Rishikimi im i sigurt i VPN – Një pretendues i ri – Azhurnuar 2020

Rishikimi im i sigurt i VPN

My Secure VPN është një pretendent krejtësisht i ri, me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, që thjesht nuk e ka detyrë t’i rezistojë konkurrencës. Sidoqoftë, mbështetja është e shkëlqyeshme, domethënë skuadra që qëndron pas saj ka mundësinë që ta bëjë atë një ditë të shkëlqyeshme. Lexoni ose rishikoni të plotë për detajet.


mirë-VPN-Shqyrtime

My Secure VPN është shumë pak në çdo mënyrë që mund të jetë një rrjet privat virtual. Ai nuk ofron një klient të dedikuar, por përkundrazi i bën përdoruesit të instalojnë softuer me burim të hapur, të palëve të treta për të përdorur shërbimin e tij. Ajo ka vetëm një pjesë të vogël të serverëve, dhe të gjithë, përveç një janë në Evropë.

Plus, gjatë testimit kemi gjetur rrjedhje të DNS, duke e bërë VPN My Secure VPN jo të besueshme kur bëhet fjalë për sigurinë. Ka mundësi të kufizuara pagese dhe nuk pranon as karta krediti. 

Megjithëse ka pika të ndritshme, të cilat mund t’i lexoni në rishikimin tonë të Sigurt të VPN-së më poshtë, çështjet me shërbimin e bëjnë të pamundur rekomandimin. Nëse jeni të interesuar të zbuloni se cilët ofrues të VPN ju rekomandojmë, drejtohuni në mbledhjen më të mirë të VPN.

Pikat e forta & dobësitë

Features

VPN ime e Sigurt nuk ofron një klient. Në vend të kësaj, ai u siguron përdoruesve një skedar konfigurimi që duhet të vendoset në një klient të palës së tretë. Në bazën e njohurive, ka udhëzime se si të përdorni skedarin e konfigurimit me klientin OpenVPN në dispozicion publik dhe SoftEther VPN, si dhe në cilësimet e pajisjeve iOS dhe Android.

MySecureVPN-Cilësimet

Për shkak të kësaj, mund të thuhet se VPN My Secure nuk ka veçori. Konfigurimi i VPN tuaj në cilësimet e telefonit ose tabletit do të thotë se nuk do të ketë gjëra si një ndërprerës vrasës, i cili është një pjesë thelbësore e sigurisë VPN. 

Sa për klientët, OpenVPN është një protokoll i respektuar, por klienti i ofruar është i paqartë. Kjo ju lejon të ekzekutoni aplikacionin në fillimin, por nuk ka një ndërprerës vrasjeje, duke e bërë atë relativisht të pasigurt në krahasim me shumicën e konkurrentëve.

Ne do të vazhdojmë të zhyten në çështjet që shkaktojnë në seksionin “lehtësia e përdorimit”, por është e panevojshme të thuhet, e bën VPN My Secure kryesisht të papërdorshme. 

Nëse jeni duke kërkuar për një VPN të pasur me karakteristika, shikoni vlerësimin tonë për ExpressVPN. Klienti i ExpressVPN mbulon karakteristikat më të rëndësishme për një VPN themelore, si dhe ton të veçorive të cilësisë së jetës, siç është tunelimi i ndarë.

Vështrim i Përgjithshëm i Tipareve të VPN të Sigurt

Çmimeve

My Secure VPN ofron dy lloje të planeve dhe secila mund të blihet në tre korniza kohore. Ekziston një IP VPN dinamike dhe një IP VPN e dedikuar. IP dinamik është mënyra sesi funksionojnë më shumë VPN. Kjo ju jep një adresë IP të caktuar rastësisht sa herë që lidheni. 

IP e përkushtuar, nga ana tjetër, do të thotë që ju do të keni një server të dedikuar që lidheni sa herë që ndizni VPN-në tuaj. Kjo ka mjaft disavantazhe, siç është fakti se IP mund të jetë në listë të zezë, dhe jo shumë avantazh ndaj opsionit dinamik të IP. Plus, është dyfishi i çmimit.

Të gjitha çmimet në uebfaqen time të Sigurt të VPN janë renditur në paund, kështu që ne i kemi konvertuar ato në dollarë për t’u krahasuar me çmimet e ofruesve të tjerë VPN. Për shkak të kësaj, çmimi mund të luhatet në varësi të kursit të konvertimit.   

Kur bëhet fjalë për opsionin e dedikuar IP, çmimi është në përputhje me ofruesit e niveleve të larta dhe është i pakënaqur duke pasur parasysh sa pak VPN My Secure duhet të ofrojë. 

Opsioni dinamik i IP ka çmime të ngurta mujore, por ofron vetëm rreth 50 cent në muaj kursime për regjistrimin për periudha më të gjata. Plus, periudhat më të gjata kohore janë vetëm tre dhe gjashtë muaj.

Prmimi afatgjatë i VPN i Sigurt i Mia nuk mund të konkurrojë me kursimet e ofruara nga opsionet vjetore dhe dyvjeçare të ofruesit të buxhetit Windscrib. Ju mund të lexoni më shumë rreth ofertave të kursimeve të Windscrib në rishikimin tonë të plotë për Windscrib.

My Secure VPN ofron një provë falas 24-orëshe, por për ata që kërkojnë të provojnë një VPN falas, ne ju sugjerojmë të shikoni listën tonë të lirë të shërbimeve VPN në vend. Ekziston gjithashtu një politikë e rimbursimit, por faqja fillestare e faqes sime të Sigurimit VPN thotë se periudha e rimbursimit është tre ditë ndërsa termat dhe kushtet thonë se janë shtatë ditë. 

Ky lloj informacioni konfliktual ose jo i plotë mund të gjenden në të gjithë faqen e internetit të My Secure VPN. 

Për metodat e pagesës, VPN My Secure merr PayPal dhe Coinbase, do të thotë që ju mund të paguani me bitcoin dhe valuta të tjera cryptocurrency. Qesharak, pagesa e kartës së kreditit nuk ofrohet.

Lehtësinë e përdorimit

Siç u përmend, VPN My Secure nuk ka klientin e vet. Në vend të kësaj, ai i bën përdoruesit të shkarkojnë klientë të palëve të treta dhe ofron skedarë konfigurimi që u tregojnë atyre klientëve serverët me të cilët mund të lidhen. 

Megjithëse nuk është domosdoshmërisht një proces i vështirë, është më shumë sherr sesa nëse VPN ime e Sigurt i ofroi një klient. Për testimin tonë, kemi përdorur klientin OpenVPN dhe megjithëse protokolli OpenVPN është në krye të linjës, klienti nuk është i shkëlqyeshëm.

MySecureVPN-Client

Ndërfaqja e përdoruesit është gjithçka, por jo ekzistente. Ju zgjidhni serverin tuaj duke klikuar me të djathtën mbi ikonën në tabaka e sistemit. Pasi të zgjidhni vendndodhjen tuaj të dëshiruar, do t’ju kërkohet të vendosni fjalëkalimin tuaj, të cilin My Secure VPN gjeneron për ju dhe ju dërgon me një email. Kjo ka një sërë problemesh, siç mund të lexoni në udhëzuesin tonë për sigurinë në email.

Sa herë që përdorni një server të ri, duhet të shkruani përsëri fjalëkalimin e caktuar rastësisht. Pas kësaj, klienti do të kujtojë fjalëkalimin tuaj për atë server nëse klikoni në kutinë “mos harroni fjalëkalimin”. Përndryshe, do të hapni emailin tuaj për të kopjuar dhe ngjitur fjalëkalimin tuaj sa herë që lidheni me VPN, përveç nëse përdorni një nga menaxherët tanë më të mirë të fjalëkalimit.

MySecureVPN-Password

Ne gjithashtu patëm një problem me ndryshimin e serverave duke përdorur klientin OpenVPN. Kur u përpoqëm të lidheshim me një server të ri ndërsa ishte i lidhur me VPN, klienti ngriu. Zgjidhja, nëse mund ta quani atë, ishte të shkëputeni dhe mbyllni klientin sa herë që donim të ndryshonim serverët.

Për shkak se nuk ofron një klient të dedikuar, My Secure VPN është mjaft larg kurbës përsa i përket lehtësisë së përdorimit. Nëse jeni të interesuar të shihni se si duket një VPN miqësor për përdoruesit, lexoni rishikimin tonë të NordVPN.

shpejtësi

Shpejtësia është kostum i fortë i VPN im i sigurt. Gjatë testimit tonë, ne gjetëm performancën e saj të jetë mbresëlënëse, me kohë ping mjaft të ulëta për ta bërë atë në VPN tonë më të mirë për mbledhjen e lojrave. Kjo nëse nuk do të ishte për të gjitha çështjet me shërbimin.

Vendndodhja: PingDownUp
Të pambrojtur (Virginia)1472,015.82
Shtetet e Bashkuara3171,035.70
Britani e Madhe9068,184.70
Francë9270,885.51
Gjermani10767,824.63
Poloni12469,715.20

Ne vetëm kemi humbur disa megabits për sekondë të shpejtësisë së qëndrueshme të shkarkimit në testimin tonë. Kjo performancë ishte e qëndrueshme në të gjithë serverët që testuam gjithashtu. Performanca kur kërkoni ishte edhe ajo që prisni me ato numra.

Faqet ngarkohen shpejt në të gjithë serverët dhe videot e ngarkuara me rezolucion të lartë pa vonesë të dukshme. Megjithëse performanca ime e sigurt e VPN është e respektueshme, ka arsye për të që ne do të shikojmë më shumë në pjesën tjetër. 

Për shkak të të gjitha çështjeve që VPN ka, ne nuk mund ta rekomandojmë atë. Ne i nxisim ata që kërkojnë një VPN të shpejtë për të parë artikullin tonë më të shpejtë të VPN-së.

siguri

Kur bëhet fjalë për sigurinë, duhet të merren parasysh dy faktorë: protokolli dhe kriptimi. Për protokollet, OpenVPN dhe L2TP janë në dispozicion. Ne sugjerojmë të përdorni OpenVPN sepse ofron siguri të mirë dhe performancë të ngurtë. 

Sa për kodimin, My Secure VPN përdor një tunel SSL, i cili nuk është i mirë dhe nuk konsiderohet i sigurt me vite. Ky kriptim ka të ngjarë të jetë përgjegjës për kohën e ulët të ping-ut që kemi parë sepse kërkon më pak përpunim sesa shifrat si AES 256-bit.

Në testimin tonë, ne zbuluam se My Secure VPN ka rrjedhje DNS dhe po përdorte një server belg Google DNS, si dhe ofruesin tonë lokal të shërbimit të internetit DNS. 

MySecureVPN-Leak

Kjo do të thotë pavarësisht se përdorni lidhjen e supozuar të tunelit të VPN, ende ekziston një rekord i aktivitetit tuaj në internet të mbajtur nga Google dhe ISP-ja juaj. Kjo mposht qëllimin e përdorimit të një VPN dhe lë një gjurmë në letër të asaj që keni qenë në internet.

intimitet

My Secure VPN nuk ka një politikë të dedikuar të privatësisë në faqen e saj të internetit dhe përfshin vetëm disa rreshta në termat dhe kushtet e tij në lidhje me informacionin që mbledh dhe si e përdor atë. 

Rreshti i parë i termave thotë se informacioni i mbledhur do të përdoret vetëm për të përmbushur porosinë tuaj dhe nuk do të ndahet me askënd për ndonjë arsye. Për të përmbushur porosinë tuaj, My Secure VPN mbledh emrin dhe adresën tuaj të emailit, por nëse doni anonimitet të vërtetë, nuk ka asgjë që ju ndalon të paguani me Coinbase dhe të siguroni një emër të rremë dhe të hidhni adresën e emailit.

Më në fund, termat dhe kushtet thonë se adresa juaj IP është mbledhur kur vizitoni faqen në internet për të parandaluar blerjet mashtruese. Ndërsa disi ngushëlluese, preferojmë një politikë të plotë për privatësinë.

Performanca streaming

Streaming me VPN My Secure ishte një thes i përzier. Suruditërisht, iPlayer i BBC-së funksionoi, pavarësisht rrjedhjeve të DNS, ashtu si bëri edhe Netflix. Kjo tha, Hulu zbuloi VPN dhe na tha se duhej ta fiknim atë për të parë ndonjë gjë. Amazon Prime Video na tha që përmbajtja nuk ishte e disponueshme në vendndodhjen tonë. 

Për faqet e internetit që kanë punuar, siç e pamë në pjesën “shpejtësia”, gjërat ngarkuan shpejt dhe ndjeheshin shpejt. Në të gjitha rastet, videot ishin të ngarkuara në 1080p dhe ne kurrë nuk kishim probleme buffering ose belbëzimi. 

Thënë kjo, për shkak të performancës jo të qëndrueshme nga një faqe në internet në tjetrën, ne sugjerojmë të hidhni një sy në udhëzuesin tonë se si të mposhtni ndalimin e Netflix VPN për të gjetur një ofrues që mund të shkelë me besueshmëri përmes sistemeve të zbulimit VPN të ofruesit të streaming..

Vendndodhjet e serverëve

My Secure VPN ofron vetëm pesë lokacione të serverëve në të gjithë botën. Ata janë SH.B.A., Mbretëria e Bashkuar, Polonia, Gjermania dhe Franca. Nuk ka serverë në Azi, Amerikën e Jugut ose Afrikë. 

Përhapja e vendndodhjeve të serverëve është grupuar në Evropë, me përjashtimin e vetëm të serverit në Sh.B.A. Lista e serverëve mungon dhe lë shumë vendndodhje pa një server të shpejtë afër. Madje i mungojnë disa rajone kryesore të geobllokuara. 

Nëse jeni të interesuar të lexoni në lidhje me një ofrues VPN që ofron një numër të madh të serverëve dhe vendndodhjeve, hidhini një sy shqyrtimit tonë HideMyAss. Ajo ofron mbi 1.000 serverë në mbi 280 lokacione në 190 vende në të gjithë botën.

Shërbimi ndaj klientit

Megjithë mangësitë e mia të sigurta të VPN-së, duhet t’i japim kredi për mbështetjen e klientit. Megjithëse baza e njohurive në vend nuk është shpërndarë, përgjigjet në email janë të shpejtë dhe të dobishëm.

MySecureVPN-Knowledgebase

Kur dërguam një biletë mbështetëse, morëm përgjigje brenda disa minutash, me informacione të hollësishme dhe specifike që iu përgjigjën pyetjes sonë. Përgjigjet ishin të dobishme dhe miqësore, duke e bërë shërbimin ndaj klientit një nga pjesët më të forta të shërbimit My Secure VPN.

Ndërsa stafi i ndihmës së postës elektronike është i dobishëm dhe i përgjegjshëm, nuk ka asnjë bisedë live ose numër telefoni për ta përdorur si një alternative, do të thotë të marrësh një biletë mbështetjeje është mënyra e vetme për të marrë ndihmë kur ju nevojitet. 

Aktgjykimi

Megjithëse përfunduam në një shënim pozitiv, VPN My Secure performoi dobët në përgjithësi. Rrjedhjet e DNS janë një prekshmëri katastrofike në siguri dhe mungesa e një klienti lë VPN My Secure shterpë në lidhje me tiparet. 

Nuk ka asnjë ndërprerës të vrasjeve, i cili është një tjetër gabim i madh në siguri, dhe veçoritë e tjera, siç është tunelimi i ndarë, gjithashtu janë lënë jashtë. Nëse jeni duke kërkuar për një VPN, ju bëjmë thirrje që të drejtoheni në listën tonë të plotë të rishikimeve VPN në vend se të shkoni me VPN My Secure.

Nëse keni përvojë me VPN My Secure, ne do të donim të dëgjonim për të në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map