Avira vs Avast: Cili është programi më i mirë antivirus në vitin 2020?

Avast kryeson listën më të mirë të softuerëve antivirus falas, por ai ka planet e veta premium për ata që kanë nevojë për pak më shumë.


Avira ulet në skajin tjetër të tregut, duke siguruar pajtimtarët një nga programet më të mirë antivirus për PC, Mac dhe pajisje mobile.

Nëse po përpiqeni të vendosni se në cilin program antivirus duhet të investoni, ky vlerësim i krahasimit Avira vs Avast duhet të ndihmojë. Shikoni shqyrtimin tonë të veçantë Avira dhe rishikimin e Avast për më shumë informacion mbi të dy ofruesit.

Vendosja e një Luftimi: Avira vs Avast

Për t’ju ndihmuar të renditni përfitimet e Avira dhe Avast, ne do t’i provojmë ato në pesë raunde. Arkivi ynë antivirus është i mbushur me disa nga vlerësimet tona të mëparshme të krahasimit, nëse nuk jeni të sigurt për formatin.

Pesë raundet tona përfshijnë karakteristikat, çmimet, mirëdashësinë ndaj përdoruesit, mbrojtjen dhe cilësinë e shërbimit ndaj klientit. Ne do të shpallim një fitues për çdo raund, duke i akorduar ose Avira ose Avast një pikë dhe të shpjegojmë pse në një përmbledhje nën.

Fituesi i përgjithshëm është ofruesi i parë që fiton tre ose më shumë pikë. Ne do të kontrollojmë mendimet tona përfundimtare në fund, duke përdorur një përzierje fakteve, testime të pavarura dhe gjykimin tonë për të marrë vendimin. Ne do të donim reagimet tuaja, kështu që mos ngurroni të pajtoheni ose nuk pajtoheni me arsyetimin tonë në pjesën e komenteve.

1

Features

Mbrojtja ndaj antivirusit është pak a shumë si një lojë me presje. Kur njëra kërcënim mposhtet, një tjetër shfaqet diku tjetër. Llojet e reja të malwareve të rrezikshëm ose kërcënimeve në internet kërkojnë që programi antivirus të shtojë karakteristika të reja për të siguruar mbrojtjen më të mirë në përgjithësi. Në këtë raund të parë, ne do të flasim përmes veçorive që Avira dhe Avast u ofrojnë konsumatorëve.

Avira

Në rishikimin tonë të hershëm të Avira, ne i dhamë ofruesit një rezultat të përsosur 100 përqind për cilësinë e tipareve të ofruara. Avira nuk është aspak e thjeshtë, me produkte të ndryshme sigurie në planet e abonimit të shumëfishtë, edhe falas dhe edhe me pagesë.

Avira-Features

Avira vë shumë theks në produktin e saj të nivelit të lartë, Avira Prime. Ky plan u jep abonentëve qasje të plotë në paketën e plotë të produkteve premium Avira. Ajo vjen me Avira Antivirus Pro, mbrojtja thelbësore e antivirusit Avira. Ne kemi folur për këtë mbrojtje të favorshme në të kaluarën në rishikimin tonë krahasues Avira vs Bitdefender.

Abonuesit e Avira gjithashtu fitojnë qasje në një mjet pastrimi të quajtur System Speedup Pro, i cili heq skedarët e përkohshëm dhe shpejton PC tuaj, si dhe një skaner softuerësh për të azhurnuar çdo aplikacion të vjetëruar dhe në rrezik që keni instaluar. Do t’ju japë gjithashtu një rezultat vlerësues nga 100 në fusha të ndryshme, përfshirë performancën dhe intimitetin, me këshilla se si të përmirësoni.

Për ata që janë të shqetësuar për rreziqet e WiFi publik, Avira ofron një zgjidhje virtuale të rrjetit privat për klientët e quajtur Phantom VPN. Shtë e pakufizuar për përdoruesit e Avira Prime, duke e vendosur atë përpara shërbimit të mbuluar VPN të ofruar me Bitdefender (shikoni rishikimin tonë të Bitdefender).

Avira Phantom VPN nuk përputhet me cilësinë e ofruesve më të mirë VPN në treg, siç është ExpressVPN, por është mirë të keni opsionin në dispozicion. Avira gjithashtu siguron një menaxher të fjalëkalimeve për klientët për t’ju ndihmuar të mësoni se si të vendosni një fjalëkalim të fortë për llogaritë tuaja.

Nëse jeni të shqetësuar për privatësinë tuaj, Avira Privacy Pal punon përmes cilësimeve të ndryshme të PC dhe shfletuesit tuaj për të optimizuar mënyrën e përdorimit të të dhënave tuaja. Së bashku me veçoritë e tjera, do të çaktivizoni qasjen në vendndodhje dhe do të hiqni cookie-t e intimitetit.

Mbrojtja celulare ofrohet gjithashtu për përdoruesit me pajisje Android dhe iOS. Ajo bllokon faqet e internetit të rrezikshme, telefonuesit e rremë dhe të dyshimtë dhe ju lejon të gjurmoni pajisjen tuaj nëse është e vjedhur.

Shumë nga veçoritë ofrohen me përdorim të plotë të pajtimtarëve të caktuar – ose falas me disa kufizime – duke ju lejuar të provoni produktet Avira që ju pëlqejnë më parë.

Avast

Ne kemi qenë prej kohësh tifozë të Avast për tiparet që do të shihni të përfshira, veçanërisht në planin falas të Avast. Shtë gjithashtu një mundësi që ne rekomanduam për përdoruesit e Android në antivirusin tonë më të mirë për listën e shkurtër Android.

Avast-Features

Plani pa pagesë i Avast është i mbushur me tipare në vetvete, me një mbrojtje të gjerë antivirus që bllokon kërcënimet më të mëdha, duke përfshirë edhe ransomware. Nëse shqetësoheni për pajisjet e tjera në rrjetin tuaj, skaneri i integruar i rrjetit do të kontrollojë çdo rreziqe për të ulur mundësinë e një sulmi në internet.

Nëse dëshironi të paguani, Avast Premium merr të gjitha karakteristikat e mësipërme dhe shton mbrojtje DNS për të zvogëluar përpjekjet e phishing. Ekziston gjithashtu një mjet testimi, i quajtur Sandbox Avast, të cilin mund ta përdorni për të provuar me siguri një program të panjohur.

Në vend që ta vendosni PC tuaj në rrezik, Avast Sandbox ju lejon të provoni një softuer të ri ose të hapni skedarë të dyshimtë në një mënyrë të izoluar testimi, duke mos lejuar që ai të ndërveprojë me pjesën tjetër të PC tuaj. Nëse Avast zbulon një problem, ju mund ta hiqni atë me siguri pa ndonjë rrezik infeksioni.

Avast Premium gjithashtu përmban karakteristika të mbrojtjes së intimitetit, duke përfshirë një mjet bllokimi të kamerave për të ndaluar që të tjerët të mos ju tërheqin lejet. Përdoruesit e Avast gjithashtu mund të përfitojnë nga kriptimi i skedarëve për të siguruar skedarët tuaj, si dhe një mjet për fshirjen e “copëzimit” për të fshirë plotësisht çdo skedar të ndjeshëm që jeni duke kërkuar të fshini.

Nëse jeni duke kërkuar mbrojtjen e VPN dhe një menaxher të fjalëkalimit, si dhe një mjet për pastrimin e skedarëve për të hequr skedarët e hedhurinave, do të duhet të shikoni në Avast Ultimate në krye të listës së produkteve Avast. Avast SecureLine VPN është në rregull, por nuk është një nga produktet më të mira VPN, siç shpjegon rishikimi ynë i Avast SecureLine VPN.

Shtë një situatë e ngjashme për Fjalëkalimet Avast me emrin imagjinarisht. Nëse po kërkoni të ruani disa fjalëkalime, do të jetë më se e pranueshme. Nëse keni nevojë për më shumë karakteristika, do të doni të shikoni një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimeve, në vend të kësaj, të tilla si Dashlane (shiko shqyrtimin tonë Dashlane).

Një mendim i rrumbullakët

Ky është një raund i vështirë për të gjykuar. Avira dhe Avast të dy ofrojnë një listë gjithëpërfshirëse të karakteristikave të dizajnuara për të mbrojtur kundër të gjitha llojeve të kërcënimeve. Ka shumë ngjashmëri midis këtyre ofruesve të antivirusit, duke e bërë këtë raund barazim.

Raundi: Karakteristikat Nuk ka fitues të qartë, pikë për të dy

Logo Avira
Logo e Avast Pro

2

Çmimeve

Para se të arrini për kartën e kreditit, duhet të merrni parasysh me kujdes çmimin e çdo antivirusi që zgjidhni të blini. Me plane, zbritje dhe karakteristika të ndryshme për t’u marrë parasysh, duhet të gjurmoni vlerën më të mirë për paratë tuaja. Le të shohim çmimet që do të duhet të paguani për një pajtim Avira ose Avast.

Avira

Avira ka një organizim çmimesh që është mjaft tipik në tregun antivirus këto ditë. Planet individuale të Avira ofrohen me ndryshime në mbulim bazuar në gjatësinë ose numrin e pajisjeve.

Për shkak se Avira ndan shumë nga karakteristikat e saj në disa “produkte”, ajo përkundrazi i referohet planeve të saj si “pako sigurie”. Ekzistojnë tre “pako” të tilla në dispozicion për shitje.

Oneshtë një nga disa ofruesit e antivirusëve që ofron pagesa mujore, së bashku me planet vjetore me vlerë më të mirë të disponueshme nga një deri në tre vjet. Për dallim nga disa prej konkurrentëve të saj, Avira nuk ofron tarifa të zbritura për klientët e rinj.

Plani më i lirë i ofruar është Avira Antivirus Pro. Nearlyshtë gati 60 dollarë për një pajtim vjetor që mbulon tre pajisje. Kjo është pak e kushtueshme, veçanërisht në krahasim me planet themelore të ofruara nga ofruesit e tjerë si Comodo (shiko shqyrtimin tonë të Sigurisë në Internet Comodo).

Antivirus Pro është opsioni bazë, që vjen me mbrojtjen e intimitetit, skanimin e shkarkimit dhe postës elektronike, mbrojtjen antivirus të nivelit të lartë dhe një filtër në internet për të bllokuar faqet e internetit të dyshimta. Shtë në dispozicion për përdoruesit e Windows dhe Mac.

Sidoqoftë, një opsion më i mirë për vlera është Avira Internet Security Suite. Ai përfshin mbrojtjen e Antivirus Pro, si dhe hyrje në karakteristikat e vetë-shpjegueshme të softuerit Updater Pro dhe Fjalëkalimi Manager Pro për vetëm 13 dollarë më shumë sesa Antivirus Pro, me një abonim vjetor me tre pajisje.

Në krye të listës së “paketave” të Avira-s është Avira Prime. Kjo përfshin të gjitha tiparet e përmendura më parë dhe më shumë, duke përfshirë një skanues të rrjetit, mbrojtje VPN, mjete për akordimin e intimitetit dhe sigurinë e lëvizshme për pronarët e pajisjeve Android ose iOS.

Avira Prime vjen me 99,99 dollarë në vit për pesë pajisje, por mund të përmirësoni në mbulimin e pajisjeve të pakufizuara për 30 dollarë shtesë në vit. Kjo është jashtëzakonisht bujare për ata me familje të mëdha, ndërsa planet mujore ofrojnë një alternative të përballueshme.

Avast

Ashtu si Avira, Avast vjen me tre plane produktesh, një portofol i holluar nga poshtë në krahasim me rishikimin tonë të mëparshëm të Avast. Një nga këto produkte është Avast Free, një mundësi e pazakontë nga një program antivirus por një plan i fortë në vetvete.

Antivirus Avast Free, siç sugjeron emri, kushton absolutisht asgjë, por vjen me prodhimin e antivirusëve Avast, një mjet skanimi të rrjetit dhe një menaxher themelor të fjalëkalimit për klientët.

Plani i parë që në të vërtetë ju kushton para është Avast Premium Security, por teknikisht janë dy plane. E para është Premium Security Single-Device, duke ofruar konsumatorëve mbulim antivirus për një Windows PC për afro 70 dollarë në vit, që është 10 dollarë më shumë se plani themelor Avira Antivirus Pro.

Sidoqoftë, ajo vjen me shumicën e karakteristikave të Avast, duke përfshirë mjetin e provës së sandbox-it, mbrojtjen ndaj phishing dhe spam-postës elektronike, si dhe encryption dhe shredding të skedarëve të sigurt.

Pajisjet shtesë kërkojnë një abonim të shumë pajisjeve të Avast Premium Security. Kjo zgjeron mbulimin e Avast për të përfshirë pajisjet Android dhe iOS celular. Do të fitoni gjithashtu mbrojtje për pajisjet Mac, me mbuluar deri në 10 pajisje. Kushton 90 dollarë në vit, 20 dollarë shtesë krahasuar me pajisjen e vetme Premium Security.

Plani më i shtrenjtë i Avast është Avast Ultimate. 100shtë 100 dollarë në vit – 10 dollarë më shumë se Premium Security Multi-Device – duke ofruar mbrojtje VPN dhe një menaxher të fjalëkalimit, si dhe karakteristika të akordimit të pajisjes.

Sidoqoftë, Avast Ultimate do të mbrojë vetëm një PC të vetëm Windows. Nëse keni nevojë të mbroni shumë pajisje, do të duhet të shkoni në planin pak më të lirë të Avast Premium Security Multi-Device..

Dy mendime të rrumbullakëta

Plani i lirë i Avast është mbresëlënës, por planet e paguara janë pak konfuze, me planin më të shtrenjtë që mbulojnë më pak pajisje sesa plani menjëherë poshtë tij. 

Planet e produkteve të Avira-s janë më të lehta për tu kuptuar dhe më të lira se sa planet ekuivalente të Avast, duke e bërë Avira këtu fituesin.

Raundi: Pika e icingmimeve për Avira

Logo Avira
Logo e Avast Pro

3

Mirësia e përdoruesit

Nga instalimi tek përdorimi i përditshëm, programi antivirus duhet të jetë diçka që çdokush mund ta përdorë. Ne do të shohim se si Avira dhe Avast janë miqësore për përdoruesit për t’ju ndihmuar të vendosni se cili është opsioni më i mirë për ju.

Avira

Dosja e instalimit të Avira është e mesme (rreth 180MB) dhe e shpejtë që përdoruesit të përfundojnë. Nuk ka shumë zgjedhje të përdoruesve, me shumicën e cilësimeve të përdorura nga vetë instaluesi Avira.

Avira-Interface

Pasi të instalohet, pulti i Avira do të duket ndryshe, në varësi të produktit që keni. Përdoruesit e Avira Prime do të kenë një klient që ju lidh me Antivirus Pro dhe çdo produkt tjetër në planin tuaj të pajtimit, si produkti VPN i Avira.

Klientët e Avira Antivirus Pro nuk kanë qasje në klientin e veçantë Avira, pasi ato nuk do të kenë asnjë produkt tjetër Avira në dispozicion. Klienti antivirus është i veçantë dhe i përcaktuar qartë që klientët ta kuptojnë.

Avira-Client

Klienti antivirus ka pesë kategori, të arritshme nga një menu e majtë. Kategoria e paracaktuar e “statusit” ju jep një azhurnim të shpejtë për mbrojtjen tuaj. Në qendër, butoni “skanim” ju lejon të filloni shpejt skanimin.

Nëse doni të përdorni tipare të tjera, mund të lëvizni nëpër skedat e kategorive të tjera. Klikimi i “karantinës” ju çon në çdo skedar të karantinuar, ndërsa seksioni “module” ju lejon të keni akses në murin tuaj të sistemit Avira..

Do pjesë vjen me përshkrime për t’ju ndihmuar të kuptoni cilindo nga tiparet e përfshira. Ky nuk është një problem i madh, megjithëse klienti kryesor i antivirusit Avira nuk është i mbingarkuar me butona ose karakteristika të panevojshme.

Nëse keni nevojë të rregulloni ndonjë gjë, megjithatë, duke klikuar në ikonën e ingranazheve në zonën e majtë të klientit, ju çon te cilësimet e Avira. Kjo zonë e rregullimeve nën kapuç është e gjerë, me lidhje me udhëzuesit në internet dhe një zonë “përshkrimi” për cilësimet individuale që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni ndonjë gjë të vështirë.

Ndërfaqja e pastër Avira fsheh një antivirus jashtëzakonisht të fuqishëm. Seksioni “skanim” do të kënaqë shumicën e përdoruesve, ndërsa zona e “cilësimeve” do t’ju lejojë të personalizoni mbrojtjen tuaj Avira në çdo mënyrë që dëshironi..

Avast

Ndërsa Avira kërkon disa hyrje të përdoruesit gjatë instalimit, Avast kërkon shumë pak. Shtypja e butonit “install” fillon procesin, duke u kujdesur pothuajse për të gjithë instalimin për ju.

Do të duhet të konfirmoni disa terma dhe kushte përfundimtare pasi të keni përfunduar instalimi. Avast do të ekzekutojë skanimin pas instalimit të PC-së tuaj për të parë nëse mund të zbulojë ndonjë malware. Ai gjithashtu do të ekzekutojë një skanim për programin e vjetëruar, duke ofruar për të azhurnuar çdo zbulim të tij.

Avast-Client

Avast ka një nga klientët më të lehtë antivirus për të lundruar, me një skemë tërheqëse ngjyrash që i bën të çuditshëm çdo kërkesë dhe cilësim të dukshëm. Nëse keni nevojë për të hyrë në karakteristika të tjera, mund ta bëni atë nga menyja e majtë.

Me vetëm katër kategori, shumica e tipareve të Avast janë mjaft të lehta për tu gjetur. Skeda “mbrojtje” sjell opsionet tuaja të skanimit antivirus, mbrojtjen e rrjetit tuaj, sandboxin Avast dhe karakteristika të tjera. Secila veçori ka një përshkrim të shkurtër që shpjegon se çfarë bën.

Nëse keni nevojë të rregulloni Avast, mund të hyni në menunë “cilësimet” duke klikuar butonin “menu” në të djathtën e sipërme.

Nëse klikoni në një veçori që nuk është e përfshirë, Avast do t’ju çojë drejtpërdrejt në një faqe shitje për të blerë produktin. Klienti nuk i fsheh tiparet që nuk i ke, nëse ke një abonim më të lirë të Avast (ose planin falas të Avast).

Shqyrtimi ynë i mëparshëm i Avast Pro e mbuloi shqetësimin tonë me këtë lloj reklamimi, por është më shumë një bezdi sesa një çështje serioze. Mund të jetë problematik dhe konfuz për klientët e rinj, megjithatë, është diçka për të cilën duhet të kujdeseni.

Rreth tre mendime

Siç do të prisni nga këta lojtarë kryesorë, ata të dy janë mjaft të barabartë kur bëhet fjalë për miqësinë e përdoruesit. Të dy antiviruset janë të shpejtë për t’u instaluar dhe janë të lehtë për t’u përdorur, megjithëse Avira ofron më shumë personalizim për përdoruesit e energjisë. 

Ne nuk jemi gjithashtu tifozë të mëdhenj të përqendrimit të shitjeve të mëdha brenda klientit Avast, në krahasim me qartësinë e ofertës së Avira, duke e bërë Avira opsionin më të mirë këtu.

Raundi: Pika e Mirësisë së Përdoruesit për Avira

Logo Avira
Logo e Avast Pro

4

mbrojtje

Pjesa më e rëndësishme e vlerësimeve tona të krahasimit është vështrimi ynë për cilësinë e përgjithshme të mbrojtjes. Në vend që ta provojmë këtë për veten tonë, ne përdorim raportet e pavarura nga tre firma sigurie: AV-Test, AV-Krahasues dhe Efektivat MRG. Le të hedhim një vështrim se si mbrojtja nga Avira dhe Avast krahasohet në testet e botës reale.

Avira

Duke filluar me AV-Test, Avira shënoi 5.5 nga 6 për mbrojtje gjatë testit të saj të mbrojtjes maj-qershor 2019. Gjithashtu u regjistrua një përputhshmëri 5.5 nga 6 për performancën, me rezultate pak më të ulët të performancës në krahasim me mesataren e industrisë. 

Avira-AVTest-19 qershor

Gjatë testit të mbrojtjes së shkurt-maj 2019 të AV-Comparatives, nga një madhësi e mostrës prej 752, të gjitha 752 mostrat u bllokuan nga Avira. Vetëm Kaspersky Anti-Virus ishte në gjendje të përputhej me këtë rezultat gjatë testit (shiko shqyrtimin tonë Kaspersky Anti-Virus).

Rezultatet e performancës për Avira nuk ishin aq të mira gjatë provës së performancës së Prill 2019 të AV-Comparatives. Nga 14 antivirusët që ai testoi, Avira ishte numri 13, me vetëm Windows Defender që shënoi më keq. AV-Comparatives i dha Avira me çmimin e saj “Advanced” për performancën, së bashku me Trend Micro (shiko Trend Micro Antivirus + rishikim).

Testi i fundit laboratorik nga MRG Effitas në Q2 2019 tregoi se, nga një madhësi mostër prej 398, 397 ishin bllokuar nga Avira. Për këtë rezultat, MRG Effitas i dha Avira një rezultat “të ifiedertifikuar” të Nivelit 1, duke përputhur F-Secure (shiko shqyrtimin tonë të F-Secure Antivirus).

Avast

Me një 6 nga 6, rezultati i Avast gjatë testit të mbrojtjes së AV-Test në korrik dhe gusht 2019 ishte pak më i mirë se sa Avira. Rezultatet e performancës nuk ishin aq të mira, me 5.5 nga 6.

Avast-AVTest-August2019

Gjatë testit të mbrojtjes të AV-Comparatives ‘Shkurt-maj 2019, rezultatet e regjistruara ishin të pranueshme, me Avast bllokimin e 746 nga 752 mostrat e malware. Ajo humbi gjashtë, me një normë të përgjithshme suksesi 99.2 përqind. AV-Krahasuesit i dhanë Avast çmimin e tij “Advanced” për mbrojtje.

Rezultati i performancës së Avast nuk ishte shumë i keq në provën e Prillit 2019 të AV-Comparatives, duke u ulur në mes të tabelës dhe duke u dhënë çmimin më të lartë “Advanced +”.

MRG Effitas nuk e teston produktet e konsumit të Avast, por e ka testuar Antivirusin e Avast Business në testin e tij të fundit Q2 2019. Fatkeqësisht, ndryshe nga testet e tjera laboratorike, Avast performoi jashtëzakonisht dobët, me gati pesë përqind të mostrave të humbura. Vetëm McAfee performoi aq keq në testin e MRG Effitas (shiko shqyrtimin tonë për mbrojtje totale të McAfee).

Ka të ngjarë që biznesi dhe produktet antivirus të konsumit të Avast të ndajnë të njëjtin motor skanimi, kështu që kjo rezultat i dobët nuk mund të injorohet.

Raundi i Katër Mendimeve

Në përgjithësi Avast kishte rezultate të mira për cilësinë e mbrojtjes së tij, përveç nga MRG Effitas. Sidoqoftë, duke pasur parasysh sa keq performoi, kjo nuk mund të injorohet. Në të kundërt, Avira bëri mirë në të gjitha provat, duke e bërë atë fituesin e këtij raundi.

Raundi: Pika e mbrojtjes për Avira

Logo Avira
Logo e Avast Pro

5

mbështetje

Në pjesën tonë të fundit, ne do të shikojmë cilësinë e përgjithshme të mbështetjes së klientit nga Avira dhe Avast.

Avira

Ndihma për klientët e Avira është paksa e humbur, por është e gjerë. Mbështetja direkte e emailit dhe telefonit janë të kufizuara për klientët premium, dhe do të duhet të regjistroheni për të verifikuar pajtimin tuaj para se të mund të përdorni atë.

Avira-Site-Mbështetje

Në faqen e internetit, Avira ofron një bazë të detajuar të njohurive me udhëzues mbështetës se si të drejtohen në disa gjuhë. Ekziston gjithashtu një FAQ e gjerë që i përgjigjet pyetjeve për çështje të ndryshme të zakonshme.

Fatkeqësisht, lundrimi nëpër bazën e njohurive është pak e vështirë, por nëse hasni në telashe, mund të postoni vetë në forumin e komunitetit. Monitorohet nga klientët dhe stafi që do t’ju përgjigjen ndonjë prej pyetjeve tuaja.

Ju gjithashtu mund të shikoni në kanalin YouTube të Avira, me video që u përgjigjen pyetjeve, duke eksploruar tema si intimiteti dhe siguria dhe duke ofruar këshilla të dobishme për fillestarët.

Avast

Mbështetja direkte është në dispozicion vetëm për klientët premium Avast. Sidoqoftë, përdoruesit që përfitojnë nga prova premium mund të përdorin mbështetjen e drejtpërdrejtë të Avast. 

Avast-Site-Mbështetje

Përveç kësaj, Avast ka një bazë njohuri për të gjithë përdoruesit, me udhëzues të ndarë nga secili plan produkti që mbulojnë tema të zakonshme, siç është instalimi. Këto udhëzues përfshijnë udhëzime për tu ndjekur lehtë me imazhe të dobishme.

Ka një forum mbështetës me 1.3 milion postime, me forume individuale për produkte dhe gjuhë të ndryshme. Ju gjithashtu mund të kërkoni në forum për postimet ekzistuese që përgjigjen në pyetje mbi çështjet e kaluara, gjithashtu.

Nëse keni nevojë për mbështetje të gjerë teknike, do të paguani një çmim të madh për të. Avast ofron paketën e saj Total Care për mbështetje të drejtpërdrejtë me 199 dollarë në vit. Kjo kosto shtesë është jashtëzakonisht e shtrenjtë dhe nuk është një paketë që do ju rekomandojmë.

Rreth pesë mendime

Avira ofron një larmi të mirë të mbështetjes për klientët, duke përfshirë udhëzues të dobishëm dhe shumë mundësi të mbështetjes direkte. Opsionet e Avast janë mjaft të ngjashme, por për shkak se mbështetja e drejtpërdrejtë teknike kërkon një paketë të shtrenjtë shtese, mbështetja e Avira është më e mirë në përgjithësi.

Raundi: Pika mbështetëse për Avira

Logo Avira
Logo e Avast Pro

6

Mendimet përfundimtare

Ndërsa Avast dhe Avira të dy ofrojnë një numër të konsiderueshëm karakteristikash, është Avira ajo që fiton këtë vlerësim krahasimi. Me rezultate më të mira mbrojtjeje sesa Avast dhe një ndërfaqe përdoruesi që është më e lehtë për t’u përdorur, Avira është opsioni më i mirë.

fitues: Avira

Avira është një nga antiviruset më të mira në treg. Edhe pse Bitdefender mbetet zgjedhja jonë kryesore, nuk ka gjasa të zhgënjeheni nga një pajtim në Avira.

Nëse jeni duke kërkuar për një alternative, mund t’i hidhni një sy artikujve tanë të tjerë antivirusë për rishikime dhe krahasime të mëtejshme. Na tregoni mendimet tuaja në pjesën e komenteve më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me