NordVPN vs Mullvad: A Giant Lufton një Mole në vitin 2020

Për momentin, NordVPN zë vendin numër-dy në renditjen tonë të përgjithshme të VPN. Nëse lexoni rishikimin tonë të NordVPN, do ta shihni se e duam atë për një numër arsyesh, disa prej të cilave përfshijnë çmimin e përballueshëm afatgjatë, lehtësinë e përdorimit dhe sigurinë e shkëlqyeshme. 


Mullvad, nga ana tjetër, varet shumë më tej poshtë poleve totale të VPN-ve. Sidoqoftë, nëse shikoni rishikimin tonë të plotë për Mullvad, do të gjeni se ka një larmi pyetjesh interesante në lidhje me të që ofrojnë nivele të intimitetit dhe përballueshmërisë që shumica e ofruesve nuk mund të. 

Me këtë në mendje, vendosëm se ishte koha për një ndeshje NordVPN vs Mullvad për të parë se kush del në krye si mbreti i intimitetit miqësor me buxhetin.

Vendosja e një Luftimi: NordVPN vs Mullvad

Për ta bërë këtë konkurs të drejtë duke qenë edhe dendur informues, ne i kemi ndarë gjërat në pesë raunde. Ne do të fillojmë çdo raund duke parë se si çdo ofrues kryen në një kategori të caktuar. 

Pas vlerësimit të secilit VPN, ne do të diskutojmë se cili është fituesi dhe pse, atëherë caktoni atë VPN një pikë për atë raund. Raundi i parë përqendrohet në tiparet e VPN, i ndjekur nga raundet për çmimet, lehtësinë e përdorimit, shpejtësinë dhe, më në fund, sigurinë.

1

Features

Për të filluar gjërat, ne do të shohim se çfarë lloj karakteristikash ofrohen nga secili ofrues i VPN. Ne jemi duke kërkuar për disa gjëra që janë të rëndësishme për sigurinë, të cilat i konsiderojmë të detyrueshme për të gjithë VPN-të në mënyrë që ato të quhen të përdorshme.

Së pari, ne kërkojmë një ndërprerës vrasës, i cili mbyll rrjedhën e trafikut të internetit nëse VPN shkëputet. Së dyti, ne kërkojmë aftësinë për të drejtuar automatikisht dhe të lidheni me fillimin, gjë që ndihmon në sigurimin që asnjë prej informacionit tuaj të mos rrjedhë para se të mund të lidheni manualisht VPN.

Përveç këtyre, gjithçka tjetër është në thelb krem ​​mbi tortë. Ofruesit do të humbasin pikat kryesore nëse nuk ka ndërprerës vrasës ose aftësi lidhëse automatike, por ata do të fitojnë pikë duke pasur sende shtesë për tinkerers.

NordVPN

Drejt portës, NordVPN duket se do të bëjë përshtypje. Jo vetëm që ka një ndërprerës standard kill, por gjithashtu ka një ndërprerës të vrasjeve të aplikacioneve. Kjo ju lejon të përcaktoni një listë të programeve për të ndërprerë nga interneti nëse VPN humbet lidhjen, në vend që të mbyllni plotësisht internetin. 

nordvpn-rishikim-Killswitch

Për më tepër, NordVPN ka një meny të fuqishme për lidhjen automatike. Ju mund të zgjidhni të ekzekutoni aplikacionin dhe gjithmonë të lidheni me fillimin, ose mund të vendosni të lidheni vetëm kur zbulon një lidhje wireless të pasigurt. Kjo ndihmon për të mbajtur lidhjen tuaj të sigurt nga rreziqet e WiFi publik.

Menyja e lidhjes automatike gjithashtu ju lejon të zgjidhni një vendndodhje të preferuar të serverit ose rajonin për t’u lidhur automatikisht. Sa për karakteristika të tjera, NordVPN ka disa nga ato të dukshme. Gjërat si padukshmëria në rrjetin tuaj të zonës lokale dhe serverët e ngatërruar mund të ndihmojnë në rritjen e nivelit tuaj të sigurisë në internet dhe anonimitetit. 

Për ata që janë me të vërtetë të vetëdijshëm për sigurinë, NordVPN madje ofron një mundësi të dyfishtë VPN, e cila përdor shumë servera VPN në një stafetë për të bërë ndjekjen e aktivitetit në internet edhe më sfiduese.

Mullvad

Paraqitja e menusë së Mullvadit i prish cilësimet në dy pjesë: “preferencat” dhe “përparimi”. Nën “preferencat”, do të gjeni çelsin e ndërprerë që ju lejojnë të zgjidhni nëse dëshironi të konfiguroni aplikacionin për të dalë në fillimin, si dhe nëse duhet të lidheni apo jo automatikisht. 

mullvad-rishikim-Killswitch

Sidoqoftë, nuk ka cilësime që ju lejojnë të zgjidhni ku lidhet Mullvad, nëse e keni konfiguruar që të lidhet automatikisht. Sidoqoftë, duket se lidhet me serverin më të fundit që keni përdorur. 

Dy opsionet e tjera në menunë e preferencave janë për të aktivizuar ose fikur njoftimet, dhe për të lejuar pajisjet lokale, siç janë printerët, të shohin kompjuterin e lidhur.

Nën “avancuar”, ne gjejmë çelsin e vrasjes së Mullvad, i cili thjesht etiketohet si “bllok kur shkëputet”. Nën këtë opsion është një përshkrim i shkurtër i asaj që bën, e cila përmend se bllokon trafikun kur VPN nuk është i lidhur, edhe kur aplikacioni është i mbyllur.

Kjo është një mënyrë e papërshtatshme për të bërë një kaloni vrasës dhe, megjithëse ende ju mban të sigurt, ka të ngjarë që shumica e njerëzve do ta lënë këtë veçori për të shmangur bezdinë.

Përveç karakteristikave më themelore dhe thelbësore që përmendëm, Mullvad pothuajse nuk ka asgjë për të ofruar, veçanërisht sepse mënyra se si janë krijuar këto karakteristika është me të meta fatale.

Një mendim i rrumbullakët

Të dy ofruesit mbulojnë nevojat absolute të zhveshura që përmendëm, por Mullvad bën një punë të dobët të saj. Mënyra se si funksionon ndërprerësi i vrasjes Mullvad e bën atë pothuajse të papërdorshme, dhe NordVPN ka një zbatim më të fuqishëm të çdo tipari që të dy ndajnë.

NordVPN gjithashtu ka një numër karakteristikash shtesë që e shtyjnë atë përpara Mullvad në këtë kategori. Thënë kjo, ka ende veçori që u mungojnë të dyve këtyre ofruesve, siç është tunelimi i ndarë. 

Nëse jeni të interesuar për një VPN me të vërtetë të pasur me tipare që përfshin gjëra të tilla si tunelizim i ndarë, sigurohuni që të hidhni një vështrim në rishikimin tonë të ExpressVPN.

Raundi: Karakteristikat Pika për NordVPN

NordVPN Logo
Logo Mullvad

2

Çmimeve

Icingmimi është seksioni që zakonisht lejon ofruesit e niveleve të ulëta të kapin pikët duke ofruar një marrëveshje më të mirë se konkurrenti. Sidoqoftë, kostoja monetare vetëm nuk është e vetmja gjë që vlerësojmë në këtë pjesë.

Ne gjithashtu shohim nëse VPN sigurojnë ndonjë provë falas dhe çfarë lloji të politikës së rimbursimit ata ofrojnë. Ne gjithashtu konsiderojmë cilat mënyra të pagesës janë në dispozicion dhe sa lidhje lejohen për pajtim.

NordVPN

Siç e pamë në përputhjen tonë të NordVPN kundër CyberGhost, çmimet e NordVPN rreh shumica e VPN-ve të tjera të linjës, por sigurisht që nuk është e pamposhtshme. NordVPN ofron vetëm një plan të vetëm me katër zgjedhje të ndryshme të periudhës së faturimit.

Prmimet mujore të NordVPN janë në topin e ballit të shumë prej konkurrentëve të tjerë më të mirë. Jo shumë, por edhe jo e çuditshme. Kalimi në një plan vjetor ul koston pothuajse në gjysmë, me planet dy dhe tre vjeçare që ofrojnë një vlerë edhe më të mirë. 

Pavarësisht se në cilën periudhë kohore ju zgjidhni, ai plan ju lejon të lidheni njëkohësisht deri në gjashtë pajisje dhe përfshin një bandë të pakufizuar. Pagesa mund të bëhet me kartat e kreditit, Amazon Pay, Alipay, UnionPay dhe monedhave të shumta cryptocurrency.

Edhe pse NordVPN nuk ofron asnjë lloj gjykimi falas ose plan falas, ai ka një garanci 30-ditore për kthimin e parave. Kjo është thelbësore sepse, për të arritur marrëveshjen më të mirë afatgjatë, ju mund të zhyteni njëqind dollarë në softuer që nuk e keni provuar kurrë.

Mullvad

Mullvad ka atë që është ndoshta modeli më i thjeshtë dhe më i lehtë për t’u kuptuar i çdo VPN në treg. Nuk ka mundësi për plane apo periudha kohore, ka vetëm një çmim mujor.

Ekziston vetëm një plan muaj-pas-muaj, por është një nga VPN-të më të përballueshme në treg për ata që janë në kërkim të opsionit mujor. Në shumë mënyra, kjo vepron si një e kundërta e përkryer me çmimet e NordVPN, e cila është e lartë në anën mujore të gjërave dhe fillon të zbresë sa më gjatë të regjistroheni. 

Sidoqoftë, ekzistojnë disa ngjashmëri midis të dyjave. Për fillestarët, Mullvad gjithashtu ofron të njëjtën garanci 30-ditore për kthimin e parave. Asnjë ofrues nuk ofron një provë falas, dhe Mullvad gjithashtu pranon një numër të njëjtave opsione pagese siç bën NordVPN, duke përfshirë kartën e kreditit, PayPal dhe bitcoin.

Edhe pse llojet e pagesave si UnionPay dhe Amazon Pay janë lënë jashtë, Mullvad gjithashtu pranon opsione që NordVPN nuk i përfshin, përfshirë Swish dhe para të gatshme.

Dy mendime të rrumbullakëta

Ky ishte një nga raundet më të vështira të çmimeve që duhej të shënonim në një ndeshje kokë më kokë. Për shkak se as VPN nuk ofron një plan falas, ne inkurajojmë njerëzit që janë të interesuar në një VPN pa rrezik për të parë përmbledhjen falas të shërbimeve VPN. 

Megjithëse Mullvad ka çmime më të mira mbi baza muaj për muaj, çmimet e NordVPN bien më të ulëta se Mullvad pasi të keni arritur në planin dy vjeçar dhe të bëheni edhe më tërheqës për planin tre-vjeçar. Duke marrë parasysh faktin se NordVPN ka karakteristika më të mira, është pa diskutim vlera më e mirë dhe opsioni më i përballueshëm në fund të ditës. 

Raundi: Pika e icingmimeve për NordVPN

NordVPN Logo
Logo Mullvad

3

Lehtësinë e përdorimit

Ashtu si në rishikimet tona të plota VPN, lehtësia e përdorimit është pjesa e tretë që ne mbulojmë. Në këtë pjesë, ne shikojmë përvojën e përgjithshme të përdoruesit, nga regjistrimi i një llogarie në përdorimin e vërtetë të VPN. 

Megjithëse lehtësia e përdorimit është gjëja më subjektive që marrim parasysh në këto ndeshje, ne mendojmë se është e rëndësishme të ofrojmë një ide se çfarë dëshiron të përdorësh secilin VPN dhe për kë mund të jetë më e mira. VPN-të më të ndërlikuara me ton opsione teknike kanë vendin e tyre, por shumica e njerëzve po kërkojnë diçka të gatshme për të shkuar pa ndonjë kërkesë të kërkuar..

NordVPN

Klienti i desktopit dhe aplikacionet celulare të NordVPN janë mirë të rafinuara dhe të thjeshta për t’u përdorur. Klienti i desktopit përmban një hartë të madhe në anën e djathtë të dritares me një listë të serverëve në të majtë. 

Kjo listë është renditur në mënyrë alfabetike dhe tregon një flamur pranë emrit të secilit vend, duke e bërë më të lehtë të lëvizni shpejt dhe të gjeni vendndodhjen tuaj të dëshiruar. Ekziston gjithashtu një shirit kërkimi në krye të listës së vendit, i cili ju lejon të shkruani emrin e vendit, në vend që të kërkoni me dorë listën.

Përndryshe, ju mund të lexoni hartën, të cilën mund të lundroni duke klikuar dhe zvarritur. Klikimi në flluska të vendndodhjes blu të hartës ju lejon të lidheni me një server në atë vend, i cili në të vërtetë na sjell tek një ankesë kryesore që kemi në lidhje me përvojën e përdoruesit të NordVPN.

nordvpn-rishikim-ndërfaqe

Algoritmi që zgjedh se cili server të përdorë në vendndodhjen tuaj të preferuar duket se është i prishur. Shpesh zgjedh një server që është nën ngarkesë të konsiderueshme dhe nuk merr kohët më të mira. Ne do ta shikojmë këtë pak më shumë në seksionin e ardhshëm “shpejtësi”, por ndonjëherë është problem. 

Kjo ndonjëherë ju detyron të zgjidhni manualisht një server nga lista, e cila, për fat të mirë, nuk është e vështirë të bëhet me ndërfaqen e rafinuar të NordVPN. Menutë e cilësimeve janë të lehta për t’u përdorur, dhe çdo gjë në cilësime ka etiketa dhe shpjegime të formuluara qartë. 

Uebfaqja e NordVPN nuk është domosdoshmërisht e përmendshme, por në përgjithësi është mjaft e thjeshtë për t’ju ndihmuar të regjistroheni ose të gjeni mbështetje. Vendosja e një llogarie kërkon një email dhe një fjalëkalim, i cili është një tarifë standarde për krijimin e llogarisë për pothuajse gjithçka. 

Në përgjithësi, NordVPN është i lehtë për t’u përdorur, edhe nëse jeni dikush që nuk është i përgatitur mirë me teknologjinë. Thjesht instaloni klientin, i cili është i lehtë për t’u gjetur në faqen e internetit, dhe klikoni në hartë për t’u lidhur me atë vend.

Mullvad

Deri në shkop, Mullvad dukej se nuk po e bezdiste. Kur filluam të shkarkojmë klientin nga faqja e internetit e Mullvad, ajo shkoi me një shpejtësi të ngadaltë dhe vlerësoi se skedari me madhësi të paktë megabyte do të duhej për dy orë të tëra për ta shkarkuar.

mullvad-rishikim-ndërfaqe

Ne lidhëm një test shpejtësie në lidhjen tonë për të konfirmuar se asgjë nuk ishte në rregull, dhe interneti ynë ishte në rregull. Përfundimisht, shkarkimi përfundoi dhe ne filluam një përpjekje tjetër. Këtë herë, shkarkimi filloi po aq i ngadaltë, por përfundimisht u fut në veshje dhe arriti të përfundojë.

Ky skedar i vogël, i cili duhej të kishte marrë sekonda për ta shkarkuar, ende përfundoi duke marrë rreth pesë minuta. Pastaj kemi ekzekutuar skedarin e ekzekutueshëm që sapo kishim shkarkuar dhe na thanë që instalimi dështoi.

Për të përmbledhur gjetjet tona, ka shumë të ngjarë që problemet me instalimin që kemi hasur për shkak të cilësimeve dhe adaptorëve që një tjetër VPN kishte shtuar ose ndryshuar në kompjuterin tonë, të cilat ndërhynë në atë që instaluesi i Mullvad po përpiqej të bënte. 

Sidoqoftë, kjo nuk e ndryshon faktin që, pas dhjetëra e dhjetëra provave VPN, ne kurrë nuk kemi pasur një VPN tjetër të na e japin këtë problem. Pas pastrimit të disa cilësimeve të rrjetit në kompjuterin tonë, instalimi funksionoi. Sidoqoftë, nëse keni përdorur ndonjëherë një VPN, sigurisht ki kujdes për këtë telashe të mundshme.

Pasi të instalohet, klienti nuk është i keq dhe e bën mjaft të lehtë për tu lidhur me VPN. Thënë kështu, lista e serverëve mund të përmirësohet duke shtuar flamujt e secilit vend. Kjo ndihmon më shumë nga sa prisni kur bëhet fjalë për të identifikuar shpejt vendndodhjen që po kërkoni kur lëvizni poshtë në listë.

Në vend që të hapet në një dritare të re, klienti është i ankoruar në tabaka sistemin e poshtëm të djathtë. Ekrani kryesor ju lejon të lidhni ose ndryshoni me lehtësi vendndodhjen tuaj të dëshiruar ndërsa menutë e cilësimeve janë të lehtë për të lundruar, të cilat duhet të jepen, duke marrë parasysh sa janë të shterpë. 

Rreth tre mendime 

NordVPN ka një uebfaqe solide që e bën të thjeshtë regjistrimin dhe marrjen e topit në një VPN. Ndërkohë, Mullvad na dha probleme praktikisht në çdo hap të rrugës.

Nga shkarkimi i klientit, deri tek marrja e tij për të ekzekutuar si duhet, thjesht shikimi i listës së serverëve, Mullvad nuk mund të përputhet me nivelin e polonisë dhe mirëdashësisë së përdoruesve që ofrojnë aplikacionet e NordVPN.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për NordVPN

NordVPN Logo
Logo Mullvad

4

shpejtësi

Në kontrast të rreptë me seksionin e mëparshëm, i cili ishte një nga gjërat më subjektive që ne mbulojmë, sigurisht që shpejtësia është seksioni më shkencor. Në mënyrë që të krahasojmë secilën VPN në një mënyrë të drejtë, ne i provojmë ato sa më shpejt që të kemi mundësi, përsëri pas kthimit.

Ne fillojmë duke marrë një matje kontrolli pa asnjë VPN të lidhur dhe ta përdorim atë si një bazë fillestare. Pastaj vendosëm secilën VPN në të njëjtat pesë lokacione për të parë se cila ka shpejtësi më të mirë ose më të besueshme.

Për më tepër, ne bëjmë disa shfletime, transmetime dhe punë për të parë se si shndërrohen shpejtësitë në letër në botën e vërtetë.

NordVPN

NordVPN është rrahur më parë kur bëhet fjalë për shpejtësinë, siç është në artikullin tonë NordVPN vs IPVanish. Kjo nuk është domosdoshmërisht sepse NordVPN është i ngadaltë, por sepse është egziston në kundërshtim nga serveri në server.

Një server mund të arrijë pothuajse të gjithë bandën tuaj të pambrojtur, ndërsa një tjetër në të njëjtin vend mund të zvogëlojë bandën tuaj në më pak se një e dhjeta. Kjo është një çështje e tillë, në fakt, që ne i dhamë NordVPN një përmendje të pandershme në mbledhjen më të shpejtë të VPN-ve.

Të paktën një pjesë e kësaj çështje është, siç e përmendëm, falë zgjedhjes në dukje të prishur të serverit që klienti bën si parazgjedhje. Për shembull, serveri në Mbretërinë e Bashkuar nuk po funksiononte aspak derisa zgjodhëm me dorë një server të ndryshëm për të marrë rezultatet që bëmë.

Me gjithë ato që thanë, NordVPN padyshim se ka një rrugë të gjatë për të bërë përsa i përket performancës dhe qëndrueshmërisë, por ne ende kemi parë shpejtësi kryesisht të mira kësaj here. Serverdo server por Japonia tejkaloi shpejtësinë e shkarkimit 100-Mbps, dhe madje Japonia ishte vetëm një flokë larg asaj. 

Shpejtësitë e ngarkimit ishin një histori tjetër, megjithëse, Mbretëria e Bashkuar na dha vetëm më pak se një përqind të vetme të prapambetjes sonë të ngarkuesve. Përkundër kësaj, ne ishim akoma në gjendje të nxjerrin performancën e përdorshme nga çdo server, madje edhe duke parë video HD pa ndonjë problem.

Mullvad

Mullvad në të vërtetë ishte më i shpejtë në shumicën e kohës kur formoi një lidhje në krahasim me NordVPN. NordVPN zgjat rreth 10 sekonda, ndërsa Mullvad zakonisht zgjat rreth pesë deri në shtatë. Edhe pse kjo është më e shpejtë se NordVPN, ajo është akoma jo shumë mbresëlënëse dhe është me të vërtetë vendi i vetëm ku Mullvad ishte më i shpejtë se NordVPN. 

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis)8146,1511.4
Shën Luis23158,3210.36
Londër108131,758.1
Amsterdam146144,344.35
Afrika e Jugut26291,173.05
Tokyo172129,756.42

Edhe pse NordVPN me siguri ka të metat e saj kur bëhet fjalë për besueshmërinë dhe shpejtësinë, Mullvad lufton edhe më shumë. Mullvad nuk kishte një server të vetëm me shpejtësi më të lartë të shkarkimit sesa NordVPN.

Megjithatë, ekzistojnë disa serverë, ku Mullvad ishte në gjendje të mposhtte NordVPN me shpejtësinë e ngarkimit dhe, në disa raste, ping. Në Brazil, për shembull, Mullvad rruajti 20 milion off ping të NordVPN dhe rriti normën e ngarkimit me gati 30 përqind. 

Sidoqoftë, në shumicën e rasteve, shpejtësia e shkarkimit është mbret, dhe NordVPN kishte më shumë se dyfish shpejtësinë e shkarkimit të Mullvad në Brazil. Përvoja e shfletimit të Mullvad ishte sigurisht e tolerueshme, por në krahasim me NordVPN, pati një vonesë dukshëm më të lartë prej rreth gjysmë sekondash kur ngarkoni faqet e internetit.

Raundi i Katër Mendimeve

Siç thamë në fillim të kësaj pjese, krahasimi i shpejtësisë së dy VPN-ve është një përpjekje shkencore. Duke parë të dhënat, NordVPN është objektivisht më i shpejtë, dhe ne mund ta mbështesim në mënyrë anekdotike këtë nga përvojat tona duke përdorur të dyja këto VPN.

Thënë kështu, NordVPN ka edhe më shumë potencial. Nëse nuk do të ishte për gjendjen e prishur të zgjedhjes automatike të serverit, kjo do të kishte qenë edhe më pak e një konkursi. Mund të lexoni më shumë rreth shpejtësisë dhe potencialit të tretur të NordVPN (si dhe ta shihni në krahasim me disa nga opsionet më të shpejta në treg) në VPN tonë më të mirë për mbledhjen e lojrave.

Raundi: Pika e Shpejtësisë për NordVPN

NordVPN Logo
Logo Mullvad

5

Siguria dhe privatësia

Seksioni i fundit është ajo që shumë do të argumentojnë është më e rëndësishmja: siguria dhe privatësia. Edhe pse këto janë secila që zakonisht jepen seksionet e tyre në rishikimet tona të plota VPN, në ndeshjet tona, ne i kombinojmë ato në një. 

Kur bëhet fjalë për sigurinë, ne shikojmë se çfarë lloje protokolesh ofrojnë VPN dhe çfarë niveli të kriptimit ata përdorin. Për më tepër, ne testojmë për çdo rrjedhje DNS ose IP. 

Për intimitetin, ne inspektojmë tërësinë e politikës së privatësisë të secilit VPN për të parë se çfarë lloj informacioni mbledh dhe si përdoret.

NordVPN

Siç e pamë në ndeshjen tonë NordVPN vs ExpressVPN, NordVPN ka siguri që mund të rivalizojë më të mirët në treg. NordVPN përdor protokollin OpenVPN të çiftuar me shifrimin AES-256, i cili konsiderohet standardi i artë i sigurisë VPN.

Megjithëse mund të mos ketë mundësi që të zgjidhni kur bëhet fjalë për protokollin ose enkriptimin, kjo konfigurim është me siguri të sigurt. Ne nuk kemi qenë në gjendje të zbulojmë një rrjedhje të DNS ose ndonjë shkelje tjetër të sigurisë kur testojmë NordVPN.

Politika e privatësisë e NordVPN është mjaft koncize dhe është e shkruar në një mënyrë të lexueshme, përkundrazi me ligjin gati të padiskutueshëm-flasim se janë shkruar disa politika të intimitetit. Kur bëhet fjalë për përdorimin e VPN, ajo nuk mban asnjë nga identifikimet tuaja informacion. 

Shumica e informacionit që NordVPN merr për ju vjen nga krijimi i llogarisë tuaj kur jepni një email për t’u regjistruar, por lehtë mund të jetë një email i hedhur poshtë që është ende relativisht anonim. 

Ekzistojnë gjithashtu disa informacione të mbledhura në uebfaqe përmes cookies, por këto informacione përdoren për mirëmbajtjen e faqes në internet dhe, për fat të keq, është një praktikë e pashmangshme në internet sot.

Mullvad

Ashtu si çmimi, kjo është një fushë tjetër ku Mullvad po krijon rrugën e vet dhe po i bën gjërat në një mënyrë unike. Nuk kërkon një adresë emaili – apo edhe një fjalëkalim – për të krijuar një llogari. 

Përkundrazi, thjesht klikoni një buton në faqen e internetit të Mullvad që thotë “gjeneroni llogari” dhe ju jepet një kod 16-shifror i rastit. Ky kod është në thelb edhe emri i llogarisë suaj dhe fjalëkalimi, kështu që është e rëndësishme që ta ruani atë disi dhe ta ruani atë të sigurt.

Nëse përdorni opsionin për të paguar me diçka si para ose bitcoin, ju jeni plotësisht anonim për Mullvad dhe politika e privatësisë është kryesisht e parëndësishme. Informationdo informacion që mbledh Mullvad nuk është i lidhur me emrin ose identitetin tuaj në asnjë mënyrë përveç nëse vendosni të përdorni një metodë pagese që ka këto informacione. 

Identifikimi kërkon vetëm kodin tuaj të caktuar rastësisht. Edhe pse kjo ka avantazhe për sa i përket privatësisë, ajo gjithashtu prezanton disa çështje unike. Për një, nëse e humbni këtë kod, do të keni humbur llogarinë tuaj pa ndonjë metodë të vërtetë të rimëkëmbjes.

Për më tepër, nëse dikush merr këtë kod, nuk ka asnjë mënyrë për ta ndryshuar atë për të bllokuar dikë jashtë. Përkundrazi, duhet të merrni një kod të ri dhe një llogari të re. Në krye të këtij sistemi interesant dhe shumë anonim të administrimit të llogarisë, politika e intimitetit të Mullvad është gjithashtu e para dhe thotë se asnjë informacion nuk është regjistruar në lidhje me ju përmes VPN.

Sa për sigurinë, Mullvad përdor të njëjtën konfigurim si NordVPN, me OpenVPN të përdorur për protokollin dhe kodimin AES-256. Nëse jeni të interesuar të mësoni se çfarë do të thotë kjo, sigurohuni që t’i jepni një vështrim artikujve të kriptimit dhe protokollit. Me pak fjalë, ky është një çift i shkëlqyeshëm për performancën dhe sigurinë e VPN.

Rreth pesë mendime

Edhe pse NordVPN është një ofrues i sigurt dhe i sigurt që bën një punë të mirë për të respektuar dhe mbrojtur privatësinë tuaj, ne duhet të japim kredi atje ku kredia është për shkak. Mullvad përdor një sistem unik në mënyrë që të ndihmojë në maksimum privatësinë e përdoruesve të tij.

Mullvad operon në atë mënyrë që, nëse ju vendosni kështu, ajo nuk ka informacione se kush jeni. Kjo do të thotë se është fjalë për fjalë e pamundur që ata t’ju identifikojnë në çfarëdo mënyre, e cila është po aq private sa bëhet në internet.

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Intimitetit për Mullvad

NordVPN Logo
Logo Mullvad

6

Mendimet përfundimtare

Me rezultatin e fundit nga katër me një, NordVPN është fituesi i qartë në këtë ndeshje. NordVPN ofron një vlerë më të mirë për ata që janë në gjendje të paguajnë para për planet afatgjata, dhe gjithashtu u jep përdoruesve më shumë veçori dhe kontroll mbi mënyrën e funksionimit të VPN.

Fituesi: NordVPN

Intimiteti i Mullvad nuk është i dyti për asnjë, falë metodës së tij unike për të ndjekur llogaritë, por vetëm kjo nuk është e mjaftueshme për të kompensuar shpejtësinë e tij më të ngadaltë dhe instalimin dhe përdorimin më të vështirë, kur krahasohet me NordVPN. Sidoqoftë, nëse siguria dhe anonimiteti janë shqetësimet tuaja vetëm, Mullvad mund të jetë opsioni më i mirë.

Nëse keni përvojë me ndonjërën nga këto VPN, ne do të donim të dëgjonim komentet e mëposhtme. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map