Как да архивирате текстови съобщения на Android

Смартфоните са малки, лесни за подценяване, лесни за пускане и разбиване. Всички тези снимки, видеоклипове и съобщения от любими хора – какво се случва с тях, когато телефонът ви се загуби, открадне или счупи?


Може да сте „заключили“ едно или повече съобщения, за да не ги изтриете случайно, но това не е същото като да имате резервно копие.

Аз съм доста задълбочен, когато става дума за архивиране – дори текстови съобщения. Това е безплатно, лесно е и никога не се притеснявам от загуба на спомени, снимки, рецепти или някакви важни съобщения. Не е нужно да „маркирам“ или „заключвам“ никакви текстови съобщения, за да ги запазите, защото всички те се архивират автоматично в облака.

В тази статия ще ви покажа как да архивирате контакти и текстови съобщения на Android. Използвах устройства Android и iPhone и няколко различни метода, за да архивирам данните си. Използвам SMSBackup + в Android, за да архивирам съобщенията си в Gmail и ще ви покажа как да направите същото тук. Ще докосна и някои от другите приложения, налични в Play Store, в случай че предпочитате да направите своите резервни копия на SD карта или друго облачно решение.

Накратко ще покрия експортирането на съобщения, в случай че искате да научите как да архивирате текстови съобщения на Android без приложение. Възможно е, но зависи от телефона на потребителя и версията на Android – някои версии не позволяват на потребителите да импортират / експортират съобщения на SD карта.

Как да архивирате текстови съобщения на Android без приложение

Тъй като някои потребители може да не искат да инсталират приложение, ще ви покажа как да архивирате текстови съобщения в Android на SD карта. В идеалния случай бихте направили това два пъти, съхранявайки една SD карта на безопасно място, в случай че загубите другата.

Този процес ще бъде досаден, ако архивирате повече от няколко съобщения. Ще трябва да отворите съобщението, което искате да архивирате, и да докоснете бутона „опции“ или „меню“ на екрана си. Потърсете опция, която казва „запишете“ или „експортирайте“ и изберете вашата SD карта.

Отново ще трябва да повторите това за всяко съобщение, което искате да запазите. Спестете си време, като инсталирате и използвате някое от споменатите тук приложения. Ще ви покажа как да архивирате текстови съобщения от Android на компютър или SD карта, както и в облака.

Какво ще ви трябва

Ще ви трябва достъп до едно от приложенията по-долу:

  • SMSBackup+
  • Супер резервно копие
  • Резервно копие на SMS & Възстанови

Всички тези приложения са налични в Google Play Store. Ако по някаква причина нямате достъп до магазина, SMSBackup + предоставя QR код, който можете да сканирате, за да инсталирате приложението.

Ще се нуждаете и от местоположение, за да съхранявате новите си архиви, като SD карта, компютър / лаптоп или облачно хранилище, включително Gmail.

Използвам SMSBackup + и Gmail, но можете да използвате каквото предпочитате – в тази статия ще научите как да архивирате текстови съобщения от Android на Mac, PC или SD карта. Можете също да използвате друг доставчик на имейл, стига да поддържат IMAP.

Основното предимство на облака е, че имам достъп до съобщенията си от всяко устройство и не е нужно да нося със себе си SD карта или флаш устройство. Добра идея е да запазите локално, офлайн копие, но облачните резервни копия бяха божия опит в моя опит.

Как да архивирате текстови съобщения на телефон с Android

След като се настаните в приложение и място за съхранение на вашите данни, вие сте готови да започнете да архивирате съобщенията си. Тук се фокусирам върху SMSBackup +, но след това ще докосна две от другите приложения, за които споменах по-рано.

Етап 1. Активирайте IMAP в настройките си в Gmail.

Стъпка 2. Докоснете „свързване“, за да влезете в Gmail. По-новите версии на Android може да представят списък на вашите акаунти в Google, докато по-старите версии на Android може да изискват да влезете и да предоставите SMSBackup + достъп до имейлите си.

Стъпка 3. SMSBackup + ще извърши първата синхронизация. Докоснете „архивиране“, за да започнете процеса на копиране на вашите съобщения в акаунта си в Gmail.

Стъпка 4. Активирайте автоматично архивиране, като докоснете „автоматично архивиране“. Можете да промените настройките, ако желаете, или да се придържате към настройките по подразбиране. Важното за доброто резервно решение е, че никога не трябва да правите нищо – трябва да се случи автоматично, така че да е по-малко вероятно да забравите или да го отложите, докато не стане твърде късно.

Влезте в своя Gmail акаунт и потърсете съобщения с етикет „SMS“. Ще намерите всички ваши съобщения, безопасно съхранявани в пощата ви, и лесно за търсене. Променяте етикета по подразбиране от „SMS“ на каквото искате от настройките на SMSBackup +.

Възстановяването на вашите съобщения е толкова лесно, колкото докоснете „възстановяване“ в SMSBackup +. Ако имате голямо количество съобщения за възстановяване, помислете дали да направите това преди лягане, за да не се налага да чакате. Вашите данни ще се възстановят безшумно, докато спите безгрижно.

Как да архивирате изтритите текстови съобщения на Android

Автоматичното архивиране ще ви позволи да импортирате вашите съобщения на всеки нов телефон. SMSBackup + ще експортира копие на всяко съобщение в акаунта ви в Gmail под специфичен етикет „SMS“.

Това означава, че ако случайно изтриете текстово съобщение, можете просто да отворите SMSBackup + и да докоснете „възстановяване“. Той няма да презапише съществуващите съобщения и можете да изберете само определени съобщения, които да възстановите в „разширени настройки“.

Ако се опитвате да възстановите изтрито текстово съобщение, без да имате резервно копие, по същество нямате късмет. Има няколко програми, предназначени за възстановяване на изтрити данни, но безплатните версии позволяват на потребителя да „сканира“ за изтрити файлове. Това струва пари за реално възстановяване на файловете – това е причината автоматичното архивиране да си струва петте минути, необходими за настройката.

Алтернативи на SMSBackup+

Резервно копие на SMS & Възстановяването е чудесна алтернатива на SMSBackup +, с близо 90 000 отзива и 4,5 / 5 звезди към момента на писането. Приложението, създадено от Carbonite, създава локални архиви на вашия телефон с Android, които могат да бъдат експортирани на SD карта или съхранявани безопасно в облака.

Карбонитът е добре известен с облачните си резервни решения. Компанията има страхотни резултати, когато става дума за архивиращи решения, а приложението им за Android е толкова стабилно, колкото техния настолен и сървърен софтуер.

Ако вече използвате услугата (и ако прочетете нашия преглед на Carbonite, можете да разберете защо трябва), резервно копие на SMS & Възстановяването е чудесна алтернатива на SMSBackup +, ако искате да запазите локални, офлайн копия, както и да синхронизирате с облачен доставчик.

Super Backup and Restore ще архивира вашите текстови съобщения и дневници на повиквания. Android ентусиастите с вкоренени телефони са в състояние дори да архивират приложения, календари и контакти на SD карта или доставчик на облак.

Карбонит – SMS резервно копие & Възстановяването ви позволява да зададете график за изпълнение на архиви, когато е удобно, например когато спите, и има интересна функция, която позволява да споделяте Android .apk файл с приятел, като просто докоснете бутон. Това е полезна функция за някои потребители със странично заредени приложения, което ви позволява да споделяте приложение за Android с някой, вместо на тях да се налага да го търсите и сами да го зареждате.

Дори и да не ви трябват или искате тези разширени функции, приложението функционира отлично като просто решение за архивиране на текстови съобщения. Не е нужно да сте потребител на захранване и само допълнителните функции изискват вкореняване на телефона ви – можете да го инсталирате и да направите резервно копие на съобщенията си на SD карта или в облака с няколко докосвания.

Отвъд резервни копия на SMS

В случай, че тази статия предизвика любопитството ви да архивирате данните на вашия телефон с Android, струва си да споменете, че има няколко отлични решения за архивиране на пълно устройство. Можете по същество да архивирате всичко на вашето устройство, включително вашите съобщения, снимки и видеоклипове, и да получите достъп до всичко в облака от другите си устройства.

Това е извън обхвата на тази статия, но вече покрихме най-добрите решения за архивиране в облак за Android – и на нашия уебсайт можете да намерите по-задълбочени прегледи на тези доставчици.

заключение

Лесно е да архивирате всичките си SMS съобщения, дневници на обаждания и други данни. Инсталирайте едно от приложенията, които ви показах днес и гарантирайте, че никога няма да загубите съобщение. Архивирането на SMS съобщения е лесно на устройство с Android и дори можете да го направите още повече, като архивирате всичките си данни на смартфона в облака.

Нашите телефони са станали неразделна част от нашия живот. Постоянно сме свързани, споделяме мислите или снимките си един с друг и изглежда, че малко хора смятат да запазят тези моменти. Уведомете ни в коментарите по-долу, ако сте толкова голям фен на архивирането на Android, както и ние. Благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me