Mbrojtja më e mirë për vjedhje të identitetit falas për vitin 2020

Mbrojtja e vjedhjes së identitetit është biznes i madh – thjesht hidhni një sy në udhëzuesin tonë më të mirë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit – por pavarësisht kësaj, ka shumë hapa që mund të merrni vetë, falas. Edhe pse shërbimet për mbrojtjen falas nga vjedhjet e identitetit nuk do t’ju marrin më shumë se sa një plan i paguar, ka mundësi të disponueshme. 


Në këtë udhëzues për mbrojtjen më të mirë të vjedhjes së identitetit, ne do të hedhim poshtë pesë opsione që do të mbajnë identitetin tuaj të sigurt pa kompromentuar aspektet e tjera të sigurisë në internet. Mbi të gjitha, besimi i një kompanie me numrin tuaj të sigurimeve shoqërore dhe informacionin e llogarisë bankare për një shërbim falas nuk duhet të merret lehtë. 

Opsionet më poshtë do t’ju mbrojnë falas, por shpesh vijnë me reklama për të përmirësuar ose përcaktime të tjera për shërbimin. Kjo tha, nuk do të duhet të paguani një monedhë për të qëndruar e sigurt. Lexoni më tej për të zbuluar zgjedhjet tona më të mira për mbrojtjen e identitetit, si dhe disa mundësi për të zgjidhur vetë problemin.

Zgjedhja e mbrojtjes më të mirë të vjedhjeve të identitetit falas

Zgjedhja e mbrojtjes falas për vjedhje të identitetit është si të përpiqesh të përshkosh një fushë të minuar. Anydo shërbim që pretendon të jetë i lirë ndërsa kërkon informacion të ndjeshëm si numri juaj i sigurimeve shoqërore, është i dyshuar. Ne kemi vënë në dyshim çdo shërbim që kemi hasur disa herë për të siguruar që nuk ka ndonjë biznes qesharak me të dhënat tuaja. 

Kjo tha, nëse shqetësoheni për sigurinë e të dhënave tuaja, është më mirë të shkoni me një shërbim të paguar. Siç mund ta shihni në rishikimin tonë të IdentityForce, pagesa sjell me vete përfitime të caktuara, duke përfshirë më shumë mbulim, burime më të mira mësimi dhe një monitorim më të fortë. Nëse jeni të kapur për para, sidoqoftë ka mënyra për të marrë mbrojtje falas. 

Fatkeqësisht, nuk është aq e thjeshtë sa të gjesh një shërbim falas dhe të shkosh me të. Siç do ta shohim së shpejti, shumica e opsioneve duhet të përfshijnë një yll. Ata janë teknikisht të lirë, por mund të mos ofrojnë mbrojtje të plotë ose mund t’ju kërkojnë të keni tashmë ndonjë abonim tjetër. 

Gjatë kontrollit, ne gjithashtu duhet të pyetnim se çfarë është mbrojtja e vjedhjes së identitetit. Shtë një term i gjerë dhe kur kërkuam shërbime falas, duhej të bëheshim krijues. Për qëllimin e këtij udhëzuesi, ne nuk kemi gjetur domosdoshmërisht ofrues që ofrojnë mbrojtje gjithëpërfshirëse. Mbi të gjitha, është shumë për të kërkuar një shërbim falas. 

Përkundrazi, ne kërkuam shërbime që mund të ofrojnë të paktën një pjesë të mbrojtjes nga vjedhjet e identitetit, të tilla si monitorimi i kredisë ose restaurimi i identitetit. Ka disa që mbulojnë të gjitha bazat, por shumica jo. Nëse kjo është ajo që ju po kërkoni dhe jeni të gatshëm të paguani për mbrojtjen tuaj, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të Gardës së Identitetit.

Mbrojtja më e mirë për vjedhje të identitetit: Thelbësore AAA ProtectMyID

ProtectMyID i AAA është një shërbim i paguar i vjedhjes së identitetit, nuk ka asnjë mënyrë rreth tij. Megjithëse nuk është aq e kushtueshme sa LifeLock (lexoni rishikimin tonë të LifeLock për më shumë në lidhje me të), ProtectMyID drejton të paktën 11 dollarë në muaj për mbulim të plotë. Kjo tha, nëse tashmë jeni anëtar i AAA, mund të merrni falas mbrojtje themelore me planin “thelbësor”.

best-free-identiteti-vjedhje-mbrojtje-aaa-esenciale

Plani “thelbësor” nuk është grupi i plotë i mbrojtjes, por është akoma i përshtatshëm për një paketë falas. Ai përfshin monitorimin e kredisë me Experian, një raport kredie pas regjistrimit, mbështetje për zgjidhjen e mashtrimit dhe 10,000 dollarë në sigurimin e vjedhjes së identitetit. 

Nuk është asgjë në krahasim me mbulimin prej $ 1,000,000 të ofruar nga ID Watchdog, por për çmimin e ulët të lirë, është e vështirë të ankohesh (lexo rishikimin tonë të Watchdog ID). Jashtë kësaj, plani është shterpë. “Thelbësore” përfshin mbrojtjen e humbur të portofolit, por kjo është në lidhje me të. Edhe kështu, për të monitoruar kredinë tuaj dhe për të marrë një raport të plotë, ProtectMyID “thelbësor” nuk është një mundësi e keqe nëse tashmë jeni anëtar i AAA.

Arsyet e tjera që na pëlqen AAA ProtectMyID Thelbësore

Nëse vendosni se ju pëlqen mbrojtja e vjedhjes së identitetit të AAA’s ProtectMyID, mund të përmirësoni në “luksoz” ose “platin”. Plani “luksoz” zgjeron monitorimin e kredisë për të përfshirë Equifax dhe TransUnion, dhe ai vjen me një eksperiencë VantageScore, për të filluar. Për më tepër, sigurimi është rritur deri në $ 1.000,000 dhe përfshihet monitorimi i errët i uebit. 

Për 11 dollarë në muaj, “luksoz” është një marrëveshje e mirë. Ju mund të merrni mbrojtje më të lirë për vjedhje të identitetit – lexoni rishikimin tonë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit ADT për një shembull – por jo me veçoritë e ofruara nga AAA. Nëse jeni duke mbrojtur një familje, mund të shtoni deri në 10 fëmijë në llogarinë tuaj për 3,95 $ në muaj secilin. 

Në krye të gamës është “platini”, që është vetëm 5 dollarë më shumë sesa “luksoz”. Shton vetëm disa veçori të tjera, megjithëse. Monitorimi i kredisë është shtrirë për të ofruar sinjalizime për përdorimin, media juaj monitorohet dhe AAA do të shikojë shërbimet e kredisë së paguar dhe listat e shkelësve të seksit për informacionin tuaj. 

Pavarësisht nga cili plan ju zgjidhni, anëtarët e AAA Premier marrin një zbritje në “luksoz” dhe “platin”. Nëse jeni tashmë një anëtar i AAA, nuk ka dëm nëse provoni shërbimin falas. Nëse ju pëlqen, një azhurnim ia vlen çmimi.

TrueIdentity

TrueIdentity është një shërbim i ofruar nga TransUnion, një nga tre zyrat kryesore të kredisë. Unuditërisht, mbrojtja ka të bëjë vetëm me raportin tuaj të TransUnion, kështu që nëse po kërkoni të monitoroni rezultatin tuaj me Equifax dhe Experian, nuk keni fat. Edhe kështu, raportimi TransUnion është zakonisht një shërbim me pagesë (lexoni rishikimin tonë myFICO për një shembull të kësaj).

best-free-identiteti-vjedhje-mbrojtje-trueidentity

Thirrja e TrueIdentity një shërbim për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit është pak bujar, megjithatë. TrueIdentity nuk ofron ndonjë skanim të thellë. Përkundrazi, ai përqendrohet vetëm në raportin tuaj të TransUnion, duke e monitoruar atë për çdo ndryshim kritik në rezultatin tuaj. Thënë kështu, ju keni ofruar rifreskime të pakufizuara në rezultatin tuaj. 

Aspekti i mbrojtjes hyn në lojë me bllokimin e tij të kreditit me një prekje, i cili ju lejon të mbyllni kredinë tuaj me një klik të vetëm ose trokitje e lehtë. Sigurisht, kjo vlen vetëm për raportin tuaj të TransUnion, por është më mirë se asgjë. Sajti gjithashtu thotë se mund të merrni deri në 25,000 dollarë në sigurime, por duke parë kushtet e shërbimit, nuk përmendet. 

Arsyet e tjera na pëlqejnë vërtetësinë

Asgjë në jetë nuk është vërtet e lirë, kështu që duhet të befasojë sado pak se TrueIdentity po fiton para diku në zinxhir. Në këtë rast, TransUnion po fiton para nga të dhënat tuaja. Politika e privatësisë thotë se “… për të marrë anëtarësimin falas, duhet të pranoni të merrni oferta të synuara.”

Shtë ironike, duke konsideruar një pjesë të madhe të mbrojtjes së vjedhjes së identitetit, nuk pranon ofertat e marketingut. Edhe kështu, lypësit nuk mund të jenë zgjedhës. Edhe pse TrueIdentity po fiton para nga të dhënat tuaja, ai po ofron mbrojtje për vjedhje të identitetit dhe deri në 25,000 dollarë të sigurimit si kthim. 

Nëse vendosni të keni nevojë për më shumë mbulim ose dëshironi të monitoroni Equifax përveç TransUnion, TrueIdentity gjithashtu ofron Credit Lock Plus. Expensiveshtë e shtrenjtë me 24,95 dollarë në muaj, por vjen me mbulim prej $ 1,000,000 dhe aftësinë për të mbyllur kredinë tuaj në zyra të shumta.

Susam kredie

E themeluar në vitin 2010, Sesami i Kredisë është një nga shërbimet më të vjetra të monitorimit të kredisë falas. Ajo gjithashtu ofron mbrojtje falas për vjedhje të identitetit, megjithëse. Anëtarësimi falas është, befasues, kufizues, duke ofruar rezultate mujore të kredisë nga monitorimi i TransUnion dhe nga një zyrë. Megjithatë, ajo gjithashtu vjen me 50,000 $ në sigurimin e vjedhjes së identitetit. 

best-free-identiteti-vjedhje-mbrojtje-kredi-susam

Mbulimi më i lartë, në krahasim me zgjedhjet tona të tjera, u dallua si një flamur i kuq. Megjithatë, duke parë politikën e intimitetit, nuk ka asgjë të keqe që po ndodh. Sesami i Kredisë mund dhe do të mbledhë informacione totale për t’u dërguar partnerëve të marketingut, por sqaron se nuk ka asnjë informacion personalisht të identifikueshëm..

Duket se politika e privatësisë dhe kushtet e shërbimit vlejnë për shërbimet falas dhe premium, pasi nuk përmendet ndonjë ndryshim midis tyre. Edhe pse ka të ngjarë që Sesami i Kredisë po fiton para duke shitur informacione të përgjithësuar, plani falas duket si një reklamë për shërbimet e tij premium, më shumë se gjithçka. 

Edhe pse nuk është ideale, ne mund të mbetemi pas kësaj, veçanërisht me sa ofron Sesame krediti. Ju jeni i kufizuar në vetëm monitorimin e kredisë, por me 50,000 $ në mbulim të gatshëm, është e vështirë të ankoheni. 

Arsyet e tjera që na pëlqen susami i kreditit

Sesami i Kredisë i ndan paketat e tij të paguara në tre nivele. Nëse jeni të prirur për të përmirësuar në një plan premium – kjo duket se si qëllimi i Kredisë së Sesamit, në fund të fundit – me planin “të përparuar” ju merrni qasje në rezultatet e kreditit ditor dhe raportet mujore të kredisë nga të tre zyrat, dhe me “pro” planifikoni gjithashtu të merrni 24/7 ndihmë për zgjidhjen e mashtrimit. 

Sidoqoftë, vetëm plani më i shtrenjtë ofron mbrojtje të plotë për vjedhjen e identitetit. Plani “platin” vjen me një rrjet të errët, rekord publik dhe monitorim të sigurimeve shoqërore, megjithëse me një çmim mjaft të lartë. 

Megjithëse na pëlqen plani i lirë i kredisë së Sesamit, opsioni i paguar “platin” është shumë i shtrenjtë me 20 dollarë në muaj. Nëse jeni të interesuar për një paketë të paguar, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë EverSafe.

Karma e kreditit

Kredit Karma është një tjetër mjet i njohur për kontrollimin e kredisë. Shtë falas, duke ju lejuar të kontrolloni rezultatet nga Equifax dhe TransUnion aq sa dëshironi. Thënë kjo, nuk është teknikisht një shërbim për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. 

best-free-identiteti-vjedhje-mbrojtje-kredi-karma

Përkundrazi, është një mjet i monitorimit të kredisë dhe vetëm një mjet i monitorimit të kredisë. Kjo tha, falas, është një hap i parë i mirë për të mbrojtur identitetin tuaj. Kredit Karma siguron raporte të hollësishme nga dy nga tre zyrat kryesore, duke ju lejuar të qëndroni të azhurnuar në atë që ndikon në rezultatin tuaj të kredisë. Nëse ndonjë gjë shfaqet, mund të filloni menjëherë procesin e restaurimit. 

Për ata që janë duke kërkuar të mbrojnë falas identitetin e tyre, Kredit Karma është një nga rrugët më efektive. Megjithëse nuk do të monitorojë kredinë tuaj për ju – ose rrjetin e errët, për atë çështje – ajo paraqet raportin tuaj të kredisë në një mënyrë lehtësisht të tretshme. Për më tepër, Kredit Karma ofron sugjerime për përmirësimin e kredisë tuaj. 

Nëse identiteti juaj është vjedhur, Kredit Karma mund të ndihmojë akoma. Nga pulti juaj, mund të shihni shkeljet e të dhënave të fundit dhe të aktivizoni mbrojtjen e kredisë. Karakteristikat e fundit do të bllokojnë kredinë tuaj me Equifax dhe TransUnion, do të thotë se askush nuk mund të hapë një llogari duke përdorur emrin tuaj.

Arsyet e tjera na pëlqen Karma e Kreditit

Si një mjet i suksesit financiar, Kredit Karma shkon përtej monitorimit të thjeshtë të kredisë. Duke përdorur raportin tuaj, Kredit Karma ju lejon të shfletoni mundësitë e huasë, kredisë automatike dhe kartave të kreditit. Edhe pse nuk garanton miratim, Kredit Karma bën rekomandime bazuar në rezultatin tuaj, përdorimin e kredisë dhe historinë e kredisë. 

Për më tepër, ka një mori burimesh për të kuptuar financat tuaja në një nivel më të thellë. Kredit Karma siguron llogaritës të kredisë, një imitues të rezultatit të kredisë dhe një kërkim të parave të paditur. Të gjitha këto mjete janë lehtësisht të arritshme nga pulti juaj dhe, natyrisht, ofrohen falas. 

Kjo tha, “falas” është kufiri i Kredit Karma. Për dallim nga mbrojtja e vërtetë për vjedhje të identitetit, Kredit Karma nuk ofron ndonjë monitorim ose skanim të përparuar. Ju do të duhet të bëni të gjithë punën e këmbëve, dhe nuk ka rrugë të azhurnuar.

Bërja e vetes me Komisionin Federal të Tregtisë

Ju gjithmonë mund të mbroni identitetin tuaj vetë. Megjithëse qasja DIY kërkon zell dhe punë, mund të bëhet. Një shërbim i monitorimit të kredisë, siç është Kredit Karma, është një hap i parë i mirë. Sidoqoftë, ka edhe masa të tjera sigurie që duhet të keni. 

Së pari, sigurohuni që secila prej llogarive tuaja në internet të ketë një fjalëkalim unik të rastit. Ju mund të përdorni mjetin tonë gjenerues të fjalëkalimeve për të krijuar një dhe menaxherin tonë më të mirë të fjalëkalimeve për ta ruajtur. Ofruesi ynë më i vlerësuar është Dashlane, i cili gjithashtu ndodh që të bëjmë listën tonë të menaxherëve më të mirë falas me fjalëkalim (lexoni rishikimin tonë të Dashlane). 

Fjalëkalimet zakonisht janë çelësi i vjedhjes së identitetit në epokën moderne. Pasi një sulmues ka një nga fjalëkalimet tuaja, llogaritë tuaja në internet dhe informacionet personale mund të zbulohen si një bobinë. Fatmirësisht, kur përdorni fjalëkalime unike, të rastësishme, shanset për të ndodhur nuk janë të pakta për asnjë. 

Jashtë vendosjes së fjalëkalimeve të forta, ju gjithashtu mund të mbroni identitetin tuaj me mbrojtje malware. Softueri ynë më i mirë antivirus do t’ju ndihmojë të mbroni ju lokalisht, por ka edhe një mori mjetesh falas që mund të përdorni gjithashtu. Lexoni 99 mjetet tona për të mbrojtur udhëzuesin tuaj të intimitetit për të mësuar rreth tyre.

Arsyet e tjera që na pëlqen ta bëjmë vetë

Fatkeqësisht, edhe nëse ndërmerrni të gjitha hapat e duhur, vjedhja e identitetit ende mund të ndodhë. Edhe pse nuk ka gjasa, është e mundur. Nëse jeni në Sh.B.A, ekzistojnë hapa që mund të ndërmerrni për të frenuar gjakderdhjen. Komisioni Federal i Tregtisë (FTC) ka një faqe në internet që mund të përdorni për të raportuar vjedhjet e identitetit. Pasi t’i përgjigjeni disa pyetjeve, FTC do t’ju ndihmojë të vendosni një plan të rimëkëmbjes. 

Përveç sigurimit të planeve të rimëkëmbjes, FTC gjithashtu mban një faqe rekomandimesh për sigurimin e identitetit tuaj. Edhe pse procesi nuk është aq i qetë sa është me shërbimet e mbrojtjes së vjedhjes së identitetit të paguar, FTC ofron burime të vlefshme dhe të lira për viktimat e vjedhjes së identitetit.

Farë është mbrojtja e vjedhjes së identitetit?

Mbrojtja e vjedhjes së identitetit është pak e një termi të paqartë, dhe ne duhej të shtrinim përkufizimin për qëllimet e këtij udhëzuesi. Në përgjithësi, megjithëkëtë, mbrojtja e vjedhjes së identitetit konsiston në kredi, ueb të errët, sigurime shoqërore dhe monitorim bankar, si dhe një formë të sigurimit të vjedhjes së identitetit. Thënë kështu, mbrojtja e vjedhjes së identitetit mund të ketë një përkufizim më të gjerë. 

Me pak fjalë, mbrojtja e vjedhjes së identitetit është gjithçka që ju ndihmon të bëheni të vetëdijshëm për dikë që përdor informacionin tuaj personal. Shërbimet e paguara dhe falas janë masa përgjegjëse, duke ju siguruar mjetet për të identifikuar dhe për t’iu përgjigjur vjedhjeve të identitetit. Shumë nga masat proaktive që mund të ndërmerrni kundër vjedhjes së identitetit janë plotësisht falas. 

Mënyra më e mirë për të menduar mbrojtjen e vjedhjes së identitetit është si sigurimi. Ai ju mbulon, në mënyrë monetare dhe ndryshe, në rast se vidhet identiteti juaj. Megjithatë nuk është një sistem pa mend. Ju mund të zvogëloni shanset tuaj për vjedhje të identitetit, por nuk ka një mjet magjik që mund t’ju mbrojë. 

A kam nevojë për mbrojtje nga vjedhjet e identitetit?

Mbrojtja nga vjedhjet e identitetit, në shumicën e rasteve, ia vlen. Megjithëse ka mjaft hapa që mund të ndërmerrni vetë, zgjidhja e mashtrimit dhe sigurimi duhet të blihen. Ka mundësi të lira që ofrojnë një paraqitje të shkurtër në atë. Sidoqoftë, nëse po kërkoni të mbroni identitetin tuaj, duke paguar një shërbim nëse basti juaj më i mirë. 

Siç u përmend, mund të monitoroni falas kredinë tuaj, llogarinë bankare dhe madje edhe faqen e errët. Nuk është e lehtë, sidoqoftë. Sigurimi dhe zgjidhja e mashtrimit janë aspekte të mëdha të mbrojtjes së vjedhjes së identitetit. Sidoqoftë, rëndësia e të pasurit një vendndodhje të centralizuar për monitorimin tuaj nuk mund të vlerësohet. 

Në përgjithësi, mbrojtja e vjedhjes së identitetit është diçka që nuk duhet të keni nevojë, por do të jeni të kënaqur që është aty nëse e bëni. Ne ju rekomandojmë të gjeni një shërbim që lehtë mund të përshtatet në buxhetin tuaj, pasi qëllimi është të vazhdoni të paguani pa vjedhur identitetin tuaj.

Mendimet përfundimtare

Nëse po përpiqeni të kurseni para, rruga më e mirë për mbrojtjen e vjedhjes së identitetit është ta bëni vetë. Sidoqoftë, ne na pëlqejnë “thelbësitë” e ProtectMyID për anëtarët e AAA, dhe Kredia e Susamit nuk është aspak e keqe. Thënë kjo, ato nuk janë aq gjithëpërfshirëse sa shërbimet e paguara dhe mund të vënë informacionin tuaj personal në rrezik të minierave të të dhënave. 

Si po mbroni identitetin tuaj? A po shkoni me një mundësi falas ose me pagesë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me