Rishikimi i Gjërave – Përditësuar 2020

Shqyrtimi i gjërave

Gjërat është një aplikim i lehtë për t’u përdorur për menaxhimin e projektit i cili do të ishte i lumtur të jetonte në çdo sistem macOS. Sidoqoftë, mungesa e karakteristikave të saj të sigurisë dhe çmimi i lartë mund t’ju largojnë. Lexoni të gjitha detajet në këtë përmbledhje të plotë të Gjërave.


mirë-projekt-menaxhimin-software

Gjërat është një aplikim për menaxhimin e detyrave për kompjuterët dhe pajisjet Apple. ’Shtë bërë nga një ekip i vogël me qendër në Gjermani dhe është shkarkuar miliona herë. Ajo gjithashtu ka fituar disa çmime. Në këtë përmbledhje të Gjërat, ne do të shohim se si formohet.

Për dallim nga shumë prej platformave që ne shikojmë, ai funksionon në vend, sesa në shfletues. Ka të mirat dhe të këqijat për këtë, siç do ta shohim. Ka karakteristika cloud që ju lejojnë të ndani të dhëna në shumë pajisje, megjithëse.

gjëra-rishikim-mirëpritur

Gjërat përqendrohen në bazat e menaxhimit të detyrave, duke ju lejuar të krijoni lista të detyrave dhe t’i shënoni ato ndërsa t’i përfundoni ato. Shtë një mjet i thjeshtë, efektiv për menaxhimin e detyrave që bën atë që bën mirë. 

Ka disa shtesa, por nuk ka shumë. Ai përqendrohet në veçorinë e tij themelore dhe e bën atë në mënyrë efektive. Ndërfaqja e tij është e qetë dhe e qartë dhe nuk merr përsipër. Ne e përjetuam gabimin e rastit me të, por asgjë shumë serioze.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për gjërat

Features

Gjërat janë të disponueshme vetëm për produktet e Apple dhe nuk kanë një version në internet. Përdoruesit e Windows mund të dëshirojnë të kontrollojnë rishikimin tonë të Wunderlist për një alternative. 

Rrjedha themelore e punës, si me shumicën e mjeteve të menaxhimit të detyrave, është krijimi i detyrave dhe përzgjedhja e tyre kur t’i përfundoni ato. 

Mund të krijoni projekte të shumta, të cilat secila përmbajnë grupin e tyre të detyrave. Detyrat mund të grupohen në listat me në krye. Ju madje mund të gruponi projekte nëse keni disa të një lloji të ngjashëm.

gjëra-rishikim-listë e plotë

Ju mund të prishni më tej detyrat me listat e kontrollit, të cilat mund të merren parasysh si detyrat. Ju gjithashtu mund të vendosni detyra të përsëritura. Në atë mënyrë, kur të mbaroni një, do të krijohet një e re, duke ju kursyer sherrin. Kjo mund të jetë një kursimtar i madh nëse keni shumë punë të rregullta që ju duhet të shënoni.

Detyrat mund të kategorizohen përmes etiketave. Ka disa nga ato si parazgjedhje, por ju mund të shtoni tuajin sipas nevojës. Ekziston gjithashtu një veçori e shpejtë e kërkimit me të cilën mund të shkruani tekst dhe të gjeni detyra ose etiketa që e përfshijnë atë. Nuk ka qenë mjaft funksionuese për ne, sepse nuk i zgjodhi të gjitha detyrat që duhej të kishte.

Nëse jeni i guximshëm dhe keni një zë të qartë të folur, mund të krijoni detyra duke biseduar me Siri. Lexoni udhëzuesin më të mirë të softuerit për të folur në tekst nëse kjo veçori ju bën thirrje.

Nëse dërgoni një mesazh në një adresë specifike të postës elektronike kur regjistroheni për shërbimin në re të Things, ju gjithashtu mund të krijoni detyra pa hyrë në aplikacion. 

Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për skedarët ose hapësirën e ruajtjes. Këto nuk janë probleme me aplikacionin e thjeshtë të menaxhimit të detyrave, por ju do të prisni t’i shihni ato në programin më të mirë të menaxhimit të projektit. Nëse keni nevojë për diku për të shkëmbyer skedarë, hidhini një sy udhëzuesit më të mirë për ruajtjen e cloud.

Mund të merrni njoftime gjithashtu. Në aplikacionin e macOS desktop, ju shkoni në qendrën e njoftimeve dhe zgjidhni Gjërat nga aplikacionet e listuara atje.

Importimi i detyrave është i disponueshëm për disa aplikacione, por në shumicën e rasteve, do të duhet të shkarkoni një skenar për të marrë njoftimet e Gjërat për të punuar. Ky është më i ngathët se shumë aplikacione, por opsioni është aty nëse ju nevojitet.

Eachshtë një buton kalendarik për secilën detyrë që mund të përdorni për të vendosur afate. Ju gjithashtu mund të shkruani në kohë dhe data. Pastaj mund të shihni se cilat detyra janë planifikuar për ditën e tanishme dhe të shikoni detyrat e ardhshme në një listë.

Nëse dëshironi t’i jepni sytë tuaj pushimi, mund t’i ndërroni gjërat në skemën e tij të ngjyrave të lehta në atë të errët. Ajo u rrëzua herën e parë që e ndryshuam, por ne nuk humbëm asnjë nga informacionet tona.

Kjo është për sa i përket tipareve. Ai i mban gjërat e thjeshta me vetëm një pamje. Nëse ju pëlqen qasja e thjeshtë, por preferoni të rregulloni detyrat tuaja në një tabelë kanban, shikoni rishikimin tonë të Trello. Nëse ju pëlqen, lexoni udhëzimin tonë të fillestarit Trello për ndihmë për fillimin e tij.

Siguria Lokale

Për shkak se nuk ka version të shfletuesit, Gjërat i ruan të dhënat tuaja në nivel lokal, por ekziston një mundësi për të përdorur veçoritë e saj cloud për të shkëmbyer të dhëna.

Nëse i drejtoni gjërat në vend, nuk do të duhet të shqetësoheni për njerëzit që hakojnë llogarinë tuaj. E vetmja mënyrë për të hyrë në të dhënat tuaja është nëse ata kanë akses në makinën tuaj. Versioni lokal nuk ka një sistem të hyrjes, megjithatë, kështu që nëse dikush vjedh pajisjen tuaj, ju jeni më të prekshëm se sa do të ishit me një shërbim online të mbrojtur me fjalëkalim.

Për të mësuar më shumë rreth asaj se si njerëzit mund të përdorin informacionin tuaj, lexoni artikullin tonë për Edward Snowden dhe mbikëqyrjen e qeverisë.

Nëse përdorni cloud-in Things për të shkëmbyer të dhëna midis pajisjeve, mund të siguroheni që përdor 256-bit encryption për të dhëna në tranzit dhe në pushim. Lexoni përshkrimin tonë të enkriptimit për më shumë në lidhje me atë.

Ai është në përputhje me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, si dhe me Aktin Federal të Gjermanisë për Mbrojtjen e të Dhënave dhe Aktin e Telemedia. Për të mësuar se çfarë mund të bëni për të menaxhuar privatësinë tuaj, lexoni udhëzuesin në internet të intimitetit.

Përmbledhje e Karakteristikave të Gjërave

Logoja e gjëraveculturedcode.com

Fillon nga 999 $ çdo muaj Plane

Karakteristikat e menaxhimit

detyrat

subtasks

Menaxhimi i varësisë

Sfondet e personalizuara
Skemat e ngjyrave të errëta dhe të lehta

Opsione të tjera personalizimi

Kufiri i madhësisë së ekipit
1

Hapsirë ruajtjeje

i përgjithshëm

pagesë
Kartë krediti, Paypal, Apple Pay, IDEAL, faturim celular

Pranon cryptocurrency

Mbështetje e sistemit operativ mobil
iOS, Mac OS

Prove falas
15 ditë

siguri

Autentifikimi me dy faktorë

encryption
AES-256

Certifikimi i KOS-it
N / A

mbështetje

Bisedë live

Formulari i postës elektronike / kontaktit

Mbështetje telefonike

User-mirëdashësi

Gjërat janë të lehta për tu shkarkuar dhe ekzekutuar. Ju nuk keni nevojë të regjistroheni ose të siguroni adresën tuaj të emailit. Thjesht shkarkoni aplikacionin dhe e hapni atë.

Aplikacioni i shkarkuar shkon drejtpërdrejt nga vendndodhja e shkarkimit, në vend se ta instaloni vetë, kështu që do të duhet ta zhvendosni diku dhe të vendosni vetë shkurtesat.

gjëra-rishikim-mostër

Herën e parë që përdorni Gjërat, ju mirëpret me një turne të shkurtër të veçorive dhe ofertave të tij për të krijuar një projekt hyrës për ju. Projekti hyrës ka disa lista detyrash që duhet të kryhen. E para ju merr rreth bazave të aplikacionit dhe të tjerët ju tregojnë veçori më të përparuara, opsionale. 

Thënë kjo, nuk ka shumë për të parë. Ashtu si shumica e aplikacioneve për menaxhimin e detyrave, bazat janë themelore dhe shtesat janë më të avancuara, por gjërat janë një mjet pa-frills. Sshtë një aplikacion miqësor për përdoruesit që nuk do t’ju japë dhimbje koke.

Kontrollet janë në anën e vogël. Gjithçka funksionon mirë, por ka pas here çështje. Kalendari dështoi të shfaqej në një moment ndërsa ndiqte mësimin, për shembull. Shtë e lehtë për t’u përdorur dhe kuptuar, por nuk është aq e butë e gjalpë që përdorimi i saj është i lehtë.

Në përgjithësi, ne zbuluam që ndërfaqja e tij ishte e mjaftueshme, por jo perfekte.

kosto

Gjërat marrin qasjen e modës së vjetër për pronësinë e softuerit. Ju paguani një tarifë një herë për të zotëruar plotësisht aplikacionin. Versioni i macOS ka një provë 15-ditore që nuk ju nevojitet një kartë krediti për ta përdorur.

Kushton midis 9,99 dhe 49,99 dollarë, në varësi të platformës ku e përdorni. Versioni makOS, që është ai që kemi testuar, nuk është i lirë, por krahasohet mirë me tarifat mujore të mjeteve të tjera. Versionet e iOS janë vlera shumë më të mira.

Karakteristikat e tij të cloud janë në dispozicion pa pagesë shtesë, që është një plus i madh.

shërbim & mbështetje

Quiteshtë mjaft e vështirë të mbërtheheni në Gjërat, por nëse e menaxhoni atë, ofrohet mjaft mbështetje. Ekziston një FAQ dhe bazë e njohurive në faqen e saj kryesore të mbështetjes, si dhe një buton për të marrë kontakt nëse akoma keni nevojë për ndihmë pas kësaj. Ju çon në një formë kontakti. 

Forma e kontaktit ju pyet për disa detaje shtesë, siç është versioni i aplikacionit që po përdorni dhe versioni i sistemit tuaj operativ, por nuk ju detyron t’i siguroni ato nëse jeni në një nxitim.

Ne u përpoqëm të pyetnim për vërtetimin e dy faktorëve dhe morëm një përgjigje pas pesë orësh. Ky është një kohë e mirë e përgjigjes, dhe përgjigjja ishte më e gjithanshme që kemi pasur në një nga pyetjet tona të mbështetjes.

Nëse jeni të interesuar për një platformë me kohë edhe më të shpejtë të përkrahjes, lexoni rishikimin tonë të Basecamp për të mësuar në lidhje me një shërbim që u kthye tek ne në tre minuta.

Mendimet përfundimtare

Gjërat janë të lehta për t’u përdorur dhe ka mbështetje të madhe. Nuk është aplikacioni më i lirë dhe ndërfaqja e tij nuk është perfekte, por funksionon mirë dhe bën atë që prisni prej saj.

Në përgjithësi, është një zgjedhje e shkëlqyeshme për fansat e Apple. Pronarët e Mac që kërkojnë softuer me më shumë thellësi mund të lexojnë programin më të mirë të menaxhimit të projektit për artikullin Mac. 

Nëse keni provuar Gjërat, ju lutemi ndani mendimet tuaja mbi të në komente. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me