Как да архивирате текстови съобщения на iPhone

Повечето хора разбират важността на архивирането на компютъра си. Вашите данни са ценни. В Cloudwards.net нашият екип от експерти се ангажира да ви помогне да намерите най-добрите доставчици на резервни копия в облака, за да защитите вашите данни – не само вашия десктоп или лаптоп, но и вашите мобилни устройства.


Ежедневно изпращаме текстове на нашите приятели, семейство и колеги. Споделяме снимки, рецепти, бележки, срокове и всичко друго, което е по-лесно да въведете, отколкото да осъществявате телефонно обаждане или изготвяте имейл.

Какво се случва, ако загубите телефона си? Вашите данни са архивирани в облака? Твърде много хора не осъзнават важността на архивирането на телефона си, докато не стане твърде късно.

Ето защо днес ще ви покажа как да архивирате текстови съобщения на iPhone, използвайки iCloud или други услуги и приложения.

Какво ще ви трябва

Ще трябва да имате телефона си удобен и трябва да сте свързани с WiFi – можете да използвате вашите мобилни данни, но WiFi обикновено е по-бърз.

Ще ви покажа как да архивирате текстови съобщения от iPhone към iTunes, който изисква светкавица към USB кабел, за да свържете телефона си към вашия работен плот или лаптоп.

iTunes ще архивира вашите съобщения и други данни и се предлага с MacOS. Той е достъпен безплатно и за потребители на Windows, но не всеки иска да използва iTunes. Ще ви покажа някои алтернативни приложения, които можете да използвате, за да архивирате текстовите си съобщения на iPhone безплатно, в случай че предпочитате да избягвате iTunes.

Ще ви трябва акаунт в iCloud, ако искате да използвате собствения облак на Apple за архивиране на вашите iPhone съобщения. Потребителите получават 5GB безплатно iCloud хранилище, а ако се нуждаете от повече място за съхранение, цените са достъпни. Можете да видите какво мислим за iCloud в нашата статия, сравнявайки Dropbox с iCloud или в нашето видео ревю на iCloud по-долу.

Как да архивирате текстови съобщения на iPhone с помощта на iCloud

Ще започнем с използването на iCloud, тъй като е безплатен за потребителите на iPhone и е една от най-удобните опции, въпреки че има много алтернативи, които ще проучим по-късно.

Можете да архивирате съобщенията си на iPhone 5/6/7 в iCloud само с няколко прости стъпки. Преди да включите тази функция, трябва да включите телефона си в източник на захранване и да се свържете към WiFi.

 1. Докоснете „настройки“
 2. Докоснете „iCloud“ или докоснете банера на потребителя в горната част на екрана, след което докоснете „iCloud“
 3. Докоснете „архивиране“ или „iCloud архивиране“

Вашият телефон автоматично ще се архивира в iCloud, когато се зарежда, свързан към WiFi и заключен. За повече подробности относно този процес, вижте нашите как да архивирате статия си iPhone в iCloud.

Как да архивирате текстови съобщения на iPhone с помощта на компютър

Докато Apple предлага iTunes на потребителите на Windows, не всеки го харесва. Когато iTunes за първи път дойде в Windows, много потребители изпитаха грешки или не харесаха потребителския интерфейс или как се промени с актуализациите на софтуера.

Много хора се отказват от iTunes и никога не поглеждат назад. Ако сте един от тези потребители, ще ви представя списък с алтернативи на iTunes. Ще разкрия и как да архивирам текстови съобщения на iPhone с помощта на версията на iTunes за Windows, в случай че никога не сте го използвали или сте готови да го опитате отново.

CopyTrans

CopyTrans е алтернатива на iTunes и предлага ръчно архивиране, както и „интелигентно архивиране“ с едно щракване. Той може да функционира като iTunes заместител и може да архивира видеоклипове, съобщения и други, въпреки че само пробната версия е безплатна.

CopyTrans има собствени приложения за iOS, които ви позволяват да архивирате контакти, снимки и музика, но тази функционалност трябва да бъде платена. Пакетите CopyTrans ще ви върнат $ 29.99.

IExplorer

iExplorer е друга алтернатива, която твърди, че е по-бърза от конкурентите си. Отново, само пробната версия е безплатна, но това приложение е пакетирано с много функции и е много полирано, като предоставя великолепен интерфейс за потребителите на Windows.

Това е отлична подмяна на iTunes и ще архивира вашите съобщения, контакти, снимки и други – дори можете да запазвате гласови съобщения на вашия компютър, полезна функция, която не е налична в CopyTrans. iExplorer струва $ 39,99 за един лиценз, но ако сте готови да избягвате iTunes, това може да е най-добрата ви алтернатива.
iTunes на Windows

Можете да изтеглите iTunes за Windows 7 и по-нови версии от уебсайта на Apple. Инсталирайте iTunes и влезте с вашия акаунт в Apple. Архивирането на вашия iPhone е толкова лесно, колкото включването на кабела и търсенето на иконата на устройства в горната лява част. Първият път, когато използвате iTunes, вие избирате какво искате да синхронизирате с вашия компютър. Докоснете „доверие“, когато бъдете подканени да „се доверите на този компютър.“

Ще изберете какво съдържание искате да синхронизирате от списъка в левия прозорец на iTunes.

Забележка: Ако синхронизирате с iCloud, iTunes синхронизирането може да бъде деактивирано. Ще трябва да изберете дали да съхранявате резервните си копия в облака или локално на устройството си. Кликнете върху „обобщение“ и изберете опцията за „архивиране сега“ или „криптиране на резервно копие на устройството“ и задайте парола, ако искате криптирани архиви..

Можете да възстановите резервно копие на вашия iPhone, като кликнете върху „обобщение“ и изберете „възстановяване на архивирането“.

заключение

Видяхте колко лесно е да архивирате текстови съобщения на iPhone, или на локален компютър, или в облака. Можете дори да направите локални, криптирани резервни копия на вашия iPhone и да ги копирате на някой от най-добрите облачни доставчици, които проучихме.

Не чакайте, докато стане късно – изберете една от програмите, които изброих днес, и архивирайте вашия iPhone. Ако също използвате телефон с Android или имате семейство и приятели в Android, уведомете ги колко е лесно да архивирате текстови съобщения в Android.

Спокойствието, което печелите от познаването на всички данни на телефона си, е безопасно, струва си пет или десет минути, които може да отнемат, за да инсталирате приложение и да го стартирате. Както винаги, ако се забиете навсякъде по пътя или имате въпрос, моля не се колебайте по-долу. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map