Приложения за битка на производителността – Todoist срещу Wunderlist срещу Any.Do

В свят, в който лесно се разсейваме от нова актуална тема в Twitter или нов филтър в Snapchat, имаме нужда от приложения за производителност, които да ни мотивират и да ни помогнат да запомним всичко, което трябва да свършим за един ден.


Разбира се, имаше време, когато хората водеха дълги дневници за ежедневни списъци със задачи или правеха бележки в календара на бюрото си, но тъй като работата, преместена към компютрите, вече няма смисъл да прави списък на хартия: производителността ни зависи за околната среда и темпото, с което управляваме нашите задачи.

За да ви помогнем да намерите най-добрите приложения за производителност онлайн, сравняваме три от най-компетентните: Todoist, Wunderlist и Any.do.

Въпреки че битката е много близо до края, победителят е Wunderlist благодарение на безплатната си версия.

Не че другите няма никаква заслуга: Todoist има гладко мобилно приложение, докато Any.do има лъскав уеб интерфейс и уникално разширение за браузър. В крайна сметка обаче нито едното не можеше да даде истински двубой на Wunderlist.

Критерии за избор на правилното приложение за производителност

С толкова много приложения за производителност, достъпни онлайн, може да е трудно да се намери правилното. От една страна, те си приличат много с контролни списъци и срокове, но от друга, всички те са много различни един от друг.

Ето някои от критериите, които може да искате да вземете предвид, преди да изберете правилното приложение за производителност:

интерфейс

Ако сте някой, който открие, че безпроблемният интерфейс ви кара да се съсредоточавате по-добре и да увеличавате своята производителност, тогава изберете за приложение чист вид. Докато Any.do има най-лъскавия интерфейс сред всички приложения, Wunderlist наистина е този, който показва цялата информация в един екран.

Поддръжка за мобилни устройства

Не го мразиш, когато правиш изчерпателен списък с хранителни стоки в уеб интерфейса на инструмент за производителност, само за да осъзнаеш, че този инструмент няма мобилно приложение? Ако използвате няколко устройства всеки ден, важно е да изберете инструмент за производителност, който е крос платформа, така че да имате достъп до данните си където и да сте. За щастие, всички приложения, които разглеждаме в тази статия, имат мобилни приложения.

Споделяне

Ако основната ви цел за избор на приложение за производителност е да споделяте и възлагате задачи на други потребители, тогава изберете услуга, която прави споделянето и сътрудничеството безпроблемни. Ако планирате да използвате само безплатната версия, уверете се, че приложението няма ограничения за броя споделени потребители.

Например Any.do позволява само споделяне на задачи и списъци за един проект наведнъж, а Todoist има ограничение от 5 потребители.

Интеграция с календар

След като изпробвате всички тези три приложения за производителност, има едно нещо абсолютно ясно – доброто приложение за производителност трябва да има интеграция в календара, за да създава автоматично събития за сроковете на всяка задача.

Някои от тези приложения осигуряват безпроблемна интеграция с Google Календар, а някои работят добре с iCal, но правилното за вас ще зависи от календара, който използвате.

Todoist vs Wunderlist vs Any.do – Сравнението

И така, как изглеждат тези критерии на практика? Нека да разгледаме.

интерфейс

Да започнем с Todoist: той има прост бял и червен фон с три други цветови варианта. За да получите повече цветове, ще трябва да купите премиум версия.

Интерфейсът е доста чист с лява странична лента и опция за настройки. В горната червена лента има бутон плюс за незабавно добавяне на задачи и лента за търсене.

За разлика от цветовите теми в Todoist, Wunderlist ви позволява да променяте фоновата картина и цветната тема се променя с нея, въпреки че ми се иска да позволяват на потребителите да качват персонализирани изображения, дори ако това беше премиум функция.

Wunderlist е очевидно най-много пакетираното приложение, но все пак успява да поддържа интерфейса си сравнително прост.

Приложението има изглед на три панела, което е полезно, тъй като помага на потребителите да виждат цялата информация в един ход.

Any.do засега има най-минималния и елегантен интерфейс. Инструментът иска да опрости нещата, като все още предоставя на потребителите всички основни функции.

Обичам също как целият интерфейс се размива, когато пишете нова задача. Тези задачи могат да бъдат преместени от един списък в друг чрез влачене и пускане.

Победител – Any.do

Any.do очевидно има най-елегантния и модерен интерфейс. Todoist наистина го кара, но класическата комбинация от бяло и синьо е непобедима.

Създаване на задачи и напомняния

Преди да започнем от този раздел, важно е да разберем разликата между задача и напомняне. Задача в списъка ви със задачи е действие, което не зависи от времето. Възможно е да има краен срок, но не и конкретно определен период, в който работата трябва да се извърши.

Напомнянето е критично за времето събитие, което трябва да направите само в този момент, като да се обадите на някого обратно или да назначите лекар.

За да създадете задача на Todoist, първо трябва да изберете проекта, за който искате да създадете задачи или да създадете нов проект. Можете да добавяте задачи една по една чрез добавяне на текст или можете да добавите множество задачи, като копирате редове от електронна таблица и ги поставите заедно.

След като задачата е създадена, можете да зададете дата, приоритет, да я преместите в друг проект или да я архивирате.

Щракването върху малкото поле за коментар ще отвори коментари за задачата. Въпреки че може да виждате някои други функции в това поле освен коментарите, като прикачени файлове, коментари по имейл и дневник на дейностите, те всъщност са премиум функции и не са налични при използване на безплатната версия.

Повтарящите се задачи могат да бъдат създадени и в Todoist, като зададете датата на падеж в дневен, седмичен или месечен график.

За да създадете подзадачи, всичко, което трябва да направите, е да плъзнете задачите вдясно. Функцията за лесно плъзгане в Todoist означава, че можете да създавате множество нива на задачи (обърнете внимание, че подзадачите могат да се създават само в изгледа на проекта, а не във филтрирани изгледи).

В Wunderlist можете да създавате задачи, като добавяте текст и натискате enter. За разлика от Todoist, множество задачи не могат да бъдат създадени чрез копиране на редове от листовете в Excel.

След като се създаде задача, можете да щракнете двукратно върху нея и ще се отвори цял масив от опции като срок на валидност, напомняне, подзадачи, бележки и прикачени файлове.

Файловете могат да бъдат качени или добавени от Dropbox, но няма интеграция с Google Drive. Wunderlist има 5MB ограничение за качване на файлове, но ако използвате Dropbox, не би трябвало да има проблеми с това.

Повтарящите се задачи също могат да бъдат зададени и ми харесва гъвкавостта, която Wunderlist предоставя с нея в сравнение с Todoist.

Отивайки в Any.do, можете да кликнете върху бутона плюс, за да добавите задача, след като сте отворили проект или създадете нов.

След като задачата е създадена, можете да зададете дата на падежа, да добавите бележки, да прикачите файлове, да добавите подзадачи или да поставите напомняне за задачите. Въпреки че Any.do ви позволява да споделяте всякакви списъци или задачи; не ви позволява да възлагате задачи на потребител.

Any.do разрешава повтарящи се задачи, но можете да зададете персонализирана продължителност за тях само ако сте първокласен потребител.

Победител – Wunderlist

С Wunderlist файловете могат лесно да се качват или от компютъра, или от Dropbox. Най-важното е, че Wunderlist позволява задаването на повтарящи се задачи на персонализирана продължителност, която не е налична в нито едно от другите две приложения.

Разширения на браузъра

Разширението на браузъра на Todoist е много голи кости и има само две функции. Можете да видите всичките си проекти и задачи на Todoist от всеки раздел, без да отваряте уебсайта на Todoist

Можете да добавите нова задача, като щракнете с десния бутон на мишката навсякъде в браузъра (Тази функция е налична и в трите приложения).

Разширението на браузъра на Wunderlist работи много като това на Evernote. Той помага да изрежете данни от уеб страница и да ги създадете в задача. Например, ако намерите страхотен подарък за приятел в Amazon, можете незабавно да изрежете данни от страницата и да добавите напомняне за закупуване на продукта.

С Any.do можете да преглеждате задачите в списъка или да добавяте нова задача, но най-добрата част за разширението на браузъра му е, че той се интегрира много добре с Gmail.

Всеки път, когато получите нов имейл, Any.do автоматично ще вземе от него думи, които могат да се изпълнят, и ще ви подкани да създадете нова задача или напомняне. За някой като мен, който отговаря на поне 20 имейла на ден, това е бърз начин да добавите напомняния за важни неща, без да напускате интерфейса на Gmail.

Победител – Any.do

Todoist позволява на потребителите да виждат всички задачи от списъка си или да добавят нова задача от разширението на браузъра, докато Wunderlist позволява изрязване на данни от уеб страници и приписването им като задачи.

Въпреки че Wunderlist може да се окаже полезен, неговото разширение за браузър е в основата си Lite версия на Evernote. Ако исках да изрежа данни от уеб страници и да ги запиша офлайн, бих предпочел да използвам Evernote, който дава множество повече опции за това.

От друга страна, способността на Any.do да избира бързо изпълними думи от имейл и да създава от тях задача е уникална и може да бъде невероятно полезна за потребителите на Gmail.

Споделяне и сътрудничество

В Todoist можете да споделяте всеки проект с максимум петима души. Можете също така да получите връзката към определена задача и да я споделите с други. Но дори и с връзката, задачата не може да се гледа в обществен режим, трябва да влезете в акаунта си в Todoist и да имате достъп до задачата.

За да улесни сътрудничеството, Todoist позволява коментари, но за съжаление няма прикачени файлове.

Wunderlist е наистина отличен, когато става дума за споделяне и сътрудничество. Потребителите могат да задават до 25 задачи във всеки споделен списък, да създават до 25 подзадачи и да качват файлове с размер до 5MB.

Всяка задача може да има бележки и коментари, свързани с нея, което улеснява потребителите да обсъждат работата точно в Wunderlist.

За да направите списък публично достъпен в Wunderlist, просто трябва да отидете на „още“ и да изберете „публикуване“.

Осъществяването на публичен списък означава, че получавате URL, който може незабавно да бъде споделен с други хора; няма нужда да създавате акаунт с Wunderlist.

С Any.do можете да споделяте целия проект или задача с други потребители. Ако сте безплатен потребител, можете да споделяте само една задача наведнъж, което определено е недостатък.

Коментирането не е достъпно в Any.do, така че ще трябва да се коригирате с Notes. Any.do позволява да прикачвате файлове директно от вашия компютър, Google Drive и Dropbox.

Победител – Wunderlist

Случай на проста математика, за да бъда честен – Todoist позволява споделяне на задачи с максимум петима потребители, а Any.do позволява споделяне на задачи и списъци само с един потребител наведнъж. При Wunderlist лимитът е 25.

Интеграция с iCal и Google Календар

Todoist осигурява директна интеграция с iCal, но тази функция е достъпна само за първокласни потребители.

Въпреки че IFTTT може да се използва за преобразуване на събития от Google Календар в задачи на Todoist или обратно. За съжаление няма начин да свържете iCal с Todoist, ако не сте първокласен потребител.

Интеграцията в календара на Wunderlist е много по-лесна от тази на Todoist. Инструментът предоставя връзка към календара в настройките на акаунта и тази връзка позволява на Wunderlist лесно да се интегрира с iCal, Google Calendar и дори Outlook.

Any.do не предоставя начин за интегриране на iCal или Google Календар.

Победител – Wunderlist

Wunderlist е единственият инструмент от трите, който осигурява проста и бърза интеграция с iCal, Google Calendar и Outlook. Todoist позволява интеграция с iCal само за първокласни потребители, а Any.do не предоставя никаква интеграция на календари.

Интеграция на трети страни

Интеграциите на трети страни са от съществено значение за приложенията за производителност, тъй като помагат да се комбинира силата на други инструменти и да се направи работата още по-бърза.

Приложения като IFTTT и Zapier позволяват на потребителите да комбинират две приложения заедно, когато събитие в едното приложение задейства действие върху другото.

Както Todoist, така и Wunderlist имат лесна интеграция с IFTTT и Zapier, което улеснява автоматичното добавяне на задачи.

Например всеки път, когато се създаде ново напомняне за iOS, нова задача със същото име ще бъде създадена в Wunderlist.

Или всеки път, когато се създаде нова карта на Trello, на Todoist се поставя нова задача.

Any.do се интегрира с Gmail чрез разширението си за браузър и също така има интеграция с Google Now, но това е свързано с него.

Победител – Вратовръзка между Todoist и Wunderlist

Както Todoist, така и Wunderlist осигуряват лесна интеграция на трети страни чрез Zapier и IFTTT. Броят на приложенията, с които се интегрират, е повече или по-малко еднакъв. Напротив, Any.do позволява интегриране само с две приложения на Google.

Ценови и платени функции

ЦенаБезплатни функцииПлатени функции
Todoist$ 28,99 на година
 • Създавайте задачи
 • Създавайте проекти
 • Добавете коментари
 • Създавайте повтарящи се задачи
 • Добавете подзадачи
 • Споделяне на задачи (макс. 5)
 • Добавете напомняния
 • Създайте етикети
 • Добавете задачи, базирани на местоположението
 • Създавайте задачи чрез имейл
 • Синхронизирайте задачи с iCal
 • Прикачете файлове към задачи
 • Преглед на дневниците на активността
 • Добавете персонализирани филтри за търсене
 • Споделяне на задачи (макс. 25)
 • Сигнали за задачи
Wunderlist$ 5 на месец
 • Създавайте задачи
 • Създавайте напомняния
 • Създавайте проекти
 • Добавете коментари
 • Добавяне на бележки
 • Прикачи файлове
 • Повтарящи се задачи
 • Добавяне на подзадачи (макс. 25)
 • Споделяне на задачи (максимум 25 потребители)
 • Резервни копия на акаунта
 • Споделяйте неограничени задачи
 • Няма ограничение за прикачени файлове
 • Неограничени подзадачи
Any.do2,25 долара на месец
 • Създавайте задачи
 • Създавайте проекти
 • Създавайте напомняния
 • Създавайте повтарящи се задачи
 • Добавете коментари
 • Добавяне на бележки
 • Споделяне на задачи (макс. 1 потребител)
 • Прикачете файлове (1,5MB лимит)
 • Споделете задачи
 • Персонализирайте повтарящи се задачи
 • Напомняния, базирани на местоположението

Todoist може да предоставя най-много функции с премиум версията си, но това е само защото има най-ограничителната безплатна версия. Функциите, за които Todoist заплаща допълнително, се предоставят безплатно от Any.do и Wunderlist.

Победител – Any.do за това, че е най-достъпният

Any.do е най-добрата сделка, но Wunderlist предлага някои страхотни опции, въпреки че е най-скъпата. Wunderlist обаче предлага и най-обширните безплатни опции, което е интересно за тези от нас, които работят с бюджет.

Мобилни приложения

Мобилното приложение на Todoist е минимално, интелигентно и интуитивно. Можете бързо да преминете от един проект към друг, за да видите всички задачи. За да маркирате задача като завършена, прекарайте пръст отляво надясно и за да продължите, прекарайте пръст отдясно на ляво.

Като цяло, мобилното приложение на Todoist не оставя нищо желано, всичко, което намерите в уеб интерфейса, може да се намери и в мобилното приложение.

Щом изтеглих приложението на Wunderlist на телефона си, забелязах колко лъскав е интерфейсът му (много по-добър от уеб интерфейса му, за да бъда честен). В средата има бутон плюс за създаване на нови задачи и всички проекти са изброени заедно. Прекарването на всеки проект дава следните опции:

 • Известие за включване / изключване
 • Редактирайте проекта
 • Изтрийте проекта

Опцията за уведомяване наистина ме впечатли, защото нито Todoist, нито Any.do предоставят тази опция и е особено полезно за споделени проекти, при които винаги получавате известия.

Има отметка, за да маркирате всяка задача като завършена и докосването на задачата отваря менюто с настройки за нея. Като цяло Wunderlist има страхотно мобилно приложение, макар че аз желая вместо отметките, задачите могат да бъдат отбелязани като завършени само чрез прекарване на пръст.

Мобилното приложение на Any.do има няколко проблеми и не работи толкова гладко, колкото изглежда. Докосването до отделни задачи отваря опции за звезда, планиране, задаване на напомняне, добавяне на подзадачи или споделяне на задачата с други потребители. Прекарването на задачата отляво надясно я маркира като завършена.

Искам цялата информация за всяка задача да се показва на един екран. Като цяло мобилното приложение на Any.do ще работи за вас, ако просто искате да го използвате като приложение за задачи, но ако искате да използвате приложението като инструмент за сътрудничество за проекти, може да искате да се придържате към неговия уеб интерфейс.

Победител – Тодоист

Todoist има най-добрият интерфейс с лесни функции за преместване, за да отложи задача или да я маркира като свършена. Wunderlist има отметки, за да маркира задача като завършена, а Any.do има много грешки.

Присъдата

Докато Todoist, Wunderlist и Any.do са добри по съответните си начини, Wunderlist ясно се откроява поради редица функции, които предоставя в своята безплатна версия.

Todoist заплаща допълнително за прикачване на файлове, iCal интеграция, споделяне на задачи с повече от пет члена и дори настройване на напомняне. От друга страна, Any.do не предоставя абсолютно никаква интеграция на календара, позволява споделяне само с един потребител наведнъж и не позволява персонализиране на повтарящи се задачи.

Wunderlist предоставя всички тези функции безплатно, включително персонализирани повтарящи се задачи, интеграция в календара, създаване на напомняния и качване на файлове. Any.do също позволява прикачване на файлове, но има ограничение за файл от 1,5 MB, което е изключително ниско. Напротив, Wunderlist има ограничение за качване на файл от 5 MB.

Използвали ли сте някое от тези приложения? Споделете своите мисли с нас в коментарите по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me