Rishikimi ProtonVPN – Përditësuar 2020

Rishikimi i ProtonVPN

ProtonVPN shkëlqen në veçoritë dhe përdorshmërinë, por bie pas konkurrencës për sa i përket shpejtësisë. Edhe pse mund të merrni më shumë për paratë tuaja diku tjetër, plani bujar i lirë mund të jetë i mjaftueshëm për të ndryshuar mendimin tuaj.


protonvpn-Paneli-rrëshqitës-1

protonVPN-ndërfaqe-rrëshqitës-2

protonvpn-profile-slider-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-Split-tunneling-slider-5

i mëparshëm

tjetër

ProtonVPN nuk e ka bërë udhëzuesin tonë më të mirë VPN në të kaluarën, megjithëse ka të gjithë përbërësit për t’u renditur në majë. Lista e gjatë e karakteristikave merr një prapa në ndërfaqen e krijuar me profesionalizëm, e cila mbështetet nga një politikë e qëndrueshme e intimitetit dhe shumë karakteristika të sigurisë. Shpejtësia, nga ana tjetër, është problem. 

Në këtë përmbledhje të ProtonVPN, ne do të bëjmë një zhytje të thellë në këtë VPN popullore, falas, duke treguar se ku shkëlqen dhe ku është e shkurtër. Gjatë rrugës, ne do të prekim veçoritë, çmimet, shpejtësinë, përdorshmërinë, sigurinë, privatësinë dhe më shumë, të gjitha përpara se të jepni verdiktin tonë. 

Për çmimin e ulët falas, është e vështirë të trokitni ProtonVPN. Sapo të filloni të paguani, nuk është aq mbresëlënëse sa disa prej qenve më të mirë në hapësirën VPN. Shpejtësia është e pakëndshme, e cila është një turp, duke marrë parasysh sa shumë të mirë ProtonVPN merr. Kjo tha, me një plan bujar të lirë në gati, ia vlen akoma të shtrihet.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për ProtonVPN

Features

ProtonVPN, siç do ta shohim në pjesën “lehtësia e përdorimit” më poshtë, thekson aksesin. Përkundër kësaj, është e mbushur me karakteristika. Kjo fillon me një ndërrues të vrasjes, i cili do të bllokojë lidhjen tuaj të internetit nëse lëshoni ndonjëherë nga serveri i largët. Nuk ka mënyra të shumta të ndërrimit të vrasjeve, si me PIA, me, të themi, por ajo e bën punën e bërë. 

Krahas ndërprerësit të vrasjes është rrjedhja e DNS dhe mbrojtja e rrjedhjeve IPv6, si dhe tunelimi i ndarë, i cili ju lejon të dërgoni disa aplikacione ose adresa IPv4 përmes tunelit VPN, ndërsa të tjerët janë të përjashtuar. Për shembull, nëse doni të përzieni në një lidhje të sigurt ndërsa bëni një kopje rezervë në internet përmes lidhjes tuaj standarde, tunelimi i ndarë është thelbësor.

protonvpn-rishikim-Split-tunneling

Tunifikimi i ndarjes është mjaft i rrallë, por të gjitha karakteristikat e tjera janë rezervë. ProtonVPN veçohet me profile. Edhe pse nuk janë thelbësore për përvojën e VPN, profilet e bëjnë protonVPN shumë më të lehtë për t’u përdorur. Profilet ju lejojnë të konfiguroni shpejt aspektet e ndryshme të shërbimit pa gërmuar nëpër parametrat. 

Për shembull, nëse doni një profil përrua, mund të vendosni protokollin që dëshironi të përdorni – le të themi TCP për një konfirmim të paketave – vendin ku dëshironi të lidheni dhe madje edhe serverin specifik. Atëherë mund të vendosni një ngjyrë dhe emër të profilit, kështu që është e lehtë për tu gjetur. 

Edhe pse një shtesë në dukje e vogël, profilet ju lejojnë të ciklit të shpejtë nëpër konfigurime të ndryshme VPN pa ndonjë sherr.

protonvpn-shqyrtim-profile

ProtonVPN Bërthamë e Sigurt

Kur krijoni një profil, mund të vendosni gjithashtu një server të Sigurt si parazgjedhjen tuaj. Këta serverë specialiteti janë të disponueshëm vetëm në pajtimet “plus” dhe “vizionar”, dhe ato shtojnë një shtresë mbrojtjeje në lidhjen tuaj standarde. Essshtë në thelb një lidhje dyfish, por më shumë se kaq, është një e synuar. 

Ideja është që kur po përdorni një VPN në një vend me rrezik – të themi SH.B.A. – serveri me të cilin po lidh mund të rrezikohet. Për të zbutur problemin, serveri Secure Core së pari do të kalojë lidhjen tuaj përmes një serveri që ProtonVPN e di se është i pastër, zakonisht në Islandë ose Zvicër, përpara se t’ju dërgojë në serverin e rregullt VPN. 

Nëse nuk jeni në dijeni, shumica e ofruesve të VPN nuk i mirëmbajnë në mënyrë aktive serverat në rrjetin e tyre. Zakonisht, pjesë të një qendre të të dhënave merren me qira për t’u përdorur me VPN. Sidoqoftë, serverët e sigurt Core janë në pronësi të drejtpërdrejtë, të operuar dhe mirëmbajtur nga ProtonVPN, do të thotë se ata janë një mundësi e sigurt. 

Përmbledhje e Karakteristikave të ProtonVPN

Logo ProtonVPNprotonvpn.com

Fillon nga 400 dollarë muaj për të gjitha planet

i përgjithshëm

Menyra pagese
PayPal, kartë krediti, para të gatshme

Pranon cryptocurrency

Lidhje të njëkohshme
10

Mbështet tunelizimin e ndarë

Bandwidth i pakufizuar

Provë falas në dispozicion

Periudha e rimbursimit
30 dite

Shuma e serverit në të gjithë botën
600+

OS-të e desktopit
Windows, MacOS, Linux

OS-të e lëvizshme
Android, iOS

Zgjatjet e shfletuesit

Mund të instalohet në ruterë

streaming

Mund të hyni në Netflix SHBA

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Mund të hyni në Hulu

Mund të hyni në Amazon Prime Video

siguri

Llojet e shifrimit
256-AES

Protokollet VPN në dispozicion
OpenVPN, IKEv2

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Lejon përrua

Politika e mos-prerjeve

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

Killswitch në dispozicion

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

mbështetje

Biseda live

Mbështetje me email
24/7

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit
subreddit

Njohuri baze

Çmimeve

Modeli i çmimeve të ProtonVPN është unik. Në vend që të ofrojë një plan të vetëm në kohëzgjatje të ndryshme, ProtonVPN ka nivele të shumta shërbimi, shumë si VyprVPN (lexoni rishikimin tonë VyprVPN). Edhe pse ekzistojnë katër opsione, vetëm dy do të jenë të rëndësishme për shumicën e përdoruesve. 

Sa i përket planeve të paguara, ekzistojnë tre nivele, megjithëse niveli “plus” është vendi ku shumica e njerëzve duhet të tokës. Të gjitha nivelet vijnë me qasje të plotë në rrjetin e ProtonVPN, por “themelore” kufizon numrin e lidhjeve në dy dhe i mungon serive të sigurta të Core, streaming dhe planit “plus” të planit “plus”. 

Në krye të diapazonit, “vizionari” përfshin të gjitha tiparet e “plus” dhe vjen me dyfish lidhje, për tu ngritur, por është shumë e shtrenjtë. Pika e shitjes së këtij plani të nivelit të lartë është ProtonMail, i cili është një shërbim i koduar me email, të cilit ne i dhamë një nyjë në udhëzuesin tonë të sigurisë së emailit. 

Me këtë, shumica e përdoruesve do të ulen në “plus” si opsioni më i mirë. Nëse jeni duke kërkuar për një VPN buxhetore, Windscrib do t’ju marrë më tej sesa plani “themelor” i ProtonVPN (lexoni rishikimin tonë të Windscrib). Për më tepër, përfshirja e ProtonMail nuk është e mjaftueshme për të justifikuar një rritje kaq të madhe çmimesh në planin “vizionar”.

Sa i përket çmimit aktual, ProtonVPN është në rregull. Shërbimi me vlerë të një viti është i mirë për 100 dollarë, megjithëse ka shumë mundësi më të lira (lexoni rishikimin tonë të hyrjes në internet privat dhe rishikimin PureVPN për dy shembuj). Planet vijnë çdo muaj ose çdo vit, dhe ju do të kurseni 20 përqind duke blerë një vit përpara. Të gjitha çmimet në tabelën e mësipërme janë për planet vjetore.

ProtonVPN Falas

ProtonVPN nuk qëndron për planet e saj të paguara, por për atë falas. Ajo fitoi një vend në udhëzuesin tonë më të mirë falas VPN, duke ofruar tre servera për një pajisje pa pagesë. 

Për dallim nga shumica e VPN-ve falas, ProtonVPN nuk kufizon gjerësinë e bandës tuaj, do të thotë që mund ta përdorni atë sa të dëshironi, për sa kohë që qëndroni në serverat falas (lexoni rishikimin tonë të TunnelBear për një shërbim që kufizon gjerësinë e brezit). 

Plani falas nuk zëvendëson as garancinë e kthimit të parave. Përkundër faktit se mund të provoni ProtonVPN falas, përsëri mund të kërkoni rimbursim për 30 ditët e para nëse paguani. ProtonVPN ju krediton vetëm për ditët e mbetura në pajtimin tuaj, sidoqoftë, mbajini në mend. 

Sa i përket pagimit, ProtonVPN pranon opsione standarde, përfshirë PayPal, kartat e kreditit dhe bitcoin. Sidoqoftë, gjithashtu ju lejon të paguani me para, nëse jeni aq të prirur.

Mirësia e përdoruesit

ProtonVPN nuk është aq i thjeshtë sa VPN-të e tjera kur të vijë koha për t’u regjistruar. Procesi nuk po bëhet prapa, por zgjedhja midis niveleve nuk është diçka që zakonisht paraqitet në arkë. Për ata që nuk dinë me çfarë të shkojnë, ProtonVPN ka planin “plus” të etiketuar si “oferta më e mirë”, dhe ne do të pajtohemi. 

Pasi të zgjidhni planin tuaj, do të duhet të krijoni një llogari. ProtonVPN kërkon një emër përdoruesi, adresën tuaj të postës elektronike dhe një fjalëkalim. Nëse tashmë keni një llogari – qoftë nga një abonim i mëparshëm ProtonVPN ose përmes ProtonMail – mund të regjistroheni dhe të blini. 

Kjo nëse procesi i arkëtimit funksionon. Pas hyrjes në letrat kredenciale, faqja e internetit e ProtonVPN nuk pranoi të ngarkonte. Ne rishkruajëm shumë herë procesin e krijimit të llogarisë, çiklizmit adresat e postave elektronike, emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet, por pas rreth 20 përpjekjesh, ne përsëri u takuam me një ekran bosh. 

Në fakt, mënyra e vetme për të cilën ne mund të hyrëm në ProtonVPN ishte duke hyrë në një llogari që krijuam për një shqyrtim paraprak. Ne kemi arritur në ProtonVPN për të parë se çfarë po shkakton gabimin. 

Shkarkim ProtonVPN

Pasi të regjistroheni – nëse mund të regjistroheni, domethënë – do të uleni në pultin e llogarisë suaj. Pulti është mjaft shterpë, duke treguar detajet e pajtimit dhe informacionin tuaj të faturimit. 

Sidoqoftë, do të duhet të qaseni në pult, të paktën një herë për të shkarkuar ProtonVPN. Nëse doni të vendosni manualisht ProtonVPN, mund të shkarkoni skedarë konfigurimesh për OpenVPN nga faqja e shkarkimeve. 

protonvpn-rishikim-pult

Kur hapni aplikacionin, ProtonVPN do të kërkojë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, atëherë do të vazhdojë t’ju japë një turne në ndërfaqen e mrekullueshme. Rivaliteti i pëlqimeve të NordVPN, UI i ProtonVPN është një pamje për tu parë, të përshtatet me një hartë të ndryshueshme, navigacion të thjeshtë të serverëve dhe një tabelë të monitorimit të shpejtësisë (lexoni rishikimin tonë të NordVPN). 

protonvpn-rishikim-ndërfaqe

Ka shumë mënyra për t’u lidhur. Ju mund të gjeni vendndodhjen që dëshironi duke lëvizur në listë në të majtë ose duke klikuar trekëndëshin në vendin ku dëshironi të lidheni. Bërja ose do të lidhet automatikisht me një server në atë rajon. Ju gjithashtu mund të zgjidhni serverin individual, nëse jeni aq të prirur. 

Në përgjithësi, ndërfaqja e ProtonVPN balancon përdorshmërinë dhe shkathtësinë. Ndjehet sikur po komandoni ndonjë program të avancuar pa asnjë teknikë kompjuterike që shoqërohet me atë. Edhe nëse nuk jeni tifoz i teknikës estetike të nxirë, ProtonVPN është i lehtë për t’u përdorur, përmes dhe përmes. 

Parametrat ProtonVPN

ProtonVPN është dritë në cilësimet, pasi shumica e ndërfaqes i është kushtuar hartës së madhe të serverit dhe grafikut të shpejtësisë. Mund të aktivizoni tastin e vrasjes, të konfiguroni sesi sillet ProtonVPN në fillimin dhe të ndryshoni protokollin tuaj, por kjo është në lidhje me të. Nuk ka asgjë të çmendur si vendosja e skripteteve me porosi (lexoni rishikimin tonë të TorGuard për këtë). 

protonvpn-shqyrtim-settings

Kjo nuk është një gjë e keqe, sidoqoftë. ProtonVPN ju jep kontrollin që ju nevojitet pa u përfshirë shumë në barërat e këqija. Pothuajse çdo cilësim është reduktuar në një ndërprerës të vetëm, i cili, për shumicën e përdoruesve, është shumë.

shpejtësi

ProtonVPN fitoi një nod të përmendur të nderuar në udhëzimin tonë më të shpejtë të VPN. Sidoqoftë, kjo ishte kryesisht në forcën e planit të saj të lirë. Në krahasim me opsionet e tjera të paguara, ProtonVPN nuk është i ngadaltë, por nuk është as i shpejtë. Shërbime si AirVPN bëjnë punën e shpejtë në departamentin e shpejtësisë, edhe nëse ProtonVPN është një opsion më i mirë në përgjithësi (lexoni rishikimin tonë të AirVPN).

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (St. Louis)983,1420.49
Illinois, Sh.B.A # 16 (server i rekomanduar)1551,1320,51
Illinois # 1 i Amerikës (Core e Sigurt)2793.23.56
UK # 1410216.3410.99
Japonia # 2126417,917.45
Australia # 2125684,2810,87

Testimi ynë u bë duke përdorur serverët e rekomanduar të ProtonVPN për çfarëdo rajoni që po testonim. Për shembull, kur testuam Mbretërinë e Bashkuar, ne thjesht përzgjodhëm vendin dhe përdorëm çfarëdo serveri ProtonVPN të na dorëzonte. Për t’i mbajtur gjërat të drejta, ne testuam me OpenVPN / UDP dhe AES-256. 

Siç mund ta shihni më lart, ProtonVPN ra shumë pak kur kërceu mbi çdo trup uji. Përjashtimi i vetëm ishte në Australi, ku, pasi rivlerësuam testin disa herë, ne vazhdimisht morëm norma të shkarkimit në ose mbi normën tonë të pambrojtur. Ne madje i drejtuam testet me serverë të zgjedhur individualisht dhe morëm rezultate të ngjashme. 

Të gjitha testimet tona janë bërë në rrjetin normal të serverëve të ProtonVPN, do të thotë se mund të gjesh çdo server në paketën “themelore”. Ne u përpoqëm të testonim dy servera falas, por norma u ngadalësua aq shumë sa që aplikacioni ynë për testimin e shpejtësisë nuk do të lidhej pas përpjekjeve të shumta. Po kështu, kemi testuar një server të sigurt Core, dhe siç mund ta shihni më lart, ajo ngadalësoi shpejtësinë tonë me shumë. 

ProtonVPN është shumë gjëra, por në përputhje nuk është asnjë prej tyre. Shpejtësia ndryshon shumë ndërmjet serverëve individualë dhe lejimi i ProtonVPN të vendosë se cilin server që përdorni zakonisht nuk paguan. Kthimi në listë dhe zgjedhja e serverëve tanë prodhoi rezultate shumë më të mira. Shtë një shërbim që mund të jetë i shpejtë. Thjesht do të duhet të punoni për të.

siguri

ProtonVPN nuk ju lejon të konfiguroni shumë kur bëhet fjalë për sigurinë. Sa i përket sigurisë VPN, sidoqoftë, është niveli më i lartë. Ju keni vetëm qasje në OpenVPN, e cila është çiftuar me AES-256 (lexoni përshkrimin tonë të kriptimit dhe prishjes së protokollit VPN për të mësuar rreth tyre). Shkëmbimi i çelësit trajtohet me shifrimin RSA-4096. 

Me pak fjalë, të dhënat tuaja janë të siguruara kur përdorni ProtonVPN, por nëse jeni akoma i shqetësuar, serverët Secure Core janë gjithmonë të disponueshëm. Edhe pse shpejtësia juaj do të marrë një goditje të konsiderueshme, përdorimi i një serveri Secure Core nuk siguron asgjë rrjedhje për ju. Kriptimi është i shëndoshë, dhe me serverat Secure Core në gati, gjithashtu është mbuluar fërkimi lokal.  

ProtonVPN Torrenting

Përveç serverave Secure Core, ProtonVPN gjithashtu ka serverë të vlerësuar për lidhjet Tor dhe peer-to-peer. Serverat Tor duhet të përdoren nëse jeni duke u lidhur me rrjetin Tor përmes një VPN. Megjithëse, siç mund ta shihni në udhëzimin tonë VPN vs proxy vs Tor, shpejtësia juaj do të marrë një goditje. 

Serverat P2P janë ndërtuar për përrua, dhe për fat të mirë, ata nuk duhet të ndikojnë shumë në shpejtësinë tuaj. Megjithëse ProtonVPN është miqësor me përrallat në të gjithë bordin, serverat e dedikuar P2P janë të njohur për ProtonVPN si të sigurt. Kur përdorni një server jo P2P, është e mundur, megjithëse nuk ka të ngjarë, që dikush mund të binte në sy në atë lidhje. 

Për të siguruar që gjithçka me sigurinë e ProtonVPN të ishte e shëndoshë, ne e drejtuam atë përmes një seri testesh të rrjedhjeve DNS, si dhe WebRTC dhe teste të rrjedhjeve IP, dhe ProtonVPN doli i pastër.

intimitet

ProtonVPN përmbahet në një politikë të rreptë të mos-logs, ose të paktën një politikë të rreptë të mos-logs kur bëhet fjalë për informacionin e identifikueshëm. Kur regjistroheni për një llogari, do t’ju duhet të siguroni një adresë emaili, emrin e përdoruesit dhe mënyrën e pagesës. Për shkak se ju mund të paguani me bitcoin dhe të përdorni një email të ndezjes, nuk ka asgjë që ProtonVPN mund të mbajë mbi ju. 

Ky informacion sigurisht është mbledhur për të siguruar një përvojë më të fuqishme. Ekzistojnë më shumë procese të krijimit të llogarisë të përqendruara në jetën private – lexoni rishikimin tonë Mullvad për një shembull – por atyre u mungojnë tiparet e ProtonVPN. Shtë një e keqe e nevojshme.

Kur përdorni aplikacionin, ProtonVPN ka disa mjete përplasje dhe analitika që monitorojnë se çfarë po ndodh. Sidoqoftë, këto aplikacione mbledhin vetëm informacion kolektiv. Për shembull, ProtonVPN do të dinte nëse ka ndonjë përplasje, por nuk do ta di se kush e përjetoi rrëzimin. Po kështu, ProtonVPN njeh numrin e përgjithshëm të instalimeve, por jo ndonjë informacion mbi ato instalime individuale.

Trafiku juaj, adresa IP, kërkesat DNS dhe gjithçka tjetër që lidhet me lidhjen tuaj personale nuk monitorohet ose regjistrohet. Për hir të transparencës, ProtonVPN mban një raport ku shënon ndonjë kërkesë të rëndësishme ligjore që merr. Meqenëse ProtonVPN operon sipas ligjit zviceran, ai bashkëpunon vetëm me kërkesa të aprovuara nga sistemi gjyqësor zviceran. 

Kërkesa më e fundit që u aprovua nga sistemi i gjykatës zvicerane hodhi rrugën e saj drejt ProtonVPN, por nuk ishte në gjendje të pajtohej, pasi nuk kishte informacionet e kërkuara në proces. Zvicra ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë, kështu që të dhënat tuaja janë në duar të mira me ProtonVPN.

Performanca streaming

ProtonVPN nuk e bëri atë në VPN tonë më të mirë për listën e transmetimit për shkak të shpejtësisë së tij. Thënë kjo, ajo ishte në gjendje të hynte në çdo platformë kryesore rrjedhëse. Në Sh.B.A, lehtësisht hodhëm në Hulu dhe Amazon Prime Video, të cilat janë dy nga platformat më të vështira për t’u tundur (lexoni VPN-në tonë më të mirë për Hulu dhe VPN më të mirë për udhëzuesit Amazon Prime Video për të mësuar rreth kësaj).

Shpejtësia është problemi këtu. Rrjedhat u deshën një kohë për të ngarkuar duke përdorur vendet e rekomanduara të ProtonVPN. Duke kërkuar në një server vetë, ne ishim në gjendje të ngarkojmë videot relativisht shpejt, megjithëse jo aq shpejt sa VPN-ja jonë më e mirë për Netflix.   

ProtonVPN Netflix

Duke folur për Netflix, ne ishim në gjendje të hymnim në të pa ndonjë problem. Edhe një herë, shpejtësia ishte çështja më e madhe. Në të njëjtën mënyrë, ne ishim në gjendje për të hyrë në iPlayer BBC, por faqja u ngjit përgjithmonë për t’u ngarkuar. 

Ështja u ekzagjerua nga fakti që ne po testonim në Shtetet, kështu që duke u hedhur në Britani të Madhe mori shumë hapësirë ​​për kokën e rrjetit. Nëse jeni të interesuar të transmetoni përmbajtjen në Mbretërinë e Bashkuar, sigurohuni që të lexoni udhëzuesin tonë më të mirë për udhëzuesin iPlayer të BBC-së.

Vendndodhjet e serverëve

Në kohën e shkrimit, ProtonVPN ka 632 serverë në 44 vende. Edhe pse asgjë në krahasim me rrjetin masiv që ka HideMyAss (lexoni rishikimin tonë HideMyAss), ProtonVPN nuk po përdor serverë virtualë. Të gjitha vendet që ka janë fizike, dhe megjithëse do të thotë më pak larmi, është mirë për sigurinë. 

Serverat janë të ndarë në tre nivele: falas, standarde dhe siguri themelore. Serverat Secure Core janë në dispozicion vetëm në pajtimet “plus” dhe “vizionar”, ndërsa serverat standardë janë në dispozicion për këdo që paguan. 

Disa serverë vlerësohen gjithashtu për detyra specifike. Për shembull, vendndodhja në Hollandë vlerësohet për lidhje kolegëve me kolegë dhe vendndodhja e Hong Kongut vlerësohet për Tor. 

Vende të lira ProtonVPN

Nëse përmbaheni me një plan falas, ju kufizoheni në tre vende: Shtetet e Bashkuara, Japonia dhe Hollanda. Këto vende kanë shpejtësi “të mesme”, sipas ProtonVPN, e cila është e paqartë, për të thënë të paktën. Pavarësisht, të tre vendet ofrojnë një përhapje të mirë, veçanërisht për një plan falas.

Shërbimi ndaj klientit

ProtonVPN e lehtëson gjetjen e mbështetjes. Klikimi i skedës “mbështetje” në faqen kryesore të faqes në internet do t’ju sjellë në bazën e njohurive, e cila tregon një pjesë të vogël të kategorive dhe një buton për faqen e kontaktit. 

protonvpn-rishikim-Arkivi

Duke filluar me opsionet e kontaktit – ose, në këtë rast, opsionin e kontaktit – ProtonVPN ofron një formë të thjeshtë mbështetjeje. Ekzistojnë edhe adresa individuale të postës elektronike që mund t’i gjeni në faqen e internetit. Nuk ka bisedë live ose një numër telefoni, dhe kur arritëm të ndihmonim me email, u desh pak më shumë se një ditë për të marrë një përgjigje. 

Thënë kështu, ProtonVPN mban llogari të subreddit, Twitter dhe Facebook, të gjitha janë mjaft aktive. Nëse keni ndonjë pyetje, mund të cicëroni në ProtonVPN ose të filloni një fillesë në subreddit. 

Sidoqoftë, nuk duhet të bëni pyetje themelore. Baza e njohurive, megjithëse nuk është shumë e fortë, mbulon shumicën e pyetjeve të bëra shpesh. Ka udhëzues konfigurimi, artikuj të përgjithshëm për zgjidhjen e problemeve, sqarime në proceset e llogarisë dhe më shumë. Për më tepër, artikujt janë të hollësishëm, zakonisht përshtaten me udhëzime hap pas hapi dhe mjaft pamje të ekranit.

Aktgjykimi

ProtonVPN do të renditej lehtësisht pranë majës së renditjes sonë VPN nëse nuk do të ishte në shpejtësi. Karakteristikat dhe përdorshmëria janë të shkëlqyera, dhe çmimi nuk është gjithashtu i keq. Sidoqoftë, shpejtësia nuk duhet të dëmtojë pjesën tjetër të tregut VPN. Thënë kjo, nuk ka dëm në shkarkimin e versionit falas për ta provuar vetë. 

Whatfarë mendoni për ProtonVPN? A do të merrni versionin falas për një rrotullim? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Pyetjet e ProtonVPN

 • Isfarë është ProtonVPN?

  ProtonVPN është një server virtual i rrjetit privat me qendër jashtë Zvicrës. Ajo gjithashtu ofron një shërbim të koduar të postës elektronike të quajtur ProtonMail.

 • Si të përdorni ProtonVPN

  ProtonVPN është i lehtë për t’u përdorur në desktop. Duke përdorur hartën e serverit, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni vendin ku dëshironi të lidheni dhe të klikoni “lidheni”.

 • Ku bazohet ProtonVPN?

  ProtonVPN është me qendër në Zvicër, e cila ka disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map