Si të krijoni shërbimin tuaj falas të kopjimit të skedarëve me LibertyBASIC

Me kërkesën popullore ne po ju sjellim këtë tutorial se si të krijoni një mjet të thjeshtë por efektiv të kopjimit të skedarëve falas me LibertyBASIC, një mjet programimi Windows. Në një artikull të mëparshëm, ne ju treguam një algoritëm të thjeshtë për krijimin e mjetit tuaj falas të kopjimit të skedarit desktop. Epo, sot ne po e ndërmarrim atë një hap më tej duke krijuar në të vërtetë programin për ju.


Ky do të jetë një mësim hap pas hapi me shembuj plotësisht të koduar. Programi ynë quhet SimpleBackupTool dhe u zhvillua tërësisht me LibertyBASIC, një mjet i programimit të Windows. për tu njohur me LibertyBASIC ose për të shkarkuar përpiluesin (prova falas e disponueshme për Windows) vizitoni faqen e internetit të LibertyBASIC.

Ne zgjodhëm LibertyBASIC sepse është një gjuhë e thjeshtë që çdokush mund të mësojë shpejt. Po le të fillojmë.

Paraqitja e SimpleBackupTool

Vegël e thjeshtë rezervë

SimpleBackupTool bazohet në të njëjtin algoritëm që ju treguam në artikullin tonë të hershëm. Shtë një program themelor i kopjes së skedarit desktop të aftë:

 1. Kopjimi i skedarëve të shumëfishtë për kopje rezervë (të mbështetur deri në 20x)
 2. Kopje rezervë me shumë dosje (vetëm në shtresën e parë)
 3. Njoftime në kohë reale (Treguesi “LED” i zënë / në punë, mesazhet e statusit)

Me SimpleBackupTool, mund të bëni kopje rezervë të të gjitha skedarëve brenda dosjeve të synuara (por jo dosjet brenda dosjeve) deri në 20 herë për aq tepricë sa dëshironi. Ndjehen të lirë për të zbërthyer kodin ndërsa shkojmë së bashku për të shtuar funksionime shtesë ose veçori të programit. Por është mjaft e dobishme ashtu siç është.

Tani, le të hedhim një vështrim brenda: Hapi i parë në zhvillimin e çdo programi është të hartojmë një algoritëm që tregon se si pjesët funksionojnë së bashku për të realizuar funksionet e programit. Ja se si funksionon, përsëri:

kopje rezervë e skedarit
© Cloudward.net

Pra, siç e përmendëm në artikullin tonë të hershëm, ne kemi pesë përbërës në SimpleBackupTool: regjistrin rezervë, konfirmimin rezervë (kontrollues), agjent kopjimi (agjent rezervë), inputin e përdoruesit dhe menaxherin e raportit.

Regjistri i rezervave

Regjistri i Rikthimit është një skedar i thjeshtë TXT që përmban listën e dosjeve që duhet të mbështeten. Të gjithë skedarët në dosjet e listuara këtu do të rezervohen (por jo dosjet në këto dosje). Kështu që mbani të gjitha të dhënat tuaja në dosje me një shtresë kur është e mundur kur përdorni SimpleBackupTool.

Regjistri i rezervave

Fotografia e mësipërme tregon dy dosje në regjistër që duhen mbështetur: “C: \ test1 \” dhe “C: \ test2 \”.

Ju azhurnoni këtë skedar me synime të reja rezervë siç kërkohet. Vini re gjithashtu se të gjithë skedarët janë të rezervuar në të njëjtin dosje – i cili emërtohet automatikisht deri në datën, siç është “” Krijimi i kopjes rezervë-27 nëntor 2013 “siç tregohet në foton më lart.

Futja e përdoruesit

Për këtë version të SimpleBackupTool, futja e përdoruesit është e kufizuar në kopjim të thellësisë (numri i herë që dëshironi të kopjoni secilën skedar). Kjo është zgjedhur duke përdorur përzgjedhësin e thellësisë së kopjimit (treguar në imazhin e parë).

Shembuj të tjerë të futjes së përdoruesit për zbatime më komplekse mund të përfshijnë:

 • Vendndodhjet dinamike të rezervave
 • Programimi automatik i rezervave
 • Keyselësat e fjalëkalimit, fjalëkalimet
 • Opsionet e kompresimit
 • Mundësitë e arkivimit

Menaxher i raportit

Menaxheri i Raportit ka për qëllim të trajtojë azhurnimet në kohë reale. Për këtë version të SimpleBackupTool, ai përbëhet nga treguesi “LED” i zënë / i papunë dhe nxitësja e statusit në kohë reale (treguar në imazhin e parë).

Sentry rezervë (kontrollues)

Ndjekja rezervë është logjika që kontrollon tërë aplikacionin. Në këtë rast, ajo fshihet pas zbatimit të GUI (Graphic User Interface).

Ky është tipi që bën gjithë punën e vështirë për të mbështetur skedarët. Ju nuk mund ta shihni atë sepse ai është një person i ngushtë i vërtetë që punon prapa skenave. Me SimpleBackupTool, rezervimet e shumta të skedarëve janë me prefiks me një numër të tillë si 1-mostër.txt, 2-mostër.txt etj..

8 Fotografi të Ekraneve: SimpleBackupTool në veprim

Në rregull, le të shohim disa pamje nga SimpleBackupTool në veprim.

Fotografi rezervë

Tani që e dini se funksionon, le të bëjmë një përparim kodesh në mënyrë që të shihni se si funksionon, dhe ndoshta të shtoni modifikimet tuaja.

Shëtitje e kodit: SimpleBackupTool

Mos harroni, ky kod është plotësisht në LibertyBASIC. Ju mund të dëshironi të lyeni me LibertyBASIC tuaj përpara se të vazhdoni – është e lehtë, përdorni mësimet dhe programet e shembullit në faqen e internetit ose përpiluesin për të filluar!

Klikoni këtë lidhje për kodin burimor të plotë të SimpleBackupTool. Do t’ju duhet që të vazhdoni.

Përparimi 4-pjesësh më poshtë shpjegon segmentet kryesore të kodit. Ju gjithashtu mund të ngjitni kodin në hartuesin tuaj dhe RUN të programit për të përdorur SimpleBackupTool!

Pjesa I: Cilësimet fillestare

Kjo është pjesa fillestare e programit që krijon regjistrin dhe dosjen rezervë, dhe dëgjon ngjarje.

Cilësimet fillestare për SimpleBackupTool

Le të shohim pjesën e dytë – si të ngarkojmë regjistrin.

Pjesa II: Ngarkimi i Regjistrit

Kjo pjesë e kodit ngarkon listën e regjistrit në kujtesën e programit, kështu që vendet në atë listë mund të arrihen për kopje rezervë në kohë reale.

Duke ngarkuar Regjistrin - SimpleBackupTool

Pjesa III: Mbështetje

Kjo pjesë e përparimit shikon se si kopjimi është realizuar në të vërtetë në një proces loop. Ne izolojmë numrin e dosjeve të synuar (kujtoni se këto të dhëna tashmë janë ruajtur në memorje).

Një proces grupi (konfigurimi looping) përdoret më pas për të hyrë në mënyrë sekuenciale te dosjet dhe për të ekstraktuar një listë të skedarëve në ato dosje për tu futur në procesin aktual të kopjimit, i cili i kopjon ato sipas thellësisë së kopjes së zgjedhur.

Rikthim në SImpleBackupTool

Pjesa IV: Programi GUI (Ndërfaqja Grafike e Përdoruesit)

Më në fund, ne do të hedhim një sy në kodin që gjeneroi GUI për SimpleBackupTool.

Vegël e thjeshtë rezervë GUI

Kodi kontrollon vetitë e dritares për GUI, duke përfshirë lartësinë, gjerësinë dhe pozicionin. Po ashtu cakton vetitë për objektet në dritare, siç janë butonat, objektet e tekstit statik, kutia grafike (“LED”) dhe kutia e kombinimit (përzgjedhësi i thellësisë së kopjimit).

Karakteristikat e përcaktuara të objektit përfshijnë pozicionin, madhësinë dhe mbajtësit e ngjarjeve (kur programi shkon kur ato klikohen ose vendosen). Mbajtësit e ngjarjeve lidhen me një “etiketë degësh” si [loadRegistry] e cila përmban një listë të veprimeve që duhet të kryhen kur fillohet ngjarja.

Kodi më në fund e emërton dritaren – në këtë rast “Mjet i thjeshtë rezervë” dhe e lëshon atë, duke vendosur opsione të ekranit dhe duke dëgjuar ngjarje në të njëjtën kohë.

përfundim

Përshëndetje atje! Shpresojmë që të keni kënaqur të lexoni këtë post dhe të mësoni shumë. Këtu është një përmbledhje e asaj që kemi mbuluar: ne kemi shikuar se si të krijojmë mjete të thjeshta rezervë me LibertyBASIC, një mjet programimi Windows.

Ne kemi analizuar SimpleBackupTool, një program i thjeshtë dhe falas i rezervimit të desktopit duke përdorur një përparim kodi 4-pjesësh për secilin segment. Ne ju ofruam kodin burimor të plotë të SimpleBackupTool për të përpiluar më vete dhe përdorni ose modifikoni sipas dëshirës

Për pyetje në lidhje me SimpleBackupTool posaçërisht, ju lutemi dërgoni një email në [email të mbrojtur]. Nëse dëshironi t’i përgjigjeni këtij postimi, na dërgoni një koment! Ne do të donim të dëgjonim nga ju.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map