Rishikimi i FreshBooks – Përditësuar 2020

Rishikimi i FreshBooks

FreshBooks është një mjet i qëndrueshëm kontabël për bizneset shumë të vogla dhe pavarur, veçanërisht nëse ata janë të përqendruar në ofrimin e shërbimeve më shumë sesa në të mirë. Bizneset më të mëdha ose ato me shpenzime të ndërlikuara mund të dëshirojnë të kërkojnë më tej. Lexoni rishikimin tonë të plotë të FreshBooks për detajet.


Best-Kontabilitet-Software-Shqyrtime

FreshBooks është një platformë e shkëlqyer e kontabilitetit të cloud për bizneset e shërbimit dhe ato të bazuara në projekt. Ajo ka një grup të madh mjetesh që funksionojnë në mënyrë të përsosur me njëri-tjetrin për t’ju ndihmuar të gjurmoni të ardhurat tuaja. Karakteristika e tij e faturimit është e lehtë për t’u përdorur dhe ka shumë mundësi automatizimi, siç janë faturat e përsëritura dhe të planifikuara.

FreshBooks ka disa veçori të pazakonta, por ka edhe disa karakteristika themelore që mungojnë, të tilla si lista e pagave dhe kujtesat e faturave. Ai gjithashtu nuk ka një gjurmues të inventarit, gjë që e bën atë një gjendje të keqe për bizneset e bazuara në produkt. Për ta bërë këtë, FreshBooks ofron integrim me më shumë se 100 aplikacione, por është akoma më e lehtë të përdorësh një platformë më të ekuilibruar, siç janë Xero ose Wave.

Nëse FreshBooks nuk tingëllon si një përshtatje e mirë për biznesin tuaj, mund të kontrolloni listën tonë të mjeteve më të mira të programeve të kontabilitetit për të gjetur diçka më të mirë.

Sidoqoftë, nëse jeni pjesë e një ekipi të vogël në kërkim të një platforme për të menaxhuar projektet tuaja dhe për të ndjekur orët e faturueshme, provoni provën 30-ditore falas të FreshBooks ose lexoni për shqyrtimin e plotë.

Pikat e forta & dobësitë

Alternativa për FreshBooks

Features

Shumica e tipareve të FreshBooks, siç janë “mbajtësit”, “projektet” dhe “ndjekja e kohës”, plotësojnë njëra-tjetrën në mënyrë të përsosur. Kombinimi i këtyre tipareve e bën kontabilitetin e cloud FreshBooks një përshtatje të mirë për monitorimin e orarit të punës dhe të ardhurave.

Karakteristika “mbajtëse” integrohet me “ndjekjen e kohës” dhe “projektet” pa probleme. Një marrëveshje mbajtëse është një kontratë që ju lejon juve dhe klientit tuaj të vendosni paga dhe orë fikse për një periudhë të caktuar. Ju mund të vendosni një projekt ose hyrje të kohës nën një mbajtës për të azhurnuar automatikisht kontratën tuaj me hyrjen tuaj më të re.

Vizitoni faqen e “mbajtësve” nën kategorinë “fatura” në shiritin e navigimit për të parë një listë të kontratave tuaja. Për të hapur një marrëveshje, zgjidhni atë nga lista juaj e kontratave, e cila do t’ju sjellë në faqen tuaj të statusit, ku mund të gjeni një grafik dhe një listë të orëve që keni regjistruar. 

Grafiku do të tregojë nëse keni shpenzuar buxhet, dhe ju mund të faturoni orët shtesë duke klikuar butonin “gjeneroni një faturë”.

freshbooks-shërbyes-status

Karakteristika “projekte”, të cilën do ta gjeni në shiritin e navigimit, i mban të gjitha detyrat tuaja në një vend. Ngjashëm me mbajtësit, një listë e detyrave tuaja shfaqet në faqen “projekte”. Nga faqja e statusit të një projekti, ju mund të gjeni detajet dhe orët e regjistruara, si dhe t’i dërgoni një faturë një klienti.

Projektet FreshBooks

Për të hapur një projekt të ri, klikoni në butonin “krijoni të ri” në të djathtën e sipërme të faqes dhe mund të zgjidhni ose një normë të sheshtë ose një projekt për orë. Tjetra, duhet të plotësoni pjesën “emri i projektit” dhe “klienti”. Pjesa tjetër, siç është data dhe niveli i mbarimit, janë opsionale.

freshbooks-projekte

Nëse jeni duke krijuar një projekt për orë, vendosni tarifat tuaja përmes cilësimit të “tarifave të orarit” në anën e djathtë të faqes. Ekzistojnë tre opsione: “norma e vetme për orë”, “tarifat e anëtarëve të ekipit” dhe “tarifat e shërbimit”.

Faturimi i librave të freskët

Për të krijuar një faturë për një detyrë, klikoni në butonin “më shumë veprime” në krye të faqes së statusit të projektit dhe pastaj klikoni në opsionin “gjeneroni faturë”.

freshbooks-projekte-fatura

Karakteristika “ndjekja e kohës”, të cilën do ta gjeni në shiritin e navigimit, është një tjetër nga karakteristikat më të mira të FreshBooks. Ekzistojnë dy skeda në faqen “ndjekja e kohës”: “track” dhe “review”.

Ju mund t’i shfaqni orët tuaja javore ose ditore në skedën “track”. Pamja e përditshme është perfekte nëse doni të përqendroheni në shtimin e një hyrje të re në kohë sepse kjo ju tregon një listë të orëve dhe projekteve tuaja të regjistruara. Ndërkohë, ju mund të përdorni pamjen javore – e cila tregon një tabelë me të gjitha orët tuaja të regjistruara – për të rishikuar kohën e përgjithshme që keni kaluar në projektet tuaja brenda një jave.

freshbooks-kohë-log

Në “rishikim”, mund të gjeni kohën e përgjithshme të punuar nga anëtarët e ekipit tuaj çdo muaj. Ajo tregon një grafik të orëve të punuara nga secili anëtar në krye të faqes. Në pjesën e poshtme, do të shihni një listë të hollësishme të të gjitha orëve të regjistruara dhe anëtarëve tuaj në seksionin “të gjitha hyrjet e kohës”.

freshbooks-kohë-shqyrtim

Ashtu si Xero dhe QuickBooks Online, FreshBooks ofron integrim me shumë aplikacione. Kjo do t’ju ndihmojë të drejtoni biznesin tuaj me më shumë efikasitet sepse mund të kontrolloni gjithçka nga një vend. Sidoqoftë, është më efektive të përdorni një platformë të ekuilibruar, siç është Xero, nëse keni nevojë për veçori të tilla si asete fikse dhe menaxher të faturave.

FreshBooks ka shumë karakteristika interesante që funksionojnë mirë me njëri-tjetrin. Ai gjithashtu kompleton shumicën e karakteristikave të tij me opsione automatizimi. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe disa mjete themelore që mungojnë, të tilla si lista e pagave, ndjekja e inventarit dhe kujtesat e faturave. Thënë kështu, FreshBooks ofron shumë integrime, të cilat mund t’ju ndihmojnë të merrni tipare që nuk i ofrojnë.

Çmimeve

Plani më i lirë i FreshBooks, Lite, kushton 15 dollarë në muaj dhe zhbllokon shumicën e veçorive që do t’ju duhen, siç janë faturimi, shpenzimet, pagesa në internet, ndjekja e kohës dhe vlerësimet. Nëse keni pesë klientë të pagueshëm ose më pak, ky plan është i mjaftueshëm për ju për të drejtuar biznesin tuaj.

Sidoqoftë, nëse doni të përdorni veçoritë e automatizuara të FreshBooks, shumica e tyre janë në dispozicion vetëm duke filluar me planin Plus.

Bmimi i FreshBooks: Plane të Avancuara

Një azhurnim në Plus, i cili kushton 25 dollarë në muaj, ju jep mundësinë e përdorimit të pjesës tjetër të veçorive të FreshBooks, të tilla si propozime, fatura të përsëritura dhe kujtesë pagese. Kjo gjithashtu ju lejon të shtoni deri në 50 klientë të pagueshëm. Një azhurnim në “Plus” vlen çmimin nëse doni të zhbllokoni tiparet e automatizuara të FreshBooks, të cilat mund t’ju ndihmojnë të rritni efikasitetin tuaj.

Përditësimi i fundit në Premium, i cili kushton 50 dollarë në muaj, rrit numrin e klientëve të pagueshëm që mund të keni në 500 klientë. Edhe pse numri i shtuar i klientëve është shumë i madh, ju duhet të paguani dy herë çmimin e planit “Plus”. Hendeku i çmimeve midis këtyre planeve është mjaft i madh, duke marrë parasysh që nuk ka veçori të reja për këtë aktualizim.

Plando plan abonimi përfshin aftësinë për të sjellë ekipin tuaj në FreshBooks. Për fat të keq, ju duhet të paguani 10 $ shtesë në muaj për secilin anëtar. Kjo do të thotë se ka një tarifë shtesë për të përdorur mjetet bashkëpunuese të FreshBooks, të tilla si diskutimi i projektit ose ndjekja e kohës për anëtarët e ekipit tuaj. Nëse keni një ekip të madh, konsideroni të kërkoni mbështetjen e FreshBooks për Zgjedhja e FreshBooks.

Plani Lite i FreshBooks është mjaft afër humbjes kur krahasohet me Vala. Kjo është për shkak se, pa qenë e lirë, Wave ka përparësinë të mos ketë kufi të klientit dhe të ketë pothuajse të gjitha tiparet e Lite të FreshBooks (mësoni më shumë në rishikimin tonë të Wave). E vetmja gjë që bën që FreshBooks akoma ia vlen çmimi është karakteristikat e tij më të mira të faturimit dhe përcjelljes së kohës.

Kur krahasohet me planin e rritjes të Xero, i cili kushton 30 dollarë në muaj, plani “Plus” i FreshBooks është më i mirë nëse drejtoni një biznes të bazuar në shërbime. 

Plus ju lejon të përdorni monedha të shumta dhe projekte, të cilat janë në dispozicion vetëm në planin e themeluar të Xero për 60 dollarë në muaj. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për ndjekjen ose faturimin e inventarit, Xero ka më shumë karakteristika për të ofruar dhe një mjet raportimi më të mirë sesa FreshBooks.

User-mirëdashësi

Shtë e thjeshtë të regjistrohesh për provën 30-ditore falas të FreshBooks. Regjistrohuni duke plotësuar adresën tuaj të postës elektronike dhe fjalëkalimin. Pastaj do të merrni një email me një lidhje verifikimi. Klikoni në lidhje dhe pastaj duhet të plotësoni të dhënat tuaja personale dhe të biznesit para se të hyni në llogarinë tuaj të FreshBooks.

FreshBooks ka një plan urbanistik të pastër, ndryshe nga FreeAgent. Ka shumë hapësirë ​​midis elementeve dhe gjithçka është etiketuar qartë. Pothuajse çdo faqe ka një përmbledhje në krye, e cila ju ndihmon të shpejt të skanoni informacionin e saj. Në fund të faqes, do të gjeni detajet e përmbajtjes, të tilla si një listë e faturave ose projekteve tuaja.

freshbooks-vlerësimet

Shiriti i navigimit i FreshBooks ndodhet në anën e majtë dhe tregon pjesën më të madhe të faqeve, përfshirë “faturat”, i cili ka dy nën-opsione: “mbajtës” dhe “të ardhura të tjera”.

Në pjesën e sipërme të shiritit të navigimit, do të shihni cilësimet dhe njoftimet e profilit tuaj. Mund të qaseni në cilësimet e llogarisë tuaj, listën “artikuj dhe shërbime” dhe faqen e mbështetjes së FreshBooks përmes cilësimeve të profilit tuaj.

freshbooks-menu

FreshBooks ka një kurbë të vogël të të mësuarit, por mund ta zotëroni shpejt sepse shumica e mjeteve janë të thjeshta dhe merrni shpjegime kur hapni për herë të parë një faqe. Ajo ka një plan urbanistik të qartë, dhe aplikacionet e saj Android dhe iOS janë gjithashtu të lehtë për t’u përdorur. Ju gjithashtu mund të gjurmoni kohën tuaj ose t’i kontrolloni faturat tuaja në këto aplikacione.

Faturimi

Ekzistojnë dy mënyra për të gjeneruar një faturë nga e para. Ju mund të krijoni një faturë përmes pult, duke zgjedhur butonin “krijoni të ri” ose përmes faqes “faturat”.

Në faqen “faturat”, do të gjeni një përmbledhje të faturave tuaja në krye dhe një listë të faturave tuaja në fund. Ju gjithashtu mund të lidhni llogarinë tuaj me Stripe përmes butonit “aktivizoni pagesën në internet” për të marrë pagesa të kartës së kreditit.

freshbooks-faturat

Për të krijuar një faturë nga faqja “faturat”, kliko në butonin “faturë të re” në këndin e sipërm të djathtë të faqes. Për dallim nga QuickBooks Online ose Xero, FreshBooks ju lejon të plotësoni faturën tuaj drejtpërdrejt në shabllon, kështu që ju mund ta shihni atë sesi do të bënin klientët tuaj.

freshbooks-new-fatura

Klikoni në butonin “shtoni një klient” për t’i caktuar një faturë një klienti. Kur plotësoni detajet e klientit tuaj, FreshBooks do t’ju sugjerojë klientëve të disponueshëm. Ju mund të zgjidhni një klient nga lista e klientit tuaj ose të vazhdoni të plotësoni formularin për të shtuar një klient të ri.

Për të krijuar një artikull të ri të faturës, klikoni në butonin “shtoni një rresht” poshtë tabelës së përshkrimit të artikullit. Ashtu si shtimi i klientëve, ju mund të zgjidhni një produkt nga lista juaj e artikujve ose të shtoni një produkt të ri. Nëse po krijoni një faturë për një klient me orë të papaguara, FreshBooks rekomandon të shtoni orët sapo të klikoni në kutinë “emri i artikullit”.

Karakteristikat “kërko një depozitë” dhe “shto një plan pagese” ndajnë faturën tuaj në terma të shumëfishtë pagese. Ju mund të zgjidhni ose një normë të sheshtë ose një përqindje për të dy tiparet.

“Depozita” e ndan faturën tuaj në dy pagesa, ndërsa “orari i pagesave” e ndan atë në 12 kushte. Këto karakteristika mund të jenë të dobishme nëse po merrni një projekt të madh dhe keni nevojë për pagesa të shumëfishta.

freshbooks-faturë-pagesës-orar

Ju mund të vendosni kujtime të faturave përmes butonit “dërgoni kujtesat” nën cilësimet e klientit, të cilat do të shfaqen pasi të zgjidhni një klient. Mund të dërgoni deri në tre kujtime me intervale të personalizueshme dhe mesazhe personale. FreshBooks automatikisht do t’i dërgojnë kujtesa klientit për faturat e tyre në të ardhmen, kështu që ju duhet vetëm ta bëni një herë.

freshbooks-faturë-përkujtesa

Nëse doni të krijoni një faturë të përsëritur, klikoni në butonin “bëni përsëritje” nën cilësimet e faturës suaj. Atëherë seksioni “Cilësimet” do të tregojë një formë ku mund të vendosni orarin, dorëzimin dhe opsionet e pagesës për faturat tuaja të përsëritura.

freshbooks-faturë-përsëritëse

Për të rregulluar modelin e faturës së FreshBooks, klikoni në butonin “rregulloje faturën” në seksionin “Cilësimet e faturës”. FreshBooks ka vetëm dy font dhe shabllone për t’u përdorur, ndryshe nga Xero ose QuickBooks Online. Për fat të mirë, ju ende mund të zgjidhni një ngjyrë theks, të ngarkoni logon tuaj dhe të shtoni një imazh me kokë për të personalizuar faturat tuaja.

shpenzim

Karakteristika “shpenzime” e FreshBooks nuk ka një menaxher të faturave ku mund të vendosni kujtesa ose të paguani faturat tuaja në internet, siç mundeni me QuickBooks Online (lexoni rishikimin tonë të QuickBooks Online për të mësuar më shumë). Sidoqoftë, ende mund të gjurmoni shpenzimet tuaja duke përdorur FreshBooks.

Ngjashëm me faturat, ju mund të shtoni një shpenzim të ri përmes pult, ose përmes faqes “shpenzime”. Në pult, klikoni në butonin “krijoni të ri” dhe zgjedhni “shpenzime” nga menyja rënëse. Përndryshe, nga faqja “shpenzime”, kliko në butonin “shpenzime të reja” në këndin e sipërm të djathtë të faqes.

Në faqen e “shpenzimeve të reja”, ju mund të plotësoni detajet e shpenzimeve tuaja. Nëse keni nevojë, mund të bashkëngjitni edhe një dëftesë përmes kësaj faqe. Për dallim nga “faturat”, ju nuk mund të shtoni artikuj në këtë hyrje, kështu që bashkëngjitni një faturë ju ndihmon të mbani shënimet e asaj që blini.

freshbooks-new-shpenzim

Ju mund t’i caktoni një shpenzim një klienti përmes opsionit “shëno si i pagueshëm” në anën e djathtë të faqes. FreshBooks do të sugjerojë shtimin e kësaj kosto herën tjetër kur krijoni një faturë për klientin, dhe do të shënojë artikullin si “të papaguar” në faqen “shpenzime”.

Ju gjithashtu mund të shtoni shpejt një hyrje përmes butonit “shpenzim të ri” nën seksionin “të gjitha shpenzimet”. Në vend që t’ju çojë në një faqe të re, një formular do të paraqitet ku mund të plotësoni detajet pa lënë faqen e “shpenzimeve”.

Një mundësi tjetër është të shtoni një lidhje bankare, e cila automatikisht do të importojë transaksionet tuaja në faqen “shpenzime”. Kjo gjithashtu do të importojë deklaratat tuaja në kategorinë “kontabilitet” në shiritin e navigimit për të pajtuar transaksionet tuaja.

raportimi

Mund të arrini në veçorinë e raportimit të FreshBooks në opsionin “raporte” në shiritin e lundrimit. Ngjashëm me Vala, FreshBooks ka shpjegime në faqen “raporte” që do t’ju ndihmojnë të kuptoni secilin raport. Modelet e raportit të FreshBooks nuk janë aq të personalizueshme ose të bollshme sa QuickBooks Online ose Xero, por ka 14 shabllone raportesh nën katër seksione.

freshbooks-raportet

Në faturën & seksioni i raporteve të shpenzimeve ”, ju shihni një raport shpenzimesh dhe tre raporte të shitjeve të rregulluara me faturë, artikull dhe klient. Raportet e shitjeve ju japin një përmbledhje në lidhje me të ardhurat tuaja, si psh cili artikull është më i famshmi ose cili klient është më fitimprurësi. Kjo njohuri është thelbësore kur doni të implementoni një strategji të re për biznesin tuaj.

Ekzistojnë dy raporte në seksionin “raportet e pagesave”: “plakja e llogarive” dhe “pagesa e mbledhura”. Të dy raportet ofrojnë pasqyrë në të ardhurat tuaja nga këndvështrime të ndryshme. “Lidhja e llogarive” ju jep një raport mbi të cilin klientët ende ju detyrohen, shumën dhe sa kohë ka kaluar. Ndërkohë, “pagesa e mbledhura” jep një raport të shkurtër për të gjitha faturat e paguara.

Seksioni “raporte të kontabilitetit” të FreshBooks përbëhet nga gjashtë raporte, përfshirë “fitimin” & humbje, “bilanci i provës” dhe “bilanci i gjendjes.” Ju mund t’i përdorni këto raporte për të monitoruar shëndetin financiar të biznesit tuaj. Që nga viti 2019, FreshBooks përdor modelin e kontabilitetit me hyrje të dyfishtë për këto raporte, duke e bërë më të lehtë gjurmimin e parave në llogaritë tuaja.

Seksioni “raporte për përcjelljen e kohës” përbëhet nga dy raporte: “detaji i hyrjes në kohë” dhe “përmbledhja e mbajtësit”. Të dy raportet ju lejojnë të shihni një përmbledhje të orëve që keni regjistruar, të ngjashme me atë që mund të shihni në faqen “Ndjekja e kohës” dhe “mbajtësit”.

Opsionet e personalizimit për secilin raport ndryshojnë, por secili raport ju lejon të paktën të rregulloni periudhën. Në mënyrë krahasuese, QuickBooks Online dhe Xero janë më të personalizueshëm, pasi ato kanë më shumë filtra dhe opsione kolone për t’u përdorur.

Kur përputhen me Wave, tiparet e raportimit të FreshBooks dhe Wave janë pothuajse në të njëjtin nivel. Të dy kanë më pak se 20 shabllone dhe mundësi të kufizuara për personalizim. Edhe pse, paraqitjet e raporteve të Wave duken më mirë, veçanërisht për njerëzit që nuk janë të ri për programin e mbajtjes së librave, sepse ato kanë një përmbledhje në krye të secilit raport.

mbështetje

Për të arritur në qendrën e ndihmës të FreshBooks, klikoni në “?” butoni në këndin e poshtëm të djathtë të çdo faqe. Duke klikuar këtë buton, do të shfaqet një dritare e “qendrës së ndihmës”, ku mund të shkruani një problem ose temë në shiritin e kërkimit për të kërkuar një përgjigje në bazën e të dhënave të ndihmës të FreshBooks.

freshbooks-help-box

Nëse nuk mund të gjeni atë që po kërkoni, klikoni në ikonën e ingranazheve pranë fotografisë së profilit tuaj dhe zgjidhni opsionin “nevojë për ndihmë”.

Ekzistojnë tre mundësi që do të shfaqen në ekranin tuaj. Ju ose mund të eksploroni FAQ të FreshBooks, ku mund të kërkoni vetë çështjen tuaj, ose të kontaktoni qendrën e mbështetjes të FreshBooks përmes emailit ose përmes telefonit. Vini re se mbështetja e FreshBooks është në dispozicion vetëm nga e hëna deri të premten nga ora 8 e mëngjesit deri në 8 pasdite. EST, kështu që nëse jetoni jashtë SHBA mund të duhet të prisni.

freshbooks-mbështetje

Aktgjykimi

FreshBooks është një mjet i fuqishëm, veçanërisht për shërbimet dhe bizneset e bazuara në projekt. “Ndjekja e kohës” dhe “projektet” e saj janë ideale për bizneset që të menaxhojnë projektet e tyre dhe ta lidhin atë me të ardhurat e tyre. Ekzistojnë gjithashtu shumë karakteristika të automatizuara, veçanërisht me faturimin, të cilat mund t’ju ndihmojnë të përqendroheni në çështje më të rëndësishme.

FreshBooks nuk mund të jetë alternativa më e mirë për bizneset e bazuara në produkt. Nuk ka një menaxher të faturave ose një gjurmues të inventarit, kështu që do të keni një kohë të vështirë të menaxhoni financat tuaja përmes FreshBooks.

Prmimi i tij është i drejtë, veçanërisht pasi ka disa tipare të fuqishme që mund t’i përdorni plotësisht duke filluar me planin Plus me 25 dollarë në muaj. Sidoqoftë, për të ftuar anëtarët e ekipit tuaj në FreshBooks, ju duhet të paguani 10 $ shtesë në muaj për çdo anëtar, i cili shtohet shpejt. Nëse keni një ekip të madh, konsideroni të kërkoni mbështetjen e klientit të tij për Zgjedhjen e FreshBooks.

Tipari i raportimit të FreshBooks ende humbet në QuickBooks Online dhe është në të njëjtën kohë me Wave, i cili ofron këto veçori falas. Opsionet e personalizimit të FreshBooks janë të kufizuara dhe jo aq të fuqishme sa QuickBooks Online ose Xero. Edhe pse paraqitjet e raporteve janë të thjeshta dhe të skanueshme, modelet e Wave janë më të lehta për tu parë, pasi ato përfshijnë një përmbledhje në krye të raporteve.

Nëse jeni duke zhvilluar një biznes të shërbimit ose të bazuar në projekt me një ekip të vogël, konsideroni të provoni provën 30-ditore të FreshBooks për të parë nëse është një përshtatje e mirë për ju.

A keni provuar FreshBooks më parë? Na tregoni se çfarë mendoni për këtë në seksionin e komenteve më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map