Rishikimi IVPN – Përditësuar 2020

Rishikimi IVPN

IVPN përpiqet t’i bëjë gjërat ndryshe nga ofruesit e tjerë dhe arrin sukses në mënyrë të admirueshme. Ka shumë për të pëlqyer këtu, nga shpejtësia në transparencën e politikës së privatësisë, por çmimi është pak i përafërt. Lexoni të gjitha detajet në rishikimin tonë IVPN.


mirë-VPN-Shqyrtime

Tregu VPN – dhe industria e teknologjisë në tërësi – është një botë ku, pasi që disa standarde fillojnë të shfaqen, shumë konkurrentë përfundojnë të kërkojnë dhe kryejnë të njëjtën gjë. IVPN, megjithatë, na dha pak një pritje të mirëpritur nga monotonia. 

IVPN i bën gjërat pak më ndryshe në shumë aspekte. Nga një politikë e privatësisë e cila është paraqitur si FAQ, deri tek ofrimi i një protokolli që është akoma në zhvillim, ka disa çudira që na kanë dalluar në lidhje me IVPN. Disa na pëlqejnë, ndërsa disa jo.

Edhe pse mund të mos jetë gati për mbledhjen më të mirë të VPN-së, IVPN duket se ka premtime domethënëse. Shpejtësitë e ngurta, siguria e mirë dhe mbështetja e shkëlqyeshme e klientit bëjnë një rast të fortë për IVPN, por vetëm çmimi është i mjaftueshëm për të përzënë shumë larg. Vazhdoni të lexoni për të parë se çfarë na pëlqyen dhe çfarë mendojmë se ende ka nevojë për punë. 

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për IVPN

Features

Ndërsa përdorni IVPN, vumë re se pjesa më e madhe e paraqitjes së menusë së cilësimeve ishte jokonvencionale. Karakteristikat më themelore kishin të drejtë atje ku prisni të jenë. Për shembull, në faqen e parë që shihni kur hapni cilësimet ka kutitë e kontrollit që ju lejojnë të ekzekutoni VPN në fillimin dhe të lidheni automatikisht nëse e bëni këtë. 

IVPN-Cilësimet

Faqja kryesore e cilësimeve është vendi i duhur për këto opsione. Sidoqoftë, menjëherë vërejtëm se një gjë mungonte nga kjo faqe: një ndërrues vrasës. Kur diskutuam për këtë, IVPN tha që ekziston një ndërprerës vrasës, por është i integruar në murin e zjarrit.

Pretendon se kjo metodë ofron një ndërprerës më të fortë për vrasje sepse muri i zjarrit funksionon në mënyrë të pavarur nga klienti IVPN dhe mund të integrohet me pjesë të sistemit operativ të pajisjes. 

Kjo lejon murin e zjarrit të kombinuar dhe ndërruesin për të ekzaminuar më me kujdes trafikun e kompjuterit tuaj dhe me më shumë besueshmëri të ndërpresë rrjedhën e të dhënave nëse diçka shkon keq. 

Edhe pse është e vështirë të përcaktohet nëse kjo metodë është më e efektshme sesa një ndërprerës standard i vrasjes, nuk do të ndryshojë faktin se do të ishte mirë të shikonit një mjedis të caktuar për të në menutë. 

Një ndërrim vrasës është thelbësor për sigurinë, dhe të mos shohësh ndonjë përmendje të kësaj në cilësime është diçka që duhet t’i bëjë përdoruesit paksa të pakëndshëm. Kjo konfigurim nënkupton gjithashtu që nëse përdorni IVPN, padyshim që duhet të keni zgjedhur “gjithmonë në firewall”.

IVPN ofron një përhapje të respektueshme të opsioneve të pajisjeve. Ekziston një klient i disponueshëm për Windows, macOS, Android dhe iOS, si dhe udhëzues të gjerë se si të vendosni VPN për Linux. 

Shtë gjithashtu e mundur të vendosni IVPN për të kandiduar në ruterë për të mbrojtur me lehtësi të gjitha pajisjet në shtëpinë tuaj. Përndryshe, ju mund të blini një ruter të paravendosur të drejtpërdrejtë nga IVPN, i cili është një zgjidhje shtesë për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja.

IVPN-Devices

Bllokues i reklamave IVPN

Në faqen e saj të internetit dhe brenda klientit, IVPN reklamon gjithashtu një veçori reklamimi dhe bllokimi. Duket se reklamuesi funksionon njësoj si çdo tjetër. Bllokuesi i gjurmimit vetëm rivoton trafikun tuaj përmes DNS private të IVPN për të errësuar destinacionin tuaj nga ISP-ja juaj dhe snoops të tjera të mundshme në internet.

Ekziston një opsion në cilësimet për ta kthyer këtë veçori ad- dhe ndjekëse-bllokuese edhe në modalitetin hardcore. FAQ në lidhje me këtë karakteristikë thotë se bllokon faqet e internetit të “mbajtësve të flamurit të ekonomisë së mbikëqyrjes”, duke përfshirë Google dhe Facebook. Kjo do të thotë se bllokon gjithashtu YouTube dhe çdo faqe apo shërbim tjetër në pronësi të Google ose megacorps të tjerë të ngjashëm.

Edhe pse kjo është një ide interesante, duket se më shumë si një zbukurim i vogël argëtues se gjithçka tjetër. Të shohësh nëse mund të mbijetosh në epokën dixhitale pa këto shërbime mund të jetë argëtuese për një kohë. Në fund të fundit, megjithëkëtë, ju ose do të shmangni këto lloj faqesh vetë ose t’i përdorni ato ndërsa i grisni dhëmbët dhe dëshironi më të mirën për privatësinë tuaj në internet. 

Ne do të flasim më shumë rreth protokolleve dhe sigurisë në seksionin e dedikuar për këtë, megjithatë, është interesante të theksohet se IVPN gjithashtu sportivizon disa veçori jo të zakonshme në këtë drejtim, si dhe. 

Së pari, lejon përdoruesit të përdorin protokollin OpenVPN dhe ta konfigurojnë atë me parametra shtesë personal. Kjo është vetëm për ata që e dinë se çfarë bëjnë kur bëhet fjalë për kodimin dhe protokollet, por është një shtesë e mirëpritur për zhvilluesit dhe koduesit që janë tinkerers kuriozë.

IVPN-OpenVPN

Më në fund, IVPN gjithashtu ofron një protokoll të hapur me burim të hapur të quajtur WireGuard. Ky protokoll është ende në zhvillim e madje vetë IVPN i nxit përdoruesit të shmangin atë për arsye sigurie. 

Pasqyrë e Tipareve të IVPN

Logoja IVPNwww.ivpn.net

Fillon nga 500 $ muaj të gjitha planet

i përgjithshëm

Menyra pagese
PayPal, kartë krediti

Pranon cryptocurrency

Lidhje të njëkohshme
5

Mbështet tunelizimin e ndarë

Bandwidth i pakufizuar

Provë falas në dispozicion
3 ditë

Periudha e rimbursimit
7 dite

Shuma e serverit në të gjithë botën
88 servera në 40 lokacione në 29 vende

OS-të e desktopit
Windows, MacOS

OS-të e lëvizshme
Android, iOS

Zgjatjet e shfletuesit

Mund të instalohet në ruterë

streaming

Mund të hyni në Netflix SHBA

Mund të hyni në iPlayer në BBC

Mund të hyni në Hulu

Mund të hyni në Amazon Prime Video

siguri

Llojet e shifrimit
256-AES

Protokollet VPN në dispozicion
OpenVPN, WireGuard

Aktivizohet në fillimin e pajisjes

Lejon përrua

Politika e mos-prerjeve

Kaloi testin e rrjedhjes DNS

Killswitch në dispozicion

Malware / bllokues i reklamave të përfshira

mbështetje

Biseda live
24/7

Mbështetje me email
24/7

Mbështetje telefonike

Forumi i përdoruesit

Njohuri baze

Çmimeve

IVPN ofron dy nivele shërbimesh, secila prej tyre janë në dispozicion në një cikël faturimi mujor ose vjetor. Ky është një ndryshim nga çmimi i mëparshëm i IVPN, ku një plan u ofrua në ciklet e faturimit mujor, tremujor dhe vjetor. 

Edhe raftet më të larta si ExpressVPN janë më të shtrenjta, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë ExpressVPN.

Prmimi tremujor nuk është më një opsion, i zëvendësuar në vend të tij nga një plan standard që ofron vetëm dy lidhje të njëkohshme. Për ata që janë pajtuar tashmë, IVPN do të vazhdojë të paguajë 30 dollarë çdo tre muaj, por një pajtim tremujor nuk do të ofrohet për pajtimtarët e rinj. 

Kushdo që ka një plan përndryshe do të shndërrohet në një anëtarësim në Pro, duke e rritur shtatë kufirin e mëparshëm të pajisjes. Të dy planet janë kryesisht të njëjta. Përditësimi në Pro vjen me lidhje më të njëkohshme, si dhe përcjellje porti dhe funksionim multihop. 

Nëse dëshironi të provoni shërbimin, IVPN ofron një provë falas tre-ditore. Sidoqoftë, për ta provuar gjyqin, duhet të vendosni informacionin për pagesën tuaj në formën e një karte krediti ose PayPal. Bitcoin pranohet si një formë pagese, por ju nuk mund ta përdorni këtë për të marrë një provë falas. 

Pas gjykimit falas, ju regjistroheni automatikisht në planin e zgjedhjes suaj. Ju mund të anuloni dhe të merrni një rimbursim në çdo kohë brenda shtatë ditëve. 

Kohëzgjatja e shkurtër e gjykimit dhe kërkesa për të vendosur në mënyrën tuaj të pagesës në mënyrë të parakohshme do ta mbajë IVPN jashtë listës sonë më të mirë falas të shërbimeve VPN tani për tani. Sidoqoftë, është mirë që ofrohet për klientët e mundshëm që ta provojnë përpara se të harxhojnë kaq shumë para.

Lehtësinë e përdorimit

Klienti IVPN është vizualisht i këndshëm me një estetikë të pastër bardhë e blu. Në ekranin fillestar të aplikacionit është një buton i madh që thotë “lidheni”, i cili, siç mund të keni pritur, ju lidh me VPN. 

IVPN-Client

Mbi këtë janë ndërprerës të ndërprerësve si për antivirues ashtu edhe për murin mbrojtës. Të dyja këto janë jashtë funksionit. Sidoqoftë, siç përmendëm në pjesën “tiparet”, muri i zjarrit duhet të jetë gjithnjë me IVPN sepse çelësi i vrasjes është ndërtuar në të. 

Paraqitja dhe dizajni i listës së serverëve është pak a shumë i gabuar, në disa aspekte. Nga njëra anë, ai tregon kohë ping dhe ka një rreth të gjelbër, të verdhë ose të kuq pranë secilit server për të treguar se sa ngarkesë ka në atë server specifik për momentin. Sidoqoftë, nuk ka asnjë shirit kërkimi, i cili mund ta bëjë gjetjen e një lokacioni specifik pak më të vështirë sesa duhet.

IVPN-Servers

Për më tepër, ndërsa lista është alfabizuar me emrin e vendit, ajo është e shënuar me emrat e qyteteve, të cilat mund të bëjnë përpjekjen për të kërkuar listën për një kundërintuitiv të caktuar të qytetit. Në përgjithësi, ndërfaqja kryesore është e pastër dhe e lehtë për t’u përdorur, por mënyra se si janë vendosur serverët mund të përdorin pak rafinim.

Kur bëhet fjalë për cilësimet, gjërat janë po aq të pastra sa në faqen kryesore të aplikacionit. Cilësimet janë të ndara në disa skedarë që janë mirë të organizuar dhe lehtësojnë gjetjen e asaj që ju nevojitet.

shpejtësi

Gjatë testimit tonë të shpejtësisë, ne ishim në gjendje të arrinim disa shpejtësi mbresëlënëse në rrjetin IVPN. Duke parë tabelën më poshtë, ne mund të shohim se një model i fortë u shfaq në lidhje me distancën që ishim nga serveri dhe shpejtësitë që mund të prisnim.

Vendndodhja: Ping (ms) Shkarkoni (Mbps) Ngarkime (Mbps)
Të pambrojtur (Virginia)1294,775.82
U.S.1191,025.41
Britani e Madhe9080,634.81
Japoni19366,433.26
Switzerland13775,823.66
Brazil14682,024.19

Serverët më të largët jo vetëm që kishin pinguj më të lartë, gjë që është e pashmangshme, por kishte edhe shpejtësi më të ulët. Sh.B.A, e cila është aty ku ne u vendosëm për testimin, panë rezultatet më të mira. Ndërkohë Japonia, vendndodhja më e largët nga ne, pa pingun më të lartë dhe shpejtësinë më të ulët të qëndrueshme. 

Thënë kjo, madje edhe serveri japonez na dha afërsisht dy të tretat e brezit tonë të prapme, kështu që ne ishim në gjendje të shfletojmë në internet në këtë server pa ndonjë problem të vërtetë. Sitet do të kërkojnë një moment më shumë për të filluar ngarkimin për shkak të distancës më të madhe që duhet të udhëtojë sinjali, por në fund të fundit faqet e internetit ende ngarkohen shpejt dhe ndjehen të përgjegjshëm.

Edhe transmetimi i videos me rezolucion të lartë dhe 60fps nuk ishte problem për asnjë nga serverët që testuam. Megjithëse nuk mund të jetë duke e bërë atë në listën tonë më të shpejtë të VPN-ve akoma për shkak të disa serverëve që kanë mbetur (d.m.th Japonia), ai ende ofron shpejtësi të respektueshme që shumica e përdoruesve nuk do të kishin problem me.

siguri

Kritikimi i sigurisë së një VPN gjithmonë fillon me protokollin dhe enkriptimin e tij. IVPN ofron dy zgjedhje të protokollit dhe bravë në kodim. 

Protokolli i parë në ofertë është ai IVPN që duhet të përdorë 100 përqind të kohës: OpenVPN, një protokoll me burim të hapur dhe një regjistrim të duhur për të ofruar siguri dhe performancë. Ky është vendosur si protokoll i paracaktuar dhe për një arsye të mirë.

Zgjedhja tjetër e protokollit është WireGuard. Ky është një protokoll me burim të hapur që është aktualisht në zhvillim dhe është aq i ri sa nuk është as në prishjen e protokollit tonë VPN akoma, dhe kjo sepse nuk duhet të jetë.

WireGuard është ende në zhvillim, siç thuhet në uebfaqen e vet. Edhe uebfaqja IVPN thotë se protokolli është vetëm atje që njerëzit të marrin një shije të hershme dhe të shohin se për çfarë bëhet fjalë. Akoma nuk konsiderohet e sigurt por ka potencial pasi futet më tej në ciklin e tij të zhvillimit.

IVPN bllokon përdoruesit në kodimin AES-256. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme, pasi është një kriptim i fuqishëm që do të mbrojë të dhënat tuaja edhe nëse ndodh që në një farë mënyre të interceptohen nga ndonjë palë e tretë e paqëndrueshme.

intimitet

Ashtu si me shumë aspekte të tjera të IVPN, politika e privatësisë merr një rrugë të ndryshme nga shumica. Ndërsa shumica e politikave të intimitetit janë të shkruara në formën e një dokumenti ligjor dhe mund të jetë e vështirë të analizohen saktësisht se çfarë informacioni po mblidhet dhe po ndryshoni duar, politika e intimitetit të IVPN është e strukturuar pothuajse si Q&A.

Rezultati është një politikë e intimitetit shumë e lehtë për t’u shqyrtuar dhe e thjeshtë për t’u kuptuar, e cila shënon shënime të mëdha me ne. IVPN është shumë transparent në lidhje me atë se si mbledh dhe përdor informacion, dhe madje ka një faqe raportesh transparence.

Kjo faqe tregon se sa kërkesa informacioni ka marrë, sa prej tyre ishin të vlefshme dhe sa rezultuan në dhënien e informacionit autoriteteve. 

Në kohën e shkrimit, procesverbali katërvjeçar i transparencës tregon tre kërkesa për informacion, vetëm njëra prej të cilave ishte e vlefshme, dhe asnjë prej të cilave nuk rezultoi që të dhënat t’i dorëzoheshin ndokujt.

IVPN nuk ruan regjistrat e trafikut, shkrimet e kërkesave të DNS, afatet e lidhjes, prerjet IP ose ndonjë informacion tjetër në lidhje me përdorimin e VPN. E vetmja gjë që kërkohet për krijimin e llogarisë është një adresë e-mail, e cila është e vetmja pjesë e identifikimit të informacionit që duhet të dorëzoni (në varësi të metodës së pagesës).

Edhe pse IVPN ende nuk ka aq shumë rekorde sa disa nga konkurrentët e saj, mënyra se si ajo strukturon politikën e privatësisë dhe veçoritë e tjera të faqes në internet për të qenë shumë të hapur në lidhje me mënyrën se si përdor dhe mbledh informacion, na jep besim të rëndësishëm në intimitetin e këtij shërbim.

Performanca streaming

Megjithë mungesën e rrjedhjeve DNS ose IP dhe sigurinë e përgjithshme të fortë, ne nuk ishim në gjendje të funksiononim ndonjë shërbim të rrjedhës gjeobllokuar. IPlayer i BBC-së na tha që nuk ishim në Mbretërinë e Bashkuar, edhe kur u lidhëm me një server britanik. Nuk duket sikur IVPN do të bashkohet me radhët e VPN më të mirë për iPlayer në BBC çdo kohë së shpejti.

Në të njëjtën mënyrë, Amazon, Netflix dhe Hulu të gjithë zbuluan VPN-në tonë dhe na udhëzuan që ta fiknim atë përpara se të ktheheshin për përmbajtje. Nëse jeni të interesuar të depërtoni në përmbajtje të huaj të kufizuar, atëherë sigurohuni që të shikoni VPN-në më të mirë për mbledhjen e Netflix. 

Përveç përmbajtjes së bllokuar, përvoja e transmetimit ishte e fortë falë performancës që pamë në seksionin “shpejtësia”. YouTube dhe Twitch të dy kanë ngarkuar pa ndonjë vonesë të dukshme dhe janë paracaktuar në HD të plotë dhe madje edhe 60fps kur ishte në dispozicion. Fatkeqësisht, kjo performancë është prishur kryesisht nëse shërbimi nuk mund të hyjë në faqet më të kërkuara të transmetimit. 

Vendndodhjet e serverëve

IVPN aktualisht ka 88 servera gjithsej që janë përhapur në 40 lokacione në 29 vende (12 prej vendeve janë qytete të ndryshme të SH.B.A.-së.) Ndërsa kjo nuk është një çështje për momentin, 88 servera nuk është një rrjet shumë i madh, dhe ekziston një potencial për një fluks të madh përdoruesish të rinj për të rrënuar gjërat.

Për një kontekst, rrjeti më i madh që kemi parë deri më tani vjen nga HideMyAss. Rrjeti i tij krenohet me gati 1.000 serverë në më shumë se 280 vende. Ju mund të lexoni më shumë rreth këtij rrjeti të gjerë të serverëve në rishikimin tonë HideMyAss.

Shërbimi ndaj klientit

Në faqen e saj të internetit, IVPN ka një flluskë të vogël të gjelbër në fund të djathtë që ju lidh me mbështetjen 24/7 live-chat. Disa nga tiparet e bisedës “live” në disa faqe në internet nuk janë me të vërtetë, dhe përgjigjet mund të zgjasin 15 minuta ose thjesht nuk do të vijnë kurrë. Sidoqoftë, me IVPN, kjo është me të vërtetë një bisedë live menjëherë, pa asnjë pritje.

Ne e shfrytëzuam bisedën live shumë herë në të gjitha orët dhe ishim në gjendje të merrnim shpejt një përgjigje të hollësishme dhe miqësore që ishte gjithnjë e saktë dhe shumë e dobishme. Lidhjet shpesh ofroheshin si burim për të marrë edhe më shumë informacion.

Ekziston gjithashtu një mundësi e mbështetjes së postës elektronike, si dhe një bazë e njohurive e zgjeruar në mënyrë të arsyeshme. Në përgjithësi, biseda live ka të ngjarë të jetë burimi i ndihmës për shumicën e njerëzve, dhe është një nga zbatimet më të mira që kemi parë, jo vetëm në kohën e përgjigjes, por edhe në nivelin e ekspertizës së qartë që njerëzit në anën tjetër kanë.

Aktgjykimi

Ndërsa pranohet se është freskuese për të parë që gjërat po bëhen pak më ndryshe, padyshim që ekzistojnë rreziqe dhe shpërblime për ta bërë këtë. IVPN ka bërë një punë të mirë me politikën e saj të privatësisë, mbështetjen e klientit, shpejtësinë, sigurinë dhe madje edhe veçoritë.

Sidoqoftë, ka ende vetëm disa gjëra që e ruajnë atë nga madhështia. Përkatësisht, çmimi shumë i lartë dhe pamundësia për të hyrë me besueshmëri në përmbajtje të bllokuar. Edhe pse jemi kuriozë të shohim nëse IVPN mund të ndryshojë çmimet e saj në të ardhmen, tani për tani ju rekomandojmë kërkuesve të vlerave të shfletojnë listën tonë të plotë të vlerësimeve të VPN.

Nëse keni pasur përvojë me IVPN, ne do të dëshironim të dëgjonim se si krahasohet me tonën në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map