim-settings

Sa i përket veçorive shtesë, NordVPN ka një cilësim që ju lejon ta ktheni pajisjen tuaj të padukshme për pajisjet e tjera në rrjet, gjë që është e shkëlqyeshme për të zvogëluar rreziqet e përdorimit të WiFi publik. Klienti i NordVPN gjithashtu ka një veçori të integruar të quajtur CyberSec, i cili është një bllokues i ri i malware dhe adware. 

Edhe pse është e shkëlqyeshme që NordVPN përfshin këto karakteristika, ato kurrë nuk do të jenë aq të mira sa programi më i sigurt antivirus për ata që shqetësohen për këtë lloj kërcënimi në internet. 

Më në fund, ka një numër i vogël opsionesh nën skedën “të përparuar”, përfshirë zgjedhjen midis protokolleve TCP dhe UDP, të cilat do t’i shqyrtojmë në seksionin “siguri” të këtij neni, si dhe cilësimet DNS. Në përgjithësi, NordVPN bën një punë të mirë duke u dhënë përdoruesve të gjitha funksionet më thelbësore në një mënyrë të arritshme dhe të lehtë për t’u kuptuar.

TorGuard

Hapja e këmbës në menunë e cilësimeve të TorGuard për herë të parë mund të jetë pak marramendëse. Ka kuti të panumërta me shumë opsione dhe më shumë se gjysmë duzina skedash në krye. 

Për fillestarët, disa nga kutitë e para të kontrollit që do të shihni janë për gjërat thelbësore që kemi përmendur. Ekziston një kuti për drejtimin automatik të VPN në bootup dhe një kuti për t’u lidhur automatikisht sapo të ekzekutoni VPN.

torguard-shqyrtim-settings

Ekziston edhe një kuti kontrolluese për armatimin e një ndërprerës të vrasjeve, si dhe një numër të mirë të kutive që merren me gjëra kozmetike dhe si aplikimi minimizon dhe sillet kur nuk është në përdorim. Ashtu si NordVPN, TorGuard ka një vrasës të aplikacioneve dhe një ndërrues të vrasjes në internet, i cili ju lejon të ndërprisni programe të caktuara nëse humbni lidhjen tuaj VPN.

TorGuard gjithashtu u jep përdoruesve mundësinë për të ekzekutuar skriptet para lidhjes, pas lidhjes ose pas shkëputjes. Ndërsa ju duhet të shkruani këto vetë, ai u jep përdoruesve të energjisë nivele të larta kontrolli mbi mënyrën se si funksionon dhe sillet VPN. 

Ekzistojnë gjithashtu një varg cilësimesh të rrjetit, duke përfshirë opsionet e DNS dhe një zgjedhje midis disa protokolleve dhe kriptimeve të ndryshme.

Një mendim i rrumbullakët

As NordVPN ose TorGuard janë të njohur për paketimin në tiparet më të mira, dhe të dyve u mungon gjërat si tunelizimi i ndarë. (Ju mund të lexoni në lidhje me një VPN të pasur me karakteristika me tunele të ndara në rishikimin tonë të ExpressVPN.) 

Thënë kështu, TorGuard bën një punë të mirë për ta bërë aplikacionin të personalizueshëm, duke shkuar aq larg sa të lejojë përdoruesit e aftë të shkruajnë skriptet e tyre. Për më tepër, ajo mbështet më shumë zgjedhje të protokollit dhe kriptimit sesa NordVPN. Kjo konfigurim shtesë fiton TorGuard pikën e parë.

Raundi: Tiparet e pikës për TorGuard

NordVPN Logo
Logo TorGuard

2

çmim

Krahasimi i dy produkteve ose shërbimeve është pothuajse i pamundur pa shikuar çmimin. Siç e pamë në përputhjen tonë ExpressVPN vs NordVPN, NordVPN krenohet me çmime konkurruese për ato që ofron. 

Në këtë pjesë, megjithatë ne nuk shikojmë rreptësisht çmimet. Ne gjithashtu konsiderojmë se çfarë lloje pagese pranon secili VPN, politika e rimbursimit dhe çfarë lloj provash falas janë në dispozicion, nëse ka.

NordVPN

Modeli i çmimeve të NordVPN përfshin një plan me katër gjatësi kohore të ndryshme. Plani mujor është më pak joshës, i mençur, dhe e vendos NordVPN në të njëjtën kohë me VPN-të e tjera të nivelit të lartë. Plani vjetor ul çmimin në gjysmë, megjithëse, dhe planet më të gjata i bëjnë kursimet edhe më të mira.

NordVPN ofron plane afatgjata, dy dhe tre-vjeçare që janë shumë të përballueshme. Këto plane janë në përputhje me çmimet që mund të shihni në rishikimin tonë CyberGhost, i cili është një nga VPN-të më të lira në treg. Plani ju lejon të lidheni njëkohësisht deri në gjashtë pajisje dhe u jep të gjitha atyre pajisjeve një bandë të pakufizuar.

Për pagesa, NordVPN pranon kartat e kreditit, cryptocur euros, përfshirë bitcoin, dhe një pjesë të vogël opsionesh të paqarta, të tilla si Alipay dhe UnionPay. NordVPN gjithashtu ka një garanci 30-ditore të kthimit të parave, por asnjë periudhë prove – duke e bërë këtë të vetmen mënyrë që përdoruesit të provojnë VPN-në.. 

TorGuard

TorGuard ofron më shumë opsione të planit sesa NordVPN në afat të shkurtër. Plani mujor është disa dollarë më pak se NordVPN. Hapi tjetër për këtë është tremujor dhe e ul koston pak, duke e bërë atë më të krahasueshëm me çmimet vjetore të NordVPN kur e prisni atë çdo muaj nga muaji.

TorGuard gjithashtu ofron plane gjashtëmujore dhe vjetore që kanë të njëjtin çmim mujor. Kjo është më mirë sesa çmimi vjetor i NordVPN, por ende nuk e mposht planin dy vjeçar të NordVPN. Më në fund, TorGuard gjithashtu u jep klientëve një mundësi dy-vjeçare që nuk është akoma superiore nga plani dy-vjeçar i NordVPN.

Në krye të pajtimit standard, mund të bëni një numër blerjesh shtesë. Pothuajse sa më shumë që vetë abonimi në muaj, mund të shtoni një IP statike në zgjedhjen tuaj nga një listë vendesh, të cilat mund të ndihmojnë kur po përpiqeni të transmetoni me besueshmëri përmbajtjen e bllokuar gjeo. 

TorGuard ka gjithsej më pak opsione kur është koha për të paguar pajtimin tuaj, por ai ende mbulon kartën e kreditit, PayPal dhe disa forma të cryptocurrency. Më në fund, TorGuard pretendon të ofrojë një gjykim shtatë-ditor falas nëse u dërgoni atyre një faturë nga një VPN tjetër. Sidoqoftë, edhe pasi dërguam një faturë dhe vazhduam, ne nuk ishim në gjendje ta merrnim këtë gjyq. TorGuard ka një politikë të rimbursimit shtatë-ditor, sidoqoftë, që do të thotë se ka të paktën ndonjë mënyrë për përdoruesit e rinj të provojnë shërbimin.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ndërsa TorGuard e mposht ngushtë NordVPN kur bëhet fjalë për çmimet afatshkurtra, NordVPN fiton mbi TorGuard në kornizën kohore shumëvjeçare. Për më tepër, ndërsa asnjë NordVPN ose TorGuard nuk ofron një shërbim falas VPN, politika e rimbursimit 30-ditor të NordVPN rreh shtatë ditët e TorGuard.

Më në fund, NordVPN pranon më shumë forma pagese dhe nuk përpiqet të përfshijë shtesa në rrjedhë. Kjo e bën NordVPN një fitues të fortë në këtë pjesë dhe lidh rezultatin aktual në secilën pikë.

Raundi: Pika e mimeve për NordVPN

NordVPN Logo
Logo TorGuard

3

Lehtësinë e përdorimit

Duket të ketë një betejë të vazhdueshme kur bëhet fjalë për hartimin e softuerit. Disa ndërmarrje pëlqejnë të vendosin fuqinë në duart e përdoruesit, por shpesh me koston e një ndërfaqe më konfuze. Nga ana tjetër, disa ndërmarrje zgjedhin të bëjnë një produkt tepër të thjeshtë, por me koston e veçorive.

Në këtë pjesë, ne shikojmë se sa mirë çdo ofrues i VPN-së e ka dizajnuar klientin e tij të ofrojë një përvojë miqësore për përdoruesit. Ne gjithashtu vizitojmë sitin e secilit ofrues për të kontrolluar navigimin e tij.

NordVPN

Klienti i NordVPN është një nga më të mirët në treg tani kur bëhet fjalë për hartimin dhe lehtësinë e përdorimit. Kur hapni klientin, një dritare me një hartë botërore është aty për t’ju përshëndetur. 

Siç mund ta shihni në artikullin tonë TunnelBear vs NordVPN, TunnelBear përdor një plan urbanistik shumë të ngjashëm, por NordVPN e ekzekuton atë shumë më mirë. Përkatësisht sepse NordVPN ju lejon të zmadhoni dhe dilni nga harta me timonin tuaj lëvizës, duke e bërë më të lehtë të shikoni përreth globit dhe të klikoni me saktësi në serverin që dëshironi..

nordvpn-rishikim-marker-përzgjedhjes

Nëse nuk mendoni se si të gjeni vendndodhjen tuaj të dëshiruar në botë, ekziston gjithashtu një listë alfabeti në të majtë që ka një funksion kërkimi. Gjërat vazhdojnë të jenë të organizuara dhe të këndshme vizuale në menunë e cilësimeve, ku opsionet shkruhen qartë dhe përfshijnë shpjegime të vogla nën të. Kjo e bën të lehtë për përdoruesit madje edhe të papërvojë të VPN të konfigurojnë aplikacionin sipas dëshirës së tyre. 

Uebfaqja e NordVPN është e thjeshtë dhe ndjek një plan urbanistik mjaft standard të internetit që përdorin shumë VPN. Ekzistojnë disa butona të ndritshëm regjistrimi dhe regjistrimi i një llogarie është i shpejtë dhe i lehtë. 

TorGuard

Klienti i TorGuard është shumë më pak tërheqës, në shikim të parë. Pas hapjes së aplikacionit, ju shihni një ekran të errët me disa menutë që bien. Këto ju lejojnë të zgjidhni gjëra të tilla si protokoll dhe encryption, ndërsa butoni disi i fshehur “serveri i zgjedhur” në të djathtën e sipërme ju lejon të zgjidhni vendndodhjen tuaj të dëshiruar.

torguard-rishikim-ndërfaqe

Nëse guxoni të futeni në ambiente, gjërat përkeqësohen. Numri i skedave dhe kutive të kontrollit është i mprehtë në fillim, dhe disa nga opsionet janë formuluar çuditërisht. Nuk ka sqarime për opsionet – ndryshe nga NordVPN – duke i bërë cilësimet TorGuard edhe më të paharrueshme. 

Shumë prej opsioneve që gjenden në menutë TorGuard janë – siç e përmendëm në seksionin “tiparet” – më shumë të orientuar drejt përdoruesve të aftë. Ju mund të ngarkoni në skriptet tuaja dhe madje të përpiloni dhe ruani skedarë debugging në hard drive tuaj. Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që shumë prej opsioneve do të jenë përtej asaj që kërkojnë shumica e përdoruesve. 

Uebsajti TorGuard është më pak i rafinuar se NordVPN, gjithashtu. Ndërsa gjërat janë të efektshme dhe lundrimi në faqen e internetit është mjaft e lehtë, procesi i arkë është më i përfshirë sesa NordVPN.

Rreth tre mendime

Për shkak se TorGuard është menduar qartë për përdoruesit që janë të përgatitur mirë në teknologji dhe të përgatitur për të përfituar sa më shumë nga VPN e tyre, përvoja e përdoruesit është më pak e rafinuar. Nuk ka një hartë apo menyje estetikisht të këndshme si NordVPN.

NordVPN ka një stil më plug-and-play që lejon përdoruesit të zbresin lehtësisht nga toka, ndërsa TorGuard vendos mijëra opsione të rëndësishme dhe teknike tek përdoruesit përballen me momentin kur lansojnë softverin. Ndërsa kjo është çështje preferenciale kur bëhet fjalë për lehtësinë e përdorimit dhe dizajnin miqësor ndaj përdoruesit, është e vështirë të mundësh NordVPN.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për NordVPN

NordVPN Logo
Logo TorGuard

4

shpejtësi

Kur e kemi testuar NordVPN në të kaluarën për shpejtësi – siç është në ndeshjen tonë NordVPN vs PureVPN – kemi zbuluar se ai kryen mjaftueshëm të besueshme për transmetim dhe përdorim tipik. Sidoqoftë, shpesh është thjesht i trembur të jesh aq i shpejtë sa ta bëjmë atë në mbledhjen më të shpejtë të VPN-së. 

TorGuard, nga ana tjetër, na ka treguar shpejtësi të jashtëzakonshme kur e kemi testuar në të kaluarën, kështu që do të jetë një betejë përpjetë për NordVPN në këtë raund. Ne kemi ngritur secilën VPN për të përdorur protokolle dhe enkriptime identike, më pas kemi testuar shpejtësinë e secilit ofrues në të njëjtat lokacione në të gjithë botën për të marrë një ide gjithëpërfshirëse të performancës që ofron secili rrjet i VPN-së.

NordVPN

NordVPN performoi në mënyrë të shkëlqyeshme në testimin tonë, me një shumicë të serverëve ne u përpoqëm të na e kthyen pjesën më të madhe të bandës sonë. Kohët e Ping ishin mjaft të ulëta për të gjitha distancat e ndryshme, dhe shfletimi në internet – edhe pse ishte i lidhur me serverët e largët – ndihej i përgjegjshëm dhe i bezdisshëm.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
i pambrojtur9165,510,57
Sh.B.A # 247923133,538.87
Mbretëria e Bashkuar # 20115334,786.06
Hollandë # 6614566,915.39
Japonia # 69159132,833.31
Double VPN (Sh.B.A. në Kanada # 4)7920,488.64

Në përgjithësi, shpejtësitë e NordVPN ishin të besueshme nga një server në tjetrin, me një përjashtim të shkëlqyeshëm që ishte Afrika e Jugut, e cila humbi më shumë se gjysmën e brezit tonë origjinal. Edhe ky server, megjithatë, ende na ofroi surfing solid në internet dhe një përvojë të barabartë të rrjedhës, pavarësisht nga performanca e tij në letër. 

Ndërsa NordVPN nuk është domosdoshmërisht VPN më i shpejtë atje në numër, ai kryen mjaft mirë për shumicën e detyrave dhe ofron internet me respekt të shpejtë për ta bërë atë një pretendent të fortë.

TorGuard

TorGuard ishte përgjithësisht më pak i qëndrueshëm se NordVPN, dhe dy goditjet e tregtuara nga serveri në server. NordVPN ka një avantazh në serverin e SH.B.A.-së, ndërsa TorGuard performoi më mirë në shpejtësinë e shkarkimit në serverin në Mbretërinë e Bashkuar.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis)884,2822,01
Dallas (rekomandohet)4863,5117.7
Çikago4264.212
Londër2793.120.64
Tokyo29622,4818.89
Sydney44511,6814.51

Sidoqoftë, NordVPN performoi më mirë në serverat e Japonisë dhe Afrikës së Jugut, ndërsa TorGuard mori shpejtësi më të shpejtë në Brazil. Afrika e Jugut ishte gjithashtu lokacioni më i mundimshëm për TorGuard, duke humbur pjesën më të madhe të brezit tonë.

TorGuard pa disa herë më të mira ping në vendet më të largëta, të tilla si Japonia, Afrika e Jugut dhe Brazili, por fitimi i performancës nuk ishte i dukshëm gjatë shfletimit. Thënë kështu, NordVPN dhe TorGuard të dy ofrojnë një përvojë të shkëlqyer të shfletimit.

Raundi i Katër Mendimeve

Të dyja NordVPN dhe TorGuard ofrojnë shfletim të shpejtë në internet që kushdo mund të llogarisë për të punuar sa më mirë kur transmeton ose bën ndonjë detyrë tipike në internet. Kjo tha, si NordVPN ashtu edhe TorGuard kishin disa zona problemesh, me të dy opsionet që luftonin më së shumti në Afrikën e Jugut. 

NordVPN ishte më i shpejtë kur erdhi për të shpejtuar shkarkimin në tre nga pesë vendet që testuam dhe gjithashtu kishte më pak variancë në performancën nga një server në tjetrin. Për këtë arsye, ne po japim pikën për shpejtësi në NordVPN.

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

NordVPN Logo
Logo TorGuard

5

Siguria dhe privatësia

Siç kemi parë më parë, në përputhjen tonë NordVPN vs IPVanish, për shembull, NordVPN ka një siguri të shkëlqyeshme, një politikë të qëndrueshme të intimitetit dhe një rekord të mirë. Shtë e vështirë të rrihet kur bëhet fjalë për sigurinë. Siç pamë në seksionin e karakteristikave, TorGuard ofron më shumë mundësi për konfigurimin e sigurisë, të cilat mund t’i japin një avantazh.

Në këtë pjesë, ne vlerësojmë sigurinë e secilit VPN duke shikuar se çfarë lloj protokolesh dhe kriptimi ato përdorin dhe duke kontrolluar rrjedhjet e DNS. Ne gjithashtu vlerësojmë intimitetin e secilit ofrues duke inspektuar secilën politikë të privatësisë dhe duke parë në historinë e secilës kompani për të parë nëse ndonjëri ka shpërndarë informacione për klientët palëve të treta ose zbatimin e ligjit (si mund të lexoni në rishikimin tonë të PureVPN).

NordVPN

Siç kemi thënë tashmë, NordVPN nuk u jep përdoruesve një larmi të madhe opsionesh kur bëhet fjalë për sigurinë. Ekziston një ndërrim vrasës dhe mund ta keni klientin të lidhet automatikisht në fillimin, të cilat janë të dyja tiparet thelbësore.

Sidoqoftë, NordVPN bllokon kriptimin në AES-256 dhe ofron vetëm një zgjedhje protokolli midis dy formave të OpenVPN: TCP dhe UDP. Edhe pse kjo nuk u jep përdoruesve një ton opsionesh, ky kombinim është ai që ne konsiderojmë se është standardi i artë kur bëhet fjalë për sigurinë e VPN. Ne nuk mund të gjenim asnjë lloj DNS ose rrjedhje të të dhënave gjatë testimit të NordVPN.

Sa i përket intimitetit, NordVPN ka një nga politikat më koncize të privatësisë së çdo ofruesi VPN në treg. Isshtë shkruar në një mënyrë të lehtë për t’u kuptuar dhe është mjaft e shkurtër që nuk është e vështirë të lexohet përmes saj dhe të analizohet se çfarë informacioni mbledh NordVPN.

Për fillestarët, NordVPN ka nevojë për një adresë emaili dhe një metodë pagese për të krijuar një llogari. Ata që janë të shqetësuar për anonimitetin në internet mund ta trajtojnë me lehtësi këtë me bitcoin dhe me email. 

NordVPN nuk mban asnjë regjistër me asnjë lloj informacioni identifikues në lidhje me përdorimin e VPN të njerëzve. Sidoqoftë, ai mbledh disa informacione në internet përmes cookies. Ky lloj i mbledhjes së informacionit është kryesisht i pashmangshëm, pasi mund ta lexoni në udhëzuesin tonë të shfletimit anonim. Ata përdorin informacionin për të përmirësuar dhe mirëmbajtur faqen e internetit – ai nuk ka ndonjë informacion identifikues ose nuk lidhet në asnjë mënyrë me përdorimin tuaj të VPN.

TorGuard

Ndërsa mund të konfiguroni manualisht TorGuard në kompjuterin tuaj si një rrjet VPN për të përdorur pothuajse çdo protokoll që dëshironi, aplikacioni mbështet vetëm OpenVPN dhe OpenConnect. Siç thamë me NordVPN, sidoqoftë, OpenVPN është një protokoll i shkëlqyeshëm që është shumë i sigurt ndërsa ofron akoma performancë të shpejtë. 

Për kriptim, TorGuard jep një ton zgjedhjesh, duke përfshirë format e shumta të AES-128 dhe AES-256. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth kriptimit të ndryshëm, mund të kontrolloni renditjen e encryption, por ne i nxisim njerëzit të rrinë me AES-256 për sigurinë më të mirë. TorGuard madje ju lejon të zgjidhni atë portë që do të përdor lidhja juaj, por kjo është një veçori që disa njerëz ka të ngjarë të përdorin ndonjëherë. 

TorGuard ishte i lirë nga çdo lloj rrjedhje DNS ose IP gjatë testimit tonë. Ajo gjithashtu ka një politikë të qëndrueshme mos-logjike që ende nuk duhet të kundërshtohet në gjykatë ose të vihet në dyshim. Ashtu si me NordVPN, TorGuard mbledh informacione në internet përmes cookies për të mbledhur të dhëna për trafikun dhe mirëmbajtjen e saj të internetit.

Ndërsa TorGuard është i vendosur në SH.B.A., i cili nuk dihet se ka ligje të forta për mbrojtjen e intimitetit, ende nuk ka gjasa që kjo të ketë rëndësi. TorGuard deklaron në politikën e tij të intimitetit që kurrë nuk do t’ua dorëzojë informacionin palëve të treta përveç nëse kërkohet ta bëjë këtë me ligj. Sidoqoftë, TorGuard nuk mund të dorëzojë informacione që nuk ka. 

Whatfarë do të thotë kjo është që, edhe nëse autoritetet përpiqen të marrin regjistrat ose regjistrimet nga TorGuard, ata nuk do të marrin asgjë sepse TorGuard nuk e logon atë informacion. 

Rreth pesë mendime

Të dy NordVPN dhe TorGuard janë në krye të lojës kur bëhet fjalë për sigurinë dhe privatësinë. Asnjë ofrues nuk ka pasur kurrë ndonjë rrjedhje të të dhënave, nuk u ka dhënë informacione palëve të treta ose nuk ishte kapur në një proces gjyqësor për shkrimet. 

Për më tepër, të dy ofruesit ofrojnë siguri të fortë me mundësi të krahasueshme, si dhe politika të intimitetit të shkruara dhe miqësore ndaj konsumatorit. Ndihemi të qetë duke ju rekomanduar secilën prej këtyre opsioneve për njerëzit që duan t’i mbajnë të sigurta të dhënat e tyre në internet dhe anonimitetin e tyre. Për këtë arsye, ne po e shpallim këtë raund dhe do t’i caktojmë një pikë secilës VPN.

Raundi: Siguria dhe privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

NordVPN Logo
Logo TorGuard

6

Mendimet përfundimtare

Ndërsa TorGuard doli i fortë me setin e tij tipar, ai siguroi vetëm dy pikë kundër katër të NordVPN. Të dy ofruesit ofrojnë një nivel të respektueshëm të sigurisë dhe performancës, por NordVPN mori një avantazh të lehtë kur erdhi me shpejtësinë.

Fituesi: NordVPN

Ndërsa NordVPN mund të sakrifikojë disa gjëra kur bëhet fjalë për veçori, e bën këtë me diskrecion të kujdesshëm. Të gjitha tiparet më të rëndësishme janë akoma atje. Për më tepër, në këmbim të menusë së cilësimeve pak më të populluara, ndërfaqja është jashtëzakonisht e pastër dhe e lehtë për këdo që të përdoret. NordVPN gjithashtu përfundon TorGuard kur është fjala për çmimet me politikën e tij të buxhetit, të çmimeve afatgjatë dhe të rimbursimit..

Na tregoni se çfarë mendoni për NordVPN dhe TorGuard në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me