GetDataBack Rishikim i thjeshtë – Azhurnuar në Prill 2020

Rishikim i thjeshtë i GetDataBack

Një zgjidhje e shpejtë dhe e plotë e rimëkëmbjes së të dhënave, GetDataBack Simple është, pak më e thjeshtë: lista e karakteristikave që mungojnë na bën të rekomandojmë kundër blerjes së këtij produkti.


Softuer më i mirë për rimëkëmbjen e të dhënave

Runtime Software prodhon një gamë të mjeteve të rimëkëmbjes së të dhënave që synojnë konsumatorët dhe profesionistët e IT. Ndërsa shërbimi ka si RAID ashtu edhe programet e rimëkëmbjes së NAS, Runtime nuk prodhon mjete shërimi Mac ose celular. Sidoqoftë, ekziston një mjet i rimëkëmbjes së Windows, GetDataBack Simple, të cilin do ta shohim në këtë përmbledhje.

Mjetet e rimëkëmbjes së të dhënave mund të përdoren për të rikuperuar skedarët që i keni fshirë aksidentalisht ose janë fshirë nga një program, ndërprerje energjie ose virus. Disa mjete, përfshirë GetDataBack Simple, mund të përdoren gjithashtu për të rikuperuar të dhënat nga ndarjet e humbura, të formatizuara ose të korruptuara. Programi madje mund të përdoret për të rikuperuar të dhënat nga disqet USB dhe ruajtjen e jashtme.

Sidoqoftë, ndërsa ofron disa opsione të mira të rimëkëmbjes, GetDataBack Simple nuk është aq i fuqishëm ose i përshtatshëm për përdoruesit, sa softveri ynë tjetër më i mirë i rimëkëmbjes së të dhënave – veçanërisht kur e konsideroni se ka çmime të ngjashme me opsione më të mira. Rrinë me ne ndërsa zbërthehemi GetDataBack Simple pikë-pikë-pikë dhe ju ndihmojmë të vendosni nëse jeni më mirë të kërkoni diku tjetër.

i mëparshëm

tjetër

Alternativa për GetDataBack Simple

Çmimeve & Licencimi

Runtime fillimisht prodhoi dy mjete të veçanta të rimëkëmbjes së të dhënave për sistemet e skedarëve NTFS dhe FAT – të dyja janë sisteme skedarësh Windows. Tani, si shumica e zgjidhjeve të tjera të rimëkëmbjes, Runtime kombinon rimëkëmbjen për të dy me mjetin e saj GetDataBack Simple.

Pavarësisht nga të cilat blini, licenca juaj do të jetë e mirë për cilindo nga tre programet. Pra, nëse preferoni të përdorni një aplikacion kushtuar NTFS ose FAT, mundeni.

Përtej kësaj, Runtime prodhon disa mjete të tjera të rimëkëmbjes së të dhënave për profesionistët e IT. Këto përfshijnë aplikacionin e tyre RAID dhe NAS për rikuperimin. Sidoqoftë, ato kanë çmime veç e veç dhe të shtrenjta.

Runtime nuk bën softuer shërimi për Mac ose pajisje celulare. Sidoqoftë, ata ofrojnë zbritje për blerje të shumëfishta nëse keni një biznes. Ata gjithashtu ofrojnë një version prove, kështu që ju të mund të luani me softverin për të parë nëse funksionon për ju.

Features

GetDataBack Simple ofron shumicën e karakteristikave themelore që prisni nga një shërbim i rimëkëmbjes së të dhënave. Këtu keni një përmbledhje të përmbledhur të asaj që merrni. Për të parë më qartë se si vendoset kjo karakteristikë ndaj mjeteve të tjera të rivendosjes së të dhënave, do të doni të lexoni përmbledhjen e rimëkëmbjes së të dhënave tona.

Logo e thjeshtë GetDataBackwww.runtime.org

Fillon nga 219 $ çdo muaj Plane

Version

Version
Windows

Opsione skanimi

Skanimi i shpejtë

Skanimi i thellë

Rendit sipas llojit të skedarit

Skanoni sipas llojit të skedarit

Kapacitetet e skanimit

Skanimi i plotë i hard drive-it

Fshirja / Riparimi i humbur i skedarit

Rimëkëmbja e ndarjes së korruptuar

Riparimi i ndarjes së fshirë

Pajisja USB me boot
Shitet veçmas

Riparimi CD
Shitet veçmas

klonimi

Rimëkëmbja e jashtme

Riparimi i jashtëm i makinës

Rimëkëmbja e largueshme e mediave

Rimëkëmbja e kartave SD

Rimëkëmbja optike e ruajtjes

mbështetje

Runtime Software gjithashtu nxjerr një mjet falas klonimi të quajtur DriveImage XML që mund të përdorni për të klonuar hard drive tuaj ose një ndarje byte-byte. Kjo mund të përdoret për shërim më vonë, ose për të përmirësuar në një hard disk të ri.

Lista e veçorive është shteruese, por ka disa që mungojnë zgjidhjet konkurruese, si SD dhe rimëkëmbja e makinës optike dhe mbështetja e bisedës live. Pagesa shtesë për rimëkëmbjen RAID nuk është e nevojshme qoftë nëse shkoni me një mjet si Wizard për Riparimin e të Dhënave EaseUS ose Prosoft Engineering Rescue Engineering. Lexoni rishikimin tonë të Riparimit të të dhënave të EaseUS Wizard dhe rishikimin e të dhënave për shpëtimin inxhinierik të Prosoft për më shumë në lidhje me këto dy zgjidhje të shkëlqyera.

Një problem tjetër, më i madh me Simple është që ju nuk mund të skanoni të dhëna bazuar në llojin e skedarit ose të ruani rezultatet e skanimit, të cilat do t’i prekim më shumë në segmentin tonë “proces”. Sa i përket llojeve të skedarëve të mbështetur, GetDataBack thjesht njeh ato që prisni, përfshirë:

 • Dokumentet: Word, Excel, Powerpoint, PDF
 • Imazhe: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
 • Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
 • Video: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
 • Arkivi: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Sistemet e skedarëve të mbështetur përfshijnë NTFS, FAT, exFAT (drive të jashtëm) dhe EXT (Linux).

Procesi i rikuperimit

Një nga gjërat e para që spikasin rreth GetDataBack kur e filloni atë është që nuk është shumë e bukur. Aplikimi është bllokues me ngjyra të kundërta, duke e bërë atë të ndjehet si diçka nga fillimi i viteve ’90.

Disa mund të argumentojnë se duket nuk janë aq të rëndësishme kur bëhet fjalë për mjetet e skedarëve diagnostikues. Sidoqoftë, dizajni i çuditshëm mund të jetë goxha tërheqës dhe ngadalësues i përdoruesve, gjë që ndodh me GetDataBack. Pini disa kafeinë ose bëni një dush të ftohtë, megjithëse, dhe marrja e një skanimi është mjaft e thjeshtë.

Hapi i parë, ose zgjidhni një “makinë” ose zgjidhni opsionin për “skedarë imazhi”. Termi “skedarë imazhi” në këtë rast do të jetë mashtrues i ashpër për shumicën e përdoruesve. Skedarët e figurave nuk u referohen fotografive, por skedarëve .img, që janë skedarë binarë që ruajnë kopje të vëllimit të papërpunuar.

Ne donim të punonim me kompjuterin tonë të testit, kështu që shkuam me opsionin e parë. Duke bërë kështu shkaktoi GetDataBack Simple për të skanuar ndarjet e skedarëve dhe shfaqjen e tyre në ekran. Ky informacion tërhiqet nga tabela e ndarjes, e cila nuk përfshin emrat e diskut. Pra, do të duhet të supozoni se cili vëllim është ai që dëshironi të skanoni bazuar në madhësinë.

Një gjë që doli jashtë është se GetDataBack Simple bëri listën në këto rezultate një ndarje provë që kemi krijuar dhe fshirë. Jo të gjitha mjetet e rimëkëmbjes së të dhënave ju lejojnë të skanoni ndarjet e humbura si kjo, kështu që besoni aty ku duhet. Ne skanuam ndarjen 518 GB të listuar për të ilustruar pjesën tjetër të procesit të rimëkëmbjes.

Kjo ndarje është ndarja e caktuar “e të dhënave” e kompjuterit tonë (makina “D”). Pasi të jetë zgjedhur, GetDataBack ndërton një pemë skedari duke montuar ndarjen. Kjo nuk do të jetë e mjaftueshme për të rikuperuar skedarët e fshirë ose të humbur. Për ta bërë atë, do të dëshironi të ekzekutoni një skanim që përfshin një algoritëm të rimëkëmbjes.

Shumica e zgjidhjeve të rimëkëmbjes së të dhënave ndan skanime të tilla në “të shpejtë” dhe “të thellë”, me skanime të shpejta për të rikuperuar skedarët e fshirë kohët e fundit në shumicën e rasteve. GetDataBack Simple e bën këtë ndryshe dhe ofron katër nivele skanimesh. Problemi me këto nivele të shtuara është se ato thjesht çojnë në konfuzion. E thjeshtë nuk bën një punë të mirë për të shpjeguar përdorimin e tyre, e cila është e mundshme sepse vlera këtu është më e hollë në të mirë.

Ju mund të bëni zgjedhjen tuaj duke klikuar butonin “nivel” në këndin e poshtëm të djathtë të mjetit. Skanimi i nivelit një është ajo që ne bëmë thjesht: ndërtoni pemën e skedarit të ndarjes. Në përgjithësi nuk është e vlefshme, përveç nëse merreni me një ndarje jo në rritje. Për nivelin më të thellë të skanimit, do të dëshironi të shkoni me nivelin e katërt, i cili pastron diskun tuaj, bllok në bllok, për të rindërtuar skedarët bazuar në modelin e skedarit.

Filloni çdo nivel të skanimit dhe një dritare log do t’ju mbajë të aprovuar për përparimin e bërë dhe sa kohë programi parashikon mbetet para përfundimit.

Pasi skanimi të përfundojë, mund të shfletoni skedarët sipas pemës së skedarëve. Skedarët që keni fshirë duhet të gjenden në dosjen “kosh riciklimi” nëse shërohen me sukses.

Ne nuk na pëlqen që nuk mund të shfletoni artikujt e rikuperuar sipas llojit të skedarit ose të kërkoni skedarë, duke e bërë të vështirë për të renditur nëpër të dhëna. Mund të shikoni paraprakisht një skedar duke klikuar dy herë mbi të për t’u siguruar që është ajo që po kërkoni. Thënë kjo, ne do të dëshironim të mund të shfletojmë skedarët nga pamjet paraprake të figurës.

Kur të gjeni skedarë që dëshironi të rikuperoheni, duhet të klikoni me të djathtën mbi to dhe të zgjidhni “kopjoni”. Për të rikuperuar skedarë të shumtë, do të duhet t’i vini në dukje të gjitha së pari. Një zgjidhje më pak e ngathët për procesin do të ishte kutitë e kontrollueshme pranë skedarëve dhe dosjeve.

Një problem tjetër me mjetin është se nuk ka asnjë mundësi për të ruajtur rezultatet e skanimit, siç është me disa mjete konkurruese. Kështu që, nëse e shihni veten të papërgatitur për të rikuperuar skedarët tuaj, do të keni të ngjarë të kaloni përsëri më vonë tërë procesin e skanimit.

Në përgjithësi, GetDataBack Simple nuk është i vështirë për t’u përdorur, por nuk jeton mjaftueshëm me emrin e tij kur krahasohet me mjete më miqësore dhe të përparuara si Stellar, pavarësisht se çmimet e ngjashme lexoni në rishikimin tonë të të dhënave yjore të Riparimit për më të mirët në treg ).

Performance

Ne e vendosim GetDataBack Simple përmes disa ritmeve të rimëkëmbjes së të dhënave në kompjuterin tonë të testimit. Ne u ekzaminuam kundër një ndarjeje të të dhënave 518 GB. Ne gjithashtu krijuam dhe fshiu një ndarje 10.76 GB për të parë nëse mund ta rikuperojë atë.

Ne ekzekutuam skanimet e nivelit 2 dhe të nivelit 4 në ndarjen tonë “D”. Para kësaj, ne kemi krijuar dhe fshirë tre skedarë provë për të parë nëse mund t’i rikuperojmë ato: një dokument Word, një imazh .jpg dhe një video .mp4. Në mënyrë tipike, neve na pëlqen të bëjmë një skanim të plotë të hard drive, gjithashtu, por kjo nuk është një opsion me Simple.

Këtu janë rezultatet e testeve tona:

tiparrezultat
Skanimi i shpejtë (Lv2) (Ndarja 500 GB)Pesë minuta
Skanimi i thellë (Lv4) (Ndarja 500 GB)3 orë, 15 minuta
Skanimi i plotë i HD (1TB)Jo një mundësi
Fjala Doc u gjet
Fotografi Video u gjet
Fotografi imazhi u gjet
Ndërtohet ndarja e fshirë

Sa i përket shpejtësisë, Simple performon në mënyrë të duhur. Koha e thellë e skanimit nuk është aq e shpejtë sa EaseUS ose Stellar Phoenix. Por këto kohë nuk qëndrojnë shumë larg CleverFiles (lexoni rishikimin tonë të CleverFiles Disk Drill), dhe rrahni pjesën më të madhe të pjesës tjetër të konkurrencës.

Ndihma për klientët

RunTime Software mban një portal qendror mbështetje për të gjitha produktet e tyre. Ky portal përfshin dokumentacionin e programeve kompjuterike, udhëzuesit si dhe pyetjet për GetDataBack Simple. Udhëzuesit janë bërë mirë dhe duhet të jenë të mjaftueshëm për t’ju përshkuar shumicën e procedurave themelore.

Shërbimi gjithashtu siguron mbështetje teknike me email me 24 orë përgjigje dhe adresa të veçanta të postës elektronike për Sh.B.A dhe klientët evropianë. Ata gjithashtu kanë numra të kontakteve telefonike të listuara, por këto janë vetëm në dispozicion për pyetjet e shitjeve.

Asnjë bisedë në internet ose opsionet e forumit të përdoruesve nuk e bëjnë Runtime pas shërbimeve të tjera të rivendosjes së të dhënave me çmime të ngjashme.

Mendimet përfundimtare

GetDataBack Simple merr punën e bërë por kjo ka të bëjë me të.

Magjistari nuk është pothuajse aq intuitiv sa disa nga të tjerët që testuam. Disa opsione janë të fshehura, skema e ngjyrave është tërheqëse, flukset e punës nuk janë natyrale, nuk mund të skanoni sipas llojeve specifike të skedarëve, nuk mund të ruani skanimet … lista e gabimeve vazhdon.

Përfundimi ynë: Nëse po shpenzoni para të mira për një mjet të rimëkëmbjes së të dhënave, shkoni me një që ofron më shumë veçori dhe një përvojë më efikase.

A keni përdorur GetDataBack Simple? Whatfarë menduat për ju? Na tregoni në komentet më poshtë dhe ju falënderojmë që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map