ExpressVPN VS NordVPN: Dy Titans hidhen në vitin 2020

ExpressVPN dhe NordVPN janë dy nga VPN-të më të njohura në treg. Pavarësisht nëse keni parë reklama për ta në YouTube ose keni parë një mik duke i përmendur ato, ka shanse të keni dëgjuar për të paktën një prej këtyre titanëve të industrisë. 


Ndërsa kemi bërë një përmbledhje të dedikuar për ExpressVPN si dhe një përmbledhje të NordVPN, ne mendojmë se nuk është e mjaftueshme që vetëm të shikojmë çdo VPN në flluskën e vet. Kështu që vendosëm se ishte koha për t’i vendosur këta dy kokë më kokë në një përballje ExpressVPN vs NordVPN për të parë se cili merr kurorën për më të mirë VPN.

Vendosja e një luftë: NordVPN vs ExpressVPN

Për të siguruar që përputhja jonë NordVPN vs ExpressVPN është e drejtë, ne kemi hartuar një rregullore të thjeshtë. Ne i kemi ndarë gjërat në nëntë raunde me secilin seksion duke u përqëndruar në një aspekt jetik të performancës VPN. 

Në secilin raund, ne do të diskutojmë se si secili prej VPN-ve performon në atë zonë dhe do të krahasojmë performancën e secilit. Ne do të përfundojmë çdo raund duke shpallur një fitues, dhe që VPN do të marrë një pikë. 

Theseshtë e mundur – dhe madje e mundshme, me këta dy pretendentë kryesorë – që të ketë një raund të lidhur. Nëse kjo ndodh, të dy VPN u jepet një pikë. VPN me më shumë pikë në fund është fituesi dhe, në këtë rast, kampioni i kampionëve.

1

shpejtësi

Herën e fundit që bëmë një artikull ExpressVPN vs NordVPN, ky raund ishte shumë i qartë: ExpressVPN kishte shpejtësi më të mira se NordVPN në çdo vend. Në fakt, nëse kontrolloni mbledhjen tonë më të shpejtë të VPN-ve, ne e vendosim NordVPN në “përmendjet e pandershme” në një moment sepse ajo kishte zhvilluar një reputacion për të qenë kaq në kundërshtim me testet tona të shpejtësisë. 

Sidoqoftë, duket se gjatë disa muajve, NordVPN është duke u përmirësuar në mënyrë të qëndrueshme. Në testet tona të shpejtësisë për këtë artikull, NordVPN ishte në gjendje të tregtonte goditje me ExpressVPN nga lokacioni në vendndodhje.

Shpejtësitë e NordVPN

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur4292,67343,85
U.S.11238,98288,49
Britani e Madhe81183,2567,81
Hong Kong212157,84174,16
Izrael142161,87113,61

Duke u nisur me serverat lokalë të Sh.B.A.-së, NordVPN kishte një kohë më të ulët ping dhe shpejtësi më të larta për të shkarkuar dhe ngarkuar. Kalimi në Britani të Madhe, NordVPN ka akoma një avantazh kur bëhet fjalë për ping, por ExpressVPN fiton në shpejtësinë e shkarkimit dhe ngarkimit. 

Speed ​​ExpressVPN

Vendndodhja: PingDownloadUpload
i pambrojtur4292,67343,85
U.S.21173,35189,19
Britani e Madhe93205,52275,18
Hong Kong217125,19126,88
Izrael13972,8633,58

NordVPN është më i shpejtë në Hong Kong në të gjithë tabelën, dhe ndërsa ExpressVPN arrin të ketë ping më të ulët në Izrael, NordVPN merr shpejtësi shumë më të mira. Sidoqoftë, pavarësisht se ka bërë përparim në letër, ka ende disa çështje me të cilat përballet NordVPN kur bëhet fjalë për shpejtësinë. 

Për fillestarët, NordVPN kërkon pak më shumë kohë për t’u lidhur. ExpressVPN mund të marrë një lidhje të qëndrueshme duke shkuar rreth pesë deri në shtatë sekonda, dhe lidhja ndjehet menjëherë e qëndrueshme. NordVPN mund të zgjasë nga 10 deri në 15 sekonda për t’u lidhur, dhe madje edhe pasi softveri thotë se është i lidhur, mund të zgjasë akoma disa sekonda shtesë për të filluar. 

Të marrësh pak më shumë kohë për t’u lidhur me një server është një gjë, por problemi i vërtetë me NordVPN është se shpejtësitë në letër nuk janë plotësisht reflektuese të asaj që është performanca aktuale. 

Megjithëse NordVPN me siguri është marrë më mirë se dikur dhe është një VPN me respekt të shpejtë, duket se ka akoma çështje të tilla të stabilitetit dhe besueshmërisë që kemi diskutuar në artikullin më të shpejtë të VPN-ve..

NordVPN ndonjëherë funksionon në mënyrë të përsosur dhe ndjehet shumë shpejt dhe i përgjegjshëm. Megjithatë, herë të tjera, gjërat ngadalësohen në një zvarritje, dhe madje edhe faqet e internetit të thjeshta të bazuara në tekst mund të marrin rastësisht 30 sekonda për të ngarkuar. 

Përkundrazi, ExpressVPN është shumë i besueshëm. Shtë e thjeshtë ta lini pa dashje ExpressVPN të lidhur për ditë me radhë dhe kurrë as ta realizoni – ne e kemi bërë më parë. 

Për këtë arsye, ne po i japim këtë raund në ExpressVPN. Pavarësisht se NordVPN ka performancë më të mirë në letër, ajo është ende e rrënuar nga çështja e mospërputhjes dhe papritmas do të humbasë specin në hapin e saj në kohë të rastësishme dhe të papërshtatshme. Për ata që kërkojnë një VPN të shpejtë dhe të besueshme pa etiketën e lartë të çmimit të ExpressVPN (të cilën do ta marrim më vonë), shikoni rishikimin tonë të Aksesit në Internet në Internet (lexoni gjithashtu krahasimin tonë ExpressVPN vs PIA).

Raundi: Pika e shpejtësisë për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

2

streaming

ExpressVPN dhe NordVPN janë disa nga më të mirat nga më të mirat kur bëhet fjalë për performancën transmetuese. Të dy ExpressVPN dhe NordVPN mbështesin transmetimin në të gjithë serverët, në vend që të kërkojnë serverë të dedikuar për streaming. 

Ju mund të lidheni me çdo server, dhe Netflix, Hulu dhe Amazon Prime Video do të funksionojnë të gjitha mirë, pa marrë parasysh cilin VPN që po përdorni. Në fakt, NordVPN dhe ExpressVPN të dy shfaqen në VPN tonë më të mirë për Netflix dhe VPN më të mirë për listat Hulu. 

Thënë kështu, këtu ka ende një fitues të qartë. ExpressVPN ngarkon në video në çast dhe ndjehet shumë i përgjegjshëm kur fërkon përmes një videoje. Për disa arsye, NordVPN u mundua kur ngarkonte në video streaming në cilindo sit që provuam.

Kjo përforcon ato që thamë në raundin e fundit. Përkundër performancës së tij të shkëlqyeshme në testimin tonë të shpejtësisë, NordVPN belbëzoi shumë kur u përpoqëm të transmetojmë video, pa marrë parasysh se në cilin server kemi qenë apo në cilën sit kemi transmetuar. 

Edhe faqet si YouTube dhe Twitch, të cilat nuk përdorin geoblocking, po performonin shumë dobët. Në NordVPN, Twitch u ngarkua në 360p. Ky ishte një kontrast i ashpër me ExpressVPN, i cili menjëherë ngarkoi Twitch me rezolucion 1080p dhe 60fps. 

Megjithëse është në gjendje të hyjë në përmbajtje, NordVPN ka ngarkuar me një cilësi kaq të ulët dhe një kornizë të tillë që po i japim raundit të transmetimit ExpressVPN. 

ExpressVPN mund të shmangë geoblocking me lehtësi dhe në të njëjtën kohë ngarkesë pothuajse menjëherë në HD të plotë çdo herë. Nuk është çudi që është VPN-ja jonë më e mirë për transmetim.

Raundi: Pika e transmetimit për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

3

Siguria dhe privatësia

NordVPN dhe ExpressVPN janë pothuajse identikë kur bëhet fjalë për sigurinë. Të dy VPN përdorin OpenVPN si protokoll i çiftuar me kriptimin AES-256. ExpressVPN gjithashtu ka IKEv2 dhe L2TP, dhe madje lejon përdoruesit të ndryshojnë skedarët e konfigurimit të OpenVPN për të thirrur në aspekte të caktuara të protokollit, por kjo është pak më larg se çfarë shumica e përdoruesve janë të gatshëm të zënë vend në. 

expressvpn-rishikim-protokollare-options

NordVPN ofron IKEv2 si protokoll, por kjo është diçka që nuk instalohet me klientin dhe duhet të vendoset manualisht. Nëse doni më shumë opsione kur bëhet fjalë për protokollin dhe enkriptimin, sigurohuni që të hidhni një vështrim në rishikimin tonë të VyprVPN. Ajo ofron disa protokolle, përfshirë protokollin pronar “Kameleon”. 

Të dyja ExpressVPN dhe NordVPN kanë një ndërprerës funksional të përkryer funksional, dhe ne kurrë nuk kemi qenë në gjendje të zbulojmë ndonjë lloj adrese IP ose rrjedhje DNS gjatë testimit ose VPN. Sikur kjo raund të mos ishte tashmë mjaft afër, të dy VPN-të gjithashtu kanë politika mjaft të ngjashme të intimitetit dhe askush nuk ka zbuluar kurrë informacionin e përdoruesit. 

nordvpn-rishikim-Killswitch

Asnjëri nuk regjistron adresën tuaj IP, dhe të dy ofruesit e VPN mbledhin vetëm një sasi minimale të informacionit, siç është një adresë emaili dhe mënyra e pagesës. 

NordVPN pësoi një hile disa kohë më parë, por, siç përshkruajmë në këtë artikull, duket se ka trajtuar ndjeshmërinë shpejt dhe me efikasitet.

Mund të themi me siguri se do të jesh i lirë të shfletosh në mënyrë të sigurt rrjetën, pa marrë parasysh se cilën nga këto VPN zgjedh, dhe për këtë arsye, ne po e deklarojmë këtë raund. Shikoni artikullin tonë në VPN-të më të sigurta për më shumë rreth kësaj.

Raundi: Siguria dhe privatësia Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

4

torrenting

Për të provuar performancën përrua të çdo ofruesi VPN, ne shkarkojmë një skedar video 1.4 GB, i cili është afërsisht madhësia që ju mund të prisni që të jetë një episod i një shfaqje televizive 30-minutëshe. ExpressVPN ishte në gjendje të shpejtohej shpejt në shkarkimin tonë të testimit dhe kaloi pjesën më të madhe të kohës së shkarkimit duke vrapuar në rreth 7.5MB / s.

Shkarkimi i ExpressVPN vazhdoi të shpejtonte gjatë shënimit dy minuta e gjysmë, duke arritur shpejtësinë prej 13MB / s deri në fund të shkarkimit. Shkarkimi i tërë zgjati vetëm tre minuta dhe 15 sekonda, dhe mbaroi ndërsa dukej sikur kishte akoma më shumë në rezervuar. Ekziston një potencial që ExpressVPN mund të kishte arritur shpejtësi më të larta në një shkarkim më të madh.

NordVPN filloi pak më ngadalë sesa ExpressVPN, por vazhdimisht po ngjitej për kohëzgjatjen e shkarkimit. Me dy minuta e gjysmë, shkarkimi po vinte në një 17MB / s të zjarrtë dhe shkarkimi përfundoi në tre minuta dhe pesë sekonda. 

Pjesa e çuditshme është se për rezultatet që kemi marrë, ne nuk kemi përdorur serverët e dedikuar P2P që ofron NordVPN, thjesht kemi përdorur serverët normalë të Sh.B.A. Serverat P2P ishin shumë më të ngadaltë, dhe shkarkimi zgjati rreth gjashtë minuta duke i përdorur ata.

Për dallim nga raundi “streaming”, këtu pamë që NordVPN në të vërtetë të përdorë shpejtësinë e saj superiore që pamë në letër … për sa kohë që përdorni serverët jo P2P. Ky është shkarkimi më i shpejtë në një skedar përrua që ne kemi parë akoma dhe do të thotë që NordVPN fiton raundin e parë të deritanishëm, duke çimentuar më tej vendin e tij si VPN më e mirë për përrua.

Raundi: Pika e Torrentit për NordVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

5

Vendndodhjet e serverëve

ExpressVPN është një nga ofruesit më të mirë të VPN për ata që duan sa më shumë mundësi vendndodhjeje. Kjo lejon përdoruesit të lidhen me serverët në 95 vende, përfshirë disa nga ato mjaft të rrallë si Kenia dhe Laos. Shpërndarja e serverëve është e madhe dhe përfshin disa opsione në Lindjen e Mesme dhe Afrikë, kështu që ju mund të keni një server relativisht afër, pavarësisht se ku jeni.

expressvpn-rishikim-server-vende

NordVPN në të vërtetë ka një numër më të madh të serverëve sesa ExpressVPN, me rreth 4500 serverë të ExpressVPN-së afërsisht 2,000, por përhapja nuk është aq mbresëlënëse. NordVPN ka serverë në vetëm 62 vende.

nordvpn-rishikim-marker-përzgjedhjes

Të dy ofruesit kanë rrjete të respektueshme, por VPN me shumicën e lokacioneve në të vërtetë nuk është asnjë nga këta konkurrentë të rafteve të lartë, por HideMyAss. Nëse e lexoni rishikimin tonë HideMyAss, do të shihni se ai ka një rrjet serverësh me 290 vendndodhje që lëshojnë nofulla në 190 vende.

HideMyAss nuk është duke garuar kundër këtyre dy sot. ExpressVPN ka më shumë lokacione në dispozicion dhe është fituesi në këtë raund. 

Raundi: Pika e Vendndodhjeve të Serverit për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

6

Lidhjet e njëkohshme

Shumica e shërbimeve VPN kufizojnë përdoruesit në një numër të caktuar të lidhjeve të njëkohshme për një numër arsyesh. Këto mund të shkojnë nga parandalimi i ngarkesës së tepërt të serverit, vetëm duke e bërë më të vështirë për njerëzit që të ndajnë llogaritë.

Nëse keni shumë pajisje në shtëpi që doni të mbroni, është e rëndësishme të siguroheni që mund t’i mbuloni të gjitha, në mënyrë ideale me një abonim të vetëm VPN. Kur bëhet fjalë për NordVPN dhe ExpressVPN, është afër, por NordVPN merr përparësinë.

NordVPN lejon përdoruesit të lidhin deri në gjashtë pajisje menjëherë, ndërsa ExpressVPN lejon vetëm pesë lidhje të njëkohshme, duke e bërë NordVPN fituesin e qartë. Nëse keni mijëra pajisje që doni të mbroni dhe nuk dëshironi të shqetësoni me llogari të shumta, shikoni në rishikimin tonë të Windscrib. Windscrib lejon një numër të pakufizuar të lidhjeve të njëkohshme për një llogari. 

Raundi: Pika e lidhjeve të njëkohshme për NordVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

7

Çmimeve

Duke filluar me planet më afatshkurtra dhe duke punuar, të dyja NordVPN dhe ExpressVPN ofrojnë një mundësi regjistrimi muaj pas muaji. Pricemimi i NordVPN për këtë opsion është rreth 1 $ në muaj më pak se ai i ExpressVPN. Tjetra, ExpressVPN ofron një plan gjashtë muajsh që është disa dollarë më pak në muaj sesa ai i planit mujor të NordVPN ose ExpressVPN. 

Duke u ecur edhe më tej, të dy shërbimet VPN kanë një plan njëvjeçar, me planin vjetor të NordVPN që teknikisht e arrin atë në pak më pak sesa ExpressVPN. Sidoqoftë, ExpressVPN në të vërtetë përfshin edhe tre muaj shtesë falas me këtë plan, i cili sjell koston e tij për një muaj pak më poshtë se NordVPN.

Këtu mbarojnë opsionet e ExpressVPN, por NordVPN vazhdon. NordVPN gjithashtu ka një plan dy-vjeçar dhe madje edhe mundësinë për t’u regjistruar për tre vjet. Si planet dy-vjeçare ashtu edhe ato tre-vjeçare rrahin çdo çmim që ExpressVPN duhet të ofrojë, me opsionin tre vjeçar që është një nga planet me çmime më konkurruese atje (shikoni në ExpressVPN tonë vs CyberGhost dhe NordVPN vs CyberGhost krahasimet, dhe shikoni shqyrtimi ynë CyberGhost për një vështrim në konkurrencën më të madhe të NordVPN për planet e përballueshme afatgjata të VPN.)

Të dy shërbimet VPN kanë një garanci 30-ditore për kthimin e parave, dhe të dy gjithashtu pranojnë jo vetëm kartat e kreditit dhe të debitit, por edhe bitcoin. Për fat të keq, asnjë shërbim i VPN nuk ka një provë falas, megjithëse, nëse po kërkoni një VPN falas, sigurohuni që të lexoni artikullin tonë më të mirë falas të VPN-ve. 

NordVPN ofron çmime më të mira në afat të shkurtër me çmimet e saj mujore, ndërsa ExpressVPN merr një avantazh të vogël në planet vjetore. Aty ku vërtet shkëlqen NordVPN megjithëse është në planin afatgjatë me planin e saj tre vjeçar duke bërë një nga vlerat më të mira që kemi parë. Për këtë arsye, ne po i japim këtë raund NordDPN. 

Raundi: Pika e icingmimeve për NordVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

8

User-mirëdashësi

Ndërfaqet e përdoruesit të ExpressVPN dhe NordVPN janë në shumë mënyra të kundërta polare, por të dy funksionojnë mirë. Dizajni i softverit të ExpressVPN përdor një plan urbanistik shumë të pastër me rrëmujë minimale vizuale, i cili lejon një madhësi më të vogël të dritares. Kjo dritare kompakte ka një buton të madh lidhës në mes me një menu serveri nën atë dhe një palë lokacionesh të fundit në fund. 

expressvpn-rishikim-launch

NordVPN, nga ana tjetër, ka një dritare që është rreth katër herë më e madhe se madhësia e ExpressVPN. Arsyeja për NordVPN që ka nevojë për të gjithë këtë hapësirë ​​të ekranit është se ndërfaqja përmban një hartë të madhe botërore. 

Kjo hartë ka flluska të vogla në secilin vend që ka një server, të cilin mund të klikoni për t’u lidhur me atë vendndodhje. Në të majtë të hartës është një listë e vendndodhjeve në dispozicion, në rast se harta nuk është metoda juaj e preferuar për vendet e shfletimit. 

nordvpn-rishikim-server-navigacion

Kalimi në cilësime, NordVPN ka një avantazh të lehtë. Paraqitja e cilësimeve është pak më e mirë, por më e rëndësishmja, NordVPN jep disa shpjegime në menunë se çfarë bën secili cilësim. Kjo e bën të lehtë, madje edhe për ata që nuk janë të njohur me përdorimin e një VPN, të konfiguroni cilësimet sipas dëshirës së tyre. 

nordvpn-shqyrtim-settings

Në fund të fundit, të dy këta VPN janë shumë miqësorë për përdoruesit. Vërtetë varet nëse vlerësoni të keni një program kompakt që lë pjesën e dukshme të ekranit tuaj, ose të keni një hartë të këndshme për të parë të gjitha vendet e disponueshme. Për këtë arsye, ky raund përfundon në një kravatë. 

Raundi: Miqësia e përdoruesit Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

9

Features

Për fillestarët, si ExpressVPN ashtu edhe NordVPN kanë të gjitha karakteristikat themelore që presim të mbulojnë të gjitha VPN-të e përshtatshme. Të dy opsionet kanë një ndërprerës funksional vrasës, si dhe një mënyrë për t’u lidhur automatikisht në fillimin. Të dy ofruesit ofrojnë gjithashtu 24/7 mbështetje live të klientit. 

Sa për këmbanat shtesë dhe bilbilat, çdo VPN ka një tipar shtesë të paraqitur. Për NordVPN, është “CyberSec”. Ky është një bllokues reklamash që gjithashtu ju ndihmon të mbani të sigurt nga malware, phishing dhe kërcënime të tjera në internet. E bën këtë thjesht duke bllokuar faqet që i shërbejnë këtij lloji të përmbajtjes. 

Karakteristika e madhe shtesë e ExpressVPN është tunelimi me ndarje. Ky është një tipar tepër i dobishëm që ju lejon të zgjidhni mbi bazën e çdo aplikacioni, programet kompjuterike përdorin lidhjen e sigurt të VPN dhe cilat programe përdorin lidhjen tuaj të rregullt në internet.

expressvpn-shqyrtim-settings

Kjo do të thotë që ju mund të shkarkoni një skedar përrua përmes një lidhjeje VPN ndërsa luani një lojë në internetin tuaj të rregullt. Ky është një tipar i shkëlqyeshëm që është i vështirë për tu gjetur, dhe zbatimi i kësaj veçorie të ExpressVPN është një nga më të mirat në dispozicion falë thjeshtësisë së drejtpërdrejtë kur bëhet fjalë për vendosjen e tij.

Bllokuesi i NordVPN është mirë që ka, por ka mundësi të tjera të panumërta kur bëhet fjalë për bllokuesit e reklamave, dhe shumë njerëz tashmë përdorin një të veçantë nga VPN e tyre. Tunezimi i ndarjes është një veçori që është e vlefshme dhe e vështirë për tu gjetur, do të thotë që ExpressVPN merr raundin e fundit.

Raundi: Karakteristikat Pika për ExpressVPN

LogV ExpressVPN
NordVPN Logo

10

Mendimet përfundimtare

Siç e prisnim, shumë nga raundet në këtë ndeshje të ExpressVPN vs NordVPN përfunduan në barazim. Të dy këta VPN janë të shkëlqyeshëm dhe në krye të industrisë (lexoni pjesën tonë NordVPN vs IPVanish), por ExpressVPN ishte në gjendje të merrte fitoren në këtë ndeshje me një pikë të vetme falë veçorisë së tij të ndarjes-tunelit. Besueshmëria e lartë e ExpressVPN ishte gjithashtu një faktor kryesor vendosës për ta çuar atë përpara në disa raunde. 

Fituesi: ExpressVPN

Nëse keni pasur përvojë me NordVPN ose ExpressVPN, ne jemi gjithmonë të interesuar të dëgjojmë rreth tij në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map