Rishikimi VPN.asia – Përditësuar 2020

Rishikimi VPN.asia

VPN.asia është një ofrues i keqpërdorur VPN i bazuar në Amerikën Qendrore. Megjithëse ka një ndërfaqe të këndshme dhe futet në Netflix, mbështetja e klientit nuk është shumë e mirë dhe shpejtësitë janë aq të ulëta sa nuk mund të rrjedhësh siç duhet. Shikoni rishikimin tonë të plotë për VPN.asia për të parë pse mund të dëshironi të mbani blerjet.


mirë-VPN-Shqyrtime
VPN.asia tingëllon sikur duhet të bazohet në Azi por në të vërtetë është përfshirë në Belize. Sshtë një opsion me çmim ekonomik VPN me karakteristika mjaft minimale, që ka një ndërfaqe të pastër të ndritshme, por ka shumë pak për ta dalluar atë nga turma e shërbimeve të tjera VPN atje, veçanërisht zgjedhja jonë më e mirë VPN.

Nuk është VPN më e mirë për përrua sepse shpejtësitë e tij nuk janë të mëdha, megjithëse ka tipare të mira të sigurisë. Alsoshtë gjithashtu jo më e mira për të parë përmbajtje të bllokuar sepse megjithëse futet në Netflix, cilësia e figurës është e dobët. Shikoni VPN-në tonë më të mirë për rishikimin e Netflix për disa mundësi më të mira.

Greva më e madhe kundër VPN.asia, megjithatë, është se nuk e respekton garancinë e saj për kthimin e parave. Nëse jeni vetëm duke bërë blerje dhe duke provuar VPN, jepni VPN.asia një shtrat të gjerë. Nëse mendoni se kjo mund të jetë ajo për ju, vazhdoni të lexoni.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për VPN.asia

Features

VPN.asia është pak e hollë në tiparet interesante. Në të njëjtën mënyrë, klienti i saj i desktopit është diku midis ndërfaqeve të mëdha klonky të shërbimeve si Shellfire (shiko rishikimin tonë të Shellfire) dhe ndërfaqet e desktopit me madhësi të lëvizshme të shumicës së shërbimeve VPN që kryesojnë në treg. Shikoni rishikimin tonë ExpressVPN për një shembull.

Avantazhi i një klienti me madhësi celulare është se ju mund ta poziciononi atë në skajin e ekranit tuaj ndërsa bëni gjëra të tjera pa u marrë shumë në rrugë. Ndërfaqja VPN.asia është dyfishi i madhësisë së një ekrani celular, kështu që është paksa e madhe për tu pozicionuar në skajin e monitorit tuaj në këtë mënyrë.

Mendimi duket se ka qenë që të vendosë shumicën e tipareve në sipërfaqen e klientit në vend që të ketë një seri ekranesh brenda tij. Sigurisht që mund të thuhet diçka për rregullimin e gjërave në këtë mënyrë, në mënyrë që të mund të marrësh gjithçka me një shikim, dhe klienti të jetë shumëngjyrësh dhe tërheqës.

Kohët e fundit është shtuar në ndërfaqen VPN.asia një killswitch. Ky është një funksion që shkëput internetin tuaj nëse lidhja juaj VPN dështon. Shtë një veçori e dobishme e sigurisë që siguron se askush nuk do të shikojë adresën tuaj IP ndërsa roja juaj është poshtë.

Dikur kishte një provë të shpejtësisë e cila tani është hequr nga ndërfaqja, dhe tani ajo thjesht ju tregon adresën tuaj IP dhe për sa kohë jeni lidhur për të. Nëse dëshironi opsionin “mbrojtje të plotë” që dikur ishte atje, mund ta gjeni atë në “kartelën e opsioneve”.

Brenda skedës “opsione” ju mund të zgjidhni llojet e lidhjeve si UDP dhe TCP, si dhe protokolle të ndryshme kriptimi. Mundësia për të bërë zgjedhje të lehtë midis protokolleve të enkriptimit është një veçori që jo çdo shërbim VPN ofron, kështu që është mirë ta shihni këtu.

Suditërisht, VPN.asia nuk ofron tunele të ndara që është një tipar i gjetur në disa nga shërbimet më butike që ju lejon të zgjidhni cilat aplikacione në kompjuterin tuaj kalojnë përmes VPN. Ndihmon për të optimizuar shpejtësinë e lidhjes tuaj nëse komunikimi i kompjuterit tuaj me printerin nuk do të kalojë përmes një serveri shtatë mijë milje larg.

Çmimeve

VPN.asia është në fundin e ulët të spektrit të çmimeve VPN dhe është shumë ekonomik nëse shkoni për opsionin vjetor. Nëse kjo vlerësohet si vlerë për paratë duke pasur parasysh mangësitë e saj është e diskutueshme. Ekzistojnë mundësi me çmime të ngjashme përreth që bëjnë shumicën e gjërave më mirë sesa VPN.asia për momentin. Shikoni rishikimin tonë të MullvadVPN për një shembull.

VPN.asia thotë në faqen e saj të internetit se pranon të gjitha llojet e pagesave por kjo është një pjesë tipike e mbivlerësimit. Ai pranon kartat kryesore të kreditit, si dhe bitcoin dhe “murin e pagesave”, por nuk strehon gamën e opsioneve më të paqarta të pagesave elektronike që shpesh janë të disponueshme në mesin e konkurrentëve të saj.

Garancia për kthimin e parave të VPN.asia

VPN.asia ofron një garanci të kthimit të parave shtatë ditë nëse doni ta provoni atë vetë. Sidoqoftë, as kur kemi shkruar versionin e parë të këtij shqyrtimi një vit më parë, dhe as kësaj radhe nuk i morëm paratë tona. Nëse me të vërtetë dëshironi të provoni shërbimin, ju mund të dëshironi të paguani mujorin dhe të kurseni veten disa dollarë.

VPN.asia gjithashtu ka një marrëveshje referimi përmes së cilës ju merrni 30 ditë mbulim falas VPN për çdo mik që referoni se kush regjistrohet. Kjo është një marrëveshje e mirë nëse në të vërtetë jeton në këtë pjesë të asaj që premton në faqen e internetit.

Lehtësinë e përdorimit

VPN.asia është e thjeshtë për t’u instaluar. Ju shkoni në seksionin e shkarkimit në faqen e saj të internetit, klikoni në butonin e shkarkimit për sistemin tuaj operativ, tërhiqni dhe lëshoni ikonën në dosjen e aplikacioneve dhe jeni gati për të shkuar. Para se të aktivizohet ndërfaqja e përdoruesit, do t’ju kërkojë të regjistroheni duke përdorur detajet e hyrjes që ju janë dërguar kur të regjistroheni në shërbim.

Ndërfaqja e përdoruesit është mjaft minimiste në krahasim me shumë shërbime të VPN që mbingarkojnë klientët e tyre me të gjitha llojet e mikroteksioneve. Klienti i VPN.asia ju tregon listën e serverëve, një buton lidhjeje, një killswitch dhe butonat që ju lidhin me detajet e hyrjes tuaj..

Nuk është e qartë që në fillim që për të arritur te cilësimet më të hollësishme duhet të klikoni në një lidhje në emailin që ju dërgon pasi të keni instaluar aplikacionin. Kjo ju nënshkruan shërbimet e mbështetjes dhe nuk është e qartë pse kjo duhet të bëhet veçmas nga regjistrimi juaj për shërbimin në radhë të parë.

Ju pyet në këtë pikë të jepni emrin tuaj të plotë sesa emrin e përdoruesit të postës elektronike që përdorni për të hyrë në aplikacion, që do të thotë të mbani mend më shumë detaje log, sesa duket rreptësisht e nevojshme.

Lidhja dhe shkëputja me serverat është e lehtë, dhe butoni killswitch është pikërisht atje në ndërfaqe, por nuk ka me të vërtetë asnjë cilësim tjetër për të folur për të bërë këtë shërbim ndoshta më të paktë të konfigurueshëm VPN që kemi parë kohët e fundit.

Pavarësisht nga thjeshtësia e tij. ajo ka një pyetje irrituese në atë që kur klikoni në dhe nxjerr në pah një server, pastaj klikoni në butonin lidhës që deselekton zgjedhjen tuaj dhe hedh një mesazh gabimi. Ekziston edhe një shigjetë me drejtimin e duhur në secilin vendndodhje të serverit që duket se nuk bën asgjë.

Për të zgjedhur një server, duhet të klikoni dy herë në server dhe pastaj butoni i lidhjes së gjelbër aktivizohet vetë, duke u bërë një buton i kuq “shkëputet”. Më pas mund ta shkarkoni klientin duke klikuar kudo tjetër, dhe kujtojeni atë duke klikuar në ikonën në shiritin e menusë që është aq e vogël sa mund ta gaboni për një pjesë të ushqimit të mbërthyer në monitorin tuaj..

As ikona në shiritin e menusë dhe as ikona në bankën e të akuzuarve nëse përdorni një Mac nuk ju tregon nëse jeni të lidhur në çdo moment të caktuar. Ju duhet ta rritni klientin në vend të cilin mund ta bëni ose duke klikuar në ikonën e shiritit të menusë dhe duke klikuar “shfaqje”.

Pajisjet e mbështetura

VPN.asia mbështet Windows, Mac, iOS dhe Android por nuk bën asnjë nga sistemet më pak të zakonshëm operativ si Linux ose Kindle, ose ofron mbështetje për konfigurimin e ruterit tuaj.

Kjo ju lejon lidhje të shumta, por kjo nuk është aq bujare sa tingëllon sepse lejon vetëm një lidhje në secilin lloj pajisje. Prandaj, nëse keni dy laptopë nuk mund t’i përdorni në të dy, por nëse keni një laptop, një iPad dhe një smartphone për të cilin jeni kujdesur.

Vendndodhjet e serverëve

Në faqen e internetit thotë se ka serverë në 30 vende dhe numëron. Sidoqoftë, vetëm 25 serverë paraqiten në ndërfaqen e klientit, dhe duke qenë se disa vende kanë më shumë se një server, kjo arrin jo më shumë se gjysmën e numrit të deklaruar.

Thënë kjo, përhapja gjeografike është e mirë në disa mënyra: ka servera në vende – si Bangkok, Kuala Lumpur dhe New Delhi – që nuk përfaqësohen nga shumë shërbime të VPN sot. Sidoqoftë, ai nuk ka serverë në Amerikën Qendrore ose në Jug, pavarësisht se është i përfshirë në Belize, as ndonjë server në Afrikë ose Lindjen e Mesme.

Vendndodhjet e saj të serverit mund ta rekomandojnë atë tek njerëzit që kanë nevoja të caktuara për lokacionin, por përndryshe VPN.asia është padyshim një nga shërbimet më të këqija në treg për sa i përket numrave të serverëve.

shpejtësi

Shpejtësitë që kemi ndjekur në VPN.asia ishin në anën e ngadaltë, përgjithësisht midis 10 dhe 20 përqind të shpejtësisë së pambrojtur, kështu që me siguri nuk do të dëshironi ta përdorni për aktivitetet tuaja përrua ose transmetimi (shikoni VPN-në më të mirë për të transmetuar për alternativa më të mira).

Vendndodhja: Ping: Download: Ngarko:
Rusi:210.68.95
Chicago:3531.491.26
Vancouver:5510,8221.95
New Delhi:4602.282.69
Amsterdam:1526.6920.5 [po vërtet]
London:1661.773.05

Shtë e dukshme që serverat evropianë dhe aziatikë janë më të shpejtë se ata në Amerikën e Veriut, ndoshta për shkak të një kombinimi të kërkesës së lartë të klientëve për serverët amerikanë dhe afërsisë me vendndodhjen tonë të atyre evropiane.

siguri & intimitet

VPN.asia operon një politikë pa prerjet, dhe përdor 256-bit encryption AES e cila tani është standarde në industrinë VPN. Kjo ju lejon zgjedhje të ndryshme në lidhje me protokollet e kriptimit: Dy opsionet e saj të para janë L2PT, dhe PPTP i cili ka njohur dobësitë e sigurisë, por shpesh është më i shpejtë se disa nga alternativat më të sigurta.

Ju gjithashtu keni mundësinë e një kombinimi të OpenVPN me llojet e lidhjeve TCP ose UDP. Këto lloje të lidhjes ofrojnë kombinime të ndryshme të shpejtësisë dhe stabilitetit, dhe ju mund të luani me to kur po përjetoni shpejtësi të ngadaltë përrua ose një lidhje të brishtë ndërsa shikoni shfaqjen tuaj të preferuar TV.

Ekziston gjithashtu një mënyrë e quajtur “vjedhurazi” në listën e protokolleve të kriptimit, dhe emri sugjeron se duhet të jetë ai që duhet të përdoret për të hyrë në përmbajtje të geobllokuar si Netflix ose BBC iPlayer, por kur e provuam zbuluam se Netflix hodhi poshtë gabimin e tij standard mesazh që thotë se ne dukej se po përdorim një server proxy.

Sidoqoftë, pasi kemi luajtur me kombinimet e ndryshme të protokollit të enkriptimit dhe llojit të lidhjes, kemi hyrë në Netflix të Sh.B.A. duke përdorur OpenVPN me një lidhje TCP. Në parashikim, ne nuk mund të hynim në iPlayer të BBC, megjithatë, që zakonisht është një detyrë më e vështirë për shumicën e VPN-ve atje (përveç VPN-së më të mirë për iPlayer-in e BBC-së, natyrisht).

Megjithëse aftësia e tij për të hyrë në Netflix është një tipar i mirë i VPN.asia, duhet shtuar se shpejtësia e lidhjes sonë mori një zgjatje të pjerrët, ndërsa përdorte protokollin që na futi, dhe fotografia ishte mjaft e trashë me raste kur ne po e përdorim.

VPN.asia bëri mirë në testin e rrjedhjes tonë DNS të dy duke përdorur modalitetin vjedhurazi dhe ndërsa ishte i lidhur me Netflix. Ajo gjithashtu ofron autentifikim SHA-256 hash, i cili është një funksion kriptografik i zhvilluar nga NSA dhe ofron një nivel tjetër sigurie nëse shqetësoheni për hakmarrje.

Shërbimi ndaj klientit

VPN.asia ka një faqe zbarkimi të dizajnuar mirë në faqen e saj të internetit ku thotë me siguri: “Zgjidh një ofrues VPN i cili mund të flasë bisedën DHE eci në këmbë. Ju merrni shërbimin e klientëve me 5 yje me formularë kërkese të personalizuar dhe përfaqësues të bisedës në internet 24/7. Në çdo kohë. Kudo. ” Pastaj ajo ka një dëshmi të rreme të klientit si mbështetje për këtë pretendim.

Në realitet ekziston një buton në krye të ndërfaqes së përdoruesit që do të hapë një faqe në internet ku mund të lidhesh me stafin mbështetës VPN.asia. Ajo thotë se mund të bisedoni me ta përmes bisedës live, duke përdorur një formë kontakti, ose direkt përmes postës elektronike, por ne gjetëm që butoni livechat nuk po funksiononte, edhe pse tha se stafi mbështetës ishte në internet.

Prandaj, ne përdorëm formularin e kontaktit dhe morëm një mesazh në ekran duke na falënderuar për reagimet, megjithëse kishim bërë një pyetje teknike. Disa minuta më vonë, një konfirmim i shpejtë që kërkesa jonë po shikohej, mbërriti përmes postës elektronike. Ne nuk dëgjuam më prej tyre megjithatë.

E njëjta gjë vlen edhe për rimbursimin e premtuar: në kohën e shkrimit ne kemi pritur shtatë ditë për një përgjigje në kërkesën tonë dhe kemi shkruar mjaft shumë për t’i kthyer paratë tona. 

Baza e njohurive VPN.asia gjendet gjithashtu në këtë faqe, dhe arrin në një tërësi asgjë. Në të vërtetë ka më shumë informacione rreth veçorive që ofrohen në faqen e faqes së internetit. Meqenëse kohët e fundit ka shtuar karakteristika të reja si një killswitch, ndoshta FAQs janë në rrugë të mbarë, por tani për tani ato përmbajnë pranë asnjë informacioni.

Aktgjykimi

VPN.asia është një shërbim VPN që premton shumë dhe jep vetëm disa prej tij. Kryen funksionin themelor të VPN të enkriptimit në mënyrë të duhur, por akoma nuk arrihet në pikat më të imta të shërbimit të klientit VPN ose konfigurimit të.

Shtë një opsion me një çmim mjaft të ulët që do t’ju fusë në Netflix dhe do t’ju lejojë të torrentoni me siguri, por shpejtësitë e saj të ngadalta zvogëlojnë nga pikat e forta të saj dhe për këtë arsye ne nuk mund ta rekomandojmë me të vërtetë si duke ofruar vlerën më të mirë për para, krahasuar me vlerësimet tona të tjera VPN.

Cilat janë përvojat tuaja me VPN.asia? Pajtohen apo nuk pajtohen me aktgjykimin tonë? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map