Bitdefender vs McAfee Antivirus: Greenhorn lufton veteranin në vitin 2020

Ka shumë softver antivirus të mirë falas atje, por mbrojtja, karakteristikat dhe mbështetja më e mirë janë në dispozicion për ata që paguajnë. Gjetja e softuerit të duhur antivirus mund të jetë e ndërlikuar, sidoqoftë, veçanërisht me emra të mëdhenj, si Bitdefender dhe McAfee Antivirus, duke dominuar tregun.


Për t’ju ndihmuar të gjeni mbrojtjen e duhur, ne po testojmë Bitdefender dhe McAfee për të parë se cili është programi më i mirë antivirus i të dyve. Ne jemi tifozë të mëdhenj të Bitdefender këtu në Cloudwards.net, por McAfee ka qenë në lojën antivirus për 30 vjet, kështu që duhet të mbajë një reputacion të madh. Do të duhet të lexoni, sidoqoftë, për të parë nëse performon, si dhe Bitdefender.

Vlen të hidhni një vështrim si në rishikimin tonë në Bitdefender ashtu edhe në rishikimin e antivirusit McAfee, para ose pasi të keni lexuar këtë krahasim të Antivirusit Bitdefender vs McAfee, për t’ju dhënë një ide më të qartë për të mirat dhe të këqijat e të dy softuerëve.

Vendosja e një Luftimi: Bitdefender vs McAfee Antivirus

Për t’i dhënë McAfee dhe Bitdefender një goditje të drejtë, ne po i testojmë të dy në pesë raunde. Do të fillojmë duke parë veçoritë dhe çmimet, përpara se të vlerësojmë se sa duhen përdorur përdoruesit miqësore, duke përfunduar krahasimin tonë me një vështrim në cilësinë e mbrojtjes dhe mbështetjen e klientit.

Ne do ta mbledhim secilën pjesë duke shpallur një fitues, i cili do të fitojë një pikë. E para deri në tre pikë ose më shumë do të shpallet fituesi i përgjithshëm. Në pjesën tonë të mendimeve të fundit, ne do të shpjegojmë pse kemi arritur në atë përfundim gjithashtu.

Nëse nuk pajtoheni me asgjë që kemi përmendur, lini një koment në fund të artikullit për të filluar një debat.

1

Features

Mbrojtja e pajisjes tuaj nga krimi në internet është një biznes me kohë të plotë për zhvilluesit e antivirusit. Nëse nuk investojnë në karakteristika më të reja, më të mira mbrojtjeje, nuk do të merrni vlerën më të mirë për paratë tuaja.

Le të shohim se si Bitdefender dhe McAfee krahasohen kur shikojmë tiparet që ofrojnë të dy kompanitë.

Bitdefender

Struktura e produktit të Bitdefender mund të jetë pak e çuditshme (ose e tepërt) në shikim të parë, por vendos pak më thellë dhe do të shihni që ofron më shumë veçori sesa shumica. 

Mbrojtja e pajisjes tuaj me “mbrojtje nga ransomware me shumë shtresa” vjen si standard, me karakteristika shtesë si copëtimi i skedarëve, mbrojtja kundër phishing dhe ndjekja e intimitetit të ofruara për të ëmbëlësuar marrëveshjen.

BitDefender-Features

Ju gjithashtu keni qasje në mjetet e analizës së rrjetit, në një mur zjarri të rrjetit, bllokimin e kamerave në internet dhe mikrofonit dhe shtesat shtesë të shfletuesit për t’ju mbrojtur.

Bitdefender merr gjërat në një masë të madhe për t’ju ndihmuar të qëndroni të sigurt në internet me Safepay, një shfletues të izoluar me një tastierë virtuale për t’ju lejuar të keni qasje të sigurt në faqet e internetit tuaj më private, si profilet e bankës tuaj ose të mediave sociale.

Kombinoni Safepay me Bitdefender VPN dhe do të mbeteni të sigurt, edhe në rrjete të hapura Wi-Fi. Një dobësi e vogël është kapaku i të dhënave 200MB në ditë, një limit që mund të shihni në disa nga shërbimet më të mira falas VPN, në vend se një produkt premium. Më mirë do të kombinonit Bitdefender me një shërbim si ExpressVPN, (shiko shqyrtimin tonë ExpressVPN).

Karakteristikat e intimitetit zhvillohen në fazën e përparme dhe qendrore me një menaxher të fjalëkalimit që zgjat përdorueshmërinë e Safepay, megjithëse nuk jeni i lirë ta përdorni me shfletues të tjerë. Shtë një ofertë e kufizuar dhe nuk do të konkurrojë me një menaxher të fjalëkalimit të plotë, si Dashlane, siç do ta shihni nga rishikimi ynë i Dashlane.

Mjetet e kriptimit të skedarëve, si dhe skaneri i cenueshmërisë, përpiqen të ndërtojnë mbrojtje shtesë. Ekzistojnë gjithashtu mjete anti-vjedhje dhe optimizim të shpejtësisë në dispozicion në planet më të shtrenjta të Bitdefender.

Antivirus McAfee

Përqendrimi i McAfee është në emrin e grupit të tij kryesor të sigurisë, Mbrojtja totale. Ajo ofron mbrojtje ndaj malware dhe spam, duke përfituar nga “analiza e kërcënimit me bazë cloud” e McAfee, për të vazhduar më tej me kërcënimet e fundit.

McAfee-Features

Sidoqoftë, si Bitdefender, ka një shenjë të qartë që McAfee po përpiqet të jetë gjithëpërfshirëse, me veçori jashtë mbrojtjes së tij ndaj malware. Standard në të gjithë paketat McAfee janë mjete të sigurisë së rrjetit, duke përfshirë një firewall të rrjetit dhe menaxherin.

Ekziston gjithashtu copëtimi i skedarëve, shtesat e shfletuesit dhe një skaner i prekshmërisë të përfshira për t’ju ndihmuar të drejtoni ju në metoda më të mira të sigurisë në internet.

Mbështetja Mobile dhe Mac është e disponueshme si standarde, me mjete anti-vjedhje dhe vendndodhje në distancë dhe fshirje për pajisjet tuaja mobile. McAfee gjithashtu përfshin mjete për t’ju ndihmuar të kryeni snaps kamera në distancë për të kapur hajdutë, megjithëse kjo është e kufizuar në Android.

Karakteristikat Premium ekzistojnë në produktet McAfee, megjithëse. Do të duhet të paguani pak më shumë për një bllokues anti-spam të postës elektronike, si dhe kontrollet prindërore për të kyçur pajisjet për përdoruesit e rinj të uebit. 

Abonuesit e McAfee në paketat e Internet Security, Total Security dhe LiveSafe marrin gjithashtu një abonim falas në True Key, mjetin e menaxhimit të fjalëkalimeve të McAfee. Shtë më mirë sesa menaxheri i fjalëkalimeve të Bitdefender, dhe ka një ndërfaqe që përdoruesit e LastPass do ta njohin të njohur (shiko shqyrtimin tonë LastPass).

Një mendim i rrumbullakët

McAfee po ndjek tregun duke ofruar një seri më të gjerë karakteristikash të dizajnuara për ta bërë atë kompletin kryesor të sigurisë që do t’ju duhet. Sidoqoftë, Bitdefender përputhet me ofertat e tij dhe ofron më shumë si standard.

Raundi: Karakteristikat Pika për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logoja e Mbrojtjes totale e McAfee

2

çmim

Nëse përballueshmëria është e rëndësishme për ju – dhe është për ne – atëherë duhet të merrni parasysh çmimin e antivirusit tuaj përpara se të angazhoheni në një plan një-, dy- ose tre-vjeçar. 

Le të shohim më nga afër se sa të përballueshme (ose jo) të dy Bitdefender dhe McAfee janë duke krahasuar planet e tyre të çmimeve.

Bitdefender

Bitdefender ofron katër plane kryesore. Kostot varen nga numri i pajisjeve që jeni duke kërkuar të mbroni, si dhe nga gjatësia e planit, deri në tre vjet në total.

Klientët e rinj janë në gjendje të përfitojnë nga zbritje të mëdha në planet me tre pajisje, me rreth 50 përqind. Në disa raste, këto zbritje e bëjnë më të lirë për ju të merrni një plan me tre pajisje sesa një plan me një pajisje të vetme.

Karakteristikat e Bitdefender janë përhapur mjaft në mënyrë të barabartë, por plani më i lirë i ofruar, Bitdefender Antivirus Plus, i mungojnë disa prej shtesave, si mbrojtja e kamerave dhe mikrofonit, enkriptimi i skedarëve ose kontrollet prindërore. Alsoshtë gjithashtu i kufizuar në Windows, siç është edhe plani i tyre i ardhshëm, Bitdefender Internet Security. 

Shtë turp që paketat e tij më të lira janë vetëm Windows, veçanërisht pasi Bitdefender bën antivirusin tonë më të mirë për listën e shkurtër të Mac.

Të dy Antivirus Plus dhe Internet Security ofrojnë mbulim për një deri në 10 pajisje për një deri në tre vjet. Nëse duhet të shfrytëzoni antivirusin më të mirë për Android, do të duhet të paguani rreth $ 5 më shumë për Bitdefender Total Security.

Kjo ka gjithçka që do të shihni në planet e tjera, përveç mbrojtjes kundër vjedhjes, me mbulim për pesë ose 10 pajisje. 

Nëse mbulimi për 10 pajisje nuk është i mjaftueshëm, mund ta dilni Paketën e Familjes Bitdefender. Kjo vjen me 15 pajisje dhe kushton rreth 20 dollarë në vit shtesë krahasuar me një pajtim Total Security.

Antivirus McAfee

Nga 30+ produktet që McAfee shet, vetëm pesë janë të lidhura në mënyrë të identifikueshme me prodhimin antivirus, dhe jo të gjithë reklamohen fuqimisht në faqen e internetit të McAfee.

Në fund të grumbullit, i fshehur larg pamjes në faqen e internetit të McAfee, është Antivirus McAfee. ’Shtë i kufizuar në një kompjuter të vetëm në Windows dhe vjen me një zbritje prej 5 $ për klientët e rinj, pakicë me 34,99 $.

Nëse po kërkoni mbështetje për celular dhe Mac, Antivirus Plus është produkti tjetër. Ajo ofron mbulim për 10 pajisje me dyfishin e çmimit, por ende me një zbritje prej 5 $.

Produkti kryesor në formacionin McAfee, megjithatë, është Mbrojtja totale me mbulim për një, pesë dhe 10 pajisje. Falë zbritjeve, Mbrojtja totale është vetëm 5 dollarë më e shtrenjtë se McAfee Antivirus për një vit të vetëm.

Për paratë tuaja, ju merrni gjithçka që ofron McAfee me Antivirus dhe Antivirus Plus, ndërsa fitoni edhe kontrollet e prindërve dhe veçoritë anti-spam. Ju gjithashtu merrni një licencë me pesë pajisje për menaxherin e fjalëkalimit True Key, si dhe mbrojtjen e vjedhjes së identitetit.

Shumë më pak vlerë për paratë tuaja është McAfee Internet Security, e cila është dyfishi i çmimit të Mbrojtjes totale të zbritur, që kushton 84,99 dollarë në vit. Kjo është vendosur pak poshtë Mbrojtjes totale në piramidën e produkteve antivirus McAfee, me vetëm një licencë të vetme Keyelësi të Vërtetë dhe asnjë qasje në McAfee File Lock, mbrojtja e kodifikuar e kasafortave për skedarët tuaj. 

Në krye është McAfee LifeSafe, e cila ofron mbulim të pakufizuar të pajisjeve për 104,99 dollarë në vit. Ajo vjen me të gjitha tiparet e Mbrojtjes totale, ndërsa shton ruajtjen në re. 

Dy mendime të rrumbullakëta

McAfee qartë ka ndërmend të shtyjë klientët e saj në planet e saj më të shtrenjta, pasi fsheh shumë nga paketat më të lira. Planet e çmimeve për McAfee dhe Bitdefender janë kryesisht të ngjashme, por Bitdefender ofron zbritje më bujare për klientët e rinj, duke e bërë Bitdefender fituesin këtu.

Raundi: Pika e mimeve për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logoja e Mbrojtjes totale e McAfee

3

Mirësia e përdoruesit

Konsumatorët presin që softveri antivirus të jetë sa më i thjeshtë për t’u përdorur, veçanërisht për fillestarët. Kjo është arsyeja pse ne do të shohim se sa miqësore janë përdoruesit, edhe Bitdefender dhe McAfee, nga instalimi në përdorim të përgjithshëm.

Bitdefender

Bitdefender e bën instalimin një proces të thjeshtë dhe të thjeshtë. Brenda disa minutave, instalimi është i plotë, duke kërkuar shumë pak ndërveprim të përdoruesit. Një reboot më vonë dhe do të paraqiteni me klientin kryesor.

Bitdefender-Client

Klienti Bitdefender është i bazuar në disa seksione kryesore, por fusha e parë që do të shihni është pulti. Kjo është ajo ku ju mund të gjeni dhe të përdorni lehtësisht funksione të zakonshme, si skanimi i shpejtë i kompjuterit tuaj ose aktivizimi i Bitdefender Safepay. 

Ju mund ta rregulloni këtë zonë për t’iu përshtatur nevojave tuaja, por veprimet e paracaktuara ka të ngjarë të jenë ato në të cilat dëshironi të keni akses të lehtë. Bitdefender ju pëlqen t’ju ofrojë këshilla të dobishme, si rekomandime për kalimin në VPN të saj ose t’ju paralajmërojë për rrjetet e hapura Wi-Fi.

Sidoqoftë, ju mund t’i anuloni këto në zonën e cilësimeve, të cilat mund t’i gjeni në menunë e majtë. Shtë gjithashtu aty ku do të gjeni pjesën më të madhe të opsioneve tuaja të tjera, të listuara nën “mbrojtje”, “intimitet” dhe “shërbime komunale”. Gjithçka është paraqitur në mënyrë të qartë dhe të qëndrueshme, me këshilla të dobishme të ofruara aty ku është e nevojshme.

Nëse keni nevojë të rregulloni Bitdefender, ju mund të, falë profileve individuale, të cilat mund t’ju ndihmojnë të heshtni njoftimet tuaja gjatë orarit të punës, për shembull.

Nuk ka shumë softver antivirus që mund të përputhen me thjeshtësinë e klientit Bitdefender (rishikimi ynë Avira tregon një nga ato pak që mundet). Me veçoritë e përcaktuara qartë dhe cilësimet lehtësisht të shpjeguara, është një klient që madje edhe një rishtar i kompjuterave mund të lundronte.

Antivirus McAfee

Shkarkimi i McAfee është një proces i thjeshtë, por instalimi i tij është çështje tjetër. Instalimi i tij në makinën tonë të provës rezultoi shumë i ngadaltë, duke marrë nga 20 deri në 30 minuta nga fillimi deri në fund.

McAfee-Installation

Duket e ngecur në fundin e procesit të instalimit për mjaft kohë para se të përfundonte përfundimisht, duke kërkuar një rifillim gjatë rrugës. Ky mund të ketë qenë një incident i izoluar gjatë provës sonë, por nuk është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar. 

Pasi të jeni ngritur dhe vraponi, klienti McAfee është i thjeshtë për tu parë, por lundrimi rreth tij mund të jetë pak konfuz.

McAfee-Client

Në krye, do të shihni seksione për sigurinë, identitetin, privatësinë dhe zonën e llogarisë tuaj. Mjaft e thjeshtë, dhe për të filluar një skanim tipik të virusit, thjesht shkoni te “Siguria e PC” për të filluar gjërat.

Gjetja e shumë prej veçorive dhe cilësimeve që dëshironi, megjithatë, do t’ju kërkojë të klikoni në ikonën e ingranazheve të cilësimeve në zonën e djathtë të klientit. Ky nuk është vendi më i dukshëm për të gjetur pjesën më të madhe të karakteristikave tuaja, të cilat ju prisni në zonën kryesore të panelit “shtëpi”. 

Disa elementë, si menaxheri i fjalëkalimit tuaj, janë të pavarur nga klienti kryesor. Ju do të duhet të përdorni këto veç e veç. 

Do të zbuloni gjithashtu që shtesat e shfletuesit janë instaluar automatikisht, të cilat do t’i vini re herën tjetër kur bëni një kërkim në Google. Kjo mund të jetë irrituese, siç e gjetëm në rishikimin tonë të fundit, por ju jeni të lirë të hiqni dorë duke hequr shtesat.

Rreth tre mendime

McAfee është mjaft e thjeshtë për t’u përdorur, por një instalim i ngadaltë dhe paraqitja e dobët e klientit e lejon atë. Në të kundërt, Bitdefender është i thjeshtë, i lehtë dhe i shpejtë për të lundruar rreth dhe instaluar, duke e bërë atë një fitues të lehtë këtu.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për Antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logoja e Mbrojtjes totale e McAfee

4

mbrojtje

Markat e mëdha si Bitdefender dhe McAfee ekzistojnë për shkak të reputacionit të tyre, i cili u ndërtua gjatë shumë viteve duke ofruar mbrojtje cilësore antivirus.

Për t’u siguruar që të dy Bitdefender dhe McAfee janë në krye të lojës së tyre, ne po analizojmë raportet e laboratorit nga tre firma të pavarura të sigurisë për të parë se sa mirë ata performuan në testimin në botën e vërtetë.

Bitdefender

AV-TEST zakonisht jep rezultate të larta për Bitdefender, por pati një rënie të lehtë në pikët e tij të përgjithshme të mbrojtjes gjatë testeve të tyre maj-qershor 2019, të cilat tregojnë se 100 përqind e kërcënimeve u bllokuan në maj, por vetëm 98.8 përqind në qershor. Kjo do të thoshte që, në përgjithësi, rezultati i mbrojtjes së Bitdefender ra në 5.5 nga 6.

Bitdefender-AVTest-19 qershor

Në të njëjtën mënyrë, Bitdefender pa një rënie të lehtë në përqindjen e përgjithshme të rezultatit për performancën, por ishte në gjendje të mbante rezultatin e saj 6 nga 6. Në AV Comparatives, Bitdefender shënoi shumë lartë, me një normë 99.9 përqind të suksesit për mbrojtje: vetëm një miss me 751 suksese.

Kjo, si dhe rezultatet e larta të testimit në Prill 2019, do të thoshte që Bitdefender mori çmimin Advanced + – çmimin më të lartë që ofron AV Comparatives – si për mbrojtje ashtu edhe për performancën.

Nga laboratori ynë përfundimtar, MRG-Effitas kreu një test të spektrit të plotë në Q1 2019. Bitdefender bëri mirë, duke marrë rekomandimin e tyre “të certifikuar” të nivelit 1, me një vlerësim të përgjithshëm suksesi 100 përqind me 339 mostra.

Ky çmim “i çertifikuar” i nivelit 1 e vendosi atë në të njëjtën kampionat si lojtarët e tjerë të mëdhenj, si Trend Micro Antivirus + (shiko shqyrtimin tonë Trend Micro Antivirus +).

Antivirus McAfee

McAfee pati një rezultat më të ulët nga AV-TEST sesa Bitdefender në provën e tyre maj-qershor 2019, duke shënuar 5 nga 6. May shënoi një normë suksesi 99.3 përqind, ndërsa në qershor panë 97 përqind. Rezultatet e performancës ishin më të mira, megjithëse përputheshin 6 nga 6 të Bitdefender.

McAfee-Installation

Në testimin e mbrojtjes në botë reale të AV-Comparatives nga shkurt-maj 2019, me një madhësi kampioni 752, McAfee bëri pak më të varfër se Bitdefender. Ajo bllokoi 746 mostra, por humbi gjashtë, me një normë të përgjithshme suksesi prej 99.2 përqind, duke përputhur rezultatin e Avast (shiko shqyrtimin tonë të Avast Pro).

Më në fund, në testimin e spektrit të plotë të MRG-Effitas në Q1 2019, McAfee nuk ishte në gjendje të plotësonte kërkesat për t’u certifikuar me të njëjtin çmim të nivelit 1 si Bitdefender. 

Rezultatet ishin më të këqijat nga të gjitha 11 programet antivirus të testuar. Me 339 mostra të përdorura, 0.88 përqind u humbën plotësisht, edhe pas 24 orësh, dhe 2.65 përqind e mëtejshëm kërkuan një përpjekje tjetër brenda 24 orësh për t’u zbuluar.

Raundi i Katër Mendimeve

McAfee ka një emër dhe reputacion të madh, por rezultatet pasqyrojnë mundësi të humbura, me mostra malware që komprometojnë testet nga secila laborator. Bitdefender bëri më mirë, me rezultate tipike të larta dhe vetëm disa pika të vogla. Sshtë një fitore e lehtë për Bitdefender këtu.

Raundi: Pika e mbrojtjes për antivirusin Bitdefender

Logo Antivirus Bitdefender
Logoja e Mbrojtjes totale e McAfee

5

mbështetje

Mbështetja e shkëlqyeshme e klientit është thelbësore për çdo biznes të suksesshëm, dhe ofruesit e antivirusit nuk janë të ndryshëm. Ne do të shohim mbështetjen që McAfee dhe Bitdefender u ofrojnë klientëve në këtë raund të fundit.

Bitdefender

Mbështetja e klientit nga Bitdefender është përhapur në shumë metoda. Nëse ju pëlqen të flisni përmes një problemi në telefon, mund të flisni me kompaninë duke përdorur një nga 16 linjat mbështetëse në të gjithë globin.

Bitdefender-Site-Mbështetje

Ju gjithashtu mund të kontaktoni Bitdefender përmes bisedës live ose duke përdorur sistemin e biletave të postës elektronike, me mbështetjen e ofruar 24/7. Ju gjithashtu mund të zgjidhni probleme të vogla duke hedhur një vështrim në bazën e njohurive dhe FAQ që ofron Bitdefender. 

Kjo ka si të drejtojë dhe udhëzime video për klientët që të kryejnë. Përdoruesit gjithashtu mund të përfitojnë nga forumi i komunitetit, ku përdoruesit anglezë dhe jo-anglezë mund të bëjnë pyetje dhe të bisedojnë përmes çështjeve me përdoruesit e tjerë dhe stafin mbështetës..

Antivirus McAfee

McAfee ofron procese të ngjashme për mbështetjen e klientit. Linjat e ndihmës telefonike lokale ekzistojnë në dhjetëra vende, megjithëse disa kthehen në qendra më të mëdha të thirrjeve (si Afganistani, i cili ka një numër kodi telefonik numrues +1 për Sh.B.A.).

Mbështetja e bisedës live është gjithashtu e disponueshme, por nëse po ndesheni me probleme teknike, mund të përdorni mjetin e zgjidhjes së problemeve në dispozicion në faqen e internetit të McAfee për të provuar të korrigjoni automatikisht çdo çështje teknike.

Në rast se nuk ekziston, ekziston një bazë e njohurive e teksteve me udhëzues për tu ndjekur. Navigimi i tij mund të jetë pak i vështirë, por ekziston një mundësi kërkimi në dispozicion. Nëse jeni duke luftuar, mund të flisni me chatbot-in e AI për udhëzime.

Ekziston gjithashtu një sistem i mbështetjes së bisedës live, në dispozicion 24/7. Ju nuk duhet të prisni gjatë – vetëm disa minuta në testet tona – për të folur me një agjent mbështetës. Ashtu si Bitdefender, McAfee gjithashtu ofron një forum komuniteti për të punuar me çështje me përdoruesit e tjerë dhe stafin mbështetës.

Si mjet i fundit, ju gjithashtu mund të paguani ekstra për McAfee TechMaster. Ky është një shërbim mbështetës i largët, ku stafi i McAfee mund të instalojë dhe zgjidhë çështje në PC tuaj për ju – për një tarifë shtesë.

Rreth pesë mendime

Siç e prisni nga markat e mëdha, Bitdefender dhe McAfee ofrojnë çdo rrugë të shërbimit mbështetës që mund të imagjinonit. McAfee ofron një shtesë shtesë, megjithatë, me mbështetje shtesë në distancë, një program chatbot të AI dhe zgjidhjen e problemeve për të zgjidhur çështjet e zakonshme për ju.

Raundi: Pika e Mbështetjes për Mbrojtjen Gjithsej të McAfee

Logo Antivirus Bitdefender
Logoja e Mbrojtjes totale e McAfee

6

Mendimet përfundimtare

McAfee ka një emër dhe reputacion të madh, por pikët që kemi parë tregojnë se mbrojtja që ju merrni nuk varet nga ajo. Në të kundërt, Bitdefender zbaton rekomandimet tona, duke arritur rezultate gati-perfekte në testet laboratorike.

McAfee ka shumë mundësi zgjedhjeje për klientët, por Bitdefender e mundi atë në çdo raund tjetër. Edhe për çmimin, do të zbuloni që Bitdefender ofron një vlerë më të mirë për paratë tuaja, me më shumë karakteristika dhe një klient më të thjeshtë për t’u përdorur dhe zbritje më të mëdha për klientët e rinj.

Fituesi: Bitdefender

Ne jemi akoma duke i dhënë Bitdefender gishtin e madhërishëm si zgjedhja jonë kryesore për antivirus, por hidhini një sy disa artikujve shtesë antivirusë për ta krahasuar me markat e tjera të mëdha, si AVG.

A jeni një tifoz i McAfee, apo preferoni të përdorni Bitdefender? Na tregoni se cili prej jush beson se është më i miri në pjesën tonë të komenteve më poshtë. Faleminderit përsëri për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me