Най-добър уеб хостинг с cPanel 2020

Използваемостта е ключова характеристика сред най-добрите уеб хостинг доставчици. Преди всичко, лесен за използване интерфейс е от съществено значение, който ви позволява бързо да управлявате сайта си без прекалена суетене. Много уеб-домакини са се опитали да проектират контролен панел, който се класира високо по мощност и използваемост, но малцина могат да се доближат до cPanel.


cPanel или просто контролен панел е интерфейс от предния край, създаден за Linux сървъри. Тя започва още през 1997 г., разработена от тогавашния тийнейджър Ник Костън. Отне пет години или повече, но оттогава той е интерфейсът за масивни уеб хостове като HostGator и GoDaddy.

Това обаче не е толкова ясно, колкото просто да инсталирате интерфейса и да го наричате на ден. cPanel може да бъде настроен от уеб хоста, което означава, че някои реализации са по-добри от други.

Защо cPanel?

Преди да се потопите в домакините обаче определено определено е наред. cPanel често се бърка като просто скъсяване на „контролния панел“ и макар че това е вярно, терминът cPanel се отнася до действителен продукт. Все още е контролен панел, но обособен като един от най-добрите контролни панели за уеб хостинг.

Причината е толкова добра, защото е лесна за използване: cPanel предлага чисто, базирано на икони оформление за контрол на вашия сайт. Това е хъб „всичко в едно“, който предлага изненадващо количество мощност, без да преситва новаците.

Интерфейсът напомня на базирани на икони операционни системи, което го прави изцяло интуитивно. Дори и тези, които нямат представа за уеб хостинг, лесно могат да намерят пътя си, използвайки сгъваемите категории и икони като пътна карта, за да намерят това, от което се нуждаят.

Дори и с лекотата на използване, cPanel е един от най-мощните интерфейси наоколо. Потребителите на WordPress, например, често могат да управляват повечето аспекти на своя сайт, без изобщо да влизат в WP архива. Това е изследователски интерфейс, който представя множество опции, далеч от фин контролен панел като този на DreamHost (прочетете нашия преглед на DreamHost).

Казано по-просто, cPanel е най-добрият начин за управление на вашия сайт. Той работи на Linux, което означава, че повечето сървъри могат да го изпълняват, предлага изобилие от енергия и обгръща целия пакет в лесен за използване интерфейс.

Освен това е много приятен партньор с WordPress. Можете да видите как cPanel и WordPress се интегрират в нашите ръководства за WordPress. 

 • Ръководство за начинаещи за използване на WordPress
 • Междинно ръководство за използване на WordPress
 • Разширено ръководство за използване на WordPress

1. Най-добър уеб хостинг с cPanel: HostGator

HostGator има собствена поемане на cPanel, като взима познатия интерфейс и го ремонтира. Въпреки че това не е последният редизайн на cPanel в този списък, той със сигурност е най-добрият, като вземете вече страхотния дизайн и го направите още по-добър.

Външният вид е предимно същият като всеки друг cPanel. Все още имате категории, построени една върху друга, с икони вътре за всяка различна опция. Що се отнася до функциите, това е същият cPanel, както и всеки друг хост.

Въпреки това, HostGator внедрява някои свои функции около основния дизайн. Например, има лента за търсене отгоре на cPanel за търсене на функции в него и отделна лента отгоре на цялата страница за търсене в базата знания на HostGator. Една малка промяна, разбира се, но тази, която ви помага да се заобиколите още по-бързо.

Най-голямото включване в cPanel обаче е връзка към пазара на MOJO. HostGator има раздел в лявото меню, който ви позволява да отидете директно на пазара, без да отваряте друг раздел. Можете да разглеждате теми, плъгини и други, всичко в рамките на вашия cPanel.

Други причини, които харесваме HostGator

HostGator със сигурност се класира високо в използваемостта, но това не е единствената област, в която този хост печели ивици. Той се нарежда като първият ни избор за най-добър уеб хостинг за малък бизнес, и то с добра причина. Големият набор от планове означава, че този хост може да побере почти всеки потребител.

Списъкът се чувства балансиран навсякъде, предоставяйки опции в двата края на ценовия спектър. Често пъти уеб хост се фокусира върху един от краищата, изкривявайки целия състав в тази посока. В HostGator всеки план се чувства балансиран за съответната цена, което означава, че със сигурност ще намерите такъв, който работи за вас.

HostGator е едно гише и нашата препоръка за повечето потребители. Използваемостта е отлична, да, но така е и във всяка друга област на този уеб хост. Прочетете нашия преглед на HostGator, за да научите спецификата или да го изпробвате сами с 45-дневна гаранция за връщане на парите.

2. Bluehost

Bluehost идва като близка секунда за HostGator. Подобно на своя конкурент, Bluehost предлага уникално поемане на cPanel, което добавя допълнителни функции, без да се компрометира лекотата на използване. Все още получавате дизайна, базиран на икони, с няколко въздействия, особено за WordPress сайтове.

Основната зона на cPanel е зловещо подобна на тази на HostGator. Основният панел съдържа всичките ви икони с лента за търсене в горната част за бързо намиране на това, което ви трябва. От лявата страна може да се намери същото меню с директна връзка към MOJO Marketplace.

Най-голямото отклонение за този интерфейс обаче е интеграцията с WordPress. Bluehost включва раздел „Моите сайтове“, който ви позволява да получите бърз преглед на вашите WordPress сайтове, ресурсите, които използват и различните инсталирани плъгини и теми..

Това прави управлението на WordPress абсолютен полъх. Можете да изпълнявате много функции, които обикновено са ограничени до задния скрипт на WordPress точно във вашия cPanel. Въпреки че не се отнася за всички, потребителите на WordPress ще бъдат доволни от количеството опции, представени тук.  

Други причини, които харесваме Bluehost

Bluehost е на второ място в най-добрия ни уеб хостинг за списъка на WordPress и това се дължи до голяма степен на това колко дълбоко cPanel се интегрира със CMS. Имате масивен контрол върху вашия сайт, без да отваряте друг раздел, бонус, който никой друг уеб хост не може да съперничи.

Има обаче и други перки с Bluehost. Получавате достъп до един от най-добрите центрове за поддръжка, които сме виждали от уеб хост, с възможности за Направи си сам и директна поддръжка. Освен това потребителите на WordPress получават безплатен SSL сертификат и SiteLock Pro с всяка покупка, което означава, че вашият сайт е напълно защитен.

Bluehost със сигурност се фокусира върху тези, които търсят евтини планове, но с печалбата всеки план е много по-богат на функции. Това е лесен за използване уеб хост, който ви дава всички звънци и свирки, за да свалите сайта си от земята. Прочетете нашия преглед Bluehost, за да научите повече или го изпробвайте с 30-дневна гаранция за връщане на парите. 

3. GoDaddy

Веднъж опростен регистратор на домейни, GoDaddy бързо се превръща в един от най-добрите уеб хостове на разположение. Линията се разшири до доста дълъг списък от предлагани услуги, включително WordPress и споделен хостинг. Това, което прави всички тези планове да се съберат, е cPanel.

Външният вид е малко по-различен от нормалния cPanel, но притежава същата функционалност. Иконите например имат по-унифицирана цветова схема и са малко по-големи на страницата в сравнение с типичната cPanel сборка.

За разлика от HostGator и Bluehost, няма меню отляво. Това означава, че всякакъв вид WordPress контрол или достъп до MOJO Marketplace няма. Макар това да прави нивото на GoDaddy по-ниско в нашия списък, това не е функция, която силно се пропуска, особено за потребители, които не са WordPress.

GoDaddy вместо това използва този екран за недвижими имоти, за да ви даде преглед на вашите ресурси и как ги използвате. Можете да видите бързи статистически данни за ограниченията на вашата памет, използването на процесора, броя на имейл адресите и много повече от главната страница на cPanel..

Други причини, които харесваме GoDaddy

GoDaddy обаче не би бил много уеб хост, ако нямаше известна сила зад cPanel. Въпреки скромните корени на компанията, тук има изненадващо количество функции, включително един от най-добрите създатели на уебсайтове.

Не е толкова мощен, колкото строителят в Wix (прочетете нашия преглед на Wix) например, но все пак е доста добър. Интерфейсът е достатъчно познат, че повечето неопитни строители могат да изработят добре изглеждащ дизайн доста бързо.

В допълнение към съставителя, всеки план се предлага с безплатен домейн, плюс на GoDaddy, който има една от най-големите селекции на разширения на домейни. Можете да прочетете нашия преглед на GoDaddy, за да научите повече за хоста или да го изпробвате сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

4. A2 хостинг

A2 хостингът представя по-честен поглед към cPanel, като се размива много малко с предвидения дизайн. Менюто отляво, независимо дали е за допълнителни раздели или за управление на ресурсите, е напълно изрязано, оставяйки широко отворен поглед върху опциите.

За някои този външен вид може да работи малко по-добре. Все още има информация за вашия уебсайт от дясната страна на екрана, но по-голямата част от недвижимите имоти са посветени на различните опции. В много отношения това е cPanel в най-чистия си вид, представяйки ви тона мощност, без да сте прекалено затруднени.

Въпреки това той е по-нисък в нашия списък по една проста причина: трябва да получите достъп до cPanel чрез специална зона за клиенти. В Bluehost или HostGator, след като влезете, кацате директно в cPanel. Такъв не е случаят при A2, където вместо това трябва да влезете и след това да влезете в cPanel.

Малко объркващо, да, но и малко нитрик. Въпреки леко трогателния процес, A2 има отлично внедряване на cPanel. Дизайнът управлява един тон информация в малко пространство, без да е прекалено затрудняващ, което е доста подвиг.

Други причини, които харесваме A2 хостинг

Истинският жребий на A2 хостинг обаче са различните варианти. Още повече от HostGator, A2 разполага с масивна гама, позволяваща да изберете не само вашия тип хостинг, но дори и операционната система на сървъра, на който сте хоствани.

Както споменахме по-горе, cPanel е само Linux, което означава, че потребителите на Windows ще бъдат заключени в Plesk Onyx като средство за контрол. Не е толкова добър като cPanel, но все пак има чист дизайн, базиран на икони, който не е твърде трудно да разберете.

При A2 вероятно има огромно количество опции. Това обаче означава също, че можете да настроите всеки план, за да отговаря конкретно на вашите нужди. Прочетете нашия преглед на A2 хостинг, за да научите повече или се регистрирайте днес с гаранция за връщане на парите по всяко време.

5. GreenGeeks

GreenGeeks е уеб хост, който ви кара да се чувствате добре в стартирането на уебсайт. Екологичната компания стои в свой собствен клас с отдаденост на зелен хостинг, който малко други компании дори споменават.

За щастие, той също използва cPanel. Внедряването всъщност е доста датирано, като иконите с по-ниска разделителна способност разкриват възрастта му. Въпреки това външният вид е може би по-лесен за използване. Иконите се открояват по-смело на страницата, вместо да съответстват на универсална цветова схема.

От лявата страна можете да забележите подобно оформление на GoDaddy, с основна информация за използването на ресурсите и вашия основен домейн. По-горе ще намерите последните новини от GreenGeeks, включително всякакви съобщения, а по-долу можете да изберете темата си cPanel.

Това е основен външен вид на cPanel и в сравнение с редизайнът на HostGator и Bluehost малко по-малко. Все пак това е простотата в най-добрия случай, като ви предоставя чист интерфейс, в който да управлявате вашия сайт.

Други причини, които харесваме GreenGeeks

Въпреки това GreenGeeks е уникален уеб хост поради своята отдаденост на екологичния хостинг. Може да не изглежда, че тази индустрия ще има голямо влияние върху околната среда, но GreenGeeks твърди, че индустрията за уеб хостинг ще надмине индустрията на авиокомпаниите по замърсяване на околната среда до 2020 г..

Компанията обаче не може да промени естеството на уеб хостинга и енергията, която консумира. Вместо това GreenGeeks обещава да закупи трикратно количеството електроенергия, използвано в кредити за вятърна енергия, за да компенсира въздействието върху околната среда.

GreenGeeks е наистина специален хост и макар да се фокусира предимно върху планове с ниска мощност, все още се нарежда като един от най-добрите ни евтини уеб хостинг доставчици. Прочетете нашия преглед на GreenGeeks, за да научите повече или го изпробвайте сами с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Заключителни мисли

Без съмнение, cPanel трябва да бъде вашият първи избор за уеб хостинг. Въпреки че не е единственият индикатор за добър хост, той със сигурност е солиден и предлагаме да го потърсите сред списъка с функции на всеки уеб хост, преди да го проверите.

Тези пет хоста не са единствените, които предлагат cPanel, но те застават глава и рамене над останалите, особено HostGator и Bluehost. Кой cPanel хост е любимият ви? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map