Rishikimi EasyRecovery i Ontrack – Përditësuar 2020

Rishikimi i thjeshtë i Rregullimit të Jashtëm

Një shërbim i shkëlqyeshëm për rikuperimin e të dhënave me një ndërfaqe të mrekullueshme, Ontrack EasyRecovery bie në sy në departamentin e veçorive të përparuara. Thënë kjo, është një alternativë e shkëlqyeshme për përdoruesit e shtëpisë.


Softuer më i mirë për rimëkëmbjen e të dhënave

Nëse për shkak të gabimit të përdoruesit, një virusi ose një disku të dëmtuar, humbja e të dhënave mund të jetë një përvojë katastrofike. Mjetet e rimëkëmbjes së të dhënave si Ontrack EasyRecovery janë krijuar për të shpëtuar me ju duke rikuperuar të dhënat e fshihen aksidentalisht dhe të dhënat e ngulitura në një ndarje të humbur ose të paarritshme.

Zgjidhja e rimëkëmbjes së të dhënave Ontrack siguron një përvojë të plotë dhe një përvojë shumë miqësore për përdoruesit. Ndërsa mungojnë disa tipare rikuperimi që gjenden tek drejtuesit e industrisë si Stellar dhe EaseUS, ai gjithashtu ka disa çoroditje që ato mjete nuk i kanë. Këto përfshijnë opsione për të fshirë përgjithmonë të dhënat nga aftësitë tuaja të diskutimit në hard disk dhe disk (lexoni rishikimin tonë yjor të Rimëkëmbjes së të Dhënave ose Rishikimin e Magjistarit të EaseUS Recovery Wizard për më shumë rreth këtyre dy).

Për një vështrim të plotë se si ky mjet i bashkohet konkurrencës, shikoni përmbledhjen më të mirë të programeve për rimëkëmbjen e të dhënave. Përndryshe, lexoni për një llogari të hollësishme të çmimeve të EasyRecovery, veçoritë, proceset dhe shërbimin ndaj klientit.

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për Ontrack EasyRecovery

Çmimeve & Licencimi

Softueri Ontrack EasyRecovery vjen si në versionet Windows ashtu edhe në Mac. Versioni në shtëpi i EasyRecovery ju lejon të përdorni programin për një vit. Ky është një kufizim i madh, pasi zgjidhjet e tjera të rimëkëmbjes së të dhënave si EaseUS dhe Stellar siguruan licencimin për gjithë jetën.

Një licencë shtëpie mund të përdoret gjithashtu vetëm në një kompjuter në një kohë. Gjithashtu, ndryshe nga disa mundësi të tjera, ju nuk merrni një licencë të jetës. Brenda afatit të licencës suaj, ju mund ta eksportoni atë licencë në një kompjuter tjetër aq shpesh sa ju nevojitet. Të gjitha licencat janë si për Windows ashtu edhe për MacOS.

Para blerjes, mund të provoni një provë falas të çdo pakete softuerësh. Versioni i provës do t’ju lejojë të kontrolloni dhe të shihni nëse të dhënat tuaja janë të rikuperueshme, por jo në të vërtetë të rikuperoni të dhënat.

Features

EasyRecovery ofron shumicën e karakteristikave themelore që do t’ju duhet të rikuperoni të dhënat e fshihen aksidentalisht ose të humbur ndryshe. Këtu është një përmbledhje e përgjithshme e asaj që merrni me licencë:

Logo e thjeshtë EasyRecoverywww.krollontrack.com

Fillon nga 658 $ çdo muaj Plans

Version

Version
Windows, Mac

Opsione skanimi

Skanimi i shpejtë

Skanimi i thellë

Rendit sipas llojit të skedarit

Skanoni sipas llojit të skedarit

Kapacitetet e skanimit

Skanimi i plotë i hard drive-it

Fshirja / Riparimi i humbur i skedarit

Rimëkëmbja e ndarjes së korruptuar

Riparimi i ndarjes së fshirë

Pajisja USB me boot

Riparimi CD

klonimi
Kërkon licencë pro

Rimëkëmbja e jashtme

Riparimi i jashtëm i makinës

Rimëkëmbja e largueshme e mediave

Rimëkëmbja e kartave SD

Rimëkëmbja optike e ruajtjes

mbështetje

Karakteristika e vendosur për EasyRecovery renditet shumë kundër konkurrencës, veçanërisht me përfshirje si media optike, Windows Server dhe shërim Linux. Rimëkëmbja e ruajtjes RAID gjithashtu mund të kryhet, por vetëm me një licencë të shtrenjtë ndërmarrje (shikoni rishikimin tonë të Shpëtimit të të Dhënave të Inxhinierisë Prosoft për një mundësi më të lirë).

Ne dëshirojmë që EasyRecovery të përfshijë aftësinë për të klonuar disqet e vështirë dhe ndarjet në paketën e tij themelore edhe pse në vend që të detyrojë përdoruesin nga botimi profesional shumë më i shtrenjtë..

Një gabim më i madh është se EasyRecovery nuk ju lejon të krijoni një disk fillestar për të hyrë në të dhënat në kompjuterët që nuk janë booting. Nëse kjo do të jetë rasti për ju, për të marrë ato të dhëna ju duhet të hiqni hard diskun e problemit nga kompjuteri juaj dhe të lidheni me të si një disk të jashtëm nga një kompjuter pune.

Ndoshta më keq nga të gjitha, Ontrack nuk ju lejon të kurseni rezultate të skanimit për shërim të mëvonshëm. Nëse dëshironi që këto veçori të përfshihen në zgjidhjen e rimëkëmbjes së të dhënave tuaja, konsideroni Rimëkëmbjen e të dhënave yjore. EasyRecovery mbështet të gjitha llojet e zakonshme të skedarëve.

Ndër të tjera, kjo përfshin:

  • Dokumentet: Word, Excel, Powerpoint, PDF
  • Imazhe: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
  • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
  • Video: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
  • Arkivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Nëse një lloj skedari nuk mbështetet, nuk ka mundësi të përcaktoni dhe shtoni lloje të reja skedar si mundeni me Rimëkëmbjen e të dhënave yjore dhe Prosoft Engineering Data Rescue 4.

Mbështetja e sistemit skedar përfshin:

  • Windows: FAT, NTFS
  • Mac: HFS, HFS+
  • Linux: EXT2, EXT3
  • Media optike: ISO9660

Procesi i rikuperimit

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar EasyRecovery, gjatë fillimit do t’ju kërkohet të zgjidhni vendndodhjen e skedarëve që dëshironi të rikuperoni.

Zgjedhjet përfshijnë hard disk, pajisje memorie, media optike dhe pajisje multimedia / mobile. Vini re se ndërsa “RAID” paraqitet si opsion, ai nuk është i disponueshëm pa licencë ndërmarrjeje. Për testet tona, kemi zgjedhur hard drive.

Pasi të bëni zgjedhjen dhe goditjen tonë të vazhdojë, do të duhet të zgjidhni një vëllim për të skanuar. Ju mund të zgjidhni të gjithë drivein ose një ndarje ose një dosje.

EasyRecovery tërheq të dhënat nga tabela e ndarjes, dhe tregon çdo ndarje që është fshirë. Në disa raste, ndarja juaj e humbur mund të mos shfaqet këtu. Nëse kjo ndodh, do të duhet të ekzekutoni një skanim kundër gjithë hard drive-it tuaj për të provuar dhe të shihni nëse mund ta rikuperoni atë.

Pasi të zgjidhni një ndarje dhe goditni “vazhdoni”, EasyRecovery ndërmerr hapin e pazakontë për të pyetur se me cilin skenar rikuperimi po merreni. Shumica e programeve të rimëkëmbjes zakonisht pyesin nëse doni të ekzekutoni një skanim të shpejtë apo të thellë. Ne e vlerësojmë qasjen më miqësore ndaj përdoruesit të magjistarit Ontrack.

“Shërimi i skedarit të fshirë” të EasyRecovery është skanimi më i shpejtë, analoge me një procedurë të shpejtë të rimëkëmbjes. Skanimi i quajtur “rimëkëmbja e formuar e mediave” siguron një skanim më intensiv, bllok-nga-bllok. Ju mund t’i shihni rezultatet tona të performancës në seksionin tjetër.

Opsione të tjera përfshijnë një për të fshirë përgjithmonë të dhënat dhe diagnostikimet për të zbuluar blloqe të këqija. Bëni zgjedhjen tuaj dhe goditi butonin “vazhdoni”. Gjatë procesit të skanimit, EasyRecovery ju mban të azhurnuar mbi progresin dhe kohën e parashikuar të mbetur.

Për dallim nga disa zgjidhje të tjera për rikuperimin e të dhënave, nuk mund të shfletoni dhe shikoni paraprakisht të dhënat e gjetura ndërsa skanimi funksionon. Zhgënjyese, por jo edhe një ndërprerje marrëveshjesh.

Pasi skanimi juaj të përfundojë, mund të kërkoni për dosjen tuaj të humbur nga dosja. Disa dosje përmbajnë përmbajtje të një lloji specifik (audio, dokumente, imazhe, video, etj.). Ekziston gjithashtu një dosje e quajtur “të dhëna” që ju lejon të kërkoni përmbajtje sipas strukturës së sistemit tuaj fotografik. Shikoni skedarët që keni fshirë aksidentalisht në dosjen “Recycle Bin”.

Një shirit kërkimi do t’ju lejojë të gjeni përmbajtje specifike. Sidoqoftë, nuk funksionon me shtesat e skedarëve (.txt, .jpg, .mp4), të cilat do të ishin të dobishme. Një tjetër mundësi që ne gjetëm të humbur është se nuk ka asnjë mundësi për të ruajtur rezultatet e skanimit për shërim më vonë. Kjo do të thotë që nuk jeni gati të rikuperoni pasi të mbarojë skanimi, do të duhet ta ekzekutoni përsëri kur të jeni.

Shumica e shërbimeve të tjera të rimëkëmbjes së të dhënave ju lejojnë të kurseni skanime. Megjithatë, një gjë që ne e donim absolutisht është se EasyRecovery ju lejon të shikoni skedarët duke parë figurat e vogla. Shumë mjete konkurruese ju bëjnë të shikoni skedarët paraprakisht një skedar në një kohë.

Për të rikuperuar çdo send, klikoni dy herë mbi të. EasyRecovery ju detyron të rikuperoni një artikull në kohë për disa arsye. Kjo e metë e çuditshme e projektimit e bën EasyRecovery një zgjedhje të keqe për rimëkëmbjen e sasive të mëdha të të dhënave menjëherë dhe ne ju rekomandojmë të shikoni në rishikimin tonë të Stërvitjes së Diskave të CleverFiles, në vend të kësaj.

Performance

Ne kemi krahasuar EasyRecovery duke testuar aftësitë e tij në të njëjtin kompjuter provë që kemi përdorur për të provuar mbi dy duzina shërbimesh konkurruese. Testi përfshin një skanim të ekzekutuar kundër të gjithë hard driveit tonë 1TB dhe skanon kundër një ndarjeje 518 GB. Gjatë testimit tonë, ne po kërkonim të rikuperojmë një ndarje të fshirë 10 GB dhe tre skedarë provë të fshirë nga ndarja jonë e të dhënave 518 GB.

Këtu janë rezultatet:

Featuresrezultat
Skanimi i shpejtë (Ndarja 500 GB)5 sekonda
Skanimi i thellë (ndarje 500 GB)4 orë, 15 minuta
Skanimi i plotë i HD (1TB)6 orë, 30 minuta
Fjala Doc u gjet
Fotografi Video u gjet
Fotografi imazhi u gjet
Regjistroheshin skedarët e koshave të riciklimit (Përmbajtja e fshirë nga vetja)7
Ndërtohet ndarja e fshirë

EasyRecovery bëri gjithçka që na duhej. Ashtë pak më e ngadaltë se mjetet e rimëkëmbjes së të dhënave të paraqitura nga Stellar, EaseUS dhe CleverFiles, por jo tmerrësisht kështu.

Ndihma për klientët

Ontrack siguron mbështetje live chat për të gjitha produktet e saj, përfshirë EasyRecovery. Biseda live mund të arrihet vetëm gjatë orarit të punës, por kjo është tipike për shitësit e softuerëve. Shqetësimi ynë më i madh është se u deshën 45-minuta për të kontaktuar me një përfaqësues, pavarësisht mesazheve të përsëritura që dikush do të ishte në dispozicion në 30 sekonda.

Nëse preferoni, mund të arrini në Ontrack me telefon gjatë orarit të punës dhe me email 24/7.

Faqja e mbështetjes së Ontrack përfshin një FAQ dhe “shkarkim të shpejtë”, por përndryshe është mjaft i cekët. Do të na pëlqente të shohim mësime më të hollësishme, video dhe një forum përdoruesish. Mungesa e burimeve më të mira disi dëmton përdorueshmërinë e magjistarit të rimëkëmbjes të dizajnuar mirë të shërbimit.

Mendimet përfundimtare

Ndoshta ajo që qëndron më shumë në lidhje me Ontrack EasyRecovery është magjistari i saj i dizajnuar bukur. Përvoja e përdoruesit është e drejtpërdrejtë me shumë mundësi për të personalizuar skanimin dhe veçoritë miqësore si previewing thumbnail. Ai madje bën disa gjëra që shitësit e tjerë ju bëjnë të paguani më shumë, siç është rimëkëmbja e përhershme e skedarëve dhe diagnostikimi i makinës.

Në të njëjtën kohë, disa karakteristika të humbura e bëjnë EasyRecovery të përputhet me mjetet më të mira të rimëkëmbjes së të dhënave për raftet. Këto përfshijnë një paaftësi për të rikuperuar të dhëna nga makinat jo-booting me një disk fillestar, të ruani skedarë të shumëfishtë menjëherë, të ruani rezultatet e skanimit dhe ndarjet në klon.

Një qendër e pazhvilluar për mbështetjen e klientëve na ra në sy. Licencimi i kufizuar, njëvjeçar është gjithashtu zhgënjyese duke pasur parasysh që shumë mjete të tjera tani ju japin një azhurnim falas të jetës. Rekomandimi ynë: në vend të kësaj, hidhini një vështrim Stellarit. Kushton pak më shumë, por ia vlen dy herë më shumë.

A keni përdorur Ontrack? Cfare mendove? Ndani mendimet tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me