ExpressVPN vs PIA: Sheshi me dy VPN të Shpejta në 2020

ExpressVPN ka qenë në krye të renditjes sonë VPN për ca kohë, dhe është e provuar herë pas here se ka fituar vendin e vet atje. Nëse shikoni rishikimin tonë për ExpressVPN, do të shihni që nuk ka pothuajse asgjë që nuk na pëlqen. Shtë i shpejtë, i lehtë për t’u përdorur dhe ka tunele të ndara, një veçori shumë e kërkuar dhe e vështirë për t’u gjetur. 


Qasja në Internet private, ose PIA, shpesh është e lartë në renditjen tonë dhe është një markë e njohur si ExpressVPN, por gjithmonë ka pasur disa mangësi. Në rishikimin tonë të PIA VPN, ne pamë se mungonte pak kur ishte fjala për performancën streaming dhe vendet e serverit. 

Kohët e fundit, PIA ka bërë disa azhurnime në softuerin e saj dhe ka shtuar tunele të ndara, një nga avantazhet e nënshkrimit të ExpressVPN mbi shumicën e konkurrentëve të saj. Me këtë ndryshim, ANP ka filluar të shkel në territorin e ExpressVPN, kështu që ne menduam se do të ishte e përshtatshme që të ketë një përputje kokë më kokë ExpressVPN vs PIA për të parë nëse ExpressVPN mund ta mbrojë kurorën e tij të tunelit të ndarë. 

Vendosja e një Luftimi: PIA vs ExpressVPN

Për të siguruar një krahasim të drejtë me ExpressVPN vs Access në Internet, duhet të përcaktojmë disa rregulla themelore. Ne kemi shembur krahasimin tonë në nëntë raunde. Në secilin raund, ne eksplorojmë një aspekt të performancës së VPN, siç është shpejtësia ose siguria. 

Ne shikojmë punën e secilit VPN në atë kategori, atëherë vendosim se cila është më e mirë në atë fushë të veçantë. Rounddo raund që fiton një VPN e fiton atë një pikë, dhe VPN me më shumë pikë në fund të ndeshjes sonë fiton.

1

shpejtësi

Nëse i drejtoheni artikullit tonë më të shpejtë të VPN-ve, do të shihni që ExpressVPN dhe PIA kanë qenë dy VPN-të më të shpejta në dispozicion për ca kohë tani. Sidoqoftë, të dy kishin një shfaqje të ashpër sot në krahasim me normalen. Kjo mund të jetë për shkak të rritjes së trafikut përballë ngjarjeve aktuale, por pavarësisht nga arsyeja, dukej se ndikoi në të dyja shërbimet VPN në një farë mase.

Shpejtësitë e PIA-s

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur6289,38344,82
U.S.5124,49298,08
Britani e Madhe86142,84271,20
Hong Kong22592,97234,88
Izrael152111,63317,28
Switzerland1053.22283,10

Të dy VPN u kthyen vetëm rreth gjysmës së gjerësisë së bandës sonë kur ishim në serverat lokalë të SH.B.A.-së, dhe serverët më të largët nuk u bënë shumë më mirë. PIA ka një avantazh të fortë ndaj ExpressVPN në shpejtësinë e ngarkimit në të gjithë tabelën, ndërsa ExpressVPN ka shpejtësi pak më të mirë të shkarkimit në çdo vend, përveç Izraelit. 

Speed ​​ExpressVPN

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur6289,38344,82
U.S.11140,19141,38
Britani e Madhe79202,28189,46
Hong Kong21897,65184,06
Izrael14257.0025,56
Switzerland104130,41169,85

ExpressVPN gjithashtu ka provuar herë më të ulëta ping në çdo vend, përveç një. Koha e pingut dhe shpejtësia e shkarkimit të dy kanë një ndikim shumë më të madh në përvojën mesatare të përdoruesit sesa shpejtësia e ngarkimit, e cila pasi të kalojë një minimum të caktuar, përmirëson kryesisht performancën e ngarkimeve të skedarëve të mëdhenj. 

Performanca e çdo serveri më të dobët të VPN është gjithashtu një nga faktorët vendimtarë në këtë raund. Vendndodhja më e mirë e ExpressVPN, Izraeli, kishte akoma performancë të mirë dhe ndjehej shpejtë dhe i përgjegjshëm. ExpressVPN mori më shumë se 50Mbps gjerësi bande, që është më se e mjaftueshme për transmetimin HD.

Sidoqoftë, lidhja më e dobët e PIA ishte Zvicra. Këtu pamë një thjesht 3Mbps që e bëri surfimin në internet të ngadalshëm, dhe transmetimi ishte i mundur vetëm në rezolucion shumë të ulët. ExpressVPN fitoi një shumicë vendndodhjesh si në shpejtësinë e shkarkimit ashtu edhe në kohën e ping, si dhe duke u ndjerë shumë më mirë në përgjithësi kur bëhet fjalë për reagimin dhe kohën e ngarkimit.

Raundi: Pika e shpejtësisë për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

2

streaming

Ndërsa disa shërbime VPN ofrojnë serverë të specializuar për transmetim, as ExpressVPN ose PIA nuk zgjedhin të marrin këtë rrugë (shikoni rishikimin tonë të Windscribe për një shembull të një VPN me serverë të dedikuar për transmetim.)

Përkundër kësaj mungese të serverave të dedikuar, ExpressVPN bën një punë të jashtëzakonshme kur bëhet fjalë për transmetimin. Në fakt, është fituar disa nga pikat kryesore në një numër të listave më të mira të transmetimit, siç janë VPN-ja jonë më e mirë për Hulu dhe VPN më e mirë për artikujt Netflix. 

Netflix, Amazon Prime Video, Hulu dhe madje edhe iPlayer i BBC të gjithë punojnë pa përsosmëri kur lidhen me ExpressVPN. Ekziston pak ose madje as ndonjë dallim i dukshëm në kohën e ngarkimit, dhe videot pothuajse gjithmonë ngarkohen me HD të plotë dukej bukur dhe i mprehtë.

PIA, nga ana tjetër, lufton duke krahasuar kur transmeton. Gjatë testimit tonë, ne e morëm Netflix për të punuar, por u desh shumë kohë për të ngarkuar një video, rreth 30 deri 45 sekonda. Përveç kësaj, Hulu, Amazon Prime Video dhe iPlayer i BBC të gjithë na bllokuan. Kjo do të thotë që ExpressVPN është fituesi i qartë në këtë raund. 

Raundi: Pika e transmetimit për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

3

Siguria dhe privatësia

Të dy ExpressVPN dhe PIA mbulojnë karakteristikat më themelore të sigurisë që ne presim që çdo VPN të ketë, të tilla si një ndërprerës vrasës dhe në ndonjë mënyrë për t’u lidhur automatikisht. Ndërprerësi i vrasjes së ExpressVPN është më i thjeshtë se ai i PIA-s dhe është ose është i fikur. Kur është i aktivizuar, bllokon automatikisht të gjithë trafikun e internetit nëse VPN shkëputet, që është saktësisht ajo që duhet të bëjë një ndërprerës vrasës. 

Ndërprerësi i vrasjes së PIA, nga ana tjetër, ka tre mundësi. Mund të vendoset ose të fiket, automatikisht ose gjithmonë. Në modalitetin “auto”, bllokon vetëm trafikun jashtë kur VPN është i ndezur, dhe me të në “gjithmonë” bllokon të gjithë trafikun nëse VPN është i fikur. 

Vendosja “gjithmonë” është e vetmja që siguron që trafiku juaj të ndalet nëse VPN shkëputet papritur, por kjo cilësim gjithashtu ndalon të gjithë trafikun kur fikni VPN me qëllim. Kjo i jep ndërprerës vrasjen e ExpressVPN një avantazh të lehtë në përdorshmërinë dhe sigurinë.

Sa për aftësinë e lidhjes automatike, të dy VPN-të kanë vetëm një kuti themelore që ju lejon të tregoni VPN të lidhet me vendndodhjen më të fundit gjatë fillimit. Ne gjithashtu testuam mbrojtjen e rrjedhjeve të secilit VPN dhe zbuluam që të dy ishin në gjendje të mbanin adresën tonë IP dhe pyetjet DNS të sigurta dhe private. 

Për më tepër, të dy ofruesit ofrojnë gjithashtu një grup të ngjashëm të opsioneve protokollare. ExpressVPN përdor OpenVPN çiftuar me kriptimin AES-256 si paracaktim, që është ai që aktualisht konsiderohet standardi i artë për sigurinë e VPN. ExpressVPN gjithashtu lejon përdoruesit të vendosin protokollin në IKEv2 ose L2TP IPSec, por këto mundësi janë inferiore ndaj OpenVPN për pothuajse çdo aplikim. 

expressvpn-rishikim-protokollare-options

PIA gjithashtu bën standarde për OpenVPN, por në vend të kësaj ajo përdor AES-128. Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj që do të thotë kjo në artikullin tonë të kriptimit, por me pak fjalë, thjesht nuk është aq e mirë sa AES-256. Mund ta kaloni këtë opsion të paracaktuar në AES-256, megjithëse, ne sugjerojmë të bëjnë të gjithë përdoruesit e ANP-së. 

Për më tepër, PIA gjithashtu ka disa opsione shtesë protokollesh, duke përfshirë L2TP IPsec dhe PPTP. Sidoqoftë, në këtë rast, ajo duhet të bëhet duke kërkuar kredencialet e nevojshme nga PIA në vend se thjesht të ndryshoni cilësimin në klient, siç bën ExpressVPN. 

Ju mund të lexoni ndarjen e protokollit tonë VPN për të mësuar më shumë rreth të gjitha këtyre opsioneve, por, përsëri, e shkurtër dhe e ëmbël e saj është se OpenVPN është e vetmja që ne me të vërtetë i nxisim njerëzit të përdorin. 

Edhe pse ExpressVPN dhe PIA janë përgjithësisht mjaft të ngjashme kur bëhet fjalë për sigurinë – dhe madje edhe në politikën e intimitetit – ekzistojnë disa faktorë të vegjël që i japin avantazhit ExpressVPN në këtë raund. Cilësimet më të mira parazgjedhore dhe qasja më e lehtë në opsionet e protokollit i japin asaj një avantazh të vogël, por vendndodhja e tij e shtyn atë mbi buzë dhe e siguron atë të rrumbullakët.

ExpressVPN është i vendosur në Ishujt e Virgjër Britanikë, i cili ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit të internetit në botë. Krahasuar me ligjet në SH.B.A., i cili është vendi ku mbështetet Qasja në Internet, të dhënat tuaja janë shumë më të mbrojtura në Ishujt e Virgjër Britanikë. Ky ndryshim i vogël është faktori vendimtar midis këtyre dy VPN shumë të sigurta. 

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Privatësisë për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

4

torrenting

ExpressVPN është vazhdimisht VPN më e shpejtë që testojmë në letër, por ne e kemi parë atë të mposhtur më parë me shpejtësi përrua, siç është në artikullin tonë ExpressVPN vs NordVPN. Thënë kjo, është akoma ndër më të mirat atje për përrua. 

Ne testuam performancën e përrallave të secilit VPN me një shkarkim testi 1.4 GB, që është gati në të njëjtën madhësi si një episod HD i një shfaqje televizive 30-minutëshe. ExpressVPN arriti shpejtësi prej rreth 5MB / s deri në fund të minutës së parë, dhe kjo ishte deri në 7MB / s nga rreth një minutë e gjysmë në. 

Gjërat vazhduan të shpejtojnë ngadalë por në mënyrë të vazhdueshme në rreth 10MB / s deri në fund të minutës së dytë, që ka të bëjë me atë ku shkarkimi u rrafshua derisa të përfundonte pas pak më shumë se tre minutave dhe 35 sekondave.

PIA ndoqi një kurbë shumë të ngjashme, por vetëm pak më ngadalë. Shkarkimi po vinte rreth 4MB / s pas minutës së parë dhe 7MB / s deri në fund të minutës së dytë. Kjo ishte deri në 9MB / s nga rreth dy minuta e gjysmë brenda dhe menjëherë pas kësaj erdhi një shpejtësi e papritur e shpërthimit në shpejtimin e shpejtësisë së shkarkimit deri në 13MB / s. 

Kjo shpërthim i shpejtësisë e ndihmoi shkarkimin të përfundojë në tre minuta dhe 35 sekonda. Kjo është praktikisht e njëjta kohë e saktë që mori ExpressVPN. Të dy VPN-të bënë shumë mirë me shkarkimin tonë të testit dhe e përgatitën tërë episodin për të parë në vetëm disa minuta të shkurtra. Ky raund është shumë afër për t’u thirrur, kështu që ne po e deklarojmë këtë kravatë.

Raundi: Torrenting Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

5

Vendndodhjet e serverëve

Në një pikë të caktuar, bëhet e vështirë të gjurmosh me saktësi numrin e saktë të serverëve që ka një ofrues i madh VPN. Ajo që ne dimë me siguri është që të dyja ExpressVPN dhe PIA kanë më shumë se 3000 servera gjithsej, duke i vendosur të dy në të njëjtin epërsi të sipërme të madhësisë së rrjetit të serverëve. 

Aty ku të dy ndryshojnë është se sa janë të përhapur këta serverë. “Private ka serverë në 49 lokacione në të gjithë botën, dhe këta janë përhapur në vetëm 29 vende. ExpressVPN, për krahasim, ka serverë në 151 vende në 95 vende. 

Megjithëse kjo ende nuk e vendos ExpressVPN në numrin një për sa i përket madhësisë së rrjetit – lexoni rishikimin tonë HideMyAss për të dëgjuar në lidhje me këtë – kjo e bën atë përpara përparimit të Internetit Privat.

Raundi: Pika e Vendndodhjeve të Serverit për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

6

Lidhjet e njëkohshme

Për të parandaluar që njerëzit të ndajnë llogaritë me miqtë dhe të kufizojnë shtrirjen e brezit të bandës në rrjetet e serverëve, pothuajse të gjitha VPN vendosin një kufi në numrin e pajisjeve që mund të keni lidhur në një llogari në një kohë.

Kufiri i ExpressVPN për këtë është pesë pajisje modeste. PIA i lejon përdoruesit të kenë dyfish atë, deri në 10 pajisje të lidhura në të njëjtën kohë. Shtë e qartë, PIA ofron opsionin më të mirë këtu dhe fiton këtë raund.

Raundi: Pika e lidhjeve të njëkohshme për hyrje në internet privat

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

7

Çmimeve

Siç kemi parë gjatë gjithë kësaj ndeshje, ExpressVPN ka performancën më të lartë të linjës që e pozicionon atë si një drejtues i industrisë. Në parashikim, kjo do të thotë që ExpressVPN vjen me një çmim mjaft të pjerrët.

ExpressVPN është një nga VPN-të më të kushtueshme në treg. Plani i saj mujor është gati aq i shtrenjtë sa ata vijnë, dhe opsioni tjetër, i cili është një plan gjashtëmujor, nuk është shumë më i përballueshëm. Mundësia më e mirë është plani 15-mujor, i cili ende hyn me të njëjtën kosto të muajit si blerja e një plani mujor të hyrjes në internet privat.

Prmimet e PIA-s janë më të mira në çdo nivel sesa ExpressVPN. Plani gjashtëmujor rreh ndonjë nga çmimet e ExpressVPN, dhe planet njëvjeçare ose dy-vjeçare e ulin ndjeshëm këtë çmim. Qasja në Internet private është pa dyshim një nga çmimet më të mira të VPN-ve më të mira. 

Asnjë nga këta ofrues nuk ofron ndonjë lloj plan falas, kështu që nëse jeni të interesuar të mbroni privatësinë tuaj në internet pa asnjë kosto, shikoni rishikimin tonë të ProtonVPN. Thënë kështu, të dy VPN-të kanë një garanci 30-ditore të kthimit të parave, e cila të paktën ofron një mënyrë për të provuar shërbimin pa rrezik..

Sa i përket opsioneve të pagesave, të dyja PIA dhe ExpressVPN pranojnë kartat e kreditit dhe të debitit, PayPal ose bitcoin. Kjo është e shkëlqyeshme për ata që janë shumë të vetëdijshëm për sigurinë, pasi kjo do të thotë se mund të regjistroheni vetëm me një adresë emaili. 

Përtej kësaj, ExpressVPN ka rreth një duzinë lloje shtesë pagese që mund të përdorni, përfshirë gjëra të tilla si Sofort, UnionPay dhe Alipay. PIA pranon më pak mënyra të pagesave të palëve të treta në përgjithësi, por ajo pranon disa forma shtesë të kriptove që ExpressVPN lë jashtë, të tilla si Ethereum dhe Litecoin.

Edhe pse ExpressVPN është ndoshta VPN më e mirë në treg sot, çmimi është sigurisht një pikë e dobët për të. Pothuajse çdo VPN atje do të jetë më e përballueshme se ExpressVPN, por ju merrni atë që paguani. Sidoqoftë, përqendrimi i këtij raundi është vetëm në çmimet, kështu që Aksesi në Internet në Internet fiton këtë raund sepse është shumë më i përballueshëm.

Raundi: Pika e icingmimeve për Qasje në Internet privat

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

8

User-mirëdashësi

Të dyja PIA dhe ExpressVPN marrin rrugën e të pasurit një ndërfaqe të përdoruesit kompakt dhe thjeshtist, ndryshe nga disa prej programeve më të mëdha të bazuara në harta atje, siç është NordVPN, për të cilën mund të lexoni në rishikimin tonë të NordVPN..

expressvpn-rishikim-launch

Të dy VPN kanë një buton të madh që merr rreth gjysmën e dritares që ju lejon të lidheni duke klikuar mbi të. Nën këtë, çdo ndërfaqe gjithashtu përmban një fushë të vogël që tregon se ku do të bëhet lidhja juaj. Duke klikuar këtë në secilin softuer, ju jeni dërguar në listën e serverëve. 

Qasja në Internet private tregon mjaft më shumë informacion sesa ExpressVPN nëse klikoni në shigjetën në fund të dritares. Kjo pamje e zgjeruar tregon kohën tuaj të lidhjes, sa gjerësi bande që po përdorni dhe disa opsione cilësimesh.

ANP-rishikim-zgjeruar-view

Kalimi në menutë e cilësimeve, gjërat janë ende shumë të ngjashme midis të dyve. Për dallim nga disa VPN më miqësore, as PIA dhe ExpressVPN nuk kanë shumë shpjegime në cilësimet se çfarë bën secila opsion. 

Si një detaj i vogël, faqja e internetit e ExpressVPN ka një pamje shumë më të pastër ndaj saj në përgjithësi dhe është dukshëm më e lehtë për të lundruar. Vendosja e një llogarie është pothuajse gjithmonë më e lehtë me mënyrën se si shfaqet dritarja e pagesave dhe përvoja në uebfaqen e ExpressVPN është thjesht pak më e thjeshtë. 

Duke pasur parasysh se sa subjektiv është ky raund dhe sa të ngjashëm janë këta dy softuer, është shumë e vështirë të gjykosh. Sidoqoftë, Qasja në Internet private ka një modalitet të errët dhe një plan urbanistik gjithnjë e më shumë informativ, kështu që ne po i japim këtë raund PIA, por vetëm shumë ngushtësisht dhe për arsye disi subjektive. 

Raundi: Pika e Miqësisë për Përdoruesin për Hyrjen në Internet Privat

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

9

Features

Si PIA ashtu edhe ExpressVPN tani kanë atë që është ndoshta më e dobishmja, dhe në të njëjtën kohë, më e vështira për të gjetur veçorinë për VPN-të tani: tunelet e ndara. ExpressVPN e ka pasur këtë për disa kohë tani, dhe është diçka që ne e kemi parë gjerësisht më parë. 

Tunelimi i ndarë i ExpressVPN është një veçori e provuar dhe e vërtetë që ju lejon të krijoni një listë të programeve në kompjuterin tuaj që ose janë të përjashtuar nga përdorimi i lidhjes VPN ose duhet të përdorni lidhjen VPN nëse është e mundur.

expressvpn-shqyrtim-settings

Qasja në Internet private vetëm kohët e fundit ka shtuar tunelizimin e ndarë, dhe veçoria është akoma në beta. Ajo funksionon ashtu si tunelimi i ndarë i ExpressVPN dhe ju lejon të përcaktoni një listë të aplikacioneve që janë ose të përjashtuar nga përdorimi i lidhjes VPN ose anasjelltas. 

Fakti që tuneli i ndarjes së ANP-së është në beta është i dukshëm, megjithatë. Kur po përpiqeshim ta konfiguronim dhe shtonim programe në listën e përjashtimeve, shpesh ngritej dhe futesh në një gjendje “pa u përgjigjur” për pesë deri në 10 sekonda para se të kthehesh.

ANP-rishikim-Split-tunneling

Përveç tunelimit të ndarë, ExpressVPN ofron vetëm disa shtesa të vogla, siç është shiriti i shkurtoreve. Pasi të lidheni me VPN, shfaqet një rresht ikonash që mund t’i përshtatni për t’ju lejuar të hapni shpejt programet ose faqet tuaja të preferuara, pasi të jeni në një lidhje të mbrojtur. 

Qasja në Internet, në të kundërt, ka një palë përmirësime të sigurisë që bien në sy. E para është se PIA ofron një përfaqësues me llogarinë tuaj VPN. Nëse e shikoni artikullin tonë VPN vs proxy vs Tor, do të shihni që proxies në përgjithësi janë shumë më pak të sigurt se VPN, por PIA përdor proxy si një shtresë të shtuar të sigurisë për VPN, sesa si një masë sigurie më vete. 

Kjo ju lejon të shtoni një kërcim shtesë në lidhjen tuaj, duke përmirësuar sigurinë pa pasur aq shumë ndikim në performancën sa diçka si një VPN e dyfishtë. Qasja në Internet private gjithashtu ofron atë që e quan PIA Mace, e cila në thelb është një bllokues reklamash që bllokon gjithashtu malware dhe gjurmues për të ndihmuar në përmirësimin e intimitetit tuaj në internet. 

Ndërsa kjo është e dobishme për të parandaluar përdoruesit të bredhin aksidentalisht në një uebfaqe të rrezikshme, thjesht nuk është aq e mirë sa diçka si një antivirus në lulëzim të plotë. Shikoni rishikimin tonë antivirus Bitdefender për një shembull të shkëlqyeshëm. 

PIA ka mbushur gjithnjë e më shumë karakteristika përgjatë dy viteve të fundit, kështu që tunifikimi i mundimshëm dhe me shkëlqim i ndarjes është paksa i zhgënjimit. Pasi të jenë hekurosur kinkat, ANP do të jetë pretendent për mbretin e tunelimit të ndarë, por tani për tani, ExpressVPN ende mbretëron suprem.

Meqenëse bllokuesit e reklamave dhe malware-ve janë një duzinë, dhe një VPN e konfiguruar mirë është siguri e mjaftueshme për shumicën e njerëzve pa një përfaqësues të shtuar, tiparet e PIA-s mbajnë më pak tërheqje sesa tunelet e ndara të ExpressVPN, që do të thotë që ExpressVPN merr këtë raund.

Raundi: Karakteristikat Pika për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
Logo private e hyrjes në internet

10

Mendimet përfundimtare

Me rezultatin e fundit nga gjashtë në katër, ExpressVPN siguron edhe një fitore tjetër. Ndërsa PIA ka bërë disa përmirësime dhe ka shtuar disa veçori që nga momenti kur kemi kontrolluar për herë të fundit, problemet me tunelimin e ndarjes ende të testuar e mbajtën atë përsëri në masë të madhe. 

Fituesi: ExpressVPN

Shpejtësia e ExpressVPN, lehtësia e përdorimit dhe tunelizimi plotësisht funksional ishin shumë për të kapërcyer PIA. Nëse keni përvojë me njërën prej këtyre VPN-ve, gjithmonë duam të dëgjojmë për të në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me