Bitdefender vs Sophos Home: Një betejë virale antivirus në vitin 2020

Shtë e rëndësishme të investoni në programin më të mirë antivirus në treg. Bitdefender kryeson listën tonë të rekomandimeve për thellësinë e karakteristikave dhe mbrojtjen që ofron. Sophos ka konkurrencën e vet për Bitdefender, Sophos Home, për të cilin kemi pasur mendime të përziera në të kaluarën.


Ne do t’i hedhim në provë këto dy antiviruse në një përmbledhje kokë më kokë, Sophos Home kundër Bitdefender. Ne nuk mund të mbulojmë gjithçka, kështu që hidhini një vështrim rishikimit tonë të veçantë të Bitdefender dhe rishikimit të Sophos Home për të marrë fotografinë e plotë në të dy.

Vendosja e një Luftimi: Sophos vs Bitdefender

Për tu siguruar që po fitoni vlerë për paratë tuaja, ne do të testojmë Bitdefender dhe Sophos Home në pesë raunde.

Krahasimi ynë do të përfshijë karakteristikat, çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen dhe shërbimin ndaj klientit. Ne do të shpallim një fitues për çdo raund dhe do ta shpërblejmë atë shërbim me një pikë. Ne gjithashtu do të shpjegojmë arsyetimin tonë në një përmbledhje të shpejtë pas çdo pjese.

Kampioni i përgjithshëm do të jetë i pari që arrin tre ose më shumë pikë në përgjithësi, dhe ne do të bëjmë një përmbledhje të shpejtë të mendimeve tona përfundimtare në fund. Ne do të përdorim gjykimin tonë më të mirë, të kombinuar me provat, për të marrë vendimin tonë, por nëse nuk jeni dakord, ju lutemi lini një koment në fund.

1

Features

Ekzistojnë më shumë për një antivirus të mirë sesa të mbrojnë nga viruset. Kërcënime më të reja, më të dëmshme, si ransomware, mund t’ju rrezikojnë dhe ju duhet të keni besim se antivirusi juaj ka karakteristikat e duhura për t’u mbrojtur nga më e keqja prej tyre.

Për t’ju ndihmuar të rendisni përmes marketingut të flisni, ne do të krahasojmë tiparet e ofruara nga Bitdefender dhe Sophos Home.

Bitdefender

Edhe pse Bitdefender ju bën të paguani për disa veçori, shumica janë standarde në planet e tij të produktit. Disa antiviruse janë antiviruse “thjesht”, por Bitdefender përpiqet të jetë një suitë më e gjerë e sigurisë për pajisjet tuaja.

Edhe plani i tij fundor, Antivirus Plus, përfshin më shumë sesa antivirusin tipik, veçanërisht kur e krahasoni atë me një tjetër opsion “bazë” antivirus, siç është Trend Micro Antivirus + (shikoni rishikimin tonë të Trendit Micro Antivirus).

BitDefender-Features

Mbrojtja nga malware është ende në fazën qendrore, me mbrojtje shumë-shtresore të përfshira në të gjitha paketat. Injorimi i zhargonit, mbrojtja që ofron Bitdefender është e shkallës së lartë, pasi do të flasim më shumë më vonë.

Ju gjithashtu keni vegla të filtrimit në internet dhe një skanues të rrjetit të përfshirë – të dy të dizajnuar për të bllokuar kërcënimet nga jashtë rrjetit tuaj – së bashku me një skaner të prekshmërisë së softuerit. Një mur zjarri i rrjetit i shton kësaj mbrojtje për klientët e Bitdefender Internet Security dhe Total Security.

Një tipar i konsideruar shumë i Bitdefender është shfletuesi i tij i izoluar në internet, Bitdefender Safepay, i cili ju ndihmon të mbani të sigurt në internet. Do t’ju lejojë të regjistroheni në vendet e preferuara të blerjeve dhe të paguani pa u përgjuar të dhënat tuaja të ndjeshme, falë një tastierë në ekran.

Shërbimi VPN i vet Bitdefender është përfshirë me Safepay për t’ju mbrojtur në rrjete të hapura WiFi. Ajo vjen me një kufi të dhënash ditore 200MB, kështu që megjithëse do të jeni në gjendje të kriptoni shfletimin tuaj në internet, nuk do të mund të teproni me gjërat.

Ofruesit më të mirë VPN vijnë pa kufizime të të dhënave dhe zgjedhje shumë më tepër, kështu që ju mund të dëshironi të përdorni Bitdefender me një shërbim VPN si ExpressVPN, përkundrazi (shihni shqyrtimin tonë ExpressVPN).

Për të rritur mbrojtjen tuaj në internet edhe më tej, Bitdefender përfshin një menaxher të fjalëkalimeve dhe shtesa për filtrimin e uebit. Menaxheri i fjalëkalimit nuk është një zëvendësim i Dashlane, por është një menaxher i mirë për të filluar (shiko shqyrtimin tonë të Dashlane).

Anti-vjedhja, anti-ndjekja dhe anti-spiunazhi (me bllokimin e kamerave në internet dhe mikrofonit), së bashku me mbrojtjen për skedarët tuaj, ndihmojnë për t’ju mbuluar më tej. Lista e veçorive të Bitdefender është e gjerë, pasi përpiqet të krijojë një imazh si mbrojtjen e vetme që ju mund të keni nevojë.

Sophos Home

Konsumatorët e Sophos Home marrin shumë, madje pa pasur nevojë të paguajnë një dollar. Së bashku me mbrojtjen antivirus, plani falas i Sophos përfshin monitorimin në internet dhe kontrollet e prindërve, duke e bërë atë një zgjedhje tërheqëse për prindërit.

Sophos-shtëpi-Features

Ai gjithashtu huazon karakteristika nga linja e tij e biznesit me mjete të largimit të menaxhimit për t’ju ndihmuar të mbani nën kontroll sigurinë dhe mbrojtjen e pajisjeve të shumta. Kjo ofrohet me shpresën që ju të azhurnoni të fitoni më shumë veçori pasi të jeni vendosur.

Duke pasur parasysh këtë, tiparet më të mira janë për pagimin e klientëve. Sophos është një tjetër kompani e sigurisë që beson se parandalimi është mbrojtja më e mirë, duke ofruar mbrojtje për të mbrojtur pajisjen tuaj nga monitorimi i videove ose bllokimi i tasteve. 

Pajisjet USB janë ekranizuar, me secilën pajisje që kërkon miratimin e qartë të përdoruesit përpara se të mund të hyjë në kompjuterin tuaj. Kjo, përsëri, ndjehet si një kryqëzues tjetër nga përqendrimi i Sophos në mbrojtjen e biznesit, pasi ne do të presim që të besosh shumicën e pajisjeve të tua USB, por ne nuk po ankohemi.

Bitdefender ka Safepay, por nuk ka një shfletues të izoluar nga Sophos. Sidoqoftë, ekziston “mbrojtje bankare”, e cila shikon dhe bllokon malware të dyshimtë, ndërsa ju po bankoheni në internet. Nëse kjo është ndonjë ndryshe nga mbrojtja standarde e Sophos Home është e paqartë.

Sidoqoftë, përfshihet filtrimi i uebit, i cili duhet të bllokojë çdo qasje të dyshimtë për phishing ose site të tjera të kompromentuara. Kjo duhet të ndihmojë për të përmirësuar sigurinë tuaj në internet.

Një fushë e madhe mbrojtjeje që Sophos është e prirur të promovojë është mbrojtja e saj për shpifje. Kjo do të monitorojë dhe ndalojë çdo qasje të dyshimtë në skedarët dhe dosjet tuaja më të rëndësishme, duke i rikthyer ato nëse ndodh ndonjë dëmtim.

Një mendim i rrumbullakët

Karakteristikat shtesë nënkuptojnë mbrojtje shtesë, dhe Bitdefender është shumë përpara shumë prej konkurrentëve të tij në këtë drejtim. Sophos Home përpiqet shumë për të konkurruar, por shumë nga karakteristikat e saj janë mjaft standarde. 

Nuk ka asgjë që dallon për Sophos, ndërsa Bitdefender ka shumë, nga shfletimi i izoluar në mbrojtjen kundër vjedhjeve, duke e bërë Bitdefender fituesin e këtij raundi.

Raundi: Karakteristikat Pika për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Shtëpi

2

çmim

Nëse nuk vendosni të shkoni në një nga opsionet më të mira të softuerit antivirus falas aktualisht në treg, do të duhet të paguani. Investimi në një antivirus do t’ju japë mbrojtje më të mirë, por nëse nuk ka vlerë për para, nuk ka asnjë pikë pagimi.

Për t’ju ndihmuar të vendosni nëse Bitdefender dhe Sophos Home janë mundësi të përballueshme, ne do të shohim planet e çmimeve për të dy antiviruset.

Bitdefender

Klientët e rinj janë kujdesur mirë nga Bitdefender, falë një numri zbritjesh të konsiderueshme të regjistrimeve. Ka zbritje deri në 50 përqind në dispozicion në të katër planet e produkteve të Bitdefender.

Secili nga katër planet e Bitdefender ka çmime të ndryshme, me blerësin në gjendje të ndryshojë gjatësinë e mbulimit nga një në tre vjet, ose me numrin e pajisjeve.

Plani më i lirë, Antivirus Plus, është gjithashtu plani me karakteristikat më të pakta të përfshira. Vjen, siç e prisni, me mbrojtjen thelbësore të Bitdefender kundër malware, por janë hedhur disa shpërblime të shtuara, si një firewall për të bllokuar sulmet në internet.

Antivirus Plus është për PC të Windows, por nëse jeni i lidhur në Microsoft në shtëpi, mund të ndryshoni mbulimin tuaj, me plane që mund të mbulojnë një deri në 10 pajisje.

Shumica e përdoruesve do të duan të kalojnë Antivirus Plus dhe të shkojnë direkt në Internet Security Bitdefender, i cili përfshin shumicën e veçorive të Bitdefender. Ashtu si Antivirus Plus, është gjithashtu vetëm Windows, por kushton vetëm 5 dollarë më shumë me normën e zbritur, në krahasim me alternativën e tij më të lirë.

Siguria në Internet vjen me një fokus në mbrojtjen e intimitetit, me bllokimin e kamerave në internet dhe mikrofonit, kriptimin e skedarëve dhe blloqet prindërore për të mbrojtur familjet e reja. Edhe pse opsioni me tre pajisje është i vetmi plan me një zbritje, ju gjithashtu mund të mbroni një, pesë dhe 10 pajisje.

Për një shtesë prej 10 dollarë në vit, do të fitoni mbrojtjen e telefonisë celulare që ju rekomanduam si një nga antiviruset më të mirë për Android me Bitdefender Total Security, duke mbuluar pesë ose 10 pajisje. Do të fitoni gjithashtu mbrojtje kundër vjedhjes, së bashku me mjetet për të ndihmuar në shpejtimin e kompjuterit tuaj, si dhe mbrojtjen e Mac.

Nëse keni një familje të madhe, do të duhet të shikoni Paketën e Familjes Bitdefender. Ajo vjen me mbulim për 15 pajisje, së bashku me të gjithë mbrojtjen e ofruar me Total Security, për 60 dollarë me normën e zbritur.

Sophos Home

Në krahasim me Bitdefender, planet e Sophos janë të lehta për tu kuptuar. Ata janë ndarë në dy kategori: falas dhe me pagesë.

Karakteristikat për klientët Mac dhe Windows ndryshojnë, por planet e çmimeve janë të njëjta. Plani falas ofron zbulimin e malware dhe kërcënimeve nga AI, menaxhimin në distancë dhe filtrimin e uebit për të bllokuar faqet e internetit të dëmshme.

Me planin falas, ju lejohet të siguroni dhe lidhni tre pajisje (Mac ose Windows) me llogarinë tuaj. Klientët falas fitojnë gjithashtu një provë falas për Sophos Home Premium për 30 ditë, e cila pas skadimit kthehet në planin falas.

Sophos Home Premium kushton 50 dollarë në vit, me mbulim për 10 pajisje. Karakteristikat modeste të përfshira me planin e lirë janë aktualizuar, me bllokim shtesë të malware dhe enkriptim të makinës për të bllokuar ransomware, si dhe rritje të mbrojtjes në internet për të bllokuar phishing dhe faqet e tjera të rrezikshme.

Sophos Home Premium gjithashtu ofron mundësi bllokimi të intimitetit për të mbrojtur hyrjen e kamerës, ekranit dhe tastierës tuaj. Premium gjithashtu vjen me mbështetjen e klientit gjatë orëve të punës gjatë ditës së javës.

Dy mendime të rrumbullakëta

Planet e çmimeve të Bitdefender janë mesatare për tregun, por zbritjet bujare për klientët e rinj e bëjnë atë shumë më konkurrues, veçanërisht me kaq shumë karakteristika.

Megjithatë, tarifa e thjeshtë prej 50 dollarë e Sophos Home nuk mund të injorohet. Edhe pse ka më pak karakteristika, plani i çmimeve është vështirë të injorohet. Me kaq shumë pro nga të dy palët, kjo raund është një barazim.

Raundi: Pricemimi Asnjë fitues i qartë, pikë për të dy

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Shtëpi

3

Mirësia e përdoruesit

Me kaq shumë karakteristika dhe mundësi për t’u marrë me, antiviruset më të mira janë ato që janë të lehta për t’u përdorur si për të mirat, ashtu edhe për fillestarët..

Miqësia ndaj përdoruesit është kritike, për këtë arsye ne po shohim se sa të thjeshtë janë instalimi dhe përdorimi i Bitdefender dhe Sophos Home.

Bitdefender

Instalimi i thjeshtë i Bitdefender nuk kërkon shumë përpjekje për të punuar nga fillimi deri në fund, dhe duhet të përfundojë brenda 10 minutave. Klienti Bitdefender është modern dhe i organizuar qartë, me një panel anësor për t’ju lejuar të keni akses të lehtë në veçoritë dhe cilësimet e tjera.

Bitdefender-Client

Paneli fillestar ju lehtëson qasjen në karakteristikat tuaja të rregullta, si skanimi i shpejtë. Kjo zonë mund të personalizohet për të shtuar karakteristika të tjera që mund të përdorni rregullisht, si Safepay.

Paneli anësor ju lejon të qaseni në veçoritë tuaja të tjera, me menunë për privatësi dhe mbrojtje. Seksioni “mbrojtje” ju lejon hyrjen e shpejtë të skanuesit tuaj të zjarrit dhe softverit të prekshmërisë, për shembull.

Nëse keni nevojë për mbështetje shtesë, Bitdefender përpiqet të inkurajojë zakone më të mira të sigurisë me alarmet e shiritit të detyrave. Për shembull, Bitdefender do t’ju paralajmërojë të përdorni Safepay kur të keni hyrë në disa site të blerjes.

Bitdefender gjithashtu ofron profile të përdoruesit për të rregulluar cilësimet e Bitdefender tuaj në ambiente të caktuara. Ju mund të dëshironi, për shembull, që alarmet e shiritit të detyrave të Bitdefender të heshtin ndërsa jeni duke luajtur, ose për rregulla më të forta të firewall-it ndërsa jeni në një rrjet të hapur WiFi.

Zona e “cilësimeve”, e arritur nga menyja anësore, është e qartë për t’u përdorur, me këshilla shtesë mbështetëse të disponueshme mbi secilën zonë për të shpjeguar çdo cilësim të pazakontë.

Lehtësia e përdorimit shoqërohet me zgjedhjen e përdoruesit në përvojën e përgjithshme të përdoruesit të Bitdefender. Klienti Bitdefender është pothuajse i pakrahasueshëm, me vetëm ofruesit e niveleve të larta si Avira që dëshmojnë të jenë po aq miqësore (shikoni rishikimin tonë të Avira).

Sophos Home

Instalimi i Sophos Home është i thjeshtë dhe kërkon pak ndërveprim nga përdoruesi. Pasi të përfundojë, Sophos Home do të fillojë një skanim fillestar të kompjuterit tuaj.

Sophos-Home-Client

Sophos Home ka një ndërfaqe të pastër dhe të thjeshtë, një nga më të thjeshtat që kemi parë ndonjëherë. Nuk duhet të trembë përdoruesit e rinj, por kemi disa ankesa.

Rezolucioni i tekstit në klient është i dobët, dhe në disa vende është e vështirë të lexohet fare, veçanërisht përshkrimet nën butonat kryesore. Nëse keni shikim të dobët, kjo do t’ju vinte në disavantazh. Sidoqoftë, Sophos Home në përgjithësi është përmirësuar në dizajn që nga rishikimi ynë kryesor. 

Klienti ka më shumë mundësi për përdoruesit, por shumë nga ndryshimet janë të thella në lëkurë. Sophos Home mund të kryejë akoma vetëm një skanim të thellë të makinës tuaj kryesore të sistemit. Skanimi i skedarëve ose dosjeve individuale është i mundur, por ju duhet ta bëni këtë brenda Windows File Explorer, dhe në asnjë moment nuk është e qartë kjo për përdoruesit..

Vetëm butoni “skanues kompjuter” bën ndonjë gjë brenda klientit. Pjesa tjetër janë lidhje me mjetin e menaxhimit në internet të Sophos, i cili hapet brenda shfletuesit tuaj.

Sophos-Home-site-Cilësimet

Ndërfaqja në internet, si klienti kryesor, është e qartë për t’u përdorur me një ndërfaqe moderne. 

Mund të çaktivizoni ose aktivizoni veçori të caktuara brenda faqes së cilësimeve të uebit, të cilat ngarkojnë, si dhe të shtoni pajisje të tjera Sophos Home. Nuk është konfuz, dhe shumica e tipareve kanë një shpjegim të shkurtër dhe të dobishëm. 

Antiviruset me të vërtetë inovative janë të rralla, me zgjidhje cloud si Webroot SecureAnywhere që ngecin më shumë në mendjen tonë (shihni shqyrtimin tonë Webroot SecureAnywhere). Shtë mirë që Sophos Home ofron diçka ndryshe me ndërfaqen e saj në internet, por mund të jetë konfuz për përdoruesit e rinj.

Rreth tre mendime

Bitdefender është një nga antiviruset më të mira për t’u përdorur, duke treguar që risitë nuk duhet të heqin një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit. 

Sophos Home dëshmon të njëjtën pikë, por jo në një mënyrë të mirë. Ndryshimet në klient e kanë bërë të dobët për të lexuar, dhe duke zhvendosur pjesën më të madhe të konfigurimit (të kufizuar) në internet, përdoruesit pa një lidhje të qëndrueshme në internet lihen në disavantazh..

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Shtëpi

4

mbrojtje

Një gjë ka rëndësi mbi të gjitha kur shikoni programin antivirus: mbrojtje. Nëse antivirusi nuk mund të ju mbrojë, rrezikoni.

Për t’ju dhënë paqe mendore, ne jemi duke përdorur gjetjet nga tre laboratorë të pavarur të sigurisë për të gjykuar cilësinë e mbrojtjes nga Bitdefender dhe Sophos Home. 

Bitdefender

Laboratori ynë i parë, AV-Test, raportoi gjetje të forta deri në korrik-gusht. Testet e vitit 2019 Bitdefender u dha me nota të plota, me 6 nga 6 për mbrojtje dhe performancë të sistemit. Rezultatet e mbrojtjes së saj ishin pothuajse 100 përqind të efektshme, me vetëm një rënie prej 0.05 përqind në gusht.

Bitdefender-AVTest-19 qershor

Në AV Comparatives, Bitdefender vazhdoi këtë temë të jashtëzakonshme me një normë suksesi 99.9 përqind. Nga 752 mostra të malware, 751 u bllokuan, duke fituar çmimin më të lartë të avancuar + të AV Comparatives.

Bitdefender gjithashtu mori të njëjtin çmim gjatë provës së performancës së AV Comparatives në Prill 2019, duke përputhur Bitdefender vs Sophos Home: A Battle of Antivirus Viral në vitin 2020 (shiko krahasimin tonë Bitdefender vs Kaspersky, si dhe rishikimin tonë të veçantë Kaspersky Anti-Virus).

Nuk pati befasi nga testimi i malware-it të MRG-Effitas ‘Q2 2019. Nga 398 mostra, të gjitha 398 u bllokuan nga Bitdefender gjatë provave. Kjo e vendosi Bitdefender në të njëjtën kategori si Bitdefender vs Sophos Home: Një betejë antivirus viral në vitin 2020 (shiko shqyrtimin tonë të F-Secure Antivirus).

Sophos Home

Sophos arriti të mposhte rezultatin AV-Test të Bitdefender me një rezultat të përsosur 100 përqind nga korriku-gusht. 2019. Sidoqoftë, kjo ishte nga testimi i produktit të biznesit të Sophos, Endpoint Security. Sophos Home nuk u testua, por mbrojtja ka të ngjarë të jetë e njëjtë.

Megjithëse Sophos arriti një 6 nga 6 për mbrojtje, ai shënoi më të dobët për performancën me një 5.5, për shkak të performancës më të ngadaltë ndaj mesatares së industrisë.

Sophos-Home-AVTest-August2019

AV-Comparatives nuk e ka testuar Sophos Home që nga nëntori i vitit 2016. Fatkeqësisht, Sophos pati një sukses të dobët shqetësues 96 përqind për një antivirus gjatë këtij testi, me 70 dështime nga 1.868 mostra.

MRG-Effitas gjithashtu testoi Sophos, por vetëm mbrojtjen e biznesit që ofron. Testimi i Q2 2019 tregoi një normë suksesi 100 përqind me 94.52 përqind bllokuar menjëherë, dhe 5.48 përqind të tjerë bllokuar, për shkak të testeve të sofistikuara të sjelljes së malware të Sophos.

Ne gjithashtu kemi kryer teste më të hollësishme të mbrojtjes së Sophos vetë në rishikimin e mëparshëm të Sophos Home.

Raundi i Katër Mendimeve

Bitdefender ofron mbrojtje standarde prej ari që shumë pak antiviruse të tjerë janë në gjendje të përputhen, me rezultate gati perfekte në të gjithë tabelën.

Sophos, me fokus në mbrojtjen e biznesit, ka rezultate më të kufizuara të testimit. Cilat rezultate janë në dispozicion tregojnë rezultate të përziera, megjithëse rezultatet janë kryesisht të larta në testimet më të fundit. Megjithatë, mbrojtja e Bitdefender ka dëshmuar të jetë më konsistente.

Raundi: Pika e mbrojtjes për antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Shtëpi

5

mbështetje

Mbështetja e mirë për klientët nuk është thjesht një biznes i mirë. Për ofruesit e antivirusit, klientët duhet të kenë besim se mund të telefonojnë ose të dërgojnë mesazhe për ndihmë kur përballen me një problem që ata nuk mund ta rregullojnë veten e tyre.

Për pjesën tonë të fundit, ne do të shohim mbështetjen e klientit që Bitdefender dhe Sophos u ofrojnë klientëve.

Bitdefender

Një kompani globale me metoda të mbështetjes globale, Bitdefender ka një gamë të gjerë të metodave të mbështetjes për klientët, pavarësisht nga vendi apo gjuha e tyre. Për të filluar, Bitdefender ofron Bitdefender vs Sophos Home: Një Antivirus Viral në një betejë në vitin 2020 në të gjithë kontinentet e ndryshme.

Bitdefender-Site-Mbështetje

Ndihma telefonike plotësohet nga mbështetja 24/7 nga biseda live ose biletat e postës elektronike. Nëse mbështetja juaj nuk është urgjente, mund të vendosni pyetje në forumin e komunitetit, ku klientët dhe stafi i Bitdefender do të përgjigjen brenda disa orësh.

Forumi është aktiv dhe ka seksione të ndara për produkte të ndryshme Bitdefender, si dhe forume specifike për gjuhë për klientët jo-anglezë.

Ekziston gjithashtu një bazë e njohurive në ofertë, me udhëzues të thjeshtë si-si të shpjegojë se si të kryejnë detyra të caktuara ose të zgjidhin probleme të zakonshme. Disa nga udhëzuesit vijnë me mbështetje video, ndërsa shumica ofrojnë imazhe për të ndihmuar në shpjegimin e hapave.

Sophos Home

Konsumatorët Premium mund të kontaktojnë Sophos për ndihmë gjatë orarit të punës, 8 paradite deri në 8 pasdite. EST, nga e Hëna deri të Premten. Ekzistojnë rajonalë dhe ndërkombëtarë Bitdefender vs Sophos Home: Një Betejë Antivirus Viral në vitin 2020 në dispozicion në të gjithë globin, së bashku me bisedën live dhe mbështetjen e biletave.

Sophos-Home-Site-Mbështetje

Ndërsa Sophos ofron shumë për klientët falas, mbështetja nuk është njëri prej tyre. Pasi skadon gjykimi falas i Sophos Premium, përdoruesit e lirë të Sophos Home nuk kanë asnjë mbështetje zyrtare përtej bazës së njohurive të Sophos, e cila përfshin udhëzues për instalimin dhe përdorimin e softuerit.

Artikujt janë të detajuar dhe të qartë, por ato nuk shkojnë përtej temave të thjeshta. Nëse keni nevojë për ndihmë për ndonjë gjë komplekse, do të duhet t’i drejtoheni direkt Sophos.

Ekziston edhe një llogari zyrtare e mbështetjes në Twitter, ku klientët mund të cicërojnë pyetje dhe kërkesa për ndihmë.

Rreth pesë mendime

Konsumatorët e Bitdefender dhe Sophos marrin një mbështetje të kujdesshme. Të dy ofrojnë mbështetje telefonike dhe chat, së bashku me një bazë njohuri për klientët që të shikojnë. 

Oferta e Bitdefender është pak më e fortë, megjithatë, me mbështetje 24/7, një bazë të njohurive më të mirë dhe një forum të komunitetit, ku klientët mund të bëjnë pyetje.

Raundi: Pika e Mbështetjes për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logo Sophos Shtëpi

6

Mendimet përfundimtare

Sophos Home është nga një firmë sigurie që në përgjithësi përqendron më shumë vëmendje në mbrojtjen e biznesit të saj. Shumë nga karakteristikat që përfshin, si menaxhimi i largët, janë reflektuese për këtë. Ajo vjen me një klient të thjeshtë, i cili mund të jetë problemi; thjeshtësia shkon shumë larg.

Bitdefender, nga ana tjetër, është një nga antiviruset më të mira sepse ofron më shumë sesa konkurrentët e tij. Më shumë karakteristika, më shumë mbështetje dhe mbrojtje më të mirë i bëjnë produktet Bitdefender me vlerë koston e tyre. 

Fituesi: Bitdefender

Sophos mund të mos ofrojë të njëjtën set të veçorive, por mbetet një alternativë e përballueshme. Në rastin më të mirë, garon mirë kundër antiviruseve të tjerë më të mirë të lirë si AVG, siç do të tregojë rishikimi ynë për AVG.

Bitdefender është ende rekomandimi ynë kryesor, por nuk është ofruesi i vetëm atje. Shikoni përmes shqyrtimeve tona të tjera antivirus për të parë se si krahasohen emrat e tjerë të mëdhenj.

A jeni një tifoz i Sophos Home? Mos kini frikë të na tregoni se cilat janë mendimet tuaja në pjesën e komenteve më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me