Cili është shfletuesi më i shpejtë? Shëtitja me shpejtësi në vitin 2020

Kur jeni duke zgjedhur me çfarë shfletuesi web të shkoni, shpejtësia është një metrikë e rëndësishme. Sidoqoftë, është ai që mund të jetë i vështirë për t’u provuar dhe – për shkak të natyrës gjithnjë e në zhvillim të shfletuesve të internetit – duke sfiduar të gjesh ndonjë informacion konkret që nuk është vjetëruar shumë. Kështu, ne kemi testuar të gjithë shfletuesit kryesorë të internetit për të gjetur më të shpejtë rreth e rrotull.


Për të shkurtuar drejt e në ndjekje, Vivaldi është shfletuesi më i shpejtë në internet që testuam. Ai performoi shkëlqyeshëm në të tre testet e standardeve që kemi përdorur për të krahasuar ofruesit, duke tejkaluar të gjithë konkurrencën. Sidoqoftë, Opera nuk ishte shumë larg, dhe kur shikonte thjesht detyra me intensitet grafik, Opera dhe Chrome ishin më të shpejtë.

Këto rezultate paraqesin performancën e shfletuesve sot dhe, edhe nëse po lexoni në të ardhmen e largët, duhet të ofroni disa udhëzime se ku të kërkoni shfletuesin më të shpejtë të internetit. Nëse po pyesni se si e bëmë listën tonë, sigurohuni që të hidheni poshtë në fund për të lexuar procesin e testimit të shpejtësisë së shfletuesit tonë në internet.

Shfletuesit më të shpejtë 2020

1. Vivaldi

Shfletuesi Vivaldi ka paraqitur dukshëm në renditjen tonë, duke kryesuar listën e shfletuesve më të mirë, në përgjithësi, dhe duke ardhur në vendin e katërt për shfletuesin më të mirë për Mac, ku do të kishte qenë më i lartë nëse nuk do të ishte për mungesën e një versioni iOS. 

Ishte gjithashtu zgjedhja jonë e tretë për shfletuesin më të sigurt, do të thotë që nuk do të duhet të zgjidhni midis performancës dhe sigurisë me Vivaldi. Nëse doni të mësoni pse ne mendojmë se është shfletuesi më i mirë i uebit, sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë Vivaldi për të gjitha detajet.

Vivaldi

Tani për tani, le të hedhim një vështrim më të thellë në performancën e shpejtësisë së Vivaldi. Shfletuesi arriti rezultatet më të mira në përgjigje të aplikacioneve themelore JavaScript, që është metrika më e rëndësishme kur krahason shpejtësinë e shfletuesit. 

Edhe pse nuk ka vepruar si me detyrat grafike intensive, për shumicën e përdoruesve kjo është një rast përdorimi shumë më pak i zakonshëm për një shfletues dhe, si i tillë, është më pak i rëndësishëm.

Për aplikacione më të avancuara JavaScript, katër nga pesë zgjedhjet në këtë artikull arritën rezultate të ngjashme, dhe Vivaldi zbarkoi pikërisht në mes të atyre katër, por prapë me shumë pak ndryshim midis tij dhe pikës së parë.

2. Opera

Shfletuesi në internet Opera është gjithashtu i shpejtë, të paktën në desktop, dhe ai bëri veçanërisht mirë në testin tonë grafik. Kjo do të thotë që nëse përdorni shumë aplikacione me intensitet grafik përmes një shfletuesi në internet, Opera mund të jetë basti juaj më i mirë. Megjithatë, në përgjithësi, ajo mbetet prapa Vivaldi për përgjegjshmëri themelore të JavaScript, dhe për këtë arsye përfundon në vendin e dytë në këtë listë.

operë

Siç u përmend më herët, rezultatet për më shumë aplikacione JavaScript për detyra më të rënda ishin goxha të ngjashme, dhe Opera u shfaq pak para Vivaldi dhe Brave (zgjedhja jonë e radhës), duke u lidhur me Chrome për vendin e parë.

Opera ka kaluar rreth një kohë të gjatë dhe ka ndryshuar shumë gjatë zhvillimit të saj. Nëse dëshironi të mësoni gjithçka që duhet të dini në lidhje me shtetarin e vjetër të shfletuesve të internetit, kontrolloni shqyrtimin tonë të plotë të shfletuesit të Operës.

3. Të guximshëm

Nëse jeni të shqetësuar për privatësinë dhe sigurinë, atëherë disa shfletues do të jenë në gjendje të konkurrojnë me Brave, pasi ne e kemi përfshirë gjatësisht në shqyrtimin tonë të plotë të Brave. Alsoshtë gjithashtu zgjedhja jonë numër dy për shfletuesin më të mirë për Android, si dhe zgjedhja jonë për shfletuesin më të mirë për Mac.

trim

Për sa i përket shpejtësisë, në krahasim me zgjedhjet e tjera në këtë listë, Brave është plotësisht në mes të rrugës. Për aplikacionet themelore JavaScript, ajo zbret në vendin e katërt, gjerësia e flokëve pas Firefox, por prapëseprapë përfundon si zgjedhja jonë e tretë për shkak të performancës së dobët të kësaj të fundit në dy testet e mbetura, ku Brave bëri shumë më mirë.

4. Mozilla Firefox

Firefox është një shfletues i shkëlqyeshëm, i vërejtur për angazhimin e tij serioz ndaj privatësisë dhe gamës së gjerë të veçorive, siç kemi vërejtur në rishikimin tonë të Firefox-it. Edhe pse nuk ka fituar ndonjë nga renditjet tona plotësisht, ai ka paraqitur në pesë të parat në të gjithë ata dhe fitoi me lehtësi krahasimet tona të Firefox-it kundër Chrome dhe Opera kundër Firefox.

Firefox

Për sa i përket performancës, versioni aktual i shfletuesit Firefox është paksa një çantë e përzier. Ajo bëri mirë me aplikacionet themelore JavaScript, duke ardhur në vendin e tretë pas Vivaldi dhe Opera, por bëri tmerrësisht kur bëhet fjalë për grafika dhe aplikacione më të rënda në internet. Dallohet veçanërisht në kategorinë e fundit, pasi të gjitha zgjedhjet tona të tjera ishin shumë përpara Firefox-it në këto prova.

Sidoqoftë, Firefox është akoma një shfletues i shpejtë dhe rreh lehtësisht zgjedhjen tonë të fundit të kësaj liste për shkak të rezultateve të mira për aplikacione të lehta në internet, e cila, siç u përmend më herët, është kriteri më i rëndësishëm për të cilin testuam.

5. Google Chrome dhe Chromium

Behemoth i shfletuesit të Google rrumbullakon listën tonë të pesë shfletuesve më të shpejtë të shpejtë. Megjithë arritjen e rezultatit më të mirë për performancën grafike, ajo vdiq e fundit për sa i përket përgjigjes themelore të JavaScript, e cila, siç e kemi përsëritur disa herë tani, është testi që po i japim më shumë peshë.

Për aplikacione më të avancuara JavaScript, gjithashtu bëri shumë mirë, por ndryshimi këtu ishte goxha i vogël, kështu që nuk është e mjaftueshme që Chrome ta bëjë atë më të lartë në listë.

krom

Vlen të përmendet se nëse e krahasoni Chromium-in kundër Chrome për sa i përket shpejtësisë, ka shumë pak ndryshim për të folur, me Chromium ndoshta pak më shpejt se sa pasardhësit e tij shumë më të njohur. Për shkak se rezultatet ishin kaq të ngjashme dhe fakti që nuk ka shumë dallim midis tyre për të filluar, të dy shfletuesit ndajnë vendin përfundimtar në listë.

Krom

Sigurohuni që të lexoni rishikimin tonë të Chromium para se të ndërpritet, megjithëse ka disa shqetësime serioze për stabilitetin me shfletuesin me burim të hapur që duhet të merrni parasysh përpara se të bëni kalimin nga Chrome në Chromium. 

Nëse doni t’i krahasoni ato vetë, mund të lexoni rishikimin tonë të Google Chrome, gjithashtu, kështu që t’i keni të gjitha informacionet që ju nevojiten në të dyja alternativat.

Si të provoni shpejtësinë e shfletuesit tuaj të uebit

Testimi i shpejtësisë së një shfletuesi në internet nuk është aq i thjeshtë sa tingëllon. Shumica e testeve të shpejtësisë që do të gjeni në internet janë të përqendruara në matjen e shpejtësisë tuaj të lidhjes dhe jo shpejtësinë e vetë shfletuesit. Sidoqoftë, BrowserBench ka krijuar me lehtësi një suitë testesh krahasuese të përqendruara në tre aspekte të ndryshme të performancës së shfletuesit të uebit.

Browser-Bench

E para dhe më e rëndësishmja është Speedometer 2.0, i cili ekzekuton 480 aplikacione të ndryshme standarde në radhët e njëpasnjëshme, duke matur sa shpejtësi shfletuesi i trajton me to dhe mesatarja e rezultateve për t’ju dhënë një rezultat që përfaqëson vrapimet maksimale në minutë që shfletuesi mund të bëjë.

Nga tre testet që kemi përdorur, ne i kushtojmë theksin më të madh kësaj, pasi mbulon atë që ka të ngjarë të jetë pjesa më e madhe e aktivitetit tuaj të shfletimit dhe kështu do të jetë shumë më e dukshme se dy testet e tjera.

shpejtësimatës

Përdorimi i JetStream për të Testuar Aplikimet Jo të zakonshme në internet

Tjetra është JetStream, e cila mbulon aplikacione më të avancuara, më të rënda dhe më pak të zakonshme në një proces të ngjashëm. Katër nga pesë shfletuesit (me Firefox-in si një të çuditshëm) morën rezultate shumë të ngjashme në këtë provë, do të thotë se ai nuk ka qenë aq i rëndësishëm në renditjen tonë. 

Më në fund, MotionMark jep një bandë vizualesh të përparuara, duke matur sa mirë motori grafik i çdo shfletuesi performon kur vihet nën ngarkesë të rëndë. 

Jetstream

Stabilizimi i Rezultateve të Testit të Shpejtësisë së Shfletuesit tonë të Internetit

Kur përdorni këto teste, është e rëndësishme të siguroheni që të jeni lidhur me një lidhje të qëndrueshme në internet, pasi lëkundjet në shpejtësinë e lidhjes mund të ndikojnë lehtësisht në rezultatet, duke i mbajtur ato dhe duke i bërë ato mjaft të padobishme. 

Për të dhënë llogari për këtë, ne kemi përdorur një lidhje të qëndrueshme dhe kemi ekzekutuar testet për secilin shfletues disa herë, duke arritur mesataren e pikëve para se t’i renditim ato në përputhje me rrethanat.

Shtë gjithashtu e rëndësishme të çlironi të gjitha burimet e sistemit tuaj për provën, kështu që nëse doni rezultatet më të sakta, mbyllni gjithçka (duke përfshirë edhe zgjatjet) përveç shfletuesit që dëshironi të provoni.

Për qëllimet e këtyre testeve, ne kemi përdorur një laptop Acer Aspire E5-575G me një CPU Intel i5-6200U që funksionon me 2.40GHz, një procesor grafik Nvidia GeForce GTX 950M, 6 GB RAM dhe një hard disk standard 120 (jo SSD) 120 GB duke ekzekutuar versionin 64-bit të Windows 10 Home 1903. 

Kjo do të thotë që kjo listë përqendrohet në shfletuesin më të shpejtë për Windows 10 (dhe në një farë mase shfletuesin më të shpejtë për Windows 7, pasi performanca duhet të jetë identike), në vend se shfletuesi më i shpejtë i Android ose shfletuesi më i shpejtë për Mac.

Mendimet përfundimtare

Me këtë, lista jonë e shfletuesve më të shpejtë të internetit është përfunduar. Në sigurimin e vendit të parë, shfletuesi Vivaldi vazhdon të çimentojë veten e tij si një shfletues i shkëlqyer gjithëpërfshirës. Opera, Brave dhe Firefox gjithashtu bënë shumë mirë, dhe Chrome dhe Chromium me siguri nuk janë të ngadaltë, as, edhe pse ata përfunduan të lidhur në vendin e fundit në këtë listë.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth shfletuesve të ndryshëm të internetit atje, mund të shikoni koleksionin tonë të rishikimeve të shfletuesve. Ne kemi hedhur gjithashtu disa shfletues kundër njëri-tjetrit në betejat kokë më kokë, të tilla si Microsoft Edge vs Chrome dhe Opera kundër Chrome.

Nëse siguria është shqetësimi juaj kryesor, ne gjithashtu renditëm shfletuesit më të sigurtë në internet, duke përfshirë disa që nuk ishin përfshirë këtu, të tilla si Tenta dhe Puffin (i cili është jashtëzakonisht i shpejtë në iOS por është ngadalshëm në platformat e tjera). Nëse përdorni një shfletues të bazuar në Chromium dhe doni ta bëni atë edhe më të sigurt, atëherë duhet të lexoni listën tonë të shtesave më të mira të sigurisë së shfletuesit.

Dofarë mendoni për renditjen e shpejtësisë së shfletuesit tonë? A keni përjetuar rezultate të ndryshme nga ato të kësaj liste, apo kemi lënë pas dore një test të performancës që ju pëlqen? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me