Rishikimi personal i VPN WiTopia – Përditësuar 2020

Rishikimi personal i VPN WiTopia

WiTopia personalVPN duket se është bashkuar me idenë që karakteristikat vetëm ngatërrojnë. Rezultati është një VPN e pakuptimtë, shumë funksionale që mund të përdorë një ngritje të shpejtë, si dhe disa opsione drejt sigurisë dhe lehtësisë së përdorimit. Lexoni rishikimin tonë të plotë për WiTopia për detajet.


mirë-VPN-Shqyrtime

WiTopia personalVPN ka rreth që nga 2005, kështu që nuk është një fëmijë i ri në bllok. Mund të ndjehet si një kthim i mesit të viteve 2000, por është funksional. Ai pretendon të jetë “i sigurt dhe privat” dhe ka një politikë të thjeshtë, pa zhargone të privatësisë, e cila nuk premton asnjë prerje.

Ky rishikim personal VPN do të zhvillohet me të mirat dhe të këqijat e tij. Do të shohim tiparet e ofruara dhe do të testojmë shpejtësinë dhe sigurinë e saj. Ne gjithashtu do të rishikojmë çmimet e tij, vendndodhjet e serverit, shërbimin ndaj klientit, performancën e transmetimit, privatësinë dhe lehtësinë e përdorimit para se t’ju japim verdiktin tonë.

“Funksional” është fjala më e mirë për të përshkruar personalVPN. Me politikën e tij për rimbursim të padiskutueshëm, mund të vlejë një provë, por i mungojnë tiparet që do të gjesh me disa nga konkurrentët e saj për të njëjtin çmim ose më pak. Pajisjet celulare gjithashtu ndjehen si një pasardhje, përveç nëse nuk jeni përdorues i energjisë, kështu që nëse po kërkoni VPN më të mirë për celular, kjo nuk është ashtu.

witopia-spërkatje-1

witopia-spërkatje-2

witopia-spërkatje-3

witopia-spërkatje-4

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për WiTopia personalVPN

Pikat e forta & dobësitë

Features

personalVPN nuk është i ndezur me karakteristika, por ne do të ekzekutojmë atë që ka. Ka një klient desktop për macOS, Windows dhe Linux. Shtë e shëmtuar, por funksionon dhe është e thjeshtë.

personalvpn-advconnect

Klienti ua bën të lehtë përdoruesve të rregullojnë lidhjen e tyre, me cilësimet të zgjedhin protokollin ose serverin e tyre të preferuar. Ekziston një regjistër teknik, i cili mund t’ju ndihmojë të zbuloni problemet e lidhjes që mund të keni. Ju gjithashtu merrni një hartë botërore me kunjat që tregon përhapjen e serverëve personalVPN në të gjithë botën.

Asshtë po aq tërheqëse dhe e dobishme sa merr klienti i desktopit.

Sa i përket celularit, ju nuk keni fat sepse nuk ka aplikacione mobileVPN mobile. Nëse po kërkoni të lidheni në smartphone ose tablet, do të duhet të kuptoni se si të përdorni skedarët e konfigurimit ose udhëzimet që ofrohen.

Karakteristikat kryesore që mund të prisni nga një VPN e përqendruar në intimitet, të tilla si një vrasës, nuk janë të disponueshme. Nëse shkëputni ose humbni lidhjen, do t’i riktheheni lidhjes tuaj ekzistuese të internetit, kështu që merrni pretendimin e WiTopia që personalVPN është një shërbim “vërtet privat” me një majë kripe.

Të paktën mund të prisni që tunelet e ndara të jenë një tipar kur vëreni që klienti ka një cilësim për “dërgoni të gjithë trafikun”, por do të zhgënjeheni nëse e bëni këtë. Nuk duket të bëjë asgjë. Ne do të prekim atë më vonë në këtë përmbledhje.

Uebfaqja pretendon të ofrojë “mënyra vjedhurazi me teknologjinë Tor” në paketat e saj më të shtrenjta. Siç shpjegojmë në udhëzuesin tonë VPN vs. Proxy vs Tor, është e mundur të prishni kriptimin rreth Tor. Nëse jeni duke kërkuar për një VPN që ofron intimitet dhe siguri shtesë, kjo ndoshta nuk është një veçori që ia vlen të paguani për.

Ju nuk mund të përdorni lidhje OpenVPN nëse jeni pajtuar në paketën Themelore. Siç e përmendëm në zbërthimin e protokollit tonë VPN, OpenVPN është protokolli më i mirë për shumicën e përdoruesve, duke ofruar shpejtësi dhe siguri, kështu që ndalimi i atyre që janë në paketën themelore duke përdorur atë duket si një vendim i dobët.

Ju gjithashtu nuk do të përfitoni nga mënyra e tij e vjedhjes Tor me një abonim Basic, por kjo nuk është aspak një pikë shitje, sidoqoftë.

Vetëm Kryeministri, paketa më e shtrenjtë personale VPN, ofron gjithçka shtesë për sa i përket karakteristikave. Do të keni mundësi të përdorni shërbimin tuaj përmes një ruteri, të lidhni tetë pajisje njëkohësisht dhe të merrni falas shërbimin e encryption të WiTopia SecureMyEmail.

Përmbledhje e veçorive të WiTopia personalVPN

Logo VPN personale WiTopiawww.personalvpn.com

Fillon nga 417 muaj $ Të gjitha planet

i përgjithshëm

Menyra pagese
PayPal, kartë krediti

Pranon cryptocurrency

Lidhje të njëkohshme
8

Mbështet tunelizimin e ndarë

Bandwidth i pakufizuar

Provë falas në dispozicion

Periudha e rimbursimit
30 dite

Shuma e serverit në të gjithë botën
65 serverë në 42 vende

OS-të e desktopit
Windows, MacOS, Linux

OS-të e lëvizshme
Android, iOS, Blackberry

Zgjatjet e shfletuesit

Mund të instalohet në ruterë

streaming

Mund të hyni në Netflix SHBA

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Mund të hyni në Hulu

Mund të hyni në Amazon Prime Video

siguri

Llojet e shifrimit
256-AES, Blowfish-128

Protokollet VPN në dispozicion
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Lejon përrua

Politika e mos-prerjeve

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

Killswitch në dispozicion

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

mbështetje

Biseda live
24/7

Mbështetje me email
24/7

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

Çmimeve

personalVPN mund të përpiqet shumë për t’ju shitur paketat tre vjeçare, por vetëm niveli më i ulët, Basic, ka gjithçka afër vlerës së mirë. Nëse jeni duke kërkuar të angazhoheni në një shërbim VPN për dy ose tre vjet, do të jeni më mirë të shikoni në rishikimin tonë të NordVPN.

Nuk ka provë falas me personalVPN, kështu që mënyra më e lirë për të provuar shërbimin është të regjistroheni në paketën e tij Themelore për 5,99 dollarë në muaj. Nëse doni paratë tuaja më pas, ju mund të përfitoni nga politika e rimbursimit të garantuar prej 30 ditësh.

Nëse doni të provoni tiparet më të përparuara, do të duhet të paguani për një pajtim më të gjatë. Paketa e nivelit të dytë, Pro, kushton 39,99 dollarë për gjashtë muaj dhe shkon në 159,99 dollarë për një mandat tre vjeçar.

Për paratë, ju merrni akses në serverat OpenVPN dhe modalitetin e vjedhjes Tor. Numri i lidhjeve të njëkohshme mbetet i njëjtë. Vetëm Premier, i cili kushton 209,99 $ për tre vjet, ofron asgjë më shumë, me lidhje ruteri dhe tetë lidhje të njëkohshme.

Mund të paguani me PayPal dhe kartat më të mëdha të kreditit, që është tipike. Nuk pranon cryptocurrency, kështu që ju nuk do të mund të përdorni bitcoin për të paguar paketën tuaj VPN ashtu si mundeni me ExpressVPN (lexoni rishikimin tonë ExpressVPN).

Me 5,99 dollarë në muaj për paketën Themelore, personalVPN duket me çmime të arsyeshme në shikim të parë. Le ta kontrastojmë me Aksesin në Internet në Internet, një tjetër nga ofruesit tanë me shumë vlera, për të parë nëse është e vërtetë. Shikoni, së pari, shqyrtimin tonë të ANP-së.

Vetëm për një dollar më shumë në muaj, PIA ka një killswitch, duke e bërë atë një mundësi më të mirë për privatësinë, serverët e shpejtë dhe më shumë se 3000 prej tyre në krahasim me rreth 60 me personalVPN. Ju gjithashtu merrni një bllokues të malware dhe OpenVPN si një veçori standarde, jo premium.

personalVPN thjesht nuk ka një vlerë të madhe kur shikoni se çfarë ofron për çmimin, veçanërisht kur e krahasoni atë me shërbime të tjera. Edhe me një rimbursim për 30 ditë në ofertë, personalVPN përpiqet shumë për t’ju lidhur me kushte më të gjata në paketat e nivelit më të lartë për të marrë veçori që do të ishin standarde diku tjetër, siç janë lidhjet OpenVPN.

Me karakteristikat e kufizuara dhe një klient bazë VPN, paketat gjashtëmujore deri në tre vjet thjesht nuk janë vlerë e mirë për paratë në krahasim me VPN-të në listën tonë të ofruesve më të mirë VPN.

Lehtësinë e përdorimit

Regjistrimi për personalVPN është i thjeshtë. Në faqen e produkteve, ju jeni në gjendje të zgjidhni nga tre paketat dhe planet e ndryshme të çmimeve që ofrohen.

Ju mund të shqetësoheni kur të shihni faqen e arkëtimit. Për të gjithë përqëndrimin në intimitetin, faqja e internetit ende kërkon detajet e faturimit tuaj. Nuk është e qartë se sigurimi i tyre është opsional, por ne kemi qenë në gjendje të paguajmë pa e bërë këtë.

Për një shërbim VPN me intimitet, është formë e dobët të kërkoni këto detaje, veçanërisht sepse forma ju nxit të futni të dhënat tuaja pa e sqaruar se ato janë opsionale. Ne do të shtrojmë më vonë shqetësimet tona për trajtimin e të dhënave nga WiTopia në seksionin “privatësi”.

personalvpn-checkout

Pasi të keni regjistruar dhe paguar, ju do të merrni një lidhje për të konfirmuar llogarinë tuaj dhe të regjistroheni. Lidhja e dhënë do t’ju dërgojë në zonën e llogarisë tuaj, e cila rendit shërbimin në të cilin jeni regjistruar dhe siguron lidhje për të shkarkuar VPN klienti, azhurnoni ose ndryshoni fjalëkalimin tuaj.

Kjo është e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë, por do të duhet të mbani mend të aktivizoni shërbimin në seksionin “veprime” para se ta përdorni. Pasi të aktivizohet, klikoni në “shkarkime / konfigurim” për t’ju dhënë opsione për të shkarkuar klientin për sistemin tuaj operativ.

personalvpn-download

Siç kemi përmendur, nuk ka shumë për pajisjet e lëvizshme. Do të merrni një skedar konfigurimi OpenVPN ose udhëzime të konfigurimit për protokollet e tjera VPN. Nëse keni shkuar për paketën Basic, nuk do të mund të përdorni skedarin OpenVPN.

Fatmirësisht, procesi i instalimit për klientin në desktop është shumë më i thjeshtë. Në Windows, ju do të keni një skedar të ekzekutueshëm të instalimit dhe nuk do t’ju mbingarkojë me opsione.

Instalimi është i shpejtë, por kemi pasur probleme me lidhjen e tyre të shkarkimit. Vazhduam të merrnim një gabim 404, i cili mori disa përpjekje për të zgjidhur duke klikuar përsëri dhe duke provuar lidhjen e instalimit të Windows deri sa të funksiononte shkarkimi.

personalvpn-kryesore

Duke përdorur personalVPN

Gjëja e parë që do të vini re pasi të instaloni klientin është sa i vjetëruar duket. Për pjesën më të madhe, është e thjeshtë të përdoret, megjithëse. Klikimi i “lidhjes së shpejtë” do t’ju lidhë automatikisht me serverin më të afërt VPN në vendndodhjen tuaj.

Klienti gjithashtu siguron një hartë botërore, kështu që ju mund të shihni se cilët serverë janë vendosur ku. Ju nuk mund t’i klikoni ato për t’u lidhur, dhe nuk do të zmadhoni shumë larg.

personalvpn-settings

Seksioni i preferencave ju lejon të zgjidhni protokollin tuaj të preferuar të sigurisë VPN, serverin e preferuar të portës dhe të ndryshoni cilësimet e tjera. Do opsion ka një përshkrim të dobishëm të qëllimit të tij pranë tij. Kjo është e dobishme, veçanërisht për disa nga cilësimet e përparuara.

Ky seksion është gjithashtu aty ku do të gjeni opsionin “dërgoni të gjithë trafikun”, që është tipari i tunizimit të ndarë që nuk bën asgjë. Arritëm te shërbimi i klientit WiTopia për të pyetur rreth tij, siç do ta shihni në seksionin “mbështetja e klientit” më poshtë.

personalvpn-trafiku

Klienti nuk është i lezetshëm, por nuk e bën të vështirë të gjesh atë që duhet të gjesh pasi gjithçka mund të arrihet nga dritarja kryesore.

Zhgënjimi i vërtetë është ndërfaqja. Nuk është tërheqës dhe mund të mashtrojë përdoruesit, veçanërisht me cilësimet për tiparet që nuk ekzistojnë. Karakteristika të tjera, të tilla si harta botërore, duken si shtesa të kota që mund të irritojnë përdoruesit, gjithashtu.

shpejtësi

WiTopia pretendon se “avantazhi i saj i shpejtësisë” e bën personalVPN një nga shërbimet më të shpejta VPN në biznes. Ne kemi dashur ta vendosim atë provë, kështu që kemi ekzekutuar teste me shpejtësi në disa nga serverët e saj në të gjithë botën nga baza jonë në Mbretërinë e Bashkuar. Rezultatet janë renditur më poshtë.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (MB)1128,654.28
Amsterdam2327,593.97
Toronto17626,762.71
San Francisko2775.163.02
Qyteti i Nju Jorkut15226,613.38
Los Angjelos30318.802.76
Moska10827.193.53
Tokyo46515.021.50
Kairo1241.361.86
Jerusalem12524.354.06

Rezultatet janë të mira, të këqija ose të shëmtuara, në varësi të vendit ku dukeni. Problemi me personalVPN është mospërputhja në shpejtësi dhe performancë nga serveri në server.

Le të hedhim një vështrim në Amsterdam dhe Toronto, të cilët kishin shpejtësi identike gati në lidhjen e pambrojtur përkundër distancës së tyre nga njëri-tjetri. Toronto është rreth 3.400 milje larg MB, kështu që performanca e serverit në veçanti është mbresëlënëse.

Për fat të keq, kjo është aty ku mospërputhja rrit kokën e saj të shëmtuar. Los Angeles dhe San Francisko janë në Kaliforni, ata janë rreth 5,000 milje nga Britania e Madhe, dhe ato janë vetëm 310 milje larg, megjithatë shpejtësitë e shkarkimit midis tyre ndryshuan nga 5-18 megabits për sekondë.

E njëjta gjë mund të shihet me Egjiptin dhe Izraelin fqinj, të cilët janë vetëm 250 milje larg njëri-tjetrit. Shpejtësitë midis tyre shkonin nga 1-24 Mbps. Në 1 Mbps, ngarkimi i faqeve në internet do të jetë një luftë, e lëre më të transmetojmë një film.

WiTopia nuk rekomandon serverë. Ato që kemi zgjedhur të shqyrtojmë janë zgjedhur rastësisht. Thënë kjo, ndjehet se cilësia e lidhjes tuaj do të ndryshojë për një diferencë mjaft të madhe, në varësi të serverit që ju zgjidhni.

Koha e vonesës në pjesën më të madhe të serverëve që kemi testuar ishin gjithashtu mjaft të dobët, përveç atij më të afërt. Nëse dëshironi VPN më të mirë për lojëra, kjo nuk është ashtu.

Nëse jeni me fat me zgjedhjen e serverit tuaj, ju jeni brenda një dite të mirë. Marrja e shpejtësive që përputhen pothuajse me shpejtësinë e pambrojtur në serverë mbi 3,000 milje larg është mbresëlënëse. Nëse zgjidhni dobët, do të detyroheni të bëni blerje derisa të gjeni një server që funksionon, si dhe sugjeron “avantazhin e tij të shpejtë”.

siguri

PersonalVPN ofron protokollet standarde VPN, por kufizon lidhjet duke përdorur OpenVPN për klientët në planet e tij Kryeministri dhe Pro. OpenVPN është protokolli që ne rekomandojmë për shumicën e përdoruesve, në mënyrë që kufizimi të jetë zhgënjyes.

Për përdoruesit e Basic, WiTopia rekomandon përdorimin e L2TP / IPSec në vend të kësaj. IPSec siguron të dhënat tuaja me kodimin AES 256-bit, por studiuesit kanë gjetur dobësi në protokoll. Mbani në mend se IPSec e ka origjinën nga Agjensia e Sigurisë Kombëtare e SHBA, e cila ka një reputacion të paqartë kur bëhet fjalë për mbikëqyrjen e qeverisë.

Nëse preferoni paranojën të rrezikojë, mund të mos jetë protokolli më i mirë për t’u përdorur. personalVPN ofron protokolle, siç janë PPTP dhe IKEv2, por siç shpjegojmë në paraqitjen tonë PPTP vs OpenVPN, PPTP është e pasigurt dhe nuk duhet të përdoret. IKEv2 është i bazuar në IPSec, dhe megjithëse është i shpejtë dhe mjaft i sigurt, ai ka dobësi të ngjashme.

Për të parë se sa mirë është kryer siguria personale e VPN-së në botën reale, kemi vrarë teste për të kontrolluar rrjedhjet e DNS dhe IP, si dhe një test WebRTC. VPN i kaloi ato pa asnjë problem.

Nuk janë të gjitha lajmet e mira kur bëhet fjalë për sigurinë. Nuk ka asnjë goditje vrasëse, kështu që do të ktheheni në lidhjen tuaj të pambrojtur dhe të rrjedhni vendndodhjen tuaj nëse humbni lidhjen me VPN tuaj.

Kjo është një humbje e madhe për një shërbim VPN që përqendrohet në sigurinë dhe privatësinë.

intimitet

WiTopia pretendon se personalVPN është private dhe e sigurt. Ashtu si shumica e ofruesve kryesorë të VPN, ai premton të mos monitorojë ose ruaj informacione që mund të identifikojnë një përdorues ose atë që mund të bëjë.

personalvpn-privacy

Një vështrim në politikën e saj të intimitetit duket se e konfirmon këtë. Nuk është, ose thotë se nuk ka, log logo të dhëna për përdoruesit e saj dhe, me fjalët e veta, ato janë “me dizajn”.

Nuk ka qenë gjithmonë kështu, sidoqoftë. Një vështrim i shpejtë në Makinerinë Wayback tregon se, të paktën në vitin 2015, WiTopia regjistroi kohën, vendndodhjen dhe kohëzgjatjen e lidhjeve të përdoruesit. Ai gjithashtu ishte i përgatitur për të lëshuar atë informacion nën presion ligjor.

Politikat e privatësisë jo gjithmonë pikturojnë një pamje të saktë të qëllimeve të një kompanie, siç tregon rishikimi ynë IPVanish. Fatkeqësisht, nën presionin e agjencive qeveritare, madje edhe shërbimet më të mëdha VPN do të shkatërrohen dhe ofrojnë informacion që ata pretendojnë se nuk i mbajnë.

WiTopia bazohet në Sh.B.A e cila është anëtare e marrëveshjes së inteligjencës 14 Eyes, e cila lejon që të dhënat personale të ndjeshme të ndahen midis anëtarëve të saj. Si rregull, shërbimet VPN jashtë 14 Sytë do të mbrohen më mirë nga qeveritë e ndërhyrjes me kumtesat sesa ato në të.

Nga pikëpamja e intimitetit, WiTopia mund – dhe ne theksojmë “mund” – t’ju rrezikojë më shumë.

Ne mund të rishikojmë vetëm atë që thotë politika e intimitetit të WiTopia sot. Ne nuk ishim në gjendje të gjenim regjistrime që tregojnë se ai ka bashkëpunuar me autoritetet, por, siç tregon politika e saj e mëparshme, ajo ishte e përgatitur ta bënte këtë në të kaluarën.

nëse po kërkoni ta mbani identitetin tuaj të fshehur. Do të duhet të shikoni në listën tonë të VPN-ve më të mira për përrua nëse doni të shkarkoni pa u zbuluar.

Performanca streaming

Përdorimi i personalVPN për të transmetuar përmbajtje nga Amazon Prime Video, iPlayer i BBC, Netflix ose Hulu është një çantë e përzier. Një test i secilës nga shërbimet e transmetimit zbuloi se disa kanë punuar mirë me të dhe të tjerët nuk kanë punuar fare, kështu që nuk do ta bëjnë atë në VPN tonë më të mirë për listën e transmetimit.

Kjo është edhe më zhgënjyese kur shihni se personalVPN ofron katër serverë të Sh.B.A posaçërisht për transmetim në Netflix dhe Hulu. Shtë e qartë se po kërkon të synojë përdoruesit e transmetimit me ata.

Nuk janë të gjitha lajmet e këqija, megjithatë. Të katër serverët streaming me bazë në SH.B.A. kanë punuar shumë me Netflix, edhe pse vetëm dy prej tyre janë etiketuar për të. Nuk kishte asnjë çështje buffering ose ngadalësime – përvoja ishte e qetë.

Ne nuk do ta konsiderojmë personalVPN për listën tonë të VPN-ve më të mira për iPlayer të BBC-së, megjithëse. WiTopia nuk ofron një server miqësor me transmetimin në Mbretërinë e Bashkuar dhe asnjëri prej të dyve me bazë atje nuk lejoi që iPlayer i BBC të transmetohet, kështu që ju do të duhet të merrni doktorin tuaj i cili rregullon diku tjetër.

Vendndodhjet e serverëve

personalvpn-hartë

WiTopia nuk tregon se sa serverë ka apo numrin e vendeve ku ndodhet, por siguron një listë. Ne numëruam 65 vendndodhje në 42 vende, kështu që nuk do të ofrojmë askund afër disponueshmërinë e serverit të ofruesve të tjerë të mëdhenj, siç tregon krahasimi ynë ExpressVPN vs NordVPN.

Kjo shkon shumë përpara për të shpjeguar pse shërbimi i tij mund të jetë kaq i paqëndrueshëm. Disa serverë, siç është serveri San Francisko që kemi testuar, ka të ngjarë të kenë më shumë trafik në të, sesa, të themi, serveri izraelit.

Shumica e serverëve janë shpërndarë nëpër Evropë dhe Amerikën e Veriut. Amerika e Jugut ka vetëm një server dhe Afrika ka vetëm tre. Azia nuk shkon shumë më mirë, me vetëm shtatë serverë që kalojnë nga Kina në veri në Malajzi në jug.

Shërbimi ndaj klientit

WiTopia pretendon të ofrojë mbështetje rreth orarit për personalVPN, shtatë ditë në javë, 365 ditë në vit. Ka një udhëzues mbështetës, adresa emaili dhe një funksion bisede live.

Baza e njohurive është e detajuar dhe e lehtë për të lundruar, me udhëzues për t’ju ndihmuar të vendosni VPN në shumicën e sistemeve operative. Ajo gjithashtu ofron mbështetje për pajisjet e ngrohta, të tilla si kutia Boxee, e cila është ndërprerë gjatë.

personalvpn-udhëzime

Udhëzuesit janë në kundërshtim. Disa, të tilla si udhëzuesi i konfigurimit të Windows, përfshijnë fotografi të ekraneve me udhëzime hap pas hapi, por të tjerët, siç janë udhëzuesit e konfigurimit celular, japin vetëm udhëzime të shkruara.

Nëse keni nevojë për mbështetje, nuk do të humbni kohën tuaj duke dërguar një email, por nëse bëni, WiTopia do të përgjigjet brenda disa orësh. Në fund të secilës faqe është një mundësi për mbështetjen e bisedës live me një këshilltar.

personalvpn-LiveChat

Ne nuk kemi pse të presim gjatë për një përgjigje në pyetjet teknike nëse personalVPN ishte i aftë të ndajë tunele apo kishte një sulm vrasës. Kjo lloj përgjigje “nudge, winkge” nuk ndihet shumë e besueshme, por nëse WiTopia nuk ofron veçoritë në të ardhmen, ne do të rinovojmë rishikimin tonë për të pasqyruar atë.

Mbështetja e klientit për personalVPN është një çantë e përzier. Si i gjithë shërbimi i tij, është funksional, por nuk ndjehet si një përpjekje e lëmuar. Sidoqoftë, përgjigjet janë të shpejta dhe duhet t’i merrni përgjigjet e pyetjeve tuaja shpejt nëse vendosni të përdorni funksionin e tij të bisedës live.

Aktgjykimi

personalVPN do të ishte pretendent për një nga VPN-të më të mira nëse do të përqëndroheshim vetëm në shpejtësi dhe në zgjedhjen e qershisë, me cilët serverë po lidhnim. Problemi është se përvoja që ju merrni do të ndryshojë jashtëzakonisht në varësi të serverit që ju zgjidhni.

Kjo nuk është mjaft e mirë për një shërbim që pret që ju të paguani për gjashtë muaj deri në tre vjet përpara për dy nga tre paketat e tij.

Thjesht nuk ka mish të mjaftueshëm në kocka kur bëhet fjalë për këtë shërbim VPN. Karakteristikat që prisni si standarde, siç është mbështetja OpenVPN, shiten si tipare premium në planet e tij më të shtrenjta. Nuk ka provë falas dhe vetëm paketa më themelore e tij ka një plan mujor.

Ne gjithashtu mbetemi të pa bindur nga disa prej pretendimeve të tij. Për shembull, ajo pretendon të jetë e përqendruar në siguri dhe intimitet, por bazohet në Sh.B.A, ku intimiteti i të dhënave mund të përmbyset me një thirrje të shpejtë. Nuk ka asnjë vrasje të parashikuar dhe kompania ka pasur një politikë privacy në të kaluarën që sugjeroi një gatishmëri për të dorëzuar të dhënat.

Kjo nuk do të thotë se personalVPN është gjithçka e keqe, sepse nuk është ashtu. Mund të jetë rrufe shpejt dhe klienti është i lehtë për t’u përdorur, por me një numër të kufizuar të serverëve dhe mungesë karakteristikash, mund të jeni më mirë të shikoni listën tonë të rishikimeve të VPN për alternativa.

A keni përdorur personalPVPN më parë? Nëse keni mendime ose mendime për të shtuar këtë përmbledhje, ju lutemi lini ato në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me