Sync.com срещу pCloud: Битка с нулево знание

Онлайн сигурността винаги е гореща тема тук в Cloudwards.net. Въпреки че препоръчваме да намерите най-добрата VPN услуга, която да защити вашите интернет шенагигани, когато става въпрос за облака, няма нищо особено успокояващо като частно, криптиране от край до край..


В облачно хранилище такова криптиране обикновено се нарича криптиране с нулево знание и това е функция, която няма да намерите при играчи с големи имена като Dropbox, Google Drive и OneDrive. По-рано съставихме списък с най-добрите избрани облаци за съхранение на нулево знание. По време на тази глава директно ще сравним два от нашите любими: Sync.com и pCloud.

Можете да разгледате нашия отделен преглед на Sync.com или pCloud преглед, ако искате да научите повече за всяка услуга или да използвате нашата библиотека от отзиви за съхранение в облак, за да намерите други опции. Също така, не забравяйте да прочетете най-доброто ни ръководство за съхранение в облак, където както Sync.com, така и pCloud са на видно място. Имаме и видео резюме на тази статия, ако това е по-вашият стил.

Sync.com срещу pCloud видео рецензия

Избор на най-добрия доставчик на облачно съхранение на нули знания

Sync.com и pCloud са две услуги за съхранение в облак, които се конкурират в една и съща ниша. Вместо да се съсредоточат върху производителността, каквато получавате с Dropbox и Google Drive, тези две услуги са проектирани с поверителност.

Тази поверителност зависи най-вече от функция за защита, известна като криптиране с нулево знание. Този метод на криптиране означава, че само вие, собственикът на акаунта, контролирате ключа за криптиране. Нито Sync.com, нито pCloud (ако използвате добавката за крипто pCloud) не могат да четат вашите файлове.

Това означава, че за разлика от споменатите по-рано Dropbox и Google Drive, нито Sync.com, нито pCloud (отново, ако използвате крипто добавката pCloud), никога не биха могли да участват в схематични маркетингови практики или да предадат данните си на NSA.

Сигурността, както ще видим, изглежда малко повече в ДНК на Sync.com, отколкото по pCloud по различни причини. И двете услуги обаче са чудесни за разсъдъчния потребител, но и двете вършат много други неща.

В течение на пет кръга ние ще сравним Sync.com и pCloud главата до главата, за да ви помогнем да разберете кой, ако има, най-добре отговаря на вашите нужди. След всеки рунд ще посочим победител, след което ще съставим мислите си в края, за да назовем най-добрия си избор.

1

Разходи за съхранение

Първо ще разгледаме цената на съхранението за всяка услуга. Както се случва, Sync.com и pCloud са две от най-добрите сделки за облачно съхранение днес. Така че това трябва да е забавно.  

Sync.com

Основният проблем при абонаментите на Sync.com е, че трябва да платите за една година напред. Няма опция за месец до месец, каквато има при повечето други услуги за съхранение в облак. Ако това обаче не ви изключи, цената на услугата също е сред най-разумните в облачното съхранение.

Има два платени плана за избор. Първият ви получава 500GB за 49 долара годишно, което работи до малко над 4 долара на месец. Обичаме опцията, като се има предвид, че твърде малко конкуренти предлагат по-малко от 1TB, често ви принуждават да закупите повече хранилище, отколкото ви е необходимо.

Ако имате нужда от повече, следващото ниво подскача чак до 2TB памет. Въпреки че това може да изглежда като изключително увеличение, цената го заслужава. Годишната абонаментна такса от $ 96 работи до едва $ 8 на месец, което е с 2 долара по-евтино от 1TB съхранение на Dropbox (вижте Sync.com срещу Dropbox за повече сравнения).  

Ако нуждите ви са много по-малко, Sync.com има и основен план, който няма да ви струва и стотинка. Получавате 5GB хранилище безплатно и можете да увеличите това с 1GB за всяка направена от вас реферала – без ограничение. Неговата щедра програма за препоръки е защо ние считаме Sync.com за един от най-добрите безплатни планове за облачно съхранение.  

pCloud

Едно от предимствата да се свържете с pCloud над Sync.com е, че той предлага опция за плащане от месец на месец. Плащането за година услуга обаче ще ви спести хубавите 20 процента. Ако сте суперфайн pCloud, сега се предлагат и доживотни абонаменти.

pCloud осигурява два платени нива за съхранение, точно като Sync.com. Можете да отидете с 500GB хранилище или да се регистрирате за план от 2TB, ако имате нужда от повече място.

Годишните разходи за pCloud са близки до идентичните, които предлага Sync.com: около $ 4 за 500GB и 8 $ за 2TB. Подобно на Sync.com, ние оценяваме опцията от 500 GB и общата стойност, която побеждава най-големите имена.  

Месечните абонаменти струват $ 4,99 за 500 GB и $ 9,99 за 2TB, което все още е силно конкурентноспособно.

pCloud предлага безплатен план, като ви предоставя 10 GB място за съхранение, с което да работите. pCloud също има реферална програма, но вместо от гигабайти получавате долари, за да убедите другите да се регистрират. Всяко препращане, което прекара поне месец с pCloud, ще ви спести 5 долара, без ограничение за броя на хората, които можете да насочите.

Кръгла първа мисъл

Както за Sync.com, така и за pCloud, стойността е най-продаваната точка. Не е много и да се разделят разходите за съхранение помежду им. Не е изненадващо, че цената е почти идентична, като се има предвид, че и двете услуги са насочени към една и съща група, ориентирана към поверителност.

Много хора ще намерят разходите за измиване, с други съображения по-важни за вземането на решения. Връзките обаче не са забавни.

Истината е, че въпросът за стойността всъщност става малко по-сложен, тъй като pCloud таксува допълнително за криптиране с нулево знание и разширена версия, докато Sync.com не го прави. Първият кръг обаче е свързан с разходите за съхранение; ще се справим с тези разходи за добавки навреме.

Награждаваме първия кръг на pCloud благодарение на опцията за месечни плащания, през целия живот абонаменти и повече безплатни хранилища в облак (10 GB срещу 5 GB).

Кръг: Точка за съхранение на pCloud

Sync.com лого
pCloud лого

2

Sync

Синхронизирането или синхронизирането на файлове е съществена характеристика на облачното съхранение, която ви позволява да редактирате файл на едно устройство и да виждате съответните редакции на идентични файлове, съхранявани на други устройства. Dropbox е кралят на синхронизирането по причини, за които можете да прочетете в нашия Dropbox преглед, но и Sync.com и pCloud и двете превъзхождат по-голямата част от останалата част от конкуренцията.

Кой е по-добър? За да разберем, тествахме скоростта на качване и изтегляне на файлове с помощта на тестова папка от 1 GB. Тестовете се провеждаха през WiFi мрежа със скорост на качване 10 Mbps и скорост на изтегляне 22 Mbps.

Sync.com

Можете да свържете колкото искате устройства към Sync.com за синхронизиране на файлове. Поддържаните платформи включват обичайните заподозрени, Windows, OS X, Android и iOS. Linux не се поддържа, имаме статия за най-доброто облачно хранилище за статия на Linux, ако това е нещо, от което се нуждаете.

Инсталирането на клиента на вашия компютър или Mac ще създаде специална папка за синхронизация във вашата файлова система. Преместете файловете в тази папка и те ще се съхраняват както на твърдия ви диск, така и в облака по подразбиране, както и в синхронизиращи папки на други компютри, на които сте свързани с вашия Sync.com акаунт.

Няма нищо ново в подхода сред облачните услуги за съхранение, който беше популяризиран от Dropbox. Някои обаче се справят с копирането на файлове по-ефективно от други. Ето резултатите от нашите тестове за скорост със Sync.com:

Тест първи: Тест втори: Средно:
Качване на:16 минути, 30 секунди14 минути15 минути, 15 секунди
Изтегли:7 минути7 минути7 минути

Въпреки че не е най-доброто, което сме виждали, средните скорости на качване и изтегляне са в рамките на няколко минути от опции с голямо име като Dropbox и Google Drive, като и двете имат предимството на глобалните сървърни мрежи.

Тествахме и 1GB файл. Повечето файлове, с които работите, вероятно ще бъдат значително по-малки, като в този случай синхронизирането с Sync.com трябва да се приближи до идеалния знак за почти реално време.

Sync.com ви позволява да регулирате размера на честотната лента, използвана за синхронизиране, което може да ви помогне да запазите системните ресурси за други задачи. Направете тези корекции през мрежовия раздел на контролния панел на работния плот Sync.com.

По подразбиране Sync.com коригира скоростите на синхронизиране автоматично, забавяйки се, когато клиентът открие проблем. Можете да превключите това на твърда капачка между 50 Kbps и 5 Mbps както за качване, така и за изтегляне.

Бихме искали да видим опция за „не се ограничавайте“, която ще използвате с някои други услуги за съхранение в облак. Самият клиент също се нуждае от известна работа, тъй като текстовите прозорци в раздела за мрежата са твърде малки, отрязани текст и не могат да бъдат оразмерени.

За да се възползвате максимално от плана на 2TB Sync.com, вероятно ще искате да изключите синхронизирането на някои файлове, така че да ги съхранявате само в облака, а не и на твърдия ви диск.

Sync.com ви позволява да го направите, като изключите синхронизирането за подпапки във вашата папка за синхронизация, функция, наречена селективно синхронизиране.

Единствената ни труда е, че както при заглушаването на честотната лента, контролният панел на Sync.com има някои проблеми с оразмеряването, които отрязват текст и го правят по-труден за използване, отколкото трябва да бъде.

pCloud

pCloud също използва модел на папка за синхронизиране, за да направи синхронизацията на устройството възможно най-проста. Клиентите са достъпни за Windows, Mac и, за разлика от Sync.com, Linux. Android и iOS се поддържат и с мобилни приложения.

След инсталиране на настолния клиент, във вашата файлова система ще бъде създадена папка pCloud.

Ако искате, всъщност можете да дефинирате персонализирани синхронизиращи връзки, като използвате контролния панел на pCloud на работния плот, където можете да свържете папки във вашата файлова система към местоположенията на папките в облака.

Въпреки че няколко папки за синхронизиране може да са трудни за управление на множество устройства, опцията е добре дошла и не е тази, която ще видите при повечето други услуги за съхранение в облак, включително Sync.com, които ви позволяват да имате само една папка за синхронизиране.

Тествахме скоростта на копиране на pCloud файл, използвайки нашата тестова папка от 1 GB. Ето какво имаме:

Тест първи: Тест втори: Средно:
Качване на:22 минути20 минути21 минути
Изтегли:8 минути8 минути, 30 секунди8 минути, 15 секунди

Както можете да видите, качването на нашата 1GB папка с pCloud отне около шест минути повече, отколкото със Sync.com. Изтеглянията отнеха две минути повече.

Отново се надяваме, че няма да работим с файлове толкова големи, колкото при теста ни. Разликата обаче е доста голяма. Освен това, по-различно от разликата между Sync.com и Dropbox. pCloud ви позволява да регулирате скоростите на синхронизиране с помощта на контролния панел на работния плот.

Тестовете ни бяха проведени с използване на „неограничена“ честотна лента, опция pCloud ви дава, че Sync.com не го прави. Автоматичното дроселиране също е опция или можете да зададете твърда капачка на всяка скорост, която желаете.       

pCloud ви позволява също да настроите клиента да игнорира определени файлови модели при синхронизиране, в случай че искате да не синхронизирате конкретни файлове или типове файлове. Sync.com – както и повечето други услуги за съхранение в облак – нямат тази възможност.

Това допълнение почти не надвишава факта, че pCloud няма опция за селективно синхронизиране. pCloud използва мрежово устройство, наречено pCloud Drive, което се добавя към вашата файлова система, ако искате да съхранявате файлове само в облака, а не на вашия компютър.

Докато подходът на мрежовия диск работи, той също е повече работа от селективното синхронизиране, особено ако често променяте кои файлове искате да синхронизирате и какви не искате да синхронизирате. Много по-лесно е просто да можете да включите или изключите синхронизацията в папката си.

Кръгли две мисли

pCloud има някои приятни функции за синхронизиране, като възможност за настройка на няколко папки за синхронизация и изключване на типове файлове от синхронизиране. Освен това има по-гъвкави опции за синхронизиране на дросела – да не говорим за по-хубав контролен панел от това, което получавате с Sync.com.

Качването на файлове и изтеглянията обаче бяха по-бавни при нашето тестване на pCloud, отколкото при Sync.com и липсата на селективно синхронизиране намалява значително потребителското изживяване.

Sync.com не прави нищо особено по отношение на синхронизирането на файлове, но работи на ниво, достатъчно близко до основните услуги за съхранение в облак, че повечето хора няма да забележат разлика в производителността.

Кръг: Точка за синхронизация за Sync.com

Sync.com лого
pCloud лого

3

Споделяне на файлове

Възможността за споделяне на файлове с други хора е естествено разширение за съхранение на файлове в облака, което ви позволява да работите около ограниченията на размера на файловете за прикачени файлове за електронна поща и други проблеми със съхранението.

Почти всички услуги за съхранение в облак днес ви позволяват да споделяте съдържание чрез създаване на файлови връзки. Има големи разлики в изпълнението, но с функции, предназначени да контролират достъпа до връзки, отчитащи повечето от тях.

Sync.com

Използвайки Sync.com, можете да споделяте съхранени файлове директно от вашата папка за синхронизиране или чрез вашия браузър или мобилно приложение.

По този начин се създава връзка, която можете да изпращате чрез имейл адрес или да разпространявате ръчно.

Това е всичко доста често. Това, което не е, е, че Sync.com предоставя и някои допълнителни настройки за връзки, за да помогне за поддържането на контрол върху съдържанието ви. Ключовите настройки включват защита на паролата, срокове на годност и конфигурируеми ограничения за изтегляне.

За да помогнете за проследяване на активността, можете също да зададете известия за активност на връзката. Има дори опция, наречена „подобрена поверителност“, която разширява криптирането на нулевите знания на Sync.com, за да подаде споделяния.

Когато създавате връзка за папка, всеки файл вътре в тази папка получава своя отделна връзка със Sync.com. Някога тези, с които сте споделили папката, ще трябва да изтеглят всеки файл поотделно; обаче Sync.com сега включва опция за изтегляне на цялата папка наведнъж като .zip файл.

Има и опция за създаване на връзка за качване на папка, която позволява на другите да качват файлове в пространството ви за съхранение в облак, дори ако не са самите собственици на акаунти в Sync.com.  

Споделянето на папки, а не файлове ви позволява да ограничите достъпа до файлове до конкретни хора въз основа на имейл адрес, а не да генерирате връзка. Когато споделяте папка по имейл адрес, можете също да добавяте разрешения за папки като само преглед и редактиране.

И накрая, можете да проверите както връзките, така и папките, които сте споделили, като използвате специални изгледи на браузъра за всяка. Тези изгледи са добри за одит на това съдържание, което сте споделили, за да не загубите следа. Може да изглежда просто, но много услуги за съхранение в облак пренебрегват тази възможност.

pCloud

Не можете да споделяте отделни файлове през папката за синхронизиране на работния плот с pCloud. Има обаче опция за настройка на споделени папки чрез контролния панел на работния плот.  

Най-общо казано, най-добре е да споделяте с pCloud, използвайки интерфейса на браузъра или мобилното приложение pCloud, което предоставя много повече опции.

Всяка папка и файл ви позволява да създадете връзка за изтегляне.

Можете да споделите връзката ръчно или да я изпратите чрез имейл адрес. pCloud дори ви позволява да импортирате списъка си с контакти в Gmail, за да помогнете.

Както при Sync.com, можете също така да задавате пароли и дати на изтичане на връзките.

Не получавате някои от другите опции, като например да задавате ограничения за изтегляне и известия за активност. Всяка връзка обаче има раздел със статистика, ако искате да проверите общия брой изтегляния.

pCloud има повече опции за споделяне за папки, отколкото за файлове. Те включват възможността за генериране на връзка за качване, която другите могат да използват за добавяне на файлове в хранилището ви в облак и опция за разрешаване на достъп въз основа на имейл, а не за създаване на връзка. Подобно на Sync.com, това ви позволява да давате на други разрешения за преглед или редактиране.

И накрая, pCloud ви позволява да проверите както споделянията на папки, така и връзките със специални изгледи, така че да не губите следи какъв достъп сте предоставили.

Кръгли три мисли

Както Sync.com, така и pCloud се справят много добре с споделянето на файлове. Всъщност ние класирахме тези две услуги номер едно и номер две за споделяне на файлове в последната ни най-добра актуализация на ръководството за съхранение в облак. Важното са малките неща: защита на паролата за връзки, дати на изтичане, качване на връзки и инструменти за одит на дялове правят и двете по-безопасни за тази задача, отколкото дори най-големите имена в бранша.

В крайна сметка ние дадохме Sync.com натискане на pCloud в ръководството за купувача и ще направим същото тук.

Голямата причина за това е, че Sync.com ви позволява да защитите връзки с криптиране на нулевите знания, докато pCloud не. Това означава, че компанията може технически да види какви файлове споделяте с pCloud, но не и със Sync.com. Възможността за задаване на лимити за изтегляне на връзки е друго предимство в полза на Sync.com.

Кръг: Точка за споделяне на файлове за Sync.com

Sync.com лого
pCloud лого

4

Сигурност

По-рано споменахме, че сигурността в облака е хлябът и маслото както на Sync.com, така и на pCloud. Докато и двамата превъзхождат конкуренцията, що се отнася до разходите за съхранение и функциите за споделяне на файлове, техният статус като облачни услуги за криптиране с нулево знание е това, което най-много определя тяхната конкурентна ниша.

Sync.com

Sync.com осигурява криптиране на нулевите знания по подразбиране. Всъщност няма начин да го изключите в действителност. На теория това ще забави някои скорости на синхронизиране, защото криптирането отнема повече време и Sync.com не може да използва метаданни на файлове за индексиране. Въпреки това, както беше разкрито в втори кръг, Sync.com все още се движи по хубав клип.

Можете да промените паролата си по всяко време от контролния панел на работния плот. Тази парола се използва за генериране на вашите ключове за криптиране.

Тъй като Sync.com не знае паролата ви, той не може да знае вашите ключове за криптиране. Това обаче означава, че ако забравите паролата си, ще загубите достъп до облачното си хранилище.

Използваното ниво на криптиране е AES-256. AES е протоколът за криптиране, който е най-често срещаният сред облачните услуги за съхранение днес, а 256-битовият AES не може да бъде пропукан (за което знаем).

Sync.com ви дава и възможността да използвате двуфакторна автентификация, която предлагаме да активирате. Двуфакторното удостоверяване изисква допълнителен код за защита, за да влезете в профила си в Sync.com, когато на компютър услугата не разпознае. Този код може да бъде получен чрез имейл или Google Authenticator, мобилно приложение.

Стойността на двуфакторната автентификация е защита срещу кражба на парола, която е много по-лесна за изтегляне от пропукване на ключ за криптиране – особено ако имате слаба парола.

Ако компютърът ви бъде откраднат, Sync.com също ви позволява да изтриете дистанционно папката си за синхронизиране, така че който го има, поне няма да може да открадне вашите селфита.  

Крайно предимство на Sync.com е, че той е базиран в Канада, която като цяло има по-силни закони за поверителност на информацията от САЩ, където са базирани повечето услуги за съхранение в облак. При криптиране с нулево знание обаче местоположението не е толкова голяма работа.

pCloud

pCloud осигурява криптиране на нулевите знания, но за разлика от Sync.com, по подразбиране не го прави. Всъщност трябва да платите допълнително, за да го получите, чрез добавка, наречена криптовалута pCloud.

Цената на pCloud Crypto е $ 4,99 на месец. Можете да спестите 20 процента, като платите за година по-рано, за общо 47,88 долара. Както при абонаментните планове, можете също така да извършите еднократно плащане, за да получите Crypto за цял живот; цената е 125 долара.

С добавена криптовалута трябва да използвате отделна защитена папка, за да се възползвате от частно, криптиране от край до край, така че не правете грешката да мислите, че файловете във вашата обикновена папка за синхронизиране също са защитени.

Освен това, както споменахме, споделените файлове не могат да бъдат защитени с криптиране на нулевите знания при използване на pCloud. Услугата използва AES 256 за максимална защита срещу хакерски действия, така че това е добре да се види.

Това, което не е толкова добро, е липсата на двуфакторна автентификация. Уверете се, че използвате силни, уникални пароли за вашия pCloud акаунт, тъй като няма нищо, което да попречи на всеки, който открадне вашата, да получи достъп до вашия акаунт. Следвайте нашите съвети за създаване на силни пароли, ако искате да следвате най-добрите практики.

Кръг четири мисли

Въпреки пропускането на двуфакторно удостоверяване, факта, че трябва да платите за криптиране с нулево знание и факта, че файловите споделяния не могат да бъдат защитени, pCloud се нарежда един от най-добрите сигурни инструменти за съхранение в облак.

Sync.com е нашата абсолютно любима колекция за съхранение в облак, когато става въпрос за поверителност. Услугата всъщност не пропуска ритъм, когато става въпрос за това дали вашите файлове са само за вашите очи, от местоположението им в Канада до безплатно кодиране на нулево знание и двуфакторно удостоверяване.

Кръг: Точка за сигурност за Sync.com

Sync.com лого
pCloud лого

5

Допълнителни функции

Разходите за съхранение, синхронизирането, споделянето и сигурността са основните причини да вземете предвид Sync.com и pCloud. Нито пък приложенията за интегрирана производителност, например, които отличават Google Drive (прочетете как да използвате Google Drive). Това каза, че шкафът не е съвсем гол, що се отнася до допълнителни функции.

В последния си кръг решихме да изтъкнем някои от функциите, които смятаме, че може да насочат купувачите към една или друга услуга.

Sync.com

В много отношения Sync.com е почти толкова основен, колкото получавате. Не можете да преглеждате документи от браузъра си, камо ли да ги редактирате. Няма опция за поточно предаване на музика или филми. Не можете дори да разгледате вашата колекция от снимки, без първо да изтеглите файловете.

Тези пропуски ще запазят някои далеч и правилно е така. Sync.com обаче има извинение, че не предлага приложение за бележки или възможност за гледане на любимите ви филми и това е криптирането с нулево знание, което прилага.

Казано по принцип, няма достъп до вашите ключове за криптиране означава, че Sync.com не може да декриптира вашите файлове, за да ги визуализира или възпроизведе в рамките на приложението за браузър.

Sync.com има няколко добавени функции, които си струва да бъдат споменати. Например Sync.com Vault ви позволява да архивирате папки и файлове, за да изчистите място на вашия твърд диск. Сейфът обаче е с ограничена употреба, когато можете просто да използвате селективно синхронизиране.

Повечето облачни услуги за съхранение предлагат някаква форма на ограничено запазване на изтрити файлове и контрол на версиите, но внедряването на Sync.com е по-щедро: по подразбиране изтритите файлове и предишните версии на файловете се съхраняват само за 30 дни. Ако обаче сте абонат вместо да използвате безплатен акаунт, можете да запишете изтритите файлове за неопределено време и да запазите колкото се може повече предишни версии на файловете.

Това е наистина всичко, което има за допълнителни функции на Sync.com. Както казахме, ограничените екстри са фактор за това колко заключена услуга е повече от всичко. Някои потребители ще го харесат, други няма. Други ще се възползват максимално от смесването на нещата, като например сдвояване на Sync.com с Google Drive.

pCloud

Както беше обсъдено, pCloud по подразбиране не осигурява криптиране на нулевите знания. Ако добавите Crypto, ще имате опции както за управлявано криптиране (вашата папка за синхронизиране), така и криптиране с нулево знание (вашата крипто папка).   

Тъй като компанията може да чете вашите файлове в някои случаи, pCloud може да предложи повече от Sync.com, когато става дума за функции, които изискват достъп до файлове. Въпреки че pCloud не стига до осигуряването например на интеграция с MS Office Online, като OpenDrive (прочетете нашия преглед на OpenDrive), има някои трикове.

За начало можете да преглеждате файлове, включително документи и снимки.

Можете също да преоразмерите снимките, въпреки че това е свързано с степента на редактиране на файлове, която можете да направите с pCloud. Зрителят за изображение на pCloud обаче може да се използва за създаване на слайдшоу – и качеството на изображението е отлично.

И музиката, и видеото могат да се предават директно от pCloud, стига да не са във вашата папка Crypto. Цялостното изживяване и за двете е много добро, което прави pCloud един от най-добрите облачни хранилища за медии.

Подобно на Sync.com, pCloud ви позволява да изчистите място на твърдия си диск, без да минавате по обичайния маршрут за селективно синхронизиране. Това може да стане с опция за pCloud мрежово устройство. pCloud може да се използва и за архивиране на вашите снимки в социалните медии (Facebook, Instagram и Picassa, в момента) и може автоматично да архивира WordPress сайтове.

Версията на файловете и задържането на изтрити файлове са малко слаби с pCloud. Предишните версии на файловете се съхраняват само 15 дни, ако сте безплатен потребител и 30 дни, ако сте абонат. Същото е с изтритите файлове.

pCloud предлага добавка за разширена история на файловете, която увеличава този брой до една година. Годишните разходи за добавката обаче са още $ 36.

Кръг пет мисли

Ако парите не бяха предмет, това ще бъде кръгът на pCloud доста лесно. Въпреки това, годишната такса от 36 долара за разширени възможности за история на файловете, които все още не съвпадат с това, което получавате безплатно с Sync.com облаци малко.

И в крайна сметка, ние наистина харесваме възможностите на pCloud за възпроизвеждане на медии и слайдшоу. Към това добавете факта, че 30-дневната история на файловете, която получавате безплатно с pCloud, ще бъде достатъчна за повечето потребители, а ние все още се люлееме към pCloud – не толкова силно, колкото бихме могли да бъдем.

Кръг: Допълнителни функции Точка за pCloud

Sync.com лого
pCloud лого

6

Присъдата

pCloud пое на първо място, разходите за съхранение, поради факта, че предлага месечни (и през целия си живот) опции за плащане, а Sync.com не го прави. Въпреки това, въпреки че годишната цена на услугата може да бъде еднаква между тези две услуги, фактът, че Sync.com включва криптиране с нулево знание и неограничено версия като част от цената на услугата, вероятно го прави по-добрата стойност като pCloud.

Също така смятаме, че докато pCloud върши приятна работа както с споделянето на файлове, така и със сигурността в сравнение с почти всички други услуги за съхранение в облак, Sync.com е просто най-добрият като цяло, когато става въпрос за двете. Освен това синхронизацията протича малко бавно с pCloud и изглежда не е селективна опция за синхронизиране, което ви принуждава да разчитате на мрежовия диск pCloud, за да изчистите място на твърдия диск.

Когато се стигне до него, освен по-гъвкавите опции за плащане, единственото, което правилно трябва да убеди някои потребители да изберат pCoud през Sync.com, са неговите възможности за стрийминг на медии.

pCloud е страхотна услуга. Sync.com е само малко по-добър.

Краен победител: Sync.com

Къде да кацнете по въпроса Sync.com срещу pCloud? Оставете мислите си в коментарите по-долу и благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me