Bitdefender vs Trend Micro Antivirus: Zgjedhja më e Mirë në vitin 2020

Bitdefender është programi më i mirë antivirus atje, duke fituar lavdërimet tona për cilësinë e mbrojtjes së tij dhe shërbimit ndaj klientit. Produktet e sigurisë në internet të Trend Micro, të tilla si Trend Micro Antivirus +, janë alternativa të mira dhe të përballueshme. Për t’ju ndihmuar të vendosni se për të blerë, ne do t’i vendosim ato në provë në këtë krahasim të Bitdefender vs. Trend Micro.


Sidoqoftë, ne nuk mund të krahasojmë gjithçka në këtë krahasim të Bitdefender vs Trend Micro Antivirus +, prandaj sigurohuni që të kontrolloni rishikimin tonë individual të Bitdefender dhe rishikimin e Trend Micro Antivirus. 

Vendosja e një luftë: Trend Micro Antivirus + vs Bitdefender

Trend Micro dhe Bitdefender kanë luftuar me kërcënimet në internet për gati 50 vjet të kombinuara, por ne nuk do të lejojmë që asnjë kompani të pushojë në dafinat e tyre. Kjo krahasim kokë më kokë do t’i vë në provë të dy antiviruset në pesë raunde.

Do të fillojmë me veçoritë para se të shqyrtojmë planet e çmimeve, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, cilësinë e mbrojtjes dhe shërbimin ndaj klientit nga të dy kompanitë. Për t’ju ndihmuar të merrni një vendim, ne do t’i japim një pikë fituesit të secilës kategori (ose një pikë për secilën nëse është një barazim). 

Ne do të shpjegojmë pse në një përmbledhje të shpejtë pas çdo seksioni, si dhe një përmbledhje përfundimtare në fund. Fituesi i përgjithshëm do të jetë i pari që do të fitojë tre ose më shumë pikë. Nëse mendoni se kemi qenë të padrejtë (ose shumë bujarë!), Mos kini frikë të mos pajtoheni në pjesën e komenteve.

1

Features

Në vend që të dorëzohen ndaj kërcënimeve gjithnjë e në ndryshim të krimit kibernetik, kompanitë e softuerëve antivirus duhet të përshtaten. Karakteristikat e reja janë pasoja natyrore, duke sjellë mbrojtje më të madhe për klientët.

Për të parë nëse Bitdefender apo Trend Micro është mbrojtja që ju nevojitet, ne do të shohim tiparet që të dy kompanitë ofrojnë.

Bitdefender

Ashtu si shumica e ofruesve të antivirusit, Bitdefender nuk ofron çdo veçori në fundin e listës së produkteve të tij. Nëse jeni duke kërkuar më shumë sesa “thjesht” një antivirus, planet e produkteve të Bitdefender janë krijuar për t’ju akomoduar. Ajo ka një gamë të gjerë karakteristikash, por do të duhet të paguani më shumë për të gjitha ato.

BitDefender-Features

Fokusi qendror i Bitdefender është mbrojtja ndaj malware. Përtej fjalëve të fjalës, mbrojtja e përgjithshme antivirus e Bitdefender është e jashtëzakonshme, me karakteristika shtesë të krijuara për t’iu përgjigjur kërcënimeve më të pazakonta.

Për t’ju mbrojtur, një skanues i cenueshmërisë do të kërkojë sistemin tuaj për softuer të pasigurt për të zvogëluar rrezikun e një sulmi në internet. Një firewall është përfshirë gjithashtu për të mbrojtur sistemin tuaj, megjithëse kjo nuk është e disponueshme në paketën themelore Bitdefender Antivirus Plus.

Për t’ju ndihmuar të qëndroni të sigurt në internet, Bitdefender përfshin Safepay, shfletuesin e tij të mbyllur të internetit. Safepay ju jep një zonë të izoluar për të hyrë në faqet e ndjeshme (si bankingu në internet) me një tastierë virtuale të përfshirë për të mbrojtur kundër mjeteve të bllokimit të tasteve.

Bitdefender gjithashtu përfshin shërbimin e vet të kufizuar VPN për të forcuar Safepay ndërsa jeni në lëvizje. Në vend që t’ju lejojë të injoroni rreziqet e WiFi publik, Bitdefender ju jep një lejim të dhënash prej 200MB për të kriptuar lidhjen tuaj ndërsa jeni në WiFi të hapur.

Edhe pse lejimi i të dhënave është gati me VPN-të më të mira falas, është më mirë se asgjë. Nëse keni nevojë për më shumë mbrojtje, konsideroni të kombinoni Bitdefender me një VPN premium si ExpressVPN (shiko shqyrtimin tonë ExpressVPN).

Bitdefender përfshin mbrojtje për mikrofona dhe kamera, si dhe zgjerime të filtrimit në internet për të bllokuar faqet e internetit të dyshimta. Ekziston gjithashtu një menaxher themelor i fjalëkalimeve, por nuk është zëvendësim i një menaxheri si Fjalëkalimi Sticky (shiko rishikimin tonë të Fjalëkalimit Sticky).

Për t’i përmirësuar gjërat, përfshihet mbrojtja kundër gjurmimit dhe mbrojtja nga vjedhjet, si dhe mbrojtja për pajisjet tuaja mobile. Ju mund të duhet të paguani pak më shumë, por Bitdefender përpiqet t’u sigurojë klientëve të gjitha tiparet që mund të presin nga një produkt i nivelit të lartë të sigurisë.

Trendi Mikro Antivirus+

Nëse e imagjinoni Bitdefender si një vakt të madh shuplakë, Trend Micro Antivirus + është një meze të lehtë, por Antivirus + është vetëm një produkt sigurie në arsenalin më të madh Trend Micro.

Trend-Mikro-Features

Sidoqoftë, Antivirus + është baza e mbrojtjes së tij. Ky antivirus i vetëm me Windows vjen me mbrojtje nga ransomware dhe diçka që Trend Micro e quan “mësim të përparuar të AI” për të parashikuar dhe përgjigjur sjelljes së kërcënimeve të mundshme. 

Antivirus + gjithashtu vjen me një skanues të postës elektronike dhe Pay Guard, një mjet për të mbyllur shfletuesin tuaj ekzistues. Nuk është një zëvendësim i BitPefender SafePay, por mund të përmirësojë sigurinë tuaj duke çaktivizuar çdo zgjatje të rrezikshme përpara se të blini ose të bankoni në internet.

Për të parë veçori shtesë, do të duhet të shikoni në njërën nga produktet e tjera antivirus Trend Micro. Trend Micro Internet Security shton sigurinë e prindërve dhe veçoritë e sigurisë së mediave sociale. Ajo gjithashtu vjen me mjete të analizës dhe optimizmit të sistemit.

Në krye, Trend Micro Maximum Security kombinon tiparet e produkteve të tjera Trend Micro me shtesa, të tilla si një menaxher fjalëkalimi dhe mbrojtje celular. Ashtu si Bitdefender, menaxheri i fjalëkalimeve të Trend Micro është mirë, por nuk mund të mbajë një qiri ndaj alternativave si Dashlane (shiko shqyrtimin tonë Dashlane).

Nuk ka asgjë për të ankuar posaçërisht kur shikojmë listën e veçorive të Trend Micro. Ka mjaft mish në kocka për t’i dhënë produkteve vlerën e tyre, por nëse po kërkoni një suitë më të gjerë të sigurisë, do të zhgënjeheni.

Një mendim i rrumbullakët

Trend Micro përfshin disa shtesa, por fokusi kryesor i saj është mbrojtja, siç mund ta shohim në paketën Antivirus +. Në të kundërt, Bitdefender ju jep shumë më tepër, me karakteristika të dizajnuara për ta bërë atë një suitë sigurie shumë më të dobishme për të mbrojtur kundër kërcënimeve më të rralla.

Raundi: Karakteristikat Pika për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

2

çmim

Kur shikoni planet e çmimeve antivirus të ofruara nga shumica e kompanive, mund të përfundoni në zbritje të uljeve, mbulimit të pajisjes dhe gjatësisë së mbulimit, për të përmendur disa. 

Nëse doni të dini nëse produktet e Bitdefender ose Trend Micro janë të përballueshme dhe ia vlen investimi, ne jemi këtu për t’ju ndihmuar në këtë krahasim të planeve të çmimeve të secilës kompani.

Bitdefender

Bitdefender është një ofrues antivirus miqësor me çmimet për klientët e rinj, me zbritje të mëdha në dispozicion. Zbritjet ndryshojnë, por në përgjithësi Bitdefender ofron zbritje të klientëve të rinj me më shumë se 50 për qind nga çmimi i zakonshëm i shitjes me pakicë.

Bitdefender ka katër produkte të veçantë për klientët, të cilat ndryshojnë sipas gjatësisë së mbulimit dhe numrit të pajisjeve që ju nevojiten për të mbrojtur. 

Bitdefender Antivirus Plus është produkti më i lirë dhe vjen me pjesën më të madhe të mbrojtjes së Bitdefender si standard, megjithëse i mungojnë disa nga veçoritë shtesë të primit, siç është një mur zjarri i rrjetit. -Shtë vetëm me Windows me mbulim nga një deri në 10 pajisje të disponueshme.

Paketa e parë që përfshin shumicën (megjithëse jo të gjitha) të veçorive të Bitdefender është Bitdefender Internet Security. Kjo është gjithashtu e kufizuar vetëm për përdoruesit e Windows, por duhet t’ju kushtojë vetëm 5 dollarë shtesë në muaj në krahasim me normën promovuese të Bitdefender për Antivirus Plus.

Ajo vjen me mbrojtje të intimitetit për kamerën tuaj dhe mikrofonin, sigurinë e zjarrit, kontrollet prindërore dhe kriptimin për skedarët tuaj. Ashtu si Antivirus Plus, ju mund të mbroheni me planet për një, tre, pesë dhe 10 pajisje. 

Nëse jeni duke kërkuar mbrojtje nga Mac dhe celular, megjithatë, do t’ju duhet Siguria totale e Bitdefender. Në publikim, niveli i zbritjes për Total Security është saktësisht i njëjtë me Sigurinë e Internetit, por përndryshe ka vetëm 10 dollarë midis tyre. Ajo vjen me mbrojtje celulare që e fitoi atë një përmendje në antivirusin tonë më të mirë për listën e shkurtër Android.

Përdoruesit e Mac gjithashtu bëjnë mirë, pasi Bitdefender është një nga tre antivirusët që ne rekomandojmë në antivirusin tonë më të mirë për listën e shkurtër të Mac, gjithashtu. Me mbulim për pesë ose 10 pajisje, do të fitoni të gjitha tiparet e përmendura më parë, së bashku me mbrojtjen kundër vjedhjes.

Nëse keni nevojë të mbroni më shumë se 10 pajisje, do t’ju duhet Paketa e Familjes Bitdefender, me mbulim për 15 pajisje të përfshira në çmim. Pricemimi i zbritjes është një vjedhje, ku klientët e rinj marrin rreth 60 dollarë nga çmimi standard prej $ 120.

Shumica e klientëve, nëse kërkojnë mbrojtje me shumë pajisje, do të gjejnë vlerën më të mirë për para në planet Total Security ose Family Pack. Të dy ofrojnë të gjitha tiparet që ka Bitdefender, ndërsa përfshin mbrojtjen Mac dhe celular.

Trendi Mikro Antivirus+

Struktura e çmimeve të Trend Micro është projektuar të jetë e përballueshme. Trend Micro Antivirus + është më i lirë, por planet më të shtrenjta nuk janë me çmim të keq.

Tashmë kemi mbuluar kufizimet në veçoritë, por Antivirus + është i kufizuar në një mënyrë tjetër: mbulim. Për rreth 40 dollarë, ju merrni mbrojtje për një PC të vetëm Windows.

Mbulimi me një pajisje të vetme në Antivirus Plus Bitdefender është i njëjti çmim me Trend Micro Antivirus +, megjithëse klientët e rinj mund të paguajnë të njëjtën shumë për të mbuluar tre pajisje me Bitdefender, falë zbritjeve të klientëve të rinj.

Duke parë produktet e tjera të Trend Micro, Trend Micro Internet Security është gjithashtu vetëm Windows, duke ofruar mbulim për tre pajisje me rreth 80 dollarë në vit. Shtë i njëjti çmim si Bitdefender Internet Security, por me më pak karakteristika.

Opsioni i vetëm për celular dhe Mac është Trend Micro Maximum Security, me mbulim për pesë ose 10 pajisje. Siguria maksimale është çmimi i njëjtë me produktin më të lartë të Bitdefender, Total Security, por me zbritje më të dobët për klientët e rinj dhe më pak karakteristika.

Dy mendime të rrumbullakëta

Trendi Micro është i lirë, dhe kjo është një gjë e mirë. Fatkeqësisht, produktet antivirus të Trend Micro janë të barabarta në çmim me Bitdefender, por me zbritje më të vogla për klientët e rinj dhe shumë më pak funksione në dispozicion. Nëse dëshironi zhurmën më të mirë për kokën tuaj, Bitdefender fiton, duart poshtë.

Raundi: Pika e mimeve për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

3

Mirësia e përdoruesit

Ju nuk duhet të instaloni një antivirus dhe të lihet të luftoni me veçoritë, butonat dhe cilësimet e bollshme. Nëse nuk është miqësor për përdoruesit, nuk ia vlen të paguani.

Në këtë pjesë të krahasimit tonë, ne do të testojmë nëse Bitdefender dhe Trend Micro janë të lehtë për t’u përdorur apo jo, nga instalimi në përdorim të përditshëm.

Bitdefender

Bitdefender ka një instalues ​​të thjeshtë që duhet të marrë ju dhe të funksiononi në më pak se 20 minuta, duke supozuar se keni një lidhje të shpejtë. Instalimi është me madhësi rreth 500MB, por pasi të shkarkohet, pjesa më e madhe e instalimit kryhet pa asnjë hyrje të përdoruesit.

Bitdefender-Client

Gjithçka në lidhje me klientin Bitdefender është krijuar për të qenë e thjeshtë për tu lundruar. Seksioni juaj kryesor i tryezës mundëson qasje në karakteristikat më të zakonshme, duke përfshirë fillimin e një skanimi të shpejtë antivirus.

Kjo mund të personalizohet, kështu që nëse jeni adhurues i Bitdefender Safepay, mund ta shtoni këtë këtu për qasje të shpejtë. Karakteristikat e tjera janë të arritshme nga menyja anësore. Nën “mbrojtje”, për shembull, do të gjeni skanerin e cenueshmërisë së Bitdefender dhe karakteristikat e firewall të rrjetit, së bashku me opsionet tuaja të tjera të mbrojtjes antivirus.

Bitdefender përpiqet të jetë proaktiv, kështu që kur vë në pah veprimet e përdoruesit që mund të ju rrezikojnë, do t’ju paralajmërojë, si t’ju paralajmërojë të përdorni Safepay. Ju mund të vendosni profile me porosi për të heshtur këto karakteristika kur ato janë të papërshtatshme (për shembull, kur jeni në punë ose lojrave). Ekziston gjithashtu një gamë e gjerë personalizimi në dispozicion nën menunë “cilësimet”.

Bitdefender është një mundësi e shkëlqyeshme për shumicën e përdoruesve, dhe vetëm ofruesit si Avira ofrojnë një përvojë të tillë të jashtëzakonshme të përdoruesit, siç shpjegon rishikimi ynë Avira. Ka shumë zgjedhje për përdoruesit me mend, por Bitdefender është krijuar qartë që të jetë sa më i thjeshtë për t’u përdorur.

Trendi Mikro Antivirus+

Trend Micro ka një skedar më të vogël instalimesh sesa Bitdefender (rreth 250MB), dhe pavarësisht disa fazave shtesë, nuk duhet të marrë më shumë se disa minuta për t’u instaluar.

Pas një rifillimi, do të jeni gati për të shkuar. Ne përmendëm më parë në rishikimin tonë se Trend Micro nuk luan mirë me antivirus të tjerë, dhe ky është ende rasti; do t’ju paralajmërojë të hiqni çdo konkurrencë që keni përpara se të instalojë.

Trend Micro--Client

Klienti Trend Micro është modern, tërheqës dhe i përqendruar në lidhje me qëllimin e tij kryesor: të skanojë dhe mbrojë për malware. Hapja e klientit, ju do të shihni një buton të madh, të rrumbullakët “skanimi”. Shikimi mbi të ju jep mundësi për skanim të shpejtë ose skanime shumë më të thella.

Në krye, ju keni një listë të katër kategorive, duke ju dhënë mundësinë e përdorimit të veçorive dhe cilësimeve të fshehura Trend Micro. “Privatësia”, për shembull, ju çon në veçoritë e intimitetit si Pay Guard, me opsione për konfigurimin pranë secilës veçori.

Nëse jeni të hutuar nga asgjë, çdo cilësim dhe veçori ka një përshkrim të shkurtër. Mund të përdorni gjithashtu ndihmën dhe mbështetjen e Trend Micro duke klikuar ikonën e shenjës së pyetjes në këndin e sipërm të djathtë të ekranit të klientit.

Zona e cilësimeve kryesore është e arritshme nga ekrani kryesor duke klikuar në ikonën e ingranazheve vetëm pranë butonit “skanim”. Trend Micro ka shumë mundësi për konfigurim, kryesisht me përshkrime vetë-shpjeguese dhe ikona ndihmëse shtesë.

Klienti i Trend Micro është i pastër dhe i thjeshtë, duke e vendosur atë në të njëjtën kategori si alternativa të tjera miqësore për përdoruesit si AVG (shiko shqyrtimin tonë AVG).

Rreth tre mendime

Bitdefender dhe Trend Micro të dy kanë klientë që janë miqësorë për përdoruesit, por Bitdefender ka më shumë personalizim për përdoruesit dhe një dizajn pak më të qartë, duke e bërë atë opsionin më të mirë të të dyjave.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

4

mbrojtje

Kur jeni duke kërkuar të paguani për mbrojtjen e antivirusit, nuk jeni pas diçka që është vetëm 70 ose 80 përqind e efektshme. Ju dëshironi mbrojtjen më të mirë në dispozicion, ose nuk ja vlen investimi.

Ne do të përdorim raportet nga tre firma të pavarura sigurie për të parë se sa mirë performojnë të dy Bitdefender dhe Trend Micro në testet në botën reale të mbrojtjes së tyre antivirus.

Bitdefender

Bitdefender zhyti pak në testet maj-qershor 2019 të AV-Test, por u rrit përsëri në krye në testimin më të fundit korrik-gusht 2019. Me efektivitet afro 100 përqind gjatë korrikut dhe gushtit, Bitdefender shënoi 6 nga 6 në përgjithësi për cilësinë e mbrojtjes së tij, si dhe për performancën e sistemit.

Bitdefender-AVTest-August2019

Rezultatet nga testi i mbrojtjes nga Shkurt-maj 2019 i AV-Comparatives ishin po aq mbresëlënëse. Bitdefender bllokoi 751 nga 752 mostra malware: një sukses i përgjithshëm 99.9 përqind. Ajo gjithashtu performoi mirë në një provë të performancës së përgjithshme, me AV-Comparatives që i dha Bitdefender çmimin e tij “Advanced +” në të dy kategoritë.

Me këtë çmim, Bitdefender ulet me emra të tjerë të mëdhenj, siç është Kaspersky (shiko përmbledhjen tonë Kaspersky, si dhe krahasimin tonë Bitdefender vs. Kaspersky).

Laboratori ynë përfundimtar, MRG Effitas vazhdoi këtë temë për Bitdefender, me 398 nga 398 mostra të bllokuara në testet e spektrit të plotë në Q2 2019. Kjo normë 100 përqind e suksesit fitoi çmimin e “çertifikuar” të Bitdefender MRG Effitas, Niveli 1, së bashku me Norton Antivirus (shiko krahasimin tonë Bitdefender vs Norton Antivirus).

Trendi Mikro Antivirus+

Nuk ka asnjë rezultat të qëndrueshëm AV-Test të Trendit Micro. Që nga viti 2013, Trend Micro ka shënuar 6 nga 6 për mbrojtje në pothuajse çdo rast, me vetëm një rënie të vogël në shkurt 2019. Testimi i AV-Test korrik-gusht 2019 konfirmon këtë, me 6 të tjerë nga 6, dhe përsosur 100 përqind rezultatet e provës gjatë të dy muajve.

Testet e performancës ishin pak më keq, me një 5.5 të qëndrueshëm prej 6. Kjo do të thotë që Trend Micro pati një ndikim më të madh në performancën e PC sesa rezultatet mesatare të industrisë.

Trend Micro--AVTest-August2019

Trend Micro pati sukses të përzier në rezultatet e testit Shkurt-maj 2019, me 749 nga 752 mostrat e bllokuara. Një normë e suksesit 99.6 përqind është pak më e keqe se Bitdefender, por jo shumë. 

Sidoqoftë, AV-Comparatives raportoi një pozitive shqetësuese 13 pozitive, duke dhënë si rezultat Trend Micro me çmimin e tij “të përparuar” për mbrojtje. Ajo gjithashtu bëri dobët në testimin e performancës, duke u renditur në vendin e 13-të nga 15 softuerët e testuar.

Testet e spektrit të plotë të MRG Effitas ‘Q2 2019 e vendosin Trend Micro afër fundit, me vetëm 94 përqind të 398 mostrave të bllokuara menjëherë. Rreth pesë përqind u bllokuan pasi provuan 24 orë më vonë, por më shumë se një përqind u humbën plotësisht.

Megjithëse Trend Micro bëri më mirë sesa ofruesit e tjerë të mëdhenj si Avast, nuk ishte askund afër nivelit 100 përqind të suksesit që MRG Effitas regjistroi për Bitdefender (shiko shqyrtimin tonë Avast).

Raundi i Katër Mendimeve

Trend Micro kishte disa rezultate të mira, por nuk ka asnjë arsyetim për numrin e pozitave të rreme dhe infeksioneve të drejtpërdrejta që këto laboratorë morën në testimin e tyre. Bitdefender, nga ana tjetër, kishte rezultate gati-perfekte në të gjithë tabelën.

Raundi: Pika e mbrojtjes për antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

5

mbështetje

Kur gjërat shkojnë keq, duhet të keni akses në mbështetjen e klientit me cilësi të lartë. Në këtë pjesë do të gjykojmë cilësinë e mbështetjes së klientëve nga Bitdefender dhe Trend Micro.

Bitdefender

Bitdefender ka disa zyra në të gjithë globin, dhe se diversiteti reflektohet në opsionet e tij të mbështetjes. Për shembull, ekzistojnë 16 linja të ndryshme telefonike të vendosura në kontinente të ndryshme.

Bitdefender-Site-Mbështetje

Së bashku me mbështetjen e telefonit, Bitdefender gjithashtu ofron mbështetje 24/7 mbi chat live ose email. Ka një forum mbështetës për të bërë pyetje, i cili monitorohet nga stafi i Bitdefender, si dhe klientët e tjerë.

Përgjigjet janë të shpejta dhe forumi është aktiv, me klientët dhe stafi që përgjigjen përgjithësisht çdo disa orë. Postimet ndahen si nga produkti ashtu edhe nga gjuha.

Ju gjithashtu mund të përfitoni nga baza e njohurive që ofron Bitdefender. Ajo vjen me udhëzues të thjeshtë, të qartë që mbulojnë çështjet më të zakonshme. Manualët vijnë me imazhe dhe video në shumë raste për t’ju ndihmuar të punoni përmes problemeve.

Trendi Mikro Antivirus+

Mbështetja për Trend Micro Antivirus + dhe produktet e tjera Trend Micro mbrojtje janë lehtësisht të arritshme nga zona “ndihmë dhe mbështetje” e faqes së internetit Trend Micro.

Trend Micro--Site-Mbështetje

Gjithçka është hedhur në një mënyrë shumë të qartë, me mbështetje të ndarë nga produkti. Nëse keni nevojë të flisni me dikë, mund të lëvizni poshtë për të parë opsionet për komunikim në media sociale dhe formave më tradicionale të mbështetjes, të tilla si mbështetja telefonike.

Mbështetja e telefonit gjatë orarit të zyrës është në dispozicion në shumë vende, megjithëse disa nga numrat e telefonit janë për të njëjtin vend. Për shembull, linja mbështetëse e MB përfshin gjithashtu Irlandën dhe pjesën më të madhe të Evropës Lindore, Skandinavinë dhe Lindjen e Mesme.

Nëse keni nevojë për mbështetje 24/7, kjo është e disponueshme për Sh.B.A dhe klientët kanadezë me paketën e “shërbimit të fundit” (i cili përfshin sigurinë maksimale të Trendit), por kjo do t’ju kushtojë shtesë.

Ekziston gjithashtu një mbështetje e drejtpërdrejtë ndaj Facebook Messenger, në dispozicion të hënën deri të premten. Ju mund të përdorni forumin e komunitetit, por kjo është thjesht një listë e pyetjeve të postuara nga përdoruesit, duke e bërë të vështirë për të lundruar ose kërkuar përmes.

Rreth pesë mendime

Mbështetja e mirë për klientët mund të bëjë ndryshimin, dhe Trend Micro ka shkuar kilometrat shtesë. Megjithëse mbështetja 24/7 kushton ekstra, sasia e opsioneve mbështetëse (përfshirë Facebook Messenger) ua lehtëson klientëve zgjidhjen e çështjeve të tyre.

Sidoqoftë, Bitdefender nuk mund të fajësohet, pasi ofron një forum më të mirë dhe mbështetje 24/7. Në përgjithësi, është një barazim.

Raundi: Mbështetja Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Antivirus Bitdefender
Trend Micro Antivirus + Logo

6

Mendimet përfundimtare

Bitdefender gjithnjë do të ishte një antivirus i ashpër për tu mposhtur. Trend Micro është një lojtar i madh në treg, por ajo ra aty ku llogarit, veçanërisht me rezultatet e mbrojtjes së përziera në testet e fundit.

Trend Micro rezultoi konkurrues në fusha të caktuara si çmimi, por Bitdefender thjesht ofroi më shumë. E njëjta kosto, por me zbritje më të mirë për klientët e rinj dhe shumë më tepër karakteristika, e bën Bitdefender fituesin e dukshëm këtu.

Fituesi: Bitdefender

Kjo nuk do të thotë që Trend Micro është një mundësi e keqe. Shtë e përballueshme dhe ka shumë të drejtë, veçanërisht me kaq shumë opsione të mbështetjes së klientit, por Antivirus + është ndoshta ia vlen të humbasësh. Nëse me të vërtetë dëshironi një pajtim Trend Micro, në vend të kësaj synoni sigurinë maksimale të nivelit më të lartë.

Nëse dëshironi të shpenzoni paratë tuaja me mençuri, rekomandimi ynë është Bitdefender. Nëse jeni duke kërkuar diçka pak më ndryshe, shikoni përshtypjet tona antivirus për rekomandime të mëtejshme.

A e përdorni Trend Micro dhe nuk jeni dakord me krahasimin tonë? Na tregoni mendimet tuaja në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me